לוחמיםדוד=)
אהלן חברה, אני רוצה קצת לספר על חוויותי מעולם הדייטים בתור לוחם.
כן אנחנו לא נחזור הרבה הביתה, אנחנו שומרים ביום ובלילה.
כן, העולם הרוחני שלנו קיבל סטירות וכאפות, מה לעשות, יצאנו מהישיבה, ודברים שדחפו לנו בכוח לפעמים לא החזיקו.
כן, אנחנו לא תמיד יודעים מה נעשה בעתיד, למען האמת, אני גם לא יודע מה יהיה העתיד הקרוב, האם אלך לישון הלילה בכלל.
כן, אנחנו פחות רגישים לפעמים, היום הייתי צריך לירות לכיוון מישהו, נראה אותך נשארת רגישה אחרי זה.
כן, אני יושב עם חילונים ומנבל את הפה, מה לעשות אני באמת חלק מהם. לא בכאילו, לא על מנת, לא מאידיאולוגיה, אני פשוט אוהב אותם ואחרי למעלה משנה אני פשוט חלק מהם.
כן, אני מעשן. באמצע שבוע שטח, במשבר שעברתי הייתי חייב להשתחרר מאז אני שם.
כן, האמונה שלי בריצפה, אני במערכת הכי טכנית בעולם, וזה מאוד משפיע על הנפש.
כן, אני לא תמיד מתפלל שלוש תפילות ביום, וכמעט אף פעם לא בכוונה..
כן, אני מחוספס, אני מסוגל להרוג אנשים. אתמול הפכתי למישהו את הבית. ואני צריך להיות כזה, לפחות כרגע, 3 שנים, לעשות את המשימה על הצד הטוב ביותר, המקצועי ביותר.
אז בבקשה מכל הלב. תנסו להסתכל פנימה, להסתכל מי אני, להסתכל מה אני כן עושה, מבטיח לכם שאני כמעט לא מלכלך על אנשים ומדבר לשון הרע, שאני שומר שבת בשיניים, שנשארתי שבת כדי להקל על החברים שלי, שצריכים יותר ממני את הבית, ושאקבל כדור בשביל חבר, אני בוחר לעשות רצון ה׳, רק שאצלי זה לקום לפטרול ב1 בלילה, האמונה אצלי לא מתבטאת ברגשות גדולים, כי אם בעשיה גדולה.
תפתחו את העניינים, עין טובה, לדון לכף זכות.. בכל זאת, אנחנו שומרים עליכם.

נכתב בעקבות עוד פסילה אחרי הרבה פסילות על דברים שקשורים בעיקר לצבא, גם אם אינכם מסכימים, בבקשה, משהו תקחו מזה.
נ.ב לא באתי להצדיק כלום. באתי להגיד שיש לאדם תהליכים, יש מקומות ובחירות ודברים שהוא עובר. וצריך לקחת בחשבון את הבחירות שלו, אבל בעיקר על מי הוא, ועל הבחירה הגדולה שלו, לעשות שירות משמעותי.
תודה רבה לך!Talp01
אני אישית מודה לך בשמי ובשם ילדי על עבודת הקודש שאתה עושה!
זה לא המטרהדוד=)
תודה לא מעניינת אותי כל כך. תודה זה חמוד, מלטף, להגיד למישהו כל הכבוד. זה לא העניין.
זה הרבה מעבר לתודה. זה לשנות תפיסה.
אממ. סורי אבל למה שבחורה לא תפסול אותך?מישהי=)
כאילו כל הכבוד על מה שאתה עושה וזה,
אבל אותי אישית מגעיל ריח של עישון
ולא בא לי שבעלי יעשן.
לא בא לי לשמוע ניבולי פה ולחזק מישהו בדת
רק כי הוא בצבא.
אני יכולה לנסות להבין מצב כזה, אבל טבעי שבחורות דוסיות יפסלו על זה.
אלו דברים זמנייםדוד=)
אני אישית לא מנבל את הפה. ואני אישית כן רגיש, פשוט הבאתי המון המון דברים שכן קורים לחברים שלי, אנשים נפלאייייים, אנשים טובים! אמיתיים! אנשים מבינים, אנשים שתאמיני לי כל אחת יכולה לחיות איתם. הם פשוט אנשים טובים, יודעים לוותר יודעים לעבוד, יודעים לאהוב! הכרתי מישהו שבישיבה תיכונית סיים ש"ס גמרא, התגייס בתחילת שיעור א׳, והוא בצבא היית לו תקופה שהוא קילל ועישן. סיים ש"ס! היום הוא לאט לאט בחר לעשות טוב והתקדם משם. את יודעת למה? כי הוא הגיע לנקודה בחירית והחליט לעשות טוב. לוחמים הם בתהליכים שקורים בעקבות מילוי המשימה. ומבטיח לך, חצי שנה אחרי הצבא הדברים האלה יעלמו כלא היו, זה לא הוא..
את צודקת בזה שיש בחירות שאי אפשר, מה לעשות, בחור לא יכול ללכת למועדונים, יש גבול. אבל מההכרות שלי, דורשים מחיילים מה שדורשים מבחור ישיבה, רמת העומק שלכן בחיים ובתהליכים בחיים ובקשיים, לפעמים שואפת לאפס.
ברור שהם אנשים מדהימים!מישהי=)
לא סותר שבחורה לא תרצה לצאת ככה..
תגובה מהצד השני..מור ולבונה
אז אחרי 21 יום שסגרת אני הכי ארצה לראות אותך, אני אקום באמצע הלילה כדי לדבר איתך בשמירות ואחכה לשעת ת"ש כדי לשאול לשלומך.
אז אני יודעת שכרגע אתה פחות תורני כלפי חוץ- אבל השאיפות והרצונות שלך הם גדולים. ובעזרת ה' התהליך הפנימי יוציא אותך מחוזק יותר.
אתה מעשן? חבל על הבריאות.. אבל ביננו, כל אחד פורק את הלחץ בדרך כלשהי. וגם לאכול יותר מידי שוקולד זה לא טוב.

אז אני אסתכל פנימה ואעריך אותך על זה שאתה משאיר את הכיפה ומתפלל גם אם זה בלי כוונה(בת'כלס גם אני מתפללת בלי כוונה.. אם בכלל זוכרת להתפלל) -ברור לי שלא כולם יעמדו בזה וזה כבר הופך אותך לאישיות עבורי.
אני רק צריכה לדעת שיש לך רצון להיות במקום אחר והתהליך, לא משנה כמה זמן הוא יקח.
מישהי שמבינה.דוד=)
תודה על התגובה. שימחת אותי
לא יודעת אם אני מספיק מבינה אבל אני ממש מעריכה.מור ולבונה
שבעזרת ה' תצליח ושתזכה לפגוש מישהי שראויה לך!
בדיוק!זוהרת בטורקיז
מדויקת
כתבת יפהדובשניה
דוד ... זוהרת בטורקיז
קודם כל והכי חשוב,אני מבינה אותך.
מבינה תתסכול,מבינה תקושי,מבינה תבאסה.
והכי חשוב מבינה את הצורך שלך ושל החברים שלך להבנה.
אני מסכימה איתך, כל כל קשה לשמוע לא לא ועוד פעם לא,ובגלל מה?שאתה במסגרת צבאית,שבהחלט משפיעה ככל נראה כמו שאמרת על עבודת ה' שלך.
אבל עכשיו בצבא עבודת ה' שלך השתנת.
עכשיו אתה צריך להיות חייל טוב,הכי טוב שאפשר.
כמו שאמרת,נשארת שבת בשביל שאחרים יצאו.
ואו תשמע דוד,זה מדהים! אחרי כל כך הרבה זמן שבטח רצית לחזור הביתה,זה חסד אמיתי לחבר שלך,וכן מצווב וזה חשוב. אני אישית אומרת לך שזה לא מובן מאליו.
אומרים שעת לעשות לה' הפרו תורתך.כמובן שהצבא זה לא תירוץ,בכלל לא.אבל כן כנראה שעבודת ה' שלך השתנת בצבא. אתה אולי לא מתפלל בדבקות כמו פעם כי עכשיו יש לך הרבה דברים אחרים להשקיע בהם כוחות פיזיים ונפשיים. אבל זה כוחות שנועדו בסופו של יום לשמור עלינו,עליי,על המשפחה שלך וגם בין היתר על אשתך לעתיד איפה שהיא לא תיהיה.
ולשמור על ארץ ישראל בעייני זה גם חלק גדול בעבודת ה'.
רק תכניס לעצמך שזה ככה,דרור וינברג אמר שלהיות חייל דתי זה להיות חייל טוב.ואולי צריך לעשות תסוויץ בראש.
מבינה למה לבנות יכול להיות קשה לשמוע שאתה לא מקפיד על 3 תפילות ביום,אבל אולי הן לא מספיק מכירות את המערכת הצבאית
,בהנחה ואתה לא משרת בנצח יהודה וכו,ברור שזה מורכב.
וכמובן שזה לא סותר את זה שזה עבודת המידות בשבילך, ועדין.
לך בכוחך זה והושעת את ישראל.
ברגע שאתה תאמין שמה שאתה עושה הוא חשוב,וזה מה שצריכים ממך עכשיו,מאמינה שזב מה שישקיף לבנות שאתה יוצא איתן.
שוב לא סותר את העבודה של לנסות להתפלל בדבקות וכוונה וכו.
ואני יודעת שאתה לא רוצב לשמוע תודה,אבל היי! באמת תודה
מדוייק ויפה מה שכתבת.המטיילת בארץ
תודה על זה. ה ישמור אותכם חיילים!!!נפש חיה.
שאלה לי אליךערוצ-ניקית
אם היו מציעים לך בחורה
כלילת המעלות
התנדבה כל החיים
צדיקה
אפילו פעם אחת קפצה על מחבל בידיים חשופות והצילה מלא אנשים
ובגלל זה היום היא בלי רגליים ועם יד אחת.
היית יוצא איתה?
בלי קשר לכמות ההערכה שלך

כשאני מחפשת גבר אני לא מחפשת דווקא את האדם הכי טוב, אני מחפשת את מי שמתאים לי.
אם הוא נכה יהיה קשה לי להסתדר איתו, נכות פיזית או נכות התנהגותית. גם אם זה לא יוריד את ערכו בעיני.

כשאני מבררת על מידות זה לא רק כמה הוא טוב אלא כמה הוא מתאים (ולכן חלק יותר חשובות מאחרות למרות שהם לא עם ערך אמיתי יותר גדולות)

זה העולם, תתמודד.
אני לא חושבת שהבנת את המסר..מור ולבונה
הוא לא מנסה לתרץ למה הם לא מושלמים. ובכלל מה זה מושלם?
לגבי הסוגיה של העלמה- לדעתי זה תלוי איזה דרך חיים והסתכלות סיגלנו לעצמנו. לא כל אחד בנוי לצאת עם איש קבע, עם אדם בעל מוגבלות או עם מנתחת בכירה וזה כנראה כי התחנכנו באופן מסוים, ואז ממילא אנחנו לא ניתן צ'אנס (אפילו רק בפן המחשבתי) בטענה שאנחנו לא בנויים לזה.

הרעיון שאני הבנתי ממנו שיש סיטואציה שהוא באמת יכול להתאים, אבל אין נכונות של הצד השני להכיל את המורכבות שיש בזמן שהמדוייט לוחם.
והמשפט בסוף התגובה שלך ממש לא שייך- שתהיי במקום שלו את מוזמנת לומר אותו. ועדיין, אך ורק לעצמך.
מורכבדוד=)
זה היה כמובן חלק ממנה, אני לא אומר, שהדברים האלה הם לא חלק ממני, הם חלק. השאלה מה הגודל והיחס ששמים לו.
מזדההאהוד כהן
למרות שאני במחלקת בייניש אז הרבה יותר קל מבחינה רוחנית עדיין יש מחלקות ליד וזה משפיע.. לי אישית הייתה ירידה רוחנית בצבא, הרבה יותר קשה ללמוד או להבין משו ממה שאתה לומד אבל השאיפות הם באמת לחזור להיות על הגל התורני.. מקווה שתעבור אתזה בשלום
אחרי אמירת "כל הכבוד" בצדק,ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ז' באייר תשע"ז 04:17

לא לגמרי מובן..

בוודאי שיש לך פנימיות טובה. בוודאי שאתה עושה מצוה חשובה. חייבים לראות את זה כמשסתכלים עליך כבן אדם, וגם לדון לכף זכות כלפי מה שלא הולך.

אבל לנושא שידוכים, לא כ"כ מובן מה אתה רוצה מהבחורה:

יש לך "תירוץ" טוב, כמו שאומרים - אתה כבר שנה בחברה "חילונית" וזה גורם לך לנבל את הפה. אתה לא מבין בחורה, לפחות תורנית, שלא מעוניינת במישהו שמנבל את הפה? [אגב, זו לא "גזירת הכתוב". אמנם נסיון, אבל לא הכרח].

בגלל שאתה אוהב את החברים ה"חילונים", כעת אתה מגדיר את עצמך "חלק מהם". הנסיון מובן; אבל אתה לא מבין בחורה - לפחות תורנית - שלא רוצה להתחתן עם מישהו שהוא מרגיש כרגע חלק מה"חברה החילונית"?

אתה מעשן, יש לך סיבה טובה שזה קרה. אבל מה אם בחורה לא רוצה להתחתן עם מישהו שמעשן. מה אם אתה לא רוצה להתחתן עם מישהי גבוהה, למשל..

אתה מחוספס - יש לך הסבר. אתה לא מבין מישהי שרוצה בעל עדין? [אגב, גם זה כנראה לא לגמרי גזירת הכתוב. אני מכיר מישהו שגם כן הצטרף למעצרים ליליים בהכוונת השב"כ, כמקובל, ונשאר עדין לגמרי גם תוך כדי. כנראה שיש גם בזה בחירה מסויימת. אם כי אין להכחיש שזה קשור גם לדברים האחרים, כלומר: כמה השקפת העולם בנויה מקודם; כמה תופס העולם התורני ומידותיו וכו']

העולם הרוחני שלך קיבל סטירות וכאפות - אתה מאשים את הישיבה ש"דחפו דברים בכח".. בסופו של דבר, זה העולם שלך. גם אם יש הסבר לתהליך שבינתיים, יתכן גם שממש תעלה מזה מאד - אבל אי אפשר להבין בחורה שבינתיים לא רוצה לקחת סיכון בתחום שמאד מהותי לה?..

הקיצור, יש לך "הסברים" על כל מה שכתבת. אף אחד לא דן אותך - וגם אתה יודע שיתכן אחרת, גם בתוך הצבא, כלומר: יש כאלה.. אבל נכון, כל אחד עם מצבו, אישיותו, נסיונותיו, רקע.. אע"פ שתמיד יש בחירה, ותמיד אפשר להחליט שזהו, למשל, אין יותר ניבולי פה, ויהי מה....

וגם - יש לך דברים מעולים: אתה שומר על הלשון מלהזיק לאחרים. על השבת, על אף שלך זה מאמץ יותר מסתם אדם. אתה מוכן לוותר בשביל אחרים, ואפילו למסור, חלילה, את הנפש עבורם. ומעל הכל - אתה מקיים מצוה גדולה, בקביעות, של עזרת ישראל מיד צר. לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה.

אז בוודאי יש כלפיך הכרת טובה עצומה, שאתה שומר על עם ישראל. בוודאי צריך להסתכל בעין טובה ולראות את המעלות, גם אם לא מסכימים לדברים מסויימים. ובוודאי שבחרת בדבר גדול של שירות משמעותי. וגם - אתה באמצע תהליכים, אדם צעיר, תוך כדי שירות שקצת מקשה על בירורם, ודברים גם ישתפרו בעז"ה עם הזמן...

אשר על כן, אחרי הדברים האלה - עין טובה ודיון לכף זכות כאדם היכן שהוא נמצא - בוודאי

לענין שידוכים - בחורה תצטרך להחליט, האם זה מה שבסוף מכריע עבורה את הכף, גם כעת; או שמא - אע"פ שמעריכה מאד את הדברים הללו, הדברים האחרים מעכבים, כל זמן שהם כך.

וגם מי שזה לא מתאים למה שהיא מחפשת, תדון אותה לכף זכות ותסתכל בעין טובה. אחרי  הכל, היא רוצה לבנות בית יציב לכל החיים, עם מישהו שמתאים לה גם  לפי מה שרואה כעת. וזה אפילו אם היא מעריכה את האדם הזה ביסודו ואת בחירתו לגבי השירות.

אחידוד=)
קודם, כל השקעת כל הכבוד.
אני חושב שאתה מאוד רחוק מהנקודה.
אני לא מצדיק כלום, אני בחרתי לעשות דברים, יש לי בחירה חופשית, ובבחירה אמתית, כן, לפעמים בן אדם יורד, אצל בחור ישיבה זה לקום למניין של שמונה וחצי ולהגיע לסדר בוקר על הדקה.. ונפילה קשה זה להבריז מכמה סדרים בשבוע..
הסברים.. נווו באמת, אני לא אחד שמביא הסברים והצתדקויות, אני פשוט חי. וכחלק מהחיים לפעמים בוחרים לעשות רע (מבטיח לך שגם אתה). אני פשוט חושב שצריך להכיר יותר את החיים, את הקשיים והבחירות שיש לאדם. ולפעמים מצבים שטוב שהוא ככה, למשל שהוא מחוספס (יש אנשים עדינים.. אולי.. אני יכול לספר לך שיש אחד כזה אצלנו, וואלה, לא נכנס איתו למלחמה, העדינות הזו כן פוגעת מאוד במבצעיות שלו.) יש מקומות פנימיים יותר אחי.. כנס פנימה.
איך אני מסתכל על בחורות כאלה.. זה לא הנושא, עת לדבר על זה, ועת לדבר על זה.
בקצרה, בוודאי שיש מקומות שקל ופשוט לדון לכף זכות, למשל אחת אמרה לי שמפריע לה מישהו בצבא, שלא מספיק יכיל אותה. הגיוני!
אבל יש כאלה שממש קשה.. אחת פסלה כי אני לא יודע באיזה כיוון רוחני אני מספיק. בחייאת?? אני מצליח לדון אותה לכף זכות כי כנראה מתאים לה קבעון, יציבות מאוד גדולה, היא יודעת מה מתאים לה והולכת על פי זה. וואלה סבבה
זה עבודה.
לא ענית שום תגובה עניינית,געוואלד
ונשמע שבגלל שהנושא רגיש אצלך, לא תקבל שום אמירה.

לכן רק אומר שאני מסכים לחלוטין עם דן, ואם מאוד מפריע לך שבנות לא רואות את הפנימיות שאתה מדבר עליה, פשוט תצא אחרי השחרור.

מה לעשות, אנחנו מתחתנים גם עם חיצוניות (ולא מדובר כאן על יופי וכדומה, אלא בדיוק על הדוגמאות שהבאת). ועם כל הכבוד לרצון ולשאיפה - אם בסופו של דבר אתה לא נמצא במקום שמתאים למישהי מסוימת, מה אתה רוצה ממנה?

ולפי איך שאתה מתאר את זה, אני יכול להבין את אותן בנות.

בחרת להתגייס למקום מסוים, בחרת למסור את נפשך, תהיה גבר ותבין שיש לזה השלכות. ככה העולם בנוי.

מחילה על הדברים המעט בוטים
בוטה זה בסדרדוד=)
אתה צודק. הבחירות שלי בכלל לא תמיד היו בחירות טובות. אבל זה הדרך שלי, זה המסלול, אני נופל וקם, ואף פעם אפסיק ללכת. אבל לקחת דברים קטנים ולעשות לאדם דמוניזציה.. לא נראה לי נכון. וברור שמתחתנים עם חיצוניות, עם בן אדם שלא מדבר לשון הרע, בן אדם שעובד יום ולילה, בן אדם שעוזר ומוותר לחברים שלו, ועוד ועוד. אם בחורה רוצה מישהו שיעבור את הרף שלה, בסדר, לכי על זה. אני מדבר על מצב שלא מספיק מכירים את האדם.
חלילה לעשות לאדם "דמוניזציה"...ד.

אתה צודק שאתה מציין דברים ממש נעלים: לא מדבר לשון הרע, עובד יומם ולילה, עוזר ומוותר לחברים - זה ממש נפלא.

ובוודאי שנכון מה שאתה אומר, שצריך להכיר את האדם טיפה מעבר לכמה "פלומבות".

רק להביא בחשבון שיש דברים שלבחורות מסויימות מאד יכולים להפריע ("מקלל"... מה נעשה. יש כאלה שלא סובלים לשמוע את זה בקביעות, אפילו מאד עם לב זהב...).

אתה צריך למצוא, בדיוק כמו שכתבת, מישהי "כמוך". שסדרי העדיפויות שלה הם כמו שאתה.

[ואני גם מסכים איתך ש"סוגר שבת" בשביל חבר, משמעותי לא פחות ממס' התפילות ביום. אלא שלפעמים הדבר השני, שהוא מקובל כהרגל בסיסי, עלול להיתפס כמעיד על בכלל כיוון של מחוייבות לדרך של תורה ומצוות לטווח ארוך - שזה כמובן מאד חשוב, גם אם האדם הוא ממש עם לב טוב וכד'.

לכן, שווה להגיע לשיחה בדברים. להבהיר כיוון, להבהיר שאיפות. לפעמים זה יכול לעזור. בוודאי יכול לעזור לכך שתמצא מישהי מתאימה. אחרי הכל, אם משהו באמת לא מתאים - זה לא כדאי גם לך..]

אף אחד לא עשה לך דמוניזציה אחי. לא שאני יודע.געוואלד
אבל כל פעם שנהיה במציאות קשה נוותר לעצמנו?מישהי=)
אם אתה לא מאמין במה שאתה עושה אז אל תעשה אותו.
אם אתה כן מאמין בירידה אז תהיה שלם מאחורי זה
ותחפש מישהי כמוך.
הרי לא מתחתנים על מנת לשנות מישהו או על דעת זה שהוא ישתנה
ובחורה יוצאת עם בחור כפי שהוא
על שלל יתרונותיו וחסרונותיו
נכוןדוד=)
וצר לי שמי שהוא מקבל פן כל כך גדול כשמדובר באדם שקצת מקלל, ולא באדם שמוכן לסגור שבת בשביל חברים שלו. אם בחורה היית שואלת אותי בשלב ההיכרות, פעם סגרת שבת בשביל חברים שלך? השאלה היית הרבה יותר מוצאת בעייני מהשאלה "כמה תפילות את מתפלל ביום".
אני מחפש מישהי כמוני והפן הדוסי והדתי כמעט לא משנה לי. לא דיברתי רק על דוסים
הסברדוד=)
הנכון היה על המשפט שמקבלים אדם על שלל יתרונותיו וחסרונותיו. עכשיו לדעתי, ושמעתי את זה גם. אם יש שמאוד מפריע.. למשל? הבחור לא מתפלל שלוש תפילות ביום, אז בשלב מתקדם, אפשר להגיד לבחור\ה שהדבר הזה מפריע לך מאוד ושאתה לא מוכן להתפשר עליו, ולדון ביחד מה עושים בשביל זה, אני בטוח שאם יש התאמה, הבחור יעשה הרבה בשביל. זה הגיוני, זה לגטימי.
אני רק מציגה למה בנות יכולות לפסול.מישהי=)
אני יודעת שמישהו שסוגר שבת בשביל חברים שלו
הוא מדהים!
שאלה האם המדהים הזה בשבילי..
אחי, אתה תקוע בצבא יותר מדאי זמןגערעכטער
דרך החשיבה הלא-אזרחית הזאת תעבור במהרה מיד כשתשתחרר.

לפחות ככה אני מקווה, בשבילך.
לדעתי,ד.

דווקא אתה רחוק מאד מהנקודה אליה התייחסתי....

א. הרי את הנקודה של ההבנה לכך שיש נסיונות וקשיים, וההסתכלות בעין טובה, והתפיסה שעיקרו של האדם הוא הטוב שבו - הדגשתי גם אני.

אבל אתה לא העלית פה דיון תיאורטי על האדם מישראל, הטוב הפנימי שבו ונסיונותיו במצבים שונים. זה נכון לכל מיני דברים, אגב, לא רק לצבא.

העלית בהקשר לבחורה שמחפשת שידוך, עם מישהו בעל אופי מסויים ורמה תורנית מסויימת.

ועל זה לא שייך לומר רק "יש מקומות פנימיים יותר". אע"פ שבוודאי צריך לתת את הדעת, כשבודקים, למקומות האלה, ובאופן עיקרי.

אם בחורה, מפריע לה שמישהו מנבל את פיו, הרי שזה דבר לגיטימי. יתכן שהוא אדם נפלא מבפנים, אבל זה לגיטימי.

אתה מביא דוגמה, שיש מישהו מאד עדין, אבל זה פוגע ב"מבצעיות" שלו. יתכן. אבל הנקודה שעליה דובר, לא היתה מי "מבצעי" יותר, אלא מה מתאים לבחורה שמחפשת בחור עדין. זה לגיטימי.

מה שכתבתי, האם אינך מבין מישהי כזו, לא היה בשביל השאלה...  זה היה פשוט הקבלה למה שאתה כתבת על איך אתה רוצה שיבינו את  מקומך.

ב. אתה בהחלט כתבת "הסברים". לדעתי, זה לא חיסרון. אתה חש שיש דברים שהם לא בסדר כרגע, ואתה רואה לנכון "להסבירם". טוב מאד. יותר טוב ממי שאינו מרגיש ועושה אידאליזציה ממה שלא ראוי (אגב, לגבי ה"בוחר לעשות רע", לצערנו, עדיין יצר הרע משחק בעולם לא רק לדברים חיוביים. אבל אם אדם בוחר לעשות רע בגלל הסתת היצר, הוא צריך להשתדל להיות מודע לכך - ולא לתת לזה לגיטימציה כתופעה קבועה. להשתדל לצאת מזה. כמובן, לא דן אף אחד, מה פתאום. כל אחד עם זירת ההתמודדות שלו).

ואל דאגה, אני קצת מכיר את החיים וכו'.  

ג. לקריאה "להיכנס פנימה", אני כמובן שותף. וזה נכון לגבי כל אדם מישראל. לגבי עצמנו - אנחנו צריכים גם לראות מצד אחד את ה"פנימה", שיהיו לנו מזה כחות; וגם להתבונן מה צריך לתקן ולעלות, בהתמדה ובלי לוותר לעצמנו היכן שלא צריך.

לגבי הזולת, בעיקר להשתדל לראות את ה"פנימה", אבל בלי להטעות עצמנו שכל מה שלא מגלה את הטוב הפנימי של אדם מישראל, הוא גם, תמיד, "לא נורא"...  

כשמדובר על שידוך, שותפות, וכד' - לגיטימי לחלוטין לראות גם את מושגי החיים הנוכחיים, ולעשות, כל אחד כעניינו, את הבחירה, עד כמה דברים מסויימים ממש מפריעים - ועד כמה אפשר לעבור על זה, כי יש אדם שבתוכו הוא ממש טוב. 

ד. מי שאמרת ש"פסלה" כי אינך יודע באיזה כיוון רוחני אתה.. תלוי, אם זה כי אתה כבר לא סגור על כל העתיד, זה רוב החבר'ה הצעירים. אם זה כי ממש אתה לא יודע מה יהיה מבחינה זו (לא כמו שכתבת באיזו הודעה אח"כ על מישהו, שברור שאחרי התקופה הזו הוא לגמרי חוזר לעצמו..), אז לגיטימי.

הקיצור, בוודאי שאתה אדם שיש בו מלא טוב, ואתה עושה שליחות גדולה בשביל עם ישראל. בחירותיך, אינם ענין שאני, כביכול, אמור להתייחס או "לשפוט", אני עדיין עסוק בלתקן את עצמי, בערך כל אדם; עם זה, לגבי שידוכים, אכן צריך להביא בחשבון השלכה של דברים מסויימים. ואולי.. אם תאמר לעצמך, וואללה... יש משהו במה שזאת אומרת שהיא לא רוצה מישהו שמנבל את הפה (למשל..), זה דווקא יעזור להתחזק בדבר שטוב מצד עצמו. אולי כדאי לקחת את זה דווקא כמנוף להוספת טוב...

הצלחה רבה. יישר כח על השירות המשמעותי.

תגובהדוד=)
אני מסכים איתך בערך מהכל, חוץ מהנקודה הראשונה. אם מדברים על לראות את הטוב בע"י וכ"ו לי אישית ברור שהצורה הכי עוצמתית והכי אמיתית של זה, זה דווקא בשידוכים, ההסתכלות בעין טובה פנימה, ומתוך זה לבחור את האדם. זה עיקר הרעיון שאני בא לעלות..
אז תשתדל למצוא מישהי כזו.ד.

תבהיר לה כשנפגשים, שבעיניך זה הכי חשוב - 

אבל, בהיות שאתה מסכים על שאר הדברים, אז כדאי שגם תבהיר לה מה המקום של מה שמפריע לה, מה אתה מתכווין לעשות עם זה, וגם תשתדל באמת; אולי זה יועיל.

אהבתי מאוד את התגובהשונמית
ודאי שהעלאת הנושא טובה וחשובה, וזה טוב לנו הבנות לשמוע על זה מהצד השני.
מנגד-
אני מאמינה שהגישה המרכזית לחיים צריכה להיות להכיל את האחר ולדרוש מעצמך. כמובן בטוב. האחריות היחידה שיש לך היא לשנות את עצמך.

ואני ממליצה גם לך לאמץ את זה. אולי זה מתסכל אותך מאוד, אבל זו המציאות בשטח בפועל..
עכשיו אמרת והעלית פה את המודעות וזה נהדר, אבל אם זה משהו שבאופן גורף מייצר קושי לבנות שיוצאות איתך, אין לך איך לשנות אותן...
מה שבידך זה איך אתה מתמודד עם זה. או שתחפש בחורה שגם היא כרגע מחפשת ובתהליך בירור של האמונה שלה, או שתצא כשתרגיש שאתה יותר מבורר, או שתתייחס לטענות שלהן ותנסה לראות איפה יש שם נקודת אמת שאתה יכול לצמוח ולעבוד איתה...
אני יודעת לגבי עצמי, שכשיש משהו שמכעיס ומעורר בי הרבה תסכול, זה המון פעמים מתחבר לנקודה אמיתית אצלי שלא נעים לי להתמודד איתה.
יש עוד הרבה מה לומר,
אבל בגדול מאחלת לך הרבה הצלחה.
ותודה והערכה עצומה על כל העשייה הנעלה והחשובה למען עם ישראל...
הסימן המקובל לבית שימוש הוא 00געוואלד
:-/ בטוח ידעתי את זה .גמדיתלאגמדה
לפחות ברמת התת מודע..

@תפוח יונתן, מוכן לעזור להעלות את הקשר לשרשור ברמת המודע?
אני תמה כמוך מה הקשר בין הסימון שכתבת לשרשור...תפוח יונתן

תורנות ניקיון בצבא של השירותים :/מור ולבונה
אולי הבנות לא מספיק מכירותדובשניה
את העולם של הבחור בצבא.
אבל זה לא הופך את זה ללגיטימי
גם לנו יש קשיים של השפעות החברה מסביבנו, החברות בשירות הלאומי הלכו עם חצאית קצרה אז בגלל שאני בחברתם אני אקצר את החצאית כי אני חלק מהם? כי אני איתם רוב היום.
לא באה להשוות בין שתי העולמות כי הם שונים לגמרי. אבל תנסה להבין גם את הצד של הבנות ואת החששות שלהן , כי לכל אחד יש בחירה איך לקיים את העולם הרוחני שלו בכל מצב בחיים.

ברור שגם תפילה אחת ביום ומעשי חסד עם החברים זה מדהים בעיני! אבל הבחירה היא בידך ואתה יכול להחליט אם לתרץ את החברה לירידה הרוחנית או לבחור אחרת.
בהצלחה בכל אשר תפנה
ובעזרת ה' המיועדת תגיע
אחי אז אולי תמצא זמן טוב יותר לצאת לדייטיםבינייש פתוח
אני לא חושבת שלדון לכף זכות זה העניין פה. הרי,מגיבה חדפ
לא האשמנו ולא שפטנו. בסהכ בדקנו מה מתאים לי כפרט, ברמה האישית. עם כל הקושי וההבנה יש דברים שיהיה לנו קשה להבליג עליהם, ק"ו בהשוואה לבנים אחרים שכן מצליחים לשמור על עצמם בצבא. אז כמו שאתה מאחל לעצמך למצוא את "המיטב" לכאורה, אנחנו גם מאחלות את זה לעצמנו.

כולנו עוברים משברים וכולנו נרצה כאלה שעומדים בהם ולא מוותרים לעצמם (שוב, עם כל ההערכה!!!)

עניין אחרון,
גם אותי פוסלים על סממנים חיצונים כמו לבוש. ונחש מי בעיקר? הביינישים, "האליטות". שהעיקר בפגישות הם אפילו לא מתאמצים להראות שהם בוהים אבל לפסול על סנטימטר יותר או פחות הם יודעים.
אז נכון, אני טעונה כמוך במקצת אבל לעולם לא אדרוש מאחר לקבל או להכיל אותי אם הוא לא מצליח לעשות את זה לבד. אחרי הכל אלו הם כללי המשחק בעולם השידוכים....שבע"ה תמצא אותה בקרוב!
וואי, לא פשוטאלטלנה

בתור אחת שבאמת קשה לה עם הדברים שציינת...

תודה שהארת. 

יש לי ביקורת עליך אחי היקר...מאזין אל הקולות
אני כרגע בצבא. אמנם במחלקת בייניש,וזה עולם אחר...אבל בכל זאת אני חייב להתייחס למה שכתבת.

זה קצת סותר מה שאתה אומר. כי עצם זה שאולי אינך מצליח לשמור על עצמך מבחינת הרמה התורנית,יש בזה בעיה. יש סיכוי שאינך מספיק מחובר לתורה עד כדי חוסר ניתוק, יש סיכוי שכשלמדת בישיבה לא נבנית מספיק. עכשיו, זה לא איזה חיסרון גדול..פשוט ברור לכולנו שאתה תצטרך לחזור לישיבה או איכשהו להצליח לחזור לעצמך.
את כל זה אני אומר מעדות על עצמי...אמנם לא ברמות האלה, אבל כן, כאחד שהקפיד על שירת נשים למשל-בצבא זה מאוד קשה, וכן אני מודה שאני נופל בזה..וזו רק דוגמא קטנה.

עכשיו,למה זה סותר? כי ממה נפשך (לכל הביינישים..;)
אם אתה אדם שבמסגרת חילונית לא מצליח לשמור על עצמו, על האישיות התורנית שלו-אז או שבנות דוסות פחות מתאימות לך,וזה הגיוני שהן יפסלו אותך...או שאתה לא מספיק בנוי!וסליחה על האמירה, אבל אדם שמעיד על עצמו שהוא לא מספיק בנוי, אולי צריך לחכות עם חיפוש הקשר לחיים שלו...

ואני לא מדבר עכשיו על מה יקרה בחיים, באוניברסיטה, בעבודה, כי גם שם החיים לא פשוטים מהבחינות האלה, גם שם אפשר 'לרדת' מאוד כמו שאתה מתאר...

אז תחשוב על זה אחי, בכל מקרה, כמובן שאף אחד לא מזלזל בעבודת קודש שאנחנו עושים,ובדברים הטובים האלה שאתה מתאר על עצנך,שוואלה אותי אישית הרבה פעמים אני גם יותר מעריך...
מקווה שהובנתי ועזרתי

עד מתי...רווקות???
אוו תגובה לענייןדוד=)
עכשיו, אצלי זה יותר מורכב מבנוי לא בנוי וכל זה. אבל אני מאוד מבין מה אתה אומר.
לפי איך שאני רואה את זה, בחיים אדם כל הזמן נבנה, בונה עולם, ועוד עולם, ולפעמים מתפרק מה שבנה, וצריך לבנות מחדש.. החיים מלאי משברים ובניינים. אתה מתחתן עם הבונה, לא עם הבניין.
ולוחם בצבא, שלא רואים בצבא כאחד אפס, מנוול, מספיק בנוי מבחינת אישיות וזוגיות לנישואים, כך לפחות לדעתי
אוו תגובה לענייןדוד=)
עכשיו, אצלי זה יותר מורכב מבנוי לא בנוי וכל זה. אבל אני מאוד מבין מה אתה אומר.
לפי איך שאני רואה את זה, בחיים אדם כל הזמן נבנה, בונה עולם, ועוד עולם, ולפעמים מתפרק מה שבנה, וצריך לבנות מחדש.. החיים מלאי משברים ובניינים. אתה מתחתן עם הבונה, לא עם הבניין.
ולוחם בצבא, שלא רואים בצבא כאחד אפס, מנוול, מספיק בנוי מבחינת אישיות וזוגיות לנישואים, כך לפחות לדעתי
שמח שהובנתי...מאזין אל הקולות
אתה צודק. כל החיים אנחנו נבנים, מסכים כמעט עם כל מילה...

אבל יש לדעתי איזה בניין בסיסי שאדם מגיע אליו. איזשהו כיוון מסוים, כל אדם התעצב הרי בצורה מסויימת ,וככה הוא חי גם בצבא.. אתה תסכים איתי הרי שאדם שלא נבנה מבחינת דרך ארץ, מבחינת יחס לחברים ולסביבה-גם בצבא יתנהג מגעיל.. ועל זה אתה לא תאמר שזה רק בצבא, והוא לוחם, ושהבחורה תקבל אותו..

לכן אני אומר,יש איזה כיוון מסויים,וכל אחד מחפש משהו מסויים..וכן, יש בנות שרוצות לראות בבעלם משהו מוצק.משהו בנוי, מישהו עם יסודות שלא נופל לקטנות האלה...אני לא יודע איפה אתה בצבא, אבל אתה בטח מכיר את הביינישים שעושים חוק טל,והם לא במחלקת בייניש, והם חיים בתוך כל החברה הזו..והם לא מגיעים לרמות שתיארת(אגב, תיארת יפה!;) סחתיין..)

לכן לדעתי יש משהו בדבריך,מצד שני שים לב שאתה לא מתלונן על זה , כשאולי הבעיה היא באנשים האלה שהולכים לצבא,והם לא מספיק בנויים/לא מספיק עם כיוון וכו'.

יהיה בסדר אחי...יא תותח
וואלה קיבלתידוד=)אחרונה
אני חושב שיש הבדל בין מבט אמוני, ראיה רוחנית, בן אדם לעצמו, לבין דרך ארץ.
בישיבה, המקום הרוחני שלך גבוה, מתייחסים אליך אשכרה כמו לבן של מלך (מבחינה רוחנית).
ובצבא אתה חייל מסכן מבין עוד המון לוחמים. ולדעתי המבט האמוני כן מושפע מאוד בצבא. אני אישית כל המבט האמוני שלי השתנה בצבא מין הקצה אל הקצה.
אני מבין אם בחורה אומרת שרוצה בחור איתן.
קיצור, אני מבין בחורה שתגיד כמוך, אבל אני חושב שהשינויים האמוניים והבין אדם לעצמו זה דבר שטוב לעבור ולהתקדם. אבל לגמרי מבין מה שאתה אומר.
הדבר הכי קשה בעולםהפי

סתם הגזמתי, זה לא הדבר הכי קשה בעולם... אבל כן יש בזה מן התסכול

לסיים קשר רציני עם בחור שהוא באמת זהב טהור, ואז למצוא את עצמך שוב בעולם של הרווקים והרווקות... איך עושים את זה בכלל??

פתאום מרגיש לי שכל הגברים לא ברמה שלו.

לא באופי לא בנראות לא באצילות

יש בזה משהו שקצת מלחיץ אותי.

לא יודעת אם זה תקין, אבל יש בי קצת געגוע אליו, למרות שבתוך הלב אני כבר מרגישה שזה היה או חתונה או ביי וטוב שזה ביי

וזה הופך את זה ליותר מסובך שהוא עדיין רוצה

באמת שלא סתם צחקו אשכרה קריעת ים סוף

דמט אני לא בנויה לשטויות האלה

כאילו מציעים לי ובראש שלי עובר.. למה לנסות בכלל

מה היית כותב לבחור? סקרנתמתוך סקרנות

נישט אין שאבעס גירעעט

רווקות אם יכולתן לקבל דבר אחד בתקופה הזאת מה היה?ראומה1

בתקופת חיפוש הזוגיות.

קריזה לא?בנות רבות עלי

פניתי לרווקותראומה1

אהה חח... כן... סליחה. לא התכוונתי להפריע. כמובן.בנות רבות עלי

מקפיצה♡♥︎♡♥︎ראומה1

תשובת הצ'אט - רווקבחור עצוב

• שיהיה גבוה, אבל לא שחצן.

• חתיך, אבל שלא יידע שהוא חתיך.

• חכם, אבל שלא יתקן אותי.

• עשיר, אבל שיהיה עניו.

• תורני, אבל שלא יהיה "כבד".

• קליל, אבל רציני.

• מצחיק, אבל שידע מתי להפסיק.

• רגיש, אבל גברי.

• גברי, אבל מחובר לרגשות.

• ספונטני, אבל מתכנן הכול מראש.

• כריזמטי, אבל צנוע.

• מנהיג, אבל שייתן לי להוביל.

• אוהב לטייל, אבל גם אוהב להישאר בבית.

• ספורטאי, אבל שלא יהיה מכור לחדר כושר.

• בשל רגשית, אבל עם נשמה של ילד.

• חברותי, אבל שלא יהיו לו יותר מדי חברות.

• שיהיה לו תואר.

• רצוי שניים.

• ועדיף שגם יעשה מילואים בלי להתלונן.

• שיהיה לו עסק מצליח או עבודה בהייטק.

• אבל שיסיים לעבוד בארבע כדי להיות עם הילדים.

• שיאהב ילדים.

• אבל שלא ייתן להם מסכים.

• שידע לבשל.

• ושלא יעשה מזה עניין.

• שיקום מוקדם לתפילה.

• אבל גם יישאר ער לדייט עד חצות.

• שילמד דף יומי.

• וגם שיספיק לקרוא ספרי פסיכולוגיה.

• שיהיה מחובר לרב.

• אבל שיחשוב בעצמו.

• שידע לרקוד.

• אבל לא יותר טוב ממני.

• שיאהב מוזיקה.

• אבל שלא ישמיע טראנסים באוטו.

• שיהיה כריש במשא ומתן.

• אבל עדין איתי.

• שיזכור כל תאריך חשוב.

• בלי שאני אזכיר.

• שידע להחליף גלגל.

• לתקן ברז.

• להרכיב איקאה.

• להבין במשכנתאות.

• להשקיע בבורסה.

• ולהוציא את הזבל בלי לבקש.

• שיהיה עמוק.

• אבל גם זורם.

• שידע להכיל.

• אבל גם להציב גבולות.

• שיכבד את ההורים שלי.

• ויאהב את האחים שלי.

• ויצחק מהבדיחות של אבא שלי.

• שיהיה בן 29.

• עם ניסיון החיים של בן 45.

• והאנרגיות של בן 23.

• בלי מטענים.

• בלי אקסיות.

• בלי דרמות.

• ועם אינטליגנציה רגשית של מטפל זוגי.

• וכמובן... כימיה. כי אם אין כימיה — כל השאר לא משנה.

עכשיו אותו דבר לגבריםחושבת בקופסא
עבר עריכה על ידי חושבת בקופסא בתאריך י"ד באב תשפ"ו 20:19

כמובן ג'נרטתי את המקבילה לגברים (חלק חמודים, חלק קצת פספס והייתי עורכת יותר)

שתהיה צנועה, אבל נראית כמו דוגמנית.

תורנית ומשכילה, אבל שאין לה ידע הלכתי יותר ממני.

חכמה ושנונה, אבל שלא תנצח אותי בוויכוח.

זורמת וקלילה, אבל שתקפיד על קלה כבחמורה.

שתפרגן לי מול החברים, אבל שלא תגרום לזה להיראות כאילו היא מחנכת אותי.

נשית וענוגה, אבל שתדע להרים ספות כשמנקים לפסח.

דעתנית ומבינה, אבל שתיתן לי להרגיש הראש בבית.

עצמאית, אבל שתחכה להחלטה שלי.

שתרצה לפרנס את לימוד התורה שלי, וחס וחלילה לא שתפתח קריירה.

שתעשה תואר פרקטי.

עדיף בהוראה או חינוך מיוחד.

אבל שתרוויח כמו בהייטק כדי לשלם שכר לימוד לישיבות.

שתעבוד חצי משרה.

כדי שתהיה בבית כשאני חוזר מסדר ערב.

שתאהב ילדים.

שתגדל שבט של שמונה ילדים.

אבל שלא תיראה עייפה לעולם.

שתדע לבשל כמו אמא שלי.

ושלא תשתמש באבקת מרק.

שתכין חלות כמו במאפייה.

ותלמד את כל הסגולות להפרשת חלה.

שתאהב אורחים בשבת.

ותארח 15 חברים מהישיבה בהתראה של שעה.

ותשמח לשטוף את כל הכלים במוצאי שבת בלי להזעיק אותי.

שתהיה מחוברת לרבנית שלה לתמיכה רגשית.

אבל שתסכים עם הרב שלי בכל נושא.

שיהיו לה אידאלים לתמוך בחצי שנה רצוף מילואים.

אבל שלא תדרוש ממני לגור בגבעה.

שתדע לשיר זמירות שבת.

אבל שלא תשמיע קול ליד חברים שלי.

שתאהב מוזיקה יהודית עמוקה.

אבל שלא תביא לי שירי קרליבך של שלוש שעות.

שתעשה ספורט ותשמור על כושר.

אבל בצניעות ובלי לעשות מזה עניין.

שתדע לנהוג בצורה בטוחה.

אבל שתיתן לי לנהוג תמיד.

שתדע לקפל את הציצית היטב בלי שהפתילים יסתבכו בכביסה.

ותגהץ לי את החולצות הלבנות בלי קמט אחד.

שתהיה עמוקה מחשבתית.

אבל שתסתפק בוורטים פשוטים על הפרשה.

שתדע להכיל את הספקות שלי.

אבל שתהיה יציבה כמו סלע אמוני.

שתכבד את ההורים שלי.

ותאהב את השטויות של אחים שלי.

ותצחק מהווארטים הנאמרים בשולחן שבת של אבא שלי.

שתהיה בת 21.

עם בגרות נפשית של בת 50.

והמראה הרענן של בת 16.

בלי היסטוריה של דייטים.

בלי חפירות של 'לאן הקשר הולך' - שפשוט תזרום עד האירוסים.

ועם יכולת הקשבה של פסיכולוגית קלינית אחרי יום עבודה.

וכמובן... שיהיה ענווה ופשטות. כי אם אין פשטות — איפה כל התורניות?

חחח שיתחתן עם עצמו או עם עץראומה1

ארץ השוקולד

יש שיר כזה

שיתקצר(:אני:)))))

אמונההפי

אגב זו תשובה לכל אתגר

חחחחחהפי

חתן מתוק מדבש*

היי אני עדיין צעירימח שם עראפת

כולנו צעיריםאביעד מילוא

אני חושב שכולנו רוצים לבנות בית ורק מחכים לזה

לא אתה זקןימח שם עראפת

שיעור ד' זה לא צעיר

אם אני זקןאביעד מילוא

לא צריך לקחת אותי כפרוייקט כדי לשדך לי?

לכאורה כןימח שם עראפת

אבל אני כופר וצעיר מכדי להכיר בחורות שיתאימו לך

נע אני סך הכל בן 20.5אביעד מילוא

זקן בעלז. ואולי אתה לא מכיר בחורות שיתאימי לי אבל אולי את הסגנון כן

לתומי סברתי שאתה שיעור ד'ימח שם עראפת

את הסגנון ודאי שאני מכיר, אבל את הבחורות לא

היית קרובאביעד מילוא

מתחיל שיעור ג'

להכיר בנות בסגנון זה כבר משהו אחר. השאלה יותר מי יכול לעזור לי להכיר

געוואלדימח שם עראפתאחרונה

בירור בצניעותחצלה

היי אשמח ממש לשמוע מנסיונכם מה הייתם עושים.

ביררתי הצעה ממש מעולה, נשמע שבחורה תורנית מבית תורני, החברה בטלפון אמרה לי כן היא דוסה, צנועה וכו וכו.

אני מגיע לדייט וקולט שהיא עם שרוול מעל המרפק, לא קצר קיצוני אבל מעל. לא שופט ולא שום דבר, מדבר רק מהנקודה שלי.

חשוב לי שאישתי תהיה צנועה עפ ההלכה, בזה אני בטוח. ואני לא יודע כל כך מה לעשות עם המצב עכשיו. לדבר איתה על זה ולהגיד שזה מפריע לי ? נראלי יכול לפגוע בה.לפסול על זה בלי להבין מה עומד מאחורי זה? נראלי חבל.

מה אתם הייתם עושים?

בנות - זה בסדר שידברו איתכן על זה? ואם כן, איך?

אין סיבה לפסול על הסף.shindov

אם הקשר יהיה רציני. אז יש נושא לשיחה. אפשר עוד לפני שהקשר יהיה רציני. על הסף אין סיבה לפסול.

אני נאלץ לבשר משהו לא כ"כ טוב ( בקטע קליל כן ?)מוקי_2020

אם עכשיו קשה לכם והמון סימני שאלה וכל האונליין והוואצאפ והרשתות החברתיות

אז קחו בחשבון שעוד 30 שנה, לכל אחד יהיה חבר רובוט עם בינה מלאכותית, ששום בן או בת זוג בעולם יוכלו לנהל שיחה אפילו קצת קרובה לרמה שלו.

תחשבו על השיחה המושלמת. הכל מדוייק, גם האי דיוק יהיה מדוייק.

לדבר הזה יהיו השלכות עצומות על התא המשפחתי..

איך למה וכמה ? אין לי מושג.

אבל העוצמה תהיה גבוהה מאוד. השינוי יהיה גדול מאוד.

אני לא בטוח שאנשים מפנימים את השינויים שבדרך.

לכן....אההמ אההמ...

אני מבקש מכולם, להזדרז ולהקים תאים משפחתיים כמה שיותר מהר,

אני פונה בעיקר לנודניקים שיכולים להקים את זה כבר מחר בבוקר ואין להם שום מגבלות אמיתיות. כלום. הכל בראש אצלם.

מאלה אני הכי מאוכזב. לא רוצה להלחיץ אבל זה על גבול חיל_ _ ה _ _ . זה לא בסדר.

בכל מקרה ברגע שגברים (שהם למעשה ילדים) יתקלו ברובוטיות של 2035, המצב יהיה הרבה הרבה יותר מורכב.

תקימו כבר השבוע תא משפחתי. תגמרו עם זה וזהו. די. מספיק.

אני מבקש שתקחו את ההתראה ברצינות,

כמו התראה על טיל בליסטי איראני שבדרך אליכם ואתם באמצע שום מקום ואין לכם מה לעשות,אז אתה ממשיכים ללכת ולהאזין למוסיקה באייפון

כי אתם יודעים שהשם איתכם והוא ורק הוא מחליט מתי הסרט מסתיים וזה לא הגיוני שזה יהיה בגלל טיל בליסטי,

בטח כאשר אתם נותנים מעשר כל חודש לנזקקים באמת ולא מחליפים מעשרות בין חברים כדי לסמן וי.

תודה על תשומת הלב, למרות שאני מודה שהייתי עוצר כבר בכותרת ולא נכנס לתוכן,

אבל אתם עשיתם את זה. כל הכבוד.

לדעתי ברור שאדם עדיף על רובוטארץ השוקולד

לא הייתי חושש מזה לשניה

אני חוששת אפילו לתת לו משהו לעשותנחלתאחרונה

במקומי; שיר או סיפור וכו'. חוששת שהוא יעשה זאת טוב יותר.

ולזה אני לא מוכנה. באמת רוצה להאמין שאף פעם לא

יוכל להחליף את האדם, את היצירתיות האנושית.

אחרת, מה אנחנו עושים פה בכלל?

לא מטריד אותי,חתול זמני

מהסיבה הפשוטה שאיני אוהב לנהל שיחות.

פלוטרכוסנקדימון

הרימו כוס לחייו ואמרו: "ומה עלינו לספר למלך על אודותיך, זנון?".

"לא כלום", השיב להם, "מלבד שישנו איש זקן באתונה שיכול לשתוק בשעת משתה".

"על הפטפטנות", פלוטרכוס.

מסכימה.נחלת

כוחה של מילה טובהמוקי_2020

(מיועד לכל המינים, רשום מנקודת מבט זיכרית, כי אני זכר )

מה תעדיפו יותר מתוך 2 אפשרויות.

אפשרות 1 :

בת זוג שתעגל פינות כשהיא תביע את דעתה בחיוך ונועם לגבי דברים שהיא מספרת לך, כדי לא תפגע, לא תכעס או לא תתעצבן

( גם דברים שלא קשורים אלייך אלא גם אליה או לאחרים)

אפשרות 2 :

בת זוג שתגיד הכל דוגרי, אמת טהורה, בצורה הכי ישירה. בלי לעגל. בלי לטאטא. כשאתה הולך לישון אתה יודע בדיוק מה היא חושבת באמת.אין משחקים. אין הפתעות.

עכשיו אני כבר מכיר את המגיב בתגובה השלישית שירצה מישהי שהיא גם וגם

והיא תדע מתי להיות ככה ומתי להיות ככה כאילו היא AI מהלך עם הוראות הפעלה.

אז זהו שבשאלה הזו אין כזה פטנט.

לכן, צריך לבחור מבין 2 האפשרויות כדי להבין מה תעדיפו יותר 1 או 2 .

תדמיינו שתקבלו 100% כזו לכל החיים ואז תענו.

גן עדן רוחני עוד בחייכם, לעונים

לא הבנתי למה אי אפשר גם וגםהפי

ברור שאפשרות 1חושבת בקופסא

טאקט ויכולת להתאים את עצמך לסיטואציה שאתה נמצא בה היא נכללת בכישורי חברה בסיסיים.

ברור שיש מקרים שעדיף לוותר על הנימוסים ולדבר ישירות, אבל הרבה יותר מעצבן בן אדם שלא יודע להתאים את עצמו לסיטואציה.

לכל דבר יש מחיר והשלכות (עונה לאלפי המגיבים)מוקי_2020

אוקי,

למשל אם בן אדם "מתאים את עצמו לסיטואציה" ולמעשה נרצה או לא, צבוע כלפי הצד השני,

איך נדע שהוא לא עושה את זה איתנו ?

כי אצל הבן אדם הישיר, עם כולם, נדע שמה שהוא אומר, זה מה שהוא חושב

ואם הוא רוצה "להתאים את עצמו לסיטואציה", הוא לא מחרטט הוא פשוט שותק.

ואם הוא אוהב את הצד השני הוא מחייך לו ואם הוא לא אוהב הוא לא מחייך. הכל ברור. בלי לעגל פינות. בלי צביעות.

אחרי ההבהרה הזו,

איזה אופי תעדיפו יותר ?

גם אני מעדיף בחורה יפה וגם שמאוד אוהבת את המטבח וגם אוהבת מאוד לגדל ולחנך ילדים (ממש אוהבת, נהנית מזה)

אבל מה אני מעדיף יותר ? שתאהב לגדל ולחנך ילדים.

אין לי בעיה שהיא לא תהיה יפה ושלא תאהב את המטבח, למרות שגם אלה דברים חשובים, אבל אם צריך לבחור, בחרתי. ויתרתי.

רואה ? עניתי על התשובה.

עכשיו תורכם (פנייה לנשים וגברים)

מה חשוב לכם יותר ? ישיר כלפי כולם (סותם במקרה שלא רוצה לפגוע אבל לא מחייך ולא מספר סיפורי סבתא)

או...מעגל פינות ? זורם ? ונרצה או לא מחרטט קלות. או זה או זה.

זו השאלה.

שאלה שיש לה תשובה ברורה מאוד וניתן לענות עליה בצורה החלטית,

גם אם זה פחות נח, אבל זה פורום אנונימי, אז אני מאמין שזה אפשרי.

זכיה ב 20 מיליון שקל בשנה הקרובה , לעונים.

חושבת שישיר. זה מעורר אמון. הכן זה כן והלא זה לא.נחלתאחרונה

אני בחור. זה חשבון של אמא שלי. הצעות שהיו תפוסות -יעל11

האם שייך לגבי הצעות שאמרו לי שלא פנויות כרגע, או שבדיוק קיבלו הצעה אחרת, לשאול לאחר זמן מה את המשדך מה קורה ואם פנויה? או שלא שייך?

לענ"ד שייךאשר ברא

גם לדעתי שייךגב'

לברר אף פעם לא מזיקאביעד מילוא

אם אמרו שלא פנויות או קיבלו הצעה אחרתארץ השוקולד

שייך,

סביר מאוד שאפילו לא קיבלו את הפרטים שלך בגלל זה.

לאחר זמן כןברוקוליאחרונה

החברה של אחותי, הפספוס שלי, והלב שעדיין צובטיאיר45

הי, לא יודע אם מתאים לשתף כאן אבל בכל זאת...

אני גר בישוב מאוד קטן אי שם... היתה לאחותי חברה טובה שגדלה אצלנו ממש, ותמיד הדיבור היה היא לי ואני לה... [גם ממנה גם ממני]

בסופו של דבר כל אחד פנה לדרכו... ובאמת שכחתי ממנה עד שגענו לגיל היא לא הייתה הראשונה, אבל אני כן אגיד שלפני שנה ניסינו להציע אבל היא הייתה בוף תקופת מבחנים, מיד אח"F יצאה עם מישהו והתחתנה..

וואלה עבר לי יצאתי עם עוד, עדיין לא מצאתי...

אבל פתאום זה חזר לי בברומנג, לא יודע כל פעם שאני רואה אותה עם בעלה (נולד להם בן)... זה כן עושה משהו בלב...

ובשבוע האחרון פתאום יוצא לי לחושב עליה, ואני בלחץ מזה... מה הקשר שאני חושבב, זה כבר עבר לי.

וגם אני כאילו אומר מה אני ימצא...

בקיצור אני אוכל תסביכים...

אני חושבת שמה שאתה מרגיש הוא די אנושיהפי

לפעמים דווקא כשהאדם כבר לא רלוונטי עבורנו הדמיון מתחיל להשלים את כל מה שלא באמת קרה. הוא בונה בראש מה היה יכול להיות ובקלות מצייר תמונה מושלמת ( מידי) שלא בטוח שהייתה קיימת במציאות.

כשאתה רואה אותה עם בעל וילד אתה לא באמת רואה את החיים שהיו יכולים להיות לכם. אתה רואה תוצאה מוגמרת והמוח באופן טבעי משלים את החסר..

אל תשכח שגם אם הייתם נפגשים אף אחד לא יודע אם באמת הייתם מתאימים. יש הבדל גדול בין פוטנציאל שדמיינו במשך שנים לבין זוגיות אמיתית שנבנת יום יום .

ובעיניי, המשפט שכתבת מה אני אמצא? הוא כנראה הדבר שבאמת יושב מתחת לכל זה. מתי שלי תגיע

אל תיתן למחשבות האלה לשכנע אותך שפספסת את האחת. יכול להיות שהן פשוט מזכירות לך כמה אתה רוצה כבר להקים בית משלך. וגם זה, בעזרת ה' יגיע.

ועם כל מה שכתבתי לי יש כלל ישר שקופץ לי לא להשוות לאחרים תתרכז בעצמך זה באמת הרבה יותר כיף

ואוו נכון מאודיאיר45

זה באמת מה שחשתבי בהתחלה... מי אמר שאנחנו בכלל מתאימים. וזהעבד טוב

רק שבחודש האחרון לא יודע פתאום נכנס למח

בהצלחה(:הפי

צודקת לחלוטין.נחלתאחרונה

אישית, אני מעדיף קסם אישי על יופי.בנות רבות עלי

יש בנות שהן לא יפות, הן פשוט לא. אבל מהדרך שהן מתבטאות, וזה כולל את כל הדרכים האפשרויות (כן, התנא שנה דרך, מצחיק) במיוחד אלו שבטוחות בעצמן. או שאני בכלל מנסה להגדיר משהו שאני נמשך אליו ספציפית ולא יודע להגדיר אותו זו גם אפשרות. אולי, נראות צעירות לגילן אבל מתנהגות כבוגרות? אולי. למעשה אני די נוטה לחשוב שזה אכן זה.

נתקלתי במישהי כזו אתמול והיא עדין תקועה לי במחשבה וזה מוזר. אז בקיצור אם היית אתמול בפתח תקווה בהיפר מור תכתבי לי. סתם.

יפה. התבגרת, החכמת,למדת להסתכל לעומק ולא בחיצוניתפ.א.

ואי לגמרי אחי.בנות רבות עלי

עכשיו מה הקטע?בנות רבות עלי

עכשיו הגעתי לבית אז אני יותר מיושב. שניה רגע עוצר כי נשרף לי האוכל.

אוקי שומעים? אז בקיצור, עכשיו אני פתאום קולט את הפספוס. היא היתה עם האח שלה (בנינו זה הבן שלה אבל אני מעדיף לחשוב שהיא לא נשואה)

קיצר זרקה לו פירגונים בקול .. "מלך מלך!" אני סתם הסתובבתי. נראה לי היא חצי התפדחה למרות שהיא לא מהמתפדחות. אולי מהמפדחות זה כן. בקיצור....

מה רציתי להגיד, חשבו על הסיטואציה שאני מסתובב ואומר לה "יותר ממני?..." מה לדעתכם היתה התגובה שלה? אני אומר הייתה מבקשת את המספר לא שאני משוויץ עכשיו או משהו.

סתם טוב אני רואה שאני שוב מדרדר לכן נעצור כאן. יש למישהו משהו להוסיף?

אתם אומריםבנות רבות עלי

זה בסדר אתה גם ככה מדבר לעצמך אין מה להוסיף . אוקי... הבנתי.

אני הולך.

🤣🤣🤣

תלוי בהומור שלהארץ השוקולד

חד משמעיתהפי

יש מי שיתפסו דבר כזה כהטרדה, או בתחום האפורנקדימוןאחרונה

קשה לדעת.

אולי יעניין אותך