אז לא הייתי הרבה זמן ואני חוזר עם בשורות טובות וכמה שאלותדי"מ

אז ברוך השם אני בקשר עם מישהי מדהימה והכל תותים.
מכל מיני סיבות אנחנו עדיין לא התראסנו למרות שמתכננים להתחתן בקרוב. זה מאוד מתסכל כי אני מת להתחיל כבר את ההכנות ולקבוע דברים אבל יודע בשבכל שזה לא רעיון טוב וכדאי לחכות. התכנון הוא לחכות עד מתי שהוחלט ואז נריץ את הכל מהר מהר כי אנחנו מתים כבר להתחתן.

אז קודם כל, כמה מהר אפשר לתכנן חתונה? יש מצב לעשות זאת בחודש או שזה הזוי לגמרי?

איך שורדים את הזמן הזה ולא נופלים ללדבר כל הזמן על זה ומצליחים פשוט להנות מהזמן הזה שאנחנו ביחד וזהו?

איך הייתם עושים את זה מבחינת ההורים? חובה להפגיש בין שני ההורים? 

קיצק, שפכן פה מה שיש תלכם להגיד. אני גם ככה מבולבל עכשיו והשעה...

קודם כל מזל טובmp3
בגדול אפשר לארגן תוך חודש.הדברים שדורשים זמן זה הדרכת כלות ולמצוא אולם ודירה בהתראה כל כך קצרה.כל השאר יכול להידחס איכשהו.
לגבי מפגש עם ההורים זה תלוי איך זה הולך להיות אצלכם-אם ההורים מממנים אז חובה כדי שיסגרו ביניהם.אם לא אז כדאי שיפגשו מתישהו לפני החתונה רק בשביל שיכירו.
לגביכם-לדעתי להיזהר לא להיכנס לשיחות בנושאים שעלולים להכשיל.תתאמו ביניכם שאם מישהו טועה ומדבר איכשהו על זה השני לא ממשיך ומעביר נושא מיד.לא חושבת שיש מקום לשיחה בנושאים האלו לפני החתונה.כמובן להקפיד על הלכות ייחוד ואפילו להחמיר בהם ככל שתוכלו.ולזכור תמיד שכל רגע של התגברות עכשיו משביחה לכם את הזוגיות בכפל כפליים.

זהו נראה לי.מזל טוב.
מבחינת ארגוןTalp01
חודש זה על גבול הבלתי אפשרי. בעלי מקצוע למיניהם, כגון צלם ומוזיקה... וכמובן האולם עצמו. לא כולם יהיו פנויים באותו הזמן. ככל שאתם יותר גמישים על הנ"ל כך יהיה יותר מהיר.
הייהזדמנות
פשוט מאוד. סתם, לא מאוד אבל אפשרי. אם חשוב לך אולם ספציפי, צלם ספציפי ודי גיי ספציפי אז יכולה להיות בעיה. אם לא אז עושה רשימה של כמה אולמות צלם ומוזיקה ומה שפנוי אתה לוקח.
החיסרון הגדול הוא שאתה מגיע לחתונה מותש
יש עוד כמה דברים מסביב שחייב לשים לב אליהם. מגורים, למצוא דירה זה לא פשוט.
לקנות מיטה גם לוקח ערב אחד
גם לארגן את הבית לוקח זמן
הדרכת חתנים, חשוב מאוד
עשינו את זה בכמעט חודש ואירגנו את זה לבד. מנסיון, לא הייתי ממליץ.

אולם תמיד יש כאלו פחות מוכרים. וגם יש ביטוליםותן טל
לעיתים, מה שדווקא יכול להוזיל את המחיר. תלוי כמה מוכנים להיותגמישים בזה...

בבעלי המקצוע בהקשר של צלם ולהקה אתה צודק יחסית אבל עדיין ניתן למצוא דברים אם לא בררניים מידי.בכלל,ניתן לצאת מהקבעון של להקה ולקחת דיג'יי ואז בכלל איןבעיה,יש בשוק שפע כאלו כולל כאלו שממש מומחים,ויש להם מאגר גדול מאוד של שיריםכולל דתיים וכו'...
מכירה כאלה שעשו בחודש..חנהלה
נשמע לי קצת לחוץ.. אנחנו התחתנו תוך חודשיים. היה בסדר מבחינת אירגונים.
כמו שאמרוגלויה

הדרכת כלות לוקחת זמן. 

ולקבוע תאריך... 

יש מצב שהיא תתחיל הדרכה כבר עכשיו?

אי אפשר לאחוז בחבל משני קצותיועוד סתם אחד
אשתי ואני החלטנו שבועיים לפני שהודענו להורים. ובשבועיים האלה היה נפלא. ואז הודענו, והתחיל הלחץ של האירוסין (ואנחנו היינו מאורסים ארבעה חודשים! ועדיין היה לחוץ), והיה ממש קשה, ויותר מדי מהשיחות נסבו סביב האירוע, ולא סביבנו.
ואז התחתנו, וכל הקושי נעלם.

אז צריך פשוט להגיע עם הידיעה שיהיה לחוץ ומטורף, ושזו תהיתה תקופה של לדבר רק על זה (אני הבנתי שאתה מתכוון לדיבורים על האירוע, ולזה אני מתכוון; לא הבנתי את הסיבה לפרש ש"זה" בהודעתך התייחסה לדברים שבינו לבינה) - אבל היי, יש לכם אחר כך את כל החיים פשוט להיות אחד עם השני!

בטח שא"א לארגן חתונה בחודש *וגם* למצוא זמן לזוגיות. כאמור - אנחנו ארגנו חתונה בארבעה חודשים והיינו שקועים בזה עד צוואר. פשוט כנסו לזה בידיעה שזה מה שיקרה; אבל וואללה - זה שווה את זה...

לגבי ההורים - איני ידיעה מה הרקע לשאלה, אז קשה לי לומר משהו חכם בנושא. אני כן חושב שחשוב, אם אתה סומך על ההורים שלך ועל דעתם, שהם יפגשו את ההורים של אשתך-לעתיד. אולי תהיינה להם תובנות חשובות שיעזרו לך (ההמלצה מניסיון שלי ושל מכרים וקרובי משפחה).

בהצלחה, ומזל טוב!
אפשרי תוך חודש. עיין ערך אחימישהי=)
אפשר לא להפגיש בין ההורים- שידברו בינהם
באימל/ בטלפון.
זה יותר בשביל הנימוסים.

אתם צריכים גם לארגן דברים ביוקרטיים כמו רבנות וכאלה- עצתי- תנו לאנשים לארגן ואתם כמה שפחות להתעסק בזה.
ככה שכן תצטרכו לדבר על זה ולעזור..
ועוד עצה- דברו על הטכני (גם החיים הם טכנים ולא הכל תותים,
אבל תלמדו למצוא זמן בלי לדבר על החתונה
וסתם לבלות יחד.
זה טוב הטכני- זה מלמד דבר או שניים
שלא הייתם יכולים ללמוד כשאתם בקשר ללא דאגות ומחוייבויות. )

והיי איזה כיף לשמוע ממך
אנחנו לא הולכים להתחתן ברבנות.די"מ
אה סבבה. אבל זה לא הבירוקרטיה היחידה.מישהי=)
יש פוצדורה של "משפחה חדשה" שמסדירה את זה בריוקרטיתדי"מ
אבל אפשר לעשות את זה גם אחרי החתונה.
איך שאתם רוצים.מישהי=)
הבאתי את זה כדוגמא-
שיהיו עניינים טכניים. תרצה או לא
וגם בחיים אחרכך יהיה מלא טכני
אז פשוט צריך לדעת לקחת פוס ולשבת להירגע ולתת לעצמכם זמן
אתה חייב להעלות לכאן את הטישו, כשיהיהצריך עיון
וואו כיף ממש לשמוע ב"ה!דורשת קרבתך
ככה- לדעתי אין שום בעיה לארגן בחודש. זה יהיה תקופה לחוצה וכדאי לכם לחשוב בקטע הרגשי אם יהיה לכם טוב לדחוס תקופה כזאתי לחודש אחד כי זה קשה לנשום וזה מלחיץ ומעלה בלבולים. קיצר תחשבו. אבל טכני אפשרי בהחלט.

איך מצליחים לשמור על הווי זוגי בתקופה הזאת. קובעים פשוט ששומרים עלזה. שבהתחלה של כל שיחה או פגישה מדברים כמה דק טכני- מה ההתקדמות מה עוד יש לבדוק, חלוקת תפקידים וכו. ואז עוזבים אתזה בצד ונהנים מלהיות ביחד. לנו זה עבד מעולה.

לדעתי הקטע שההורים יפגשו הוא חשוב. קחו ערב אחד לפני שמרוץ מתחיל ותשבו כולכם תדברו תכירו. אצלנו אנחנו מתישו פרשנו ונתנו להורים לדבר ביזנעס זה חשוב לדעתי שיפגשו גם שיהיה קשר טוב בניהם ואתם לא תהיו 'המעבירים' וגם שבאמת ירגישו הכי שותפים שאפשר וזה גם יעשה להם טוב וגם ייקל עליכם.

ועצה שלי אבל מנסתם כבר דיברתם עלזה. לדבר בינכם מראש על דברים כמו איפה לגור ואיזה סגנון חתונה. ובחודש הלחוץ ההוא נשאר רק ללכת לראות מקומות וכו..
בהצלחה
מזל טוב!! ב''ה!סטופ
אפשר לתכנן חתונה בחודש, בהחלט. זה אפילו לא כזה היסטרי.
רק צריך לבוא עם גמישות מסויימת ולא לחלום על חתונה מפוצצת כזאת.

כמעט כל ההכנות הן בערך בחודש שלפני חוץ מאולם ולהקה שכדאי קודם, אבל גם ככה אפשר להסתדר.
עוד נקודה חשובה: כדי למנוע חופת נידה כדאי לטפל בזה בהקדם האפשרי (לקבוע תור לרופאת נשים ולדעת את התאריך של החתונה)

איך נהנים בין לבין? בעיקרון פשוט יוצאים לדייטים שזאת המטרה שלהם. נגיד לאיזה מעיין פעם בשבוע. פק''ל, פלאפונים כבויים, מה צריך יותר מזה...?

ואת התכנונים תעשו בצורה משימתית. סתם סיוט להימרח עם זה. יש רשימת משימות שצריך לעשות ופשוט עוברים עליה ומתקתקים אותן אחת אחרי השניה.

איזה כיף, בהצלחה!
מזל טוב!צבעוני
מזל טוב ספקטקולרית

קודם כל-ממש שמחתי לקרוא!!מישהי 1
לשאלתך,לי אישית נראה הזוי ממש אבל בעיקר לא כיף לארגן הכל תוך חודש.
אפשרי? כן
אבל הכי לא מומלץ!!
אני מבינה שיש סיבה מספיק חשובה שבגללה תפרסמו חודש לפני החתונה,אז מציעה לכם להתחיל בשקט עם כל האירגונים וזה..כמה שזה נשמע הזוי זה מאוד יעזור לכם!
אל תשאירו הכל לחודש האחרון.אין טעם להפוך את התקופה הזו ליותר מורכבת ממה שהיא כבר.
מזל טוב!זית שמן ודבש
עבר עריכה על ידי זית שמן ודבש בתאריך ו' באייר תשע"ז 13:41

הרבה אושר ועושר!

תעדכן אותנו בהמשך - @די"מ

מזל טוב!!! כייף לשמוע!נקודה

יש אפשרות בחודש או חודשוחצי.חבר שלי עשה את זה.ותן טל
ההזמנותנשלחותדיגיטלית למייל/וואצאפ,והאישורים גם כן דיגיטליים.

מוצאיםאולםשיש לו תאריך פנוי כזה(לפעמים זה אפילו יתרון -אפשר למצוא אולי אולם שביטלו לוחתונה ואז המחיר מופחת אם מסתדרים עם האולם ואלו שביטלו...). מקסימוםמתפשריםקצת באולם...

מניח שבגדים אין שום בעיה למצוא בטווח זמן כזה.הדרכת חתנים וכלות תהיה צפופה אבל זה אפשרי, וברגע שמתארסים יום לאחר מכן לעוף מהר לרבנות כדי לסדר את העניינים (תמצאו את התעודות של ההורים).

להקה זהקצת קשה בטווחזמן כזה,אוליכאלו פחות מוכרים.ניתן כמובן גם דיג'יי.

למצוא דירה, לקנות ריהוט והכל - אפשרי אבל צריכים למהר. מהירות, אם המוכרים והמשכירים שמים לב אליה (בעיקר של דירה) יכולה לעלות לכם בכסף לכן חשוב לעשות את זה בחוכמה...

בקיצור -הכל אפשרי אם מוכנים לכך ומוכנים לכך שלא בטוח שהכל יהיה בדיוק כמו שתמיד חשבתם.

מזל טובבבבבב!! יאללה בקרוב...

יש לך בעיה במקש הרווחע מ
חוץ מזה אתה אדם חביב
נכון. בהקלדה מהירה בפלאפון זה בהחלט קורה לפעמים.ותן טל

בריוקרטיה זה לא בעיה כי אנחנו לא מתחתנים ברבנות.די"מ
מעניין. אני תוהה כמה תהיות:ותן טל

1. איפה תמצאו רב שאין לו שום בעיה לחתן לא ברבנות ולהסתכן במאסר על כך אם זה יוודע?

(ובמידה ותבחרו להתחתן בלי רב - עד כמה זה נבון).

2. מה דעותיהם של הורי שני הצדדים בנידון - זה משנה בעיקר במקרה שהם אלו שאמורים כביכול לממן את חתונת הילדים. קשה לי לחשוב על מצב שבו הילד בוחר להתחתן בצורה שנוגדת את תפיסתו של האב או האם בנושא ובכל זאת הילד יצפה שההורה יממן את החתונה לפחות מבחינה התחלתית.

3. האם אתם מודעים לגודל הצרות שזה יכול להטיל עליכם לאחר מכן - גם כלכליות (האם תירשמו כ"ידועים בציבור" רק?) - יש המון הטבות ודברים בירוקרטים שתקפים בעיקר או רק לזוגות נשואים על פי חוקי מדינת ישראל. בנוסף, זהו גם עניין הלכתי שעלול לעשות כל מיני בעיות גם בעתיד. גירושים שלא על ידי רבנות, אם וחלילה יהיו - עלולים בעתיד אף לגרום למצב של הכנסת ילדים עתידיים של האישה לגדר ממזרים - כיוון שהרבנות יכולה לקבל בדיעבד את הנישואין כתקפים אבל לא את הגירושין.

4. אולי ישמע קצת מצחיק - אבל אני באמת תוהה - למה? מה יוצא לכם מזה שהחתונה היא לא דרך הרבנות? הרי אתה יודע שאתם יכולים לבחור את הרב שאתם רוצים שיחתן אתכם ובמידה רבה זה גם אומר פחות או יותר את אופי הטקס. בהנחה שאתם לא מתכוונים להתחתן בחתונה רפורמית/קונסרבטיבית - אני לא מבין מה "יוצא לך" רווחי מעצם זה שלא תתחתן ברבנות, מלבד, כמובן, "ההתרסה" ש"אני לא קשור אל הממסד הזה".

וזהו פחות או יותר. אולי יש עוד כמה תהיות קטנות אבל לא משנה. בכל מקרה אני לא מניח שתענה על מה שכתוב כאן, לפחות לא בפומבי ו/או לי באופן כללי, וזה בסדר, סתם העליתי את התהיות כשאלות פומביות עקב פומביות הצהרתך - אלו שאלות שמתאימות לעוד מקרים דומים אם וישנם...

ועוד משהו ממש בקטנה:ותן טל

אני מאמין כמובן שמוסרית ראוי לציין בפני כל המוזמנים לחתונה את אופי החתונה וכך שהיא לא תהיה חתונה "דרך הרבנות". כיוון שאולי יש כאלו שאתה מעוניין להזמין לחתונה אבל מבחינת תפיסת עולמם זה לא מתייש אצלם והם יעדיפו לא להגיע אם ידעו מראש שזה דבר כזה וכזה...

סתם, לשיקולכם

וכמובן להדגיש 5 פעמים שאתם לא מתחתנים ברבנות...גלודוב
דווקא לא הולך להיות.שום דבר פמיניסטי חתרני (לצערי)די"מ
רק טכנית לא נרשם.
אז אם ככה למה שלא תירשמו לפתור צרות בעתיד?גלודוב
מבחינתי לא צריך רב. אבל יש רבנים שמוכנים.די"מ
אמא שלה נראה לי מאוד תשמח. הורים שלי יתמודדו.

יש פתרון לזה גלגל "משפחה חדשה".

למה? אני אענה על זה באריכות בהזדמנות. מתישהו בין האירוסין לחתונה
טוב. סליחה טעיתי לא הבנתי את כוונתך.גלודוב
משפחה חדשה נראה כמו ארגון שמטרתו להרוסותן טל
את מוסד המשפחה במדינת ישראל.

מצטער אבל זאת האמת לפי תפיסת העולם שלי.

לא נראה שהם מכוונים ממש לאנשים שמטרתם להתחתן בצורה אורתודוכסית למהדרין.

או נגדיר זאת כך: לא נראה לי שזה ארגון שמתאים למישהו כמו נטורי כרתא.

וכמו שאמרתי לעניין הטכני הזה שלא תירשמו יכולות להיות השלכות גם כלכליות וגם הלכתיות בהמשך. (כמובן שחלילה מלדבר על מציאות כזאת - אבל לפחות בנוגע לגירושין, אישה שלא רוצה שבעתיד ילדים שלה יחשבו ממזרים, מאוד מומלץ לה שגם אם לא התחתנה ברבנות, שכן תבצע את אקט הגירושין ברבנות.אלא אם כן לא אכפת לה שמעמד האישות של ילדיה יהיה לנצח תחת הרשימה השחורה של הרבנות).

ובאמת שאני לא מצליח להבין הגיון אורתודוכסי של לא להירשם מלבד לישות דווקא למדינה, שלמען האמת גם את זה אני לא כל כך מבין, אבל אני לא בטוח בכלל שזאת נטו המטרה שלך.

מה גם שתעודת הזוגיות במשפחה החדשה הזאת שלך טכנית עולה יותר כסף מרישום נישואין ברבנות,כן?
שוקוניג. אני חושב מאוד אחרת ממך.די"מ
אני יודע. הבהרתי איך אני רואה את הארגון הזהותן טל
בגלל שאתה הפנית אליו. ה"טיפול" שלו הוא לא הטיףול שנראה מצאים לבן תורה,זה הכל...
אז אני לא בן תורה.די"מ
שהמדינה תפסיק להתערב בנושא לא יצטרכו ארגונים כאלה.
ממה נפשך - אם אתה בכל מקרה רוצה הכרה של המדינהותן טל
בכך שיש קשר בינך לבין מישהי אחרת - מה זה משנה דרךאיפה תעבור החותמת של הכשר הזה? אז גם כלכלית וגם הלכתיתעדיפה הרבנות. אלא אם כן כמובן אנשים לא רוצים אולי בעתיד להתגרש באופן שהרבנות מחייבת - ואז כמו שאמרתי ייכנסו לבעיה חמורה של ממזרים בעתיד.

כלומר, בצעד כזה צריך לחשוב לא רק לטווח הקצר מאוד הדווקני והמגניב של ההיום אלא גם להסתכל לעתיד ולחשב עד כמה זה נבון לעשות צעד כזה.

ואולי לא הבנרתי את עצמי, בן תורה לדעתי הוא כל אדם ששומר תורה ומצוות באמת ולא סתם כי זה מה שהוא רגיל אליו.

אני לא רוצה הכרה מהמדינה.די"מ
אני רוצה שכאשתי תהיה חולה אני יוכל להיכנס אליה.
מה?? על מה אתה מדבר?ותן טל

ובכל מקרה,  תעודת זוגיות מהמשפחה החדשה הזאת, זאת לא "הכרה מהמדינה"?

זה הכרה אבל לדברים נצרכים.די"מ

אני מדבר ממקרה ששמעתי מחבר שנשוי לגבר והמקרה קרה לו.
בכל מקרה, אין לי כוח כרגע להיכנס לדיון הזה עכשיו. אני עוד אכתוב על זה מגילה אצלי בפייס בין הארוסין לחתונה בלנ"ד.

איך קרה לו? הוא בטוח לא נרשם ברבנות.ותן טל

אז איך זה בדיוק רלוונטי לכאן? מילא אם היית אומר על מישהו שהתחתן ברבנות ועשו לו את המשהו המוזר הזה שאמרת ולא הבנת מה הקשר בכלל (להיכנס לאישה כשהיא חולה? מה???) (חוץ מזה שאין דבר כזה "נשוי לגבר". יש אולי "חי עם גבר אחר". בטח מבחינת מי ששומר תורה ומצוות. נישואין זה דבר מאוד מוגדר, גם אם בעולם בוחרים להגדיר אותו שונה מהורה והמצוות)

אני לא מבין על מה את מדבר.די"מ

מה הקשר הקבנות? שאלת למה לי משפחה אחת אם אני לא מעוניין בהכרת המדינה ועניתי לך.

החבר הזה שלך ש"נשוי" לגבר - איך הוא "נשוי"?ותן טל
ומה ההבדל בין ה"נישואין" שלו לתעודת זוגיות הזאת?

וכמו שאמרתי מה שבעיקר לא היה מובן לי מה לעזאזל הקשר לאישה חולה?
נראה ליעוד סתם אחד
שיש מקרים שבהם רק לקרובי משפחה מרשים להיכנס בבית החולים (טיפול נמרץ וכדו'), או אם יש אישור מפורש של החולה. הוא רוצה שתתאפשר לו גישה אם חס ושלום יגיעו למצב הזה ואשתו לא תוכל לאשר במפורש.
טוב לאחר קריאה מחודשת של דבריךותן טל
הבנתי שהבנתי את מה שכתבת למעלה מזווית מוטעה, ועכשיו אני מבין למה התכוונת וזה יותר מתיישב אצלי אף שנוצרות שאלות אחרות אבל כאלו שכבר העליתי קודם. סבבה.
בגלל העקרונות המאוד חכמים שלכםגלודוב
אתם דופקים את הילדים שלכם שגם הם לא יוכלו להתחתן בברבנות.. אני חושב שאני יודע מה תגיד על זה אבל מה אם הילד שלך יעשה מהפך בחייו בדיוק כמוך, והוא יחליט שהוא דוס והוא רוצה להתחתן רק ברבנות או שחברה שלו לא תסכים להתחתן איתו כי הוא מוכנה רק דרך הרבנות. כן מה לעשות שבשביל להתחתן ברבנות צריך את הכתובה של ההורים. @@די"מ הגיע הזמן שתפסיק לעשות החלטות מהפופיק. זה מזכיר לי שלפני כמה שנים כולם, מהההורים שלך דרך חברים משפחה וכו'... חפרו לך לעשות בגרות, זילזלת בכולם ואמרת בשביל מה צריך את זה,והסוף ידוע... תקשיב פעם אחת להורים שלך, הם יודעים מה טוב בשבילך!
גם אם אתה צודקאלעד

לא חושב שנכון להציג את ההתנגדות שלך מעל גבי במה זו,

במיוחד האיזכור מהעבר.

אלו החיים שלו (ושל זוגתו),

ואני דווקא מעריך חתירה אחר האמת הפנימית שלו

אבל זו רק דעתי

שלום לך בן אדם שאין לי מושג מי הוא די"מ
אנחנו נתחתן כדת.משהנוישראל אך לא נרשם ברבנות. דבר לא ימנע מילדינו להתחתן ברבנות.בדיוק כמו מי שמחתן בחו"ל ועושה עלייה.
הסיכויים שהם ידפקו מלהרשם ברבנות גבוהים יותר.
ממה שידוע לי מי שמגיע מחול צריך להראות כתובה שני דורות אחורהצריך עיון
גם אני מכיר ככהגלודוב
לא הבנתי, אם אני לא ממתחתן ברבנות אז אין לי כתובה?די"מ
מה זה השטויות האלה?
הם מכירים רק בכתובה שחתומה מגורם שלהםגלודוב
גם אם אני אומר שטויותגלודוב
ממליץ לך לבדוק טוב טוב את ההשלכות של מעשיך... ואני בטוח שיהיה
השאלה אם יכירו בהצריך עיון
יכול להיות שכן, אני לא מבין בזה
(מניח שזה ישתנה מרבנות לרבנות, יש להם מקום לשיקול דעת)
אגב, מעולם לא אמרתי שלא צריך בגרויותדי"מ
אמרתי שאני לא רוצה להשקיע בזה זמן עכשיו ומעדיף ללמוד תורה. ואני לא מתחרט על זה.
אני לא מאמין שהרבנות לא תעמיס קשיים על מי שלא רשום אצלהגלודוב
בשבילך זה עניין קטן. בעתיד זה יהיה מאוד בעייתי
להתחתן ברבנות גם עלול לגרום להם לבעיותדי"מ
להשתמש בזה כתירוץ זה פשוט מגוחך.
בא נאמר רק שיהיה לבן שלך סרט אם יקצה להתחתן ברבנותalezish
ותחשוב שאם בגירושין ח"ו את הבעיות שיהיו אם תריבו ואחד יסרב והרבנות מסבכת את הטיפול

בלי רבנות הכל פי שמונה מסובך
(בהנחה ואתה דתי, לחילונים אין בעיה להתחתן שוב ורק הרבנות תוקעת, אצל דתיים בלי רבנות תקועים לנצח)
בעיות יהיו בכל בחירה.די"מ
כשאתה עושה לילד שלך ברית אתה משפיע על חייו הרבה יותר מאיפה התחתנת..
תוכל להסביר?ע מ
לא נראה לי שבפורום הזה זה שייך.די"מ
לא ממש. ממזרות זה עסק ממש לא פשוט.ותן טל
וזה נטו ההורים אשמים בכך אם חלילה יש דבר כזה
ממזרות לא קשורה לנישואין ברבנותדי"מ
בוודאי שקשורה. כלומר - כניסה לרשימה השחורהותן טל
ברבנות שלנו (זזאת ההגדרה הכי רחבה וקיימת של ממזרות בימינו אנו) תלויה הרבה מאוד פעמים בעובדה האם הזוג נישא ברבנות ויותר מכך האם הזוג התחץן ברבנות.

לפי הרבנות גם זוגות שנישאו בנישואים אזרחיים אבל מבחינת ההלכה הם יכולים להתחתן - צריכים את הגירושיןאם יהיו, לנהל בבית דין הלכתי. כיוון שהנישואין מוכרים למפרע כספק, ולכן חייבים גירושין.

זוג כזה שלא מתגרש על ידי הרבנות - מסכן את הכנסת צאצאיה העתידיים של האישה מ"בעל" אחר, לרשימת הממזרים, הרשימה השחורה.

זאת הסיבה לכך שבאמנת גביזון מדן הדגש הושם על ידי השארת מוסד הגירושיןבאופן בלעדי אצל הרבנות אףשמוסד הנישואין עבר שם הרחבה וכולל גם נישואין לא דתיים. מצויין שם בפירוש שבמקרה גירטשין גם זוג שהתחתן באופן לא דתי יצטרך להתגרש בצורה דתית כדי שבעתיד יוכלו להינשא שוב (בדרך כלשהיא, לאודווקא דתית) לאחרים.

נראה שלא עשית מספיק עבודת חקר בעניין...
גם בשביל להתגרש כדת משה וישראל לא צריך רבנותעוד סתם אחד
לא שאני ממליץ על כך, אבל לשים את המילה "בעל" במרכאות לגבי הבעל השני - זה עוול ושגיאה. שלושת אלפים שנה יהודים הסתדרו אפילו בענייני גירושין בלי רבנות. היו בעיות - עליהן מבוססת מסכת שלמה בש"ס... אבל זה אפשרי.
להכניס ילד אוטומטית לרשימת הממזרים רק כי האיש הראשון לא נתן את הגט ברבנות - זו עצמה פשיעה והרמת יד בתורת ישראל. תסתכל על הגט ותבדוק.

כך שאם הם לוקחים מראש בחשבון את האפשרות שגם את הגירושין הם יעשו כדת משה וישראל, אם (חלילה) יזדקקו לכך - לא אמורה להיות בעיית ממזרות בכלל.

וכל זה לא קשור לדעתי האישית בעניין. כאמור, אני לא ממליץ על הדרך הזאת.
אני מדבר מבחינה ממסדית.ותן טל
אם ילדים של אישה מגירושין שלא ברבנות,ירצו להתחתן בעתיד דרך ממסד,סיכוי לא רע שימצאו שהם בתוך הרשימה השחורה הממסדית. לא דיברתי כאן האם הגירושין יהיו תקפים הלכתית או לא - זה פחות העניין. הרבנות היא לא אני, והרבנות יכולה לעשות המון בעיות. לא צריך בכוח להוסיף בעיות אפשריות נוספות.
אבל זו בדיוק הנקודהעוד סתם אחד
שלא אכפת לו מהממסד. ואם הוא יתגרש ולאשתו יהיו ילדים מבעלה (בלי מרכאות) השני - אז הם גם יוכלו להתחתן באפיק חוץ-רבני, בדיוק כמוהו - ובדיוק כמו שיש רבנים שיחתנו אותו היום, הוא מקווה שיהיו (ויותר) רבנים שיסכימו לחתן אותם בעוד שלושים שנה. ואולי אם יהיה זרם כזה - אז הממסד יאבד את הרלוונטיות שלו, וכל המהומה של שאלות נוסח "מה יקרה אם תרצו להתגרש" תהיה חסרת משמעות - כי הנה, זה עובד.

זו *בדיוק* הנקודה.

בלי קשר - כל מה שיצאתי נגדו היה שאתה שמת את המילה בעל (בהתייחס לבעל השני) במרכאות - וזה לא הגון. אם הם התגרשו כדת - הממסד איננו פקטור.
כלומר, הוא פחות או יותר חורץ כעת גורלותן טל
של ילדין עתידיים אפשריים שעד סוף כל הדורות, בגלל אי הכרה ממסדית בהם, לא יוכלו להתחתן מבחינת המדינה.

לא יודע, נשמע לי מאוד מאוד מאוד לא הגון,בטח כאשר זה אדם ששומר תורה ומצוות ואין לו בעיה עקרונית עם נישואין וגירושין כהלכה.

כך או כך הוא בעצמו מודה שיש אספקטים שבגללם כן ידאג שמבחינה ממסדית יקבלו את הקשר בין השניים באופן כלשהוא - ולכן זה עוד יותר מתמיה וחסר פשר.

אחכה להסברים ממנו אם וכאשר יהיו, כאןאו בפייס
הורים תמיד חורצים גורלותצריך עיון
וזה ממש לא עד סוף כל הדורות
א. בע"ה במהרה נזכה לגאולה שלמה ואם תהיינה רשימות זה יהיה שונה
ב. מאמין שבקהילות בחו"ל כל רישום הנישואין עובד אחרת
הורים חורצים גורלות אבל השאלה היא מה הרמהותן טל
בכיקר בהקשר של האמונה שלך. אם אתה אחד שמאמין בתורה ובמצוות ובמציאות של ממזרים - עליך לדאוג לכך שיהיה פחות חשש שילדיך/ילדי גרושתך,יהיו ממזרים בעתיד. ובהיות ממזרים עניין לאומי ולא עניין פרטי אישי (כלומר גם אם מבחינתך הם לא ממזרים,אם מבחינת הסביבה הם כןזה מה שיקבע וזה מה שיהיה "טבוע" תחתם) הרי שיש לרבנות שהיא הממסד כאן, הרבה מאוד כוח.

בנוגע לחו"ל - ובכן ראשית יש הסכמים בין קהילותבחו"ל לרבנות בא=
רץ שמכירה ברבנים מסוימים כלגיטימיים לחתן ואם הם מחתנים אז בלי בעיה שיגיעו לארץ הרבנות תאשר להםאת הנישואין - ובמקרים אחריםאכן הרבנות בודקת כל רב ו קרה לגופו ומחליטה האם לקבל את הנחת הנישואין או לא.

וזה כאמור במנותק לחלוטין מעניין הגירושין שהוא חמור עד יותר.
וכאן בדיוקעוד סתם אחד
הנקודה שבה אני לא אוכל להסביר לך יותר - כי אתה תומך הממסד וממילא רואה הכל דרך המנסרה המצדיקה כניעה לו, ואילו אני לא כל כך...

הטענה העיקרית היא שהכוח של הממסד לא כזה חזק. ממילא הרשימה שלו לא תהיה רלוונטית - וזה רק בהנחה שהם אולי יגיעו למצב של גירושין בשעה שהאשה עוד יכולה ללדת בכלל למישהו אחר. אולי.
לא קשור תומך הממסד. אני פשוט ריאליותן טל
ומסתכל על מציאות נתונה ולא סומך על חזיונות לעתיד.

המציאות הנתונה היא שהממסד שולט בזה, וקצת יהיה מצחיק לנסות לערער על זה.

והכוח של הממסד מאוד חזק. זאת עובדה. ולכן גם דוב בעצמו הודה שהוא יעשה משהו שכן יסדר משהו מבחינת הממסד כיוון שהוא יודע שיש דברים שאם לא יסדיר ממסדית את מעמדו, הוא לא יוכל לקבל בהמשך.

העניין הוא שדוב לטעמי מסתכל לטווח קצר יחסית במקום להסתכל לטווח יותר ארוך.

בטח כאשר הטעם הוא לא התנגדות לנישואין כהלכה.

אבל דוב ממילא לא מעוניין לדון יותר בפורום על זה, אז אני רק הצגתי את שלי והסברתי עכשיו שוב מה שהיה צריך, ומעבר לכך כבר מיותר להמשיך לעסוק בזה. כל טוב
אתה סותר את עצמךעוד סתם אחד
אתה טוען מחד שאתה מסתכל על הכאן ועכשיו, ואז שדי"מ מסתכל לטווח קצר...

כנראה זה כבר שאלה של מחלוקת במציאות כמה הממסד חזק, וכמה זה ריאלי לצפות שהוא יקרוס - אז המשך הדיון באמת מתייתר.
לא סותר. אתה לא הבנת. אני מסתכל על המציאותותן טלאחרונה
כמו שהיא בלי דמיון מיוחד שעוד 20 שנה יהיה בהכרח משהו שונה. ולכן אני דואג כבר עכשיו למה שאולי חלילה יהיה עוד 20 שנה.
לעומת לדאוג רק למחלה אפשרית וכו' שזה טווח קצר יחסית, שבשביל זה נרשמים בדרך ממסדית כלשהיא...

אני מאמין שדב מספיק ריאלי (לפחות כיום) כדי לדעת שהממסד לא יקרוס, ואני מאמין שהוא לא חושב שבהכרח כשהוא ירצה משהו אחר מהממסד אז הממסד כבר יהיה שונה.ככה אני מאמין. ועובדה שהוא כן מבען שיש כוח כלשהו לממסד. אז הוא "נכנע" לו קצת אבל כדי להרגיש שזה חא יותר מידי הוא נכנע לו רק מאספקט אחד שלו ולא מאספקט אחר.

הרי מי שלחלוטין לא מכיר במדינה ולא מוכן להיכנע לשום אספקט לא היה נרשם בשום דרך ממסדית שהיא, גם אם ישלם על כך מחירים. להבדיל זה כמו נטורי כרתא שבנתק מוחלט(או כמעט מוחלט,אנא לא להתקטנן ) מהמדינה ויודעים לשלם על כך את המחירים שהם צריכים לשלם על עך.
^^^צריך עיון
(בדיוק השבת יצא לי לשמוע על זוג שהתחתן והתגרש לא דרך הרבנות, לא יודע מה היחס הרשמי אליהם כיום)
מה אתה מטיף לו? תנשום.מישהי=)
הוא ילד גדול והוא יעשה את הבחירות שלו בעצמו
לא מטיף. מנסה לעזור לו שיחשוב בהגיוןכלטוב
הבנאדם הזה עשה שינויים מקצה לקצה בחייו כבר כמה פעמים. אז מנסים לעזור לפני שיהיה מאוחר להתחרט. אני מכיר כ"כ הרבה אנשים שבגלל אידואולגיה מסוימת, המשפחה שלהם מדלמת מחיר כבד. אבל בנינו את צודקת, שום דבר לא יעזור, אף אחד לא משפיע עליו גם ככה... אולי חוץ מארוסתו שגם היא טיפוס משונה כמותו. נאחל להם רק בהצלחה
וזה הכרחי שתכתוב את זה פה מול כולם.מישהי=)
לא קונה את הרצון הטוב שלך. במחילה
אם זה מפריע לוכלטוב
שלא יעלה לדיון. ברגע שהוא העלה אנשים מגיבים
העלאת הנושא לדיון מתירה דיון, לא ביזוי.אלעד

נראה שאינך מבחין בהבדל

אוקייכלטוב
הוא לא העלה דיון. הוא שאל פרקטית!מישהי=)
קצת הבנת הנקרא
הוא שאל אם אפשרי וענו שלא כי הוא לא יספיקכלטוב
ומשם הדיון התגלגל גם מה שכתבת עכשיו זאת לא תשובה לשאלה שלו
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

ברור שצריך להשתדל להתחתןחסדי הים

עם אחת שיצאו בנים צדיקים.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולדאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות

כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד

כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.

כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו

וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה

וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים

וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר

מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף

מה השני שמע, מה השני הבין,

וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.

כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך