מראה חיצונימגיבה חדפ
תופעה שכיחה לפחות מהמקרים שקרו לי.
בחורי ישיבות מחפשים אחר יופי!
זה דיי מאכזב לראות את זה. מה שמבדיל אותנו בין היתר מהעולם הכללי זה "שקר החן והבל היופי" ופתאום כשאני נכנסת לשידוכים אני מזדעזעת לנוכח העובדה שבנים ממש מייחסים לזה משקל רב ואפילו מכריע.
יש פה פספוס מאוד גדול. יש אישיות ענקית לכל גוף שזכה ליופי ייחודי וחבל שמאחורי כל אורח חיי לימוד הקודש לא מקדישים מעט זמן לסדר עדיפויות וחשיבות ליופי פנימי ביחס לחיצוני.

רק אגיד שאני לא מכלילה ולמרות זאת, כשרוצים לדבר על אוכלוסיה מסויימת מסתמכים על נתונים סטטיסטים של מדגם וקובעים על פיה. כנ"ל.

שנזכה להבחין בין הטפל לעיקר.
הם צודקים מאוד.מישהי=)
יש משקל לחיי אישות אחרי החתונה
יותר מכל שאר הדברים האחרים
אז חשוב להם להתחתן עם מישהי שהם נמשכים אליה
ואוהבים איך שהיא נראית
נראה לי שהיא התכוונה לחיפוש המוגזם אחרי יופי ולא רק מציאת חןגמדיתלאגמדה
ונעימות.בזה היא צודקת לדעתי.
מאיפה הבאת את זה שיש לזה את המשקל החשוב ביותר?
זה ידוע שככל שאדם מתוקן ופנימי יותר החיצוניות תופסת מקום פחות מרכזי ויותר הפנימיות אם כי חייב שתהיה נשיאת חן בסיסית בכל מקרה.
אז אנחנו לא כ"כ מסכימות.
הבאתי את זה משום שזכיתי להיות בשני המקומותמישהי=)
גם מאורסת וגם לא מאורסת.
מתוקף תפקידי כמאורסת למדתי דבר או שניים אצל מדריכת כלות
ואצל אמא שלי

הרחבה בפרטי לא הולכת לפתוח את זה כאן
אבל,
תחשבי על למה אמרתי
בסדר אז כמאורסת דיברו איתך דברים שאני כלא מאורסת לא יודעתגמדיתלאגמדה
ועדיין זה לא אומר שאני לא יכולה ללמוד גם מנסיונם וחוכמתם של גדולים
וגם מהתבוננות כוללת על החיים ומטרתם ולהבין שזה לא ה- דבר הכי חשוב. חשוב כן.
לא אמרתי את זה מהתנשאות. גם את יכולה ללמודמישהי=)
אבל כן. זה הבסיס של הבית
הפרזת במה שכתבת.ד.

חבל  להסיק מסקנות מרחיקות לכת "מתוקף תפקידך כמאורסת" צעירה מאד.

גם בהודעה הקודמת היו טעויות. 

וכמו שכתבת לא כאן המקום להרחיב להסביר למה.

לא חושבת שהפרזתי.מישהי=)
אמרתי שחשוב שגבר יחשוב שאשתו יפה
ושיש משקל חשוב אם לא הכי חשוב לדבר בזה בבית.

וזה שאני צעירה לא מוכיח כלום וזה היה מיותר לכתוב את זה מתוקף תפקידךכמבוגר. כן?
כתבתי את זה לא מתוך התנשאות
אלא מתוך מה שלמדתי כי הייתי במקום הזה
אז גם אתה יכול להוריד קצת וללמוד לא להרגיש קטן מהתגובות שלי כי לא לכך הכוונה שלי.
לא אמרתיד.

שכתבת מתוך התנשאות (איפה ראית דבר כזה?..).

ציטטתי מה שכתבת, שאת כותבת "מתוקף תפקידך כמאורסת" (מילים שלך) - ואמרתי שדברים אלו, שנכתבו מתוך חוסר התנסות בחיים - גם אם שמעת "הדרכה" כבר - וקל וחומר בשלב מאד צעיר בחיים (שזה כמובן לא דבר גרוע לכשלעצמו..) - הם מסקנות מרחיקות לכת ויש בהם טעויות.

ולא נכון ש"היית במקום הזה".. זה בדיוק מה שהסברתי, שלשמוע הדרכה כצעירה טרם נישואין - זה ממש לא להיות במקום הזה. אינך מאמינה? חכי שתתחתני - ותראי אם גם אז תגידי ש"היית במקום הזה" טרם נישואין. אם תחשבי כך גם אז, לא בטוח שזה כ"כ טוב.

המילים "מתוקף תפקידי", נכתבו על ידך.. אני ציטטתי מילה במילה. ולא כתבתי על עצמי כך. 

כל אדם יכול להבין שבנושאים מסויימים, כשכותבים עדיין תיאורטית ומתוך חוסר נסיון ובשלב צעיר - גם אם כביכול "מקבלים הדרכה" - יכולות להיות טעויות. אין בזה משהו "אישי".

ומאיפה לקחת כאילו מישהו "מרגיש קטן" מתגובותייך?....  חשבתי שמא את רוצה להאשים ההיפך.. אל דאגה, אין מה להרגיש מהם "קטן"..

לגבי מה שכתבת מקודם, מלבד מה שמקודם כתבת יותר קיצוני מאשר כעת ש"חשוב שיחשוב שאשתו יפה".. (שזה גם אני מסכים) - אבל בוודאי שאין לזה המשקל הכי חשוב בבית. ממש ממש לא.

לא אמרתי שהתנסיתימישהי=)
אמרתי שלמדתי מנשואות יצא לי להקשיב להם
אם זה לא היה הדבר הכי חשוב בבית
(לא היופי. )
לא היו סביב זה כלכך הרבה הלכות
לא הייתה לזה הדרכה כזאת משמעותית
לא לפי זה היה מתנהל הבית

נכון אין לי ניסיון בזה אבל יש לי שכל להקשיב למה שאומרים לי
ואני לא מדברת על אנשים מפה
כי אתכם במחילה אני לוקחת בפרופורציות
כי אני לא מכירה אתכם בכלל.

לא התיימרתי להיות נשואה
לא אמרתי שיש לי ניסיון בזה
אמרתי שכשהייתי מאורסת למדתי
זה הכל.

אבל אתה לא הבנת אותי עד הסוף
הבנת שחשוב שיחשוב שאשתו יפה והתכוונתי לאישות

שבת שלום.
הבנתי בדיוק על מה דיברת,ד.

ואיך גם בגלל זה הסקת על החשיבות ש"יימשך אליה" לפני כן.

זה לא היה קשה להבין, נכתב במפורש.

ואמרתי שהפרזת. גם אם "שמעת מנשואות".

זה שיש הרבה הלכות, זה מובן לגמרי. בגלל חומרת האיסור.עיקר ההלכות (גם מבחינת סימנים בשו"ע) הן סביב הזהירות מאיסור. ויש עוד מעבר לכך.

אף אחד לא השיג על כך שאת מקשיבה למה שנשים סביבך אומרות. זה דבר טבעי בשלב הזה של החיים.

אמרת שכמאורסת למדת, ויש לכך חשיבות "יותר מכל שאר הדברים האחרים"; וכמו כן, שבגלל זה "הם צודקים" (אלו שכלשון זו שהגבת עליה, "מייחסים ליופי משקל מכריע") - 

וכנ"ל, על דני הדברים הללו אמרתי שהפרזת.

הפרזת - זה לא אומר שאין בכך משהו (הרי גם אני חושב, וכתבתי, שחשוב שתהיה נאה בעיניו. ולא רק מסיבה זו. קודם כל, כדי שלא יהיה משהו שיגרום לפחות אהבה אליה. ואהבת לרעך כמוך). 

אבל בפרופורציות לדעתי אכן כן.

[אני מבין שאת חושבת ממה ששמעת מנשים, שזה לא כך. אז בסדר, לגיטימי. אני לא מסכים עם זה. גם חושב שמזיק מראש לגשת כך, לכן הערתי. לא בשבילך או כנגדך, אלא כי קוראים כאן עוד]

טוב.מישהי=)
לא שמעתי משמועות.
אבל נניח לזה

כל הכבוד שאכפת לך משאר הקוראים.
לא כתבתי מ"שמועות", אלא מ"נשואות". ואמרתי שאני מכבד את זה...ד.

יש להמשך ויש לרצות יופי של מיס יוניברסמגיבה חדפ
ועל ההבחנה הזו אני בדיוק מדברת.
נראה לי שזאת הגזמה. בן לא רוצה לצאת עם מישהי מכוערתמישהי=)
בעיניו
סוף פסוק
מכאן ועד למלכת היופי יש כמה צעדים
לא מסכימה!לידיה
המשקל של יחסי אישות הוא לא הרבה יותר משל דברים אחרים. אם המידות, היחס, והתקשורת לא משמועיתיים מספיק זה לא יחזיק מעמד.

ועוד סוד- צריך להיראות מאוד מאוד גרוע כדי להגיע למצב שזה מונע רצון לכך...

מה שיוצר משיכה כזאת נוצר מהרבה מאד ניואנסים, כולל שפת גוף, תקשורת, התנהגות.... זה לא רק ואפילו לא בעיקר מראה חיצוני
אולי. ובכל זאת לא נמשכת לכל סוגי הגברים בעולם.מישהי=)
תתפלאי
כל מה שמפריד בין גברים זה המראה שלהם???לידיה
את מקצינה.מישהי=)
ברור שיש חשיבות גדולה יותר לתכונות אופי והכל,
ושיופי זה עניין משני
אבל זה עניין משני שאי אפשר בלעדיו.

תתפלאי, לא מחפשת חתיך
אבל נחפשת אחד שאמשך אליו
אודה לך אם תפסיקי להחליט שאני מתפלאת מכל מילה..לידיה
טעות לא מבוססת טוענת שאישה נאה היא בהכרח אישה מושכת, וכנ''ל גבר.

משיכה היא לא רק ליופי.
היופי הוא משני ליצר המשיכה עצמו.

גבר שיתנהג כמו שנשים אוהבות מאד בקלות לכופף ולהעלים לחלוטין דרישות ליופי חיצוני.

לאישה מעט קשה יותר ליצור משיכה, אם היא ניראית גרוע, אבל אם יודעים איך זה לא מסובך בכלל.
אנחנו בני אדם. אנו זקוקים ליחס, לרגש, כל אחד ואחת יש את מה שמדבר אליו.

כן צריך נשיאת חן, ברור.
אבל הנחת היסוד שמראה חיצוני זה הבסיס למשיכה, תוך התעלמות מכל ההתנהלות היא פשוט חוטאת לאמת.
גם גבר הכי נאה לטעמך בעולם לא יגרום לך להימשך אליו אם למשל יש לו גינונים של אישה.
גם אישה הכי יפיפיה בעולם לא ליצור משיכה אם היא מתלבשת מתנהגת ומדברת כמו גבר.

משיכה היא לא רק מראה חיצוני היא גם הרבה מעבר. לכן אגב לא נמשכים לכל אחד אלא בדרך כלל כשיש בריאות הנפש אישה נמשכת רק לגבר אחד איתו כעת היא בקשר.

צורת ביטוי לא כדאי להיעלב מכל דברמישהי=)
את מניחה הנחה מוטעית ומתבאסת. חבל!אלעד

למה התורה בוחרת לפרט לנו כמה האימהות היו יפות?

למה חז"ל מרחיבים את הדיבור בנושא בכ"כ הרבה הזדמנויות?

למה לכל אורך הדורות כל הרבנים המליצו לחתנים למצוא אישה יפה בעיניהם?

לקחת פסוק אחד, שנכתב בספר מאוד מסויים אותו כתב החכם מכל אדם שגם כך התייחס לכל העולם כהבל הבלים, והפכת אותו למין כותרת כאילו זה יחס היהדות לנשים. טעות איומה.

בנות ישראל נאות הן, וזה מה שמרבית הבחורים מחפשים.

לא מלכת היופי ולא הוליווד אלא אחת שתמצא חן בעיניהם.

וזהו.

נראה לי התשובה בדבריך-גמדיתלאגמדה
בעינהם.
בעינהם שלהם
ולא בעיני מה שנראה להם נחשב גם בחוץ.
נו? אז הם לא רוצים מכוערת בעינהם. נה הבעיה?מישהי=)
מה הקשר למה שנחשב בחוץ?
את גורמת לעצמך להרגיש ככה. וקוראת בטונים הלא נכוניםמישהי=)
פרישה נעימה
אוי נמאס לי מפצלשים. תתבגרומישהי=)
משום מה יצאת מנקודת הנחה שהפרכתי פה דבריםמגיבה חדפ
אבל אני פשוט חושבת שאתה לא מבין אותנו (הבנות ) כי אתה פשוט לא נוכח במקום הזה.
את יכולה לחשוב מה שאת רוצהאלעד

אבל אין קשר בין להבין בנות או לא להבין בנות לנקודת ההנחה שלך שעליה ביססת את המסקנה ש"הבנים" כאלה וכאלה

^^ אתה ומתן כתבתם יפה.מישהי=)
יותר מנומס ממני
למה יש קטע לאנשים להתפס למה שלא העיקרמגיבה חדפ
המסר היה שבנים לרוב (ותראה זאת מעוד עדויות פה )" נעזרים" ביופי כחלק מכריע בקשר. ברור שיש יוצאי דופן תמיד.
היית רוצה להתחתן עם גבר שאת לא נמשכת אליוקוד אבל פתוח
הוא מדהים, מידות טובות, רגיש, מתחשב, אוהב, יירא שמיים, חכם, בדיוק מה שאת מחפשת אבל,
את לא נמשכת אליו...
היית רוצה לצאת איתו?
אני מאמין שלא....
מסכימה מאוד. למציאת חן יש משקל גדול בעיניי.איוושה

אני לא מחפשת דוגמן ושובר לבבות, אני מחפשת מציאת חן, תחושת שלווה כשאני מסתכלת עליו ולא רתיעה או דחייה. עם האהבה שמתגבשת, כך אני מאמינה, גם הבחור הממוצע ביותר בעולם ייהפך בעיניי לחתיך הורס

ינון, לדעתי זאת לא הכוונה שלה.מור ולבונה
הייתי באתרי הכרויות- לא פעם המשפט הראשון שבן שלח לי היה "היי, אפשר שתשלחי תמונה?" כאילו, שלום לך בחור זר שלא יודע פרטים הרבה יותר בסיסים עליי אבל תמונה זה הדבר הראשון שאיתו אתה פותח? לפחות תהיה עם טקט..

סיטואציה נוספת.. אני שואלת בחורים בלימודים מה הם מחפשים (למדו בישיבות הנחשבות ביותר) בעלמה שלהם. והרבה מהם יתחילו ביופי. כי זה הדבר הכי חשוב בקשר??? לא יודעת. רוצה להאמין שאופי ויראת שמיים קודמים לזה.

דוגמה שלישית, אז הגענו לשלב של להציע למישהו בחורה. הפרטים סבבה והכל.
והתמונה לדעתם פחות. ושוב... הם יהיו הכי מחוספסים וחסרי שכל לומר לי (החברה של הבחורה שהצעתי) "היא לא נראת משהו"..... כי פשוט הוא חתיך עולם.מאיפה התעוזה הזאת? למה זה נראה לו לגיטימי לומר מה לא מצא חן בעניו בצורה כ"כ זולה?
קצת מודעות. וגם הבנה בסיסית שתמונה היא בסהכ תמונה ובחיות של הבנאדם הוא יראה דברים אחרת. (יש הרצאה על זה בTed לדעתי.. אם מישהו מעוניין אשתדל לחפש)

ולפני המתקפה שתהיה כאן.
חשוב שתהיה מציאת חן, חשוב שתהיה משיכה גם ברמה החיצונית . בסדר. מקובל והגיוני.
יופי זה חשוב.
אבל איפה היופי ביחס לשאר הדברים? הוא הבסיס? הוא הנושא המרכזי בקשר?
אני מרגישה שבן שיצא עם מישהי שהיא יפה בעיניו יהיה בעל יותר נכונות ויעגל פינות בדברים שמפריעים לו.
בעוד אם מישהי מושלמת מבחינת האופי הוא יתקע רק על החיצוניות - ובכנות, לרוב בלי לתת סיכוי להתרגל ולאהוב את המראה שלה.

