זקוק לעזרה ועצה דחוף מריבה קשה בין אחי לאשתי!!!גבר42
עבר עריכה על ידי גבר42 בתאריך י"ט באייר תשע"ז 17:46

שלום לכולם, מצטער מראש על האורך...

אני גבר נשוי עם 2 ילדים מקסימים,

ראשית ברצוני לומר שאנחנו זוג חילוני. אבל כשאני מחפש באינטרנט על קשרים סבוכים משפחתיים אני תמיד מגיע לאתרים דתיים או של שומרי מסורת. ואני אוהב את מה שאני קורא, לכן החלטתי לכתוב כאן ולקבל עצות מכם. 

אני זקוק לעזרתכם דחוף כי המצב עם אשתי יצא מכלל שליטה והגיע לנקודה קשה מאוד בקשר.

אנחנו נשואים כשבע שנים ומאז שאני זוכר את הקשר בינינו אשתי לא אהבה את אחי ואת אשתו.

תמיד היא ראתה אותם כגורם עויין. 

רוב המריבות הגדולות שלי ושל אשתי הן בגלל אחי או דברים שהוא עושה. 

קודם כל אתן רקע קצר על אשתי ועברה, אשתי חוותה טראומה קשה מאוד בילדותה היא איבדה את אמה ז"ל כשהייתה בת 14. אמה הייתה כל עולמה והיא אהבה והעריצה אותה עד אין קץ. 

אבא שלה לא ממש ידע להתמודד עם 2 ילדים קטנים ברח ואף הכיר נשים אחרות ולא התנהג כמו אב. 

וכתוצאה מכך אשתי נאלצה ללכת לפרנס את עצמה ואת אחותה הקטנה. 

היא היוותה מעין אמא עבור אחותה הקטנה והגנה עליה מכל דבר, אפשר לומר שהקריבה את חייה למענה.

אין לי מושג איך הרווחה לא התערבה ואיך לא טופלה על ידי פסיכולוג אבל זהו המצב.

עליי לציין שאני ואחי התחתנו בהפרש של שבועיים אחד מהשני וגם זה דבר שהציק לאשתי כי בתאריך שהתחתנו 

חברה טובה שלה בעצם כמו אחותה הייתה כבר צריכה ללדת ולא יכלה להיות נוכחת בחתונתנו. 

עשינו את החתונות קרובות אחת לשנייה בגלל שאחותי באה מארה"ב ורצינו שכמובן היא תהיה נוכחת בשתי החתונות.

אשתי לא הסכימה לדחות את החתונה בחצי שנה, הייתה מאוד לחוצה להתחתן בתאריך שבחרה, ואני הייתי מוכן להמתין. 

לאורך כל השנים היו הרבה מריבות עם אחי והמון מתח וקנאה אבל אף פעם לא הגיע לרמה שהגיע לפני שבוע. 

אח שלי רחוק מלהיות מושלם, הוא לא כל כך מוצא את עצמו בעבודה ומחליף הרבה עבודות, הוא ואשתו דיי בזבזנים ולא יודעים להיות מחושבים והוא מבקש מאבא שלי כספים לעזרה במשק הבית או שהוא עושה קניות להורים שלי ועל הדרך עושה גם קניות עבור ביתו שלו, לאחי יש 2 ילדים. 

הוא ואשתו גרים בבית שאבא שלי נתן לו אבל לא חושב שרשום על שמו. 

אני ואשתי רכשנו בית בעזרתו של אבי שנתן מחצית מסכום הבית. בית יותר גדול משל אחי. 

אבא שלי גם נתן את האוטו הישן שלו לאחי במקום שאחי ישאל את האוטו ממנו כל הזמן או שיבקש שיסיע אותו לכל מקום הוא החליט לאחר לידת הילד השני לתת לו את הרכב הישן שלו.

כל הדברים האלה גורמים לאשתי לשנוא את אחי ומשפחתו ולפחד מהתנהלותו של אחי. 

עליי לציין שאח שלי אינו אדם רע הוא רק אינו אדם שמתנהל בצורה בוגרת אלא ילדותית ולא מבין אחריות מהי. 

אשתי מאוד נקשרה להוריי ואוהבת אותם ודואגת שלא יאונה להם כל רע גם מפני בנם שלהם, שהיא סבורה שהוא מנצל אותם.

ההורים שלי לצערי הרב כבר מבוגרים ואינם בקו הבריאות ולאחרונה אבי היה מאושפז בבית החולים כ-3 חודשים במצב קשה ברוך השם כיום הוא בבית ויצא מזה. ואימי נותרה לבדה בבית עם העובדת הזרה.

במהלך השלושה חודשים האלה אשתי עשתה ועזרה המון, דאגה לא להשאיר את אמא שלי לבד, דאגה לקניית תרופות וקניות לבית וסידורים לכן האוטו של אבי שימש אותה לכל הדברים האלה בזמן שאני ואח שלי היינו עם אבא לסירוגין.

בתקופה הזאת הייתה מתיחות גדולה וכולנו דאגנו, בתקופה זו של אי וודאות בנוגע לאבי אח שלי רצה ליישר את ההדורים עם אשתי ולהשלים והם מעין 'השלימו' אבל אשתי הסכימה בחצי פה

היא לא רצתה שאחי 'יעזור' כי פחדה שישתמש בכרטיס האשראי של אבי לקניות לביתו. כמו-כן היא לא רצתה שישתמש ברכבו של אבי מפני שפחדה שישתלט על הרכב וייקח אותו לעצמו ולכן רוב הסידורים והטיפול באימי 'נפל' עליי ועל אשתי. 

לאשתי יש כל מיני פחדים ודאגות כאלה, ולכן גם אם אח שלי רצה לעזור יותר, לא הייתה לו ממש אפשרות. 

כל דבר שאח שלי עושה היא חושבת שיש אינטרס מוסתר מאחוריי זה, לא סומכת כלל עליו ועל אשתו. 

כיום ברוך השם אבא יצא הביתה ומתאושש לאט לאט אך עדיין לא נוהג. ואני ואחי לוקחים אותו לסירוגין לבדיקות אצל הרופא. פעם האחרונה לפני כשבועיים אחי לקח אותו לרופא עם האוטו של אבי, ואבא שלי הרשה או אמר לו שייקח את הרכב לכמה ימים, גם משום שהייתה תקלה באוטו של אחי. 

שלושה ימים אחריי זה אנחנו כולנו אצל ההורים שמחים ואז יורדים למטה לגן המשחקים ואשתי קולטת את האוטו של אבא שלי אצל אחי ומתחילה לרתוח היא אומרת לו שהיא צריכה את האוטו ליום ראשון ואז אחי שואל אותה למה, ואז העניינים מתלהטים אומרת לו אני לא חייבת לך דין וחשבון, אני צריכה את האוטו וזהו. כל זה נעשה מול אשתו של אחי וילדיו הקטנים והיה לא נעים, אני בדיעבד מצטער שלא ניסיתי להרגיע אותה ולקחת אותה לאוטו שלנו, אבל אמרתי ניתן להם צ'אנס לפתור את זה ביניהם. נמאס לי להיות בין הפטיש לסדן כל הזמן...

לאחר שחזרנו הביתה ואשתי כעוסה מאוד ממש התהפכה אחי התקשר אליה לברר מה קרה למה היא כל כך כועסת עליו ומתייחסת אליו ככה, פה היא כבר לא סתמה את הפה  והתחילו חילופי דברים קשים, דיברה על הירושה של אבא שלי שתודה לאל חי וטענה שאחי לא ייראה ממנה כלום ושהיא יודעת שזה רק מה שהוא רוצה את הכסף של ההורים, אמרה לו שהוא אפס ועוד מילים, אינני יודע בדיוק מה אחי אמר אבל ייתכן שהוא גם אמר מילים לא יפות. 

לאחר מכן אשתי התקשרה לאבי ושאלה אותו למה האוטו היה אצל אחי, הריי הוא אמר שיישאר אצלה שביקשה ממנו, כמו-כן אמרה שאם הוא מחלק ירושה גם היא רוצה. אינני יודע למה קפאתי ונתתי לה לדבר ככה לאבא. 

לאחר יומיים אחי התקשר אליי רותח וכועס ואמר שהוא לא רוצה לשמוע עליה לראות אותה שהיא שטן ושלא תדבר בחיים על ירושה, שזה רק בין שלושת האחים והיא לא צריכה לדבר על זה בכלל זה לא עניינה. הוא אמר שאני סמרטוט וצריך להעמיד אותה במקום אחת ולתמיד. 

שבוע לאחר מכן היינו בארוע של קרובי משפחה ולטיפשותי חשבתי שאחריי שבוע אחי קצת יירגע, אבל אחי בא רותח וכעוס ורצה לעשות לה בושות וסצנות על יד כל האורחים. 

דיברתי איתו ביקשתי ממנו סליחה ושיירגע אך דבר לא עזר גם דודה שלי שישבה איתנו בשולחן ניסתה להרגיע אותו אך ללא הועיל...

כשביקשתי ממנו שיחזיר את ההורים הביתה כי אני צריך להישאר עם אשתי והילדים הוא סרב והכריח אותי לקחת אותם, אמר לי לא וחייך, אשתי אמרה לו אתה בטח מרוצה עכשיו, אז הוא התפרץ עליה והתחיל לצעוק ולדפוק על השולחן קרא לה את אפס את רפש הוא רצה לקום והיא אמרה לו תבוא נראה אותך, אבא שלי, דודה שלי וגם אני קמתי ואמרתי לו שאני לא מוכן שיתנהג ככה וידבר אל אשתי ככה. לנוכח ההמולה אנשים בשולחנות הצמודים שאלו מה קרה ואשתי אמרה שאחי משוגע ואיים עליה, הם הציעו לה את הטלפונים שלהם לעדות והיא לקחה בשמחה... 

יצאנו בבושת פנים ואחי נשאר שם כעוס וכואב. 

לאחר שהגענו הביתה אשתי אמרה לי שהיא לא רוצה יותר להיות חלק מהמשפחה שלי ושאני לא הגנתי עליה ועמדתי לצידה ושהיא רוצה לפנות למשטרה כי היא מאויימת...  במהלך כל הסופ"ש פחדה ודאגה והתקשרה לעו"ד קרוב משפחה והתייעצה, בשום פנים ואופן לא יצאה החוצה לבדה משום שפחדה שאחי יערוב לה ויתקוף אותה או את הילדים, מה שכמובן לא היה מתוכנן ואחי בכלל לא עושה דברים כאלה אבל היא הייתה מבועתת ובפרנויה. 

אני נהייתי חולה ועצוב מאוד מכל המצב, מצד אחד אשתי שאני צריך להגן עליה כועסת עליי ומאוכזבת ממני ואף שוקלת להיפרד ממני, ואחי שגם רותח עליי ואני באמצע בין שניהם ושניהם כועסים מאוד עליי. אחי כועס שלא הרגעתי את אשתי ושמתי אותה במקום ואשתי שלא הוצאתי את אחי מהאולם ברגע שהתנהג כמו שהתנהג...

כרגע אשתי לא רוצה שהיא והילדים יהיו בקשר עם המשפחה שלי, לא רוצה כמובן שאחי יהיה נוכח כשהילדים אצל ההורים בבית או בכל מקום שאני עם הילדים, לא מוכנה שנהיה תחת אותה קורת גג יחד. לא רוצה שאחי או משפחתו יתקרבו לרחוב שלנו. היא כמובן אמרה לדודה שלי שהיא מחוקה וגם ההורים שלי היא לא הולכת לבקרם יותר.

סופ"ש האחרון הילדים בכו ואמרו שרוצים לסבא וסבתא והיא כעסה עליהם ואמרה אין יותר סבא וסבתא שלא נראה אותם הרבה זמן. אני כמובן לא מסכים לזה ואמרתי לה לא לדבר ככה מול הילדים אך לא ממש הועיל אחריי זה היא ירדה גם על אחי ואמרה שאף פעם לא נראה אותו שהוא היסטוריה.

יום למחרת אמרתי לה שאני רוצה ללכת להורים ולקחת את הילדים היא אמרה לי ללכת לבד להורים אבל ביקשתי ממנה ואמרתי לה שהילדים לא צד בסכסוך והם לא צריכים לשלם את המחיר על מריבות בינה לבין אחי וגם ההורים שלי מתגעגעים ואני לוקח אותם להורים, לבסוף היא הסכימה בתנאי שאחי לא ייכנס לבית כשאנחנו שם הסכמתי. 

זהו המצב עכשיו מאוד שביר אשתי כועסת עליי ורוצה להגיש תלונה נגד אחי שאני מנסה למנוע אבל באמת אין שום עילה לתלונה בעיניי. אינני יודע כיצד להמשיך עכשיו ואשתי ואני חושבים ללכת לרבנות. כי מאוד קשה לי המצב הזה שכל פעם מתפוצץ ועכשיו התפוצץ בצורה מכוערת שאין לי מושג אפילו אם ניתן לתקן... אשתי נוטרת טינה ואמרה שאחי לעולם לא ידרוך בביתנו וגם אחי גם טיפוס שנוטר טינה ולא רוצה לראות אותה אבל לא אמר שלא נדרוך בביתו. 

אני כועס על שניהם אני באמת חושב שאשתי הגזימה במשחקי שליטה ואגו וביחס ובמילים שהיא אמרה לאחי, ואני כועס על אחי שלא יכל לשתוק והיה חייב להתפרץ עליה בארוע משפחתי בשולחן מול כל האנשים ואמר מילים קשים. 

אני אובד עצות מה לעשות עכשיו, אינני יודע האם להתגרש מאשתי בעקבות הסכסוך עם אחי כי באמת נמאס לי מכל המצב הזה ואני מרגיש בודד ומנותק. אני אוהב את משפחתי ואני מרגיש שאנחנו מתרחקים וגם אני סבור שאשתי הלכה רחוק מידיי. הבעיה שקשה מאוד לשים לאשתי גבולות אינני מצליח.... 

אנא מכם מה אתם ממליצים לי לעשות אנחנו כבר מטופלים מזה כמה חודשים בייעוץ זוגי דרך העירייה אבל לא מצליחים עדיין לגעת בדברים המלוכלכים כל הזמן מרגיש לי שאנחנו מסתובבים סביב הנקודה ולא פוגעים בה.

ואשתי אומרת שאני לא מיישם שום דבר שמדברים עליו במפגשים. אבל אינני מצליח לדבר איתה בערבים היא מאוד רגישה ונעלבת ומילה אחת לא במקום היא נפגעת מסתגרת והולכת... 

יש לנו חוסר בתקשורת ולא מצליחים לגשר.... 

האם ללכת לייעוץ זוגי פרטי אנחנו גרים בחיפה מישהו יכול להמליץ על יועץ מעולה לא פחות מזה, אפילו רב אני מוכן ללכת לפתור את הבעיה הסבוכה הזאת אחת ולתמיד. אני אוהב את משפחתי ואת אשתי ולא רוצה לאבד אף אחד מהם... 

אשתי מאיימת בגירושין לא פעם ראשונה וזה בעצם מקפיא אותי זה הפחד שמשתק אותי, לכן אני חושב אני נענה לשגעונות שלה ונותן לה ל'השתלט' ...

אינני יכול לחשוב לגור בבית אחר בנפרד מילדיי אני קשור אליהם מאוד והם קשורים אליי מאוד מאוד והמחשבה לא להיות איתם קורעת את ליבי ומעציבה אותי. 

אודה לעזרתכם.

גבר42

קראתילב אמיץ

וממה שאתה כותב, נשמע שאתה מנתח נכון את המצב. אם כי לא שמענו את הצד של אישתך.

אתם כנראה זקוקים ליעוץ יותר אינטנסיבי ומקצועי. אני מקווה שיפנו אותך כאן אל איש מקצוע או רב שיוכלו להיכנס לעובי הקורה.

אולי בתור עזרה ראשונה, כל פעם שהיא מעלה את האפשרות של גירושין חלילה, אתה יכול לומר לאישתך, שאתה לא מוותר עליה, ומוכן לעשות הרבה בשביל זה. תשדר רגישות ואהבה ונחישות.

אבל מצד שני, תשתדל לעמוד על שלך - בעדינות, בלי להתלהם, אבל בנחישות. תתחיל בדברים קטנים.

בהצלחה לכם.

תודה רבה על העצות החשובותגבר42

קודם כל- קראתי.העני ממעש
כואכמן לב אמיץ. בזמן אחר אוכל להרחיב בע'ה. לא רואה סיבה לגירושין.. בהצלחה
תודה על העצות אשמח לשמוע ממךגבר42

קשה.ד.

לפי תיאור הדברים, נראה שיש לאשתך בעיה.

סדר הדברים הנכון הוא, שגם אם דאגה שמא אחיך "מנצל" את ההורים - היא צריכה לדעת שזה לא המקום שלה. יכולה להפנות את שימת ליבך, אבל כיוון שאינה ממש אחת מהילדים, לא מעבר לכך.

גם התוצאה בסופו של דבר, מראה מה יצא מ"קרבת היתר" הזו להורים, שאינה רוצה לפוגשם.

אלו בעיות שקורות, מצערות; מפסידים טובה הרבה בשביל שטויות.

לדעתי, אם אתם בייעוץ, זו נקודת האור.

מה ש"נסביר" לך כאן, לא יעזור הרבה. הבעיה אינה בך. וכנראה גם יכולת ההשפעה שלך על התנהלותה, מוגבלת.

תלכו ביחד לייעוץ טוב. אל תחשוש להעלות את ליבת הנושאים - בדיוק כמו שעשית כאן. יועץ מבין-ענין, אמור לקלוט מה קורה.

לאשתך אתה יכול להסביר שזה כדאי. משפחה, עם אבא ואמא, וגם עם קשרים טובים עם סבא וסבתא, זה לא דבר מבוטל. 

רקע כמו אצלכם, של הורים במצב כזה וכד', אינו דבר נדיר. יעוץ יוכל לעזור איך להתנהל. מה עיקר ומה טפל.

ואל תשדר "פחד" שמא היא תעשה משהו. תסביר בנחת מה אמור להיות, תוביל את הדברים.

תודה רבה דן על העצות החכמות ..גבר42

אחפש יועץ מעולה לטיפול בנושא סבוך זה.

שוב תודה!

קודם כל כל הכבוד שאתה רודף שלוםl666

ותיקח בעירבון מוגבל מאוד מה שאני אכתוב כי אני לא מכירה אתכם. אבל זה באמת נשמע כמו קרב על ירושה. 

כנראה צריך לקחת זמן להירגע ואז אולי לדבר עם אשתך. להגיד לה שאתה אוהב אותה ולא להרשות לאח שלך שהוא גבר זר בשבילה לצעוק עליה. מצד שני להסביר לה שהורים שלך חופשיים לעשות ברכוש שלהם מה שהם רוצים ושאתה לא מוכן להיכנס לקרבות על ירושה, שקיבלתם עזרה בקניית בית וזה לא ברור מאיליו. להסביר איכשהו שאין כזאת משוואה - טיפול בהורים=ירושה מהם. 

והרבה פעמים הורים נהנים לתת יותר לאחים מנצלים ולא עצמאיים, ולמרות שזה לא צודק עדיין עדיף להיות בן אדם עצמאי שלא נזקק לתמיכה של הורים מבוגרים ומטפל בהם רק מתוך כבוד ואהבה. ולאח המנצל שיהיה לבריאות, כסף קל בא מהר והולך מהר.  

תודה רבה על העצות החכמותגבר42

ניסיתי להסביר לה שההורים שלי יכולים לעשות כרצונם בכספם אז היא טוענת שגם היא יכולה לא לראות אותם בגלל זה וגם להרחיק את הילדים. 

גם ניסיתי להסביר לה שברוך השם אנחנו מסתדרים ועדיף להיות מסוגלים להסתדר מאשר לקבל עזרה ושהיא צריכה להיות שמחה בחלקה. 

אבל היא רק מתוסכלת וחושבת שבגלל אחי הילדים שלי מקבלים פחות....  והיא מוכנה רק לשוויון.

מאוד קשה לדבר איתה ולנסות לשכנע ולהכניס הבנה.

שוב תודה רבה על העצות.

כמה חבל.לב אמיץ

אפשר ללמד זכות על אישתך, בגלל מה שעברה בחיים.

אבל היא צריכה לדעת שכשאמא עסוקה במאבקי כח משפחתיים, הילדים עלולים ללמוד ממנה, ולהתנהג בדיוק כמוה בבוא היום.

הרבה פעמים זו התנהגות שחוזרת אל האדם כמו בומרנג.

במקום זה, צריך לחזק את הקשרים המשפחתיים ולהראות לילדים דוגמא אחרת.

אולי הנקודה שהעליתי תדבר אליה.

תודה אני בהחלט חושב שיש צדק בדבריךגבר42

זה היה ארוך...חילזון 123

מציעה לך להדפיס את מה שכתבת כאן ולתת את זה ליועץ שאתם הולכים אליו, או ליועץ אחר שתלכו אליו.

ככה תוך כמה דקות תהיה לו כל התמונה והוא יוכל להעלות את הנושאים הבעייתיים בשיחה.

חשבתי על זה גם, תודה רבה על העצהגבר42

מריבה היא הזדמנות לצמיחהאורפז1

קראיתי את דבריך ומאוד מאוד הבנתי לליבך. 

מתחים עם המשפחה יכולים להיות מאוד מורכבים לבני זוג.

נדרשים כל כך הרבה יסודות חשובים שבונים ונבנים עם השנים על מנת להצליח להתמודד עם סטואציות שונות בצורה בונה ולא נלחמת.

יש כל כך מה ללמוד על דינמיקה זוגית.

ועל תקשורת נכונה.

על פתרון בעיות ועיסוק בנקודות הרגישות.

תהליכים שלמים שהחיים מעבירים אותנו.

צריך לדעת שאין מטרה להגיע לנקודה מסוימת יש מטרה להלך בדרך ובכיון הנכון להעמק ובניית קשר נפשי אמיתי.

עם זאת אומנם זה לא בחיפה ורחוק אבל ההמלצה שלי זה להגיע לרב אוהד תירוש מירושלים. הרב אוהד עומד בראש מכון בנין שלם שעוסק בסוגיות המשפחה וסייע לאמון זוגות שבתמימות נפלו בכל הפחים והבורות בדרך. 

מניחה שהוא גם ידע להפנות אותכם לאדם אחר שיחשוב שמתאים.

כמו כן באתר יש גם שיעורים שלו בנושאים הקשורים (במצבתכם אני חושבת שזה לא מה שאתם צריכים, נדרש טיפול פרטני ויסודי)   בניין שלם

בנוסף אני מחיפה אם יעזור לאשתך להיפגש, לדבר, לפתוח את הלב אשתדל להיות שליחה נאמנה.

כמו שנאמר אין סיבה להתגרש. מריבה זה דרישה של המציאות ושלנו להיפגש נפשית אחד עם השני.

בהצלחה!!! ובתפילה להצלחתכם!!

דברים יפים!!! יישר כוח גדול על הרצון לעזור!גלית ושבעת בניה
המון המון תודה לך על המילים היפות והצעה להיפגש עם אשתיגבר42

אני בטוח שאת תהיי שליחה נאמנה, השאלה איך אני אשכנע את אשתי לזה. היא בכלל לא יודעת שכתבתי בפורום לא חושב שזה ימצא חן בעיניה. 

תודה

...חן טוהר

אהלן, אני ממש הייתי נפעמת ומזועזעת מהסיפור. אני גם חושבת שניתחת נכון את כל הסיפור...

אני ממש חושבת שכדאי שתכתוב לה את כל מה שעבר עלייך, בלי כעס, (מותר עם תסכול), תסביר מהעמדה שלך וממקום מכבד ומשתף. תתן לה את זה בעיתוי נכון, וכמו שאומר הפתגם- "דברים שיוצאים מהלב נכנסים ללב"קורץ        וה' יעזור.(נתפלל עלייךקורץ)

בהצלחה רבה, תעדכן...אוהב

..העני ממעש

א. הבית שלך חשוב יותר מכל!!

תשקיע בקשר עם אשתך

אם היא בנויה לביקורת- אתה מוזמן להעיר לה על XYZ שלדעתך היא טועה- ומוזמן גם להתמודד עם הזווית שלה להערותיך. באם תעשה את הדיון עם קפה ועוגה- הוא יעבור יותר בנוח- וגם יהווה לכם מקום מצויין לצמיחה

ב. יש כן טענות אמתיות. וכמדומה שיש גם רבדים שונים של משקעים... אינכם חייבים לדון מה היא האמת האמיתית המוחלטת לגבי כל נקודה!! אלא רק לראות שאתם תקבלו את המגיע לכם-- ואולי שתחליטו לוותר על משהו מסויים- אוטו כסף נוחות- למען השקט הנפשי- ששווה כידוע- בין היתר- כסף.. 

דוג'- אם הייתם לוקחים מונית וחוסכים את העצבים- נכון שזה מעצבן- ואולי באמת מגיע לכם!! אבל גם הכעס הזה הוא לא נעים!!

ג. לפעמים איפוק הוא כח-...-

אם תראו "לאח הבעייתי" שאתם גדולים ויודעים לוותר- תוכלו "לדון אתו דוגרי"- וגם תגיעו- עסקית- מנק' פתיחה חזקה יותר-

"אני מדבר ביזנס- לא ברמה שלך של "כן אוטו לא אוטו"- עכשיו תתמודד אתי

ד. אשתך נלחצת מהעניין. תדאג לה לרוגע- תפנק אותה. שתדע שהיא חשובה לך.

נב. מבחינה ממונית איני מבין- אם אתם מתגרשים- הרי שאין לה כלל זיקה לרכוש- הרי מדובר במש' שלך ???

בכל מקרה- נראה שאתם ביחד "מסתדרים". ואולי אם תלכו לקצת ייעוץ- הם יוכלו לעשות לכם קצת "פוליש" לזוגיות.

בהצלחה מקווה שסייעתי..

המון תודה על העצותגבר42

לצערי ביקורת ואשתי זה ממש לא הולך, גם אם היא מוצדקת. אבלה אני אנסה על קפה ועוגה הבעיה שאין לנו כלל עזרה, ההורים שלי לא יכולים לעזור עם הילדים וגם אבא שלה ממש לא עוזר אולי פעם בשנה או פעמיים. ככה שממש אין לנו זמן איכות... ניסיתי להציע לאשתי בייבי סיטר אך היא לא רוצה לעזוב את הילדים עם מישהו זר.

ניסיתי המון פעמים להסביר לה שהשקט הנפשי הכי טוב שתודה לאל אנחנו מסתדרים ושנסתכל רק פנימה על המשפחה שלנו. שמה שבין אבא שלי לבין אחי זה ביניהם. 

היא לא מוכנה לשמוע היא רוצה להרים את דגל הצדק ושאח שלי לא יינצל את הוריי ואם אבא שלי נותן לאח שלי דברים שיתן שווה בשווה גם לי... לדבר הגיונית או רציונאלי לא עובד כאן לצערי. 

היא פשוט רואה באח שלי איום לכל דבר עליה ועל ילדיה ועל עתידה ואינני יודע כיצד לשכנע אותה ולהסביר לה שאין פה איום.

אשתי גם לא עובדת למרות שעכשיו היא מחליפה מישהי בעבודה לחופשת לידה אבל רוב נישואינו לא עבדה. וגם העבודה הזאת זמנית, אני מקווה מאוד שייפתח תקן ובסוף ישאירו אותה אבל גם לפני שנה היה אותו הדבר ולא השאירו אותה, והיא לא לוקחת יוזמה ומחפשת עבודה בעצמה. לכן עסוקה כל היום במחשבות.

בנוגע למונית אתה בהחלט צודק יכולתי להזמין מונית להוריי. .. ואולי כל זה היה נמנע. 

אני מקווה שנמשיך בייעוץ או נפנה לייעוץ פרטי אבל אם זה רק בגלל המצב עם אחי היא לא תרצה עכשיו. היא אמרה לי שהיא לא רוצה ועכשיו היא עובדת אז גם קשה. 

בכל מקרה המון המון תודה על העצות החכמות 

בהצלחה!!העני ממעש
לדעתי היא לא רוצה את דגל הצדק.אורפז1

היא זקוקה למענה נפשי. וחושבת שהוא יפתר בצורה הזאת. 

אבל בעומק הוא יפתר כשהיא תיהיה שלמה במקומה.

יתכן והצורך הנפשי זה להיות שייכת למשפחה שלך? להשלים תחושות של חסך מהבית שלה? יתכן וזה מסירות שלך כלפה? תחושה שאתה מבין אותה? אמון וביטחון שאתה תמיד לצידה?

העצה שלי היא שתיהיה בעמדה שרוצה לשמוע אותה!!! באמת!!! לא שופטת ולא ביקורתית. שואלת...

הרי הרצון הפנימי שלך ושלה זה לאהוב להיפגש מבפנים ולהרגיש את האחד שלכם!

הרבה פעמים שאנחנו פוגשים אדם ומשוחחים איתו אנחנו לא מקשיבים לו. לא נפגשים איתו אלא עם מה שאנחנו חושבים שהוא אומר. או איך שאנחנו מפרשים אותו. או מה שהמעשה שלו או דבריו עורר בנו.

על מנת להפגש עם האחר יש צורך להתנתק לרגע מהעולם שלי מהרגשות שהנושא מציף אצלי וכו. -ולהקשיב-

אם יש שאלה- לשאול! 
לא על מנת לנגח אלא על מנת להקשיב ולהבין באמת את האחר. 
להקשות על מנת להבין חובה!. 
 אחרי שבאמת(!!) הבנת אתה יכול לבחור אם לקבל ולהסכים או לא. אבל לפחות אתה באמת יכול לא להסכים, כי אתה לא מסכים ולא כי שמעת את עצמך.

הערה: רוב המריבות ובעיות בשלום בית נובעות מכך שאנשים דורכים אחד לשני במקום שלהם. מקום במובן העמוק ולא השיטחי.

כשאדם יודע להיות במקומו ולהציב ביטחון בגבולות הכל נפתר.

וזה לימוד וברור שלם מה הגבולות.

לפעמים יש רצון בפתרונות קסם.. אבל בעיות עם שורשים יכולות לקחת שנים להיפתר (במיוחד שיש אנשים מבחוץ בסיפור) וזאת לא על מנת ליאש אלא על מנת להיות בעל אורך רוח ... וכל עוד המגמה הכללית טובה זה בסדר

הכל נרשם מנסיון אישי בנושאים הללו...

בהצלחה!!

קראתיאריק מהדרום

איו לי מושג מה להגיד לך מלבד הבעת אמפתיה.

תודה רבהגבר42

איפה אתה גר?חן טוהר

יש לי בראש כמה רבנים שאני חושב שהם יוכלו ממש לעזור לך

רק טוב!!

הוא כתב חיפהאורפז1

אזור חיפה תודה!גבר42

...חן טוהר

הרב שלמה אבינר- 

0523653028

אני חושב שהוא ישמח לעזור...

בהצלחה רבה!!כן

תודה רבה חןגבר42
עבר עריכה על ידי גבר42 בתאריך כ"ו באייר תשע"ז 08:41

אני אנסה להתקשר אליו הוא נמצא באזור חיפה?

בשמחה חן טוהר

אממ... הוא גר בבית אל, ניסיתי להשיג את המספר של הרב שמואל אליהו- הוא גר בצפת אבל מסתובב בכל הארץ... לא הצלחתי, אולי למישהו פה יש??

בכל מקרה הרב אבינר נראה לי ישמח לעזור לך בטלפון...

בהצלחה...

נ.ב. לא באמת קוראים לי חןקורץחיוך גדול

אני לא מבין מה רב קשור למקרה דנןאריק מהדרום
אבל אם כבר אז הרב זיני בחיפה הוא ראש ישיבת אור וישועה, אם תרצה רב דווקא שיעזור לך בחיפה אז נראה לי כדאי לפנות אליו.
הרב זינילב אמיץ

עוסק ביעוץ לשלום בית?

לא כל רב מתאים למקרה דנן, כלשונך.

תודה על ההמלצהגבר42

המון תודה איך שלא קוראים לך גבר42

להתקשר אליו ולהסביר לו את כל השתלשלות הארועים?

את שוחחת עמו פעם?

תודה 

ניסית את הרב שלמה אבינר?חן טוהר

לא עדיין לא אני קצת נבוך להתקשר אליוגבר42

לספר לו את כל מסכת האירועים האחרונה? והוא ייעץ לי מה לעשות בטלפון?

...חן טוהר

אני בטוחה שהוא ממש ישמח לעזור לך, ותגע שזה לא יהיה כל כך פאדיחה- הוא ממש רגיל לזה...

וכדאי לך מאוד לספר לו הכל הכל...

בהצלחהsila

תעדכן... חן טוהר

היי חן ניסיתי להתקשר פעמיים אך לא הייתה תשובה... תודה בכלגבר42

אופן..

מוזר...חן טוהר

אפשר לפנות לכיווני חשיבה קצת אחרים?שוגי

קודם כל, כתבת שאתם 3 אחים, מה עם האח השלישי? הוא נוקט צד? מה הוא חושב על העסק? האם הוא גם מקבל סיוע אינטנסיבי מהוריך כמו האח הקצת ילדותי? אם כן אז מובן מדוע אשתך מרגישה מאויימת ואם לא- זו הוכחה לכך שהוא צריך יותר סיוע.

אני מבינה את הכאב שלך, קצת מנתחת שונה את המציאות.

אני חושבת שלאשתך חסר גב תומך, דווקא על רקע הילדות הקשה שהיא עברה, אבל גם בלי קשר כל אישה צריכה משענת, זו אחת הסיבות העיקריות שאישה רוצה להתחתן, הנישואין נותנים יציבות והבעל- מישהו שתמיד כאן בשבילה, יכול להכיל וכו'.

אני מתרשמת שאשתך כואבת את העובדה שאתה לא בוחר בצד לה. יתר על כן ייתכן שזה מה שהיא מחפשת בסכסוך הזה. וכן ייתכן שהיא מרגישה שאתה פחות אהוב/ מוערך / מקבל מהוריך לעומת שאר אחיך, ודווקא בגלל שהיא אוהבת אותך ואת המשפחה שלך זה כואב לה מאוד.

נכון שזה לא יפה הדרך בה היא מבטאת את זה, נכון שאתה רוצה להישאר בקשר טוב עם המשפחה שלך, אבל קשר טוב איתם לא בהכרח סותר איתה, ואגב אם סותר- היא קודמת. 

אם היא לא מוכנה להתייעץ אתה יכול ללכת לבד ולקבל עיצות איך לשדר לה את זה שהיא חשובה לך יותר ושאתה בצד שלה, תמיד, לנצח, לא משנה מי מולה. בעקביות, הרבה מאמצים אפשר לגרום לה להרגיש את זה וממילא הסכסוך יאבד את משמעותו.

אתה כותב שאתה לא רוצה להתגרש בגלל הילדים, לא בגלל שאתה אוהב אותה או שתחסר לך וכדו', לא כתבת עליה שום דבר חיובי. אז נכון שכרגע אתה מתמקד בעייה ורוצה להציג אותה נכון, ועדיין לתחושתי זה יכול להעיד על איזשהו קצר בתקשורת ביניכם או חוסר חן שלה בעיניך וכדו'.

אם קשה לכם להצליח להידבר יחד אתה יכול לכתוב לה, לפעמים בכתב זה יותר קל. אין דבר כזה שהשיחה היא כדי לבקר אותה ולהגיד לה במה היא טועה, שיחה כזו גם על כוס קפה ואפילו טון גלידה לא תוביל לשום מקום, לעומת זאת שיחה או מכתב בגובה העיניים בו אתה מסביר כמה כואב לך שהיא מזכירה ומאיימת שוב ושוב בגירושין, איך זה מקפיא ומשתק אותך, איך אתה לא מוותר עליה, איך אתה לא מוותר על הילדים המשותפים שלכם ורוצה שיהיה להם טוב ולכם יחד איתם, איך אתה בצד שלה ותומך בה, ובאמת להאמין בזה ולשדר את זה, וכמה אתה לא בה לבקר אותה ולא שופט אותה אבל רוצה מאוד להישאר בקשר טוב עם המשפחה שלך ולו רק בשביל להסב נחת להורים המזדקנים שגם היא כ"כ אוהבת, ושאתה מבקש ממנה עיצות איך לעשות את זה, שאתה רוצה ומוכן לשמוע ביקורת ועיצות ושאתה לא בה לבקר אלא לשמוע אותה מה מפריע לה ואיך אפשר יחד להתגבר על זה, אני חושבת שגישה כזו יכולה הרבה הרבה יותר לעזור.

אני לא מודעת לטיב הקשר שלך עם הוריך, ייתכן ששיחה כנה איתם בה תסביר להם כמה ההתנהלות הזו פוגעת בשלום בית שלך תצליח גם היא לגרום שהם ישדרו לה יותר את אהבתם ותמיכתם ואף ינקטו בצעדים מעשיים יותר.

בהצלחה רבה. אל תתייאש. הרבה אנשים התמודדו ומתמודדים עם סיטואציות כאלה ואחרות. מי שהנישואין שלו באמת חשובים לו, ונשמע שהם חשובים לך מאוד, ומשקיע ומתאמץ בשבילם זוכה לזוגיות מדהימה. וכשיש זוגיות טובה ושלום בית אמיתי בין ההורים- המרוויחים הגדולים ביותר הם הילדים שגדלים ביציבות, בחוסן, בשלווה ובביטחון, אתה אוהב את הילדים שלך- תילחם בשבילם.

וואו המון תודה על התבונה והמילים החכמותגבר42
עבר עריכה על ידי גבר42 בתאריך כ"ב באייר תשע"ז 10:47
עבר עריכה על ידי גבר42 בתאריך כ"ב באייר תשע"ז 09:05

קודם כל האח השלישי או יותר נכון האחות הגדולה מתגוררת בחו"ל הרבה שנים והיא לא זקוקה לסיוע, היא עצמאית ותמיד הסתדרה בעצמה החל מגיל 18. היא לא נוקטת צד, זאת אומרת היא כן חושבת שמה שבין אחי לאבא שלי לא צריך לעניין את אשתי, זה בתוך המשפחה ולא עניינה. 

היא כועסת על אחי וגם כועסת על מה שאשתי עושה לאחי ולי.

היא אומרת שאם היא רוצה ניתוק מהמשפחה היא יכולה אבל היא לא יכולה לכפות עליי או על הילדים ניתוק מהמשפחה. 

מה שהיא חושבת זה שאשתי צריכה עזרה נפשית לפתור את הבעיות אפילו תרופתית. היא חושבת שמדובר בפחדים ובפרנויה ושניתן לטיפול. ואם היא סובלת מה שהיא באמת, ושיחות יכול לקחת המון זמן היא חושבת שעדיף טיפול תרופתי. 

בנוגע לסעיף של  "אתה כותב שאתה לא רוצה להתגרש בגלל הילדים, לא בגלל שאתה אוהב אותה או שתחסר לך וכדו', לא כתבת עליה שום דבר חיובי. אז נכון שכרגע אתה מתמקד בעייה ורוצה להציג אותה נכון, ועדיין לתחושתי זה יכול להעיד על איזשהו קצר בתקשורת ביניכם או חוסר חן שלה בעיניך וכדו'." ממש קראת בין השורות, נכון כל המצב הזה עם משפחתי גורע מאהבתי אליה, מצב שבו היא שונאת את אחי ולא מקבלת אותו ופוסלת אותו וכל הזמן מקטרת ומתלוננת על משפחתי, וכל זה שהיא אומרת שאבא שלי יעזור גם לנו שווה בשווה, ורוצה שאבקש מאבי כסף, ודיבורים על ירושה קצת מראה לי על טיפוס שטחי שכל מה שמעניין אותו זה הכסף, וזה מפחית מאהבתי אליה ואני סבור שזה קצת קטנוני ולא במקום, במקום שתהיה שמחה בחלקה וגאה שהגבר שלה לא זקוק לסיוע וכספים ואנחנו מסתדרים בכוחות עצמנו זה מה שצריך לשמח אותה ולהיות שמחה בחלקה ולא להסתכל על אחרים.  היא כל פעם מכניסה את האף שלה לעניינים של אחרים. בנוסף היא אשה עם פתיל מאוד קצר וכועסת המון גם עליי וגם על הילדים שזה גם מעיב על האושר שלנו.  כמו-כן היא תמיד מאשימה אותי בכל או את משפחתי ואין יום שהיא לא אומרת משהו על אחי גם לפני הילדים. כל זה כן מפחית מחיבתי אליה גם אם לצערי אני לא רוצה שזה יקרה, זה פשוט קורה נוכח ההתנהגות שלה. כמו-כן יש לה אופי 'פולני' שגם קשה לי עם זה... בנוסף יש לה אופי שתלטני וגאוותני היא מחליטה דברים בעצמה בנוגע לבית ובנוגע לילדים ולא מקשיבה למה שיש לי לומר או את דעתי, אשה מאוד חזקת אופי. 

נעבור לדברים הטובים היא אמא משקיענית מאין כמוה, היא תעשה הכל אבל הכל עבור הילדים תהפוך עולמות בשבילם וגם עבורי היא תילחם כמו אריה. 

היא רומנטית אוהבת ומפנקת ויכולה להשאיר פתקים של אהבה או להכין ארוחה רומנטית.

יש לה לב טוב מלא נתינה יכולת נתינה אדירה, תמיד רוצה לעזור ולסייע במה שיכולה לכולם. 

היא טוטאלית בכל מה שהיא עושה נותנת את הלב ואת הנשמה. 

היא תמיד דואגת להוריי ועוזרת להם ומאוד אוהבת את הוריי, אך תמיד יש לה ציפיות מהוריי שלא תמיד מתממשות והיא לא מבינה שהיכולת נתינה שלה זו זכות שלא כולם ניחנו בה ולא צריך לצפות תמיד לקבל...

שהסיפוק שלה אמור להיות מעצם הנתינה. 

אבא שלי הוא איש עם הכי פחות אינטליגנציה רגשית שאני מכיר וקשה לה עם זה, אמרתי לה שהוא טיפוס מאוד פרקטי לא מביע רגשות לא אחד שיודע לפנק, מעולם לא היה ולכן מעולם לא היו לי ציפיות, כיום הוא אדם מבוגר ואני לא יכול לשנותו. 

היא עובדת מצויינת מתי שהיא מחליטה לעבוד, תמיד מרוצים ממנה ומשבחים אותה על עבודתה, כי כמובן היא נותנת המון. 

יש לה יחסי אנוש מעולים, יכולת שכנוע, ויכולת ניהול והרמת פרוייקטים בקלות. לכן כואב לי שהיא 'מבזבזת' את כישוריה הרבים. 

היא מבשלת טוב ותמיד יש אוכל לילדים, סדר וניקיון לא הצד החזק שלה אבל את זה אני מחליק. 

היא נאמנה, היא לעולם לא תשקר או תסתיר דברים ממני. 

היא לא בזבזנית ולא אוהבת להוציא הרבה כסף על עצמה ועל הילדים, דיי חסכנית. 

היא אוהבת לקנות לי בגדים ולפנק אותי. 

אשה רגישה ורגשנית. 

אני באמת חושב שבכתב אני יכול להתבטא יותר טוב ובהחלט אקח מהדברים הכל כך נכונים שרשמת, פשוט הצלחת להבין המון ממה שרשמתי, כל הכבוד אני מאוד מעריך.  אני בהחלט אלחם על נישואיי ועלינו ועל הילדים. 

המון המון תודה על העידוד הרב,על העצות והמילים החכמות 

גבר42

עוד דבריםl666

נשמע שאשתך אוהבת אותך מאוד אבל יש לה אופי די קשה. 

כנראה אתה צריך ללמוד להיות אסרטיבי אבל לא תוקפני, להשתדל לא להיגרר לוויכוחים וגם לא לתת לה להוציא את העצבים מול ילדים. אם בעבודה יש לה יחסי אנוש מעולים סימן שגם בבית היא יכולה.

לאימא שלי היה אופי די דומה למה שאתה מתאר. אז לא צריך לקחת ברצינות כל מה שאשתך אומרת, לחלק לשתיים או לארבע, היא בטח לא באמת חושבת את כל מה שהיא אומרת כשהיא מתעצבנת.

בקשר ליחסים עם משפחה, נראה לי שיחסים עם הורים בנפרד ויחסים עם אח בנפרד.

בקשר להורים כדאי כל הזמן להזכיר שהם מבוגרים ועל מצבם בריאותי ודברים טובים. אבל קודם צריך לתת לזמן לעשות את שלו, לפעמים כמה חודשים. בקשר לאח שלך אולי כדאי שהיא באמת לא תפגוש אותו או כמה שפחות. 

בתכלס אשתך צודקת לגביו. היא אמרה שהוא יתפוס אוטו והוא באמת תפס ברגע שהזדמן לו, אולי יש עוד דברים שהיא רואה ואתה לא רואה כי הוא אח שלך.

לא נשמע לי שאשתך צריכה טיפול תרופתי.שוגי

אני לא מאבחנת ומעולם לא פגשתי אותה, אבל גם אם היא צריכה טיפול נפשי ז"א פסיכולוגית אין זה מעניינה של משפחתך, בטח לא של אחות בחו"ל.

טיפול מצליח רק כשהבנ"א רוצה ומרגיש צורך. ייתכן שאשתך מרגישה צורך בשל העבר הקשה שלה, אבל במציאות העכשווית שאומרים לה שהיא צריכה ודוחקים אותה לפינה- היא לא תלך בחיים. טיפול יעזור לה- זה נכון, אבל בינינו למי לא יעזור פסיכולוג?!

אולי כשיהיה ביניכם אמון טוב והיא תרגיש שיש לה גב ממך אז היא תרצה ללכת ותוכל להיתרם מזה. לפי איך שאתה מציג כרגע את המצב זה נשמע שאם תציע לה שתלך לטיפול- היא לא תסכים ורק תיפגע. שוב אתה מבקר אותה וגורם לה להרגיש שהיא הבעייה.

אתה יכול לקחת על עצמך את הבעיה וללכת להתייעץ לבד או להציע לה ללכת יחד לייעוץ, לא כי היא הבעיה אלא כי יש לכם יחד קונפליקטים לפתור.

לדעתי מה שמעניין את אשתך זה לא הכסף אלא האהבה והאמון והגב שההורים שלך נותנים ושאתה יכול לתת לה. וזה מה שניסיתי להבהיר לך בהודעה הקודמת שלי.

לך ברורה אהבתם של הוריך ולכן אתה מסתכל על זה כויכוח על כסף, בעיניך עדיף להסתדר לבד ואתה מרגיש גאווה שהוריך לא צריכים לתמוך בך, ב"ה אתה עומד על רגליך בזכות עצמך ומחזיק את משפחתך לבד, בעיניך אשתך אמורה לשמוח בכך. לא דיברתי עם אשתך, אני מתרשמת שבעיניה מדובר בהעדפת אח אחד על פני אחר, בנתינת גב לאחד ולא לשני וכדו'.

רוב הויכוחים והמריבות בין אנשים נגרמים בשל אי הגדרת הבעיה באופן דומה. שניכם מסתכלים על אותו המקרה ומפרשים אותו אחרת, לכל אחד מכם חשוב דברים אחרים. כשמבינים מה מפריע לשני- קל יותר להתמודד.

חושך לא מגרשים במקלות אלא באור, שנאה מנוצחת רק ע"י אהבה. אשתך קודמת למשפחתך גם אם היא טועה. היא חייבת להרגיש ולדעת שהיא מקום ראשון בעיניך לתמיד. לדעתי רק אחרי עבודה על אמון בסיסי כזה בלי סייגים ותנאים אפשר להתמודד עם הבעיה מול האח וההורים.

זה לא משנה מי צודק ומי לא, זה לא משנה אם בנישואין הללו אתה נותן יותר או טועה פחות, אתם זוג וזו התמודדות של שניכם, בחיים עדיף להיות חכם ולא צודק.

תודה על התגובהגבר42
עבר עריכה על ידי גבר42 בתאריך כ"ב באייר תשע"ז 18:16

בעיקרון אחותי לא אמרה טיפול תרופתי בהכרח אבל אמרה לדבר עם פסיכיאטר על כל הפחדים והדאגות והחששות והמחשבות והוא יחליט, היא גם אמרה ששנינו נלך לייעוץ פסיכיאטרי לנוכח כל התקופה הקשה שעברנו. אם הרופא יחליט שלא צריך אז לא צריך. 

אבל לא חושב באמת שאוכל להעלות את הנושא עכשיו. 

מה שרשמת על העדפת אח על פני אחר זה באמת מה שהיא מרגישה, שאני האח המקופח אבל אני לא מרגיש כך, להפך אני הייתי האח הקטן ואחי היה צריך לוותר הרבה פעמים בשבילי, אף פעם לא הרגשתי מקופח במשפחה.

מסכים שזו התמודדות של שנינו, וכתבת המון דברים נכונים. 

אבל מצד שני אני מרגיש שאני צריך להיות יותר אסרטיבי מולה ולא לקבל את האולטימטומים שלה, שאני לא יכול להיפגש עם המשפחה שלי עם הילדים. 

אני חושב שהייתי יותר מידיי פאסיבי ונתתי לה להשתלט על הרבה דברים.

אם אני אסכים עכשיו לדברים האלה זה יהיה ככה תמיד וזה לא דבר שאני מעוניין או רוצה בו. 

השאלה איך אני עושה את זה בלי להכעיס אותה בלי לגרום לה להרגיש רע, בלי שתרגיש שאני בוחר צד???

אני מצרף תגובה של מישהו שרשם לי תגובה בפורום אחר וכפי שאת רואה הוא רושם לי להתנהג שונה ממה שאת מציעה. אני חייב למצוא את דרך הביניים לשלב בין מה שאת אמרת אך יחד עם זאת להיות מספיק אסרטיבי ולהבהיר לה את המצב.

שוב תודה על העצות החכמות, אשמח לשמוע לדעתך

גבר 42.

שלום 
נראה לי שאשתך לובשת את המכנסים בבית 
היא לא אמורה  להתערב בכלל במה שקורה בינך לבין ההורים ועם אחיך 
ולא היא תקבע אם הילדים יבואו להורים שלך או לא 
אתה צריך להרגיע אותה במיידי 
והיא לא תדבר אלייך או למשפחה שלך ככה 
אם אחיך תעשה שיחה בנפרד ותעמיד אותו במקום . גם הוא לא ידבר ככה לאישתך 
אני בטוח שההפך הוא גם לא היה מסכים 
ולכן 
תיקח את אישתך לשיחה 
אין בעיה את לא רוצה קשר אז אין קשר 
את לא תכפי עליי שום דבר 
ותירגעי 
את לא בשוק . 
זה אחי זה ההורים שלי וזה אישתי 
אל תתני לי לבחור צד 
אני אוהב אותך אבל לא הסמרטוט שלך . 
ואני בטוח שהיא לא הייתה רוצה שהילדים שלה או החתנים או הכלות היו מדברים אליה כמ שהיא דיברה 
תכניס את כל העינין לפרופורציה  ולהרגע אל תחשוש 
אתה חלש לידה וזה לא טוב . 
תתחיל להראות קמת נוקשות ותעמיד את שניהם במקום בצורה חד משמעית 
אל תיכנס לדיכאון לבאסה עם עצמך 
תתחיל לפעול 
חלשים בוכים 
חזקים שורדים . 
ושלרגע לא תשכח מה שיים לאביך ולאמל שיייך רק לשאירים שלהם ולא לאישתך 
ואם היא מטפלת בהם כדי לקבל משהו אז שתפסיק . 
לא צריך לעשות משהו כדי לקבל משהו 
צריך לעשות משהו כי רוצים , כי אוהבים 
זה כל מהות הנתינה . 

מנסה להסביר לך יותר את תגובותי--שוגי

תראה, אני אומנם לומדת תואר טיפולי אבל עדיין אינני מטפלת, לא פגשתי אתכם ולא שמעתי את שני הצדדים, מה גם שכפי שאתה יכול לראות בפרופיל שלי אינני נשואה עדיין.

יש לי גישה לתחום וניסיון חיים רב, בלי לעוף על עצמי אני קולעת הרבה פעמים לנקודה ומאבחנת נכון וזו הסיבה שאני לומדת את התחום.

אבל אני כותבת את דעתי והתרשמותי בלבד, מה שאומר שדעתו של מישהו אחר יכולה להיות שונה.

לא כתבתי לך להיות סמרטוט בבית או לתת לה את במקום שלך, להיפך, כתבתי לך לקחת את המקום שלך של הגבר במשפחה שנלחם על הבית שלו, הגבר שהוא המשענת והחוסן, הגבר היציב וכו'.

אני לא יודעת איך הגבת לה עד היום לדיבורים הללו, וזו נקודה חשובה, אני לא יודעת מהן התלונות שלה עליך מלבד שאתה בוחר באח שלך,

אפשר לתת לה אהבה ולהיות כאן בשבילה בלי תנאי ויחד עם זאת להיות אסרטיבי ולא להסכים להיכנס למקומות שהיא מדברת אליך לא יפה. היום במצב היחסים ביניכם אין לה מה להפסיד בדיבור לא יפה, תגרום לה שיהיה לה טוב ויהיה לה הרבה מה להפסיד בהתנהגות כזו.

תזכור שאחרי הכל התרשמויות ועצות של אנשים הם רק עצות של אנשים, כדאי לשמוע ולהתייעץ הרבה כי זה פותח הרבה כיווני חשיבה ומאיר צדדים שלא חשבת עליהם, מחדד וכו', אבל בסוף ההחלטה היא שלך, לאיזה דרך אתה מתחבר, מה מרגיש לך נכון. לא חושבת שיש אדם שיכול לחתום לך מה לעשות, בטח לא אדם מפורום הכותב בעילום שם ואינך יודע מיהו ומה הכשרתו, מה ניסיון חייו וכן מה מצב נישואיו או יחסיו עם משפחתו. זו הסיבה שאנשים הולכים למטפל בעל הכשרה ונפגשים איתו, ולכן הרבה אנשים ממליצים לך ללכת להתייעץ ואפילו לבד אם המצב רגיש כרגע לבקש זאת מאשתך.

כל אישה רוצה גבר גבר שיהיה חזק מאוד ויתן לה משענת אבל גם שיוותר לה ויבוא לקראתה, והשאלה היא איפה הגבול? והוא גבול דק לפעמים. ייעצתי לך לפנות לדרך זו ולא לשנייה מאחר ואת הנזקים של גבר רך מידי אפשר לדעתי לתקן ביתר קלות מנזקים מגבר חזק מידי. אבל זו דעתי ורק ייעוץ טוב יכול באמת לעזור וגם זה עם הרבה סייעתא דשמיא. 

זה מרשים מאוד איך שאתה לא מוותר, מנסה מאוד לרדת לשורש הבעיה ומוכן לחשוף גם צדדים שאתה פחות טוב וכדו'.

מערכת יחסים היא מערכת של שני צדדים, זה נכון מה שהוא כתב לך שאתה אולי מאפשר לה לדבר אליך כך, אבל אתה כתבת שאתה רוצה להילחם על נישואיך, לא צריך להתרפס אבל צריך לפעמים להרכין ראש מול גלים, שניכם אחראיים למערכת היחסים ביניכם, אתה התייעצת ולכן עניתי לך את דעתי וניסיתי להבין מה חסר לאשתך, אם אשתך היית מתייעצת היא הייתה מקבלת הארות אחרות וכנראה שהיו מסבירים לה כמה כואב לך שהיא לוקחת לך את המילה והמקום בבית. אחרי ייעוץ טוב ועבודה קשה אתה תוכל בעצמך להסביר לך את זה ולשנות את המציאות המורכבת בחוכמה.

תודה רבהגבר42

אני באמת באמת חושב שאת לומדת את הדבר הנכון ושאת מאוד טובה במה שאת עושה ואני צופה לך גדולות. 

תודה רבה על הכל, אני אנסה לשכנע אותה להמשיך בייעוץ ביחד בכל הכוח ואם לא אני אלך לבדי ואלמד איך להתמודד מולה ומל ההתנהלות שלה.

מה שבאמת כאב לי במקרה האחרון שכאילו היא חיכתה שאח שלי ייפול בפח ובשמחה לקחה מספרי טלפון בשביל להעיד כנגדו, והיא עדיין חושבת איך לנקום.

ולי כל כך קשה לי עם זה וגם קשה לי לחיות עם אדם כזה שרוצה נקמה ושונא.

זה עדיין אח שלי שאני אוהב אותו זה נכון שזה אשתי, אבל דבר כזה לא עושים ובוודאי שלא ליד כל המשפחה. 

תודה.

שלום לךגבר42

טוב אז אשתי לא נרגעת,  היא עדיין מחפשת איך להתנקם באחי וגם עם הוריי לא מדברת.

אתמול ביקרתי אותם עם הילדים והיא כעסה ונפגעה והבאתי איתי אוכל מהוריי והיא בכלל התעצבנה.

אינני יודע עוד מה לחשוב ומה לעשות בכדי להרגיע אותה.

עוד מעט שבועות ואני לא רוצה שההורים שלי יישארו לבד בחג ואני לא יכול לקחת את הילדים ולעזוב אותה לבד בחג. 

אני מיואש...

אולילב אמיץ

לא תרופתי. אבל רסקיו של באך כדאי בתור התחלה.

אבל היא צריכה להסכים.

היא סובלת - נכנסה לסערת נפש וסיחרור. רסקיו יכול להרגיע ולאפשר לה לראות את הדברים אחרת.

תגיד לה שאתה רואה שהיא נסערת וסובלת. שזה השפיע עליה מאוד והיא בצער, ואולי רסקיו יעזור.

לא בקטע של להפיל עליה טיפול תרופתי כי היא לא יציבה, אלא כי אתה מצטער שזה כל כך ציער אותה.

תגיד לה שאתה דואג לבריאות שלה.

יישר כחך. אתה מיוחד..ד.

תודה רבה דן!גבר42

אם יש לך דרך לשכנע את אשתך ללכת לטיפולעובד
זה יהיה נפלא.
עברו עליה חיים קשים ומדבריך נשמע שהיא סובלת מהרבה חסכים ומתחים. אם אין דרך לשלוח אותה לבד, לך איתה ליועץ זוגי מקצועי, תתארו שניכם את במצב שהגעתם אליו והוא כבר ישלח אותה לטיפול-
נשמע שאתה משלם על הטראומוטת שלה ועל חוסר האחריות של אחיך..
תודה רבה על העצותגבר42

אני מאוד רוצה אבל עכשיו אחריי הפיצוץ היא לא מוכנה ללכת לייעוץ. ואם אני אומר לך היא תעלב ותחשוב שהבעיה אצלה. 

אבל אני מאמין שאתה צודק השאלה איך להראות לה את זה ושהיא תרצה בעצמה...

תודה!

רק צד ג'!!עובד
אם אתה תעלה את זה, זה רק ייצור אנטי..
קראתיספק

וכדי להיות בטוח שאני לא מבין את הסיפור לא נכון, נתתי גם לאשתי לקרוא בלי להגיד לה מה אני חושב ומסתבר ששנינו חושבים בדיוק את אותו הדבר: 

1. זה לא עניינה מה ההורים שלך עושים עם הכסף שלהם. לא משנה אם זה מדאגה להם או מסיבות אחרות (ומאיך שהיא דיברה אל אביך, זה נראה שזה מסיבות אחרות) - זה פשוט לא עניינה בשום צורה שהיא וזה מדאיג. 

2. אם היא רוצה למנוע מההורים שלך לראות את הנכדים שלהם בגלל זה, זה נראה מאוד מאוד מאוד לא טוב. 

(אשתי אמרה שהיא חושבת שכדאי לך להקליט אותה כשהיא מדברת ככה כי נראה שזה הולך לכיוון לא טוב ואם היא מוכנה לפגוע בילדים ובהורים שלך באמצעות הפרדה, אז יכול להיות שאם היא תכעס עליך, היא תנסה לעשות את זה גם לך וטוב שיהיו לך הקלטות כאלו). 

3. עם כמה שהבעל צריך לתמוך באשתו, יש מקרים שבהם צריך להגיד לה בצורה ברורה שההתנהגות שלה לא מקובלת בשום צורה שהיא. 

4. זה נשמע שהיא צריכה טיפול מקצועי. זה לא משהו נורמלי בשום צורה שהיא. 

5. שוב, מה שההורים שלך עושים עם הרכוש שלהם זה לא עניינה והיא צריכה להבין את זה. הם יכולים לתרום את כל כספם לכנסיה הסיינטולוגית וזה עדיין לא עניינה.

6. אחיך צודק ב-100%. אולי התגובות שלו היו קצת לא נעימות אבל הוא צודק.  

תודה רבה על תשובתכםגבר42

מה אתם ממליצים לי לעשות כרגע?

אני ממליץ לכם ללכת לרב או לאיש חכם שהוא לא מטפל!עובד
משם הוא כבר ישלח אתכם לטיפול ואם לא, תנווט אתה בחכמה לכיוון טיפול..
ברגע שהיא תשב מול מטפל שיגיד לה בעצמו(בלעדיך) שהוא חושב שהיא סובלת
מx ויציע לה דרך לשחרר את זה,
המצב יכול להשתפר מאוד!
כמו כן, יש מישהו/ מישהי שאשתך מוכנה לשמוע?!
יש מישהו/היא שאשתך סומכת עליו וגם אתה?
אם יש צד ג' שאפשר לדבר איתו ביחד זה יכול לעזור מאוד כי מה שבעצם חסר פה זה מישהו ניטרלי שישקף לאשתך את המצב בצורה שהיא תצליח להכיל לקבל ולהאמין לה.. לא פשוט לשמוע דברים קשים על עצמך, בטח לא שאתה מאמלל את המשפחה שלך/עצמך/בן זוגך.
ולהתפלל! אפשר להתפלל לאלוקים בכל מצב!
לא צריך להיות הרב הראשי כדי לבקש בקשות
להתפלל ולדבר עם אלוקים! הוא אמנם יודע
לבד בדיוק מה עובר עליך, אבל הוא רוצה ש*אתה*
תספר לו על זה.. הוא רק מחכה שתפנה אליו כדי
לעזור..
המון תודה על העצותגבר42

אני חושב שאתה צודק מישהו ניטראלי זה בדיוק מה שאני צריך, לצערי דודה שלי ניסתה לדבר איתה ולהבין מיד לאחר האירוע ועכשיו היא כועסת עליה ולא מוכנה לדבר איתה. 

אני אנסה לחשוב על מישהו ניטראלי . אשתי מאוד קשה בנושא הזה.

שוב תודה רבה על העצות...

המון תודה על העצותגבר42

אני חושב שאתה צודק מישהו ניטראלי זה בדיוק מה שאני צריך, לצערי דודה שלי ניסתה לדבר איתה ולהבין מיד לאחר האירוע ועכשיו היא כועסת עליה ולא מוכנה לדבר איתה. 

אני אנסה לחשוב על מישהו ניטראלי . אשתי מאוד קשה בנושא הזה.

שוב תודה רבה על העצות...

ללכת לטיפול זוגי משמעותיאורפז1

אני יותר ממליצה להגיע לרב אוהד תירוש. לרב אוהד יש מומחיות בנושא וניסיון רב!

מה שכן אין לי את המספר. 

מניחה שאפשר להתקשר למכון בנין שלם ולבקש את המספר.

בכל אופן יש להם אפשרות לקבוע פגישת יעוץ, נראה לי טלפונית. עם יועצים אחרים.

מצרפת קישור

ייעוץ

לדעתי הבית שלך שווה כל השקעה בעולם!!! גם נסיעה לירושלים!!!!

פעם מישהי אמרה לי בהקשר אחר... ואם החתן שלך בירושלים לא תיסעי?! בטח שכן!!

בהצלחה!!

בנוסף חשוב לדעת שבנית קשר זוגי זה תהליך.. שמטרתו בנית קשר נפשי פנימי. ולשם כך הרבה פעמים יש צורך ללמוד כלים שאין לנו באופן טבעי. ולכן אני ממש ממליצה לשמוע שיעורים בנושא. בדגש על הרב אוהד תירוש.

מצרפת קישור לסדרת שיעורים לחברה לפני שיוצאים אבל רלונטי לנשואים ולכל מי שבמערכת בן אישית

‫הרב אוהד‬‎ - Google Drive

התשובה הלא מסבירה ומנתחת נובעת מההבנה שנדרש תהליך בנין ארוך תוך התיחסות לרגשות ועמדות נפשיות ונקודות רבות שבכתיבה בפורום קצת מורכב להעביר.

ושוב אם תמצא את הדרך ותרצו אשמח לדבר עם אשתך. בעלי ואני התמודדנו עם סיטואציות מורכבות גם כן בהקשר של מערכת יחסים עם המשפחה (ד"א זה קורה להמון זוגות). מה שאוביל אותי ללמוד רבות על הנושא מתוך רצון לבנות בית בצורה בריאה וישרה. מה שכן למדתי הדרכת כלות אבל לא למדתי מקצוע טיפולי. 

בנוסף כתבתי לך לפי כן וכנראה לא ראיתאורפז1

היא זקוקה למענה נפשי. וחושבת שהוא יפתר בצורה הזאת. 

אבל בעומק הוא יפתר כשהיא תיהיה שלמה במקומה.

יתכן והצורך הנפשי זה להיות שייכת למשפחה שלך? להשלים תחושות של חסך מהבית שלה? יתכן וזה מסירות שלך כלפה? תחושה שאתה מבין אותה? אמון וביטחון שאתה תמיד לצידה?

העצה שלי היא שתיהיה בעמדה שרוצה לשמוע אותה!!! באמת!!! לא שופטת ולא ביקורתית. שואלת...

הרי הרצון הפנימי שלך ושלה זה לאהוב להיפגש מבפנים ולהרגיש את האחד שלכם!

הרבה פעמים שאנחנו פוגשים אדם ומשוחחים איתו אנחנו לא מקשיבים לו. לא נפגשים איתו אלא עם מה שאנחנו חושבים שהוא אומר. או איך שאנחנו מפרשים אותו. או מה שהמעשה שלו או דבריו עורר בנו.

על מנת להפגש עם האחר יש צורך להתנתק לרגע מהעולם שלי מהרגשות שהנושא מציף אצלי וכו. -ולהקשיב-

אם יש שאלה- לשאול! 
לא על מנת לנגח אלא על מנת להקשיב ולהבין באמת את האחר. 
להקשות על מנת להבין חובה!. 
 אחרי שבאמת(!!) הבנת אתה יכול לבחור אם לקבל ולהסכים או לא. אבל לפחות אתה באמת יכול לא להסכים, כי אתה לא מסכים ולא כי שמעת את עצמך.

הערה: רוב המריבות ובעיות בשלום בית נובעות מכך שאנשים דורכים אחד לשני במקום שלהם. מקום במובן העמוק ולא השיטחי.

כשאדם יודע להיות במקומו ולהציב ביטחון בגבולות הכל נפתר.

וזה לימוד וברור שלם מה הגבולות.

לפעמים יש רצון בפתרונות קסם.. אבל בעיות עם שורשים יכולות לקחת שנים להיפתר (במיוחד שיש אנשים מבחוץ בסיפור) וזאת לא על מנת ליאש אלא על מנת להיות בעל אורך רוח ... וכל עוד המגמה הכללית טובה זה בסדר

הכל נרשם מנסיון אישי בנושאים הללו...

בהצלחה!!

ומה שרציתי לומר בזה. שצריך לפתח מבט פנימי ולהבין שהיא בעומק רוצה בקרבתך!! משתוקקת לאהבתך!! ולכל מה שאתה נותן ונסך בה רק שלפעמים אנחנו מבקשות זאת בצורה של מלחמה ולא מתוך שיחה ושיתוף. 

המון תודה על הכלגבר42

אני גם אשמח אם תוכלי אולי לדבר עם אשתי אבל איך לנסות לשכנע אותה? לנסות לומר לה שהמליצו לי עלייך ויש לך ניסיון בנושא הזה? אני לא מעוניין לומר לה שפניתי לפורום...

שוב תודה רבה על הרצון הרב לעזור ועל העצות החכמות...

בשמחה. שולחת מספר בפרטי.אורפז1

ד"א לרוב יותר כל לנשים להעביר תהליכים נפשים בבית כי היא יותר מחוברת לצד הזה.

אבל הדבר גם בכוחות שלך!! כל שנדרש זה לימוד איך לתקשר נכון ולעבוד על זה...

לי יש את המספר שלו, אם תרצה אני יתן בפרטי...חן טוהר

כמו שכתבתי קודם:ספק

אשתי אומרת (ואני מסכים איתה) שליתר בטחון, אם היא שוב מתפרצת ככה, כדאי לך להקליט אותה. (מאוד מקווה שזה לא יגיע למצב בעיייתי שבו תצטרך את זה, אבל אם חלילה תגיע למצב כזה, זה יהיה מאוד חשוב). 

דבר שני, אתה עצמך - לא מטפל, לא רב ולא אף אחד אחד אחר - חייב להבהיר לאשתך שזה פשוט לא עניינה מה ההורים שלך עושים עם כספם ורכושם. 

דבר שלישי - זה נשמע שהיא צריכה טיפול כלשהו. 

בהצלחה.

^^^^מסכימה מאוד, רק רוצה להוסיף לפותח השירשור...rivki
התנהגות של אשתך
סליחה, קפץ....rivki
התנהגות של אשתך לא סתם 'לא מקובלת', אלא נשמע שזה מעבר לגבולות הנורמה. יתכן שאחותך שרואה את המצב מהצד צודקת ואשתך זקוקה לטיפול נפשי. אולי אפילו תרופתי.

אני בשום אופן לא רוצה 'לאבחן' דרך הפורומים, אבל לצערי אני מכירה מקרוב מצבים של חרדה, אובססיה וגם פסיכוזה. ומה שאתה כותב נראה מוכר....

אשתך מתיחסת לקרובים שלך בצורה אימפולסיבית מאוד ולא הגיונית. היא רוצה לגור על יד ההורים שלך ומטפלת בהם במסירות, פתאום היא מחליטה להתנתק מהם לגמרי בגלל איזה עיניין שולי. יש לה כל מיני חששות ופחדים מהאח שלך. כל מי שמנסה 'להגן' עליו כולל אותך- מיד נהיה ה'אויב' שלה.

אני מעריכה שהיא לא 'ציידת ירושה'. זה יותר דומה לבעיה נפשית שאשתך היא שסובלת ממנה יותר מכולם. אם זה נכון - בלי טיפול המצב עלול רק לחמיר.

אני מציעה שתלך לפסיכולוג או פסיכיאטר. אם זה יקר- תקבע לעצמך תור דרך קופת חולים. תתאר לו את המצב, אולי תראה לו את הפוסט שכתבת, ותבקש את עצתו בעיניין אשתך.

לא נראה שרבנים ויועצים למיניהם יעזרו כאן. אשתך לא מוכנה להקשיב להם ולך כדאי להיעזר באדם שמבין בבריאות הנפש. לא לומדים את זה לבחינות ברבנות.

עצה אחת שיישמתי וזה עוזר: אל תדבר עם אשתך על אחיך. בכלל. אל תנסה להסביר לה בהגיון למה אתה צודק. וברגע שהיא מתחילה לדבר עליו - מיד תעביר נושא. למשהו שיעניין אותה כמה שיותר: פרנסה, ילדים, בית, אוטו, חופשה... כל דבר שלא קשור למשפחה שלך.וגם תתעלם מהאיומים שלה.

צריך המון חוכמה במצב שלך... בהצלחה!

המון תודה לך אבל עכשיו הדאגת אותי...גבר42

אם מה שרשמת נכון איך באמת אוכל לטפל??? האם אני צריך לחשוב על עצמי וילדיי קודם??

האם אני יכול ללכת לרופא המשפחה שלה ולדבר איתו בלי לבקש את רשותה?

לצערי שנינו בקופות נפרדות ואני לא איתה באותה הקופה...

זה נכון החרדות והאובססיה האם פסיכולוג מספיק?

את טענת שזה נשמע לך מוכר... האם את הכרת מישהו באופן אישי במצב זה שטופל והיום הוא בסדר?

תודה על העצה אני לא אדבר על אחי בכלל... אני הרבה פעמים מנסה להעביר נושא אבל זה לא הולך...

תודה רבה על הכל, 

אם יש לך המלצות אשמח לשמוע.

זה לא עובד ככה.לב אמיץ

איך התפקוד שלה באופן כללי? 

גם מי שאובססיבי לגבי עניין מסויים, אבל מתפקד יפה באופן כללי, הוא לא חולה ולא זקוק לתרופות או טיפול פסיכיאטרי.

ברור שיועילו לה שיחות ותמיכה והכוונה, אבל לא צריך לצייר תמונת מצב מדאיגה מדי.

תודהגבר42

היא דואגת לילדים לכל דבר ותעשה הכל עבורם, היא תמנע מעצמה דברים ותיתן לילדים שאני מאוד בעד זה היא אמא טובה ומסורה.

אבל כשזה מוגזם והיא לא דואגת ומטפלת בעצמה ומזניחה את עצמה, אז זה כבר לא טוב.

אמרתי לה הרבה פעמים שאם לא תדאג לעצמה אז גם לא יהיה לה כוח לטפל בילדים והם ייפגעו מזה בסופו של דבר...

היא מבשלת לילדים אבל אם לא נשאר מספיק ויש דברים שהם אוהבים היא לא תאכל. 

היא תמיד תשאיר לילדים, הילדים הכי חשובים,.

בד"כ היא לא עובדת דבר שבעיניי לא טוב, אבל חשוב לה להישאר עם הילדים כמה שיותר... אז אני מכבד.

היא לא כל כך מסודרת ויודעת לסדר ולשים במקום דברים

היא עייפה המון ולא ישנה מסודר.

היא לא אוכלת ארוחות בשעות מסודרות מדלגת הרבה פעמים על ארוחות.

היא עם פתיל קצר מתעצבנת מהר וכועסת מהר...

סובלת מכאבי ראש ומגרנות מאז שהייתה בת 14. ניסתה כל מיני טיפולים אך ללא הועיל...

כל החיים מסביב לילדים 

היא מאוד דואגת לילדים שלא יקרה להם משהו.

היא עדיין מתאבלת על אמה. 

מתבדחת הרבה על מוות... 

היא מאוד אוהבת חיות ומאוד קשורה לכלבה שלנו...

נשמעלב אמיץ

שהיא מתפקדת לא רע ב"ה.

מן הסתם ההתמודדות עם הקושי הגדול מהחוויות הלא פשוטות שהיא חוותה בצעירותה מכביד עליה מאוד, אבל לא נשמע שברמה שאתה צריך לדאוג לבטיחות שלה או של הילדים חלילה.

הרבה חום ואהבה ותפילות. בעז"ה היא תרצה לטפל בעצמה.

לי נשמע נורמלי לחלוטין!אורפז1

יכולה לזהות תקופות כאלה... בצורה זו או אחרת. 

גם אני בבית וחושבת שזה הברכה הגדולה ביותר!!

קישוראורפז1

שפות לאהבה

בקישור ששלחתי יש פרסום למפגש זוגי.

אני שוב חושבת שיש לכם צורך לעבור תהליך ארוך טווח..

אבל עצם העיסוק יכול לפתוח פתח..

ד"א יש עוד כמה מפגשים שם שיכולים להיות רלונטים.

וזאת גם הזדמנות בשבילך לפתוח את הנושא.. 

שוב אני מאמינה שעם רכישת כלים נכונים תוכל גם אתה להוביל את הבית שלך לתהליך של התקרבות יציבות בטחון ואהבה!! צריך כוח רצון!! ולרכוש לפתח ולשכלל כלים..

אז היא פשוט עייפה לפי התיאורבתאל1

ולא אוכלת טוב אז חסר לה מן הסתם כל מיני דברים שהגוף צריך.

דילוג על ארוחות ושינה לא סדירה מביאים לפתיל קצר מאאאד..

אז לפני שמתחילים לטפל בשאר הדברים הנפשיים- קודם כל הדברים הפיזיים הבסיסיים (כמו שנאמר- ילד רעב לא לומד...)

אז אולי תצליח לשכנע אותה ששניכם חייבים (ביחד!) לדאוג לה לשינה טובה ואוכל טוב. 

זה מהמם שהיא משאירה לילדים שלה את ההכי טוב, זה גם ממש טבעי לאמהות לעשות את זה. גם אני אם נשאר אוכל טוב משאירה לילד ולבעלי...(אל דאגה אני גם אוכלת בעצמי... הכוונה אם נשאר אחרי שכולם אכלו).

תדבר איתה שזה ממש חשוב לגוף ולנפש האוכל והשינה המסודרים ושאתה ממש דואג לה ורוצה שיהיה לה טוב... ככה לטפטף כל פעם... אולי תעזור לה שיהיה לה את התנאים לאכול כמו שצריך ולישון כמו שצריך. לפעמים הטיפול בילדים הוא אינטנסיבי, במיוחד אם הם בבית כל היום עם האמא... 

בהצלחה לך ממש.

גם לי זה נשמע הגיונימתנת חינם

אמא לתפארת! 

ואפשר להבין גם שאולי המסירות האינסופית שלה שואבת ממנה הרבה כוחות.

חוסר שינה וחוסר אוכל יכול להביא כל אישה למצבי רוח קשים ולא פשוטים עבור הבעל. ובכלל.

זה לא הופך אותה לזקוקה לטיפול תרופתי.

במקום לומר לה - תאכלי! למה את לא נחה?

אפשר לקנות בדרך הביתה משהו מוכן שהיא אוהבת או להזמין אחרי שהילדים ישנים בלי לשאול אותה ולפנק.

היא נותנת מעצמה לילדים, אין לה כוח לתת לעצמה. אתה יכול למלא את המקום הזה.

מה שכן, כדאי לה מאוד למצוא במה לשחרר את המטענים מהעבר.

כל אדם זקוק לזה, ועם חוויות כמו שחוותה - 

היא צריכה לשחרר במקום נכון.

אולי אימון אישי?

היא מצטיירת מהתיאור שנתת כאישה חזקה ומאוד עצמאית במעשה ובחשיבה. אולי בגלל זה קשה לשכנע אותה או להביא אותה לטיפול זוגי.

בכל אופן, טיפול זוגי יהיה הרבה יותר יעיל אחרי שהיא תעבור תהליך אישי שלה עם עצמה פנימה. 

כל זוג מורכב משני אנשים,

כל אחד מבני הזוג מורכב מהמון חוויות ורשמים שהשאירו בו המון אנשים בחייו.

אולי כדאי להשאיר בצד את המריבה עם האח / התבטאויות של האישה כלפי דברים שונים, ולנצל את ה"פיצוץ" הזה ולראות בו הזדמנות להתמודד נכון עם הרגשות שיש לה כלפי מה שחוותה בעבר.

לעניות דעתי - לא פסיכולוג ולא יועץ זוגי, אבל כן מישהי מקצועית שיכולה לרדת לרבדים נפשיים עמוקים בצורה עדינה ובונה.

(לצערי אין לי מספיק ידע למי להפנות, נסה - הראל חצרוני - הוא עובד עם בני נוער, אולי יוכל להפנות אותך למישהי מתאימה לגיל ולמעמד)

לא התכוונתי להדאיג rivki
כמו שלב אמיץ כתב למטה, בעיה בתחום אחד לא בהכרח משליכה על תחומים אחרים. ואדגיש עוד פעם שלא מאבחנים דרך הרשת..

פשוט היו כמה תיאורים שהדליקו אצלי נורה אדומה, כמו זה שאשתך אמרה שחוששת שאחיך יפגע בה או בילדים וניתקה קשר עם כל מי שחשוד כ'משת'פ' של אחיך.

אי אפשר לטפל בכוח במי שלא מסוכן לעצמו ולסביבה ולא במצב שזקוק לאפוטרופוס. לכן הצעתי לך שתיגש לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש ותתיעץ איתו לגבי המצב. אולי יכוון אותך איך להתנהג בצורה נכונה ויסביר לך איפה אתם עומדים באופן כללי. אין מה ללכת לבד לרופא של אשתך - הוא לא ידבר איתך מטעמי פרטיות.

אני מכירה לא מעט אנשים שמקבלים טיפול להפרעות נפשיות, על חלק מהם לא היית מנחש אף פעם... יש בעלי משפחות שחיים ומתפקדים עם בעיות לא פשוטות עם טיפול קבוע. וגם כאלה שבלי טיפול...

אביא לך דוגמה לא 'אישית ' מדי ולא מקצועית. שכנה שלי, אישה מבוגרת שעד לא מזמן טיפלה באימא שלה שנפטרה. ולפני זה היא עזרה לגדל את הנכד שלה. אישה נחמדה שמתפקדת כרגיל.
המשפחה שגרה מתחתיה אהבה לעשות מסיבות רועשות, לעשן בחלון וכו' בעקבות זה התפתח סכסוך שכנים שנמשך שנים עם טלפונים למשטרה והרבה בלגן. היום השכנה בטוחה ש'האויבים' נכנסים איכשהו לדירה שלה כשהיא לא נמצאת וגורמים נזקים. ופוחדת שהם ישתלטו גם על הדירה שלנו כשנעזוב (אנחנו בשכירות אצל בעל בית אחר שלא קשור לזה בכלל). ברמה שהיא מביאה לי את הדברים שלה לשמירה כשהיא עוזבת ליומיים. ועד הבית ניסתה להרגיע את השכנה- עכשיו היא שונאת גם את ועד הבית , כי היא בצד של ה'אויב'. בשאר התחומים השכנה ,עד כמה שאני יודעת, בסדר גמור.

אני מבינה שההורים שלך כבר מבוגרים ואןלי זקוקים לעזרה. אבל לטובת כל הצדדים אולי כדאי לעבור דירה רחוק יותר מהם?
נוו הסתדר??חן טוהר

לא לצערי לאגבר42

עדיין קיים הנתק בין אשתי לבין כל המשפחה שלי. 

ביקשתי ממנה ללכת לטיפול ואף מצאתי מטפלת שאולי יהיה לה יותר קל עם אשה אבל היא מסרבת בתוקף.

גם לרב היא לא מעוניינת ללכת.

אני אנסה שוב לשכנע אותה כי המצב לא יכול להימשך כך.

תודה רבה על ההתעניינות.

גבר 42

וואו בהצלחה רבה!!חן טוהראחרונה

התפללתי עלייךחיוך גדול

לדעתי אתה לא במצב כרגע לפתור את הבעיות עם המשפחה המורחבתאליפ
ברור שיש כאן גם ההתמודדות של אשתך עם העבר שלה
צריך קודם כל להחזיר את הנורמליות לשיחה וזה אומר בעקר שהיא תאמין שאתה מסוגל להקשיב ואתה תרגיש שאתה לא צריך לפחד להתבטא
עד שתגיעו לייעוץ אני ממליץ לך לנסות להקשיב ולהבין מה היא מרגישה. אל תנסה למצוא פתרונות רק להרגיל אותה שאפשר לדבר גם בלי תוצאה מיידית
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך