מה זה אומרבוער!
זה שאת רוצה מישהו ומרגישה כלפיו רגשות זה נפלאתפוח יונתן
אבל זה עוד לא אומר שאתם מתאימים.
צריך 2 לטנגו.
ואפילו אם זה הדדי ואתם כן מתאימים במידה מסויימת, זה לא מחייב שתתחתנו כי קיימים אי שם עוד הרבה בנים אחרים שמתאימים לך, ואולי יש שם מישהו שאפילו מתאים לך הרבה יותר ממנו.
אבלבוער!
לאצריך עיון
נכון שיש מימרא של 'ארבעים יום לפני יצירת הולד', אבל אין לזה שום נפקא מינא למעשה ורואים דיונים הלכתיים על 'שמא יקדימנו אחר'
מנפץ בועות
רחפת..
אין מצבבוער!
בדוק יש רק אחד שזה האמת. מבחינת הרצון האלוקי ודאי שזה ככה שיש אחד שהוא המיועד ואליו נגיע בסוף, אבל אתה אומר שבדרך יש הסתעפויות אפשריות? נשמע לא הגיוני
נשמע לך הגיוני שיש רק אחד בעולם?געוואלד
ואם הוא חלילה ימות, תהיי לבד כל חייך?
ואם הוא לא ירצה, שניכם תישארו רווקים?
ואם מישהי התחתנה עם מישהו שהוא לא 'שלה', מה המישהו שכן 'שלה' יעשה?
ואין עוד אנשים שאת יכולה להרגיש טוב איתם?
זה דווקא פחות הגיוני.
שמעי שיעורצריך עיון
באופן עקרונילא נולדתי
אפשר להתאהב בהרבה אנשים (אבל לא כולם)
לדוגמא מישהו שהתחתן והיה מאוהב עד כלות הנשמה, התגרש והתחתן שוב עם אחרת כשהוא מאוהב עד כלות הנשמה
מסקנה: אפשר להתאהב בכמה אנשים
(לדעתי גם כל המשמעות של 'האחד' קצת תמוהה, מישהו נמצא מתאים לאופי שלי, רואה אותו כשותף לחיים ואוהבת אותו? סלמאת. זה ה'אחד', יתכן מני רבים אבל איתו אתחתן כי אנחנו מתאימים
)נובוער!
"וכך בעצם קורה לכל אדם עם בת זוגו. מלכתחילה עוד בעולמות העליונים לפני שנולדו, היו נשמותיהם קשורות זו בזו, ולאחר מכן התחלקו ונפרדו, עד שנולדו במשפחות שונות. וברגע שהאדם מתבגר ועומד על דעתו הוא מתחיל לחפש את בת זוגו, ובלשון התלמוד (קידושין ב, ב), "אדם מחזר אחר אבידתו", וכל זמן שהוא שרוי בלא אשה, עדיין לא מצא את תיקונו ולא השלים את עצמו." פניני הלכה הרב אליעזר מלמד. זה לא מלא אופציות..
את לומדת קבלה?צריך עיון
מה הקשרבוער!
לא תמיד דברים הם כפשוטםצריך עיון
(אני יכול להוסיף גם הסברים על זיווג ראשון וזיווג שני)צריך עיון
לא כדאי להסתבך במחשבות על הרצון האלוקידגן ותירוש
''והארץ נתן לבני אדם'', מבחינה טבעית נטו בוודאי שיש לאדם יותר מזיווג אחד.. זה לא שהאדם הוא חיה, יש מוסר, תורה, ערכים, בורא לעולם אבל אין סתירה.
תחשבי על אדם שח'ו נפטרה אשתו בגיל צעיר, אמור לחיות לבד את חייו בגלל שהיא המיועדת?
גם מבחינת הרצון האלוקי יש מה לתמוהה שהרי שורש קיומנו הוא הנשמה והנשמה היא 'חלק אלוה ממעל'-משמע שורש קיומנו הוא אלוקי אינסופי וטהור, לכן וודאי שהחלק האלוקי הנמצא בגבר א' יכול להיקשר גם לחלק האלוקי הנמצא בגברת א' ובגברת ב' ומה שניצת הוא תחושת שייכות בין הנשמות.
בכ'מ אנחנו לא חיים לפי הבחינה של הרצון האלוקי, זה למעלה מהשגתנו ומשבש את החיים הנורמליים.
ממליץ לך לקרואפאי פקאן
אם תרצה אוכל להביא לך את הקטע המדובר.
(אני אשמח, אם זה לא קשה)צריך עיון
מתנצל, יתכן שטעיתיפאי פקאן
יתכן שזה מספר אחר
מעניין. אולי תזכה את כולנואופטימיות
חחחחחחח אהבתי את המשל והתשובה כן!!לידיה
בגדול יש הרבה מאד רבדים בהם ניתן להתחבר לאדם. ברגש, בשכל, במעשה,
יש תכונות אישיות שאנו מוצאות קשובות לב, ולא פלא שנמשכים.
הנקודה היא שבע''ה כאשר תזכירי את האמתי טצזכי לבנות איתו בית תראי שזה משהו אחר לגמריי. אבל כדי להגיע אל המקום הזה ברגש צריך השקעה רבה.
לפני החתונה היה לי קשר שבזמנו חשבתי שזה הדבר הכי אמתי ומדהים שיכול להיות. כולל טלפתיה וכד'. בסוף זה לא יצא לפועל ובטלנו את האירוסין....דווקא עם בעלי זה היה בלי החוויות מסעירות וטלפתיות, אבל האמת הרבה יותר עמוקה. הקשבה אמיתית פנימית מכל הלב כדי להבין זה את זה... בקיצור המדד לדעתי זה ההשגחה הפרטית. יש כל מני סוגים של קשרים, והלב שלנו הוא לא כולו רק נשמה אלוקית. יש גם רבדים אחרים. ומי שיזכה להיות בעלך זה האדם שה' החליטמ- לכן אגב זה נקרא זיווג ראשון כל האפשרויות האחרות שקשות כקריעת ים סוף זה זיווג שני, בכל אופן כאשר מכניסים את השותף השלישי הקב''ה מבינים שהוא יודע מה באמת הקשר שלו אנו זקוקים. אז מה היה הרגש אל הבחור ההוא? רגש טבעי שהתפתח. מה היה חסר בו? המימד האלוקי. בע''ה שתמצאי את בעלך בקרוב תדעי שזה האמיתית כי כאן הקב''ה איחד אתכם ובפך אתכם לאחד.
כי מצד כאן זה כבר usb שלא יכול להתחבר לשום דבר אחר, כי נוצר משהו חדש בהגדרה שלו
ברורבוער!
לא שורט אותך הקשר הקודם שהיה לך? מה הוא היה בעצם ואיך הוא ככ התאים אם בדיעבד מתברר שזה בכלל לא בעלך?
לא שורט, כי זה היה עפ''י הלכהלידיה
חיים שלא מתאימים לי.
קבלתי הרבה מהקשר, וגם הוא. וזה נגמר ממקום של החלטה משותפת ומובנת.
היה קשה אבל היום אני מבינה שמה שהיה זה אהבת ישראל טהורה ואמתית.
אין מה להשוות לרגש כלפי בעלי...
וואי יפהבוער!
סליחהצריך עיון
אין צורך.. פשוט לדעתי זו חשיבה שמשתנהרחפת..
מה שאמרו לפני.. הרגש לא אומר הרבהארץ ושמים
לכן לא כל פעם שמתפתח רגש כלפי מישהו, ואפילו אם זה קרה רק פעם פעמיים, יש לזה משמעות. ובמיוחד אם זה רגש שלא פותח לכדי מעשה, שאפילו לא יצאתם.
חות מזה שיכול להיות שתרצי לצאת איתו ותחשבי עליו, ואחרי שתתחילו לצאת תגלי שהוא לא מי שחשבת ושאת לא רוצה אותו, או שאתם לא מתאימים.
וכן, מצטערת לשבור לך את הסטיגמה אבל, לכל סיר אין רק מכסה אחד.
בהצלחה! ואל תתני לזה לפגוע ברגש שלך, שהוא דבר טוב ובריא, ורק בזכותו יוצרים קשרים.
וואו מדויקבוער!
זה לא סתםדגן ותירוש
הכאב, הצער וכן תכונות ושאיפות מהאדם עצמו, נלקחות להמשך הדרך ואין בזה שום רע!
היה פה לא מזמן שרשור מקסים על מה כל אחד לקח ממדויטים/דייטים שנגמרו.
את חושבת שיש לך את האחד שלך ורק שלך?מישהי=)
ושתהיה לכם משפחה לתפארת.
הרגשה של משהו,ד.
זה עדיין לא אומר.
אפשר להרגיש כך ראשונית, ומתוך שממשיכים לברר, רואים שלא.
וגם אם כן, זה דבר שצריך לבנות על גביו.
זה נותן בסיס לבדוק. ואם מחליטים לא לבדוק, או לא לבנות הלאה, אז זה דועך. אופציה שלא בוררה ובוודאי לא יצאה לפעל.
זה לא אומר שאת "לא יכולה לסמוך על ההרגשות שלך", אלא לדעת, קודם כל, שהן לא הכל. יתכן מישהו ש"מרגישים" וכשמכירים יותר, רואים שזה היה מצד מסויים, אבל זה לא זה.
ודבר שני,שבלי לבנות ולברר ולהשתדל ולהכיר, על גבי הרגש - אכן לא יצא מזה כלום...
בדיעבד, למפרע, גם זה מה'... הרבה דרכים למקום.
בחירה, קודם כל בחירה שלנו ב"הים...
אין מה לחשוב חשבונות שמיים!!
את עושה את הבחירות שלך ובדיעבד אפשר לומר שזה היה רצון ה'
ואם לו יש את שלו מן הסתם שגם שלך מסתובב פה ויגיע אליך
או שאפשר לומר שכל פעם מגיע מישהו אחר שהוא הזיווג לאותו זמן, אם עדין אין מוכנות הוא יעשה אותך מוכנה יותר ואת אותו (אין שום דבר שהוא סתם, מכל הכירות יש משהו ללמוד) ואם אתם מוכנים זה מצליח
כל מי שפגשנו ובנינו עליו זה משמיםבינייש פתוח
באופן עקרוניאהוד כהןאחרונה
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש
ממגדלי השנהב
מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב
מהארמונות המפוארים והמתנשאים
אשר שייכים רק לנשואים
טיפים לנו הם מחלקים
שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים
"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים
על המדרגות המפותלות מנסה לטפס
דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס
הלב המסכן שאף פעם לא מוותר
כבר טיפה מתחיל להישבר
"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"
אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה
"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים
את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים
תזכרי אני לוחשת לעצמי
"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"
את תשימי מעלית על האדמה
תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!
את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום
או ששאלת שאלה רטורית?
מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש
אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן
עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום
אני שואל שובאריק מהדרום
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
ח"וזיויק
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.
דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.
ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.
ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.
טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבשאחרונה
וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.
הגיוניintuscrepidam
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שולחקעלעברימבאר
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה
האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂
אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה
לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...
אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?
מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?
וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?
אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?
תודה מראש לכולם!!
שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי
התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)
להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender
בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים.
ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,
מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"
ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...
(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)
מה אומרים?...
לא הבנתיintuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי
עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".
"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"
יפה מאוד זיויקשפלות רוח
אוישנפש חיה.
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+
ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.
אין מה לעשות יש אנשים שמקשים
מורידים את הרמה בשביל כולם.
אין נאמנות.
מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.
בבוקר והנה היא נעלמה.
אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה
אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..
אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...
התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...
ואז גיליתי שיש שם לדבר הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...
:')חתול זמני
הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו
מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה
לומר פשוט שלא מתאים?
בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb
עולים תחושות בדייטים עצמם
עולים תחושות בין דייט לדייט
מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?
מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)?
סתם מבאסהפי
שיש פער זה לא אמור להיות ככה..
אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר
מסכימהרק נשמה
בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני
נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb
יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..
כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק
יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי
כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..
והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .
זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה
ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..
אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני
לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה
וואי לגמריadvfb
בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.
אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.
וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.
מענייןמחפש שם
חח אני בןadvfb
ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,
שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה
את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה
לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר
אמן
מחפש שם
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb
והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,
לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..
לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן
נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה
כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים
ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא
ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות
הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)
יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb
בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם.
בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב...
השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.
יפהרק נשמה
ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון 
כן כןadvfbאחרונה
להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה
שלום לחברות הפורום היקרות!
כן, זה רק לנשים.
הייתי פעם פה...
עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין
וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן.
ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים
וקריעת ים סוף
והתחתנתי ב"ה
(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה)
ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!
כתבתי ספרון על המסע
מילים שה' שלח לי להתמודד
וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק!
20260331102053.pdf (תלחצי על זה)