בא לי שתבינו!!לא נשברים!

לכו לכו, חברה של דוסים, של זורקי סיסמאות,

תגידי שאתם שליחים תרדו על העירוניים

בא לי שתבינו פעם אחת!

אתם בחרתם ארץ ישראל ואני בחרתי עם!

אתם בחרתם לחיות כל הדוסים שם,

אני בחרתי להתמודד עם העולם,

בלי הגנות בלי שמירות,

מגיל קטן ראיתי הכל וגדלתי עם הידיעה שהם חושבים כך ואני כך,

שאנחנו נשאר חברות גם אם היא חרדית והיא חילונית

והשכנה הזאת שאפחד לא יודע האם היא יהודית.

ולא ננסה לשכנע, והר הבית  מחוץ לתחום ישאר

ובכל זאת לעולם לא יגמר לנו מה לשחק ולדבר

בא לי שתבינו,

שיש באנו לא פחות גדולה,

כי שאתה עירוניסט

אתה קם כל בוקר ובוחר להיות יהודי

מחייכת לשכנה יורדת בריצה תמדרגות

ורואה את כל העולם,

את כל סגנננות עם ישראל כולם,

וחוץ מכמה אנשים מגזימים כולם חברים

כולם אוהבים, תשני מכבדים, זה עם ישראל שלי!

וזה לא משנה שאני יראה בחלון הראווה מיני,

זה לא ישכנע אותי שזאת הדרך

ולא משנה מה יכתב בעיתון

לא משנה מה אני יראה בחלון,

אני יודעת מה הערכים שלי הכל

כי מגיל קטן יצאתי לעולם הגדול,

ניסיתי וכמעט תמיד הצלחתי לא ליפול

אז פשוט אל תאכלי לי תראש שאני לא עולם לא יבין מה זה אידיאלים

כי אני הבנתי תרעיון מגיל שנה

שראיתי ילד לא גדול מימני בהרבה אוחז פלאפון בידו בשבת בגינה

הבנתי אחדות מה היא

ידעתי שאם חלילה יקרה לי משהו הוא יהיה שם לעזור

ושאני אשמע שמישהו צריך את עזרתי אני יהיה

ולא תשנה צבע או גודל הכיפה והאם היא בכלל נמצאת

כי אני כאן מגיל קטן בתודעה שהם מקדמים אותי ואני יקדם אותם,

ובוא נודה באמת, אם כל הדוסים היו עוזבים את העיר

המדינה הייתה הופכת למדינת תל אביב

וביוש היו כל הדתיים

אז אל תואכלי לי תראש שאני פחות

זה הזמן לפרוש

את עושה עבדה נפלאה ומישבת עוד אדמה

רק תני פירספקט לאלה שעושים עבודה לא פחות חושבה,

כי מה שווה  לבדה אדמה

בלי עם ישראל תישאר שוממה

הרבה יותר קל להסתגר בהר,

ויותר קשה לשמוע הרבה דעות

ולהבין ולהסביר מדוע שלך הם הנכונות

אז שחררי מתוקה ותחשבי פעמיים לפני שאת משחררת  משפט כמו עירונית עצלנית

..הברוש הסטלן

זה חתיכת עמדה, כתובה ממש יפה וכיף לקרוא אבל..

זה שיא ההכללה, ברור שלא צריך להסתכל על כול העירוניסטים בעיין עקומה

אבל לא לכולם מתאים ההתמודדות שמציבה העיר, לחלק הי תועיל ולחלק היא סתם תפריע

יש לי חבר שבקייץ פחות חוזר שבת כי הוא לא יכול להסתובב ברחוב(למרות שעכשיו גם בחלק מהיישובים)

ויש לי חבר ששהולך למסיבות טבע עם חברה בשכונה, המצב מורכב והורים שבוחרים ללכת לעיר לוכחים סיכון, ברור שממש חשוב להתנחל בלבבות, אבל שוב, אי אפשר להכליל ולהגיד שהם על ההר רק כי הם בורחים, מבחינתם הם פשוט חיים, וזאת האמת לפעמים

אמרתי, הם עושים גם משהו חשוב.. הם מיישבים.. ואם לומר תאמת הלא נשברים!
זה מוקדש לאיזה קבוצת אנשים ספציפית
חייבת לצייןבלון הליום
עבר עריכה על ידי בלון הליום בתאריך כ"ז בניסן תשע"ז 01:14
שכיום לצערנו גם הורים שבוחרים לגור בישוב לוקחים סיכון.

כמו בכל דבר, גם במגורים בעיר או בישוב יש יתרונות וחסרונות..
@הברוש הסטלן
מה שהוא רצה לומר זההטוב שבטוב

שהמילה עירונסיט הפכה להיות קללה ומילת לא טובה ...

אז דייייי 

סליחההטוב שבטוב

מבולבל

מבינה אותך לגמרי

ואוווטיפה של אור
תותחית!
אפשר גם וגם...maccabi15

חח נושא רגיש אצלי..דרשתי קרבתך!!!!

אני עירוניסטית, ואני שיא השמחה שגדלתי בעיר!

ועזבו עיר, יש שכונה דתית ושכונה לא. אז אני בשכונה שלא. ואני מודה לקב"ה עלזה בטירוף.

נכון, פעם כעסתי על ההורים שלי רצחח והתעצבנתי עליהם שאנחנו לא ביישוב קטן וחמוד באי שם.. אבל תכלס הייתי ילדה קטנה שלא מבינה מהחיים שלה ורוצה רק שיהיה לה כיף. לא שום דבר מעבר.

ולקח לי זמן, אבל בסוף הבנתי שאנחנו גרים שם לא סתם. ממש לא. אנחנו גרים שם כדי לגרום לעוד אחים שלנו להבין כמה טוב יש ביהדות. כדי לתקוע בשופר בבית שלנו בראש השנה. כדי לחלק לכולם משלוחי מנות. כדי להזמין ת'שכנים להדלקת נרות חנוכה. וגם סתם כדי להגיד שלום ברחוב. ללכת בגאווה עם בגדי שבת כשכולם נוסעים לים. לעזור לשכנה עם הקניות וככה היא תחשוב בלב שלה "איזה חמודים הדתיים". כדי להכיר לכל הגוונים בעמ"י את "הדוסים האלה שגרים בגבעות, מסתגרים בתוך עצמם, מתנשאים, משתמטים מהצבא, שונאים תמדינה ושונאים אותנו." שיבינו שזה פשוט לא המצב, ב"ה. אבא שלי רב של בית כנסת של אנשים יקרים ואהובים, עולים חדשים, שנכון שלרובם המוחלט 'דוסים' זה רחוק מלהיות ההגדרה המתאימה, אבל הם צדיקים כ"כ בעיני! הם ציונים טירוף, מכבדים את אבא שלי אינלכם מושג כמה (זה לא שהוא צריך ת'כבוד הזה, כן? זה רק מראה על ההערכה שלהם לרבנים..), אוהבים אחד את השני ומשקיעים מאוד בקהילה.

אני יודעת שכל צעד שלי בשכונה, ובעיר בכללי, אני צכה לחשוב אם אני בסדר, אם אני עושה קידוש ה' או חלילה ההפך, וככה אני שומרת על עצמי.. וזה משו שממש לא קורה בבועות. אז זה לא שאנחנו מתנשאים ונותנים להם להרגיש אפס, ח"ו! אנחנו פשוט יודעים שאנחנו זוכים יום יום לקיים את המצווה החשובה הזאת, את צו השעה, שהוא קירוב לבבות בעם.

עוד יתרון של עיר על ישוב זה גם בקטע של החינוך של הילדים. אני אומנם עדיין לא בכיוון של חתונה ילדים חינוך וזה, אבל אני מדברת על החינוך שלי ושל האחים שלי. בטח זה נשמע שלהיות מש' דוסית רצח כמעט יחידה בין מש' שנגיד בעדינות שהם ממש לא, זה אומר שכל הילדים יהיו דתל"שים, ואם לא כולם אז לפחות חלקם, כי הם יסחפו אחרי הרחוב. אז דווקא בקטע הזה אני חושבת שבבועות הבעיה יותר חמורה. בגלל שאצלנו "הרחוב" זה משהו שברור לנו שאנחנו לא כאלה! כולם יודעים שהאנשים ברחוב הם יהודים, ונחמדים וכו' אבל אנחנו לא אמורים להראות כמותם! אנחנו דתיים! זה ברור לנו שמה שקורה בחוץ לא קשור אלינו, לכן לדעתי זה מאוד שומר עלינו מלהתדרדר ולהסחף. וכמובן שגם הקטע הזה שחינכו אותנו אליו- של קידוש ה', שאתה מרגיש שאתה במשימה ואתה לא יכול לבגוד בה. לעומת זאת, בישובים של דוסים, הרחוב הוא חלק ממנו, כולם שם דתיים, ואם יש שם אחד שהתדרדר ופחות בקטע של מצוות וזה, הוא בקלות סוחף אחריו את כולם, כי הרחוב הוא חלק מכולם. ברגע שגרים אחד בתוך השני, להורים יש כבר פחות שליטה על מה שהילדים שלהם עושים (ואני יודעת אתזה מחברות שלי שגרות בישוב) וההוכחה לזה היא התופעה העצובה כ"כ של נוער בישובים שחוזר בשאלה או נהיה לייט ממש, שהיא יותר נפוצה מאשר בערים. נכון שעדיין מוקדם לדעת מה יהיה אצלנו כי אני הבכורה, אבל אני יכולה לפחות להעיד על עצמי, שאם הייתי גרה בישוב, כנראה שהייתי פחות דוסה ממה שאני היום.

אז נכון שיש מלא יתרונות בישוב, בקטע הכיפי, ההווי וכו', שדוגרי- לפעמים אני מקנאה בכם, היישובניקים. אבל אני מבינה שאנחנו כרגע בשליחות, וזה היעוד שלנו בחיים, ואני שמחה ושלמה עם זה.

ויש גם קטעים מצחיקים.. כשאתה רואה תמבטים של אנשים שרואים מש' עם 8 ילדים (בלי עין הרעע!) ובטוחים שהרגע נחתנו לפחות ממאדיםחושף שיניים חח זה קורעע!!

סחתן למי שקרא עד לפה, זה לא מובן מאליוכאילו מוציא לשון

וואוקפיץ

כ"כ מתחברת. גם חפרתי על זה לאנשים פה כמה פעמים.

כי באיזשהו שלב נמאס, 

נמאס שאנשים שגרים במקומות פי אלף יותר קלים באים ומדברים על התרומה האידאליסטית שלהם.

נמאס שאנשים בטוחים שלחיות בעיר זה שיש לך הכל קרוב לבית (מהיישוב אתם נוסעים שעה לירושלים? ואני נוסעת שעה למרכז העיר בשביל לא מעט דברים. איפה ההבדל?)

עירוניסט זה הגדרה של... מישהו שגר בעיר?

אז כן. זו הגדרה של מה שההורים שלי בחרו, אני לא בחרתי אותה, תקראו לי ככה. 

אבל אל תיעלבו כשאני אקרא לכם בחזרה "אשכנזיה" או "גמדה"... זה בדיוק אותו הדבר.

רגע. עירוניסט זו לא הגדרה של מישהו שגר בעיר? אלא.. של אופי? 

אז ביצהר יש יותר עירוניסטיות מאצלי בכיתה.

אז לא. לגור בעיר זה לא קל.

לא רק מי שגר בעיר בתוך גרעין תורני הוא נוער איכותי "כמו המתנחלים".

כל אחד, שגר בעיר, עושה פי אלף עבודה מפשוט לגור בבית שלכם, כשההורים שלכם בחרו את המיקום ואתם לא יכולים לשנות אותו.

ממש יפה.חולות

אחלה כתיבה.

עדיין מעכל....

כתבת יפה..הכל מאת ה'
גם הניסוח..
מעניין שאם אני אראה את זה לבנות בכיתה שלי הן לא יבינו על מה את מדברת,גם אני לא כלכך..
כי כנראה התחושות האלו נמצאות בסביבות שונות..

אבל מסכימה,לא צריך להגיד הם פחות הם יותר,כל סביבה או עיר או ישוב ישלה יתרונות וחסרונות.. וכל אחד ילך לפי מה שהוא רוצה וטוב לו..

ממש מבינהאחת מא"י שלעמ"י

כי אני גרה בעיר מגיל-3 ואני ממש מתעצבנת על ההכללה,

אז תודה שפתחת את זה,

חוץ ממה שכתבת על הר הבית והשכנה-

אני מסכימה עם כל מילה

אז תשתדלו לפני שמכלילים ואומרים מילים-

גם בלי קשר למה שכתוב כאן

וואו!אהבת ישראל!!

לא קראתי את התגובות.. בנתיים לפחות..

בתור עירוניסטית

מסכימה איתך ממש. מלא פעמים אומרים עירוניסט וכזה בנימה מזלזלת..

בהחלט חושבת שזה לא נכון כי יש אנשים שעושים עבודת קודש מטורפת בערים.

כן יש מנטליות שונה לחבר'ה שגדלים בעיר ולחבר'ה שגדלים ביישוב, אבל אני מסכימה שלא צריך לזלזל.

אני אוהבת ממש אווירה ומנטליות שיש לרוב ביישובים (וגם קצת באיזור שלי, אבל קצת), אבל לא יודעת בכלל איפה אעדיף לגור ולחנך את הילדים שלי. גם, והרבה בגלל מה שכתבת כאן.

זהו

תודה שהעלית את זה

וואו, מהמם.די כמוך.איזה כיף לראות שיש אנשים כמוך שאיכפת להם.עובדת השי"ת

אשרייך!!!

כתיבה יפה..

אני מסכימה שזה חשוב, אבל ליישב יותר...תורה מעל הכל!

ואני לא מצדיקה קינטורים על עירוניסטים, בכלל!!

אפשר להקשיב לזקן כמוניefraim37אחרונה

ליישב זה לא יותר חשוב.

כבר הערתי במקום אחר שלישראלים יש זכרון קצר.

הכוח של ההתיישבות הוא מהעם שמאחוריו. בגוש קטיף היה צריך לעבוד קשה מאוד כדי שהעם ידע במה מדובר (יש באמתחתי סיפורים מעניינים בעניין).

למדינה יהיה קשה להזיק להתיישבות עם העם (כולו) יהיה עם ההתיישבות.

ההתיישבות היא המגן הביטחוני של המדינה. אבל העם שנמצא בשאר הארץ יכול להיות המגן של ההתיישבות, או חלילה המחריב שלו. השאלה היא איזה שגרירים שמנו בת"א.

מי שבכל זאת רוצה גם התיישבות מוזמן להגיע לנצרת עילית, יש שם את הכל, התיישבות, עמ"י שצמאים לפגוש אותנו (גם בזה יש באמתחתי סיפורים מעניינים). אפשר לפנות אלי באופן אישי (אם כי זה יותר מתאים למשפחות שמחפשות ליישב את חבל ארץ זה).

אנחנו מברכיםעיאית"י

שלא תביאנו לידי ניסיון 

וגם אני גר בעירעיאית"י

מצד אחד.. יש אמת בדבריך ומצד שנילא נשברים!
עבר עריכה על ידי לא נשברים! בתאריך א' באייר תשע"ז 07:46
יש לי חברה שבשירות לאומי היא יצאה מבועות הישוב ולא הסתדרה
ופתאום ראתה סגנונות שונים שהיא פשוט לא יודעת איך לגשת אליהם..

נגיד אח שלי היום סיפר לי שהוא הלך לראיון עבודה ואז שראו שהוא דתי אמרו לו שיש הומאים במשרד הזה והאם זה לא מפריע לו..
והוא הסביר יפה שזה שהוא לא מסכים עם דרך החיים שלהם אבל זה לא מפריע לו לעבוד איתם..
ונגיד מישהו שחי בבועה היה נתקע בכזה מצב..
המקרה מוכר לי👇חיוך קטן גדול
אני גם גרה בשכונה שהיא רובה של חילונים
יש גם שכונה אחרת שהיא של דתיים
אבל רצינו לתרום לעיר, לא ללכת לאיפה שכולם הולכים ואז תהיה שכונה ללא דתיים😐😐
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניקאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך