לא מביא שום תועלת. מנסיון- של מי שהייתה בצד הילדה..
נכון, קשה עם הגירושין, ויש איזשהו כעס בפנים שצריך להיות מודעים אליו ולטפל בו. אבל התססה של הכעס הזה ולכיוון מסויים ומוגדר רק מביאה נזק, לעניות דעתי.
הכסע הזה יכול בהחלט להרגע ואפילו לא להיות מורגש במקרים מסויימים, וזאת בדרך כלל, הודות ליחס חם ומקבל של ההורה \ ההורים. הודות להבנה של הילד למצבו ולכעס שקיים אצלו. ובעקבות יחס כזה, מבין, מקבל, אוהב, כשמראים לילד כל הזמן כמה שאוהבים אותו ודואגים לו, אז לפי איך שאני מרגישה, אפילו שאני מדברת בצורה תיאורטית לכאורה, הילד ירגיש טוב עם ההורה \ ההורים. והכעס יחלש, ירגע, ואולי יעלם לחלוטין או לפחות לא יורגש כלל..
בקימור, זה שיש כעס, זה נכון. אבל זה לא מראה שעדיף כבר 'שידעו' ויכוונו אותו למקום האשם. זה הרי לא העיניין שלנו כאן, ואני מאמינה שגם לא שלך, להוסיף רק כעס וקושי וכאב לילדים שלך. ולפי נסיוני, זה רק מה שזה עושה.
דווקא לחזק אצלם את המחשבות והרגשות החיוביים כלפי הצד השני. בעיקר בעיקר כלפי אמא שלהם. ואם זה מאד קשה אז רק לפחות כלפי האמא, ועל המשפחה שלה לא לדבר פשוט. ואם גם זה קשה- אז לא לומר כלום.. רק לא להרוס יותר.
מה שטוב לילדים שלך זה לראות את הטוב והחיובי שבהורים שלהם. ובמשפחה שלהם בכלל. אני ממליצה- אל תיקח להם את זה.. לא חבל?
בהצלחה בכל ההתמודדויות! רק טוב ושמחה, נחת ושלווה! בעזרת ה'! וראיית הטוב!