כמעט יתומה מאמאמישהי/
עבר עריכה על ידי מישהי/ בתאריך י"ז בניסן תשע"ז 01:39

היוש, אני תלמידה בכיתה יב' כמעט בת 18 וזה משהו שכתבתי לעצמי. מכיוון ואני ילדה מאוד סגורה אני לא מסוגלת לפתוח את זה עם מישהו פנים מול פנים, ואני גם לא רוצה שמישהו שאני מכירה ידע, אבל אני בהחלט צריכה פידבק. אני לא באמת מכירה את הפורום הזה, הגעתי אליו במקרה, ואני חושבת שזה יהיה ממש נחמד לפרוק משהו לראשונה ובאנונימי. תרגישו חופשי לכתוב הכל, גם אם לדעתכם אני סתם ילדה מטומטמת ומגזימה, אני מאוד מעריכה כנות ואני אקבל כל דבר באהבה ואעריך כל קריאה וכל תגובה.

תודה 

לא, אמא שלי לא מתה חס וחלילה, אבל זה לא אומר שיש לי אמא.

אמא שלי לא החסירה ממני דבר, היא תמיד דאגה לי וקנתה לי כל מה שרציתי. אבל דבר אחד היא כן החסירה ממני- אמא. אמא שאכפת לה, אמא שדואגת, אמא תומכת עוזרת ומייעצת שכולם כל הזמן מדברים עליה ואני אף פעם לא הבנתי על מה לעזאזל כולם מדברים.

אמא שלי גידלה אותי בהמון אהבה ודאגה, אבל מתישהו בכיתה ז משהו התחיל להתחרבש שם... ואני לא מאשימה אותה! הייתי ילדה מגעילה, אגואיסטית, שנאתי את כולם, שנאתי את עצמי. הייתי נועלת את עצמי בחדר ולא יוצאת, לא לומדת ולא עוזרת, ולא עבר יום שלא קיבלנו טלפון מבית הספר על כמה שאני ילדה חרא. אז כן, הייתי ילדה חרא, אני מודה, ואני לא יכולה לצפות ממנה לאהוב אותי אם אפילו אני לא אהבתי את עצמי.

אבל היא לא הייתה שם בשבילי אף פעם, היא אף פעם לא שאלה אותי מה קרה. זה נראה כאילו לא עניין אותה שהבת שלה בת ה12 מייחלת למוות כל יום וכל דקה. לפעמים אני משתגעת איך זה לא עניין אותה? ואז אני מרגיעה את עצמי כי היא בכלל לא ידעה.. אז הכל בסדר לא? מה זה משנה אם במשך שנתיים היא לא טרחה לשאול? וגם במקום לשאול, היא דאגה כל יום לספר לי כמה אני חרא, כאילו אני לא יודעת כבר..

מתישהו בכיתה ט' יצאתי מזה, אני לא יודעת איך ובאיזה כוחות, אבל לגמרי לבד החזרתי לעצמי את הרצון לחיות.

בכיתה י' האשמתי את עצמי בהכל, שנאתי את עצמי על זה שבגלל שהייתי ילדה חרא לאמא שלי כבר לא אכפת ממני, הערצתי ואהבתי אותה בכל ליבי.. ניסיתי להתקרב ולשתף אותה כמה שאפשר, גם בדברים הקטנים.. אבל התגובות שלה היו "אין לי זמן אלייך" "את רואה שאני עסוקה" או שהיא הייתה בטלפון שלה עם חברות ולא הקשיבה.. היחס שלה היה זהה ליחס של אז, היא כל הזמן דאגה להגיד לי מה לא בסדר בי.. למרות שאני יודעת שמכיתה י' הפכתי לילדה טובה, חייכנית, לא מעשנת ולא שותה(עד היום), ואפילו הצטיינתי בלימודים.

מתישהו הפסקתי להתאמץ, הקשר פחות או יותר השתפר, אבל היה מלווה בריבים יום-יומיים, שאמנם אופייניים לריבים של אמא ובת בגיל ההתבגרות, רק שאצלנו היו רק ריבים ושום דבר מעבר.. והמון פעמים הם קצת עברו את הגבול. לאט לאט כבר הפסקתי להתרגש מהם והתחלתי להתרגל. 

בתחילת שנה(יב) החלטתי לשים לזה סוף, ואחרי ריב מטופש שהתגלגל בעקבות הגירושין של ההורים, אמא האשימה את אבא והכל בסופו של דבר כמובן נפל עליי, כמו תמיד אני האשמה. אחרי הריב הזה אמרתי לעצמי ולה "דיי". היא עשתה צעד מאוד בוגר וחסמה אותי בווטסאפ, אני חסמתי אותה מחיי. מאז אנחנו לא מדברות.. משהו כמו ארבעה חודשים.

אבל אני לא מתכוונת להשלים איתה, וזה ממש לא מטינה, ממש ממש לא, אני לא שומרת טינה, אני גם משתדלת שלא לשנוא ורק לתת אהבה, למרות שלפעמים קצת קשה לי. אבל אני מאחלת לנו שלא נשלים בחיים, פשוט כי ככה רע לי אבל הרבה יותר טוב לי.

נכון, אני נשמעת חרא ילדה, אולי אני בעצם כן כזו.. אבל אני לא רוצה אמא! אני כבר כל כך מאוכזבת, כל כך פגועה מאנשים וכבר אין לי אמון כמעט באף אחד. אני לא חושבת שהיא יכולה פתאום אחרי 6 שנים להיזכר בי ולהיות לצידי כשקצת יותר קל לי, הרי שהיה לי קשה- מי היה בשבילי? אף אחד!! הייתי לבד. ומאז אני לבד. לא כי אני באמת לבד, אני לבד כי אני בוחרת להיות לבד, ולפעמים אני גם מרגישה ככה. לפחות משהו אחד היא כן לימדה אותי.

כשהייתי קטנה הייתי בטוחה שזה יעבור מתישהו, הרי אני בת 12 ואני צריכה אמא לצידי.. הייתי בטוחה שכשאגדל אני לא אצטרך אותה יותר.. אבל זה שקר, היום אני כמעט בת 18, אמנם עדיין צעירה.. אבל חשבתי שזה גדול ושאני אהיה מספיק בוגרת בשביל אמא, לצערי.. טעיתי. אני צריכה אמא, לעזאזל אני צריכה נואשות אמא, אני מייחלת לאמא שיהיה לה אכפת, שתתן לי חיבוק אימהי ותגיד לי שהכל בסדר והיא איתי לנצח בכל מצב. 

לפעמים אני שואלת את עצמי מה היה קורה אם כן הייתה לי אמא שהיה לה אכפת, אולי היה לי קצת פחות קשה אז, או היום.. אבל שוב, אמא יקרה, אני לא מאשימה אותך, אני מאשימה את עצמי בהכל, הייתי חרא ילדה, אני מצטערת. למרות שאני יודעת שאף פעם לא היה לך אכפת ובטח גם לא יהיה, בכל זאת אני מבקשת סליחה על זה שאני לא אוהבת אותך, למרות שבטח לא אכפת לך..

נכנבתי רק כדי להגיב לךst20
יקרה!
את מתארת מצב לא פשוט מצד אחד. אך מצד שני תהליך אישי, חיובי ומשמעותי שעברת. אך עשית אותו לבד..
אמא יקרה לך וזה ברור.יכול להיות שאמא עסוקה במשקעי העבר ובצרות של ההווה.
תנסי לשלוח לאמא מכתב ובו התיאור של התהליך והרצון לחזור ליחסים בריאים, אמא ובת..
לאט לאט, עם המון סבלנות וסיעתא דשמיא אני מאמינה ומתפללת שזה יצליח.
איתך בלב!
חייבת להגיבאופטימיתת
את נשמעת בחורה מאוד מודעת לעצמך מצד אחד מצד שני הראייה שלך צריכה להיות גם על אמא שלך מהצד שלה כדי להבין יותר. אמא שלך היא גם בן אדם בפני עצמה ויכול להיות שבאותה התקופה היא עברה משבר אישי (למשל הגירושין) ולא היתה לה את היכולת להתמודד כמו שצריך עם האמהות, זה לא אומר שהיא לא אוהבת אותך ואני מאמינה (כאמא) שהיא רוצה להיות איתך בקשר טוב ואוהב בדיוק אם לא יותר ממה שאת רוצה.

חז"ל שואלים שאלה מעניינת: "הרצון של מי חזק יותר: הרצון של הפרה להניק את העגל או הרצון של העגל לינוק?" ולאחר מספר הסברים הגיעו למסקנה שהרצון של הפרה להניק את העגל שלה גדול יותר מהרצון של העגל לינוק. אז אנחנו לא פרות אבל אפשר לומר שהרצון של אמא להעניק אהבה אמהית גדול יותר מהרצון של הילדה לקבל אהבה אמהית. כל זה על דרך הטבע, אצלכם נשמע שמשהו השפיע על אמא שלך ואולי זו גם ההתנהגות של גיל ההתבגרות שהרחיק אתכן יותר. את אומרת שעד כיתה ז אמא שלך גידלה אותך בהמון אהבה אז זה היה שם בבסיס ואיפשהו נעלם עם הזמן, יש לך כתיבה נהדרת וכישרון בהבעה אני מציעה לך לכתוב לה על כמה שאת רוצה להיות איתה בקשר טוב ולהזכיר לה שלפני כן הקשר שלכן היה חם ואוהב. אחרי שתסיימי לכתוב תנסי לקרוא את המכתב כאילו את אמא שלך ותבדקי איזה תחושות זה יכול לעורר אצלה, אם חלק מהדברים לא טובים או לא נעימים לקרוא תורידי אותם מהמכתב, אחרי שהקשר בינכן יהיה בעזרת השם שוב חזק ובריא תוכלי לומר לה אותם.

בהצלחה יקרה
נהנתי לקרוארק אמונה

תודה על היחסמישהי/

הלוואי וזה היה יכול להיפתר בכתיבת מכתב..

אבל הבעיה לפני שהיא בה היא בי, אני לא רוצה אותה בחיים שלי, בכלל. 

פשוט נמאס לי כבר מהתחושה של הלבד שלא עוזבת אותי מתמיד, שגם אם נשלים מתישהו היא בחיים לא תמלא את הלבד הזה, בחיים. ונמאס לי לראות מהצד קשר של אמא וילדים מבלי להבין על מה מדובר אפילו לא קצת.

אני חושבת שאף אחד לא יכול למלא את הלבד זה, וזה מתסכל.

תודה

זה לא חייב להיות ככהאופטימיתת
גם אני הייתי בקשר מאוד קר עם אמא שלי כל החיים וכשאני סוף סוף הפכתי לאמא הרגשתי שאני מתקנת המון דברים שהיו חסרים לי כילדה דרך הילדים שלי, אז לא צריך לדאוג, אם את מרגישה שיש לך חלל כזה את עוד תמלאי אותו כשתקימי משפחה בעצמך.

למה את חושבת שהבעיה בך? זה נשמע לי מאוד הגיוני וטבעי לרצות קשר חם ואוהב שימלא אותך באהבה וביטחון ואם יש לך המון קשר כל כך לא נעים עם אמא אז זה רק טבעי שאת לא רוצה ממנה את הקשר הזה אבל בכל זאת כן רוצה את ההרגשה הזאת. אלו דברים שמתנגשים אחד בשני וזאת אולי הסיבה שאת מרגישה בלבול.
שני סוגיםד.

של קשר.

ממה שכתבת, נראה שזה לא ממש שאת לא רוצה אותה בחיים שלך. אלא את חוששת שזה יהיה ב"שטאנץ" שהתרגלת. אם תכתבי מהלב, ותבואי עם רצון טוב גם מצידך - יתכן שישתקם. הרי את אומרת שאת רוצה גם את היחס של אמא-בת. זה גם חשוב.

ולגבי ה"לבד" בכללי - הרבה בנות בגילך או סביבו חשות כך. מאד מאד מובן, ואכן קשה למדי..

חשוב שתמלאי את עצמך בדברים טובים, ערכיים, יחס טוב עם חברות - וגם כמה שאפשר להבריא את הקשר עם ההורים. 

ועל גבי זה, בזמן המתאים, את גם תתחתני בעז"ה עם אדם שתבדקי שאכן הוא ערכי, ויש בו  מעלות טובות ומתאים לך. ואז יש סיכוי שעוד משהו משמעותי מאד יתמלא ב"לבד" הזה.

ולפנות לה' מעומק הלב. "כי אתה עימדי". יהודי אף פעם לא לבד....

את מאשימה את עצמך יותר מדי...בתאל1

את לא אשמה במה שאמא שלך עשתה. כל אחד אחראי למעשיו בלבד.

אמא שלך לא התייחסה אליך ככה בגלל שעשית דברים מסויימים או לא - אלא מסיבות אחרות (שאין לנו דרך לדעת...אלא אם כן תשאלי אותה).

לדעתי כדאי להתחיל בלנסות- להפסיק להאשים את עצמך.... 

ודבר שני- כן לחפש לך מישהי שתהיה לך כמו אמא. אולי משפחה מאמצת, אולי דודה קרובה אם יש. מישהי שתוכלי לדבר איתה, לפרוק ,לקבל עצה וחיבוק.

המון בהצלחה!

תראי,ד.

קודם כל, את מאד מוכשרת. כתבת יוצא מהכלל.

ב. בהתייחס לתמונה כמו שהסברת אותה - את עברת שלב של תחילת גיל התבגרות בצורה קשה. זה לא בגלל משהו "רע" באישיות שלך, מסתבר ששייך לקצב השינויים המהיר וכל מיני עניינים הורמונאליים. כל הכבוד שהצלחת בכיתה ט' לצאת מזה. את יכולה רק להעריך את עצמך. כל הכבוד. 

תעיפי מהחיים שלך את המילה הרעה הזו שאת חוזרת עליה שוב-ושוב ביחס לעצמך... אין כל קשר. הרבה ילדות בשלב שהיית, מרגישות אגואיסטיות, לא עוזרות וכו'.. ויוצאות מזה. אם הסביבה מספיק מבינה וחכמה, היא פשוט מחכה, ובינתיים משתדלת לתת קצת עידודים, לפעמים גם סובלת מההתנהגות הזו.. ולפעמים דיבורים לא כ"כ עוזרים, אז ממתינים. ואת צודקת שלפעמים ההורים גם לא כ"כ מבחינים במה שעובר על הילד.

מה שנכון, שבשום מקרה, אין כל תועלת "להסביר" לילד כמה הוא שלילי... מלבד שזה לא נכון - זה גם לא עוזר כלום. ההיפך.

אז את יצאת מזה, כבר תלמידה טובה. ממש אישיות כפי שרואים כאן.

מה שהאשמת את עצמך בכיתה י', וניסית להתקרב לאמא, זה נוגע ללב.

אבל מצד האמת, די. אין לך מה להאשים את עצמך. אל תשתטי... אז היית בכיתה ז-ח עם בעיות. לא מאד חריג.. ניסית אח"כ להתקרב אל אמא, היא הבחינה. מה שקרה בהמשך זה לא בגללך. וגם מה שהיום. בשום אופן לא.

זה קודם כל, תפסיקי להאשים את עצמך.

אז מה כן קרה? 

את אומרת שהיא היתה דואגת ואוהבת וכו'. כנראה שבמקביל למה שקרה לך, קרה גם משהו בין ההורים - שכלל לא קשור אלייך. לדברייך, זה הסתיים בגירושין. אמא שלך היתה בעומס נפשי גדול כנראה - שאולי לך, כעסוקה בעניינייך ובגילך, היה קצת קשה להבחין בו - ובאופן לא מוצדק, זה יצא כנראה עלייך. המרירות שלה על עצמה ועל חיי המשפחה שלה. לא קשור אלייך. לא תלוי בך.

אלא מה? את צריכה אמא... צודקת לחלוטין. זה שבינתיים, את קצת שומרת מרחק - אפשר להבין. לא רוצה להיפגע. את לא צריכה "להתייאש לנצח", אפילו שעברו שש שנים מאז שהרגשת יחס ראוי מצידה. בשנים הללו גם היא עברה משהו. אולי היא תתעשת. תירגע - ויחזור היחס הטוב.

את יכולה ללנסות לכתוב לה מכתב. בלי שמץ של האשמה עצמית כלפייך. רק לכתוב שאת זוכרת מאד לטובה את השנים "ההן"; שאת יודעת שבמשך שנתיים לא נהגת כראוי, אבל אלו היו שנים מאד קשות בשבילך, ושאח"כ ממש חזרת לעצמך, למודים וכו' - 

ושחסרה לך האמא האוהבת. שאת אוהבת אותה - והיית מאד שמחה אם היתה מתנהגת אלייך באהבה, בעידוד, ולא מזכירה דברים לא טובים שבך. ושבטוח גם היא בסופו של דבר תשמח בזה.

תנסי, בלי לתלות בכך מידי, שלא תהיינה גם אכזבות. הלוואי שיצליח.

ובכל מקרה, אל תאשימי את עצמך, אל תחשבי על עצמך דברים רעים. תוסיפי טוב, תנסי אולי גם לחזק את הצד של הקשר עם אבא שלך - ותתפללי... ה' תמיד אוהב אותך.

הצלחה רבה.

עצות נהדרות וחכמותאופטימיתת
מצטרפת לכל מילה!!נקודה

שבוע טוב יקרה!אנבל
אין ספק שעברת הרבה בחיים מה שגרם לך להגיע לחוסר החלטה ואי וודאות לגבי הקשר בינכן...
שלב ראשון תהי שלימה עם ההחלטה שאת רוצה את הקשר כי זה צורך טבעי וחיוני ביותר!!!
הספק בא בגלל מטענים לא מעטים שצברת.
ואם עדיין תרגישי ספקות השלב השני ללכת להיוועץ עם איש מקצוע שידע להסיר ממך את כל המטענים.
אחרי שתנקי מעצמך כל הרגשה של כעס ותסלחי לשתיכן ולדעת שאף אחת מכן לא אשמה תוכלי ליצור בעז'ה מערכת יחסים מניבה.
כל הכבוד שידעת לחזור ולעלות על דרך המלך, לא כל נערה מסוגלת לעשות מהפך כזה בכוחות עצמה!!!
זה מראה שיש בך רצון, כוחות ואמונה וזה מה שצריך כדי להצליח בחיים.
רק לומר לךשירשיר90
שקראתי. וריגשת אותי כל כך
עם האמת והכנות שלך, עם המודעות העצמית המטורפת. את בחורה חזקה ומחושלת. שולחת לך חיבוק ענקי של הכלה
תודהמישהי/
תודה רבה לכולם על התגובות והיחס
זה מאוד לא ברור מאילו כל האכפתיות הזו
חייבת להגיד שקראתי הכל לא פעם אחת וכל פעם מחדש זה ריגש וחיזק אותי
תודה רבה מהלב
החיים זאת עבודה שרק המאמין מצליח!אנונימיסי
ואחרי כל סיפור הצלחה של אנשים עומדת התמדה!
מי שהצליחה לעבור את "הקרב" הכי קשה בחיים (גיל-הבגרות) אין ספק שמסוגלת גם הלאה........
חיבוק ענק! את נשמעת בן אדם מדהים!קחי כתר

המון הצלחה ואני מאמינה בך!!

את מקסימה!רוב השעות
תקופת גיל ההתבגרות היא לא פשוטה. אצלינו בבית (ואני במיוחד ) עשינו צרות להורים ובמיוחד לאמא. כולנו אמרנו שנעזוב את הבית בעתיד ונתנתק מההורים לגמרי. איכשהו קרה שאני הייתי בשירות לאומי, אחי בצבא עוד אחד בישיבה ורק חיפשנו סיבות משונות להגיע הבייתה הייתי נוסעת לשירות וחוזרת הבייתה אחרי יומיים בטענה כלשהי. אז קודם כל מותר לך תקופה מסויימת לקחת מרחק גם בלב, ולא לנסות ליצור קשרעם אמא. בזמן הזה את יכולה ליצור קשרים עם חברות, בעבודה , בשכונה. תתחילי למלא את הזמן בעשייה, בהתנדבות בטיולים. תפוצצי את סדר היום שלך שלא יהעה לך הרבה זמן לחשוב ולהרגיש כמה את בודדה. מבטיחה שאת כבר תתחילי להרגיש יותר טוב ויותר שמחה ותקריני את זה לסביבה. ואמא שלך מצויינת שהיא חסמה אותך בוואצפ. צריך לדבר פנים מול פנים ופחות להיות בפלאפון. בהצלחה
תודה לכולםמישהי/
מחמם את הלב לקרוא את התגובות שלכם
וואוהעני ממעש

העוצמה צועקת מהמסך..

נק' לעניות דעתי-

א. אמא זה משהו שקיים עד 120- ואפשר גם לראות את זה צל אנשים מסויימים- שנותנים חיבוקים ומתייעצים -בגיל 60- עם ההורים

ב. מובן שאת בפלונטר מסויים ולא פשוט . את מוצאת כוחות להתמודד עם זה- אבל- בעתיד- בפרט לקראת נישואייך- הייתי ממליץ לעבור טיפול מקצועי - שיוציא גרורות של המצב הבלתי- פשוט - שעלולות לפגוע בך/ בביתך

ג. אמנם את בת 18 ובוגרת. אך אולי תופתעי בעתיד לראות דברים באור שונה. נראה לי נכון להתפלל שתוכלי בבוא היום- לדון את אמך לכף זכות. (אולי אני נשמע "מטיף"- ואם את לא במקום הזה- אז לא להתייחס..

ד. יש מקרים שדווקא מי שגדל בבתים לא פשוטים- בנו בתים יציבים ומשובחים. שד' יתן לך כוחות טובים

^^^ מסכימה מאוד~א.ל

אוי ואבוי. לא קראתי הכל אבל חייבת לציין- שזה מזעזע בעיני~א.ל

להתבטא כך כלפי אמא!!

כדאי לקרוא כל מה שהיא כתבה.ד.

בביטוי הזה היא סה"כ הביעה את הרגשתה הסובייקטיבית,

מרצון גדול שזה יהיה אחרת.

אני ממש לא מסכימה עם זה..~א.ל
עבר עריכה על ידי ~א.ל בתאריך א' באייר תשע"ז 11:00

גם אם יש מצוקות וקשיים, אסור להשפיל, ולבזות.

הדיון אינו אם "מותר" או "אסור"..ד.

מישהו פה הביע כאב ותיסכול גדול.

אז כרגע, לדעתי, הנקודה אינה באיזה נוסח הכי נכון לבטא את זה.

הרי גם היא מרגישה "מושפלת" מתגובות של "אין לי זמן אלייך" ומהדגשת השלילה שבה.

כמובן, יש איך מדברים עם ועל הורים, בכל מצב. וגם איננו יודעים מה עבר על האמא. קל לנחש מתוך הרקע, שגם היא עברה תקופה לא פשוטה..

אבל להגיב על כל הכאב שניבט מדבריה - שזו בוודאי תחושתה כפי שהיא חווה מצידה את הדברים - "זה מזעזע בעיני להתבטא כך כלפי אמא", נראה לי ממש לא נכון.

אז אני לא מסכימה. לא בכל דרך לגיטימי להביע תסכול~א.ל

לא הכל אפשרי בשם "התסכול והכאב"..

להגיב מבלי אםילו לטרוח לקרוא את הכל- זה באמת מזעזענקודה

את גם לא קראת הכל, מסתבר. קראי וכך תביני דברים אחרת~א.ל

אז תקראי את הכל ולא תזדעזעיבתאל1

אני אישית מאד הזדעזעתי לקרוא איך היא מתבטאת כלפי עצמה!

קראתי ו- עדיין מאוד קשה לי עם הביטויים!~א.ל

יתומה מאמא??

לא אוהבת אותך??

מאחלת לך שלא נשלים בחיים??

לא רוצה אמא??

משתדלת שלא לשנוא??

מזעזע.

~א.למישהי/

קודם כל תודה על הכנות, מעריכה

דבר שני, נכון, כמו שכבר כתבתי, אני מרגישה שאני חרא ילדה בדיוק בגלל מה שאת מסבירה. אבל אני לא חושבת שאת יכולה לשפוט אותי או את מה שעברתי במשך כמה שנים טובות

אני לא חושבת שאת יכולה לקבוע עבורי אם אני משתמשת בביטויים קשים מידי, כי את לא היית במקום שלי ולא חווית את מה שאני חוויתי.. אני לא קיבלתי את מה שאת קיבלת מאמא שלך ואת לא קיבלת את מה שאני קיבלתי(או לא קיבלתי) מאמא שלי.

כמו שכבר אמרתי, ואני עומדת מאחורי כל מילה ומילה שלי, מבחינתי אין לי אמא, גם אם זה נשמע רע.. אולי מבחינתך אמא זה עולם אחר וטוב שכך, אבל כמו שאני לא יכולה להבין מה זה "אמא" עבור אנשים אחרים יש אנשים שלא יכולים להבין מה זה "אמא" עבורי. אני פשוט לא יודעת מה זה אמא, לא מכירה ולא מרגישה את זה ביום יום. ותאמיני לי זה עצוב לי.

אל תגידי על עצמך כך..ד.

נכון, בריא להזדעזע מביטויים כמו שהיא ציטטה (חלק לא צוטט מדויק, וחלק בלי ההקשר - שמשנה משמעות), אבל צריך להקשיב את הכאב שעומד מאחורי הרגשת ה"צורך" לומר אותם.

ובוודאי שאי אפשר לשפוט.

ואת כן חווית אמא, בעבר, אח"כ היתה תקופה קשה לך ולתקשר איתך. אח"כ תקופה קשה לאמא וליכולת/להבנה שלה לתקשר ואיך.

מזה ארבעה חודשים עשיתן כמו התנתקות - ואת מגיבה כמו שמגיבה ילדה בגילך, כשיש לה תערובת גם של אכזבה, גם של תקוה סמויה, גם של אי רצון לחוות שוב התנגשויות, בצד רצון לחוש קרבה.

את לא רוצה כעת להתקרב  -אין "בכח"..

אבל מצד האמת, אפילו שאת לא רואה את זה כעת ואולי גם לא רוצה לראות.., יש סיכוי. יתכן שדברים יתחדשו, ואז את תצטרכי להיות זו שמקשיבה את האיתותים מצידה, כמו שרצית בעבר שהיא תקשיב, ולא קיבלת..

וגם לגיטימי שאת לא רוצה כרגע לחשוב על זה. קצת "עמוס"....

הצלחה רבה.

מה לא מדויק?~א.ל
עבר עריכה על ידי ~א.ל בתאריך א' באייר תשע"ז 09:59

א. כתבהד.

"מאחלת לנו שלא נשלים בחיים"... לא "מאחלת לך", והסבירה: "פשוט כי ככה רע לי אבל יותר טוב לי". ההבדל: זה לא "חירוף" כלפי האמא, אלא הגדרת מצב שבו הילדה חושבת שתרגיש פחות נפגעת.

"אני מבקשת סליחה שאני לא אוהבת אותך". לא "לא אוהבת אותך" בפני עצמו, כהתרסה.

"כמעט יתומה מאמא". לא "יתומה מאמא".

"אבל אני לא רוצה אמא", מיד ביחד עם "אני כבר כ"כ מאוכזבת, כ"כ פגועה". ואח"כ: "אני צריכה אמא, לעזאזל אני צריכה נואשות אמא, אני מייחלת לאמא שיהיה לה אכפת, שתתן לי חיבוק אימהי ותגיד לי שהכל בסדר והיא איתי לנצח בכל מצב". 

אז לדעתי, כשמישהי כותבת מתוך מצב כזה, כאובה, בגיל שהיא נמצאת בו - יש ענין, גם כאשר נותנים פידבק על ביטויים לא-פשוטים, לא להגדילם מעבר למה שנאמר. גם ככה היא נוטה לקבל עליה שיפוט שלילי, שלא בצדק.

אוי.. לא אענה מקוצר זמן, אבל ברור שגם אתה לא דייקת~א.ל

אפשר להאיר על צורת ההתבטאות גם מבלי לשפוט~א.ל
עבר עריכה על ידי ~א.ל בתאריך א' באייר תשע"ז 09:51

אפשר להעביר את אותו מסר,

בצורה חדה וכואבת, 

בביטויים אחרים לגמרי..

ובע"ה שכולנו נשכיל להבין לעומק כמה כח יש בפינו ונדע להשתמש בו נכון..

סביר,ד.

שאם גם המסר שלך, על איך כדאי לדבר, היה עובר באופן אחר - למשל, קודם אמפתיה גדולה למצבה, ואח"כ הערות על אי-אלו ביטויים, ולפי הקשרם - הוא היה יכול להתקבל ולהשפיע יותר בקלות ובטוב, מאשר תגובה לאקונית ש"מזעזע בעיני להתבטא כך כלפי אמא".

לדעתך. אני הקדמתי וכתבתי שלא קראתי הכל~א.ל

כלומר- אני לא מגיבה על עצם התנהלות הדברים 

אלא על הניסוח וצורת ההתבטאות

וכן- לדעתי זה עדיין מזעזע להתבטא כך

וכלפי ההורים, קל וחומר!!

וזה פשוט אבסורד בעיניי שמקלים בזה ראש

נכון שכתבת.ד.

אבל את כותבת למישהי חיה. וב"זמן אמת". לא בדיון תיאורטי איך ראוי להתבטא בכל מיני מצבים.

אז אם לא קוראים את כל מה שהיא כתבה, עדיף במצב כזה לא להתייחס גם לדבר ה"חלקי", כי זה מוציא מפרופורציות נכונות, גם עם ה"הקדמה".

ולדעתי, יותר אבסורד "להקל ראש" בהקשר ולהתמקד רק בביטויים כאלה או אחרים. בערך כמו אדם שמישהו יתקע בו סכין, והוא יצעק: "אידיוט".. ויעבור מישהו על יד ויאמר: בלי להתייחס לנסיבות, לא מדברים כך....

וגם כתוצאה מקריאה לא מדוייקת, ביטויים יכולים להיות מוצאים מהקשרם, כפי שהזכרתי לעיל.

מכל מקום, אם אינך רומה אל תקבלי. אני כתבתי לא בשביל הויכוח, אלא לטובת הנערה.

מסכימה. אבל גם אחרי קריאה- אני דובקת בעמדתי.~א.ל

מילים לא נזרקות לחלל האוייר

יש להן משמעות,

ויש להן ערך

רחל אימנו אמרה ליעקב: הבה לי בנים ואם אין מתה אנוכי..ד.

ענה לה יעקב: התחת א-להים אני וכו'. איך אומרים לבן אדם  "תן לי בנים"..

אומרים חז"ל, ענה לו הקב"ה: ככה עונים את המעוקות?...

אפשר ללמוד מזה משהו. על אף, ובגלל, שלמילים יש ערך ומשמעות ולא "נזרקות לחלל האויר". וזה כמובן נכון גם למילים של הערה.

אם זה מזעזע, זה מזעזע. אי אפשר לכתוב דברים אחרת מהוויתם~א.ל

טוב כל אחד כגישתו. אפשר גם לא לכתוב.ד.

בעיני, יותר מזעזע להגיב לה כך.

אני רוצה לכתוב בניגוד אליך~א.ל
כי מבחינתי חשוב להגיב
לכן מה יועיל לא לכתוב?

להעיר -כי מה שעשית זה ממש לא הארה- זה תוצאה של שפיטהנקודה

בס"ד

זה שתאמרי שאת לא שופטת אלא רק "מאירה" שזה מזעזע....

לא יהפוך את זה לנכון. 

היא לא התכוונה להעביר מסר, אלא לפרוק כאב.
לשתף ברגשות.

את לעומת זאת באה בשם מסרים ומעבירה אותם בצורה מכאיבה ומזעזעת,
ומעיזה לעשות כך עוד לפני שקראת על מה מדובר.

אני באמת מזועזעת.

נקודה יקרה~א.ל

אני חושבת שא-ת זו שכרגע ששופטת אותי

כי אם תשימי לב כתבתי שאני לא מתייחסת להתנהלות הדברים

ולא נכנסת למקום של שפיטה לגביהם

אלא רק לגבי הניסוח.

(כנראה לא קראת הכל.. הפוסל- במומו פוסל)

ועדיין- אני עומדת מאחורי דבריי.

מותר להזדעזע ממי שמתבטא כך כלפי הוריו.

אין שום צידוק לדיבורים כאלה, על אף הקושי (והאמיני לי שגם אני עברתי קשיים)

ביקורת ניתנת על בסיס שפיטה...נקודה

בס"ד

לא זכור לי שהכחשתי את זה. (וזה שאנשים אומרים שהם לא שופטים, כשהם כן- לא יהפוך את זה לאמת...)

מותר להזדעזע, ומותר לשמור את הזעזוע לעצמך.

אמרו חז"ל שכאשר יש התלבטות בין דרך ימין לשמאל- ואחת מהן בוודאות טעות,
עדיף ללכת ימינה.

ימין שמאל את החסד, שמאל את הגבורות.

טעויות של שמאל הרבה יותר קשות לתיקון מאשר טעויות של ימין.

אם הזדעזעת מהדיבור שלה כלפי האימא,

זה אומר שאת וודאי מבינה עד כמה המצב הזה לא טבעי.

רגע אחד של מחשבה- מה הילדה הייתה צריכה לעבור כדי להגיע למקום מזעזע כזה??

מה התועלת??

היא כתבה בהודעה שלה אינספור פעמים שהיא מבינה שהיא לא בסדר,

אבל מטעם בלתי מובן את באה ומוסיפה את הזעזוע שלך מכמה שהיא לא בסדר...

את באמת מאמינה שעזרת לה במשהו? שחידשת משהו? מה הטעם?

כשאדם כותב בדם ליבו, אין שום היגיון לצפות לכתיבה יפה ונעימה לקריאה.

מאידך כן הייתי מצפה ממי שרואה אותו מתבוסס בדמו,
שלא יבחר להעביר ביקורת- גם אם נניח שהיא צודקת. זה לא הזמן.

בטח ובטח כשהיא יודעת שזה לא תקין.

לגבי הקשיים- צר לי מאד לשמוע שעברת קשיים,
אבל הקשיים שאנחנו עוברים או עברנו הם לא סיבה לזלזל בכאב של אחר.

הם לא סיבה להמעיט בערכו.

ואולי את בעלת כוחות נפש כבירים ,
ועברת את הקשיים בלי להעלות על דל מחשבתך כאלה מחשבות.
האם זה שולל את הרגש של מישהי אחרת??

יש עניין לומר את הדבר הנכון בזמן ובמקום המתאים.

אם היית שומעת ילד בוכה,
מה הדבר הראשון שהיית עושה?

ניגשת, בודקת מה קרה לו, מנסה לעזור,

או מסבירה שהטונים האלו מאד לא נעימים,
וגם הנזלת לא אסתטית, ואם הוא תכנן לבכות היה עליו להיערך עם טישו וכד'...?

"אין לי זמן לשמוע מה גורם לך לבכות, אבל רק שתדע שאתה עושה פה המון רעש".

נשמע לך מתאים?

בעיני זה בדיוק אותו רעיון.

מותר להשמיע דעות שונות ומותר לי לחלוק~א.ל

גם אם את לא מסכימה.

וגם כתבתי בהמשך השרשור שכן, אומנם הייתי צריכה לקרוא הכל ואז להגיב

אבל גם אחרי קריאה- אלו דבריי. (כנראה שלא קראת הכל... ובכל זאת, משום מה הטענה הזו הופנתה כלפיי. מעניין)

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומוהודיה60

אם חווית משהו ממה שהפותחת חוותה - לא היית מזדעזעת אלא מזדהה...

מאחלת לך שלא תחווי אף פעם

ואל תשפטי אנשים שאת לא יכולה להבין אותם

דוקא ביהדות כתוב אדם ניכר בכוסו כיסו וכעסו~א.ל
ואמן. מצטרפת לברכתך
את זה אדם צריך להגיד לעצמו..ד.

אבל בנוגע למישהו אחר שמביע את כאבו, יזכור מה אמר הקב"ה ליעקב אבינו, לפי דברי חז"ל, "ככה עונים את המעוקות"?.... 

לא נכון. ו-לא עניתי על שום מועקה.~א.לאחרונה

לא מעוניינת לחזור לדיון הזה

אבל זו לא צורה להתבטא להורים, גם בשעת כעס

ולכן הזעזוע.. סך הכל התייחסות נקודתית.

לא מבינה למה המוגזמות סביב זה

הבנתי שאתה לא מסכים

אני חושבת הפוך

אין טעם לדוש עוד ועוד

מה שאני מרגישהמישהי/

קודם כל חייבת להודות לך דן, מחמם את הלב לקרוא איך שאכפת לך למרות שאנחנו לא מכירים.

דבר שני, נכון, אולי אני לא מתבטאת בדרך הכי טובה, אבל זה מה שאני מרגישה ואין לי מה לעשות עם זה כל כך.. הייתי שמחה לאהוב את אמא שלי אבל אני פשוט לא ואי אפשר בכוח. במיוחד שלה לא היה אכפת ממני בחיים, אני מחשיבה בחיים מהסיבה שעד עד כיתה ו זו תקופה שפחות אני זוכרת ופחות היו לי קשיים, וכשהייתי בטוחה שעולמי קרס היא לא הייתה פה, עד היום, קשה לאהוב בלי לקבל אהבה בחזרה. 

אולי בשבילך זה מוזר לדבר כך על אמא, אבל בשבילי זה לא כי שוב, אני לא יודעת מה זה אמא! מבחינתי זה סתם בן אדם זר. וזה לא שאני נהנית "להשפיל ולבזות", אני אומרת את זה בהמון כאב והלוואי וזה היה יכול להיות אחרת.

ובדיוק בגלל זה אני כותבת את זה באנונימי במקום שאף אחד לא מכיר לא אותי ולא את אמא שלי, בחיים לא פתחתי את זה מול מישהו במציאות למרות שלא חסרות לי הזדמנויות ולפעמים הייתי מאוד שמחה לפרוק קצת.

אני לא שופטת אותך ואת מה שעברת~א.ל

(סוד- כולנו עברנו, או נעבור תקופות מאוד קשות בחיינו. ובכל- זאת..)

אני כן חושבת שבניסוחים צריך להיות זהירים.

מותר לך להגיד מה שאת חושבת,

לא בכל מחיר...

מאחלת לך המון בהצלחה ואך טוב

בכל זאתמישהי/

מבחינתי לא מדובר בתקופות, אלא תקופה אחת ענקית שלא עוזבת אותי לרגע מגיל 11.

ואם מילים לא נזרקות ככה סתם לאוויר ויש המון משמעות לכל מילה וצריך לדעת איך להתנסח כמו שאת אומרת, אז את מוזמנת להגיד את זה לאמא שלי שלא פעם ולא פעמיים ידעה להגיד לי מילים קשות שעבורי היו סוף העולם. אם היא לא יודעת לכבד אותי אני לא מבינה למה אני כן צריכה, למרות שהיא אמא שלי, לפני שאני הבת שלה, אני בן אדם עם רגשות.

אז אם כך~א.ל

מותר לדבר לשון הרע על מי שהציק לנו. וזה בסדר. אנחנו אנשים עם רגשות

מותר לגנוב בגלל מצוקות כלכליות, וזה בסדר. אנחנו אנשים עם רגשות

מותר לרצוח את מי שהיה לא טוב אלינו, וזה בסדר. אנחנו אנשים עם רגשות

יקירה,

יש דרך וצורה לכל דבר

ולא הכל לגיטימי

אני מרשה לעצמי לדבר איתך ישירות ובגלוי, בגלל שאני מניחה שכך את רוצה שיתייחסו אלייך

לכן נאה דורש נאה מקיים

את מקצינהמישהי/

את מאוד מקצינה במה שאת כותבת, אני ממש לא חושבת שמותר לדבר בשפה נמוכה למישהו שהציק לנו ולא לגנוב ובטח שבטח לא לרצוח. אני מדברת על המינימום של כבוד הדדי שאני חושבת ומאמינה שכל אחד צריך. אם לבן אדם לא מפריע לדבר אליי בצורה לא נעימה ולתקופה מאוד ארוכה, אני לא חושבת שאני צריכה להלל ולשבח אותו. המינימום שאני מבקשת זה כבוד, שלא מכבדים אותי אני לא חושבת שאני צריכה לכבד בחזרה, במיוחד שנגרם לי בגלל זה כאב גדול. 

וכמו שדן כתב, יש דברים שהוצאת מהקשרם ושינית את משמעותם, אני בכלל כתבתי אותם במשמעות מאוד שונה מאיך שהצגת את זה.

מישהי יקרהאמאשוני
עם כל ההתמודדות שלך בחיים,
בטח כבר הבנת שלפעמים צריך לסנן אנשים ולא להתייחס,
אם לא היית מגיבה את ההודעה שכתבת: "מה שאני מרגישה" הדיון לא היה ממשיך לגלוש למקומות לא טובים,
שום תועלת לא תצא לך מזה,
חבל שתיפגעי.
אז יש מגיבה שמפריע לה איך שכתבת, אחרים העירו לה והיא לא קיבלה.
מה אכפת לך, אל תקחי ללב, יש מספיק שתמכו בך ובהרגשתך וניסו לתת חיזוקים חיוביים,

מעכשיו פשוט תתעלמי מתגובות שלא מוצאות חן בעינייך (גם בפורום וגם בחיים בכלל)

יש משפט שאומר: "לכעוס זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים".

ולעניין שכתבת, אני ממליצה לך מתי שאת מרגישה בשלה לכך, לגשת לטיפול, לא כי יש לך בעיה או משהו, אלא כי עברת דברים לא קלים וטיפול יעזור לך לשחרר ולצמוח.
בהתחלה זה קשה וכואב, אבל בהמשך הפצעים נרפאים ריפוי אמיתי.
אבל זה לא תהליך קל ולכן כתבתי מתי שאת מרגישה בשלה.

בהצלחה רבה!!
מותר להזעזע ולהשמיע דעות שונות~א.ל
מאןד לא מכןבד מצידך לכנות אותי כפי שכתבת. קצת דרך ארץ

ואגב אני מכירה אותך...
אני בעד להתבטא באופן ישיר ושכל אחדגלית ושבעת בניה
יביע את דעתו. אבל בטח שמת לב שבמקרה
הזה התגובות היו יותר חמלה וסלחנות כלפיה.
צורת הביטוי שלה שיקפה סבל תיסכול יאוש, מה שעורר דוקא תמיכה גורפת,. ויחד עם זאת לקבל מהפורום הצעות מגוונות לנסות לשפר את מצבה, כדי לא להרגיש את החסך והכמיהה שלה לחום של אמא.
התגובה מיועדת לא.ל.גלית ושבעת בניה
לא חושבת שאמרתי משהו נורא.סך הכל הזדעזעתי~א.ל
את בסדר. את בסדר..ד.

כל מה שענתה לך מי שענתה, יכלה להגיד גם על מה שהגיבה (לא הייתי כותב את זה. אבל בגלל שהיא תקפה - אולי בלי לשים לב אפילו שזה מה שעושה - אין ברירה. הרי יש כאן נפש של מישהי צעירה, גם מהצד השני), הנה:

מההודעה הבאה שכתבה - 

"אני כן חושבת שבניסוחים צריך להיות זהירים.

מותר לך להגיד מה שאת חושבת,

לא בכל מחיר.."

בטוחני שעם קצת יותר זהירות על מה ומי ובאיזה נסיבות מדובר, וגם בניסוח - היתה אף היא אומרת מה שחושבת (שחלקו לגמרי מוטעה) לא בכל מחיר.

וכן: 

"יש דרך וצורה לכל דבר

ולא הכל לגיטימי

אני מרשה לעצמי לדבר איתך(ה) ישירות ובגלוי, בגלל שאני מניחה שכך את רוצה שיתייחסו אלייך

לכן נאה דורש נאה מקיים"

לעצם הענין שנטען - לא דומה מה שהובא כאילו "מותר לדבר לשון הרע.. אנחנו אנשים עם רגשות".

ובאמת, לפעמים אכן מותר כשזה לצורך תועלת מסוג זה, של הכרח בפריקת כאב ותיסכול קשה שאין דרך אחרת לפורקו (לא כותב כאן להלכה למעשה, יש לכך פרטי הלכה).

בוודאי לא דומה ל"מותר לגנוב בגלל מצוקות כלכליות" וכד'..  ממש לא קשור.

עפ"י הדין, כשמישהו פוגע בחבירו, מותר לו להחזיר על-אתר. כלשון ספר החינוך, "התורה לא חייבה להעמיד עצמנו כקיר". לאחר זמן, זה כבר אחרת. לפעמים גדר של לא תיקום ולא תיטור, לפעמים לא.

יש דעה בהלכה שאיסור זה אינו על עניינים של פגיעה נפשית, אלא דווקא ממונית (שוב, לא אומר להלכה-למעשה; רק להראות שזה מורכב).

איסור לשון הרע, למשל, אינו כאשר לא יודעים ולא יכולים לדעת על מי מדובר.

גם על כיבוד הורים ומוראם, בפשטות לא עוברים כאשר זה כתוב כך, בלי שאיש יודע על מי מדובר, כשאת מעידה על עצמך שאת משתדלת לנהוג בכבוד ואהבה למרות תחושותייך. 

גם הלכות אי אפשר "להמציא". זה לא גניבה ולא מה שנאמר שם עוד..

והפגיעה בצורה כזו, בנערה צעירה שפורקת את כאבה הקשה באופן אנונימי במקום כמעט היחיד שהיא יכולה לדבר עם מישהו - חמורה לדעתי בהרבה מכל "דקדוקים" שנאמרו כאן. אף רב שבקיא בהלכות שבין אדם לחבירו, וגם בקיא בהלכות כיבוד הורים ומוראם, ובהתייחסות נפשית לאדם פגוע, לא היה עונה כך. בוודאי לא כדבר ראשון עליו הוא מגיב.

אלא מה?

אחרי כל הדברים האלה, יש נקודה בתוך דבריך שכתבת כעת, שיש מקום להסביר אותה, ויכולה גם לסייע קצת:

שאלת: "אם היא לא יודעת לכבד אותי אני לא מבינה למה אני כן צריכה, למרות שהיא אמא שלי". 

לא נראה מהדברים שלך, שאת לא מתייחסת אליה ישירות בכבוד, אבל לגבי השאלה העקרונית, אכן כן... זו גזירה של מי שאמר והיה העולם... צריכים לכבד את ההורים, אפילו אם הם לא מכבדים אותנו..  יש בכך ערכים עמוקים מאד, של התייחסות ל"מה שלפנינו", וגם יש בכך, כמו שהזכרתי, תקוה. אי שבירה מוחלטת.

כיבוד, זה לא אומר שאפשר לכפות את הרגש, זה אומר התנהלות מעשית לפי ההלכה. בוודאי לא מבזה. לעיתים, כשיש יחס לא ראוי, זה יכול להיות נסיון קשה.

מכל מקום, כאן לא זו הסוגיא. כאן הסברת באופן בהיר וחד את הרגשותייך ורגשותייך. לקבל "מילים קשות שעבורך היו סוף העולם", זו הרגשה איומה ונוראה. כמובן, ניתן ללמד זכות על אמא שהיתה באותו זמן במצב קשה בעצמה, אולי הרגישה "מותקפת", אבל זו תחושה קשה מאד.

יתכן שגם הגיל והשלב בחיים, משפיעים על עצמת שפיטת הדברים והיכולת לעמוד מולם (לא בטוח. גם נשים מבוגרות, לא בקלות עומדות מול מתקפות מאמא שלהן). יתכן שהמבט קצת ישתנה עם הזמן, אולי יתווספו נתונים. אולי כן אולי לא.

אז מצאת מקום לפרוק בכנות מה שאת מרגישה. זה הראשית של התיקון. להגיד איך את חשה. לא איך חושבים שאת צריכה להגיד..  

אחרי השלב הזה, יש מקום לתקוה שבכל זאת יחזרו דברים לתיקנם. גם אם חווית כמותם רק בתקופה מאד צעירה. יש דבר כזה. התהליכים שאמא שלך עצמה עברה, גם הם יכולים לקחת כמה שנים.. אולי תיפגשו בהמשך ביותר-טוב. הלוואי..

ממש לא מכובד מצידך~א.ל
עבר עריכה על ידי ~א.ל בתאריך א' באייר תשע"ז 18:23
סך הכל אמרתי שהזדעזעתי מהדברים

מעניין אותי לדעת- לגבי כל התומכים הנלהבים~א.ל

האם תהיו שמחים, ומכילים אם תשמעו את ביתכם מתבטאת כך כלפיכם?

א. כולנו צריכים ללמוד מזה, איך לא מציינים שלילה באופןד.

אגרסיבי כלפי ילדים, בפרט בשלבים קשים, בפרט כשהם משוועים ליחס אוהב - ולדעת שאנו עלולים חלילה לשלם מחיר כזה..

ב. לא האמא כתבה כאן, אלא הבת. אם האמא היתה מתייעצת, היינו שומעים אותה, ומנסים לעזור לפי מה שמתאים עבורה. בשביל זה הבת לא התבטאה כך בפניה, אלא כאן.

ג. זה שלא היינו שמחים להגיע למצב כזה, לא אומר שבגלל זה לא צריך לעזור למישהי שחשה כך ולהבין למצוקתה שמתבטאת במה שכתבה ובאיך שכתבה, בניגוד למה שהיתה רוצה. כשמגיבים למישהי במצוקה, השאלה הראשונה היא מה הכי יעזור לה ולמי שעוד קוראים.

מה אגרסיבי? בזה שהזדעזעתי?~א.ל
אתה ציירת את דבריי ככאלה
ולכן זה ממש לא מכובד בעיניך
זה שלא מסכימים עם גישתך
עדיין זה לא מצדיק הגדלה והעצמה של דבריי והפנייתם כנגדי.
לא הבנת..ד.

שאלת, האם היינו, כהורים, שמחים ומכילים שמוע דברים כאלה.

אז כתבתי על כך, שאנחנו צריכים ללמוד לא לציין שלילה כלפי ילדים באופן אגרסיבי וכו' - ולדעת שעלולים לשלם מחיר כזה.

זה היה מכוון לדיבורים שהיא תיארה מצד אמא שלה אליה. שבשלב קשה, שהיתה צריכה אהבה ויחס, הדגישה שלילה במילים קשות (לא דן את האמא, מן הסתם בעצמה היתה במצב לא פשוט).

לא כוון אל דברייך.

כל השרשור הזה הועצם בגלל שאתה העצמת את דבריי~א.ל
עבר עריכה על ידי ~א.ל בתאריך א' באייר תשע"ז 21:43

מעבר לפרופורציות הנכונות. לא דיברתי רק על תגובה אחת.

ובאמת- נפגעתי אישית, מכמה כותבים כאן 

שהחליטו להפוך את דבריי לנוראיים וגרועים

שסך הכל אמרתי שיש דרך להתנסח,

גם אם יש כאב.

רק בגלל שכתבתי את המילה להזדעזע,

כך צריך להתבטא כלפיי?

ולקחת משפט, ומשפט שאמרתי ולהפנות אותו כלפיי כבמשפט פומבי?

לא מקבל.ד.

השרשור הזה התגלגל, במה שנוגע אלייך, מפני שאת עמדת על כך שאחרי תגובה שאומרת "מזעזע בעיני להתבטא כך כלפי אימך" - על ביטויים בתוך פריקת כאב קשה של נערה, ובהתעלמות מכל השאר, שעוד לא קראת אז - אז במקום לחזור בך מהטעות, המשכת, הוספת עוד, התעקשת להטיף לה מוסר, בהגנה על דברייך, ובהתעלם מהמשמעות של זה בהקשר.

אף אחד לא "הפך את דברייך לנוראים וגרועים" - הם עצמם עשו את עצמם למה שהם, בלי להיכנס כעת להגדרות. כמו שלך היה נראה על דברים שהיא כתבה, הם "מזעזעים", כך היה נראה לאחרים לגבי דברים שאת כתבת, בהקשר שכתבת.

אף אחד כאן לא כתב במטרה "לפגוע בך אישית", אלא הפגיעה האישית במישהי צעירה, שיכולת התגוננתה, בגילה ובמצבה מוגבל, באה מדברייך. וכנראה התפלאת שהיו כמה, מבוגרים יותר, שלא הסכימו לצפות בכך מהצד.

את לא "סה"כ אמרת".... ושני המשפטים ש"הפנו כלפייך" מתוך דברייך עצמם, זה היה ענייני לגמרי. לא שייך לאף "משפט פומבי". מדוע מותר לומר כך כלפיה, ואת אותו תוכן עצמו אסור לומר כלפי דברייך.

אתה ייחסת לי תכונות שלא לי, בגלל המילה" זעזוע"~א.ל

אם אתה מרגיש בנח אם ההתנהלות הזו- שלך, 

ואם נח לך להחזיק במידת הדין כלפי מילה אחת ולצייר אותי כפי שאתה חושב

שיבושם לך

את לא כותבת אמת...ד.

אני, כפי שכל מי שקורא כן יכול לראות, לא ייחסתי לך כל "תכונות"..  

כלל לא דיברתי עלייך אישית. ולא ייחסתי בכל מילותי אלייך שמץ "תכונה". אם את "קראת" שכן, אז זה כבר בראש שלך.

אדרבה, תקראי תגובה אחרי תגובה, ותראי עד כמה הן זהירות בכך, ועד כמה הן מפרידות בין החשיבות של הזכרת ערך כיבוד הורים, לבין הצורך לעזור לנערה שלא להיפגע.

ה"התנהלות הזו", היא דווקא אצלך.. את כותבת בהודעות האחרונות, משום מה, "אישית", וומייחסת את זה למי שמנסה להגן עליה מפני התקפות לא מוצדקות.

זו כלל לא מידת הדין כלפי "מילה". אדרבה, תקראי את התגובה הקצרה אחרי שכתבת את ה"מילה" ההיא, ואת הצורה המכובדת בה היא נכתבה, ותראי שנעשה כל מאמץ לעזור לה, בלי לפגוע בך.

אבל כיוון שרצית להמשיך, מעבר למילה הזו - על אף שהזכרת שבעצם באופן מקורי אמרת רק "מילה" (אגב, גם עם "מילה" שנאמרת בהקשר לא נכון, אפשר להזיק הרבה. כמו אם מישהו, למשל, ייפגע מרכב נוסע ויצרח, ויעבור מישהו ויגיד לו "תירגע".. וימשיך..  תלוי בהקשר), אז לא היתה ברירה אלא להגיב. לא מרצון להתנצח איתך, כפי שנכתב במפורש לעיל, אלא מרצון לעזור למי שהותקפה שלא בצדק.

ואל דאגה, איני "מצייר" אותך בצורה כלשהי, זה כלל לא ענייני, ובוודאי לא שייך לנושא השרשור. הגבתי רק למה שנאמר, ורק לפי הצורך לטובת הנערה.

ומכל מקום, אם הרגשת נפגעת מדברי באופן אישי, אני מתנצל. ממש לא היתה כל כוונה כזו.

תבחיני בין הצורך לבקר את הדברים כדי לעזור למי שנאמרו כנגדה, לבין מחשבה שרוצים לצאת כנגדך (גם מה שכתבתי "נכון" - על ההיא שהסבירה שחשוב שהודגש ערך כיבוד הורים, ומצד שני שהיה חשוב להדגיש את ההתחשבות במצב הנערה - היה כדי שתחושי שאין כאן משהו "נגדך").

חלילה.לב אמיץ

אני חושבת שאת באופן טבעי ונכון נזעקת על משהו שהוא ציפור הנפש ביהדות - כיבוד הורים. בהחלט ערך שיש להזדעק ולהדגיש אותו.

מצד שני, ניכר מהכתיבה של מישהי/ שהזעקה היא גדולה, ויחד עם זאת היא  רוצה לתקן ומחפשת מוצא, לכן  היא קיבלה תמיכה.

גם את צודקת. כנראה שהוויכוח נסוב על המשקל שיש לתת לביטויים הקשים לעומת הזעקה הגדולה לעזרה.

נכון.ד.

תודה לך ~א.ל

אף אחד כאן לא שמח ולא נלהבאמאשוני
בשרשור יש הרבה כאב והכלה, אבל אין פה שמחה, אף אחד לא שמח שזה המצב.
לגבי השאלה האם אהיה מכילה- בוודאי שכן,

אני באופן אישי לא רואה משהו בעייתי בצורת ההתבטאות הספציפית כאן, אבל זה עניין של סגנון,
אני מניחה שאת מתכוונת לשאול על הכלה גם כשהסגנון מזעזע, כלומר האם הייתי מכילה פריקה של אחד מילדי כאשר הוא מתבטא באופן שמזעזע אותי-

אז התשובה היא בוודאי שכן- כי העיקר הוא הכאב שפרץ ולא הצורה בה הוא פרץ.

על אחת כמה וכמה כשמדובר בפריקה ראשונה לאחר כמה שנים של צבירת כאב.

לא כל שכן, כאשר היא פונה כאן לצד שלישי ולא לאמא שלה...
מנסה לענותאופטימיתת
שלא נדע באמת תחושות קשות כמו שהבחורה המקסימה והאמיצה הזו מתארת כאן.
בקשר לשאלה, בטוח בטוח בטוח במליון אחוז שהייתי רוצה שילדיי ישתפו אותי בתחושות כאלו גם אם הן קשות.
לגבי צורת ההתבטאות היא פשוט השצקפות של מה שהיא עברה בבית ולכן זה נראה מילים קשות, אבל לפי מה שהיא מתארת האוזן שלה מתורגלת במילים קשות ומכאן יכול להיות חספוס רגשי והתבטאות שקשה לסביבה לקבל. אבל! בחורה עם כזאת אינטיליגנציה רגשית ויכולת ניתוח עצמית כמו במקרה הזה אין לי ספק בכלל שעוד תגדל להיות רגישה ומדהימה.

ולך, מישהי/ אני רוצה לומר שלפי מה שאני רואה את מאוד נבונה וחלק מהבלבול שאת מרגישה נובע מחוסר התאמה בין הרגישות אצלך לבין הרגישות שאצלך בבית, אל תוותרי על מה שאת מרגישה ממליצה לך בחום לרשום יומן אישי סגור ונעול שיהיה איתך ותוכלי שם לפרוק ולפתח את האישיות המקסימה שלך.
וכמובן, מוזמנת גם לרשום כאן בפורום.
אגב יש כאן גם פורום לילדים להורים גרושים, אולי לקרוא קצת על מה ילדים אחרים עוברים במשפחות שעוברות גירושים יעזור לך להבין יותר חלק מהקושי של אמא שלך.

בהצלחה יקירה!
מה שבטוח לא היינו שולפים ציפורנייםנקודה

את מדהימה. באמת!נקודה

בס"ד

ראשית מצטרפת לכל התומכים.

כמו שמישהי פה אמרה העוצמות הפנימיות שלך מוקרונות דרך המסך...

מאד כואב לשמוע על הבדידות שלך,

אם כי כמו שאמרו כאן לא בטוח שאלו היו הכוונות של אימא שלך...

יש דבר מה שרציתי להוסיף.

יש כמה סוגי קשרים בין אנשים.

יש קשרים שמתחילים מהערכה, כבוד הדדי, מתחפתחים לאהבה וכ'.

(כמו למשל קשרי ידידות, גם קשר בין בעל לאישה וכד')

יש קשר שבאמת לא משנה מה קרה בו,

או מה יקרה בו,

הוא לא תלוי בשום דבר בעולם.

הקשר הזה נקרא קשר "עצמי". 

עצם זה משהו פנימי ועמוק שלא תלוי בשום דבר.

קשר הורים וילדים זה הקשר היחיד בעולם הגשמי שלנו שמשקף את האהבה הזאת.

אדם יכול להאמין ולחשוב שהוא שונא את הוריו.

כמטפלת יצא לי גם לשמוע הורים שמספרים שלא אוהבים ולפעמים לא סובלים אחד מהילדים.

אף פעם זה לא היה האמת הפנימית.

כמה דקות של מפגש טיפולי, כשהמטפל מקשיב, מכיל ושואל את השאלות הנכונות,
וקוראת מול העיניים תגלית מדהימה...

האימא גילתה שהיא בעצם מאד אוהבת את הילד המדובר.

או הבת גילתה שהיא בעצם מאד אוהבת את אימא שלה...

את חושבת שאת כבר גדולה מכדי להצטרך לאימא אוהבת.

יכולה לומר לך שלא אחת ישבו אצלי נשים מעל גיל חמישים,

שבכו כשהגיעו לנושאים טעונים עם אימא.

לפעמים האימא כבר נפטרה בשיבה טובה והבת שגם לא צעירה בכלל עדיין כואבת.

כי גם בגיל 57 אדם צריך את השלום הפנימי עם ההורים שלו.

אפשר לבזבז המון כוחות נפש, על הדחקת האהבה, פיתוח חומות, נהרות קפואים וציניים סביב הלב...

אבל זה לא יעזור.

כי אין דבר בעולם שהורה יכול לעשות- כדי להרוג את האהבה ההדדית הזאת.

ההורה יכול להדחיק, לנסות לשכוח, מה לא.

אבל האהבה קיימת.

גם אם ללא כל ביטוי.

לצורך העניין גם אבי ילדיי שבחר להתנתק מהם לחלוטין,

וראה אותם פעם אחרונה לפני שמונה שנים... (כשהקטן היה בן שנה... )

אוהב כל אחד ואחד מהם.

והילדים שלי- עם כל הכאב והכעס אוהבים אותו.

הוא לא היה אבא טוב,

אבל הוא אבא שלהם.

וחשוב שהילד יידע שמותר לו לאהוב את הוריו.

ושזה הכי הדדי בעולם.

בין אם יש לזה ביטוי ובין אם אין-

ואפילו אם זה נראה הכי רחוק מזה בעולם,

וההורה עושה מעשים לגמרי הפוכים מכך-

אין בחירה כאן.

את אוהבת את אימא שלך.

אימא שלך מאד אוהבת אותך.

יבוא יום, ובע"ה תלמדו לתקשר,

באופן שלא יכאיב לאף אחת מכן.

הלוואי וזה יקרה בקרוב-

אבל כך או אחרת זה יקרה בע"ה.

האמת היא שבקשר שלכן אין מקום לאשמה.

לא להאשים את עצמך, בטח לא להאשים אותה.

ובגלל שרואים את העוצמות שלך מבקשת בקשה מעומק הלב,

תאמרי לעצמך בשקט את האמת.

"אימא אני אוהבת אותך, ואני יודעת שאת אוהבת אותי. ויום יבוא ובע"ה נצליח לבטא את זה באופן שמח ומלא ענג".

המון המון הצלחה יקירה.

יש בך כוחות מדהימים, ואני בטוחה שירשת המון טוב מאימא שלך,
כי ההורים שלנו הם חלק מעצמינו. ובע"ה אתן תחזרו להיות אם ובת.

היא אוהבת אותך היום לא פחות משאהבה אותך כשהיית בת שנתיים...

והקב"ה ברחמיו ינקה את כל מה שמפריע לאהבה הזאת לבוא לידי ביטוי

תודה ועוד דבר קטן ~א.למישהי/
עבר עריכה על ידי מישהי/ בתאריך א' באייר תשע"ז 22:52

קודם כל והכי חשוב- תודה לכם על התמיכה אני מעריכה את זה מאוד 

אתם לא מבינים כמה עושה לי טוב לקרוא את התגובות שלכם, באמת, תודה מהלב

~א.ל, אני מאמינה שלפני הכל בן אדם צריך להיות אמיתי, אמיתי לעצמו ואמיתי לסביבה שלו. באותה מידה יכולתי להתבטא בצורה הרבה יותר מזעזעת מאיך שהתבטאתי, למרות שאני חושבת שלא התבטאתי בצורה "מזעזעת", אלא הבעתי את מה שאני מרגישה.

גם אם הייתי רוצה להשתמש במילים קשות יותר, הייתי משתמשת, למרות שאני לא רוצה וגם לא מרגישה צורך לכך. כי אם לא נהיה אמיתיים, מה כל זה שווה? אני יכולה להתייפייף ולדבר בשפה שתתאים לאנשים אחרים, אבל מה יצא לי מזה אם זה לא באמת מה שאני מרגישה? לפרוק בכאילו?

בטח שבטח שאני כותבת פה באנונימי ושוב אני מזכירה שאף אחד לא מכיר לא אותי ולא את אמא שלי ככה שאף אחד פה לא נפגע.

יכול להיות שאני טועה בצורה בה אני מאמינה שצריך לנהל את החיים, אבל ככה אני בוחרת להתנהל, ואם אני כבר רוצה לפרוק, הדבר האחרון שאני חושבת עליו זה "האם התנסחתי נכון או לא"

אם כבר אני פורקת, אז עד הסוף.

זאת מי שאני ואני לא מתכוונת להשתנות אם מישהו לא אוהב את צורת ההתנסחות שלי, את רוצה לקבל את זה תקבלי, את לא רוצה לקבל את זה אני אתמודד גם עם זה(:

*עריכה- כל זה נכון לגבי התבטאות בכתב בצורה אנונימית, לא פנים מול פנים מול הבן אדם שממנו נפגעתי.

אני לא מסכימה איתך. אבל אם בא לך אפשר להמשיך באישי~א.ל

משהי יקרהמישהו דואג
הדברים שנכתבו לך על ידי א.ל מזכירים מאוד את דפוס הפגיעה שאת מתארת, שהיא התייחסות לצורה להתנהגות בלבד בניתוק מהתוכן וממה שעומד מאחורי אותה התנהגות או כאן אותה התבטאות. לכן ברור לי שאת נמשכת להתייחס אליה אבל יש לך כאן דוגמא למשהי שכנראה לא מסוגלת להבין את הכאב ולהכיל אותו כמו שאימך מסיבותיה לא הייתה מסוגלת לכך. אני מצטרפת למה שנאמר על ההצעה לפנות לטיפול, עברת דברים קשים מאוד וכואבים שלא מגיע לאף אחד לעבור ולכן כדאי לך להעזר בגורם מקצועי שיעזור לך לצאת ואף להתחזק מתוך התחושות הקשות והכאב בהם את נמצאת. שולחת חיבוק.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך