שמעתי שזה טרנד כזה, לדבר על יום הזיכרון לשואה.ריעות.
מה אפשר לומר? כואב לי בשבילנו. על האנשים שאיבדנו. ואולי אני קצת קרה אבל כשלאדם יש שואה משלו הוא לא יכול להתעסק בשואות של אחרים. ונכון שאני לא מתה, ואפילו לא הייתי בפולין, אבל זו בדיוק הנקודה. מותר לי לשמוע שירים כשלכם אסור. אלוהים לא הרג לי אף אחד. אסור לי להיכנס לאבל. כי אני כזו- באבל כל הזמן.
**
ואני זוכרת את החלומות. אני לא אפרט כי הם היו מזעזעים, אבל בתור ילדה חלמתי זוועות שואה. ואובססיה הייתה לי, לדעת הכול ולזכור תאריכים ושמות ולהסתכל בתמונה הזו של אייכמן עם האוזניות בתא הזכוכית.
**
אבא של אבא של אבא ברח מאירופה עוד לפני השואה. אימא של אבא של אבא עברה את כל הזוועות ויצאה עם דיכאון. אשת חסד ענקית, אבל כולם יודעים שהיא הייתה עצובה כל הימים. זה לא עצר אותה מלגדל מאות בנות שאין להן אמא ואבא. אבא של אימא של אבא גם הצליח לברוח לפני, ואחר כך הוא זה שהעלה לכאן יהודים. אמא של אמא של אבא שרדה כדי לא-לספר. או לפחות, לספר רק את הדברים הטובים. איך שהלחם שהם היו מכינים מקמח שנטחן מקליפות בצל היה טעים. איך היא זוכרת משפחתיות בגטו. זכרונות יפים. מחר בלילה היא הולכת לספר, לראשונה, את הסיפור שלה. ואני מעיזה להתלבט אם ללכת.
**
הצד של אימא גם הוא חווה שואה, שם בתוניס, בג'רבא. יש את הסיפור הידוע על סבא של אבא של סבא שלי, רבי משה כלפון, ועל הזהב שהיה צריך לאסוף בשבת. כולם מדברים על העונש שנתן לנאצים, שהתגשם במלואו, אף אחד לא זוכר שהוא אומנם נסע במכונית בשבת מרובע לרובע, אבל נזהר לא לטלטל.
**
אני זוכרת שואה יום יום. אני ניצולת שואה, לא נולדתי אז. הסבתות של אבא שלי הן שורדות שואה. אמרו לי שכשנולדתי (הייתי הנינה הראשונה) סבתא חנה התקשרה להגיד שזה הניצחון שלה על הנאצים. טוב, אם אני יכולה להיות כזו משמעותית, אני לא מתנגדת.
אסור לשכוח שיום השואה הוא גם הגבורהasd100


הנה זהריעות.
את ג'רבאית?!?!?! גמאאניייייייי עברי אנכי


יאו, אז אנחנו קרובות משפחה! הללי~
ר' כלפון הוא איכשהו סבא רבא גם שלי.
מגניב!ריעות.


מממ גמני מצד האימא נכד לרבי משה כלפון |מהרהר|נצח


ריעות.אחרונה


למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

 

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

 

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

 

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

 

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

 

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

 

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

 

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

 

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?


חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך