לא כל מי שהולך עם כיפה סרוגה מכיר במדינה כמדינה יהודיתצריך עיון
אני יכול להגיד לך על עצמי.
ברור לי שאנחנו באמצע תהליך של גאולה ואני מודה לה' על זה, אבל אני חושב שאין במדינה משהו מהותי ולכן אני לא אומר הלל ביום העצמאות.
הגאולה התחילה הרבה לפני הקמת המדינהצריך עיון
יש מדרש שהמשיח נולד בתשעה באב...
כבר בעליית רבי יוסף קארו וחבורתו היה חיזוק רציני לישוב היהודי בארץ, אח"כ היו עליות תלמידי הגר"א והבעש"ט, 'העליה הראשונה' וכן הלאה עד שהגענו למצב שהיום ריכוז היהודים הגדול ביותר נמצא בארץ ישראל.
ברור שהמדינה היא עליית מדרגה משמעותית, אבל אני לא חושב שיש בה משהו מהותי-עצמי.
זה לא נכון...ד.

אם אנחנו מבינים שעם ישראל הוא עם קדוש, בכללותו - 

וארץ ישראל היא ארץ קדושה -

ושלטון ישראל בארץ הוא החיבור של עם ישראל הקדוש עם הארץ הקדושה (ולפי הרמב"ן, מצוות עשה כללית),

אז יש בכך משהו מאד-מאד מהותי. מכו שיש משהו מהותי בעצם הקדושה של עם ישראל.

וכמו שהערך של המצוות (לא רק התלויות בארץ) הוא פי כמה כשהן נעשות בארץ. קל וחומר, כאשר נמצאים לא רק כפרטים בודדים, ותחת עול עם זר, אלא ככלל ששולט בארץ.

וכך מסביר המהר"ל, בספר נצח ישראל, שהגאולהנבדלת מהגלות בשלושה דברים: שנמצאים בארץ, שנמצאים ביחד - קיבוץ גלויות, ובשלטון שלנו. אז וודאי שמה המהר"ל מגדיר כגאולה של עם ישראל, הוא דבר מהותי-עצמי.

וזה המפתח הגדול לכל התקדמות, גם רוחנית, שבוודאי תצמח מתוך כך, בעז"ה.

נכון, שכבר היו התקדמויות בעבר מהגלות אל הארץ, בקבוצות קטנות - אבל זה שוני מהותי.

מלבד התחושה הטבעית הפשוטה, על הצלת כלל ישראל בעצם זה שיש ו מדינה ואינו תלוי בחסדי זרים לעצם קיומו (והקיום - גם הגשמי - של כלל ישראל הוא קדש קדשים); והתחושה הכי בסיסית, הטבעית הפשוטה, של היותנו פה שוב, כמו בימי קדמונינו ועוד יותר, במדנה שלנו, לא גלות, לא שלטון זר. גם מצד ההרגשה הטבעית הנורמלית

אז וודאי שיש במדינה מהות גדולה מאד. כמו כל דבר גדול ששייך לכלל. ואינו דומה לדבר "מקביל" אצל זרים.

כי עם זר ש"עצמאי", זה הוא. עם ישראל - זה עם ישראל, על כל הכחות העצומים שצפונים בו. כל חירות שלו, היא מהותית. כך גם יציאת מצרים, לא רק בגלל הניסים שקרו שם. אלא כי נוצר עם ישראל.

כמו תינוק שנולד, שהולדתו היא שמחה גדולה מאד. גם אם הוא עדיין עושה בחיתולים ועוד לא רואים כמה הוא גאון. זה הרגע המכונן.

[לא מתכוין להיכנס לפולמוסים בלתי-נגמרים. אפשר לראות חומר משנים שעברו. רק ראיתי לנכון להעיר על הנקודה..]

איך אתה מגדיר מדינה יהודית?צריך עיון
(כבר כמה שנים שאני מחפש נגדרות ברורות, לא מצאתי...)
זו שאלה קצת אחרת..ד.

המהותיות מתחילה מעצם שלטוננו בארץ שלנו, קיבוץ גלויות, כדברי המהר"ל שלעיל. 

מה ששיך לכלל-ישראל, זה כבר דבר ערכי, נשמתי. גם אם מבחוץ נראה "גשמי". כמו הארץ.

מדינה יהודית, כמו שצריכה להיות, היא מן הסתם קודם כל הבסיס הזה - ועל גביו הנהגת השלטון הכללי עפ"י דרכה של תורה.

אבל גם במצב כזה, יש הנהגת ה"מלך" ויש משפט התורה, כמו שאומר הר"ן. יש סמכות שלטונית, שיכולה לתקן כל מיני דברים, ויש ההנחיה של התורה.

מבחינה זו, אנחנו  באמצע הדרך. בהתאם למצב הרוחני של עם ישראל, שהוא ממשיך להיות עם קדוש, גם אם עוד אינו נמצא באידיאל.

אני אומר שזה לא 'שלטוננו'צריך עיון
זו מדינה דמוקרטית שכרגע יש בה רוב יהודי, זה לא משהו *עצמי* בהגדרת המדינה
אי אפשר להגיד כך..ד.

בוודאי שזה המשהו הכי עצמי בהגדרת המדינה.

זה לא "דמוקרטי שכרגע יש בה רוב יהודי"... (אם כי נכון שיש מהשוליים הקיצוניים השמאליים, שמנסים בבילבולם להוליך בכיוון כזה).

כל המהות של המדינה היא שלטון עם ישראל בארצו. וחוק השבות - שהוא חוק יסוד במדינה - יוכיח.

אלא שאכן, "הדמוקרטים-המשפטנים", נבוכים עם זה. תיאורטית, מה יהיה אם יהיו הרבה יותר גויים... זה בגלל בלבול מושגים. וכאן גם לימוד זכות על כאלו מתונים-יחסית מהשמאל, שכל טענתם כלפי אחיזתנו בכל מה שיש בידינו מהארץ, הוא שמא זו לא תהיה מספיק "מדינה יהודית", דהיינו, עם רוב יהודי ברור ומהות יהודית, לפי הבנתם, שממשיכה את עם ישראל. כלומר לכולם ברור שזו המהות של המדינה וזכות קיומה.

אשר על כן, ההגדרה של מדינת ישראל, היא שלטון עם ישראל על ארצו. הזכויות שיש לגויים שהם אזרחים בה, זה עפ"י המקובל בעולם לתת למי שתושב באותה ארץ (הרב הרצוג זצ"ל כתב על זה, איך אפשר לעשות כך), אבל יש כל הזמן הקפדה שיישאר גם באופן מעשי, מדינת העם היהודי.

אפילו עם אויבינו, ואפילו לשיטת רה"מ, אין כל כיוון להסכם כל זמן שלא יכירו במדינת ישראל כמדינת העם היהודי ולא כמדינת כל אזרחיה.

איך אתה מגדיר מהות של מדינה?צריך עיון
וחוק השבות יכול להתבטל, ממנו אין ראיה
מדינה,ד.

זה עם ששולט על ארצו, במערכת מאורגנת, כציבור.

חוק השבות, זה לא "חוק שמתבטל". הוא חוקק עם קום המדינה, כחוק היסוד הבסיסי, שכל יהודי רשאי לעלות לארץ. זה ממש המהות של המדינה. מדינת היהודים. אלא שבהגדרת יהודי הנכונה, נוצרו בעיות עם הזמן, שגרמו לפרצה בחוק.

אם חלילה היה מתבטל, זה היה דבר חמור מאד. בעז"ה, לא יהיה כדבר הזה. 

אני אישית מביןישי ר
שזה קשה.. אבל עדיין למה לא להגיד על החלק הטוב שיש? שחזרנו אחרי ככ הרבה שנים לארץ ואין ספק שזה דבר ייחודי..
מה שנקרא שמחה מהולה בעצב
לא אומרים הלל על 'מדינה'.אניוהוא
אומרים הלל על ההצלחה מכל צבאות ערב שפלשו לכאן,
וקומץ של לוחמים כמעט בלי נשק שלא מאוגדים כמו שצריך - מצליח בניסי ניסים לגרש ונוחל נצחונות מדהימים - שהצילו את כל הישוב היהודי בארץ.

וכי הנס שהיה בפרנקפורט וקבעו עליו 'פורים דפרנקפורט'- גדול מזה? (יש עוד הרבה 'פורימים' כאלה)
אתה אומר הלל על ששת הימים?צריך עיון
ועל יום כיפור?
כן, ביום ירושליםברגוע

ביום כיפור הרבנות לא קבעה לומר הלל כנראה בגלל שהניסים היו פחות גדולים,

ולא כבשנו כ"כ הרבה שטחים חדשים.

ממה שראיתי ביום ירושלים יש פחות כאלה שמברכים על ההללצריך עיון
אולי אני לא מכיר

ביום כיפור היו ניסים גדולים מאד והיו פחות הרוגים ממלחמת השחרור, גם באחוזים וגם במספרים מוחלטים. (כיבוש שטח זה כבר מחזיר אותנו לדיון על המהות של המדינה)
הא. ובקשר ליום ירושליםמישהי=)
אני לא גרה בשטחים כבושים של מדינת ישראל.
אז על מה אגיד?!
אמנם אנחנו אמורים לשלוט פה
אבל מי ששולט פה זה הערבים.
הם זורקים אבנים בקתבים בקבוקי צבע
יורים זיקוקים
ואם אנחנו נעשה משהו קטן כתגובה
יעצרו אותנו.

איזה מין כיבוש זה אני לא יודעת.
לא אומרת.

חוץ מזה שאני רואה את כיפת הזהב כל יום
וזה מרגיז אותי.
היינו יכולים שהשטח הזה יהיה שלנו
ובמקום זה יש לנו את הכותל.
שקדושתו כקדושת בית כנסת וזה יפה ןהכל
אבל אנשים חושבים שזאת השאיפה
ושוכחים שהשאיפה היא באלכסון למעלה
קודש הקודשים!!!
מתפללים לכיוון הקיר בכלל מנשקים אותו
ולא מסתכלים אפילו פעם אחת למעלה

המקום הכי קדוש!! נשלט בידי הוואקף הירדני
ליהודים אין דריסת רגל במקום

איך אני אגיד שירה כשמהמקום הכי קדוש לעמ"י יוצאים כל הפיגועים
ודם ישראל נשפך כמו מים וכולם שותקים.
סליחה. לא שותקים.
אומרים הלל.

תגידו לי על מה!
חבל שאת עוצמת את עיניך מהניסיםדובשניה
שקורים כל יום
לוידת. אולי אצלך קורים ניסים.מישהי=)
אצלי לא.
בפסח חטפתי בקבוקי תבערה
בקבוקי צבע
אחרי יום כיפור אמא ואחי כמעט נרצחו
לוידת על מה את מדברת.

יפה לומר שאני עוצמת את עיניי
אבל אני למשל חושבת שאת זו שעוצמת את עינייך ולא יודעת מה קורה סביבך.

אם זה נקרא להסתכל על חצי הכוס הריקה
אז כן. מסתכלת על חצי הכוס הריקה
ומסתכלת על הר הבית שלי
עצם זה שאנחנו בארץ על זה צריך להודותדובשניה
כל יום !!! את יודעת עד כמה הסבים והסבתות שלנו נלחמו כדי להגיע לארץ הזאת.
עד כמה אנשים סיכנו את עצמם כדי להגיע לפה כמה חיילים מתו ונלחמו למען הארץ, אנחנו זוכים לזה בקלות אז זה כבר לא נראה מיוחד
זה מיוחד לי. לא אומרת על זה הללמישהי=)
את לא יודעת?...ד.

כי נולדת אל תוך הטוב.

תשאלי אנשים איך היו חולמים לראות את הכותל לפני מלחמת ששת הימים.

איך היו חולמים לפני המדנה שיהיה כח מגן יהודי, שתהיה עצמאות.

נכון, יש דברים לא נעימים - אין מה להשוות.

"אימך ואחיך כמעט נרצחו", זה נורא. אבל מן הסתם מיד הגיעה משטרה...

לפני המדינה, זה לא היה "כמעט", ולא היו מגיעים כחותינו...

פרופורציות.  לא הכל בא בבת אחת.

נממ. כן. הגיעה משטרה לעצור אותנומישהי=)
נולדתי אל תוך הטוב? כן.
אבל אין לנו שליטה יהודית פה.
יש שליטה ועוד איך..ד.

את לא תופסת מה זה כשאין שליטה, מרוב טוב....

בוודאי שיש מה להוסיף. אבל לומר "אין שליטה"?.. כשעל הגבולות צבאנו. נו..

על פרעות תרפ"ט שמעת?..

אין קץ להודות על הטוב שיש לנו.

ואדם מוסרי מודה  על הטוב, גם כאשר עדיין אינו בשלמות.

אדרבה, כשמודים - הקב"ה משפיע עוד.

אני יודעת. קראתי.מישהי=)
ובכל זאת אני אומרת שאין שליטה.
המצב טוב בהרבה- לא אומר שיש שליטה

בוא נגיד שאני מאמינה שנחמיה לביא נרצח
כתוצאה מזה שהערבים שלטו שם ברחוב.
וזה שאנחנו עוד לא נרצחנו
זה כי ה' עוד לא החליט לשלוף אותנו בפינצטה מהעולם הזה.

אני מודה לה'- לא ביום ירושלים
ולא בעצמאות
לא...ד.

את ממש טועה.

שליטה במדינה, זו ריבונות שלנו. הוא הי"ד נרצח, מהצד הגלוי, אולי כי לא היתה מספיק  תקיפות נגדם, מספיק הטלת אימה עליהם. אבל בסופו של דבר, השליטה שלנו. גם במדינות הכי "שולטות", יש פשיעה - ונאבקים בה. המבט של "שחור-לבן", הוא "צעיר". 

זה שאתם לא, ב"ה, זה כי לא רק כי באופן פרטי הקב"ה החליט להגן עליכם, אלא גם כי החליט להגן על כלל ישראל ע"י המדינה. לפני קום המדינה, דבר כזה בעיר העתיקה לא היה מסתיים בו, הי"ד..

טוב. לא מסכימה.מישהי=)
ואולי יש לי מבט לא בוגר
אבל לא עזרתם לו להשתנות
מידי פעם כשאני נוטה לדעתךאלעד

אני פשוט מרים טלפון לסבא,

את יודעת..אחד מאלה שהכירו מציאות בה אין לנו מדינה -

לא דרושה שיחה של יותר מדקה כדי להבין בכמה טוב זכינו

אבל אני מזמן לא מנסה לשכנע

הכרת הטוב תלויה בחוויה אישית ומי שחש ממורמר או מיואש וכד' לא יעזרו לו כל הטיעונים שבעולם

דומה למה שכתבתי, ב"קצת" פחות מילים משלי...חחחחותן טל
הלוואי והיה לי סבא שהייתי יכול להתקשרבנדא מצוי!!

בתחילת השנה עלה לו

סבא השני שיחי' עד 120 בעז"ה היה קטן מידי בשביל לזכור מה היה לפני....

בכ"מ את כל היאוש הזה
החוצפה והתעוזה שיש אולי ל"מדינה" "ממשלה" ל"לצבא או אפילו "למשטרה"
היא כאין וכאפס למה שאילו היה פה שילטון בריטי!

עדיף באמת לנסות לראות את מה שיש ולא את מה שאין
אבל כן להתפלל ונסות לפעול בדרכים נכונות וישרות למה שאין

ובעז"ה בקרוב מאד גם זה יגיע!!

לא מנסה לשכנע אף אחד
חוץ מאולי אותי!

ב"ה שאני חי פה בא"י שעם כל חסרונתיה היא בהחלט אור לגויים!

לא שאני מאמין במדינה(או יותר נכון בעומדים בראשה)
אבל כן מאמין בקב"ה שדאג לנו ואנחנו בהחלט באתחלתא דגאולה...

לגבי יום החגיגות
זה כבר תלוי ברבנות שקבעה לנו 2 ימים של חגיגות
יום העצמאות ויום ירושלים
זה על הנסים של זה!
וזה על הנסים של זה!

קראתי כתבה שהגר"א מוילנה עוד הרבה לפני קום המדינה אמר שנכונו לנו 2 ימים טובים שצריך לשמוח בהם בחודש אייר
אחד בעשרים לעומר
ואחד ב43 לעומר

אגב, שים לב משהו מעניין:ותן טל
(לא מתייחס כרגע לדבריך כי צריך יותר יישוב נדעת. מתייחס למשהו מהצד) -הרבנות הראשית קבעה לכאורה שיום קום המדינה, ה' באייר,יהיה היום שאומרים בו הלל והודיה וכו' -אבלבאותה נשימה ממש גם קבעה שהתאריך לא קדוש ויום ההודאה וההלל יכולים וצריכים להידחות או להיות מוקדמים,על מנת למנוע חילולי שבת. כלומר,הרבנות הראשית בקביעה זו ממש הראתה שהעיקר הוא לא באמת התאריך עצמו שבו קמה המדינה והוא לעולם לא יזוז (למעשה רק כשה' באייר נופל ביום רביעי אנחנו אומרים "הלל בזמנו") -ממש לא, הרבנות הראתה בזה שמה שחשוב זה ההודאה לה' על הנס הגדול הזה, וההודאה הזאתאומנם "מחוברת" לתאריך הסמלי של הקמת המדינה (ולא,נניח, יום תום מלחמת העצמאות) - אבל יכול וצריך לזוז כאשר הוע פוגע בקדושת השבת, כלומר -העיקר זה ההודאה על הנס ולא הסימבוליות של התאריך עצמו.

נקודה למחשבה...
מכיוון שאלו העומדים בראשה לכן הרבנות החליטה שאפשר להזיז יוםבנדא מצוי!!

לפה ויום לשם!

אם היו בטוחים לא ב100 אלא במליון אחוז שלא יהיו חילולי שבת כי ההנהגה יהודית דתית
אזי לא היו מזיזים אלא קובעים וזהו!

אבל ההנהגה לצערנו לא יהודית דתית ולכן יש ויהיו לצערי חילולי שבת גם כשדוחים
אז לכן הרבנות קבעה שצריך במצבים מסויימים לדחות יום לפה או יום לשם!!

הם מבחינתם כן רצו לקדש את היום!

בלי קשר משתדל להיות שמח כל הזמן ולהודות לה' על כל מה שהוא נתן
ולבקש על השינוי!

ואם יש כבר תאריך מיוחד יותר להודות עליו בגלל אי אלו ניסים אחגוג אותו...

וזה לא קשור להלל או לבלי הלל - יש בזה מחלוקת בהלכה וכל אחד ינהג כמנהג רבותיו!
שיגידו מבחינתך פסוקי/פרקי תהילים של הלל וזמרה בלי קשר להלל או בלי קשר לתפילה!!

הרבנות קבעה, יחד עם הנהגת המדינה,ד.

כדי שלא יהיו חילולי שבת - 

וממילא קדושת היום חלה על היום שנדחה. כמו גם בפורים שחל בשבת, שבגלל חשש חילול שבת, קריתא מגילה מוקדמת, וסעדות היום מתאחרת (ושם זה לא בגלל "לא דתיים", אלא בגלל חשש כשדברים מתגלגלים בציבור. פוק חזי מה קורה כעת עם ל"ג בעומר במירון, שלצערנו, דווקא גורמים "חרדיים" לחצו לא לדחות, למרות שברור שכמעט בלי אפשרי שלא ייגרם חילול שבת)

לא צריכה סבתא, סבתא שלי חיה טוב בגלותמישהי=)
יש לי את ההורים שלי, ובכל זאת אני והם חושבים ככה.

אה, תיקון טעות: אבא שלי כמו בן גוריון לא אומר הלל ולא תחנון.
חבל...סתם אחת
לסבים שלנו יש את נקודת המבט שלהם ולנו *צריכה* להיות נקודת מבט אחרת. הדור שלהם היה עסוק בהקמת מדינה שהייתה נצרכת באותם זמנים. אנחנו אמורים כבר להסתכל קדימה ולשאוף להתקדם מהנקודה בה אנחנו נמצאים.
נולדנו אל תוך הטוב. נכון. ברוך ה'. אם היינו נולדים אל מציאות של שואה היינו יכולים לקדם רק אל המצב הקיים, מה שהדורות הקודמים עשו. טבעי ונצרך שכל דור יקדם מהמצב שהדור הקודם קידם אליו. ככה העולם עובד. ככה מתקדמים לגאולה.
הבעיה שלנו זה שאנחנו נתקעים ומתעקשים להשוות את המצב שלנו למצב של שואה או למצבים שבכלל לא רלוונטים אלינו וככה אי אפשר להתקדם לשום מקום.
אני שומעאלעד

תגידי לי,היית פעם בשב"כ?ותן טל
תסלחי לי אבל את אמרת בעצמך -הראייה שלך לחלוטין לא בוגרת. ילדותית מאוד אפילו. מעין אותו ילד שרוכב על כתפי אביו "איפה אבא שלי איפה אבא שלי?". את כאילו מתחננת בכוח לאבא שיזרוק אותך מהכתפיים כדי שתצטרכי להתמודד עם הדוב ממש ולא רק עם הזבובים.

אםהיית יודעת כמה יהודים הערבים תיכננו לרצוח בעשרות השנים האחרונות לעומת כמה שהצליחו -ומה היה הגורם שה' נתן בידיו אתהכוח והעוז והשכל לעצור את אותם מפגעים מדרכם הרעה - לא היית מעיזה להגיד אמירות די אומללות אלו.

אבל עזבי הכל -רק על עצם העובדה שכיום ה' מחליט לא לשלוף בפינצטה מידי יום עשריםאלףיהודים דרך תאי הגזים במחנות ההשמדה,אלא "קצת הרבה פחות" -רק בגלל העובדה הקטנטנה הזאת את אמורה להבין שמשהו גדול קרה כאן.

עצוב שיש עדיין כאלו שכופרים בהשגחתו של ה'.
לא הייתי בשב"כ.....ואם כל הכבוד יש שם דברים מזוויעיםבנדא מצוי!!

שגרמו לי לא להמאין ולשמוח שיש לי אותם!!

נכון שיש שם מחלקות שעושות עבודת קודש נגד אוייבנו

אבל גם יש שם מחלקות שמתעללות פשוטו כמשמעו בנערים והופכים אותם שם לחסרי ישע וחסרי יישות!

ואל תגיד לי הם צודקים - כי על רובם הם לא!!
ויודע את זה מידיעה אישית!

בהרבה דברים יש רקוב פה ושםותן טל
זה לא אומר שהעיקר לא טוב. זה שבאשכול ענבים יש כמה ענבים רקובים לא אומר שאני לא צריך לשמוח על זה שבכלל יש לי את האשכול ענבים הזה.
כמה פיגועים נגד יהודים נמנעו בעקבותהשב"כ?
יותר מזה אפילו בהקשר של מעצר מול מעצר -כמה יהודים כלואים בעקבות פעילותשב"כ ביום יום וכמה ערבים?
ברור לךשאין שום פרופורציות.

לא אמרתי לסגוד לשום דבר ולאף אחד. אמרתי רק להודות על הטוב ובעיקר לפחות לדעת שהוא קיים ולשמוח על כך.

אמירה כמו " בגלל המחלקה היהודית בשב"כ הגוף הזה כולו מקולקלולא צריך אותו בכלל"היא אמירה אומללה ושלא מסוגלת לראייה רחבה ומורכבת של המציאות. וסלח לי על האמירות המאוד ישירות שיכולות להתפרש כפוגעניות - אני מדבר בכנות ממש.

(אגב,אני ממש לא אסנגר על כל המחלקה היהודית, אבל בהחלט אם צריך למשל לעצור את שורף אבו חדיר, הנוכחי או הבא -זה דבר שצריך להיעשות. ולא,זאת לא משימה למשטרה כי בתחומים האלו השב"כ פועל ובצדק. אז כמו שאמרתי, זה ממש לא מכשיר כל התעללות וכל מעצר שהוא - אבל מנגד, לא כל יהודי הוא חף מפשע אוטומטית. אני לא מקבל את הנחת היסוד שליהודי תמיד יהיה מותר לפגוע בערבי ולא לתת את הדין על כך ושמי שידרוש ממנו לתת את הדין על כך הוא פושע ובוגד וכו'... לא מקבל את זה,מצטער.אולי גם אתה לא,לא יודע).
אני מניחה שאתה מעולם לא היית בשבכמישהי=)
כי לא יצאת פגוע בגופך ובנפשך.

עם כל הכבוד למחלקה הערבית
יש לי בוז ופחד מהצד השני.

מכירה כאלה שנפלו בזרועותיהם..

בקיצור, להביא לי את השבכ זה לא מה שישכנע אותי.. מצטערת.

בכלמקרה אם הייתם מכבדים יותר היה יותר טעם להתווכח איתכם.
את רואה את הטעות הבסיסית שלך בהגדרה?ותן טל
את אומרת "המחלקה הערבית" ולמעשה גורמת לאפקט הפוך דו צדדי - מעצימה את הרע ומקטינה את הטוב.
אין בשב"כ מחלקה ערבית -השב"כ,ככלל,נועד למנוע פיגועים במדינת ישראל והתנהלות לאומנית.כפועל יוצא של הנציאות השב"כ באופן פעיל ומקיף,פועל נגד הלאומנות הירבית הפושעת,כיוון שתמיד היא זו ששחטה.בעקבות מציאותמאוד זניחה של לאומנות פושעת (כלומר אלימה) של יהודים,הוקמה בשב"כ גם מחלקה ייעודית ליהודים -החלק שלה בכלל פעילות השב"כ הוא בהחלט זניח.מידי לילה מבוצעים מעצרים בערי יו"ש הערביות -מעצרים של ערבים,על בסיס מידע מהשב"כ. כמות המעצריםשל יהודים זניחה מאוד מאוד, גם טם הרבה פעמים היא בהחלט לא צודקת ולא הגונה.

את ככל הנראה ניצלו לך החיים יו ר מפעם אחת בגלל השב"כ,לא כל דבר את יודעת. יותר נכון את הרוב לא. את הנעצרים היהודיים את בוודאי מכירה, לפחותאת חלקם - דברי איתי כשתכירי את הנעצרים הערביים.סבבה?
מכירה את מי שנעצר.מישהי=)
מי שזרק ותפסו ראינו אותו בשכונה למחרת.

אני חושבת שלא קראת את כל תגובותיי. אני מודה לה'
לא אומרת הלל.
בעצמאות כי המדינה לא קודש בעיניי
ובירושלים כי אני לא חיה בשטח הכיבוש

אבל כנראה ישר קפצת כי הודעה אחת שלי עצבנה אותך.
ושוב. שאלו אותי למה אני לא חוגגת- אני לא חושבת שסיבותיי הן סיבות לכולם.
לעומתך למשל..
אבל פסדר. כרגע אני מסתכלת על חצי הכוס הריקה ועוד לא שוכנעתי למה לא.
תשמעי תיאורים של לפני מלחמת ששת הימיםברגוע

היו בטוחים פה שהולכים לכבוש לנו את כל המדינה

וש"האחרון יכבה את האור".

ברור שאנחנו עדיין לא בגאולה השלמה

אבל א"א לומר שלא קרו ניסים עצומים במלחמת ששת הימים.

שמעתי וקראתי וראיתי.מישהי=)
בסדר.

גם שמעתי מלוחם אז שהם היו עצובים בהכרזת המדינה
כי כולם עצמו עיניים ורקדו ברחובות
מתי שהערבים צחצחו סכינים.

מודה לה'- לא בהלל ולא ביום העצמאות.
בטח ניסים.לפני 75 שנים לא הייתחוטפתבקבוקי תבערהותן טל
אלא כדור בראש.אחייך ואימך לא היו "כמעט נרצחים" אלא מועלים על מוקד אושוויץ יחד איתך.

אם את לא רואה את הניסים זה רק בגלל שאת כל כך בתוכם.עצם המצב הזה שלא רוצחיםבנו עשרתאלפים בכל יום ולא בגלל שלא רוצים אלא בגלל שלא יכולים - זהו נס עצום וענק.עצם זה שאת יכולה לכתוב את המילים שאת כותבת עכשיו באינטרנט בלי ששוטר מהמדינה שלך יבוא ויקח אותך לעבודות פרך בסיביר (אפילו רק על עצם העובדה שהעזת להשתמש בעברית. הם לא רחמנים שם בק.ג.ב) זהו נס ענק.

סלחי לי על הבוטות אבל אני רואה שגם את מרשה לעצמך להיות בוטה, אז אשתדל בלי להגזים: אתכפוית טובה.למרות כל המחדלים והקושי והצורך להשתפר,הראייה הילדותית והמסכנה שלך של הכל או כלום היא אפילו לא ראמיה גלותית חרדית - היא ראייה שכופרת לחלוטין בדרכי ההשגחה של ה' בעולם.

אני רוצה לראות אותך חייה לפני 75 שנים, שורדת בקושי, עולה לישראלומקימה כאן משפחה של עשרותאם לא מאותצאצאים ועדייןאומרת שאת לא רואה שוםנס בחיים שלךכאן במדינה שלך. כן,כולל האבניםשחטפתאו תחטפי בחלק מכבישי ישראל.
אני לא אמרתי בשום מקום שהמצב דומה לכשהיה.מישהי=)
ואני לא חושבת שאני כפוית טובה..
להיפך. אתה יוצא לדייטים בשקט בדרך חברון בכותל בעיר בזכותי.
מי שישן בקריית משה בלילה בשקט זה בזכותי.
למה? כי אני וכל אלו שגרים יחד איתי סופגים במקומכם את האש.
אז אני לא כפויית טובה, אני פשוט חיה במציאות אחרת משלכם.
אני לא ראיתי מעולם חלקים טובים במשטרה שאתה מנפנף בה בגאווה.
אותי ואת משפחתי המשטרה סירבה להציל.
ולא פעם ולא פעמיים. כן. עשר שנים.
ולפני זה באינטיפאדה כשהיינו גרים בשומרון-
חייל או שוטר אחד הוריי לא ראו.
ולא חסרים סיפורים.
אתה יכול לגמד מה שאנחנו עוברים פה כל לילה.
אני לא מגמדת את זה כי אני יודעת שלא במשטרה ובצבא היותנו חיים
כי אם בזכות ה'.
המשטרה היפה שלך טורחת להגיע כשהכל נגמר ולצעוק עלינו.
אז במחילה..

אה, ותהנה ללכת בעיר ובכותל והכל. כן?
קודם כל, עובדתית כיום אני גר ביו"ש.ותן טל

שנית, יפה והכל שאת גרה בשטח ובזכותך ובזכותך וכו' וכו' - את לא בודדה בשטח, כן? דודתי הקימה התנחלויות, הייתה גם בימית, גם בהדר ביתר, גם בכפר דרום. דודתי נרצחה על קידוש הארץ הזאת - אני לא צריך שיטיפו לי מה זה "להגן בגוף" על תושבי המדינה. אני עצמי כל חיי תושב הפריפריה, אני מניח שספגתי יותר קטיושות ממך (רסיס למזכרת נשאר במשקוף הדלת של הוריי בבית הישן שלנו, אולי הוא עדיין שם, לא יודע), למדתי שנים בערי הדרום בתוך התופת וטילים שעפים לי מעל הראש (בצורה הפשוטה ביותר - ראיתי אותם בזמן הריצה למקומות הבטוחים...) - אני יודע מה זה לחיות באיזורים מסוכנים ומה זה להיות אידיאליסט. ההורים שלי אידיאליסטים שעברו ממקום אידיאליסטי אחד למשנהו בעת חתונתם. ינקתי את זה מבית, וכאמור, מקרובים שנפלו על הגנת הארץ ועל קידושה. 

המשטרה ה"יפה" הזאת היא לא "שלי" - זהו גוף הביטחון הפנימי בישראל, גם אם הוא ממש לא מושלם, אף פעם לא טענתי שהוא מושלם. בנוסף, ביו"ש, נוכחות הצבא כאחראי על שמירת הביטחון בטח מוגברת בהרבה, וגם לך יהיה קשה לחלוק על זה. אז נכון, קל מאוד יהיה למצוא אירועים שבו לא הכל תיפקד כמו שצריך - זה ממש לא אומר שהכל רע. כי את כל המקרים בהם עצרו מראש, כאמור, את לא יודעת. את כל המקרים בהם ההרתעה שלנו יצרה אצל הערבים חשש ראשוני מלעשות משהו - את זה קשה לך לכמת. את כל הלילות ששוטרים, חיילים, מפקדים וראשי מדינה לא ישנים (תאמיני לי שלביבי יש הרבה פחות זמן ממך לישון בלילה והרבה יותר כאב ראש כל יום, כל היום) לילות שלמים, ועסוקים עד מעל הראש ממש לא רק ב"טובתם האישית" אלא אובייסלי בהגנה על חייהם של אזרחי המדינה. את כל זה, קשה לך לראות בפועל, כי זה הרבה פחות מוחצן מאיזה מקרה שזרקו עליך אבנים ולא הייתה באותו רגע במקום ניידת משטרה/ג'יפ צבאי (קרה גם לי כמה וכמה פעמים, בהחלט). 

אז כן, אני אולי אופטימיסט מטבעי, וגם די ברור, הרבה יותר ממלכתי ממך - אבל לא צריך להיות ותן טל כדי להבין בצורה מושכלת שהטוב כאן הוא ענק, שההרתעה שלנוה יא אכן חזקה מאוד וזה בגלל שה' נותן כוח לכוחות הביטחון ולראשי המדינה ויועציה לא רק לעשות רע, אלא גם לעשות הרבה טוב - לבנות כוח ביטחון והרתעה כזה, שכל המדינות מסביבנו כבר מבינים שלא כדאי להתעסק איתנו יותר מידי. טרור? את זה יש תמיד, בכל מקום בעולם, מקומות שיותר ומקומות שפחות - ואגב, גם בזמן הטוב ביותר של ישראל בארצו, גם בעת מלוכת מלכי יהודה, עדיין היו מקרים של פגיעה בנפש יהודית, של אנשים שנהרגו כי הם חלק מהעם שלנו/יושבים בארץ שלנו. 

תסתכלי בראייה רחבה, על כל הדורות - אפילו מבחינה תורנית, המצב כיום של היהדות שפורחת גדול כמעט מכל תקופה בהיסטוריה האנושית של עם ישראל בארצו (בזמן בתי המקדש - רוב מוחלט של העם היו "עמי ארצות" שבימינו, זה כמעט מקביל לחילונים - גם אם בהבדלים מתבקשים. הפריחה התורנית היום, הרווחה שיש ללומדי תורה - ייתכן שזה יותר, כמותית, אפילו מזמנו של דוד המלך. זה הרבה מאוד בגלל המדינה, ואת יודעת את זה.)

עם כל הכבוד חרה לי מאד מאד שאת אומרת!בנדא מצוי!!

יש לי דודים שגרים ברובע המוסלמי
יש לי דודים שגרים בעיר דוד במתחם לבד בלי עוד יהודים!

ומסתובב שם המון

וכן אני נמצא בכל מקום ממש לא בזכותך!!

אני נמצא בכל מקום כי זהו רצון ה' שיהיה בטוח ואף אחד לא יתנפל עלי!

וגם במקומות שפחות בטוח, ב"ה יש משטרה יש צבא שבד"כ שומר עלי - בזכות הקב"V
וכמובן אני בטוח בקב"ה שישמור עלי
וכן נכון אני בעל נשק אישי שאם הקב"ה לא ישמור עלי או יחליט שהגיע זמני(בעז"ה דברי הבל יוצאים מפי - אבל בשבילך אני מוציא אותם) אז גם נשק אישי וגם 50 שוטרים שבו זמנית יהיו איתי במקום לא יצליחו להגן עלי!

אז נכון אולי את חוטפת קצת צעקות שהכל נגמר וכו'

אבל לא בגללך אני יכול ללכת בכל כמעט בעיר!

אלא בגלל ריבונו של עולם שנתן לנו זכות להלך פה עם ריבונות(שאולי לא מה שאנחנו רוצים - אבל הרבה יותר טוב מאשר תקופת המנדט או מלפני ששת הימים) ועם צבא ומשטרה!

תמיד יש תקופות שקטות יותר ושקטות פחות
וזה לא קשור ליום העצמאות כן או לא!
אם כל כך קשה לך איך שאת חיה בבקשה תעברי או לתל אביב(שם המשטרה "לא תצעק עליך" וגם ערבים לא יזרקו עליך אבנים) או אולי ניו יורק שם חיים הרבה יהודים בלי שום פחד("עלק")!

טוב. אין לי כוח להמשיך להתווכחמישהי=)
וכן אני חושבת שאני הולכת בכותך בזכות אלו שגרים ברובע המוסלמי

כי אני יודעת שכמוני כמוהם חוטפים בשביל כולם

זאת לא *אני* זה מי שגר שם
זה הכל.

ויאללה אין לי כוח
אני לא באתי לכפות תדעה שלי על אפחד
ואין לי כוח לזלזול שלכם

אז נסכים שלא מסכימים ויאללה הביתה
מתפלל עליך! - שהמחשבה הילדותית שלך תעבור!בנדא מצוי!!

תודה רבה!! איזה חמוד אתה!מישהי=)
לא חמוד.....בנדא מצוי!!

עם כל הכבוד וכאן נעצור את הדיון כמו שביקשת ואמרת.....

הדעות שלך ילדותיות!

לא אכבד אותך כל עוד אתה לא תכבד אותי.מישהי=)
מכבד אותך! לא את דעותיך הילדותיות!בנדא מצוי!!

חחחצבעוני
אתה נשמע כמו הצודק האובייקטיבי.
יש עוד מבטים שאתה לא חווית ואולי היא כן חוותה. איך אפשר לומר ככה, שאלה.
לנפנף בתירוץ שזה ילדותי זה נחמד.
וגם. אתה מסתכל על הסבל באופן כללי לפחות בעניין הזה במבט תיאורטי מאוד. לחוות אתזה זה שונה כמזרח ומערב.

אבל ברור שאתה הוא זה שרואה הכל מלמעלה ואתה הצדק הטהור. אז מעולה. (צ)
(זה לא נותן לגיטימציה לזלזל באנשים או להוציא אותם לא מבינים והזויים)
תראה, באמת אני אומרת עכשיו.מישהי=)
אני לא מסכימה איתכם והכל אבל אני מכבדת אתכם. הרי מה הופך אותנו לבני אדם? היכולת שלנו לחשוב.
אז מה לעשות, קרתה המציאות ואני חושבת אחרת מכם.
לכבד אותי זה לכבד גם את דעותיי. גם כשהן לא נושקות לשלך
או לשל רבניך.
מאחורי המחשבות שלי עומדת מציאות, ומה שבטוח הגעתי אליהן לבד.
אחרי המון ויכוחים והכל..

אז ישמצב שדעותיי ילדותיות והן ישתנו עם השנים
ואולי אשאר ילדותית לנצח,
אבל אני אוכל להעיד על עצמי אני מקווה
שכשאדם לא הסכים איתי- לא קראתי לו בשמות
והתייחסתי אליו בתור אדם לפני דעותיו.

באמת גמרתי להתווכח.
אם זה ככהסתם אחת
אז מאחלת לך שתישארי ילדותית לנצח. וגם אני. ואולי יש פה כמה אנשים שצריכים לתת קפיצה לילדות גם...
לוקחים צה"ל מיו"ש - ותוך יומיים אין יו"ש.255

תדמייני כביש בלי סיורים ובלי חיילים בטרמפיאדות. 

זה מבט ילדותי ולא ניתוח מציאותי-טכני-ביטחוני. 

זה פשוט יריקה מהמקפצה.

דיברתי על *עצמי*מישהי=)
בלי כל קשר ליוש
וראה תגובתי לבנדא
חג עצמאות שמח ביי
אז תגידי הלל כל יוםהזדמנות
אל תדאגי למה שאני מדברת עם ה'מישהי=)
...ברגוע

יכול להיות שיש פחות ביום ירושלים, אבל זאת לא טענה..

והנס לא קשור למספר ההרוגים, אלא ליחסי הכוחות-

א"א להשוות את הצבא שהיה לנו ביום כיפור לעומת מלחמת השחרור.

עובדה שבציבור מלחמת יום כיפור נחשב לכישלון.

מלחמת יום כיפור נתפסה ככישלון כי יח"צנו אותה ככהצריך עיון
ולא אמרתי שהנס היה יותר גדול, אמרתי שהיו ניסים גדולים
ההיפך. יום ירושלים יש יותר..ד.

ההיפך. ממה שאני מכיר יש כאלו שלא אומריםותן טל
ביום העצמאות וכן אומרים ביום ירושלים.
ואומנם לא עברתי אחד אחד את אלו שאומריםביום העצמאות, אבל אין לי סברה חזקה לחשוב למה שלא יגידו ביום ירושלים...
תגיד הלל בלי ברכה!בנדא מצוי!!

ככה נהגו רבותי
אומרים הלל כי צריך להודות על הניסים
אבל בלי ברכה!

חלק נהגו גם לאומרו בסוף התפילה!

בערב בוודאי שלא אומרים ובוודאי שלא מברכים!
רק בליל פסח אנחנו אומרים הלל!

סבבה, כנראה שזה מה שאני אעשה כי אני אהיה במנין שאומרים בוצריך עיון
^^^דובשניה
ובייחוד שהרבנות הראשית קבעה להגיד הלל ביום העצמאות.
אתה טועה, הראיה שחוגגים ביום ההכרזהימ''ל

כל העניין מתחילתו עד סופו היא המדינה, שבה החוגגים אות הקמתה תולים גם את ההצלה ומודים עליהן בחדא מחתא כאילו הן אותו הדבר.

אמנם על הניסים והנפלאות כולם מודים שיש להודות (...), המחלוקת היא על הקישור למדינה (שכרגע לא ארחיב לגבי ענ''ד בעניין).

אמשיל משל לגבי יום העצמאות לשיטת מי שרואה במדינה מכשול והפך רצון ה':
משל ליהודי יר''ש שנראה מפזז וכרכר בחתונה של יהודי וגויה רח''ל, כשנשאל איך הוא יכול לשמוח מדבר כזה ושיש בזה חילול השם הוא ענה שהוא רוקד כי הוא בדיוק סיים מסכת.

זה לא כמו בששת הימים שהצביע על יום אחד מיוחדאניוהוא
מלחמת השחרור נפרסה על חודשים רבים וכל פעם היה צעד קטן - גם אין תאריך רשמי של סיום המלחמה.
לכן קבעו את היום הראשון - יום ההכרזה.

אני לא מתכחש לכך שיש כמה 'ממלכתים' שאומרים על המדינה.
וגם בהקמת המדינה - רוב אומרי ההלל אמרו על המדינה - וראו בה חידוש המלכות בישראל
ייתכן שיש בזה אף אמת.
אלא שכיום - יש איזה מאיסה ממלכות זו. ולכן צריך לומר לפחות על ההצלה.
כי עדיין המדינה עם כל רעותיה אינה משולה ליהודי עם גויה
אלא לחתונה - שכמו כל חתונה יש סיכוי של למעלה מ30אחוס לגירושין. ואע'פ כן רוקדים בחתונה' למרות ש1 מכל 3 חתונות שתרקוד בהם נידונות לכשלון.
אלא שאני רואה מה יש מול עיני כרגע ומה החלופות - וכרגע זה המצב הכי טוב ויש לשמוח גם בו.
נו באמתימ''ל
אפילו אתה לא מאמין לעצמך, אחרי התירוץ המוזר שחוגגים את פרוץ המלחמה () בסוף גם אתה מודה שצריך לחגוג את הקמת המדינה.
אתה רוצה לחגוג את ההצלה מהמלחמות? בשביל זה קבעו את 'יום ירושלים.

נ''ב
ההיגיון היחיד שמצאתי בחגיגת תחילת המלחמה הוא שהגמרא אומרת ש''מלחמה נמי אתחלתא דגאולה היא''
אבל לפי ההגיון הזה אפשר לחגוג גם את השואה, גם לה היה חלק משמעותי בתהליך הגאולה.
תצביע על יום אחר שאפשר לחגוג בו?אניוהוא
אז קבעו יום מיוחד - בגלל ההכרזה ובו מודים על הכל.
תקרא שוב, הצבעתי על יום ירושליםימ''ל
חמוד... אבל תכנס לראש של הרבנים בקום המדינה -אניוהוא
לא היה אז 'יום ירושלים'....

ת ן יום אחר שיכלו לקבוע אז
אנחנו חיים היום והיום יש את יום ירושליםימ''ל
שעניינו הוא הנצחון במלחמות וההצלה ולכן אפשר לחגוג בו במקום, לא רלוונטי זה שלהם לא היה תאריך אחר.
ושוב - אז קבעו את היום הזה על עצם הקמת המדינה ולא רק כי לא היה תאריך אחר כמו שאתה טוען.
מי שחוגגים את יום העצמאות,ד.

זה כי הם רואים בעצם הקמת המדינה, הכרזת הריבונות, נס ניסים. את היסוד לכל האפשרות לקיום רצון ה' בגדלות, גם אם חלק עוד ב"חיתולים".

וגם את הצלת הנפשות, כנגזרת מאותו נס של אומץ וגבורה שה' השפיע על עמו, הן בהכרזה, הן במלחמה.

יהודי יר"ש רואה255
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ד' באייר תשע"ז 14:15
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ד' באייר תשע"ז 13:29

מים באמצע המדבר ולא יכול שלא להודות על הנס האדיר

מיד ממהר לפתוח בסידור שנמצא איתו תמיד על לוח ליבו.  

כשהוא מסיים השומר של הנווה מדבר מתחיל לספר לו "אתה יודע שהבאנו לפה מיכלית מבאזל 

והרצל נהג בה ואתה יודע שב67 כל עמ"י הביאו כוס מים מכל בית בארץ 

והלכו יחד בלי להתווכח בדרך והאגם הזה הוא ההתחלה של פארק מים בינלאומי 

שמכל העולם יבואו לשתות ממנו"

מושך בכתפיו החסיד: 

מה זה נוגע אליי? ראיתי נס - אמרתי תודה. אתה רוצה שאני ארים את המבט 

מהסידור? אתה לא רואה שאין פה כלום? 

איפה המלך? הכהן? הנביא? אתה לא רואה את הפריצות? את החילול קויידש? 

מצא מערה בצד וצעק לשומר הצעיר: אני נכנס למערה 

תצעק לי כשהכל פה יהיה מוכן. עד אז תן לי שקט בבקשה. 

ואני גם אני צריך לסיים תהילים כי כתוב בשו"ע סימן קצע"ב שהרואה נס צריך לברך 

ולמרות שבסימן ערכ"צ כתוב שבימי ספירת העומר וכו' וכו' וכו' עד עצם היום הזה.

זה עפ"י הסבר יפה

מסתבר שלא שמחים על הנס בכלל - צעירים מעל עשרים

..255

בוודאי שעל 'מדינה'. יהודי מצא יהלום ברחוב255

ישר מתפלל הלל כדת וכדין. 

צועקים לו מהצד: 

תראה, תראה! היהלום הוא חלק משרשרת זהב. 

הוא מושך ורואה כתוב על השרשרת מצד ימין "עליית עזרא, באזל, בן גוריון, 

מייבשי ביצות (כופרים!) , 48,  67, 72, צוק איתן " ומשמאל ליהלום כתוב " בתי כנסת בקיבוצים, הייטק, אבטלה נמוכה, מילארד ש"ח תקציב ישיבות, אברכים מתוקצבים בגיל 40 (הזיה), בסוף ליד הסוגר כתוב: גאולה שלמה" 

מושך בכתפיו היהודי: 

איזה שרשרת. מה שרשרת. קרה לי נס מצאתי יהלום אמרתי הלל. 

תעזבו אותי מהשטויות שלכם. 

אז שיחנקו אותו עם השרשרת... מגיע לומבקש אמונה

ברוקלין.255

תאילנד.. יותר כיףמבקש אמונה

טיול אחרי הצבא255

אסביר את דבריאניוהוא
לא מצינו גדר הלכתי בשום מקום להגיד הלל על מדינה או כל התעוררות כלשהי דתית.

בודאי שמצאנו חיוב גמור להגיד הלל על הצלה.
רוצה להודות גם על המדינה?
שכוייח. אבל זה לא גדר הלכתי.
זה לא פתיחת דיון: שורש העניין255

הוא ראיה של שטייטל וראיה של ראש גדול. 

מעניין לך מותר לומר את דעתך וזה לא פותח דיון.אניוהוא
ניסוח אחר: תגיב כמה שאתה רוצה. במחילה255

לא אוכל להתדיין איתך. סליחה. 

ראיה של ראש גדול זה ראייה של הצלת כלל ישראלאניוהוא
ראיה של השטייטל זה יש לי מדינה ומי שידאג לי ואני לא צריך לעשות כלום למען הכלל יותר...
אתה מפריד את הדת מהמדינה255

בזה שאתה מודה על הצלה ללא התייחסות למסגרת הגדולה. 

אתה מסתכל בזכוכית מגדלת ולא על התמונה הרחבה (באזל, בן גוריון, תפילות, אחדות וכו') 

וכידוע לך מלך כהן שופט ונביא מנהיגים את המדינה יחד. הדת לא נתנת להפרדה. 

המדינה הפרידה את עצמה מהדתאניוהוא
המדינה מתקצבת אברכים במיליארד ש"ח. איפה ההפרדה?255

זו טענה דמגוגיתאניוהוא
זה שיש עלה טענה זה לא אומר שהמדינה היא ערך דתי
ובט"ל ואובדן הכנסה ממיסים עוד עשרות מילארדים.255

שמעתי עכשיו "א-ל מלא רחמים" מפי נציגי המדינה. איפה ההפרדה?255

המדינה מכירה בא-לוהיה. נכון אפשר יותר. אבל מכירה.255
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ה' באייר תשע"ז 14:40

אמרו קדיש וא-ל מלא רחמים ונשבעים בצה"ל על תנ"ך. 

אם זה היה מופרד כמו בצרפת לא היו מכניסים מוטיב דתי לצה"ל. 

הנשיא נשבע על תנ"ך. 

טוב תגיד אבל בית משפט חילוני ולא בית דין רבני. בסדר. לאט לאט מתקנים. 

אבל להגיד שזה מופרד זה פשוט לא נכון. 

דמגוגיה? עלה תאנה? אם היית בצרפת (יש הפרדה) היית רואה קצבאות אברכים? 

המדינה מכירה בערך התורה ומחייבת אזרחים שלא מאמינים בזה לשאת בעול חבריהם הדתיים. 

אתה קולט את זה? 

ברגע שעמ"י מתכנס יחד בארצו ומחליט על מסגרת משותפת ושם לעצמו מנהיג - 

נוצרת אוטומטית מדינה יהודית. ולכן לשרים ולרוה"מ יש דין של מלך. 

מלך? מותר לו להרבות נשים?אניוהוא
אני גיר את כל מה שאתה אומר-
וגם אני מכיר את הקיצוניות השניה.

האמת היא באמצע.
וכל צד מסונוור מעצמו שלא רואה כלום
ביבי לא מלך.
המדינה לא מכירה בא-לוקים או שכן.255

זאת השאלה. 

אם כן = יהודית = מלך. פחות או יותר. 

אח"כ זה כבר מינונים בהגדרת מלך. נחיה עם זה. 

קודם תכריע איפה אתה עומד. 

במקום טוב באמצעאניוהוא
למה היא לא מכירה?255

כין אין כאן דין עברי? כי זה לא פיקס כמו שצריך להיות? 

כי זה חלקי? כי זה בדרך? 

למה היא מתקצבת אברכים שגורמים לה נזק כלכלי של 50 מיליארד בהיבט הטכני? 

במגילת העצמאות הכירו קצת את קוב"ה או אמרו אין לנו קשר עם דת? 

מה כתוב שם? 

כמו כל דבר אין שחור לבןאניוהוא
נכון, יש מלגות (גילוי נאות שגם אני מקבל מהן) ויש תמיכה בישיבות
אבל להגיד שהמדינה היא ערך דתי אני לא רואה את זה.

נכון ששלטון יהודי בא'י זה דבר גדול
אבל לא לזה ציפינו

אז אמת יש דברים טובים וגדול קידוש השם מחילול השם,
ועדיין להתייחס למדינה כמשהו קדוש זה מגוחך.
הארץ קדושה
העם קדוש
התורה קדושה
לא מצאתי כתוב בשום ספר קדמון על קדושת המדינה.
המלכות היא חלק מתיקון העם והארץ ע''פ התורה.
אבל אם המלכות הזו לא ע''פ התורה אז התיקון לא שלם.

כמו שאמרת 'הכירו קצת' וגם את הקצת הזה עשו בצורה שמי שרוצה לכפור יבוא ויכפור...
הכירו קצת כי הם מבינים שהם לא שם. זה בכלל לא השאיפה שלהם, אפילו לא בחלום הכי פרוע.

כבר התקדמנו. אז היא לא מפרידה.255

אתה שומע מה שאתה כותב?255

יושבים אנשים רציניים וכותבים מגילה לייסוד העם שלהם 

ואתה אומר שמה שהם כותבים זה לא שאיפה שלהם? 

אז למה הם בזבזו דיו? זה מסמך רציני. 

זה לא רציני מה שאתה אומר. 

מנסים לעקור תוך כדי את שם האלוקיםאניוהוא
וכפשרה הסכימו על מילה דו משמעית.

אפיה אתה רואה פה קדושה?
משלמים לך קצבאות ע"ח255

אזרחים אחרים (בלי לשאול להסכמתם)

ואתה אומר שהם מנסים לעקור? 

אם היו רוצים לעקור למה משלמים מילארד ש"ח 

ישירות ועשרות מיליארדים עקיף? 

את האמת. 

גם משלמים קצבאות לערבים בלי לשאולאניוהוא
ועוד עשרות דוגמאות, ספורט 'תרבות' וכו'.
זה לא אומר כלום

ואל תערבב בין נושאים- את קופץ מעניין לעניין.
מדבר על מגילת העצמאות וקופץ לקצבאות.
אם אין לך טענה הגיונית אז תעצור.
וכמדומני מראש אמרת שאתה לא רוצה לדון. אז למה המשכת?
אני מנסה ללכת לנושאים שבהם255

לא תוכל להתחיל לעשות פרשנויות. 

אלא לחתוך את העניין. 

האם מדינה שרוצה לעקור משהו מתקצבת אותו? 

אבל איך בדיוק זה אומר שהיא ערך דתי?אניוהוא
קודם תענה. עוקרת או לא.255

לא רוצה לענות. זה לא שאלה לגיטימיתאניוהוא
כי זה משתנה ממשלה לממשלה.
אז היה אחד שקבע ומאז יש על זה מלחמות
ומנסים לגייס בכפייה
ומקצצים במלכות
בעוד לספורט ולתרבוות רק מעלים.

אז נותנים לאברך 700₪.
שכוייח.
נו באמת תכנס לפרופורציה.
עקרונית: האם המדינה מתקצבת משהו שרוצה לעקור?255

מבחינתי הדיון נגמראניוהוא
אם יהיה לך משהו חדש ורלוונטי אולי אחזור

כל טוב.
אם תביא טענות חדשות ורלוונטי יש מה לדוןאניוהוא
אבל אתה חוזר על אותן מנטרות.

מדינת ישראל עוקרת דת. כן או לא?255

איפה המנטרה פה? אני שואל הרבה פעמים כי אתה לא עונה. 

אני אחזור ואגידאניוהוא
אף אחד לא אמר שהמדינה עוקרת דת

אמרתי שניסו לעקור את שם אלוקים ממגילת העצמאות

וגם אם המדינה לא עוקרת דת - ואפילו נגיד תומכת מאד מאד. עדיין היא לא ערך דתי והיא עדיין לא קדושה.
אז תגיד כבר מה היא לדעתך255

תומכת מאד מאד או עוקרת? 

כדי לקצר את העניין255

מדינת ישראל היא תקציבאית הדת הגדולה בהסטוריה 

של העם היהודי. 

אין לזה תקדים. 

יששכר עשה הסכם פנימי עם זבולון. כאן כולם מחויבים 

לשלם על אברכים.

מדינת ישראל קדושה והיא יסוד כסא ד' בעולם 

כי התכנסו כל היהודים והסכימו יחד בא"י 

להקים מסגרת משותפת ולהמליך עליהם מנהיג. 

גם דגל הוא קדוש - למה? כי כולם הסכימו עליו. 

אפשר להתחיל לדבר על השתמטות משירות צבאי.255

עקרונית מדינה מחוייבת לאזרחיהלידיה
זה עניין משפטי אדם פוליטי.
את יחידת הערבים המדינה הייתה מאד רוצה לעצור, אבל בפועל נאלצים לתקצב. לשלם מענק לידה ליולדת ולבית החולים, טקצבאות.גם את תופעת נרקומנים היא הייתה רוצה לגדוע והם בכל זאת מקבלים ביטוח לאומי וקצבת נכות . לא תמיד זה כל כך שקוף. אם כי גובה התקציב כן מראה על היחס....במיוחד עם תשווה לכל מני ענייני ''תרבות''שזה סדום ועמטרה על במה ואני כמשלמת מיסים מממנת את זה. בלט מודרני ודברים מגעיליםם כגון ....
מדינה חייבת לתקצב לימודי תרבות לאנשים כל חייהם? לא ולא.255

שמעתי שאומרים "יזכור ישראל" במקום יזכור ה'.. שמת לב?מבקש אמונה

בחיי שהפתעת.אופטימיות
מה ציפית?צריך עיון
..אופטימיות
אמרת לא טיפוסי,לא חשבתי שבכיוון הזה.
^^^^ +1Talp01
ובנוסף, אף לא אחד מרבותי אומרים.
מי שלא אומר הלל כנראה שהוא לא דתי לאומי...ברגוע

איזו הצהרה גורפתאופטימיות
בכל זרם יש רמות.
יש דתל שיגידו,והם האדוקים יותר.
ויש שלא.
לא כל מי שלא אומר הוא לא דתל,בניגוד למי שאומר-שהוא כן.
מה לעשות..ברגוע

אם הוא באמת דתי *לאומי כנראה שהוא מאמין במדינה

ולכן גם אמור לומר הלל.

אני מאמינה בה'. לא מאמינה במשהו שהוא לא ה'מישהי=)
גם אניברגוע

כתבת להאמין במדינה.מישהי=)
נכוןברגוע

התכוונתי שאני מאמין שהמדינה היא רצון ה' והתקדמות עצומה בתהליך הגאולה

זה ברור. גם השואה (בלי להשוות) היא רצון ה'מישהי=)
שכוייח..ברגוע

בשואה אם הייתה לנו אפשרות ברור שה' היה רוצה שנעצור אותה,

לעומת המדינה שאני מאמין שאנחנו מצווים לשמוח על הקמתה ולתמוך בה.

אולי לתמוך בה, לא לשמוח ולנוח על זרי הדפנהמישהי=)
מסכים שאסור לנוח על זרי הדפנהברגוע

אותי לימדו-ברגוע

ביום העצמאות להסתכל רק על חצי הכוס המלאה

בתשעה באב רק על החצי הריק

ובכל השנה על כל הכוס

(ולא משנה עכשיו אם זה בדיוק חצי)

כל הכבוד למחנכים שלך.מישהי=)
אותי לימדו לא לכפות את דעתי על אחרים.
לא כפיתי על אף אחד את דעתיברגוע

בסה"כ הסברתי אותה

(סליחה אם היה נשמע אחרת)

אל דאגה אחינו.מישהי=)
התכוונתי יןתר לזה שחבל לאנשים שיש כאלו
שלא אומרים הלל

ובקשר לחצי הכוס..
שלי שקופה כי היא ריקה
דרכה אני צופה על מקום המקדש
שלא בשליטה יהודית.
..ברגוע

לא משנה

מיציתי את הדיון

כי בפורים יש קודשמישהי=)
היא הייתה בשליטההזדמנות
אבל בלעם נתן אותה במתנה
וכל השאר שכן בשליטה לא נחשבים?ענבל
בס"ד

עם כל הכבוד להר הבית, ויש כבוד, הוא לא המקום היחיד בארץ. הארץ הזאת כולה חשובה ואת מקום המקדש גם נקבל בע"ה.
..אופטימיות
צופה דיון שמגיע למבוי סתום.
עוד פעם ערכת אחרי שהגבתי..ברגוע

עכשיו אני רואה שערכת גם את התגובה הקודמת...

עובדתית כמעט כל הדתיים לאומיים אומרים,

יש בודדים שמגדירים את עצמם דת"ל ולא אומרים.

ומבחינתי מי שלא אומר קשה לי להגדיר אותו דת"ל.

לא קשור לאדוקים יותר או פחות, חושבים אחרתצריך עיון
מקבלתאופטימיות
כי קיימים חילוקי דעות בנוגע להלל בזרם עצמו?
אני דתל ולא אומרת. לא ביום עצמאות ולא ביום ירושליםמישהי=)
מה הוםך אותך לדתייה לאומית ולא לחרדית?ותן טל
או סתם לדתייה בלי הגדרה חכאן או לכאן?

שואל ברצינות כי לדעתי לזההוא התכוון - להגיד אני דתי "לאומי" אבל להוציא מזה יסודות רציניים של הלאומי, מעקר את המהות מהמושגובלאו הכי מייתר אותו.

האםהיית מקבלת בהבנה אדם שאומר "אני דתי לאומי אבל לא שומר שבת, לא אוכל כשר, לא שומר נגיעה ועובד עבודה זרה"?
או:"אני דתי לאומי, אבל שונא את המדינה ואת הציונות בכל מאודי, חושב שהמדינה היא סתם כמו כל מדינה של גויים שחיינו בה אלפיים שנה, אין שום משמעות לאומית לנצחונות הרבים שעברנו כאן כמדינה (ולא כיחידים או כקהילות!), ואני יורק על הדגל, על כל דבר שמזכיר לאומיות,ולא אשרת לעולם בצבא ולא אעשה כלוםכדי לתרום לתקומת המדינה".

אם את מקבלת את ההגדרו. האלו של אנשים כלפי עצמם אז כנראהמשהו מאוד מבולבל אצלך,בלי להעליב...

פשוט לדעתי להרבה אנשים כבר נוח בתוך הטייטלהזה,בתוך המשבצת שאליה נולדו ולכן גם כאשר הם מתנערים מחלקים נרחבים של שמה, הם עדיין חלילה חא מוכנים להתנער מהכותרת כי אז ירגישו קצת אבודים.

להבדיל, אני מכיר אנשים שמודים באמת ואומרים שהם דתיים,ולא לאומיים. גם לא חרדים, זה לא קשור זה לזה.
טוב. להשוות את מה שהשוות למה שאני עושהמישהי=)
זה לא נראלי ענייני ונכון.
אז אין טעם להמשיך לדון.

לא אמרתי שאני משווה. שאלתי שאלה והבאתי דוגמאותן טל
שעליה שאלתי אותך מה היית אומרת על אותו אדם? ואז מזה השאלה האמיתית שאני באמת רוצה להבין -מה שונה אצלך,איך את מגדירה את עצמך לאומית אם את לא עושה ככה וככה...וכו'.ענית כבר למטה בעניין הזה והבנתי שאת מגדירה הגדרה שונה לעניין הלאומיות ממה שמקובל והסברתי על זה בתשובה שלי על אותה תגובה שלך...

אין שום עניין חךילה לפגוע אלא להבין.יש לי חברים חרדיים,בין היתר,כן?
באמת התעייפתי. גם מלהתעלם מהירידה לפסים אישייפמישהי=)
וגם חם היום.

אין לי כוח, במחילה.
אפשר להיות דתי גם בלי המדינה, וגם דתיערוצ-ניקית
ואפילו במגזר הדתי לאומית מההיכרות שלי איתו, אם לזה התכוונת
כלומר: אתה מגדיר "דתי לאומי" כמי שאומר הלל ביום העצמאותעוגי פלצת

לאחרים יש הגדרות אחרות מיהו ומהו "דתי לאומי"

לאברגוע

אני מגדיר את מי שלא אומר הלל כלא דת"ל..

שאם תחשוב על זה, זה בדיוק אותו דברעוגי פלצת

אם לא אומר הלל = לא דת"ל

דת"ל = כן אומר הלל

לא כ"כ..ברגוע

כי יש גם חרדים שאומרים הלל

נכון, צודקעוגי פלצת

המשוואה שלך לא נכונה.....אנא בנה אותה בשנית!בנדא מצוי!!

בדיוק עזבתי את התואר, לוגיקה זה כבר לא התחום שלי עוגי פלצת

זאת בהחלט בעיהבנדא מצוי!!

אני חושב שכדאי שתחזור לתואר ולא רק בשביל שנאכל ביחד כל ****

עזובבבב אני עברתי מקצועעוגי פלצת

עלק עברת מקצועבנדא מצוי!!

אתה גם ככה עושה את מה שהיית עושה רק רצית לקבל גם תעודה נחמדה לתלות על הקיר שנקראית תואר.....

האמת הרבה מאיתנו רוצים זאת!

אז קדימה!

אתה בסוף תצליח, אם לא שם אז במקום אחר!

אני לא מאמינה שהמדינה היא קודש. לכן לא אומרת.מישהי=)
אם הוא לא אומר הלל - איפה הלאומי פה?255

זה שאומר טוב היה נס גדול לא נוכל שלא להודות לד' 

הנה ברחו כל מחנה ארם וקרה לנו נס. יופי צנטאער להלל ונחזור לסטנדר עד יעבור זעם 

וכולם יהיו דוסים כמו שצריך ואז נוכל לקרוא לזה מדינה. ונצא בתופים ובמחולות.

בקיצור: הכל או כלום - זאת לא תפיסה דתית לאומית. 

אם תעיין בעזרא,נחמיה בזמן שהדוסים הקריבו עולות (היה רק מזבח) השיקוצים הרשועים 

שרק מתים בצבא ואוכלים שפנים פתחו בסטות בשבת ונשאו נוכריות והגיעו לכנס תשובה שערך עזרא 

בטדי ובכו ובכו ובכו וחזרו בתשובה. 

למה לא לאומית? אני הכי לאומית שישמישהי=)
חולה על עמ"י.
אחלה אומה.
זאת לאומנות. לא לאומיות. גם אמריקאי הוא פטריוט גדול.255

זה יחס אנושי לקבוצה הגדולה שלך העם. לא עירבת כאן התייחסות דתית.

ולא ייחסת למסגרת של מדינה משמעות דתית.

עפ"י הדת"ל גם מדינה צולעת יש לה דין של מדינה יהודית.

לזרובבל היה דין של מלך 

איפה הדת נכנסת במדינה?מישהי=)
איפה יש חוקים לפי ההלכה?
איפה תורת ישראל?
איפה גאוות ישראל? לא ראיתי.
בקצרה: מגזר אחד לא מסכים255

עם מצב חלקי (כמו בימי זרובבל) 

ומגזר שני יגיד ההפך

קראתי. לא רואה פה מנהיג כמו זרובבל שהולך לפי דרך המישהי=)
בימי זרובבל255

היה מצב שהעם היה בחו"ל, אלה שפה פתחו בסטות בשבת 

והיתה להם אישה נוכרית אשדודית בבית. 

כמו היום.מישהי=)
פיך ענה בך. זרובבל=מלך=ביבי255

לא. זרובבל לא שווה לביבי.מישהי=)
מצב חלקי=עלית עזרא=ישראל תשע"ז255

סבלנות

לא נראה לי יש מה להשוות בכלל.מישהי=)
תחשבי מה היה עדיף בימי עזרא255

להודות ולהלל על נס העליה והתקומה של מדינה מעפר ואפר 

בשמחה אמיתית ולהאמין שעל כתפנו מוטל להמשיך ולהעלות אותה

או 

לשבת על אבן שרופה מהמקדש ולקלל איזה מדינה תראה את זה ואת זה 

איפה פעם היה לנו בית מקדש ונבואה ועכשיו הנה איציק פותח בשבת את הבסטה 

עדיף שאני אכנס לבונקר ואחכה לימי החשמונאים 

שאז הייתה מדינה יהודית כמו שצריך פיקס. 

אמממה...

אם זרובבל עזרא ונחמיה לא היו אומרים הלל בברכה ובשמחה ומתקנים את העם 

הוא לא היה מגיע למדרגה של החשמונאים. 

קופי פייסט ישראל תשעז

נממ חוץ מלומר הלל הם עשו דברים.מישהי=)
והם היו מנהיגים שדיברו עם ה'.
כשיהיה מנהיג נביא תוכל להשוות.

הבנתי את ה'ראש הקשה' אבל תנסי לקרוא שוב255

אני בדיוק עונה על זה שאת אומרת "אבל עכשיו זה מצב חלקי אז = כלום. נאדה. 

הכוס ריקה. אין בית מקדש אז אין כלום". אני מנסה להסביר לך 

שדברים לא הולכים במכה. 

צריך להרים את העם לאט לאט לא לצעוק עליו מעל גבי במות 

אלא לתקן. כל אחד במקומו. קצת. 

יותר מזה, המקדש הוא שיקוף למצבו של העם. 

אם א"א לעשות מצב מלאכותי. אנחנו כרגע לא יכולים להכיל בכלים שלנו 

במצב הנוכחי בית מקדש. 

אם מחר יש בית מקדש מה תעשי איתו. אנחנו עדיין בגיל ההתבגרות 

עוד יש בעיות. 

טוב. יש לי ראש קשהמישהי=)
אז לא מספקות אותי התשובות שלך.
סליחה על הביטוי. זה מושג כזה..255

ערכתי קצת 

דברים כרגע לא הולכים לכיוון טובמישהי=)
אבל בסדר.

ולא נעלבתי ממך. הכל טוב.
פשוט כשזה יוצא מכלל ענייניוצ אין למה להמשיך
אא לכפות מהלך רוחני. לא קופצים מעל הפופיק255

סבלנות

טוב. מבחינתי זה דיבורים כמו חול ואין מה לאכול. במחילה.מישהי=)
המדינה מבחינתי לא קודש ולכן לא אומרת הלל.

זהו.
קצת דמגוגיערוצ-ניקית
אבל אתה אומר הלל על יום עליית זרובבל?
לא דמגוגי. הזוי לי שהוא משווהמישהי=)
בין זרובבל שהיא נביא ודיבר עם ה'
לביבי

אף שאולי המצב בעם היה שונה
אבל יש בזה פחיתות כבוד לזרובבל.
זרובבל לא היה נביא. הוא היה ראש מחוז255

יהודה. הוא היה המלך. וזכריה היה הנביא.  והיה אחראי על קומץ יהודים אמיצים 

שרק בזכות זה שהוא והם הסתכלו בעין טובה על מה שהם עושים 

ואמרו הלל בשמחה ובריקודים זכינו לחשמונאים 

ולמדינת ישראל ועוד נזכה למדינת יהודה. רק סבלנות. 

האמירה שלי דמגוגית כי זה לא ראיהערוצ-ניקית
עלית זרובבל היתה דומה לעלייה הראשונה, עזרא לשנייה
בחנטכה חזרה מלכות לישראל ולכן אומרים בה הלל. וזה גם התאריך של בניית בית שני אם אני זוכרת נכון

אבל עצבן אותי שאתם מתווכחים על אם זה מקביל לזרובבל או לא, כשגם אז לא אמרו הלל
חנוכה זה הרבה אחרי. "הלל" היה משל לאווירה255

של יאללה לא זז כאן כלום ואיפה בהימק"ש 

לעומת 

עין טובה והודאה 

היה להם בית מקדשערוצ-ניקית
הם בחרו לא לתקן חג ולא לומר הלל
לא התענו והמשיכו הלאה

ואתה צודק עד חנוכה לא היב שלטון יהודי ומאז היה, ולפי הרמבם לכן אומרים הלל.
לכן היום זה אולי יותר גדול מזרובבל מבחינת חובת אמירת ההלל
(חנוכה זה מאתיים שנה, כמו שתשח זה מאה חמישים אחרי תלמידי הגרא
תקראי את מה שכתבתי לה255
הנקודה היא
הכל תלוי בעם. המקדש הוא שיקוף ופועל יוצא של מצבו הרוחני. ברגע שיש התרוממות של העם והוא מתפלל ומתאחד (ששת הימים, 48) אז מיד יש תגובה של ד' למאמצים שלנו.
^^^^^^אופטימיות
חחחח כנל!!
את מנכסת למושג הזה מה שהוא לא ניכס לעצמו.ותן טל
כאן הבעיה. את לא יכולה לקחת הגדרה שיש לה משמעויות מאוד ספציפיות להעניק לה משמעויות שלא באמת נכללות בהגדרה,ואז לתמוה על כאלו שאומריםשהגישה שלך היא לא מה שנקרא דתי לאומי.

גם מישהי שנוגעת בגברים על ימין ועל שמאל, לא אוכלת כשר ולא שומרת שבת יכולה לקרוא לעצמה חרדית ולהסביר לכולם שבטח שהיא חרדית - היא חרדה לדבר עצמה. האם זה חרדית? שנינו מבינים למה לא.
אפשר להגיד הלל על הנס הגדול שנעשה לעמ''י ביום הזה. אבל בלירחפת..
ברכה.

ברור לי שמדינה בארץ ישראל עם עם יהודי בשלטון היא תקדים שאין כדוגמתו. דבר שלא היה לעמ''י שנים על גבי שנים!
ועדיין, לא ניתן לקבוע חגים כיום, ולבטל דברים שקבעו חז''ל.

עושים סעודת הודיה עם הלל בלי ברכה, שרים ושמחים בלי לשמוע שירים.
איפה כתוב שאסור לתקן חגים חדשים?שפמנון
אסור לבטל כיום, אבל מי אמר שאסור לתקן?
זאת תקופה של מנהגי אבלהזדמנות
ואת זה מבטלים.
גם להגיד הלל סבבה אבל ברכה?
הכוונה לצומות.שפמנון
ובברכה- כן. זה נס גדול ואנו צריכם להודות על כך בפה מלא.
בגלל כל הגדרות הלכתיות שונות יש הרבה שלא אומרים בברכה (כדעת הרב עובדיה יוסף).
הרבנות הראשית קבעה !! זה לא סתםדובשניה
גם כיום יש להם סמכות כמו פעם. דברים התחדשו מאז ימי הסנהדרין
כמו שכיום יש הלכות חדשות לשבת שלא היו פעם בגלל שינויים שהרבנות קובעת ואין מה לערער. אותו דבר
מאיפה פסקת את הלכה הזו?...ד.

מי שפסקו לומר הלל עם ברכה, תלמידי חכמים גדולים מאד, הסתמכו על מקורות איתנים. 

וגם הקביעה לא לנהוג מנהגי אבילות בספירה ביום זה. 

אין כאן מקום לפירוט ההלכתי; אם תרצי - עייני בספרי ההלכה שנכתבו על היום הזה.

השאלה אם הם יכולים לבטלהזדמנות
יש מנהגי אבלות שנקבעו ע"י ת"ח יותר גדולים מדורות יותר קודמים.
גם הלל. אם זה בלי ברכה אז יש על מה לסמוך אבל ברכה?
על שני הדברים.ד.

בוודאי שכן.

את חושבת שמי שקבעו את זה, "דילגו" על מנהגי האבילות הללו? הרב גורן זצ"ל, הביא מהרב פראנק זצ"ל, שמותר לגלח את "שבולת הזקן" ביום העצמאות. הם לא ידעו את מהנגי האבילות של ספירת העומר?..

הנה, אתן לך דוגמה איך פוסקים הלכה כזו:

בשולחן ערוך, ברמ"א, מובא: "מי שהוא בעל ברית (סנדק) או מל בנו, מותר להסתפר בספירהלכבוד המילה"

והמ"ב מוסיף, "אפילו ביום שלפני המילה סמוך לערב".

מזה מובנת דרגת חומרת הענין, ומה דוחה את זה. קל וחומר יום כזה של כלל ישראל. זו דרך של פסיקת הלכה.

כך גם לגבי הלל. יש חתם סופר על חיוב לקבוע הלל בברכה, והלימוד מחג הפסח. באים החכמים הנ"ל, ואומרים שדברים אלו מתאימים ליום זה. זו דרך של פסיקת הלכה.

אשר על כן, לתמוה, "בברכה"? "בימי הספירה"?.. לא שייך. תלמידי חכמים גדולים קבעו. היו שנחלקו. אבל זה לא איזה משהו ש"איך אפשר בכלל"...

סליחה, "אתה".. חשבתי שזו בת..ד.

והיו גדולי ישראל שאמרו להגיד בלי ברכהבנדא מצוי!!

זה לא קשור לפוסקת!

קשור..ד.

כי אם כותבים באופן מוחלט, מסברה, ש"אפשר להגיד בלי ברכה" ו"עדיין לא ניתן לקבוע חגים ולבטל דברים שקבעו חז"ל" זו "פסיקה" לא שייכת, זה מחוסר ידיעה מסויימת, כאילו מי שקבעו לא ידעו את מנהגי ספירת העומר וכו'.

אחרת לגמרי, אם אומרים שיש שפסקו לומר בלי ברכה, כמו למשל מה שציינת כעת.

עם זה אני מסכים איתך!בנדא מצוי!!

זה לא חג.חג זה יוםטוב.בבקשה לא לערבב מושגים.ותן טל
ובכל הדורות היו זמנים טובים לקהילות יהודיות במקומות כאלו ואחרים שחכמי אותו מקום ואותו דור התקינו בהם ימי שמחה והודיה לה' גם על ידי הלל - וגם במועדים עצובים בשנה כמו בין פסח לל"ג בעומר.

(אגב, לא נכנס כאן לשאלה בפני עצמה של האם להגיד אתההלל בברכה או לא בברכה. זאת נגיד, שאלה הלכתית הרבה יותר גדולה מהשאלה אם להגיד הלל או לא).
מתוק עם חריפות מעודנתימ''ל
שאלה לכל אלו שלא מאמינים כלל במדינה ולא רואים בה משהו מיוחד:ותן טל
מה הבעיה שלכם עם מסירת אדמות לגויים נניח כמו גוש קטיףאו עמונה? (לא שבעמונה מסרו אבל נניח...). כלומר, מעבר לרובד האנושי של עקירתאנשים מביתם - על מה עוד כואב לכם? הרי ממילא אתם לא מאמינים במדינה ולא רואים בה משהו מיוחד, אלא סתם ככל הגויים - אז מה זה משנה אם חלק כלשהוא באדמתישראל עבר מסוג משטר גויי אחד למשנהו?(מה שמתחזק בהכרת העובדה שבמשטר של המדינה יושבים גם גוייםכטיבי וזועבי ואפילו כאיוב קרא שיכול להיחשב כ"טוב" אבל בפועל גוי מוחלט).

באמת אני שואל -האם כל הזעםשלכם הוא נטו אנושי על אנשיםשנעקרים מביתם,אושאתם בוכים על משהו גדול יותר שקשור,אפעס,גםלעובדה שזה המדינה שלנו שמוסרת שטחים משלנו לגויים?

נקודה למחשבה...
פשוט מאוד - שמונעים מיהודים לגור שם בפועלימ''ל
העניין הוא יישוב יהודים בארץ ישראל, בלי שום קשר לשלטון ולמי רשמית ריבון שם, ומעבר לעניין האנושי של הנזק לאנשים הספציפיים שעקרו משם.
תרשה לי לפקפק בהנחה שזאת הסיבה הרשמית לעצבותן טל
של רוב האנשים האלו.

ולו בשל העובדה שנתקלתי בלא מעט אנשים כאלו שברור לי שלא זאת הסיבה שהם כועסים (או יותר נכון: לא רק) - כולל אמירות מפורשות והלכות פסוקות שהם שולפים בהקשר זה - אבל בכל זאת חיים בסתירה פנימית בהקשר הזה.

מצד אחד יש בזה משהו יפה ומצד שני משהו קצת עצוב.
רק על עצמי (וחברי) לספר ידעתי. לפקפק אתה תמיד יכולימ''ל
כמובן - הכעס גם הוא על זה שהמדינה שכביכול אמורה להיות יהודית עושה את זה. ההדגשה של האבסורד.
הנחתי שאתה אומר תשובה כללית לאו דווקא עליך.ותן טל
על עצמך בוודאי שאתה יכול להעיד בהקשר זה...
השאלה הופנתה לכל אלו ש.. אז עניתי אבל לא התיימרתי ליצג אחריםימ''ל
בעיקר- פיקוח נפשיוני
נתינת מקום לערבים כאילו יש להם חלק בארץ ישראל גורם למצב של סיכון חיי יהודים.
לטעמי האישי, אמירת הלל או הימנעות מאמירהאלעד

הרבה פחות חשובה מעצם השאלה אם אנו מכירים טובה לה' על הנס הגדול והברכה שבהקמת המדינה,

או לא.

הדיון הנוגע לאמירת הלל עם/בלי ברכה ולפני/בתוך התפילה וכד' נגוע בשיקולים הלכתיים שאינם נטו עוסקים בליבת הסוגיא ולכן צדדיים בעיניי.

הרב אליהו והרב עובדיה היו אומרים הלל ביחידות לאחר התפילה למשל,

רבים אחרים שגם היו נמנעים מטעמים הלכתיים (לא השקפתיים) מאמירת הלל היו אומרים "נשמת כל חי", וכד'

וכי מה הבעיה לומר כמה פרקי תהילים אחר התפילה?

^^^^^בנדא מצוי!!

אין שום בעיה

מסתבר שלא שמחים רק על הנס255
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ה' באייר תשע"ז 12:21

אנחנו מתרכזים בנס ההצלחה הצבאית

כשבעצם זה רק תוצאה של המאמץ שלנו.

ואנחנו שמחים על זה שאנחנו הצלחנו ל"סגור מעגל": מאמץ ארצי--מענה מהשמיים.

כשחושבים על זה, זה הסבר מהפכני. 

מי שמכיר עוד מקורות עם הנקודה הזאת אשמח לקבל אותן. 

דקה 53:20 הקשבתי רק ל5 דקות האחרונות

הרב אלחנן בן נון בנין העם  קישורים

כי התעייפתי מכל הקטע של ציונות דתית וזהעוגי פלצת

לא דתי לאומי אבל בא לי להגיב מבקש אמונה

מצד אחד, באמת צריך להודות לה' שאנחנו בארץ ולא תחת שלטון גוים שפתאום אוסרים עליך להסתובב עם כיפה ועוד מרעין בישין...

מצד שני, לצערי הציונות לקחו את כל הניסים האלה לכיוון של כוחי ועוצם ידי כמו שאמר החזון איש ש"ה' באייר היה צריך להיות יום גדול וחבל שהוא נהפך ליום של כפירה"  

ואם נוסיף את הנזק העצום שהם גרמו לקהילות קדושות שבאו בתמימות לארץ והם לקחו על עצמם להוריד אותם משמירת מצוות.

לכן.. אני אומר הלל (בלי ברכה) על זה שהגענו לארץ  אבל לא בה' באייר בשום אופן... ביום אחר

אז תגיד ב-ו' אז תגיד בד' או בז'בנדא מצוי!!

אם כל הכבוד זה ילדותיות....

נכון לא אמרנו שהכל מושלם אבל כן אתחלתא!
ומי שלא רואה את זה פשוט עוצם את עיניו וחבל

אולי עדיף לגור בבורו פארק ולהיות חסיד של הרבי מסאטמר

כתבתי שאני אומר ביום אחר.. שורה אחרונהמבקש אמונה

ראיתיבנדא מצוי!!

ביום ההוא אני אומר תודה על ניסים אחרים שקרו לנו..

זכותך.. אבל מה קשור ילדותי?מבקש אמונה

מי שלא חושב כמוך ישר צריך לצאת עליו בעצבים?

לא יצאתי בעצבים, ויש הרבה שלא חושבים כמוניבנדא מצוי!!

ואין לי שום בעיה איתם לדעתי המנהג שלהם הוא טיפשי!

אבל זה לא אומר שלא אהיה חבר שלהם או לא אדבר איתם!

אני מעדיף לדון לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.. תודהמבקש אמונה

לא חייבים לומר הלל בשביל לומר תודה..מישהי=)
אל תגידי....בנדא מצוי!!

גם לא בפסח
הרי לא חייבים להגיד הלל בשביל לומר תודה

רבנים גדולים אמרו להגיד אז אומרים!
כמו שחזל התקינו לומר הלל בחנוכה ובעוד כל מיני מועדים

אם מבחינתך אמירת תודה זה בלי הלל אז בחנוכה ובפסח גם אל תגידי!

הרב כהנמן:255

(בפוניבז' הניפו דגל ביום העצמאות כל עוד הרב היה בחיים).

... גם אלה שראו זאת בעיניהם, גם אלה שחזו זאת בבשרם ממש, אינם מצליחים להביע את מעמקי רגשותיהם. ומי כמוני אשר נדד בימים אלו על פני קבוצי היהודים בגלויות, מסוגל לחוש יותר את תעצומות הנסים, לחשוב יותר על פשר המאורעות המופלאים מאד (מלחמת השחרור והקמת המדינה).

.. דורנו המוכה והמושפל, דור הנסיונות והיסורים, ראה עד כה מצבים של 'הסתר פנים' .. וכעת זכה הדור לשפע כביר של נסים גלויים ומופלאים כל כך. ..

לקחו על עצמם להוריד אותם..דחילק

סיפורים גם אני יכול לספר... ויש עוד דעותמבקש אמונה

מה אכפת לך באיזה יום אני אומר הלל..?

וכן זה המציאות... אני בעצמי טיפלתי בזקן תימני שתלשו לו את הפיאות בכוח. 

משל נחמד... אבל אני לא מסכים איתומבקש אמונה

תקשיב חבר... על במה בתורה כתוב "אשר שנא ה' אלוקיך"  

למה? כותב רש"י: שלמרות שהאבות הקריבו בבמה וה' אהב את זה עכשיו הגוים לקחו את זה לע"ז שלהם אז עכשיו ה' שונא את זה...

יש מציאות שדבר טוב נהפך לדבר רע שה' שונא..

הנס היה גדול, ישועה גדולה לעם ישראל, ה' אהב את זה.. אבל עשו מזה עבודה זרה. 

כאן255

נדבר בלילה

ע"ז? איפה אתה רואה ע"ז? 

מסתבר שלא שמחים על הנס בכלל - צעירים מעל עשרים

ישראל בטח בצה"ל... מכיר את המשפט הזה?מבקש אמונה

זו כרזה שהונפה באחד מהמצעדים של הצבא ביום העצמאות.. יש לך יותר כפירה מזה?

ועד היום הם מוציאים את הקב"ה מהתמונה של הנס..

דליה רבין הבת של רוה"מ חילוניה שלא ראתה ביכנ"ס255

הסיחה לפי תומה שהתפללה בזמן שהייתה במקלט. 

כל עם ישראל התפלל אחרת לא היה קורה נס שהוא סה"כ תוצאה של התפילות.

. תראה את סוף השיעור בבקשה.מסתבר שלא שמחים על הנס בכלל - צעירים מעל עשרים

את זה עדיין לא קראתי

Rav Sherki

ברור. אבל האוירה הכללית לא כזאת.מבקש אמונה

ואני לא רוצה להצטרף אליה...   

..255
השאלה היא255
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ד' באייר תשע"ז 23:26
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ד' באייר תשע"ז 23:06
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ד' באייר תשע"ז 22:58

האם אתה מעוניין לקחת אחריות ולתקן (לפתח את פארק המים) או שאתה לא בעסק עד המשיח (מערה ותעזבו אותי בשקט)?

אתה אומר זה לא מים בכלל. זה בוץ (ע"ז, לא פחות!) 

ואני אומר בריכה מלאה ביהלומים נוצצים שתתעלה עוד 

איך אני יודע?

הסתכלתי ביום הזכרון על בחור פציפיסט זצוק"ל זכותו תגן עלינו ותושיע אותנו

שעפ"י אמונתו מלחמות זה רע ולמרות זאת הלך ומסר נפשו בלב שלם באסון השייטת. 

הוא מחק את הרצון שלו כדי לפנות מקום לרצון של העם. 

(בשיעור: ככה דוד זכה למקום המזבח. )

רבין: "מאת ד' הייתה זאת". 

מתקן גם מתקן... מה זה קשור לחגיגות?מבקש אמונה

אין לך ברירה אלא להצטרף255
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ה' באייר תשע"ז 12:23

כאן כולנו יחד. זה דירת שותפים אחת גדולה של 7 מיליון איש. 

לא שכונת וילות שכל אחד לעצמו. 

מי שמחפש "בכח"ד.

את הרע, צריך להיזהר שאצלו יחפשו את הטוב...

הרי במצעדים של הצבא לא היה דבר כזה. אף פעם לא ראיתי. אז למצוא חריג שספק היה, מאיזה חור, ולקטרג על עם ישראל?!

דבר שני, העוצמה של עם ישראל, היא מתנת ה'. שחרור ארץ ישראל וישועת ישראל, היא מתנת ה'. בין מכירים יותר ובין מכירים פחות, זה לא מבטל את הערך.

אצל יאשיהו כתוב לעבוד "את ה' ואת ישראל עמו"... איך יתכן? הרי זה שיתוף.. אלא שכלל ישראל, שם מתגלה קדושת ה'. ומי שדבק בלב שלם ורצון אמיתי בישועת הכלל, יגיע גם לי שמחיה אותו.

אף אחד לא יכול "להוציא את הקב"ה מהנס" כי הוא שם. יש מכירים יותר יש מכירים פחות. הקב"ה עשה את הנס הזה לאלו. כנראה שמבין יותר טוב מאיתנו.

כל אחד שקרוב משפחתו היה ניצל בניסים, היה שמח מאד, גם אם הקרוב הזה לא בדיוק מבין איך זה התגלגל. קל וחומר בישועת ישראל. ה' שמח בישועתם, מכירים יותר או מכירים פחות. הוא עשה את זה בדורות אלו, לא "פעם" וכאילו בינתיים הם השתנו. אז מי שרוצה לשמוח עם ה' - שישמח..

שלא לדבר על כך שזה פשוט לא נכון.

כך כתבה העיתונאית חנה זמר מעתון דבר אז, אחרי מלחמת ששת הימים, שגם "חילוניים גמורים אומרים תודה"..

כמובן, אם כל מיני "צדיקים" יסבירו להם כמה הם לא וכמה הם פשוט סתם "כופרים", הם ישתכנעו אולי.. ה"זכות" תעמוד גם למקטרגים...

וכן - צריך גם לומר תודה גדולה לצה"ל, לכחותינו. אם מישהו נותן לשני 10 שקלים, מודה לו מאד - לא אומר, זה רק מה'... כי ה' ציוה להשתדל, ולהכיר טובה למי שעושה אותה. קל וחומר לקדושי עליון שמסרו נפשם בשביל עם ישראל. ולאלו שמוכנים למסור את הנפש, גם פשוטי פשוטים, מכירים יותר או מכירים פחות.

הרוגי מלכות שאין בריה יכולה לעמוד במחיצתם, אומרת הגמרא, זה כמו "פפוס ולוליאנוס"....

לא צריך לחפש בכוח... רואים לבדמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך ה' באייר תשע"ז 00:52

עם כל הכבוד לישועה שהייתה..

אבל קודם כל, היו כבר יהודים בארץ... זה לא שרק אחרי ההכרזה יכלו לעלות.

סך הכל הם רצו לעצמם חבל ארץ שיהיה אפשר לחיות בו בשקט... זה לא באמת בשביל היהודים.

והראיה שעל הדרך הם מסרו יהודים לבריטים ורצחו במו ידם יהודים בשביל השלטון. 

ראה ערך אלטלנה, פרופסור דיין,

דבר שני, בסוף יצא שהרשעים האלה שבעצם לקחו את השלטון השתמשו בו כדי להעביר יהודים על דתם. כי הם לא רצו ששוב הדתיים המתועבים יגידו להם מה לעשות... 

תקרא את הספר על העליה התימנית מה היה שם במחנות... איזה גהינום הם עשו להם שם.

בקיצור הם עשו טובה אבל הם לא רצו... ועל זה אני לא אמור להודות!

כמו שכתוב בחובות הלבבות שער עבודת האלוקים "ואם תגיע לנו שום טובה ע"י מי שלא כיון בה אלינו, יסתלקו מעליו חיובי ההודאה לו ואין אנחנו חייבים בה"  (אגב על החיילים אני בכלל לא מדבר ואין לזה שום קשר לדיון)

לכן אני רוצה לחגוג משתי סיבות... אחת זה הנזק שהם גרמו דווקא ע"י עלייתם לשלטון.

דבר שני שהם הפכו את היום הזה לכפירה כאילו הם המנצחים והצבא וכל זה.  ואני לא רוצה להיות שותף לזה.

אני כן חוגג על זה שאני בארץ.. אבל ביום אחר כמו שכתבתי.  מה זה משנה לך?

(והמשפט הזה שכתבתי היה שיר שהשמיעו אחרי מלחמת ששת הימים)

יש לך שתי טעויות, בשני הדברים שאמרת:ד.

היו יהודים בארץ, ללא שלטון עצמי (המהר"ל אומר ששלטון עצמי זה תנאי לגאולה. איש כאן לא יכול לחלוק עליו, גם אם לא למד מספיק ולא מבין למה) - וגם ללא יכולת לעלות באופן חופשי. זו פשוט טעות בהיסטוריה. הבריטים הגבילו את העליה, "הספר הלבן". אפילו תוך מלחמת העולם, לא הסכימו ברשעותם לעליית יהודים שנמלטו מרומניה באניית מעפילים, סטרומה,  השלטונות הטורקיים לא הסכימו שירדו על אדמתם. בסוף גררו את האניה ללב ים, והוטבעה ע"י ספינה סובייטית על כל מאות נוסעיה, למעט אחד. וזה התמצית של שהותנו בגלות הארורה.

להגיד, "סך הכל הם רצו לעצמם חבל ארץ שיהיה אפשר לחיות בו בשקט... זה לא באמת בשביל היהודים".. חוץ מזה שזה שקר, זו רשעות. כך היו שונאי ישראל מדברים על היהודים כל הדורות. 

כל מה שעשו מי שפעלו אז, היה כדי להחזיר את עם ישראל לארצו, ואתה אומר כאילו רצו "בשביל עצמם"..

אכן, היו דברים כאובים תוך כדי. חמורים. אלטלנה, ספינת נשק שבאה כדי לסייע - ואלו הטעו כאילו באו כדי לעשות "פוטש" ולהרוס את המדינה הקמה ע"י מלחמת אחים. דבר נורא, תוך המאבק למען הארץ. אבל מי שמחפש לעשות מזה את "המאפיין", זו רשעות. אני שמעתי מאנשים שהיו באותה תקופה, שאמרו שמי שלא היה אז, לא יכול להבין את האוירה. הרצי"ה, שהיה אז, והיה קרוב אצל אנשי האצ"ל, כתב מאמר עד כמה הדבר נורא - והמסקנה העיקרית - לא לתת לכך להיתפס בנפשותינו, לנקות את זהמאיתנו, שלא תתפתח שנאת אחים. ואכן, לא עבר זמן רב, ואנשים שהיו משני צידי המתרס כביכול, ישבו זה עם זה, ולא יכלו להבין איך התגלגלו לכך.

ואתה עושה ההיפך - מנסה בכח לעשות עיקר ממה שהיה מחלוקת נוראה. לתת חלות לרע, להמשיך אותו - ולהחשיך את הטוב.

"הרשעים האלו שבעצם לקחו את השלטון"... הרשעות, זה לדבר כך. הם נבחרו ע"י רוב הציבור. לא מוצא חן בעיניך עם ישראל? כבר היה מישהו שהציע לקב"ה "העבירם באומה אחרת"... הקב"ה לא מקבל הצעות כאלה. ועם הביקורת שאכן יש לנו על כל מיני מעשים של השלטון דאז, הרי שיש הם גם זכויות רבות. הקימו כאן את המדינה, שהיא שלטון ישראל בארצו ומפתח לכל הגאולה, וגם הצילו נפשות ישראל וכבוד ישראל בכל העולם. אם לא הם, לא היית יכול לשבת פה כעת ולכתוב דברים כאלו, כי לא הייית, מן הסתם... כמו שהיהודים שהיו באירופה בזמן השואה, אינם ולא היה להם לאן לברוח (לא כמו היום, שכאשר באיזו גלות יש אנטישמיות  אז ישר שוקלים לארוז ולעלות למדינה שמחכה להם. כולל אלו שמדברים כך בשם "יראת שמיים" כביכול..הם יודעים שה"ציונים" יצילו גם אותם אם יהיה צריך, בדיוק כמו שיודעים את זה בחורי ישיבה, מכל סוג, שנתקעים במדבר יהודה וכד'..)

להגיד שהשתמשו בשלטון כדי להעביר יהודים על דתם, כאילו זו היתה המטרה, זה שקר. היה מאבק אידיאולוגי, הדתיים היו חלק מהממשלה, וכאשר היתה עליה ממרוקו, וניסו לקחת ילדים למוסדות לא דתיים, עשו על זה משבר קואליציוני.  עי' ספר "קפיצת הדרך" ללובה אליאב שהיה ממונה על בנין חבל לכיש, בו יושבו עולים מרוקו, ותראה את המרחק בין דברים שכתבת למציאות, בלי שנכחיש מה שבהחלט היה צריך תיקון.

קבלתי מקרוב משפחה ספר על מנהגי יהודי תימן, מסבא שלהם, שהיה הרב הראשי ליהדות תימן, ובו הקדמה שלו על התקופה הזו. באיזו זהירות הוא נזהר, שלא יעמעמו העוולות את הישועה הגדולה. זה, אע"פ שמשפחתם סבלה מעוולות אלו.

בוודאי שהיו דברים לא ראויים, חמורים. אבל אין להכחיש, שמסרו את הנפש כדי להעלותם - ולא כדי להעבירם על דתם (גם את נפשם הצילו. בתימן היתה גזירת היתומים, שהיו לוקחים אותם ומאסלמים בכח. עברו דברים איומים - ושלחו התחננויות לארץ שיוציאו אותם משם). היו בארץ כאלה, שחשבו שאלו "פרימיטיביים", לא מבינים ענין. יהירים. אבל זה לא היו "כולם", כולל אלו שבשלטון.

ואי אפשר להכחיש, שגם בארצות ערב, שמשם העלו יהודים, כבר החלה ההשכלה להתפשט, והרמה הדתית לרדת. וגם בארץ, עצם הפגישה עם יהודים שאינם שומרי מצוות ו"מודרניים", גרמה השפעות זרות. זה חלק מהתקופה.  המציאות היא, שזה שהגיעו הנה, נתן אחרית ותקוה. הקב"ה גואל את עם ישראל, לא פלוני אלמוני, והעובדה היא שבסופו של דבר, ההתחזקות בתורה כאן, היא יותר מכל הגלויות.

אתה אומר ש"לא רצו שהדתיים המתועבים יגידו להם מה לעשות".. מי שמדבר כך, לא אתפלא אם כך יתייחסו אליו... אבל האמת היא, שבן גוריון עצמו אמר (ציטטתי כאן מדויק באחת ההודעות), שמצידו שכל היהודים יהיו כמו הרב הרצוג - העיקר להציל אותם. אז אתה אומר ההיפך מהאמת. כמובן, "להגיד להם מה לעשות", מה פתאום. אתה מוכן ש"יגידו לך מה לעשות"?.. אבל ש"הם" התייחסו אל הדתיים כ"מתועבים"?.. אתה מדבר על מה שאינך יודע, ומקטרג על עם ישראל לשווא.

אני הכרתי חלק מה"הם" שאתה מדבר עליהם. לא תיעבו ולא בטיח. כיבדו מאד. הכל שקר.

ועל משקל דבריך שבסוף: 

הקיצור, ה' עשה לנו טובה - ולו אנחנו חייבים להודות. וה' שלח את הטובה ע"י מי שראה לנכון, וגם להם צריך להודות. ואתה אומר שבעצם "הם לא רצו לעשות את הטובה", אז אתה כפוי טובה..  רצו - ועוד איך רצו. ואנשים גם שילמו ביוקר על העלאת יהודים לארץ ובניינה.

ולשתי ה"סיבות" שאתה אומר, בדיוק ההיפך: האחת, השמחה הגדולה שיש לעם ישראל שלטון בארץ. אחרי 2000 שנות גלות. וזה לא משנה מי בדיוק באותו רגע. נציגים של עם ישראל, עם ה'. וה' אוהב את עמו, גואל אותו, גם כשכמה כביכול "חרדים", זה לא מוצא חן בעיניהם.. והשלטון הזה, של כלל ישראל, לא רק "אתה" פרטי, חזר ביום הזה.

וגם אלו שהיו אז בשלטון, עשו גם טובות רבות ולא רק "נזק".. כמובן, יש הרבה מה להתקדם מעבר לכך.

ועל הדבר השני: מי שהופך את היום הזה לכפירה, זה בעצם אתה.. כי אתה אומר, "הם הפכו את היום הזה". רואה שה' מציל את עם ישראל, מחזיר להם שלטון בארץ, ולא מאמין שזה ה', לא מאמין במעשיו. זה מה שנקרא כפירה.. 

וגם מה שכתבת, כאילו "הם" המנצחים, והצבא..  מי זה ה"הם" הזה? מאיפה לקחת את  השיטה הזו לחלק כך את עם ישראל. הקב"ה נתן בידינו ניצחון, וזה לא משנה כמה מי שהיה שליח לכך מבין את זה או לא. זה לכלל ישראל. 

ובנוסף - אכן נכון מאד. הנהגת המדינה, והצבא, בוודאי שיש להם חלק גדול בזה.

מה קרה? כשמישהו מביא לך אתרוג, אתה גם לא מקבל ולא אומר תודה? אתה מחכה שהקב"ה יצניח לך מהשמיים? גם להניח תפילין אתה מחכה שה' יניח במקומך?

יש מצוות מלחמה. עזרת ישראל מיד צר, כיבוש הארץ, איך שיהיה. ובוודאי שמי שעושה את המצוה של ה', מכווין יותר או מכווין פחות, ומציל אותך ואת כל עם ישראל, צריך להכיר לו טובה גדולה.

דוד המלך לא אמר "ארדוף אובי ואשיגם ולא אשוב עד כלותם"? אז אתה לא רוצה עסק איתו?...

מי שהשתתף במלחמה, וההנהגה, וכל עם ישראל, אכן ניצחו. אלא מי ניצח? זו כפירה? להגיד שעם ישראל ניצח? עם ישראל זה עם ה'.

כמו שאומר הר"ן: ואמרת בלבבך כחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה. אומר הר"ן, אכן. התאמצת ובזכות זה הצלחת. "וזכרת כי ה' אלוקיך הוא הנותן לך כח לעשות חיל" - תזכור ממי יש לך את הכח הזה.

טוב מאד שאנשים יודעים שלעם ישראל יש כח ועוצמה. עם קדוש. וחשוב מאד לזכור את מעלת עם ישראל ומי הנותן לו את הכח לעשות חיל.

מי שיודע להכיר טובה למשתדלים - גם ישמעו ממנו על מקור הכח. ומי שיורק על אלה שהצילו אותו - בגללו הם יתרחקו עוד יותר.

דברים פשוטים לחלוטין.

אשמח לקבל אצ המאמר של הרציה על אלטלנהנפש חיה.
התגובוצ שלך ראויות לעיון עמוק.
תודה עליהן!
תסתכלי בספר לנתיבות ישראל חלק א.ד.

מאמר "ממעמקים" - שנכתב ממש אז.

אין לי....נפש חיה.
תראה...מבקש אמונה

א. זה החזון איש שאמר שהיום הזה נהפך לכפירה לא אני.. לא מסכים? סבבה לך..

ב. הרבי מבריסק בזמנו אמר שהם הקימו את המדינה כדי להכות בדתיים. 

ג. ישנם המון מכתבים של רבנים שאולי אתה פחות מתחבר אליהם שכותבים נגד הציונים, וחלק מהדברים שהם כלל לא עוזרים לעם ישראל אלא רק מזיקים, ויודעים לקחת קרדיט על מה שהם לא עשו..  שאגב גם בארץ כך הייתה דרכם כמו ששמעתי ממדריך טיולים חילוני דווקא.

אבל מה שמוזר לי בכל הדיון הזה, שאני כועס (אולי לא בצדק לדעתך.. מקבל את זה) על הציונים ועל מה שהם עשו.. לא דיברתי על מי שאוהב אותם מילה אחת

לעומת זאת, אתה שתהיה בריא משתלח בי קשות כאילו אתה שונא אותי אישית... 

אם באמת אתה כל כך שמח על הצלת עם ישראל גם אני אחד מהם, להזכירך..

אז אם טעיתי אפשר להעמיד אותי על האמת גם בלי חירופים וגידופים... 

אז בוא ניפרד כידידים טוב?

א. אם אתה רוצה לומר שרב פלוני אמר,ד.

כמובן, אחרי שאתה מוודא מה אמר - וללכת לפיו, זכותך.

כשאתה כותב את הדברים כאילו "מסברה", ובאופן שאינו תואם לעובדות, אז ההשגה היא על זה.

ב. לא "הרבי מבריסק", אלא הרב מבריסק. הוא היה ידוע כ"חריף". איני יודע אם אמר כך, צריך לבדוק. מכל מקום, זה לא "דבר תורה", אלא שאלה של הכרת המציאות.

ג. לגבי "המון מכתבים, וכו' - הרי ידוע שיש גם מתנגדים. שוב, אם אתה רוצה להגיד שאתה מסתמך על רב פלוני, עניינך. כשמדברים על עצם הענין, אז משיבים.

"יודעים לקחת קרדיט על מה שלא עשו".. מה ההכללה הזו? על מי מדובר? מאיפה השנאה הזו, "הם"... אכן, יש פוליטיקאים שלוקחים קרדיט על מה שלא עשו. וגם  בפוליטיקה החרדית מאשימים לא פעם בזה. אז מה, מי שמלין על כך מושלם?  ומה עם מה שכן עשו? מאיפה השיטה הזו לחפש דווקא את הרע. "הקב"ה שונא את המקטרגים על בניו, אפילו הקדושים" - כך אומר הגר"א באבן שלמה.

ד. חס ושלום, אני לא מדבר עליך אישית. לא עלה בדעתי. אני מדבר על התוכן והסגנון. אם מישהו יאמר על אח שלך "הרשע הזה", וישכח את כל הטובות שהוא עשה לו - אתה תגיב.... אז גם אני.. זה ממש מקומם. אבל אם חלילה נפגעת אישית - אז ח"ו. אין שמץ כוונה כזו, קבל התנצלות..

אבל זה לא "נגדך" חס ושלום. זה כאילו "מישהו" אומר. אתה אישית, ברור שאדם יקר. אבל מה שעשית בענין זה, לדעתי הוא לגמרי לא יקר.. יותר מאשר התוכן, שכמובן אפשר לחלוק, היחס. אנשים מישראל, אנשים שחייבים לה הכרת טוב; חסד ה'..

אז תנסה לקרוא אולי מחדש, כאילו זה נכתב בתגובה למישהו אחר שכתב בסגנון זה, ואולי אפילו תמצא שם משהו...

וברור שאני שמח לגמרי שגם אתה ניצלת ונמצא כאן, בתוך כל עם ישראל - גם אם אתה כותב ממש ההיפך ממני..... כמובן.

תהיה בריא גם אתה..

אתה המקלל255

"רשעים" , "עבודה זרה". ואתה בא אליו בטענות? 

מטרת הקמת המדינה הייתה עקירת הדת - כשתראה לי מסמכים

אז נדבר. עד אז - שקט.

אתה שמח שמחה טכנית כי יש לך איפה לשים את הראש. 

בדיוק כמו אותו מהגר סיני בארה"ב שהצליח להסתדר. 

לא יותר מזה. אין לך שום יחס למדינת היהודים. 

האמת - אני לא אתפלא שהארץ לא תקיא אותך בנסיבות כאלה ואחרות 

לברוקלין או משהו כזה. 

אתה לא ראוי לארץ הזאת ולחותכי הפאות שבה. 

מה אתה רוצה ממני חברמבקש אמונה

זה לא ידוע לך מה שהם עשו לתימנים ולשאר עדות..?  יש מכתב שהתפרסם בזמנו שהם מנחים את המדריכים איך להוריד את הילדים מהדת

עדויות יש מהרב גלינסקי זצ"ל שחי עד לא מזמן..

שהם לקחו ילדים בכוח ולא נתנו שיקחו אותם ללמוד תורה...

אבל שים לב, הנה עוד פעם האטרף נכנס... 

אני כבר מתחיל לפחד ממכם... 

תהיה בריא אחי.. שלום ולהתראות

אז תגיד ככה: היו 10 אנשים שעשו טעויות נקודתיות.255

אתה מגדף מיליון איש ואתה בא בטענות? 

איפה ההחלטה מערכתית להמיר את הדת? 

לא חולקים איתך על העובדות אלא על המסביב. רוצה סיפור?אלעד

סבא רבא שלי אחרי כל מה שעבר בשואה ובסיביר עליה לארץ עם משפחתו ושימש כרב קהילה בתל אביב.

באחד מערבי שבת, קודם התפילה, ניגשו אליו יהודים דתיים והתלוננו ש"הרבה יהודים עומדים בכניסה לקולנוע!"
ענה להם הרב "הרבה יהודים?? זה טוב!!"

אני סבור שנכון לבחון את הסוגיא בכללותה בפרספקטיבה נרחבת, כזו שלא רואה רק מעשים ספיציפים אלא את התמונה כולה. וכל הדיון אמור ליסוב סביב העניין הזה.

אני חולק איתו על העובדות. הוא מכליל ובהגזמה.255

ועם עין רעה.

שסבתא שלך תבכההזדמנות
עד יומה האחרון על הבת\בן שנחטף תחלוק על העובדות.
שיספר לך תימני שבשדה תעופה בגיל 12 גזרו לו את הפאות תחלוק על העובדות
שיספר לך תימני זקן שהוא היה במטוס עם סבא שלך ואמרו להם שהמטוס לא יכול להמריא בגלל כסף וספרי תורה שיש איתם אז צריך להביא אותם תתווכח על עובדות
אבל בן גוריון היה איש ירא שמים, ממש משה רבינו
אם הייתי אומר "לא קרה" אז היית יכול להגיד לי את זה.255

אתה חולק על העובדות...הזדמנות
זאת לא הכללה ולא הגזמה
זה מה שהיה והם עשו את זה כמטרה. להקים עם בלי תורה ובלי מצוות. מספיק להתכחש לזה.
הרב עוזי משולם רק פתח את זה, ישר איבדו כל מעצור. מה קרה?!
כשתראה לי מסמכים שכתוב "להקים עם בלי תו"מ" נדבר.255

היה מצב של שנאת דת בימיה הראשונים של המדינה. 

כיום המדינה מקיימת את עולם התורה. 

בתיכנ"ס בקיבוצים. 

ליל הסדר 99 אחוז חוגגים. 

יש מסמךהזדמנות
מגילת העצמאות.
מוזכר שם שם ה׳ ?
אולי זה כמו מגילת אסתר
טוב אז אתה סה"כ אומר היה יכול להיות יותר טוב.255

ויהיה יותר טוב. 

מכאן ועד לשרוף את המועדון - המרחק גדול. 

מה הקשר?!ד.

מחפשים רע מתחת לאדמה..

אם היו יותר יהודים "חרדים" עולים לארץ מקודם - אז גם היו ניצלים מהטבח הנורא, וגם היה יותר שם שמיים במגילת העצמאות. אבל גם אז, כמו הסגנון הזה, היו כאלה שעמדו מהצד, ו"דנו" האם ?"ההם" עושים את העבודה עבורם כראוי.. "מי שטרח"... וכן כותב הגאון הגדול, בעל "אם הבנים שמחה". וכותב שגם הוא טעה בטעויות הללו, עד שנתן דעתו מחדש להתבונן. הי"ד.

וגם במגילת העצמאות, מוזכר "צור ישראל וגואלו". פשרה בין דרישת "המזרחי" (כן.. הציוינים הללו..), לאחרים. והרב מיימון זצ"ל, שלא עמד מהצד וקיטר, כתב לפני חתימתו "ב"ה", שיהיה שם שמיים שם. יש מקטרגים, ויש פועלים להוסיף אור.

והוא עמד ובירך שהחיינו. ואחרי שנים, אמרה גולדה מאיר ע"ה (מאלו שאתם מכנים אותה בכל מיני כינויים, ובמידה רבה חיים גם בזכותה..), שזה הדבר שהשאיר בה שם את הרושם הכי עמוק...

לא מחפשיםהזדמנות
הרע צף מעצמו.
מצטער. מי שחושב שכל מה שהם עשו הם עשו בתום לב ימשיך לטעות.
גם את גוש קטיף פינו בשביל שלום
ואת הרב כהנא הם בכלל אהבו ולא לירות במחבל זה מוסרי
ולתת נשק למחבלים זאת מלחמה בטרור.
הכל נובע מאותו מקום
לא לערבב בין הדברים.ד.

כשלוקחים מגילת העצמאות, להראות כמה "הם" רעים, כשאפשר באותו מעמד עצום למצוא אורות גדולים מאד - וגם סה"כ מי שהיו שם, היו נציגות אותנטית של העם בארץ - אז זה נקרא לחפש את הרע. וכן עוד דברים שהועלו פה.

אפשר להמתקד בעיקר ברע, אפשר בטוב. הבחירה מתחילה מהלב, השכל, העין. בתלמוד ירושלמי נאמר: גדול קידוש השם  מחילול השם. הטוב מכריע.

זה לא אומר שמתעלמים ממה שלא, לא מוחים ולא עושים כל מאמץ לתקן.

יש דברים שנעשי אכן בתום לב; יש דברים שנעשים מאידיאולוגיה שונה, במחשבה שכך יעזרו לעם ישראל; יש דברים שנעשים ממידות רעות ומשחיתות.

וגם מי שעושים דברים רעים, לא פעם הם עושים במקביל דברים גדולים וטובים. מה נעשה... עולם מורכב. לראות את הטוב, לא אומר שלא רותחים על הרע - אבל רואים את המכלול.

וכמו שאמרתי לעיל, מעל הכל - זוכרים שאת תקומת המדינה והעם, הקב"ה מהנל. מאמינים בה'. ואם איזה שליח מעוות תוך כדי, אז החלק המעוות אינו חלק מהשליחות, ולא יקלקל את הערך של הטוב שכן נעשה. 

את גוש קטיף הרסו בגלל שחיתות אישית, גם אם צירפו לזה תירוצים אחרים. ובכלל, מה ההשוואה בין לעשות טוב לעם ישראל, להקים מדינה, לחזור לשלוט בארצנו - לבין ההיפך, גם במובן הכללי  וגם הפרטי.

את דעות הרב כהנא אינם חייבים "לאהוב". גם אתה לא אוהב את דעותיהם.

"לא לירות במחבל", הרי זה לא אמת. שוב דוגמה לחיפוש הרע. יורים במחבלים, ועוד איך.. התווכחו על ירי במחבל שכבר שכב מנוטרל. אנחנו יכולים לחשוב אחרת, הויכוח לגיטימי.

ובכלל, מענין למה דווקא ה"דוגמאות" הללו, שהן "קצה". הרי פי כמה יכולת לתת דוגמאות על מלחמת חורמה מתמשכת במחבלים, על בנין הארץ בצורה מופלאה, על מבצעים נועזים, בין צבאיים (כש"הם" היו בשלטון..), בין אזרחיים (העלאת יהודים). על תמיכה עצומה במוסדות תורניים.

אלא שכל אחד בוחר על מה להסתכל בעיקר. הרי לא מדובר על מקרה ספציפי, או תופעה ספציפית, שצריך לחושב איך לפעול כלפיה. "בחרת צדק ותשנא רשע" - אהבת להצדיק את בריותי ושנאת להרשיעם.

"וללמד סנגוריא על הדור כולו.... וגדעון נאמר לו, לך בכחך זה, לפי שלימד סנגוריא על ישראל, כי אין הקב,ה אוהב אלא למי שאוהב את ישראל" (מסילת ישרים, י"ט)

רחפת..
והרב עוזי.. מציאות מזעזעת ובאמת קשה, אבל צריך להפריד את הממשלה והמדינה. זה יום הודיה לה' על החזרה לא''י, על שלטון יהודי לא דתי שבעז''ה זה הזמן להתפלל שיתפקח וכל העוולות ינוקו.
קודם כל, אהבתי את ההסתכלות של הסבאמבקש אמונה

זה גם הסתכלות, שברוך ה' יהודים חיים בארץ.  מקבל את זה ואפילו קצת התחברתי

אבל אם זה היה קורה בטעות.. הביאו אותם לארץ ובטעות הם עזבו את הדת מאיזה סיבה שהיא הייתי אומר ניחא.  טעות, קורה..

אבל מה שאני יודע שזה לא היה בטעות.  ולכן אני לא רוצה לחגוג איתם ביחד אלא ביום אחר...

מי שחושב שאני טועה אין בעיה.. לא צריך לקלל אפשר להסביר

אז תסביר. למה אתה זה שמקלל?255

מי שגורם צער ליהודים ומחטיא אותם בכוונה ראוי לכל הקללותמבקש אמונה

תתן לי קישור לשורה שבה החטיאו אותך255

איזה שורה.. דיברתי על ראשי הציונות חבובמבקש אמונה

כשתהיה רציני תחזור ונדבר.255

א. "מה שאתה יודע" אינו נכון.ד.

אתה מכליל ומחפש דווקא את הרע.

ב. מי שגורם צער ליהודים, זה מי שכותב כמותך. שהקב"ה עושה ניסי ניסים וגואל אותנו, ויש בתוכנו רבים שהיו שותפים להקמת המדינה והעלאת היהודים לארץ - ולא מתוך כוונות הזדון שאתה ממציא להם, ואעפ"כ אתה בקלות מקטרג בהכללה על רבים מעם ישראל. "הקב"ה שונא את המקטרגים על בניו".

ואעפ"כ, גם בענין הזה לא נקבל את דעתך, ולא נקלל...

המדינה הציונית מקיימת את עולם התורה.255

איך זה מסתדר עם הגישה שלך? מיליארד ש"ח. קצבאות בט"ל עשרות מיליארדים. 

על זה אין לך תשובה. יפה.255

יש ויש...מבקש אמונה

שתדע שרוב הרבנים התנגדו בכלל לקחת כסף מהמדינה

בטענה שזה משענת קנה רצוץ... קודם כל המדינה תתן כספים בלי דרישות וכשיתרגלו לקבל כסף יתחילו הדרישות להכניס לימודי חול וכל השאר  (מה שהתברר כנכון)

ז"א מטרת התקצוב היא הרס הדת. חשבתי שאתה סתם יורק255

עכשיו אתה מוכיח שמוחך ריק. 

די. בבקשהאלעד

תודה שעצרת אותי. מבקש שתמחוק כל תגובה שלי255

שעברתי את הגבול. 

ידידי, מאיפה אתה לוקח את ה"ידיעות" הללו...ד.

תדע, שרוב הרבנים הושבים על מדין במדינה, בכלל היו מקושרים ל"מזרחי" בניגוד למה שמנסים אנשים מסויימים "לשכתב".

ובכלל, לא היה דבר כזה ש"רוב הרבנים" הנתגדו לקחת כסף מהמדינה. זה תמיד היה מיעוט קיצוני מאד.

למה אתה אומר ככה?מבקש אמונה

הוא דיבר על עולם התורה...  ישיבות וכאלה. 

מה קשור רבני מזרחי אליהם...?

אני מדבר על החזון אי"ש, ר' יוסף חיים זוננפלד, הרב עזרא עטיה, ועוד שקשורים לעולם התורה.

רק הרב שך כן אמר לקחת כסף מסיבה שלו..

(אגב, יפה שהשתמשת במילה "ידידי" תמשיך כך זה היה נחמד  לא באתי לריב איתכם)

כשכותבים ש"רוב הרבנים" התנגדו,ד.

רבנים, זה קודם כל פוסקי הלכה.

רי"ח זונננפלד לא קשור לענין. הוא כלל לא היה ראש ישיבה. הרב עטיה היה רי "פורת יוסף", לקחו ולוקחים כסף מהמדינה. החזו"א גם לא היה ראש ישיבה. 

ויש מלא ישיבות, ב"ה, המון, כבר שנים רבות - ורובם ככולם לוקחים ועוד איך.

[אגב,ד.

החזו"א גם אמר על שאינם שומרי תומ"צ בזמננו שהם "תינוקות שנשבו". את בן גוריון כינה, "איש פ"ז"..  הרצי"ה היה יותר חריף ביחס לב"ג...]

רק ראש ישיבה הוא מאן דאמר?מבקש אמונה

חוץ מזה... גם חכם מנחם מנשה שידוע שהיה צדיק גדול אמר שחבל שלוקחים כסף מהמדינה.. כי ככה נותנים להם זכות והממשלה מתקיימת. 

אחרת מזמן הם היו נופלים...

אז גם הוא לא ראש ישיבה.. נו..

מי שלוקח שיהיה בריא (אולי טעיתי לגבי הרב עזרא עטיה ספציפית.. נבדוק)

אבל זה לא שהם כל כך שמחו על זה.. והתוצאה שכתבתי בסוף הגיעה.

נגיד לא היו נותנים זכות והמדינה הייתה נופלת255

מה היית עושה?

אני שמח על הזכות... לחגוג איתם ביחד לא רוצהמבקש אמונה

עזוב שמח או לא. אין זכות תורה המדינה נפלה.255

מה אתה עושה? 

אתה מדבר על כיום? או על אז כשהיא קמה?מבקש אמונה

אבל לא יודע מה לענות לך...  אם זה היה גורם ליהודים להיות שוב בגלות זה היה עצוב. מבחינתי לפחות... 

אמרת שחכם מנשה רוצה לא לתת זכות ושהיתה נופלת255

כי זכות התורה לא הייתה עומדת להם. 

נפלה. 

מה עכשיו?

אהה... זה כבר לא בעיה.מבקש אמונה

יש מספיק צדיקים שינהיגו את העם.. ברוך ה'

אה, ינהיגו?... גם ינהגו בטנקים כדי להילחם באוייב?..ד.

רבנים, אין תפקידם למלוך במדינה. עי' בר"ן, יש מלך ויש שופט וחכם.

או שפתאום באופן פלאי רוב העם היה בוחר בהם לממשלה?..

משה רבינו היה מלך לא?מבקש אמונה

ומה הבעיה..?  היד ה' תקצר?

זה אכן חריג. ויהי בישורון מלך.ד.

וזה לא קשור להיד ה' תקצר.

לדעתי, זו תפיסה אמונית לא נכונה.

אם הקב"ה נותן לנו הוראות איך להילחם, מלחמת מצוה, אז צריך לנהוג עפ"י זה, באופן "טבעי". כמו שהמס"י אומר במידת הזהירות.

ואם מישהו "סומך" על שה' יעשה את העבודה, זו עלולה להיות עבירה - ואז הוא עלול להיענש הן על אי ההשתדלות הטבעית, הן על העבירה, שזה ביחד, כדברי הרמח"ל שם.

גם בנטילת לולב, לא סומכים שהקב"ה יטול במקומנו. היד ה' תקצר...

אז אמרתי.. יהיה הכל! רק לפי ההלכה ובקדושהמבקש אמונה

אתה רוה"מ.255

מה אתה עושה? 

מה צדיקים? יגידו תהלים? 

כולם תוקפים אותנו בגבולות. מגפות ברחובות. אין כלכלה כי לא למדו לימודי חול. 

פשיטת רגל של המדינה מכל בחינה. 

מה אתה עושה? הולך לסמטה צדדית בבני ברק ומחפש צדיק 

שתתן לו את שם האם לברכה? מה אתה עושה? 

מי אמר שיפול ככה בבום..?מבקש אמונה

אחי, הקב"ה יודע איך להפיל דברים בצורה שמשהו טוב אחר יקום תחתיהם.    בקטע זה אין לך מה לדאוג...

כמו שאתה מאמין שברגע קמה מדינה, וניצחו במלחמת ששת הימים שהייתה חסרת סיכוי ככה גם פה יכול להיות.  מה אתה בסרט

בשמיים רווים נחת מזה שאתה מביא נס255

שנעשה אך ורק בזכות המאמץ הארצי שלנו (במישור הארצי ולאחריו בתפילה) 

כראיה לזה שיום אחד נקום בבוקר וד' יסדר ת'ענינים. 

אבל ההבדל הוא רק בשעבוד מלכויות. 

ז"א שכלכלה, צבא, ושאר המסגרות יצטרכו לעבוד.

מי יעשה את זה? 

אותם אנשים אותו צבא אותה כלכלה.. רק שלטון אחרמבקש אמונה

מה מסובך בזה?

אההה. אז אתה כן רוצה את הציוניים ה....255

שימשיכו את הדבר הנפלא שהם עושים. 

אבל הם לומדים לימודי חול כדי שזה יקרה. 

ומתים בצבא כדי שזה יקרה. 

ומשלמים מסים כדי שזה יקרה. 

ולא נזקקים לאחרים בגיל 40 עם קצבאות בט"ל כדי שזה יקרה. 

ז"א אתה לא מאמין שאפשר להחזיק מדינה שלום עליך נפשי 

נפתח גמרא הכל יהיה בסדר. 

פיך ענה בך שצריך את הציוניים. 

ולא רק זאת - יום אחד בלעדיהם - ואין מדינה. 

נניח בני ברק היא העיר היחידה בישראל255

כל האחרים הלכו לנופש לחו"ל לשנתיים. 

מה קורה עם המדינה? מה הם עושים? 

נו דעא"ש כבר מתקרב. צריך צבא?255
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ה' באייר תשע"ז 14:19

צריך לימודי חול? 

צריך לעבוד? 

צריך להיות מאוחדים כולנו יחד? 

צריך או לא? 

זאת השאלה. 

אתה צריך כלכלה, תורה, צבא, מנקי רחובות, לימודי חול, הייטק.

צלע אחת חסרה - לא יהיה כאן כלום. 

לא יהיה מנקי רחובות - הרחוב יהיה מלוכלכך.

אין לימודי חול - תהפוך למדינה נחשלת. 

אין צבא - אין מדינה.

ארץ ישראל היא לא רק רוחנית.255

אתה צריך כלכלה, תורה, צבא, מנקי רחובות, לימודי חול, הייטק.

צלע אחת חסרה - לא יהיה כאן כלום. 

לא יהיה מנקי רחובות - הרחוב יהיה מלוכלכך.

אין לימודי חול - תהפוך למדינה נחשלת. 

אין צבא - אין מדינה. 

יהיה הכל! רק בקדושה..מבקש אמונה

אז צריך לימודי חול? או לא?255

בעיקרון צריך... אבל בגיל מסויים לצורך מסוייםמבקש אמונה

וצבא צריך?255

ברור. תמיד היה לעם ישראל צבאמבקש אמונה

אתה תלמד לימודי חול? תלך לקרבי?255

עזוב את זה כרגע..מבקש אמונה

אמרת שצריך. ובלי זה א"א. האם כן או לא.255

כשיהיו צדיקים נשאל אותם מתי ואיך לומדיםמבקש אמונה

אתה אומר "ברור תמיד היה לעם255

ישראל צבא" 

מי צריך ללכת לצבא? 

כשהוא לפי ההלכה ובקדושה.. כל מי שלפי ההלכה צריךמבקש אמונה

ואם הוא עדיין לא לפי ההלכה255

אז אפשר לעשות היתר 

לעצמי לא ללכת? 

מי יגן עלינו עד

שנכשיר לעילא את הצבא? 

אין לי דעת תורה בנושא מצטערמבקש אמונה

פתחתי חדש255

תגיד אותה. 

נו...ד.

אני אמרתי שרוב הרבנם לא היובגישה זו - אז ענית ש"ראשי ישיבה" והבאת כמה שמות. הערתי שחוץ מאחד, הם לא היו ראשי ישיבה.

כעת אתה חוזר למה שאני אמרתי, ומסכים שלא רק ראש ישיבה הוא "מאן דאמר". אכן. בקביעת כללי התנהגות לציבור, קודם כל מורי ההוראה של הציבור, היושבים על משין. כבר כתבתי שרובם היו בכלל קשורים ל"מזרחי". וגם רוה אחרים היו בעד להשתתף עם המדינה בהחזקת מוסדות התורה.

ומה שאתה מצטט מחכם מנשה, מי אומר שזה מדוייק. ומה זה "היו נופלים".. אם היו נופלים, אף אחד לא היה נשאר פה, ח"ו.. ובכלל, אין ענין לשלוף עוד שם מפה או משם. ככלל, זו לא הגישה של רוב-ככל הרבנים, אז והיום.

ומה זה "לא כ"כ שמחו"... מי אמר לך? ואתה חושב שזו הרמה שלהם? מקבלים ובמקום להגיד תודה "לא כ"כ שמחים"... אפילו קל שבקלים לא נוהג כך.

ושום "תוצאה" לא הגיעה. יש כאלה שחושבים שגם במוסדות התורניים צריכים לימודי חול כדי שיוכלו לרכוש מקצוע אם ירצו. זה לא כדי "להעביר על דתם" וזהלא ש"מראש" היתה תחבולה כזו... עלה בזמן הממשלה הקודמת. והעובדה היא, שבסופו של דבר לא עלה בידם, והמוסדות לומדים בדיוק כמו מקודם. זו "התוצאה"..

דוגמה "טובה":ד.

מי זה "הם" מנחים את המדריכים?...

זה מכתב של איזו דבילית, מהשומר הצעיר שגם אז היו תנועה קטנה, אחת בשם שרה, שכותבת כך..  מישהי צעירה, יותר מאלו כאן שמחרפים מהכיוון השני, והיא כתבה, טיפשות שמתאימה לגיל ולאיפה ששטפו לה את המח באותו זמן. זה "הם"?... מאיפה שנאת ישראל הזו, להכליל כ"כ בשמחה?..

אותם בעלי צורת הדיבור והשיפוט הזו, כותבים בדיוק כך היום כלפי "הפלג הירושלמי" ובקללות יותר חריפות...

מה זה "הם"?.. היו דברים טובים ומשמחים. והיו דברים רעים ומצערים. המדינה לא הוקמה כדי להעביר על הדת, חס ושלום. המדינה הוקמה כדי שעם ישראל יחזור לחיות בארצו ולשלוט בה, ולחיות.. 

והעיקר - טיפה אמונה. את המדינה, את חזרת עם ישראל, כלל ישראל, לשלוט בארץ - עשה הקב"ה. זה שהיו גם כאלו עם חלק מהתנהלויותיהם לא בסדר, לא משנה את העיקר. גדול קידוש השם מחילול השם.

ומי שרוצה קישור ללימוד "ארוך" - הנה, מזמור י"ט למדינת ישראל  מהרצי"ה זצ"ל בשכתוב "חי". צריך ללמוד בנחת, בעיון, בשימת לב.

מזמור י"ט למדינת ישראל - הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל - חינוך תורני בדרך חיובית

אני אגיד לך מי זה "הם"מבקש אמונה

כשהיה את מעשה העגל היו כמה כיתות..

הערב רב שעשו בעצמם את העגל ורקדו סביבו והחטיאו את ישראל...

חלק מעם ישראל שקצת האמינו בו (חלק בפה חלק בלב.. לא נכנס לזה)

גם פה היו את הראשים שרצונם היה להעביר את ישראל מהדת..

והיו כמה מעם ישראל קדושים שנסחפו אחריהם כנראה בתמימות..

ואני מדבר על הראשונים...

שמע, הקביעה שהיא לא הוקמה בשביל זה זו דעתך..

אני, לפי מה שהם עשו רואה שכן..

ועוד פנינים שהם אמרו כמו "רצינו לגדל דור של כופרים" שאמר ראש השומר הצעיר..

לא יודע למה בחרת להתעלם מהעדויות של הרב יעקב גלינסקי זצ"ל.. תקרא מה הוא היה צריך לעשות כדי להציל ילדים שילמדו תורה וכמה מכות הוא חטף מהחבר'ה האלה..

לא קשור..ד.

אלו סיפורי מעשיות. לא הכרת אותם. 

וכאן לא עשו עגל אלא הקימו מדינה..

ואל תגיד על אנשים, "לפי מה שאתה רואה", בלי שאתה יודע מי הם. גם עליך אינך רוצה שיגידו כך.

וחבל לצטט מכל מיני ספרים שזה "עניינם".. למשל, מה שהבאת מ"ראש השומה"צ".. גם ההגדרה לא בדיוק, אבל לא משנה. מכל מקום, זה היה ח"כ חזן (או יערי) ממפ"ם. והוא לא דיבר על אחרים, אלא על עצמם, ובביקורת. אמר: חשבנו לגדל דור של אפיקורסים וגידלנו דור של עמי הארצות. דהיינו, שלא יודעים כלום על היהדות, לא יודעים למה אבותיהם בחרו כך.

אז אתה לקחת משפט, שביחס אליו ניתן לדרוש "לשבחו" - ועשית ממנו ההיפך: כאילו דיבר על רצון להעביר אחרים על דתם, וכאילו לא היה ההמשך (שמן הסתם לאידעת. כי בספרים הרדודים של ההסתה, מצטטים מה ש"מתאים" כנראה..)

הכרת אותו? לא היה לו שום מחשבה להעביר אנשים שומרי מצוות על דתם. היה לו גם קשר טוב עם כאלו, חברי ומכבד, כולל עם מתנחלים כאלו...

הרב גלינסקי, רצה לקחת ילדים ללמוד תורה, היה אז מאבק על מי "יזכה" בחינוך הזה, ואכן היו כמה שכרגיל במריבות, גם "חטפו". זה מייצג תקופה? זה מייצג תופעה מסויימת, מצערת. אור וחושך משמשים בעירבוביא. ואופיינית למצב שיש בו חילוקי דעות על דרכים. מי שרוצה לקרב אחרים, יראה את הטוב, ואז גם יוכל להילחם ברע (גם בתוך "הזרם החרדי" חוטפים מכות אלו מאלו כשיש מחלוקת, לא פעם, לבושתנו. נו, אז זה אומר שכולם ככה?)

בפוניבז' עד היום... לא משנים את המנהג. כל שנה.ד.

כל הכבוד255
מה זה דתיים לאומיים?סתם אחת
יש אנשים שלא מאמינים במדינה. כנראה בגלל זה לא אומרים הלל. מאוד פשוט.
למבקש: (חדש).255

מה דעתך שלך. אתה. 

למה אתה לא הולך לצבא? 

למה אתה לא לומד לימודי חול? 

אמרת שא"א בלי זה. 

אני מציע שתפתח שרשור חדש...זה לא כזה קשור לדיוןמבקש אמונה

אני עוד מעט חייב לצאת אני באמת אשתדל להגיב כפי מיטב ידיעתי.. 

למה שלא תעשה צבא? קל ופשוט.255

וב. מי הם הרשעים ועובדי הע"ז כיום במדינת ישראל?255

ולמה.

תגגל: הקונטרס המצונזר יום העצמאות מספר התודעה.255

לא רוצה להביא קישור כי זה כנראה עבירה על זכויות יוצרים. 

לא מצאתי כלום..מבקש אמונה

קראתי.. יפה מאד.מבקש אמונה

אם לא אכפת לך, תפסתי את השורות האלה והחלטתי באמת לומר הלל (בלי ברכה) בכ"ח באייר..

"לפיכך, אם ראית אנשים מישראל שמודים על הטובה ועדיין לבם מלא דאגה על כל אשר חסר מן הטובה ועודם מצפים ומיחלים לישועת ה' שתהא שלמה - צרף עצמך עמהם"

"אמרו חכמים: מפני מה נענש חזקיהו מלך יהודה? שלא אמר שירה על מפלתו של סנחריב –

כמה חיבים אנו לומר שירה על מפלתם של כל אויבינו יחד שבקשו לעקור את הכל, וברוב חסדי הקב"ה עלינו יצאנו חיים, וארצנו שלמה יותר משהיתה קודם!"

כל הכבוד!255
עבר עריכה על ידי 255 בתאריך ו' באייר תשע"ז 00:50

הודו לד' כי טוב! 

דבר גדול. 

הנה משהו בשבילך

מסתבר שלא שמחים רק על הנס - צעירים מעל עשרים

עוד לא הקשבתי אבל לפי הדף מקורות של השיעור ליום העצמאות 

נראה לי שיעניין אותך

‫עצמאות וירושלים‬‎ - Google Drive

בלשונית מאמרים יש עוד הרבה חומר - עוד לא קראתי. רק רפרפתי

למשל זה מזמור יט למדינת ישראל - הרב צבי יהודה זצל.docx

גם יש שם חוברת על צבאות דוד. 

כמו פורים לא? כי אין עדיין בית מקדשלידיה
אם כבר שאלה למה אין חול המועד ביום העצמאות?לידיה
ומה עושים בחו''ל... עם יום טוב שני של גלויות...
ולמה אין חג ארוך מה' עד כ''ח אייר, עם יום טוב ראשון ואחרון ולידיה
תחי מדינת ישראלהזדמנות
אתה יודע כמה תמונות בכיוון ההפוך היה אפשר לצלם היום?ד.

ולכתוב "תחי מדינת ישראל"?..

מי שבוחר להסתכל בעין רעה, רואה רק את זה.

מי שבוחר להסתכל בעין טובה, ואמיתית יותר, יודע גם על מה שלא בסדר, לא שותק לזה (ואם מעצר לא חוקי מצולם, הם גם משלמים על כך בסוף בד"כ) - אבל רואה את העיקר המאיר, שבזכותו, למשל, יכול גם מישהו לשבת פה בנחת ולכתוב פוסטים כאלה, כשאחיו לא חוגגים יום העצאמות בטקסים וסעודות, כי הם שומרים על מי שכן חוגגים... (יש הרבה כאלה. רק היום דיברתי עם מישהו כזה, מהשמירה שלו).

תמונה אחת שווה אלף מיליםהזדמנות
לא חושב שאני צריך לענות לך
זו אחת הבעיות הגדולות היום..ד.

שאכן, מה שאדם רואה בעיניו, עושה רושם חזק. בוודאי אם הוא רואה עוול או רשע.

ואח"כ, כבר קשה לו יותר לראות מעבר לכך (לכן, ולא רק לכן, גם צריך לשקול היטב האם כדאי להסתכל על סרטונים כאלה, או מספיק לשמוע או לראות תמונה כדי לקלוט את חומרת הענין).

אבל, כמו שאמרתי - יש גם תמונות אחרות - לכיוון ההפוך - ובוודאי שזה שיש משהו חמור ומזעזע, עדיין אינו עושה את ה"מדינה" דווקא לכיוון הזה [שלא לדבר על כך, שלא כל עבריין, גם אם הוא משרת במשטרה או כד', מייצג את ה"מדינה", או אפילו את ההוראות שיש לו].

זו ממש בחירה לראות רעאלעד

בחירה שמעידה עליך יותר מאשר על המציאות

תמשיך להגיד שזה גשםהזדמנות
הנה. גם אני יכול לרשום סיסמאות
להציג סרטון אחד ולומר "זו המציאות!" זו סיסמהאלעד

לבקש ממך לראות את התמונה הכוללת והמורכבת יותר מכפי שאתה כל כך נהנה לחשוב איננה סיסמה אלא קריאה לחזור לנורמאליות.

כלפי כל ישות אנחנו ניגשים בידיעה שאותו דבר מורכב מטוב ורע - אז כלפי מדינה המכילה כל כך הרבה אנשים ותהליכים ודעות ושאיפות לא??

זו מציאותהזדמנות
שכואבת לכמה אנשים.
תגידו מה שאתם רוצים. הרמת אמינות שהציבור בישראל רוחש למערכות השילטון יורד משנה לשנה. סתם? ממש לא
יש דברים בסדר, ויש דברים שלא. אבל כך ניראית גאולה??לידיה
אם על כל מעצר שווא היו משלמים נוער הגבעות היו האוכלוסיה העשירה בארץ....

כן, כך נראית הגאולה....ד.

בהדרגה, עם בעיות וסיבוכים..

"עני ורוכב על חמור"...

יש לזה לא מעט מקורות.

זו עוד לא תחנה סופית - אבל אם רואים מה כבר יש, וכמה מידה טובה מרובה, אז אילו פינו מלא שירה  כים וכו'...

[ובאמת ראוי לתבוע פיצויים על מעצרי שווא]

נבלות!! גברים על חלשים.מבקש אמונה

אגב, גם בלי קשר המשטרה מלאה בעבריינים אלימים עם מדים

צודק לגמרי!חסדי הים
שאלה שחשבתי עליה דור =)
עבר עריכה על ידי דור =) בתאריך ז' באייר תשע"ז 23:57
מה הטעם של הדתיים לאומיים שלא אומרים הלל ביום העצמאות?
תודה לעונים

הבדלים בהשקפה פנים דת"לית- פוסלים? - לקראת נישואין וזוגיות
@מישהי=)
@יהודי!!
@ד.
כבר היה שרשור כזה, לא?...ד.

אנחנו מתחילים מחדש דור =)אחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משהאחרונה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוט

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

מתברר עם הזמן-יש כיוון אבל רק ה' יודעהרשפון הנודדאחרונה
לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה

אולי יעניין אותך