עבר עריכה על ידי רוני בלילה בתאריך כ"ח בניסן תשע"ז 11:38
קודם אקדים ואומר שאולי זה לא פשוט אבל משתלם. אני לא מצליחה ללכת כשיש לי פטריה.
ואחרי שמתמידים כמה זמן מתוק כבר לא כ"כ חסר.
ברוח ספירת העומר זו ממש עבודה על המידות ואפילו בעלי הצטרף אלי לתזונה- כדי לא להיות עבד לאוכל.
בבוקר:
1. יוגורט ביו עם אגס, תפוח, זרעי צ'יה, אגוזי מלך, קוואקר, אפילו טחינה גולמית קצת.
2. לחם מחמצת מקמח כוסמין (בבתי טבע) עם ירקוות, טחינה אבוקדו גבינת עיזים וכו'. אני אישית אוכלת לחם רק בשבת...
3. סלט ירקות עם קינואה/ ביצה קשה
4. להסתכל באינטרנט בתפריטים של בתי קפה ולקחת רעיונות לסלטים
בצהריים:
עוף, דג, בשר (בלי פירורי לחם/ רסק עגבניות/ קטשופ/מיונז/דבש/סילאן/ סויה וכו'. לפעמים צריך להתרגל בלי אבל זה תכלס לא נורא. במקום זה הוספתי כמה תבלינים שלא השתמשתי וכך מצליחה ליצור יותר טעמים מעניינים)
אורז מלא עם הרבה בצל מטוגן וגזר מגורד (כי זה טעים
שעועית ירוקה
להתרגל לחתוך ירק עם האוכל (אפילו לא צריך סלט, סתם לערבב עם העוף איזו עגבניה חמודה)
מרק ירקות עם קינואה, אורז מלא, חומוס וכו. תפו"א ואפונה לא מומלץ
אטריות אורז מלא
קציצות טונה במים.
ירקות מוקפצים, תבשילי ירקות וכיו"ב
בערב:
חביתה (אני מכינה מ2 ביצים ומוסיפה מים כדי להגדיל את הנפח). אפשר להשקיע עם ירקות. פריכיות אורז מלא/ כוסמין. סלט, מרק וכו'.
עיתות משבר/צורך בפינוק/ יציאה מהבית:
-לאכול שווארמה/פלאפל עם סלטים בצלחת זה ממש טעים.
-להזמין סלט טוב ולבקש בלי רוטב שמכיל מיונז או חומץ
-רסק תפוחים קנוי ללא סוכר (זה המעדן החדש שלנו כשאנחנו רוצים להתפנק)
-מיץ טבעי (שוב, כדאי להמעיט כי זה מכיל המון סוכר פירות)
-פצפוצי אורז מלא ללא תוספות (של חברת B&D למשל) עם חלב עיזים- קבוע בבוקר שבת.
-חדש מהשבת! פאי תפוחים ללא סוכר. בסיס של קמח כוסמין ובמקום להוסיף סוכר לתפוחים בישלנו אותם על אש קטנה עם קינמון וקצת תמצית וניל וכל הסוכר יצא מהפרי.
- גירדתי בטטה ותפוחים, הוספתי ביצים וקוואקר והכנתי לביבות מתקתקות ללא סוכר.
- תה: עם קינמון וג'ינג'ר שנותנים טעם טוב גם אם לא מתוק...
- בעלי היקר מכיר את אהבתי לבצקים. הכין לי פיצה מקמח שקדים עם קוואקר, מעל עגבניות מרוסקות מטוגנות עם בצל ומעל גבינת עיזים (יקר...).
בקיצור, יש מקום ליצירתיות! העיקר הוא להתארגן מראש. אנחנו אנשים מאד עמוסים ובכל זאת, אין ממש ברירה אלא להכין כל הזמן...