מחשבות #1*בננית*

יום אחד מישהו יקים מקום לאנשים שסתם רוצים לדבר על החיים

בלי ציניות ישראלית טיפוסית

פשוט. עם הרבה כנות וקצת הומור בריא

ואותם באי המקום ירגישו שנפתח להם הלב, ותהיה בהם איזו רכות שמימית

והלוואי שגם לי היה בית מדרש לבוא אליו. כזה שאתה מרגיש בו בבית, שנוגע בעומק הקיום

מקום שאתה לא פוחד לדבר בו גבוה, כי אתה יודע שאף אחד לא מחרטט, שכולם מדברים מחוויה והזדהות עמוקות

הלוואי שהייתה לי איזו חבורה כזו שפשוט מבינה. ויודעת מתי לדבר ומתי לשתוק. הרבה לשתוק.

שמתם לב? אנחנו תרבות דברנית. לכל אחד יש מה לומר. להקשיב זה כבר יותר מורכב לנו

כשניסיתי לחשוב על רגעים שבהם אני לא מקשיבה וניסיתי להבין מה גורם לתנועת הנפש הזו, הבנתי שזה כנראה מפחד להיפגש באמת. כי אם ניפגש, נגלה שאנחנו לא רק צברים, אלא גם פרחים. שושנות עם קוצים שפשוט פוחדות להיחשף ולהירמס.

ועם כל שנאתי לציניות, יש בה עומק גדול. היא לא נותנת לנו להישאר חשופיות רכרוכיות שכל אחד יכול להרוג. היא מנגנון הגנה גאוני. אבל ברגע שהוא כבר לא הגנה אלא התקפה, מתחילה הסכנה.

(אה, למה בית מדרש? כי תורה זה מה שמגדל אנשים. שמציב להם יעדים גדולים ומשמעותיים ולא מאפשר להם להסתפק בבינוניות חיוורת. מה שנותן טעם לכל המירוץ המטורף הזה)

ודי כבר נמאס לי להרגיש שאני חייבת הסברים לכל העולם.

בא לי פשוט לחיות בשקט, להגג ואולי קצת ללהג.

מישהו על הקו? מישהו מבין בכלל מה אני מחפשת?

בודד לי.

(נראה לי יש סביבי אנשים רכים מאוד. לצערי איכשהו לא הם אלה שצרובים לי בחוויה. אולי כי אני בעצמי נוקשה? כנראה.)

והכי הייתי רוצה שתהיה לי איזו תלמידת חכמים ללמוד אצלה, אחת שאעריץ ואשאף להידמות לה. אני רוצה לגדול ליד אנשים גדולים. אנשים עם דעת רחבה, עומק מחשבה ובעיקר המון ענווה. אנשים יראי שמיים.

אין לכם מושג כמה זה כואב לי

זה מפרק לי את הבטן

ובא לי בכלל לצרוח

אבל אני נורא שכלתנית, מאופקת ומנומסת

לא בטוחה שאני באמת רוצה לצרוח.

פשוט בא לי לשחרר סילון של כאב ותסכול

וכשלא בוכים אז לשחרר זה עינוי סיני, טיפה אחרי טיפה

וואו.ציף
זה וואו וזה גאונימדענית
ושתדעי לך שהאנשים הקרובים לך זכו.
(אני גם רוצה בית מדרש כמו שלך)

תודה שהודעת לי על זה
ׁ(תודה לכן)*בננית*

מחשבות #2*בננית*

פעם לא חשתי קשר לעיסוק הפמיניסטי. הייתי נורא שלמה עם עצמי ועם ההשקפה שלי.

אף פעם לא הרגשתי שמתייחסים אלי אחרת בשל היותי אישה.

פתאום באיזה תהליך של שבירת תמימות שכזו, הבנתי שמה שאני חושבת שהוא מתבקש ומובן מאליו, עלול להיתפס כרוח זרה.

מעולם לא חשבתי שאני אחשד בתפיסות כאלה.

ואז הבנתי שהתפיסה לגבי נשים בחברה הדתית מורכבת למדי. אני בכלל לא אוהבת את העיסוק בזה. כל כך הייתי רוצה שהדברים יהיו פשוטים, ללא צורך בוויכוחים ומלחמות אינסופיות.

יותר מזה, אני אגיד לכם מה מפריע לי בשיח הפמיניסטי (או אם תרצו - מגדרי). הוא נורא תוקפני וגורר תגובות הולמות (לא מעניין אותי כרגע מי התחיל. זו תנועה הדדית). ולמה שאני אסבול בגללו? לא רוצה להילחם על המקום שלי. לא רוצה להצדיק אותו, לא רוצה להתנצל עליו.

כאישה אני מרגישה קורבן שעל גבו מנוהלים קרבות. לא רוצה את זה.

ואני שוב ושוב, ללא הבנה למה, מרגישה צורך למקם את עצמי על הרצף (בלי הרבה הצלחה). כנראה זה חלק מהשיח הכמעט-אלים הזה, שנותן תחושה שאת חייבת לגבש עמדה ולהציג אותה קבל עם ועולם.

בכלל, עיסוק-היתר בנושא הופך אותו לאובססיה חולה (גם ברמת הפרט וגם ברמת התרבות והציבוריות).

נמאס לי.

(תגידו - אז אל תהיי חלק; ואני אענה - זו תרבות שואבת, צריך עוצמה מאוד גדולה כדי להגיב לה בחכמה, דיוק ואמת. את זה אני מרגישה שעדיין אין לי.)

וכמו שהיום משה אמר בסדנא, אנחנו נדרשים לבנות לעצמנו תמימות שנייה, כזו שמחזירה את הרכות והעדינות הילדותית, רק הפעם ממקום של דעת ובחירה, למרות הידיעה ועל גבה.

(גם לי נורא קשה התוקפנות הפמיניסטיתנפתלי הדג
וגם עם החספוס הכמו-גברי הזה שהן הרבה פעמים מסוגלות לעצמן
ופעם אחת הבנתי שכדי להגיע למצב שלנו היום, שנשים כותבות ובוחרות וחושבות, היו נשים שהיו צריכות להלחם. מלחמה של ממש. וגם היום יש דברים להלחם עליהם, גם היום זאת מלחמה של ממש. למלחמה יש מחיר, מחיר עגום ונורא, אבל מישהו צריך לשלם אותו בשביל הדורות הבאים.)

ותודה.
(זו הנחמה היחידה שלי.*בננית*

ובכל זאת, בתמימות אופיינית, מאמינה שיש איזושהי דרך לזכות למעמד הבריא ללא תוקפנות. ברור שזה דורש פי כמה עבודה. מצד שני זו דרך ארוכה שהיא קצרה...)

מחשבות #3*בננית*

היום שמעתי שיעור יפה כל כך על חירות.

הוא דיבר על הרעיון שחירות היא דבר נרכש. זה לא 0/1, אלא רצף של רמות חירות.

אף אדם לא נמצא ב-0 וגם לא ב-100. זהו מרחב הבחירה והעבודה שלנו. לעמול להיות כמה שיותר חירותיים.

ומהי חירות?

זו ההתגברות לטפס למקום אליו אני שואף בלי להתעצל.

להתעצל זה לא רק לא לקום מהספה להוריד את הזבל, אבל זה מתחיל שם.

יותר ליזום, פחות לחכות שמשהו יקרה. פחות לסמוך על הנס, יותר לעבוד. קשה.

השנה נהייתי פחות עצלנית, וזה רק גרם לי להבין כמה עבודה עוד מונחת לפניי.

ועלה לי לפני כמה זמן הגיג, ואם הוא ממשיך ללוות אותי כנראה שיש בו משהו

אתם יודעים מה נותן לי שמחה והתחדשות? סדר.

הסדר הוא האנטיתזה של האינרציה. הוא מלמד שהרגל יכול להשתנות, שיש בעולם אופציה לחידוש;

שלמרות שתמיד העציץ הנבול הזה עמד על המדף, אפשר להוריד אותו. ויש בזה עומק גדול, זה נותן חיוּת.

(

בכלל, לו יכולתי, הייתי רצה ללמוד אצלו. אדם עצום)

מוכר לי. מאיפה הוא?נחמיה17

מלמד בעתניאל, לא זוכרת איפה גר*בננית*

אההה... אחי לומד שם.נחמיה17

כיף לו*בננית*

נראה לי

חבל שאין מקבילה לנשים

הר"מים שם מיוחדים, מהמעט שקלטתי

לגמרי.נחמיה17

קמנו ונתעודד

בס"ד

סליחה...

מחול...נחמיה17

מחשבות #4*בננית*

איך מתפוצצים מבוקר?

נמאס לי להיות כל הזמן על סף פיצוץ. אני מרגישה הרבה פחות רכה משאני יכולה להיות. בהתגוננות איומה, כאילו מישהו הולך להתקיף בכל רגע. אני פשוט מבוהלת מהעולם הזה.

זה דפקט? באמת מנסה להבין.

לא מצליחה לנוח בלי להדחיק, אלא אם כן בכיתי.

הפעם האחרונה שאני זוכרת ששחררה אותי הייתה מבול דמעות בלתי פוסק, שנעצר רק כי היינו צריכות לקום (@פינג. איתך, בשבת על הספה בחוץ). כמה כאב זרם שם. הופתעתי לגלות עד כמה אני אוצרת ועוצרת. זה התאפשר בזכות האוזן הרגישה והטובה כל כך. עד היום מרגישה אסירת תודה על הרגעים ההם.

והנה זה שוזר את מחשבות #2, אני כנראה מתעבת תוקפנות, בייחוד כשהיא באה ממני.

"יסוד הכעס בא מחסרון היצירה" (אמרה של הרב קוק, סלחו לי אם נפל חוסר דיוק)

ולאחרונה אני נורא תוקפנית, ביחס אל עצמי כשאני שלווה. מנסה לאתר את הנקודה המתסכלת. אולי זה מכלול השרשור הזה. מעריכה שזה נובע גם (ואולי בעיקר) מחוסר מיצוי עצמי. אני בקושי יוצרת מחשבות, משתפת במחשבות שמגדלות ומפתחות את הנפש.

אני אוגרת בלב הקטן שלי הררי תסכולים שמתפרצים באפיקים הלא נכונים.

מסכן מי שסביבי. אני יורה לכל הכיוונים. לפעמים זה גלוי ולפעמים רק אני יכולה להבחין בשינוי, שיכול להתבטא סתם בפחות אמפתיה.

להיות תוקפני זה סבל. כנראה זה מגיע מאנשים שלא מוצאים את מקומם.

טרגדיה של ממש.

אוליאני מקליד...
לפעמים אני חושב שהסביבה היא מין מקום כזה שיוצר אמות מידה מסויימות שאנחנו מרגישים צורך מסויים להעביר בו כרטיס בסוף יום עבודה, לסמן איזשהו וי ברשימת המיקומים הבלתי נגמרת שהחברה (באשר היא אולי) מציבה לנו..בשלב מסויים אולי אנחנו מרגישים שאנחנו לא עומדים בקריטריונים באמת עד הסוף אולי מתוך כלמיני מחשבות. על החברה. אני חושב שאנחנו שמים גם עין על הכשלים שבה. על החוסר כנות שמבעבעת בה לפעמים כלפי כל מיני דברים. אבל עדיין שבויים בתוך האשמה שהיא מציגה לנו כדרך קבע. ואולי מזה מגיעה איזושהי תוקפנות כלפי עצמינו..
אנחנו גם אם נרצה לבגוד בחברה, להפנות אליה עורף, היא עדיין תחייה בנו. בצורה כזאת של אנטי אומנם אבל בכל זאת אנחנו מאשרים ככה את קיומה, היא מהווה אצלינו קריטריון. אנחנו לא באמת נוכל לברוח ממנה. אולי מין פרדוקס פנימי שכזה. כשל במערכת. או אולי אפשרות לפתיחה חדשה. מין הבניות עם עצמך. איפה המקום ההוא של החברה תופס אצלך בפנים..מה אתה מסכים להכניס את עצמך תחת כנפיה של החברה, של ההקשר, של הסיפור.
ואיפה אתה שם אותה בצד ומביא את המימד הסובייקטיבי שלך לידי ביטוי. איפה חוצה הגבול. והוא דינאמי אולי. החלטה שלך בסוף..
חוסר ביטוי, הנכונות להוציא את מה שבאמת שורר לו עמוק בתוך מחילותיו של הלב הוא אולי גמכן פחד מסויים, כי מה יאמרו אם. ואש מתבשלים עם זה בפנים על אש קטנה כחולה בתור התחלה והסיר לאט לאט צובר יותר ויותר נפח. זולג לו מידי פעם, קצת מהתוך, עולה על גדותיו ומייד חוזר לבפנים.
הנכונות אולי להביע את הדברים כפי שאתה רואה אותם זה יכול להיות איזושהי יכולת לדבר מתוך הרגש החי, הבועט והמבעבע שלא מניח לרגע. לקבל את עצמך מתוך מקום כנה ואמיתי שלא מתעלם מהייתרונות, דוקר את החסרונות ומשלים עם הקיום הזה.
בתכלס, הוא דיי חשוב אם לא ה..

(לא יודע אם קשור. יכוליות שהתכוונת למשו אחר..אם לא אז מצטער על הנצלוש)
מאוד קשור, ניתוח טוב. תודה לך, יוצאת מהורהרת*בננית*

(משום מה בראש שלי זה תהליך שאני לא מסוגלת לעשות לבד. חייבת לשתף מישהו. "אין חבוש..." אולי.)

בשמחה. אם זה נותן משו אז בכיף ממשאני מקליד...
(אני חושב שזה התהליך שאת מגיעה אליו לבד. הו כלכך לבד. אולי בעצם איזושהי הבנה וקבלה של הלבד הזה. אני חושב שבלי מישהו/ מישהי לדבר איתה עלזה זה לא אפשרי. אני חושב שצריך הקשר, התהוות של שפה מסויימת שאפשר לדבר. (אפילו שבמובן מסויים כל דיבור, כתיבה, הוא דיבור "על הדבר" ולא דיבור "את הדבר"))
בכל מקרה זה נכתב גם לעצמי. באמת מדבר בהסתכלות אישית. לא יודע אם יש הסכמה או לא
(חושבת שלא הבנתי עד הסוף.*בננית*

אתה אומר שבסופו של תהליך המטרה היא להתמודד לבד עם הדברים, רק שזה קורה באמצעות שיתוף?

ואני אוהבת את השפה שאתה כותב בה. במובן המהותי)

(אני חושבאני מקליד...
שאי אפשר להיות לבד. היצירה ניתנת, מתאפשרת מהמפגש עם האחר, עם השונה אפילו במובן הזה. יצירה, התרחשות שקוראת בחיכוך ההוא שממנו את לוקחת את הדברים אל עצמך, לומדת דברים חדשים, חווה את הממשות החדשה שנוצרה. השאלה אולי היא אי אילו יחסים את יוצרת, או נוצרים, כי ישנם סוגים של יחסים, של קשרים אני חושב. האפשרות בו אתה במקום של נבלע, הישות שלך אולי פסיבית, נמחקת לאחר.
מהצד השני המקום הבולע, שמי שאת איתו את מרגישה שזה לא הרמה, הוא לא באמת נותן מעצמו בגלל בנוכחות שלך, השפה נקטעת.
ויש אני חושב את המקום המפרה, המקום שכל אחד מביא את עצמו, מביא באמת, מקום בלי היררכיות, כזה שמקבל, מבין, מקשיב ומטדע לזה שהוא שונה, הוא חווה אחרת.
ניראלי שכל אחד צריך מקום כזה, בנאדם כזה שמצד מסויים אפילו נותן לך הצדקה לקיום שלך, שאת שווה משהו כמו שאת כי את את וזהו.
כזה מקום של שיתוף)
(בדיוק. מעניין שאתה אומר את אותו הדבר*בננית*

כי למרות שאני מרגישה שזו תחושה פנימית עמוקה מאוד, אני מנסה להילחם בה ללא הרף.

כאילו משהו לא תקין ופספסתי משהו אם אני מרגישה צורך לפתוח את הדברים עם אחרים)

(אממאני מקליד...
את מדברת על ההרגשה של הלבד?או שקשה הביחד ואת מרגישה שתוקפים אותך תמיד, נמצאת במצב של מגננה, הצורך בללחום, להשיב אש, ציניות ארסית, או כל דבר אחר ששומעים מישהו וזזים באי נוחות בכיסא?
ההרגשה שכדי להשתחרר מהחסימות שבתוכי*בננית*

אני חייבת אוזן חיצונית. כאילו לחשוב ולכתוב לעצמי לא יעזור, לפחות לא בשלב הראשון.

בד"כ אני פחות טיפוס של ציניות, אבל לפעמים פה ושם בקטנה. התוקפנות יותר מתבטאת בחוסר שביעות רצון, בכעס או בסתם חוסר סבלנות לשמוע את הזולת לעומק.

אני חושבאני מקליד...
שחשוב למצוא את ההקשר, שפה שהאחר נותן, את האוזן שתהיה שם, מקשיבה לכל נהימות הלב..

אולי זה גם משהו שאנחנו חלק בלתי נפרד ממנו. הוא גם מאשר לעצמינו את הקיום שלנו, אחרי הכל יש מישהו או ששם כדי להקשיב ומעניין אותו הדיבור שאני מדבר, מעניין אותו החוויות שלי והתחושות, תקשורת אולי בתהומות הלא מודע, שאני פשוט צריך אותו שם. כי בלעדיו, מי הוא אני.
(זה לא שאת לא שווה בלי מישהו אחר, זה פשוט שבלבדיות אין אופציה להתהוות כלשהי..)

תוקפנות, אולי בגלל שאת מרגישה שהדברים לא נוגעים אלייך. ישם איזשהו פגם מובנה, הוא לא באמת מצליח לגעת ולהרטיט את המיתרים של החוויות שאת חווה בפנים. אולי גם החוסר סבלנות היא תוצר של זה..באופן מוצדק יכוליות. יש פעמים נניח שאפשר לדבר עם מישהו ואתה מרגיש שאתה מדבר פשוט בשפה שונה, זה "לא זה", לא רלוונטי, או נניח שהוא מדבר ממקום שבחוטי ההרגשה אתה מרגיש ארס התנשאות, פגיעה באני שלך. אולי משם המגננה
...*בננית*

יש לי שתי תהיות, משלימות אולי

לכאורה, אם ככה, אנחנו תלויים בגורם חיצוני, באיזו דמות שמשדרת איתנו על אותו גל. ואם אין כזו בנמצא?

לעומת זאת, נבראנו כיצורים חברתיים. אז אולי זה מלמד אותנו על הצורך הממשי בזולת בשביל התקדמות. אחרי הכל, יש עניין בהתפתחות הדדית שנוצרת משיח.

ועדיין, קשה לי התלות הזו. אנחנו יצורים אוטונומיים, לא?

נראה שדייקת.

מתחבר עם מה שכתבתי למעלה - זו תגובה שמגיעה מהיעדר מקום. ואלו בדיוק שני הקריטריונים של מקום - האחד זו השפה והשני זו הגישה.

אדם שמדבר בשפתך, מתוך הקשבה ענוותנית ולא מתוך עליונות הוא אדם שמאפשר צמיחה.

וכשאין מקום, אז הלב נסגר, מעדיף להתמודד לבד. אבל זה כמובן לא פתרון, אז ברירת המחדל היא התפרצות רגשות מתוסכלים לא מבוקרת

זו הבנה מחודשת ומדויקת יותר.

עכשיו נשאר למצוא פתרונות מציאותיים ופרקטיים.

אממאני מקליד...
ניראלי שזה לא תלות כזאת של "אין לי מקום עצמאי", לא חוסר באוטונומיה. יותר אולי מקום בייתי שכזה שאפשר לשתף בו, מקום שאת יודעת שיקבלו אותך כמו שאת..
השיח הוא שוב, ניראלי לפחות לא בליעה של האחר בי או להפך(לא יודע מה יותר נורא), שיח שמאפשר, שאת יודעת שהחוויה היא שונה, שהמסקנות שונות, שיש שוני, מכירים בו ולא רומסים אותו(ברור שיש גם פעמים שיש התאמה וקוים משיקים..מתוך מקום אמיתי) האחר הוא אחר והחוויה שלו תהייה תמיד שונה. (היא גם תהיה תמיד במרחב שמעולם לא תוכלי לגעת בו, כי הוא לא את. את החוויה שלך את גם לא יכולה להגדיר, לתת מילים, אותיות, יש איזשהו הוד בשתיקה של השרפה מבפנים, של העמידה בתוך הדבר, עם עצמך, חש את המימד של הא-לוהי אולי. תלוי במה, והמילים פורחות להם משם. ההגדרה תביא קצת רושם, שיירי חוויה אבל את הדבר עצמו כנראה שלא)

כן, פתרונות פרקטיים. נקודה כואבת, מאוד אפילו. אני חושב שבתור התחלה למצוא מישהו כזה שאפשר לדבר איתו באמת, שיש לכם שפה, הקשר. זאת כבר התחלה רצינית..
תודה.*בננית*

(אחת יש. אבל אין מספיק יכולת טכנית.

ואופציות אחרות עוד לא ממש מצאתי. זה לחפש בנרות המבוקש ספציפי מדי.)

צריך הרבה ס"ד. הלוואי

אין על מהאני מקליד...
(זה שיש בכלל זה יתרון גדול. באמת. אין מספיק יכולת טכנית, לא בטוח שהבנתי. אבל יכול להיות שזה לא מספק עד הסוף אולי..
אממ בע"ה.
אם תרצי משו אז באמת בכיף)
ותודה לך בכלל
אולי אתייחס למחשבותייך. (מלשון שיהיה יחס בינינו,ביני להן)נחמיה17

אבל עד אז- לאיזה ויכוח התכונת באומרך שהיה פה?

מזמן, נראה לי על גדולי הדור*בננית*

וגם לא כ"כ דייקתי במינוח, יותר התכוונתי לדיונים

וואוו, נתת לי הרבה נקודות למחשבה.הלב והמעין.

ואכן, לשחרר זה לא קל.

צריך למצוא את האומץ

מחשבות #5*בננית*

מכירים את האלה שכותבים בראיון עבודה ברשימת התכונות השליליות - "פרפקציוניסט", וחושבים שזה תרגיל מבריק?

אז זהו, שלא.

פרפקציוניזם, עם כל מעלותיו הנפלאות, הוא גם כלי משחית.

כשזווית ההסתכלות שלך נשענת על אמות מידה מדויקות ונוקשות, אתה מרגיש כבול לתביעה נוקבת של המציאות שלא מתרצה ולא באה על סיפוקה. אתה חי במתח בלתי פוסק.

כשמדובר במתמטיקה זה נחמד. זה דפוס אישיות נפוץ וכמעט מתבקש בקרב חובבי המקצוע;

אבל כשמדובר בבני אדם הסיפור קצת אחר.

להיות חסר גמישות אנושית זה זוועה. כשאדם לא מסוגל להכיל גם את המורכב והחסר הוא הופך לביקורתי, אטום ואולי גם קטנוני.

וכן, זו בהחלט תכונה שדורשת מאמץ כדי להעלות אותה לשורש החיובי, לא פחות מכל תכונה אחרת.

ב"ה אני מודעת ברמה די גבוהה לכשל הזה, ואני מאוד חדה כלפיו, אז הנזקים פחות חמורים (מה גם שיש בי תכונות אחרות שמחפות, אולי כמו רגישות).

ובכל זאת הוא נוכח, מרצון ושלא מרצון. לעתים מתוך בחירה ולעתים מהתת-מודע. התפשרות על פחות מ"מדויק" מצריכה חתיכת ויתור. גם בד"כ שכלית אני מאמינה בדרך הזו.

לפעמים אנשים זורקים הערות כבדרך אגב (או שלא) על העניין והם לא מבינים עד כמה זו נקודה עמוקה בתוכי. כמה זו התמודדות שורשית.

לא בא לי להיות אדם נוקשה, אטום או חלילה ביקורתי.

ומצד שני לא יודעת לשרטט את הדרך הבריאה לשם בלי ליפול לשטחיות ובינוניות.

(והנה, אתם רואים? זה שוב ניסיון ליצור מאזן מושלם. לופ. פרפקציוניזם הוא לא רק הכרעות מעשיות וטכניות, הוא גם ובעיקר דפוס חשיבה)

אבל אני מאמינה שאני יכולה להצליח לרכך את זה. הלוואי

ונראה לי כאן אסיים להערב.

וואו. את עמוקה כ"כ...הלב והמעין.

ורק אם יורשה לי טיפ קטן...

תשלימי ותקבלי את ועם מי שאת, באמת. ואז יהיה לך הכי קל לעלות ולתקן.

יכול להיות שאת כבר במקום הזה, אני לא יודעת.

רק הרגשתי צורך להגיד...

הי תודה*בננית*

(אני באמת לא מרגישה מספיק עמוקה כמו שהייתי רוצה רואה אנשים שיש להם מחשבות חכמות ויפות כאלה ומרגישה קטנה... למרות שאני כן שמחה בדברים שכתבתי. אז אולי אני פשוט צריכה לעשות את זה יותר.

תודה על הטיפ פרח)

הרשי לי להציע כתב הגנהקמנו ונתעודד

בס"ד

קודם כל ביחס למתמטיקה, כל ההתקדמות העצומה מימי הביניים (ע"ע דקארט, ניוטון), ובמובהקות רבה יותר בשנים האחרונות, היא פועל יוצא מביסוס מעמדה של המתמטיקה כמלכת המדעים, וההתקדמות בהבנה שלה. לא סתם זכורה לי אמירה בשם מניטו ש"אסתכל באורייתא וברא עלמא", אבל השפה שבה נברא העולם החומרי היא המתמטיקה (או משהו בסגנון, סליחה שאני לא זוכר במדויק).

בכל אופן, המידה הזאת היא חשובה והכרחית, ואדם שזה התפקיד שלו אסור שיראה בזה כשל, אמנם לא טוב להגיע לחוסר גמישות וחשוב שלא לאבד שפיות או לשבור את הראש על הקיר הקרוב, אבל חובה שיהיה מי שתמיד שם לב לפער בין המציאות למטרה, ושואף למחוק אותו.

כדי להתמודד בפער הזה, חשוב לזכור את התמונה השלמה ולהכיר בכך שיש תהליך, ההסתכלות החיצונית על עצמי כחלק ממערכת שלמה נותנת מידה מסוימת של רוגע והשלמה (זה עוזר גם לראות את מקומן של הצרות מ7-8-9 במהלך הכולל, ואכמ"ל).

לכן אני ממליץ על הרמח"ל, ב'דרך ה'' ועוד יותר ב'דעת תבונות'. בכלל הרמח"ל הוא כזה מדהים ובמיוחד מתאים לאנשים עם אופי מתמטי, שנראה לי חובה לעבור על כל כתבי הנגלה שלו. את כתבי הנסתר הלוואי שאזכה להכיר יום אחד, אבל מספרים שגם הם כאלה.

הי תודה, זה היה נצרך*בננית*

כתב ההגנה התקבל והתיישב.

וואו. כל כך הרבה דברים לחשוב עליהםפסידונית

את מדהימה.

תודה רבה!*בננית*

שימחת! פרח

^^אני מקליד...
והניסוח שלך ממש מיוחד
מחשבות #6*בננית*

בעצם זה אחרון

טוב אז זה לא ממש היה עינוי סיני

יותר תרפיה

כבר יותר מחצי שנה לא כתבתי בהיקף כזה. פעם הייתי כותבת פה מלא, יעידו דפי הערוץ.

נראה לי זה קריטי לנפש שלי.

חלאס להדחיק, אי אפשר להיות כ"כ טכניים. זה גם ובעיקר פספוס.

אז אולי אנסה לכתוב גם אם נדמה לי שאין על מה, כי מסתבר שיש, והרבה.

צריך פניות נפשית, והחלטה להקדיש לזה זמן וכוחות.

אבל זה מרגיע, אז כנראה שווה.

(נראה לי עברתי איזושהי התקדמות בתחום הפרפקציוניזם.

כבר פחות מפחיד לי לשתף גם בצדדים החסרים והמוגבלים. זו מעין הבנה שזה כרגע מה שיש, וצריך ללמוד לחיות עם זה בשלום.

ואחרי הכל זה גם רצון ה'.

הלוואי שאצליח לשמר את התובנה מלאת הדעת הזו גם לזמנים של מוחין דקטנות.)

נכון נכון, וזה כיף שחזרת וכתבתשִׁירָה

בבקשה תמשיכי פסידונית

(ובקשר למה שכתבת למטה, אני חושבת שזה דווקא אחד הדברים היפים בכתיבה - את כותבת משהו אחד, וכל אחד לוקח את זה למקום שלו, להבנה שאליה הוא מתחבר. קצת כמו רורשאך אולי.)

(תודה לך)*בננית*

(בהחלט. רק שדיברתי על אנשים שמנסים להבין מה עובר עלי ולא מסוגלים באמת להבין, אז הם לוקחים את זה למקומות שרק גורמים יותר נזק בדמות מסקנות, הצעות ופתרונות לא קשורים)

()פסידונית

(זה תמיד יהיה. אבל הנזק שנוצר לא מתחיל בעיני להשתוות לעונג הצרוף שבלכתוב את עצמך נכון.)

..שִׁירָה

וואו

מחשבות #7*בננית*

היום למדתי שהאיסור לכתוב את התושב"ע נבע מחשש שכל מאן דבעי יוכל לקרוא אותם ולהגיע למסקנות מוטעות, ומתוך כך לסלף את הכוונה המקורית.

איכשהו נזכרתי בזה עכשיו, שיש בי פחד שיפרשו את מה שאני אומרת (בעיקר חוויות, רגשות והבנות) באופן שטוח ורדוד ויעוותו את הכוונה שלי. יש בזה ממש פגיעה בנקודה הכי פנימית, שהיא המקדש הקטן שלי. זה דבר שאני לא מוכנה שיחללו לי.

כנראה זו הסיבה למנגנוני ההגנה הקוצניים בדמות ציניות, תוקפנות ואדישות. לא רוצה שיחדרו פנימה ויעשו שם שָׁמוֹת. יש מסנן אינסטינקטיבי שדוחה החוצה את מי שעשוי להזיק.

זו מעין קריאת מצוקה של 'הי, אני לא מעוניינת לספר לכם מה עובר עלי, אבל אתם לוחצים אז אני מבריחה אתכם בתוקפנות'.

ברור שזו לא גישה בוגרת, אבל זו פשוט מצוקה. ואפילו ברובד השכלי אין לי מושג איך מתמודדים עם זה.

זה מתסכל כל כך להיות במקום לא בוגר כזה. זה לא מתאים לי, זה מצניח אותי למטה, אבל אני באמת אובדת עצות.

(ואני כל כך שונאת את עצמי ברגעים האלה. אוף.)

הםאני מקליד...
ממש יפים וכואבים הדיוקים האלו שלך.
ואת כותבת מיוחד
מחשבות #8*בננית*

תקשיבו

דמיינו רגע כדורים. כאלה עם אוויר אבל מצ'וכללים -

אפשר לקווצ'ץ' אותם ככה שהם יהיו כמו גלגלי שיניים תלת מימדיים. לא יודעת איך ממציאים את זה, אבל זה עובד (עובדה שהצלחתי לדמיין).

נסו עכשיו לקחת קוביה, משהו כמו מטר על מטר ולדחוס כמה שיותר כדורים נטולי אוויר.

יופי.

עכשיו תוציאו ותנפחו ותנסו להכניס את הכדורים לקוביה.

לא עובד, הא?

נדמה לי, שהרבה סתירות בעולם הן אשליה. זה לא באמת שאין מקום להכיל את שני הצדדים, פשוט הכניסו בהם גורמים מיותרים שמותירים את הרושם שמדובר בקצוות שלא יפגשו. בדרך כלל זו גאווה. וזה מסתדר יופי עם הדימוי של אוויר (כמו חמץ ומצה...) 

(ויש בזה משהו שמזכיר לי את עניין החלל הפנוי. אולי משם הגיע הרעיון.

הקב"ה צמצם את עצמו והשאיר חלל ריק כדי שיהיה מקום לברואים להתהוות. משם מתחילות הסתירות.

אה, בעצם, זה בדיוק זה)

(רעיון מוזר שמתרוצץ במוחי כבר הרבה זמן. לא בטוחה עד כמה הוא נכון. מניחה בכל זאת)

זה משל מדהים.פינג.

כל מילה.

אני מרגישה קטנה בכדי להגיב על השרשור הזה, שהוא פשוט פיסות בננית טהורות, פשוט את, העומק והכנות והדיוק הזה, הדיוק הזה שמעולם לא פגשתי כמוהו. הדיוק הזה.

כל כך התגעגעתי לקרוא אותך.

יותר מתודה.

פרח

אהובה*בננית*
תודה
שימחת וריגשת.

(קטנה? איזה אבסורד. כבר דיברנו על זה)
מחשבות #9*בננית*

מכירים אפולוגטיקה?

זה במקרה הטוב ניסיון נואש עד גיחוך ובמקרה הרע תחכום לא ישר, שכל מטרתו היא לשווק עמדה מסוימת בכל מחיר.

אז אני פשוט לא סובלת את זה.

וזה אפילו נפוץ. אני חושבת כולנו נופלים בזה לפעמים, מי יותר ומי פחות.

וקצת מבאס אותי שהחושים שלי מדי חדים לזה.

אני מריחה את זה מקילומטרים ונאטמת.

אולי זה קשור לאמון,

שהיה לי אמון בך שאתה מנסה למכור לי משהו אמיתי ונכון ואני מגלה שיש פה הערמה.

ואם יש משהו שקריטי לי בקשר לאנשים זה אמון שמתבטא בכנות.

(ובכלל משהו קורע אותי מבפנים ואני לא מצליחה לעלות עליו. הולכת מסביב לנקודה נוגעת לא נוגעת. אמן שאני אתפוס אותה)

אקדים טרם תגובותיינחמיה17

הלוואי.

שהייתי אישה.

טוב. לא מדבר בעניין הכללי. למרות שר' קלונימוס ב"ר קלונימוס אמר כך...

אני מדבר ספייציפי לעכשיו.

הלוואי שהייתי הולכת אלייך אולי לסלון ביתך אולי איתך למדבר שומם. את ועוד אחת פה.

והייתי נפגשת איתך. עם עוד אחת שחיה את החיים פה בעולם הזה.

והייתי מסוגלת להכיל את פניך הדוברות ואת המילים היוצאותמפיך.

ולשתוק.

פשוט להקשיב כמו שאמרת.

|חזרה למציאות|

אבל אני לא ואתייחס אל עצמי כלא כזה.

אני כן יכול להתייחס (שוב להזכיר, מלשון להיות ביחס מול) לדעותייך.

בצורת תגובה.

מרוחקת לא ממש נוגעת בדמות דרך המילים.

אלא בהתייחסות לעצם הדעה.

לעצם התוכן.

לא מבטיח כלום.

אבל נראה מה ארגיש שאני רוצה לומר.

לא יודע אם נסחתי את עצמי טוב, משוכנע למעשה שעשיתי את זה דפוק.

אבל, היי, פה זה נסיו"פ....

תודה.*בננית*
אני חושבת שהוחמאתי

ואשמח לשמוע מה שיש לך לומר, באמת
מחשבות #10*בננית*
(מקבץ הגיגים)

אני צריכה לתת יותר אמון באינטואציות שלי, הן חכמות. רק מביאות למסקנות שמצריכות זהירות.

זה כואב כשהמציאות טופחת על הפנים ומנפצת דמות שתפסת כ-x והתגלתה כ-y (לא שהדמות השתנתה, המבט התבגר). ובמובן מסוים גם כאן יש את שלב ההכחשה וההדחקה. אפילו ביתר שאת.
זה מאלץ לקחת אחריות מלאה. והרבה פעמים אין כוח

אני לא אדם רע אז מה גורם לי להתנהג ככה? אוף צריכה להיות לזה סיבה הגיונית. נראה לי פיצחנו חלק ממנה.

אני פשוט אוהבת את @פינג., שתדעו
הרבה יותר אמון. שתדעיפינג.

ואני פשוט אוהבת אותך, שתדעי גם כן

(כשאחיין שלי עמד בדלת לצאת הוא אמר לי בעיניים בורקות מהערצה:

ביי וגם תגידי לחברה סלך סתבוא אלינו וסתגיד לי סאני יעשה לה סלום בחלון סלנו!חושף שיניים)

זה קשה. כי אנחנו לכודים במבט הסובייקטיבי שלנו*בננית*אחרונה
אז זה מרגיע שמישהו מבחוץ נותן את אישורו.

(הורס הוא פשוט נסיך!! יואו זה ממש מרגש שהוא זוכר אותי אפילו אחרי שהלכתי. שועשעתי ממש)
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך