מתי מודיעים על עישון? 21+דוד=)
אני בחיים רוצה בעז"ה לעשן עם אישתי פעם בכמה שבועות, פעם ב.. לקחת שאכטה בסבבה, וואלה אני רוצה את זה.
עכשיו, אני מוכן לוותר על זה. מוכן לא לקחת. אם היא לא רוצה, חושבת שמסוכן או כל סיבה אחרת, סבבה. מוכן להתפשר! מתי מעלים את זה? אולי רק בכלל אחרי החתונה?
אתה מעשן פעם בכמה שבועות?קוד אבל פתוח
אני חושב שאם זה לא משהו קבוע, להגיד בדייט שני שלישי את עצם העובדה שאתה מעשן.
לגבי אתה רוצה לעשן איתה כנראה אתה צריך מישהיא שמעשנת גם לפחות פעם בכמה שבועות, לא מאמין יש מישהי שתתחיל לעשן בגלל שבעלה רוצה...
..דוד=)
אני לא מעשן. מרגיש שעוד לא מספיק יודע לשלוט בעצמי. אבל וואלה זה משהו שאני כן רוצה. לא משהו תדיר, פעם ב..
זו סכנה להתמכרות. אסור הלכתית לפי רוב או כל הפוסקיםי.

תחפש משהו אחר פחות מסוכן לעשות

לא על זה יקום ויפול דבר, נכון?סטופ
אם תצא עם מישהי ויהיה טוב וזורם אתה יכול להעלות את האופציה באחד הדייטים. תקבל- סבבה, לא תקבל- גם סבבה. אם זה לא תנאי הכרחי בשבילך לא צריך להתייחס לזה כאילו זה איזה אישיו.
רק שאלת הבהרהnobody
אתה מדבר על ירוק או סיגריות רגילות?
(אני חושב שדיברת על ירוק לפי הניסוח)

בכל מקרה אני חושב שאם המצב הוא כזה שעד עכשיו לא עישנת וזה לא מאוד קריטי לך זה דבר שאף בנחת לחכות איתו לאחרי חתונה או אירוסין וגם אז להבהיר שזה רק רצון ואין לך בעיה לותר עליו
אני לא הייתי מעלה את זה בשום שלב באופן מפורשתפוח יונתן

אם אתה לא רוצה לסכן את הקשר.

אם זה ממש בוער בך, הייתי ממליץ לך קודם לשאול אותה מה היא חושבת על זה בכלל בלי שהיא תדע שאתה רוצה.

ורק אם אתה תראה שהיא לא אנטי, תוכל לשתף אותה.

אמנורופן.
אפשר לשאול למה....?
מה מניע אותך...?
חח השאלה שלך מזכירה לי חומר בדיני חוזים מור ולבונה
דייטים זה לא ניהול מו"מ לרכישת דירה, אין מועד שמודיעים פרטים כאלו.
אתה יוצא איתה? צריך להיות לך רצון לשתף אותה בחיים שלך, ברצונות שלך, בחלומות והשאיפות.
למה לחכות לאחרי החתונה? לא ברור לי..
אם זה תנאי מהותי עבורך- הייתי אומרת בדייטים הראשונים (אבל זה לא מהותי כמו שאתה מציין..).
אם זה רק בונוס- הייתי שואלת מתוך רצון מה דעתו של הצד השני כשהייתי מרגישה איתו בנוח.
רק ברור לך שיתכן והבחורה לא תתנדב להיות שותפה שלך בלילות של תפיסת ראש.
2 בעיות שעולות לי בראש אם אתה תעשן בכל זאת:
1. הריח. שזה יכול לדחות אותה.
2. איך שזה נתפס בחברה שממנה היא באה- וזה כבר ישפיע במידה מסוימת עליה.

בלי קשר, תנסה להבין מאיפה הרצון הזה נובע.
מה מגניב בלשבת עם אשתך ולגלגל? והאם עושים דברים רק כי הם מגניבים?
המניעדוד=)
סקרנות, ותחושה טובה, זה פשוט תחושה נהדרת, מגניב לא מגניב פחות מדבר אלי.. אני באמת חושב שאלך על האופציה של לשמוע קודם את דעתה. אני אומר בדייט הראשון או השני שאני סקרן מאוד. ככה שזה לא אמור להיות הפתעה. וואלה כן מהותי לי שלבחורה יהיה סקרנות. לא בשמיים אבל שתהיה. אחרת יהיה קשה להסתדר. קשה להבין אחד את השני. אבל שתעשה או לא תעשה דברים מסוימים, לא מפריע לי =)
אז על פניו תוכל לספק את הסקרנות פעם אחת וזהו, לא?מור ולבונה
מצוין שאתה מודע לדברים שחשובים לך בפרטנרית ואני באמת מאמינה שהיא תהיה כזאת במידה מסוימת או לפחות תזרום עם הסקרנות שלך.

וממליצה לתחום את הסקרנות, כי אין לזה גבול.
נכוןדוד=)
מבחינת סקרנות צודקת. לתחם את הסקרנות.. וואה זה אולי ההתמודדות הכי קשה שיש לי. תודה על התגובות =)
סתם שתדעטוב בסדר

שזו לא כזו תחושה מדהימה ונהדרת. צריך לדעת לעשן כדי להנות מזה. ואתה לא יודע איפה תתפס ואיפה תתמסטל. כמו יין, שאתה לא יודע איפה בדיוק נקודת ההשתכרות.

לשתף השאיפות לידיה
אהבתי ת'משחק לשון
טרוליזם?חללית

מעשן מה?לידיה
ירוקדוד=)
שאלה מורכבת...לידיה
יש הרבה דיעות קדומות בנושא, מצד שני אסור להונות ולהסתיר...נראה לענ-'ד לחשוף אתה לנושא, באופן כללי, וכ'. גם לבחון תגובה וגם אולי לשנות זווית הסתכלות.
בכל אופן עיקר הבעיה לענ-'ד זה לא רק הרתיעה שזה גורם לבחורה, כמו מה היא תעשה עם המידע הזה אח''כ.... נניח ונפרדתם- יש מצב שהיא תספר לכולם?
נראה לי לא לספר לפני שמכירים מספיק טוב
שתספר לכולםדוד=)
לא איום.
אז תספר אתה לכולם, וגם לה לידיה
שפכת אותי אחי..טפלר
תגיד לה בפגישה שלישית.
לא באופן ישיר.
רק תוודא לפני שהיא מאוד קרובה לראש שלך.. מבחינת אחת שלא יהיה לה ככ נורא אם היא רק תשמע על זה. גם אם היא לא בעד.
ברצינות? חחלב אוהב

אבל כתבת שעכשיו אתה לא מעשן, לא?

בכל אופן אני מכירה בחור שמעשן "ירוק", בחור דתי, והוא ביטל פעמיים חתונה בגלל זה... 

העולם בחוץ מאוד נרתע מזה, קל וחומר בנות דתיות... קח בחשבון... 

אלא אם כן יש בה פתיחות וזרימות מטורפים.. 

אבל לא נשמע קצת ילדותי לבקש כזה דבר, יש הרבה אתגרים אחרים מגניבים שאפשר לעשות עם האישה אחרי החתונה... למה דווקא לעשן?

ביטל פעמיים בגלל זה???דוד=)
רציני?? אולי בגלל שהוא יצא עם בנות תמימות בנות 18, 19? אני יודע שזה נחשב ממש גרוע, אבל דוגרי זה גרוע בשלבים מוקדמים של החיים, כשאדם לא יודע לשלוט בעצמו, אחרי זה.. יותר סבבה.
אבל אני שומע מה שאתם אומרים, אני אסתכל מה הכיוון שלה, מה הראש ולפי זה אעלה את הנושא.
כן..לב אוהב

הבנות ביטלו.. לא זכור לי אם ההורים התעקשו על זה שהן יבטלו... 

אחת אני חושבת שההורים התעקשו כי הם לא היו מוכנים.. השניה לא יודעת..

אממ כן בחורות צעירות 20 וקצת...

אבל קח את עצמך בידיים.. יכול להיות שזה נחמד לעשן, אני מאמינה שבכל אדם יש את הצד של להעז לעשות דברים מאתגרים, שאולי קצת נגד מה שהחברה מקבלת. אבל בסופו של יום, אנחנו מתגברים ולא עושים את זה.

אם זה נכון? לא יודעת כרגע. אני רק יודעת שחבל ששידוך שלך יתבטל בגלל זה...

עזות זה תכונה חשובה לידוד=)
יש לה את הסיגים שלה, שעם הזמן מטפלים בהם. אבל עזות זה דבר שלי מאוד חשוב.
תראי, ברור ברור שאם יש בחורה שלא רוצה ויודעת שההורים יעשו בעיות, אז שאני אוותר, הדיון הוא לא במקרה כזה. הדיון הוא איך פותחים את זה. איך מציפים את הנושא. זה יכול להיות נושא התעוזה באופן הכללי.
עד עכשיו מהתגובות פה, בעיקר מהתגובה של מור ולבונה, אני חושב שזה יבוא בטבעי, ובזכות התגובה שלך, אעלה את זה ביחד עם רעיונות נועזים. =) תודה
נכוןלב אוהב

צריך לבוא מהמקום הזה של התעוזה, של לצאת מהשגרה... אז כן היא צריכה להיות באמת משהי לא שגרתית.. מגניבה כזאת... אבל אולי צריך גם קצת לאזן אותך חח לא יודעת.. רק ה' יודע...

שיהיה בהצלחה! 

דווקא הייתי חושבת שבנות בגיל צעירבתאל1

יותר זורמות.

כי ככל שמזדקנים יותר- השכל מסתדר איכשהו ונהיה מקובע.

מניסיון...

אני ממש מסכימה עם "לב אוהב"...חן טוהר

חוץ מזה-

דוד- תמצא 2 רבנים שמסכימים לעשן (רבנים באמת...)

אולי אני חיה בסרט..רוני ציון
אבל הייתי רוצה לדעת בדייט ראשון (אולי אפילו לפני)
לא רוצה להתחתן עם אדם שמעשן. לא משו נגדו ח"ו פשוט לא מסוגלת לסבול עישון
אז פשוט חבל על הזמן של שנינו.
גם אני כמוך. לא רוצה מישהו מעשןהמטיילת בארץ
גם אני חושב ככה כשמדובר במשהו קבוע...קוד אבל פתוח
אבל אם זה פעם בכמה שבועות (ואחכ הוא אמר בכלל שהוא לא מעשן, אלא רק רוצה), אני לא חושב שצריך לספר כל כך מהר...
....חן טוהר

אני מכירה המון בנות שמראש לא היו יוצאות עם מישהו שבכלל מתכנן לעשן...

נראלי הכרחי להעלות את הנושא די בהתחלה...

אבל הוא לא מעשןקוד אבל פתוח
הוא רק רוצה לעשות את זה.... ולא יעשה את זה אם אשתו לא תרצה...
הוא לא מדבר על סיגריות.ענבל
בדייטים..me.
תשאל אותה מה היא חושבת על עישון.. מן הסתם היא לא תתלהבהפי
אז תגיד לה כן אני עשנתי כמה פעמים אני מוכן להפסיק...
הפוך, הוא לא עישן מעולם ומוכן להתחיל.תפוח יונתן
לא מודיעיםבסדר גמור

מפסיקים לעשן !

תלוי מה מעשנים...טוב בסדר

אם זה סיגריות אז זה סתם דוחה אבל כל אחד מה שנח לו. 

אם זה נרגילה אז זה סבבה וכיף אבל שוב כל אחד וטעמו הוא.

ואם זה סמים אז לא לפני ולא אחרי ולא אפעם

ומה שזה לא יהיה אתה צריך להגיד לבחורה לפני החתונה.

ולו בגלל בעיית הליגליות, זו חובתך המוחלטת לספר.מי האיש? הח"ח!

אפילו על כוונות חובתך היא לספר, וכן, כבר בשלב מוקדם של היכרות.
הימנעות מאמירה עד שלב נוסף - מתקדם יותר - בקשר, היא הונאה ואולי מצג שווא, שיש בזה חשש למעשה פלילי לפי החוק, שלא לומר אונאת דברים הלכתית שהיא אסורה עוד בעשרת הדברות.

אני חושב שאתה קצת מגזים...קוד אבל פתוח
הוא אף פעם לא עשה את זה, וזה לא משהו קריטי עבורו...

ואיזה בעיה חוקית יש פה? אין שום חוק שאוסר לרצות לעשן, ואין חוק שמחייב לספר על זה.

נכון שלא צריך לשמור את זה בסוד, אבל גם זה לא כזה קריטי...
חשש ברור למצג שווא.מי האיש? הח"ח!

אתה עורך דין?

בגלל רצון?קוד אבל פתוח
ואתה?

אני לא עו"ד, אבל אני יודע שהמדינה שלי אין את משטרת המחשבות.
יש אפשרות בחוק להאשים במצג שווא.מי האיש? הח"ח!

אתה מוזמן לקרוא לזה משטרת מחשבות.

השאלה היא אם לא להציג רצון למשהו זה מצג שוואקוד אבל פתוח
אין לי כח לחפש בחוק.
אתה מוזמן להציג פה את לשון החוק ונדון...
וממתי ע"פ חוק יש חובה על זוג נשוי להיות גלויים אחד עם השני?

ולגבי העניין המוסרי עניתי...
בלי דמגוגיה בבקשה.מי האיש? הח"ח!

שנינו יודעים שמדובר על דייטים ולא על זוגות נשואים.
ומי דיבר על מוסר?
את לשון החוק כולנו יכולים לחפש ולמצוא, הנקודה היא הפרשנות לחוק.

אתה עורך דין?מור ולבונה
עבר עריכה על ידי מור ולבונה בתאריך כ"ב באייר תשע"ז 13:35
מצג שווא ביחס לרצון עתידי, שגם עליו הוא מוכן לוותר??
לא חושבת שיש כאן בעיה בתום הלב ולא טעות או הטעיה.

ובקשר לרצון ולעבירה הפלילית..?? חוק העונשין: "אין עונשין על מחשבות שבלב". אז הקביעה שלך שגויה.
אם הוא מעשן עכשיו זה שונה אבל עדיין זה לא יהיה קייס שיעבור את תנאי הסף של ביהמ"ש.
לא הבנת את הפרשנות המקובלת לחוק.מי האיש? הח"ח!

מדובר על מחשבות שאין שום כוונה ליישם, לא על תוכנית פעולה שיש לה השלכה ברורה על פרמטרים לבחינה בצד האחר.
יש קייס ועוד איך. את עורכת דין?

יש לי שאלה אליךדוד=)
סתם מסקרן אותי, אם אני שקרן, משקר ים בטבעי שלי, ואני משקר לה, בעצם זה לא מצג שווא כי אני שקרן, לא?
מה זה משנה? זה לא מוסרי ולא משנה איך זה נקרא.מור ולבונה
בכל אופן, בית המשפט לא מתערב בקשרי הנישואין. זה לא כמו חוזים ולא יהיה לזה סוף אם יתנו לזה פתח לדיון.
לא מדובר על נישואין ואת מסיטה את הדיון בכוונה לא ראויה.מי האיש? הח"ח!

מדובר על דייטים, על בחינת אפשרות לכריתת ברית.
אם תגלי יום אחרי חתונה שהיתה לבחיר ליבך כוונה נסתרת לשרוף את כל ממונו על רכב פאר, שהוא הזמין רכב כזה שבוע לפני האירוע, ושהוא הפך בן לילה לחסר כל בחשבון הבנק כדי להופיע בחניית הבית עם פורשה, את תשמחי?

כריתת ברית לא כריתת חוזה!!מור ולבונה
וגם אם לטענתך זה חוזה מכללא, הוא לא עונה על התנאים. חוזה צריך להיות עם כוונה ליצור יחסים משפטים- אני מאמינה שבדייטים אין כוונה כזו.
ואם כן, אז רחמנות על הקשר.
ותנאי סף נוסף הוא שפיטות- ביהמ"ש מגן על האינטרס הציבורי וככל שמערכת היחסים בין הצדדים היא מערכת אינטימית הוא ימנע מלהתערב.
וגם אם נלך לפי השיטה המחמירה וזה חוזה שידון בביהמ"ש - מדובר בזוטי דברים. מי יבזבז זמן שיפוטי על אדם שהסתיר ממישהי את רצונו לעשן?
זאת תביעה שתידחה על הסף.
לא מדובר כאן על מישהו שיוצא עם מישהי והוא מוכר לה סיפורים שהוא רווק בעוד הוא נשוי. זה מצג שווא.
או מישהו עם מחלת נפש- שזה מקח טעות .

אני באמת לא מבינה אם אתה באמת מאמין שזה בעיה משפטית...גם הדוגמה שהבאת. זה מבאס והכל אבל לא משהו שיפתר במסגרת ביהמ"ש.
( זכות קניינית היא זכות בסיסית - חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. והקניין שלנו עדיין לא משותף אז יש לו זכות).
תידחה על הסף לדעתך האישית בלבד.מי האיש? הח"ח!

אם את עורכת דין הייתי מציע ללקוחות שלך לקחת את ההצעות שלך בעירבון מוגבל. "מי יבזבז"? את רצינית? לא שמעת על תביעות ותקדימים משפטיים שלפני דיון כולם אמרו לתובעים או התובעות "אה עזבו בחייכם רדו מזה מי יקבל את זה"? מי ערב להם שזה כן יעמוד במבחן בבית משפט?!

אין שום קשר לקניין - יש כאן דרך משותפת ששני אנשים מתכננים, והשאלה היא האם אחד מהם לוקח אותה למקומות שהצד השני יראה בהם חוסר תום לב קיצוני.

אגב, למותר לציין שאיש כאן לא מתייחס לשאלה הדתית ולעבירה הברורה על איסור בעשרת הדברות. "לא תגנוב" - באונאת דברים הכתוב מדבר. הכל רק מפני שהשוביניזם התיאולוגי המקובל כאן כפרקטיקה - דהיינו זכותו של קושר קשר להריץ פנטזיה מתוך תאווה לתכנן עישון סם אסור בלי ידיעתה של המועמדת, ולהנחית לה את זה על הראש יום אחרי החופה בפטיש של עשרים קילוגרם - נחשב לטאבו ולזכות מוקנית, כי אחרת חס וחלילה מישהי תישאר רווקה רק כי עמדה על איזה סטנדרט מינימלי של, נניח, אמינות.

אבל כן, בדבר אחד את צודקת - החוק היבש (בפרשנותו המצומצמת ביותר האפשרית) לא אוסר מילולית על אדם להיות מנוול וכזבן.

אתה לא מגיב עניינית. תביא פסיקה. תצטט חוק.מור ולבונה

אם היינו במשפט- הטיעונים שלך לא היו עומדים כטיעונים משפטים. אם אתה מסוגל ליותר מזה. אני מחכה להיות מאותגרת. 

בחוזים- זה בטוח לא יעבור.

כנ"ל בנזיקין.. ואני רוצה לראות את העו"ד שיציע ללקוח שלו להגיש תביעה כזאת. הוא כנראה תעב בצע וחושב רק על הממון האישי שלו. 

אל תדאגי כל כך הרבה לאחרים, מה?מי האיש? הח"ח!

יש לך המון דאגות, חוץ מלנשים כנראה, שממש לא איכפת לך ממה שיקרה להן אם הדייטים שלהן יתכננו כל מיני תכנונים שהם לא משתפים אותן בהם בזמן.
אני לא אביא שום דבר שזה לא מענייני להביא, ואל תתני לי הוראות. אם יש כאן גברים שממש חושבים שהפרקטיקה הזו תשתלם להם, אדרבא שינסו. אבל שיבואו אלייך בטענות אחר כך, כשהנישואים יעלו על שרטון תוך יום ורבע בערך.
ולגבי מה שטענת ש"חוזה צריך להיות עם כוונה ליצור יחסים משפטי[י]ם" - עד כמה שזכור לי, זוגיות (שלא לומר נישואים) זה אחלה יחסים משפטיים שבעולם, אז בינתיים את היא זו שמדברת כאן אחלה שטויות עם העצות שלך!

האמת שאכפת לי מהן מאוד אבל אני לא אפחיד אנשים סתם בסנקציותמור ולבונה
משפטיות, כאשר אין להן שחר.
לא דנתי לגופה של השאלה אם זה ראוי לנהוג כך ולא נתתי עצות לאנשים להתנהל ככה בקשר(לא רק זוגי) עניתי לך רק מפן המשפטי ובו אתה לא כ"כ חזק כנראה.
ציפיתי ממך לדיון ברמה יותר גבוהה ויכלת לחסוך את כל הנאומים ולומר טעיתי.
ברכה והצלחה
"סתם" - לדעתך. "אין להן שחר" - לדעתך.מי האיש? הח"ח!

רק שדעתך כאן הנה במעמד של אסיא דמגן - מגן שוויא.
מי שמעוניין לדעת אם כדאי לו, חוקית ומשפטית, להסתיר מידע ממי שהוא יוצא איתה, שלא לומר מכסה על פרט חיוני או תכנית עניינית (גם אם לא לדעתך, ידידתי המלומדת) מבת הזוג בזמן של העלאת מדרגה בקשר (כגון בעת הצעת נישואין), טוב יעשה אם ישלם כסף לסמכות מייעצת משפטית, שיש לה את כל ה - liability על מילה, ולא יסתמך על דיונים פרוביזוריים בפורומים.

ומה שאני אומר כאן - זו רמה. אם כבר מדברים.

מסכימה. יעוץ ראשוני זה בד"כ חינם. לכו על זה.מור ולבונה
רק לומר לך משהועלומה!

אתה לא צריך להתייחס תגובות של הבן אדם הזה , כל תגובה שלו זה וויכוח והוא סתם אוהב להגזים

ולגבי העישון אם זה לא קריטי לך אז תגיד פגישות היותר מאוחרות, בהתחלה זה סתם יכול להבהיל, אם הבנתי נכון זה לא רק העישון עצמו אלא יותר סגנון של להעיז, טוב תראה, זה תלוי בסגנון הבנות שתצא איתם, 

סוג ראשון : בנות שמרניות, שאף פעם לא עשו משהו שונה ממה שמקובל בחברה שלהם וזה לא משנה מאיזה חברה הם באו

סוג שני: בנות יותר פתוחות, וזה לא אומר שהם מקלות בהלכה או משהו כזה אבל עם ראש פתוח, כאלה שיותר מעיזות לעשות דברים שלא התרגלו אליהם, שסקרניות לדברים חדשים

אם זה לא משנה לך אז לא משנה אם איזה סוג צתא אבל אתה צריך לדעת להבדיל ביניהם

לסוג הראשון אם היא מוצאת חן בעיניך אל תגיד את זה כי היא סתם תיבהל

ולסוג השני תגיד מתישהו

אני בטח לא חושב שאת היא הסמכות להציע אם "להתייחס" או לא.מי האיש? הח"ח!

מה, את משחקת בחרמות?

מי את שתביעי את דעתך על "כל תגובה" שלי?
את קובעת משהו בפורום הזה?
אני מצהיר ש"כל תגובה" שלי זה דיון אמיתי, לא "וויכוח" לצורך ווכחנות, ואני בדרך כלל מהיחידים שמרשה לעצמו לפתוח הכל בדיון, ולא להיות מוג לב ופחדן שנכנע לסיסמאות וקלישאות, בסגנון "אתה צריך לדעת להבדיל ביניהם".

בדיוק!דוד=)
מי את שתגיבי לאדון הנכבד, את קובעת פה בפורום משהו?
חוצפה יסגא בריבוע!
הא, טוב, אבל מי אמר שהתכוונתי אליך?עלומה!

אופן השרשור.מי האיש? הח"ח!

אם טעיתי - תסבירי מדוע זו טעות, ואתנצל בלי הסתייגויות.

אם אתה שקרן ואתה אומר לה שאתה שקרן אתה לא שקרןפסידונית

אם אתה שקרן ומשקר לה שאתה לא אתה אכן שקרן

חחחחחחחדוד=)
יפה מאוד!
כתבת תעוזה וכאלה..מישהי=)
אני לא רואה תעוזה בלעשן סמים
ולא רוצה לצאת עם מעשן
לא ירוק ולא סיגריות.

זה עוד שאלהדוד=)
אני פחות רוצה לדון בשאלה האם לעשן זה כל כך רע או אולי יש בזה משהו. אני יותר רוצה לשאול איך מעלים את זה, מעלים את זה שמבחינתי זה משהו שמעניין אותי. אגב, יש עוד המון דברים שמעניינים אותי בסגנון, למשל לטייל בעולם, טיבט, סין וכאלה, גם את זה אני צריך לדעת איך לעלות. רק שפה זה נחשב בחברה משהו פחות נורא. אע"פ שדוגרי, יש מצב שזה נורא פי כמה.
לא אמרתי שזה רע.מישהי=)
מבחינתי מי שרוצה לעשן שיעשן
מי שההלכה נר לרגליו יודע- אסור לצאת לחו"ל בשביל טיול בלבד!שלמה גר

מה שההלכה נר לרגליו יודע שהבעיה היא לא הלכתיתalezish
אלא יותר רוחנית, מה שנקרא מידת חסידות
בעיה מוסרית רוחנית
אבל בד כרכים של שבוע זה מותר
מי שלומד קצת יודע שזו מחלוקת הפוסקיםצריך עיון
יש פוסקים שעוברים הלכתית נטו?alezish
אשמח לראות
בחיים לא אצא
אבל לא ראיתי מי שעוסק לחלוטין, ובכמ כיום רוב בפוסקים חולקים על זה
בפשטות אסור לצאת לחו"ל לטיול. מופיע בגמרא בשלוש מקומותי.

מסכת גיטין: "אמר רב ספרא: כי הוו מיפטרי רבנן מהדדי, בעכו הוו מפטרי משום דאסור לצאת מארץ לחוצה לארץ". מבאר רש"י:

"כי הוו מיפטרי רבנן מהדדי - בני מדינת הים שהיו הולכין ללמוד תורה בארץ ישראל, כשחוזרים לבתיהם היו חבריהם בני ארץ ישראל מלווים אותן עד עכו, ומשם נפטרים מהם: שאסור לבני ארץ ישראל לצאת חוצה לארץ".

האיסור מופיע גם בהלכות חול המועד, שמי שיצא מהארץ לחו"ל, אסור לגלח בחג, כי יצא "שלא ברשות". 

הרב חיים קנייבסקי ,למשל, וכן הגרז"ן אוסרים לצאת (לפי הרב קניבסקי, גם לא לקברי צדיקים).

בפשטות לא פוסקים מאגדהalezish
יש מקורות הרבה יותר טובים בשס
אין לי כח להכנס שוב לסוגיא
יש אחרונים שאסרו
כיום רוב הפוסקים מתירים הלכתית
(הרב וואזנר מהיחידים שעוברים משיקולים הלכתיים נטו, וגם זה מתיר לכל צורך)
ביניהם הגרזן(שטוען שהבעיה היא מוסרית רוחנית ולכן אם צריך לצאת), ר אושר וייס ועוד
זה לא אגדה, זה מעשה רב (שגם ממנו לא ממש לומדים, ב"ב קל)כל משבריך

מעשה רב זה רב שפסק הליכהalezish
פה זה יכולה להיות פסיקה ויכול להיות הנהגה
כן, אבל הוא אמר נימוק בו הופיעה המילה 'אסור'כל משבריך

'אסור' זאת מילה עם אחריות,

לא קפריזה חולפת של דוס טרור עם נערווים.

תחפש את הספר 'ארץ צלצל כנפיים' של חיים טבריהצריך עיון
עבר עריכה על ידי צריך עיון בתאריך כ"ג באייר תשע"ז 15:39
הוא אסף שם מכל מיני רבנים, יש שם מאמר מנומק של הרב דוד כהן מעטרת כהנים (לא יודע מי זה) שמסקנתו לאסור, ומכתבים קצרים יותר של הרב ליאור הרב דרוקמן והרב י"מ לאו שאוסרים בלי דיון הלכתי לפני כן

(לא התעמקתי עכשיו, יכטל להיות שיש עוד)

עריכה: הרב לאו מצטט את המשנ"ב תקל"א י"ד
עריכה שניה: גם הגרז"ן והרב עובדיה(יחווה דעת חלק ה' סימן נ"ז) אוסרים
הרב דוד כהןכל משבריך

תלמיד חכם עצום. משהו מפחיד בכל קנה מידה...

כותב גם בהלכה ברורה ויושב בספריה של מרכז הרב בבקרים.

חח טוב אם תציין לי מקורות שמתירים אחזור בי ואציג זאת כמחלוקתשלמה גר

חפש את הספר 'צידה לדרך' בהוצאת מכון צומתצריך עיון
הם מביאים שם את הרב דייכובסקי והרב וואזנר שמתירים
יפה יפה תודה רבה.שלמה גר

לא בטוח...חן טוהר

לגבי מה שאמרת על יציאה מהארץ- אני לא יצטט פה משפטים של רבנים על חומרת יציאה מהארץ, אבל עישון נראלי בטוח יותר חמור.

עישון- סכנה גשמית ורוחנית.

יציאה מהארץ- סכנה בעיקר רוחנית.

זו דעתי, תקן אותי אם טעיתיקורץ

באופן לא קבועקוד אבל פתוח
הסכנה לא כל כך גבוהה.
לא מדויק...matan
גם בשימוש נמוך יש סכנות לא מעטות. וזה גם משחק סכום אפס כי ברגע אפשר לעבור את הגבול שבין שימוש מועט לשימוש כפייתי
מתןדוד=)
מכיר מסילת ישרים? מכיר גן המבוכה? יופי.
יש גן המבוכה שלם לכל מה שנקרא סקרנות, שזה יכול להתבטא בסמים, בחו"ל, במליון ואחת דברים. עכשיו, אני נכנסתי לגן הזה ואני עכשיו עושה טיולי טרקים בגן. אני מבין מההודעות שלך שאתה מדבר כאדם מחוץ לגן המבוכה הזה. לא נכנסת אליו מעולם. אילו היית עומד אחרי הגן, ומסביר לנו איך לצאת, איך לעבור אותו, להגיע לאכסדרה, הייתי שמח שאתה עוזר לנו, מגיב, נותן כיוון.
אבל מעולם לא היית שם.. מעולם לא התקרבת לגן, אתה יכול לקרוא לזה באלף שמות, דוס, תמים, סגור, אולי גם דברים טובים, עבד ה׳, לא מכניס ראש למיטה חולה..
מה שבטוח, אני מחפש בחורה שתבין, שאני בתוך הגן. אני בגן הסקרנות והנסיונות בצורה מאוד חזקה. השאלה איך אני מודיע לה על זה.
מי שלא נכנסה לגן ולא יכולה להכיל את הגן המבוכה שלי, כנראה לא נתאים.
בהצלחה אחי. תודה על התגובות.
יש הבדל בין להיות בעל יצר לבין לקדש את זהmatan
הגבתי לך בנפרד בעניין, בעיניי יש להגיד עוד בשלב הבירורים.

התגובות שלי הן כנגד הלגיטימציה על הרצון לעשן סמים. זה לא רצון לגיטימי. יכל להיות שיש לנו אותו. אבל כמו כל רצון רע ומזיק, כמו שהבאתי בעניין התעללות בבע"ח, יש למגר אותו.

מצחיק שהחלטת שאני דוס/תמים/סגור, אני הייתי בעולמות שאתה מסקרן לגביהם, ליוויתי אנשים שהשאירו בתוכם חלקים משמעותיים מעצמם. הדרך היא הבדלה הכנעה המתקה, השלב הראשון הוא להבדיל את עצמי מהרצון לחלוטין, רק אחרי שאני מפתח ממנו סלידה ניתן להתחיל לתקן אותו.
אני אחליטדוד=)
איזה רצון לגטימי לי ואיזה לא. אני אחליט איזה רצונות אני ממגר ואיזה לא. אני אחליט על איזה רצונות אני מתפשר ואיזה לא. להגיד לבן אדם הרצון שלך לא לגטימי, זה להיכנס לו לחיים. אני אדאג לחיים שלי, ואישתי ב"ה תדאג. די ויותר אנשים
ברור שאתה תחליט.matan
אבל כל עוד אתה מפרסם בפורום ציבורי את הרצון הזה יש לי זכות ואולי אפילו חובה להביע את דעתי עליו, בדיוק כמו שמי שהיה מעלה רצון להתעלל בבע"ח או כל מעשה אחר שהוא לא לגיטימי.
מרגע שהעלית את הדברים במקום ציבורי אתה עלול לשמוע שעות שאולי לא ינעמו לך. אני לא חייב לקבל כל רצון שלך. בחייך הפרטיים אתה תנהג כפי שתבחר, אין לי שליטה בהם ואני לא מבקש לשלוט בהם.

כמו שאם מישהו היה מעלה כאן שאלה מתי לספר שהוא מעוניין לגנוב/להתעלל/להצית רכוש/וכו' הייתי מגיב והייתי מרגיש חובה מוסרית להגיב כנגד זה. זכותך לחשוב אחרת ממני, זכותי לחשוב אחרת ממך באותה מידה.
אוקיידוד=)
קיבלתי.
לא ידוע לי על סכנות בעישון בתדירות נמוכהקוד אבל פתוח
(אחת לכמה שבועות(

וגם אם נגיד שכן, הוא לא עושה את זה, הוא רק רוצה וזה לא עקרוני.
אתה מבין את מה שאמרתי?matan
אמרתי שבעיני עצם הרצון מעיד על בעיה חמורה בלי קשר למעשה.

ויש סכנות, רק שיש הרבה כוחות שפועלים בנושא הזה... הסכנה הגדולה ביותר היא שכל שאיפה/לעיסה יכולה להיות האחת יותר מדי.
הסכנה השניה זה שזה הופך לכלי שמכסה על הצורך להתמודד עם הדברים ולעבוד כדי לשפר אותם. עצם הרצון בעיני לא שונה מהישיבה. או ליתר דיוק, לגיטימיות הרצון, אולי אפילו גרועה יותר בבחינת איסורי עבירה חמורים מעבירה
על איזו בעיה חמורה זה מעיד?קוד אבל פתוח
ברשותך, אני לא אכנס לדיון של האם זה מסוכן וכמה..
אגיד את דעתי..מבקש אמונה

אם היית מעשן כרגע בפועל היית חייב לומר..

אבל כיוון שאתה עוד לא מעשן וזה רק קורץ לך, יש סיכוי גדול שבסוף תראה את האשה ואת הילדים

ותגיד לעצמך "עזוב אותך משטויות... החיים שלי מספיק טובים גם בלי זה"

לכן (לעניות דעתי) לא כדאי שבכלל תדבר על זה.  

כן להגידתקן קט

יש בנות שלהן זה כן קריטי ולכן חשוב שתגיד להן את זה לפני שסוגרים

אמאבא לי

קוראת כבר זמן מה את השאלה שלך והתגובות.

וברור לי שהעניין אינו דווקא בעישון או לא ובתכיפות העישון וכו' (שבכלל כיצד אתה יודע מה יהיה בסוף? זה ממכר!)  הבעיה בסגנון של אדם שעקרוני ומוסרי שתדבר עם הבת עליו. 

וממש לא רק לפני החלטה.

אתם הולכים להינשא זכותה של הבת לדעת מהם שאיפותיך ודרך חייך,

וחובתך לספר לה תוך כדי ההיכרות.

מאמת רק מרויחים!

זה ברור שכאן עוסקים בשאלה ההפוכה,מי האיש? הח"ח!

דהיינו עד כמה אפשר להסתיר, להערים ולהתחכם.

לדעתי להגיד כמה שיותר מהר!!דנה .ה.

להרבה נשים זה ממש  חשוב ומשמעותי, לא כדאי שתעמיד אותה במבחן על זה. 

אני לא אומרת שצריך לספר את זה כמשהו דרמטי ומשמעותי אבל כדאי מאוד להשחיל את זה בשיחה...

לא בריאגמני
אני לא יודע מהי הדעה ההלכתית לגבי קנאביס, אבל מה שבטוח שפעולת העישון היא אסורה מפני 'ונשמרתם מאד לנפשותיכם'.
מה?דוד=)
זה לא מסוכן
זה בהחלט לא בריא ומשפיע על המוח גם אם נחשב קלאורין

ובכלל לא בטוח שתוכל לשלוט תמיד אם תחליט לא לעשן בכלל. לא מפתיעים עם דבר כזה, בטח לא אחרי החתונה. תגיד מראש.

לא כזה ברור שזה לא בריאקוד אבל פתוח
יש לזה גם המון יתרונות... הבעיה העיקרית עם סמים קלים היא
א. שאי אפשר לדעת מה יש שם. יכול להיות מאוד שזה לא החומר הטבעי
ב. שאפשר להתדרדר אל סמים קשים...
זה מוחק תאים במוחפרנקלין
ירוק לפי מה שאני יודע לאקוד אבל פתוח
אבל לא חקרתי את זה לעומק..
כדאי ללמודmatan
יש לירוק השלכות מזיקות. כל חומר מסמם הוא מזיק לגוף בדרך כזו או אחרת. אחרת לא היית חווה שום דבר ממנו. השאלה היא הנזק לעומת יכולות הריפוי הטבעיות, ובמקרים מסוימים התועלת של החומרים. לירוק, יש השפעות מסוימות על המוח שהן לא בריאות. יש פלשבקים, יש התמכרות, יש התרגלות, ויש קושי מסויים בחוויות טבעיות. כמובן שלא אחרי שאכטה אחת הכל. אבל פלשבקים יש. לפעמים גם אחרי ג'וינט בודד.

קיצור, עדיף להימנע. ואם באמת רוצים ללמוד צריך לקרוא מחקרים בנושא(מחקרים ממש)
תקרא מה כתובדוד=)
הם עשו דברים מסכונים תוך כדי.
האתר הזה מעודד סמיםדוד=)
איזה כתבה לא אמינה חחחחחח ...קמא סנין

לא מסוכן?בתאל1

זה מוחק תאים במוח...

זה לא מספיק מסוכן?

היתה לי שכנה מסוממת... מסכנה... אני בטוחה שכשהיא התחילה עם זה היא גם חשבה שזה לא מסוכן.

להכניס עשן לריאות זה לא בריאגמני

חשוב שתגיד מראשmatan
עישון סמים קלים הוא פרט מידע משמעותי שכדאי שיעלה. יש לזה השפעות רחבות טווח בכל הנושא הגופני. זו הוצאה כלכלית, פעולה לא חוקית כיום, ועלול לדרדר לסמים קשים.

כדאי שהבחורה תדע מראש שהיא נכנסת למקום הזה. זה לא ראוי לא לגלות שאתה מעוניין ועוד מעוניין שהיא תעשה את זה גם.
אומרים ש...בת הרים

"כל נרקומן מתחיל בגראס"

צריך להיזהר ממדרון חלקלק

לא אומרת שזה המקרה. אבל זה מה שאומרים...

בבירורים לפני שאתה נפגשבתאל1

אני לא רציתי בכלל להפגש עם מישהו שחושב על לעשן... ק"ו מעשן בפועל.

יש לי חברות שלא היה אכפת להן.

מה הנקודה?איך אפשר לעזור?
היית מוכן לצרוך יחד איתה בדרכים אחרות?
להכין עוגיות, למשל?
כוס תה?

מה העיקר אצלך, הדשא של השכן או העננים שאתה יוצר?

פעולת העישון באמת מרתיעה את חלק מן הציבור וסטיגמתית בעיני רוב הציבור. אם לא קריטי לך להפריח עיגולים עם תפוגה של מספר שניות, אתה בכיוון הנכון לשכנע גם את השמרנית ביותר...
אם היא שוקלת דברים בצורה שכלית, כמובן.
בהצלחה נשמה.
ממש לא מסכימה איתךלאידעת
אני לא הייתי משתכנעת בשום מצב
זה מסוכן למח, לגוף ולנשמה
סבבהקוד אבל פתוח
אבל זה לא שהוא מעשן, הוא רק רוצה לעשות את זה. וזה לא עקרוני לו...
צודקת במאה אחוז...שירה מ.

חוץ מזה שעם הזמן נדבק הריח, השיניים נהיות כהות ובעעעע.....

אני לא רוצה להיגעל מהבעל שלי...

הוא יכול לא לעשןאיך אפשר לעזור?
ולא יהיה נזק לשיניים ולא יידבק ריח,
ועדיין לצחקק מעודף THC במערכת הדם.

לא חייבים לעשן כדי לצרוך ירוק.
השאלה מה חשוב לו בסיפור.
על סמך מה את קובעת?איך אפשר לעזור?
מאיפה לך שישנה סכנה למוח (אחרי גיל 25, כשהמוח מפסיק להתפתח), מה ההשפעות על הגוף, ואיך בכלל מודדים נזק לנשמה?
(בהנחה כמובן שאנחנו סוברים שאפשר בכלל להזיק לנשמה)
@לאידעת
חחחח אנשים פה לוקחים קשה..מילקי
אז ככה-
בעלי החמוד כשיצאנו, נראה לי זה היה בערך בדייט רביעי, אמר לי שאת השאכטה הראשונה בחיים שלו הוא רוצה לעשות עם אישתו והוא מחכה לזה כבר המון זמן,
נקרעתי מצחוק.
אמרתי לו שבכללי אני לא מתכננת לעשן אבל שיהיה לו בהצלחה.
רק לשם הבהרה- הוא לא עישן מעולם לפני זה (לא ירוק ולא משהו אחר) והוא רצה לנסות ירוק אבל בגלל שזה שחרור כזה וכו הוא רצה לעשות את זה דווקא עם אשתו ולא עם חברים. כשהוא יותר יציב וכשיש פחות חשש למה שהוא יעשה.

בקיצור, אנחנו נשואים כבר שנה וחצי. הוא ממשיך לדבר על זה, אני עדיין לא זורמת איתו, אבל זאת בדיחה של שנינו. היה לנו פייסל במגירה מהחתונה ועד איזה שנה אחרי, למקרה שאני אשתכנע, אבל הוא נהרס ממש אז כשחברים באו הבאנו להם לעשן אותו..

תפסיקו להיות כבדים, אם מישהי תסיים איתו בגלל *המחשבה* לעשן אחרי שהוא יתחתן אז היא סתם יצורה..

שיהיה בהצלחה😏
בעיניי, מי שמעוניין לעשן סמים זה כבר אומר הרבהmatan
לא מסכימה איתךמילקי
בעלי לא מעוניין לעשן סמים.
הוא מעוניין להתנסות.
הוא בחור סקרן שאוהב את החיים ואוהב לנסות הרבה דברים משוגעים, לא רק את זה.
בניגוד למה שדוד כתב, הוא לא התכוון שזה יהיה מנהג קבע אבל הוא רוצה לנסות.
לא רואה בזה משהו רע, יש פה מטרה אחרת לגמרי ממטרה של מישהו שרוצה לעשן סמים בשביל הסמים.

ואני לגמרי יכולה להזדהות עם האמירה שלך באופן כללי, כי כמו שאתה רואה אני לא מסכימה לזרום איתו על הדבר הזה (למרות שעל הרבה דברים אחרים זרמתי) אבל באופן פרטני, כל מקרה לגופו וצריך להכיר בשביל להבין שבמקרה הזה, זה פשוט לא אומר כלום. אגב, נשמע שבמקרה של דוד זה די דומה.. הוא אומר בעצמו שזה מתוך סקרנות ומשייך את זה לקטגוריה של טיולים בעולם..
יאללה יאללהדוד=)
תזרמי איתו מה יש? שאכטה לא תהרוג אתכם p=
תודה על התגובה =)
הוא מעוניין להתנסות בעוד דברים?matan
מתוך סקרנות להתעלל בחתול?
אולי מתוך סקרנות שבחוויה לנהל רומן?

כאשר מעשה הוא בעל תוכן שלילי, עצם הרצון אליו מעיד בעיניי על משהו.

החיפוש אחר השחרור שבסמים, או המוכנות להתנסות בה היא בעיניי דבר שאדם צריך לפתור מול עצמו. כמו במקרים לעיל. לבדוק את כוחות החיים שלו ולזכך אותם.
לא יודעת למה החלטת שזה שלילימילקי
הוא מעוניין למשל לבנות רובוט, לגור בקצה הארץ, ללמוד את כל הש"ס ולעשות סיום לפני הפנסיה, לטוס למקום שאף אחד לא מצליח להגיד את השם שלו, ללמוד חשמלאות, אינסטלציה, בניה וכו ולבנות את הבית שלו לגמרי לבד..
כן הוא אוהב להתנסות.
סקרנות היא תכונה מעולה. כמובן שצריך לתעל אותה.
הוא פשוט לא רואה משהו שלילי בשאכטה אחת של ירוק. תפיסה אחרת.
הוא לא מחפש להשתחרר (כי אז הוא לא היה רוצה לעשן איתי) הוא רוצה להתנסות כי הוא אוהב להכיר דברים חדשים..
תנסה להסתכל מזוית אחרת.

אני לא מוכנה לעשן איתו כי זו לא הזוית שאני מסתכלת על ירוק. אני כן רואה בזה שחרור וסוג של עזות שאני לא רוצה אותה..
לכן אני לא רוצה, כי מבחינתי יש לזה משמעות שלילית. אבל מבחינתו זו לא הזוית בכלל. הוא לא מבין על מה אני מדברת כשאני אומרת לו את זה
שוב- ואם הוא היה מדבר על דברים אחרים?matan

אני מבין שהוא תופס ירוק אחרת. לא אמרתי שלא. אמרתי שזה כבר אומר בעיניי על הבן אדם.

מתן..דוד=)
אפשר לראות את זה גם אחרת, אנחנו רוצים לראות את ההוויה כולה, מעשה ה׳, את כנסת ישראל מבעד לצמחים שריבונו של עולם ברחמנותו הגדולה נתן לנו. מתוך אמונה גדולה ששכינה שורה בכל!
קיצור, הדיון פה לא על האם סמים זה טוב או רע והאם דרך האמצע במידת הסקרנות היא לעשן או שזה נוטה לקיצון..
והמשפט שלך "כאשר מעשה הוא בעל תוכן שלילי, עצם הרצון אליו מעיד משהו בעייני" נכון לגמרי. הוא מעיד שהאדם אנושי.. זה מעיד משהו טוב =)
אני אקח את זה למקום אחר. במחילה מכבודךmatan

אפשר לראות את זה גם אחרת, אנחנו רוצים לראות את ההוויה כולה, מעשה ה׳, את כנסת ישראל מבעד לכלי העינויים שריבונו של עולם ברחמנותו הגדולה נתן לנו. מתוך אמונה גדולה ששכינה שורה בכל! 
קיצור, הדיון פה לא על האם להתעלל זה טוב או רע והאם דרך האמצע במידת הסקרנות היא לענות חתולים או שזה נוטה לקיצון..
והמשפט שלך "כאשר מעשה הוא בעל תוכן שלילי, עצם הרצון אליו מעיד משהו בעייני" נכון לגמרי. הוא מעיד שהאדם אנושי.. זה מעיד משהו טוב =)

אני מקווה שאתה מבין כמה ההיגיון שלך לא מחזיק מים.

בנוגע למשפט האחרון- ואם האדם היה רוצה לרצוח? היית אומר את אותו דבר?

עצם הרצון לעשות דבר שלילי מעיד על האדם כמה מחובר הוא לצד השלילי של העולם.

אני לא מדבר על יצר רע, אני מדבר על הלגיטימיות שהוא נותן לרצון. לכולם יש רצונות רעים לפעמים,

השאלה כמה והשאלה כמה לגיטימיים הם בעיניהם. אם מישהו היה מנסה לשכנע אותי לרצוח איתו

הייתי שולח אותו לפסיכולוג. כנ"ל רצח הנפש העצמי המכונה "עישון ירוק"

אני מקשיבדוד=)
אני חושב שאתה מגזים, ירוק זה לא רצח הנפש. ההיפך. ואני מחובר לצד השלילי של העולם.. ולדעתי יש בזה משהו חיובי. בכל לבבך, בשני יצריך. ואל תשווה כל דבר לרצח ועינוי... בואו חשבון, בואו נחשב חשבונו של עולם. לא לזרוק,להיות אמיתי, לעשות חשבון הגיוני ואמיתי
אני עושה חשבון הגיוני ואמיתי.matan

אתה חושב אחרת ממני, זה ברור. אני קודם כל מתנגד להיגיון שבדברים שלך.

להיות מחובר לצד השלילי זה לא לעבוד בשני לבבך. יצר הרע הוא לא יצר הרוע. הוא יצר נמוך.

שלילי ונמוך הם שני מושגים שונים.
אני משווה את ההיגיון. ואני אומר בצורה ברורה, עישון סמים הוא רצח הנפש הפנימית.

מה שעושים סמים לאדם, זה פגיעה בנפש. והצורך הזה מגיע מתוך התמכרות עמוקה יותר

להשתקת הנפש. אתה יכול ללמוד את העבודה של פרויד. אם אתה צריך אפשר לעשות פה

חקירה של המושג רצח, של המושג נפש, של פעולת הסמים. אבל אתה מעוניין לעשן ירוק,

אז אין כלכך מה לדבר.

אז אלכוהול "רוצח את הנפש הפנימית" באותה מידה.אליפלט

אם לא יותר. אגב, רוצח גם באופן כללי הרבה יותר מסמים קלים (אלימות, תאונות דרכים, שתיית יתר). אבל עליו אתה לא תדבר ככה.

כמו כן, מה זה "נפש פנימית"? יש "נפש חיצונית"?

התשובה על התגובה הזאת מעניינת גם אותי !!רוזימרין
אלכוהול בצורה שבה אתה מדבר, בהחלטmatan

נכון, אלכוהול הוא סוג של סם. שתיית יתר שלו אכן מזיקה ביותר- ואלכוהלסטים אכן מזיקים לנפש

שלהם בצורה חריפה. כל תרבות השתיה החילונית מבוססת על "לדפוק את הראש". רצח הנפש

הפנימית.

ובצורה הזו שאתה מדבר עליה- אכן אין הבדל בעיני בין אלכוהול לסמים.

לאלכוהול כפי שמלמד ר' נחמן יש שני צדדים, יין המשמח ויין המשקר. העובדה שיש לו שני צדדים

מאפשרת בזמנים מסויימים ובדרכים מסויימות להשתמש בצד הטוב שבו. יש לו דרך והכוונה ראויה

כיצד להשתמש ביין(או יי"ש) בצורה מתוקנת.

גם בסמים יש- קטורת הסמים היא אכן תרכיב מיוחד שמאפשר להשתמש בצד העליון של השפעת

הסמים. אבל אין לנו יותר דרך בעניין הזה. כי החכמה הזו אבדה לחלוטין, וגם המקום היחיד שבו

משתמשים בקטורת הוא ביהמ"ק.

לנפש יש שני צדדים- פנימי וחיצוני. כמו להגיד נפש בהמית ונפש אלוקית.

קיצר, בדיוק אותו דבר: הכל תלוי במינון.אליפלט

ההבדל היחיד הוא שאתה משמיע את קולה של חברה ששבויה בקונספציה. יש ציבור רחב הרבה יותר שמתים לו תאים במוח כתוצאה מצריכת אלכוהול, מאשר כאלה שמעשנים חשיש. לא רק ב"תרבות החילונית" ו"דופקי ראש" גדולים, ולהם אתה לא מטיף ככה עם טרמינולוגיות של שפיכות דמים.

אין קשר (לא שידוע לי) בין קטורת הסמים לסמים עליהם אנחנו מדברים, מלבד השם. "הצד הטוב" של הסמים הוא הקנאביס הרפואי, שמציל ומשפר חיים של עשרות אלפי אנשים בארץ, ירחם ה' על נפשם הפנימית הרצוחה. ומבחינת הנזק הכללי, גם סטטיסטית וגם ביולוגית - שתיית אלכוהול מסוכנת ומזיקה הרבה יותר מעישון סמים קלים.

אני לא אכנס לדיון הזה כי יש המון מחקרים סותרים לגבי צריכת קנאביס. הנקודה היא שאתה מגזים מתוך - כנראה - פחד שנובע מדעות קדומות וחוסר ידיעה.

התלבטתי על מה שאתה אומרכל משבריך

גם אני שואל את עצמי למה ירוק אסור ואלכוהול מותר (18+).

חלק מהשאלה היא מה היחס האמיתי של התורה לירוק,

(אנחנו לא כאלה ממלכתיים כדי להקשות על החוק...),

כי לא ידוע לי על מקור מפורש מעבר לתשובה באג"מ (ח"ו יו"ד ח"ג סי' לה),

שמנסה בכוח להערים איסורים על שימוש בסמים.

וראה קישור שסוקר כמה מקורות:

שימוש בסמים - הלכה

מצד ההיגיון - צא מהמשברים שלך עם עבודה פנימית ולא עם טכניקה חיצונית.

אלכוהול יכול להיות נפלא בשביל התחלה של תהליך,

אבל לא כתחליף לעבודה האמיתית על השמחה.

לכן אמרתי שעל אלכוהול אין לך אלא חידושו,

שגם הוא מסוכן ונכנס לפינות אפלות,

ובסמים לא שמענו דבר כזה.

כל זה מבחינתי די מוחלט, השאר - ספקולציות...

דווקא העלית נקודה מעניינת,אליפלט

לגבי יציאה ממשברים, פסיכיאטרים מאשרים לאנשים מסוימים שימוש בחומרים כימיים כדי לצאת מצרות נפשיות (כמו דיכאון, חרדות, הפרעות שונות וכו'), ודווקא פה שימוש בחומר טבעי יכול לעזור לאנשים הרבה יותר מאשר תרופה כימית - גם מבחינת ההשפעה החיובית, וגם מבחינת הסימון החברתי והדימוי העצמי הנגרר ממנו (אני חושב שסימון כ"חולה נפש" בחברה זה עדיין יותר חמור מסימון כצרכן קנאביס).

והנקודה היא, שלגבי הכדורים של הפסיכיאטר לא עולות שאלות הלכתיות. מעניין. שוב העניין של הדעה המקובלת בחברה כלפי הנושא.

אגב, אני לא חושב שיש "אידיאל" לצרוך סמים קלים, אני בטח לא מעודד שימוש כזה. אני פשוט חושב שעושים מזה הרבה רעש שלא בצדק, ושיש הרבה סטיגמות לא מוצדקות לגבי השימוש בחומרים האלה, וממילא דעות שליליות כלפי המשתמשים.

לדעתי זו עיקר הסיבה לקחת סמיםכל משבריך

למה אדם מחפש ריגושים?

כי משהו בחיים שלו לא מספק אותו.

(ע' מנחות מ"ד על ההוא שהיה זהיר במצוות ציצית.

אם תעשה את ההשוואה המתבקשת - יש לך ד"ת לפרשת בשלח )

אם אדם עושה עבודה פנימית, הוא לא צריך את העזרים החיצוניים האלה.

אבל במקרים שאדם מדוכא - ישתה קצת, ויחזור לעבודתו הקדושה.

האמת היא שכל התורה באה להעביר את האדם תהליך פנימי,

במקום שיישאר בקליפה החיצונית.

זה נכון בענייני צניעות, בענייני שמחה, ובכל השימוש בעולם הזה

(אם כבר שבוע היסוד בספירת העומר).

אני באמת שואל את עצמי האם סמים נבראו לניסיון נטו,

הרי "כל מה דאסר רחמנא - שרי", וגם אותי הקטורת לא משכנעת.

אני מהדוסים ששואלים את עצמם (ורק אח"כ את הרבנים שלהם...) מה הקב"ה רוצה,

ומתוך כך הם מקבלים החלטות.

שאלהדוד=)
אתה באמת חושב שאדם יכול להישאר כל החיים דבק ומסופק? ממש ממש לא. או שלפעמים אדם מחורפן מרוב עבודה.. זה לא שחור לבן
ברור שלא, כל מדרגה היא זמנית, ואחריה שוב יש חוסר סיפוקmatan

וזו הדרך להתקדם בחיים לעבר דבקות בה'.

למעשה- ההבנה שיש תהליך של רצוא ושוב ושזה טבעי היא חלק מעבודת ה'.

ועבודת ה' היא כל הזמן לאזן, וברגע שמגיעים לאיזון מסויים, נהיים רגישים יותר

ואפשר להתאזן עוד יותר. עד אינסוף. 

זו עבודה אמיתית. לברוח ממנה ע"י שימוש בחומרים זה נזק עצום.

אכןדוד=)
ואני אחד שגם מנסה בדרכים אחרות לא עליך למצוא את האיזון, ואני נותן מקום גם לרוע גם לרע אצלי בנפש. ואני מחפש בחורה כזו. עכשיו השאלה מתי לדבר איתה על זה. וב"ה ענו לי.
הוא שאמרתי בהודעה למטה, הרצון עצמו מעיד מספיק בשביל לתת מידעmatan

זה יפה לשייך לי טעויות של אחרים. אבל לא קראתmatan

אני לא קשור לצד החברתי. אני גם לא מחשיב אותו כל-כך, כפי שכתבתי למעלה.

אני מחשיב את האמת.

לא אמרתי שזה תלוי במינון. ממש לא. אמרתי שזה תלוי בדרך השימוש.

כמו כל דבר בחיים- אותם מעשים במקום אחד יהיו רעים במקום אחר יהיו טובים.

התאים שמתים במוח הם עניין אחד. לא עליו אני מדבר. הם מעניינים אותי פחות.

אני מסכים איתך שהשימוש באלכוהול בצורה חילונית(בין אם זה אדם שיש לו כיפה או לא), 

הוא גרוע בדיוק כמו שימוש בסמים. כמו שאמרתי- אלכוהול הוא סם במהותו.

בין העלים? לא נראה לי. בין הסגולות להשפיע על התודעה- יש לשני הדברים את הסגולה הזו.

השאלה מה זה עושה בתודעה. לכן זו לא שאלה של מינון, אלא שאלה של דרך שימוש.
הצד הטוב של הסמים הוא קטורת הסמים בביהמ"ק. לקנאביס רפואי יש צד חשוב מאוד, ולפעמים

במצבים קשים עושים דברים שהם בדיעבד אבל באותו מקרה הוא לכחתילה. לכרות למישהו יד,

זה מעשה נורא, אבל במקרה מסויים אני אעשה את זה. מה גם שקנאביס רפואי בקושי מסוגל

לבצע את ההשפעה שדוד מדבר עליה בכמות שלו. הוא משמש כמאלחש, ונועד למנוע סבל.

הצד הטוב של קנאביס משמש ברפואה בהמון מקומות ואין לי שום התנגדות. דיברתי על צריכת

סמים לשם חווית ה"סאטלה"- ובזה אני מתנגד גם לאלכוהול.

שוב- הבדל בין דרך, אם תרצה סיבת השימוש.

אני לא מגזים. ואמרתי שאפשר לעשות ניתוח למושג שאני אומר ולהראות שזה מושג מדויק.

אתה מתנגד לשתיית בירה כדי להירגע / ליהנות?אליפלט

אם כן, ואתה קורא גם לשותים כאלה רוצחי נפשות, אז כל הטיעונים שלי כלפיך תקפים ואני חולק עליך לגמרי, וחושב שהרצח היחיד פה הוא רצח האופי שאתה עושה לאנשים.

אם לא, אז גם עישון סמים קלים על מנת להשיג רוגע והנאה (מה שאתה מכנה "בצורה חילונית") שקול לנ"ל, כפי שהסברתי, מבחינה ביולוגית, ומזיק פחות לצורך ולסביבתו מאשר אלכוהול בהיבט הסטטיסטי (הזכרתי את התאים במוח כי בשני המקרים מדובר בתהליכים ביולוגיים, שגם פוגעים בתאים על הדרך: לזה הנחתי שאתה מתכוון כשאתה מדבר על הנפש. אחרת, אתה מדבר על ההשלכות של החומר במציאות, ופה כבר ציינתי שאלכוהול מזיק הרבה יותר. כשאתה אומר "מה זה עושה לתודעה" לא מדובר באיזה עניין מטאפיזי, אלו לגמרי תחושות שנובעות מפעולות כימיות בגוף). ושוב, זה מסתכם במינון - האם אני מוריד חצי בקבוק וודקה "כדי להירגע", או שותה כוס בירה עם חבר במרפסת. האם אני מעשן כמו קטר, או רק מוכן להתנסות במשהו שהחברה חושבת שהוא מאוד מזיק, אבל מתברר שהוא לא מזיק יותר משתי כוסות יין.

גילוי נאות: אני לא צורך סמים קלים, ומשתדל לא לצרוך דעות מוטעות גם אם הן נאמרות בביטחון.

ובהמשך למה שאמר לך @דוד=) למטה, בעוד כמה שנים ככל הנראה תהיה לגליזציה של סמים קלים ברוב מדינות העולם המערבי, אני מאמין שגם בישראל, והילדים שלך (או לכל היותר הנכדים) כבר יסתכלו על זה באור שונה ודי ישתעשעו לקרוא את ההודעות שלך פה.

שבת שלום.

אתה כנראה מתעקש לא לקרוא מה שאני כותב.matan

אני לא קורא לשתיית בירה מצד עצמה רצח נפש. 

אני קורא לפיתוח מודע של תלות בבירה כדי להירגע רצח נפש.

סמים קלים לא גורמים רק לרוגע והנאה. אבל בכל מקרה בשימוש בהם אתה נהפך תלותי לחומר

או מסתכן(פה הבדל המרכזי) ללהפוך תלותי.
הבעיה עם סמים היא לא התאים שמתים אלא העיוות בקולטני הדופאמין, אם אתה רוצה לרדת

לנושא הביולוגי.

זה שאתה לא מבין את משמעות המילים שאני כותב זה עניין שלך. אני לא מתכוון לנזק המוחי,

כי המוח הוא לא הנפש, וגם לא למעשים שעושים בהשפעת החומר, כי גם הם לא הנפש. בטח

לא הפנימית.

מבחינת הגוף, אין ספק שקנאביס לא מזיק יותר משתי כוסות יין. אבל השאלה היא לא מה הוא

עושה לגוף אלא לנפש.

אני מתייחס לעולם ההתמכרות. סמים קלים ממכרים. הם פוגעים ביכולת ההנאה מהמציאות

בלעדיהם. ליוויתי מספיק חבר'ה בשביל לדעת בדיוק מה הנזקים.

זה שתחזור למינון לא הופך את זה לנכון. כי אני מדבר על דרך. לא על מינון.

המינון מושפע מהדרך לחלוטין.

החלפת התמודדות עם המציאות, בריחה מעבודת ה' על ידי ערפול השכל ושיבוש פעולת

האונה הקודקודית שמתרחשים גם באלכוהול בצורה מסויימת וגם בסמים קלים, היא פתרון קל,

אבל היא גדיעת חיי הנפש הפנימית. היא למעשה השתקת צרכיה. זו העבודה שפרויד עשה

בעזרת מריחואנה למטופליו, שיחרור האיד מהסופר אגו. כפי שמתואר בעבודות שלו.

להתמכר פירושו להשתעבד פירושו לרצוח את הנפש שמקור חייה היא החירות.

בעוד כמה שנים לאנשים יהיו יותר דרכים לברוח מעצמם ומהמציאות, אנשים יסתכלו אחרת על

דברים ודברי עדיין יעמדו ויהיו נכונים. דברי אמת אינם משתנים, החברה אולי משתנה, אבל זה

כי אין יסוד של אמת במוסכמה החברתית מצד עצמה.

אני לא אכנס ללופ איתך.אליפלט

אתה משנה את דעתך מהודעה להודעה, מתפתל בין המילים ומתעלם ממה שאני כותב, רק למטרת ויכוח כנראה. קצת קשה לי לעקוב ככה, מחילה.

שבת שלום.

השיטה שלי אחידה, לחלוטין, ולא השתנתה מההודעה הראשונהmatan

לכאורה אה"נכל משבריך

(מצטער מתן, ידוע לי מיעוט ערכי...)

אמנם נאמר:

"ויין ישמח לבב אנוש", "משמח אלוקים ואנשים",

"תנו שכר לאובד ויין למרי נפש: ישתה וישכח רישו".

כל המקורות האלה עוסקים במינון נמוך.

לא צריך הרבה יין כדי לשמוח קצת ולשכוח את הצרות.

מניסיון...

אבל ודאי גם אלכוהול בעייתי, לא פחות אם לא הרבה יותר,

ואין לך בו אלא חידושו.

פורים - לא שכחנו אותו, וגם לגביו כבר נחלקו הפוסקים,

ויש רבים שניסו לצמצם את המצווה לשתות בו.

זו בהחלט אחת המצוות התמוהות ביותר,

למי שלא ירד לעומק מהות הנפש ובעיקר הגוף הישראלי.

מצטערדוד=)
מהפעם שכן העשנתי, זה בדיוק ההיפך מהתיאור שלך.
נו, יצא המרצע מהשק.matan

אז אתה כבר השתעבדת. כבר נרצח בך משהו. ואתה מחפש להשתעבד לדבר שוב...

ברור שתרצה לעשן שוב.

בואו נדבר עוד כמה שניםדוד=)
יצא כפול
בואו נדבר עוד כמה שניםדוד=)
אם תהיה פחות תמים, תלמד קצת, תתנסה, נוכל לדון בחשבונו של עולם. כרגע אני מדבר עם אדם שמעולם לא ניסה ומשאר השארות, אני לא אומר שאני צדיק, אבל בוא נראה
נו נו, כשאין מה לטעוןmatan

"רצח הנפש העצמי"? תנוח...אליפלט

תגיד, מה מפריע לך?רוזימרין
עצם העניין שסמים זה לא בריא? או העניין החברתי שאנו מקטלגים מעשנים כעברינים/ אנשים לא טובים?
עצם הפעולה של סמיםmatan

אני לא מחשיב את הענין החברתי, העניין החברתי לא מגדיר אמת. רק מוסכמות.

אתה אוכל אוכל עם צבע מאכל?רוזימרין
הוא גם מזיק לגוף ברמה לא הגיונית(אולי לא באותה מידה. אין לי הבנה בתחום) ועדיין זה כמעט לא מונע מאנשים לצרוך זאת.

אני לא נותנת הצדקה לסמים, רק מנסה להבין את הרעיון מאחורי הגישה הזו.
זה לא רק הבריאות הגופנית,לאידעת

למרות שגם היא מאוד חשובה ובאמת יש היום הרבה יותר מודעות לבריאות ולאוכל בריא..

זה גם הבריאות הנפשית,

שימוש בסמים מעלה את סף הריגוש, כמו השתכרות.

ביהדות אנחנו צריכים ללמוד לא להסתמך על ריגושים חיצוניים, כי הם נגמרים מהר ומהר מאוד אנחנו משתעממים ומחפשים את הריגוש הבא.

עם זה אני מסכימה!רוזימרין
ואגב אם צבעי מאכל מזיקים, כדאי להתאמץ להפחיתאורין

בהם ולא להוסיף עוד דבר מזיק כמו סמים.

צבע מאכל גרם לך תגובה כימית בגוף פעם?בתאל1

אם הייתי מבינה בזה הייתי עונה.רוזימרין
גם אם כן וגם אם לא, לא ניסיתי להשוות. אנחנו לא עושים רק דברים בריאים.

אצלי הטיעון החברתי או הבריאותי פחות משפיע.
אני מסכימה עם התגובה שנכתבה למעלה-
ביהדות אנחנו צריכים ללמוד לא להסתמך על ריגושים חיצוניים, כי הם נגמרים מהר ומהר מאוד אנחנו משתעממים ומחפשים את הריגוש הבא.
שאם אתה רוצה ליצור ריגוש בחיים לך על משהו טוב ואמיתי.
מצרפת קטע שנתקלתי בו בהשגחה עליונה אחרי השרשור הזה.. והוא כל כך התחבר לי לכאן.

@דוד=)

מדבר על החוט התכלת של הציצית.
"גוונים שונים בתכלת
תכלת דמיה יקרים, היא איננה מצויה. מדם חילזון שפוצעים אותו היא נעשית, וחילזון זה עולה מן הים
ליבשה אחת לשבע שנים. קלא אילן מצוי הוא מאוד בשוק, ואדם לוקחו בכמה פרוטות. זה וזה גוון שלהם
דומה הוא, והרמאים מונים בהם את הבריות שאין יודעים להבחין בין קלא אילן לתכלת.
ומה באמת ביניהם? אם גוון שלהם שווה הוא, מפני מה להתייגע ולהמתין שבע שנים עד שיעלה חילזון מן
הים, ולטרוח בו הרבה, ולקחת אותו בדמים יקרים, ולמה לא ניקח מן השוק קלא אילן בפרוטה?
אכן, למראית עין דומים הם, ולמי שמסתכל בהם בלא התבוננות נראים הם ממש גוון אחד, אלא שתכלת
דומה לים וים דומה לרקיע ורקיע דומה לכסא הכבוד, ומזכיר הוא פתיל התכלת לאדם את השכינה,
ומצילו מן העבירה ומן השטות, ואילו קלא אילן - סתם צבע כחול הוא, שאין בו ולא כלום. פתיל התכלת
יעמוד בעינו ימים רבים, וישמח את לב רואהו, ואילו קלא אילן יפוג גוונו בזמן מועט וינחיל ללוקחו אכזבה
ומרירות וכעס על מי שהונהו במקחו."
אני הייתי מצפה שיגידו לי שהבחור מעשן עוד לפני שנפגשתי איתושירה מ.

כדי שאני אגיד 'לא' נחרץ על ההתחלה...

לכל אחד יש גישה אחרת לנושא. יש כאלו שלא כל כך מפריע להם ויש כמוני, שלא מוכנים לשמוע אפילו על פעם ב... לכן חשוב להגיד בהתחלה כדי למנוע אי נעימות אחר כך....  

אם אתה רוצה דווקא אחרי חתונהבת הרים

תברר מה ההשלכות על הפוריות ועל התפתחות העובר. נראה לי עדיף שלא...

מניסיון מסוכן מאוד... לא צוחק ולא תמים...Rrr
ועוד יותר לבנות הן רגישות יותר... תעשה גוגל ותראה לאן אתה נכנס חבר...
חבל
ונראה לי לא פייר לעודד בת זוג להתחיל עם זהאוריןאחרונה

תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלוםאחרונה
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנותאחרונה

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך