בעקבות מקרה שקרה לי אתמול ובעקבות שיחה עם חבר.
כמו שאמרתי הלכתי אתמול לסיבוב שערים והיה נחמד מאוד. בדרך לשם פגשתי מישהי שהתברר לי שגם היא הולכת לשם ורציתי לפנות אליה, חיכיתי שזה יסתיים, אבל בסוף הארוע כבר לא מצאתי אותה...
פה אעיר הערה - אני שונא בליינדייטים, ואחת הסיבות שעד היום לא ממש זזתי בכיוון היא שניסיתי להמנע מזה ככל הניתן. אבל לאחרונה התחלתי להתעורר קצת מהשאננות שלי ולהבין שאם אני רוצה להתחתן (ואני רוצה אפילו מאוד) אני צריך להתחיל ליזום ולקחת את הענינים לידיים.
אממה ? שהבנות שמעניינות אותי הן "הדוסיות" האלה. דא עקא, שהבנות האלה קצת יותר מדי שמרניות וכל נסיון לפנות אליהן יגרום להן לרתיעה ולתחושה של משהו "זול" - מה הוא פרחח ?! מה הוא מתחיל איתי ?!
אבל בוא נסתכל על זה ככה - זה לא סתם שאני פונה רק בגלל מראה חיצוני. מצורת הלבוש וההתנהגות אני מסיק שזאת בחורה צנועה שזה חשוב לי. יש לה סרט כתום למשל. היא נמצאת במקום / בארוע שאני יכול ללמוד ממנו משהו על הדעות שלה. והנה יש לי עליה כבר לא מעט מידע, הרבה יותר טוב מכל אתר הכרויות או שידוך של דודה...
אין לי בעיה לקבל 'לא', אבל הבאסה היא שההרגשה שלי היא שרוב הסיכויים לקבל 'לא' רק בגלל עצם הפניה ! ככה שמלכתחילה זה קצת אבוד...
השמרנות הזאת קצת מבאסת, למרות שביסודה היא אולי נובעת מתכונה חשובה של צניעות. וכמו שאפשר לראות את זה ברתיעה האיומה שיש כאן ממפגשי פורום. ואני מכנה את זה שמרנות בכוונה, כי אני לא מוצא ביסוס הלכתי תורני מוצדק למה לא. אם זה צנוע וכשר, אז למה לא ?
לא באתי לתקן את העולם ואת הדעות המשובשות האלה, סתם רציתי לפרוק קצת תסכול בנושא הזה. ולנצל את הבמה אולי למצוא את אותה בחורה: היה לה שיער שטני (לא בטוח עם זאת המונח המדויק) עם קוקו מאחורה (מאפיין דוסי מובהק, לא ?), סרט כתום על התיק וצעיף צבעוני על הצוואר, היא עלתה איתי על האוטובוס בקו 1 עוד מהתחנה המרכזית, ולפני שידעתי שגם היא הולכת לשם שאלתי אותה אם היא יודע איפה נקודת היציאה...