אני לא מאשימה את הבנים, נהינו דור חיצוני. אם כל החיים הוא גדל ככה קשה לי להאמין שזה משהו שיכול להשתנות בין יום כשאתה יוצא לדייטים.
אבל בחייאת, תהיו מודעים שאתם מושפעים מהחברה. שאתן מושפעים מנורמות של יופי - שלא לנורמות האלה התורה כיוונה. (ואני לא מדברת על לצאת עם מישהי שיש לה פוטנציאל לדגמן).
תפסיקו לתת צידוקים באצטלה של חיי אישות! ותהיו כנים עם עצמכם. בהצלחה.

(ינון, לא יודעת מה ההתנהלות שלך וזה ברור לך שזה לא מיוחס אליך בכלל בכלל!!)
אוקיי אני מסכים איתךקוד אבל פתוח
אני אישית לא מבקש תמונה... אבל עדיין לא יצאתי מספיק...

יכול להיות שיש כאלה שיצאו עם כמה, וראו שאין מציאת חן עם חלקן... ולא רוצים לצאת סתם, אז הם מסננים מראש....
אני יכול להבין מאיפה הרצון הזה בא...
..מור ולבונה
מאחלת לך שתצא עם כמה שפחות, וגם אם האיחול הזה לא יתמלא- אני מקווה עבורך שלא תתחספס.

אם הבחורים האלו מסננים ככה גם על מידות או פרטים שונים ואחרים - אז בכבוד! אבל אל תהיה נאיבי. זה לא ככה.
אוקיייקוד אבל פתוח
אני לא מנסה לשפוט (אין לי שום סיבה לעשות את זה), יכול להיות שאת צודקת...

(בכמ המקרים השניים הראשונים נשמעים נורא, והשלישי אולי חוסר טקט אבל לא מעיד לדעתי...)

וכן שמעתי מכמה שאחרי כמה מדוייטים יודעים יותר מה מחפשים...(תכונות אופי, אני משער שגם מראה)
דייקת!! תודה לך.מגיבה חדפ
את צודקת.ד.

זה לא העיקר.

ומה ששלמה המלך אמר, זה לא משהו "צדדי", גם הוא ידע שכתוב בחומש על "יפת תואר ויפת מראה". 

אלא נתן פרופורציות. שהחן והיופי מצד עצמם, שקר. העיקר "אשה יראת ה' " - ואומר הגר"א, "היא תתהלל" בחן וביופי. לה נאה להתהלל בכך, כי אצלה זה מופיע את הפנימיות שלה. ולא "נזם זהב באף חזיר - אשה יפה וסרת טעם". 

על כן, קודם כל, לגמרי, האופי, היראת שמיים, המידות. על גבי זה, יש חשיבות שתישא חן בעיניו גם מבחינה חיצונית. למה? לא כי זה עיקרי - אלא לטובתה. זו ההגדרה ההלכתית. "לא ישא אשה עד שיראנה" - שמא תתגנה בעיניו, ואז הוא עובר על "ואהבת לרעך כמוך"; לא יתייחס אליה כראוי חלילה.

ו"יראנה", זה סובייקטיבי. ובוודא לא קריטריונים ראשוניים של "צבע שערות ועיניים". והמרב"ם כותב, באותה הלכה שצריך לראות אותה מקודם, "אבל לא יסתכל בה דרך זנות"... מה שחושבים שזו "משיכה".. אשה זה לא "סחורה". 

ועיקר הרצון בקרבה, בא מקרבת הלב. אל כך צריך להוסיף מה שיכול לעזור לזה, ומה שמונע "חסימה" סובייקטיבית.

וגם חכמים הורו "לעולם ישא אדם בת ת"ח" וכו'.. (והט"ז כתב שאם לימדה את עצמה, אז תלוי במעלתה האישית). למה לא כתבו "לעולם ישא מישהי יפה"?...

אז אכן, זה לא העיקר. אלא צריך לראות שזה לא יהיה גורם מפריע. כל אחד לפי עניינו. ומי שישים לב בעיקר אל האופי והטוב, אז כל מיני "פרמטרים" שנחשבים בעולם החיצוני - ומחזיקים מעמד בערך כמו עוד דברים שם.. - לא הם יקבעו לו גם בנושא נקודתי זה, אלא איך הוא חש איתה בכללית. טובה בעיניך? נאה בעיניך? אין "חסימה"?...

הרבה תוכן במעט מילים.זית שמן ודבש

יופי פנימי לא משנה את היחס החיצוני. וזה גם למור ולבונהmatan

יש חשיבות גדולה לעובדה שבחורים מחפשים מישהי שתיהיה יפה בעיניהם.
אני לא חושב שדווקא תמונה היא זו שתגאל את אותם בחורים, אבל אני מבין את הבחורים

שמבקשים תמונה, כי נמאס להם לצאת לדייטים שמהרגע הראשון הם יודעים לאן זה ילך.

אתן יכולות לכעוס עלינו הגברים. אבל יופי הוא אולי לא הדבר הכי חשוב בזוגיות. אבל הוא בסיסי 

בשביל שתהיה אחת.

וזה שתדעו- גם מחפש מישהי שתהיה יפה בעיניו כי אם היא לא יפה בעיניו- הוא לא מעוניין בה. היא יכול

להיות צדיקה ויראת שמים, בעלת מידות תרומיות ועם נדוניה ששווה שליש מירושלים בנדל"ן- אם היא לא נראית

טוב בעיני הבחור- הוא לא יהיה מעוניין. בלי הבסיס הזה- אין זוגיות.

ומהצד השני- אם הבעל מעריך את אישתו מאוד בהרבה תחומים אבל חושב שהיא נראית מזעזע- איך היא תרגיש?

גם אם הוא מתאמץ לא לתת לה את התחושה הזו- זה בלתי אפשרי, היא תיפגע וזה יוביל בסופו של דבר למקום אחד

בלבד- גירושין.

עכשיו- מה אפשר לעשות? אפשר לדעת שמה' אישה לאיש. ואת לא צריכה שבחורי ישיבה יצאו איתך, את צריכה

בחור אחד. מה בחורי ישיבה הם בעלי סטנדרטים נמוכים? מגיעות להם נשים שהיופי מהן והלאה? הם עיוורים?

למה הם צריכים להתפשר על יופי? למה הם צריכים לא להחשיב את היסוד לקשר הזוגי?
מי מהם שעושה את זה הוא פושע שישלם על זה את הדין.

אישה צריכה שבעלה יאהב את איך שהיא נראית. לכל אחת יש את האחד הזה. כמובן שעדיף וכדאי לטפח את עצמנו, גם הגברים וגם הנשים.

וכן- יש דגש גדול על הצד החיצוני שהוא קצת מקולקל. אבל מכאן ועד האמירות הקשות שלך על בחורי הישיבות,
זו קפיצת מדרגה גדולה.

אז אולי יופי הוא לא העיקר, אבל הוא יסודי מאוד.

המילה "בעיניו" היא מילת המפתח ועל זה כדאי לעשות בדק בית.מור ולבונה
איזה בדק בית?matan

לא ראיתי שבחורים נמנעים מלצאת עם בנות שנראות נעים, יש מקרים מסויימים שדברים מסויימים מפריעים להם.

וכל אחד וטעמו הוא.

מתן, אני לא מכירה אותך ולא יודעת באיזה חוגים אתה מסתובבמור ולבונה
אני רק יודעת שזה נושא שמאוד מעניין אותי ואני מדברת על זה עם בנים המון.
והם אומרים לי בלי להתבלבל, שיש להם רצון למישהי שאוביקטיבית היא משדרת מושגים של יופי.(ומהיופי הזה הוא גוזר את היופי הסוביקטיבי אליו הוא נמשך)
מישהי שהם יסתובבו איתה ברחוב ויתגאו בה ועוד משפטים שהניסוח פחות משנה והמסר הועבר.

שוב, כמו שכתבתי לעיל. אני לא כועסת, אני לא רוצה לחנך ואני גם לא רוצה לצאת עם מישהו שיראה בי דבר ראשון יופי (וזה יהיה הבסיס לקשר) או שלא יראה בי יופי בכלל, גם לאחר תקופה.

אבל סתם כדי להיות אמיתי, בינו לבין עצמו, שיבין מה הטעם שלו האישי ומה הטעם שהטמיעו לו בשכל.
זה קשה ואני מעריכה בנים שמצליחים להשתחרר מתכתיבי החברה ונאמנים לעצמם.
כנ"ל לגבייךmatan

מי שאני מכיר- לא מחפשים אישה בתור תכשיט. כמובן, שהם רוצים להרגיש בנוח ללכת איתה ברחוב.

גם בנות רוצות בחור שהן לא "מתפדחות" ללכת איתו ברחוב. לא כי אנחנו דפוקים אלא כי זה חלק

מלהיות יצור חברתי- כמו שאני לא אלך בצורה לא ראויה ברחוב גם אם נראה לי שזה יפה.

לא חושב שזה מהמקום של אישה\בעל בתור אביזר או סמל יופי.

תרצי או לא- יסוד הקשר של גבר אלייך יהיה יופי. זה יסוד שבלעדיו אי אפשר. כלומר- אם הוא לא נמשך

ליופי שלך- הוא לא ימשך לחכמה, שנינות, הומור, צדיקות וכו' שאת מציעה.

לכן היופי תמיד יהיה בבסיס. הוא כמובן לא עיקר הקשר.

יש טעם אישי. ורוב מי שאני פוגש- מדבר על טעם אישי. נכון שהוא מושפע. אבל תמיד יופי הוא דבר חברתי.

מושגי היופי שלנו לא כאלו מעוותים- אולי ההפך, אצל בנות יש מושגי יופי הזויים. אני לא מכיר גבר אחד שאוהב

מראה על גבולה האנורקסי. רק בנות יכולות לחשוב שיש בזה משהו יפה. רוב הבנים שאני מכיר לא אוהבים

איפור בטח לא חזק. בנות מתאפרות בשביל להיות יפות בעיני חברותיהן יותר מאשר בעיני בנים.

לגבר יש טעם שלו, שמושפע גם, אבל לא ראיתי הרבה שאצלם זה ממש מוגזם והם פוסלים על דברים

שטותיים. 

כנראה אנחנו באמת חיים באווירה שונה. זכית.מור ולבונה
רק לסיום.. רק כעת שמתי לב וזה צרם לי ברמות.
יופי פנימי בוודאי משנה את היחס החיצוני וההפך. תחפש על אפקט ההילה (מקווה שאני לא מטעה וכך זה נקרא ) וגם אתה יכול לראות זאת במציאות. שאתה מכיר מישהו ברובד פנימי והוא טוב בעיניך - הוא גם יותר יפה בעיניך.
אפקט ההילה לא קשור ליופי חיצוני ומשיכהmatan

הערכה לאדם משנה את הצורה שבה אתה מסתכל עליו.
זה נכון עד גבול מסויים. אבל זה לא יכול להפוך מאיסה למשיכה.

את צודקת בכל מילה !!!!ביינישית
"שכחת" להזכיר את הצד השני..ד.

שגם אם היא "יפה בעיניו" מבחוץ,

אבל אין לה מידות ופנימיות וכו' - 

אז היופי הזה עצמו, עוד יותר מבמקרה ההפוך,

עלול כמעט בוודאות להפוך לרועץ. ועלולה להימאס לגמרי.

אז אכן, יש פרופורציות..

זה פשוט, אשרייך על הדיוקmatan

אבל צריך לשים גבול לטיפוח.זית שמן ודבש

איפה דיברתי על טיפוח?matan
כאן:זית שמן ודבש

" כמובן שעדיף וכדאי לטפח את עצמנו, גם הגברים וגם הנשים."

זה בהחלט משפט שולי בתוך כל הדברים.matan
כדי שלא יצא מדברי שיש למישהו מאיתנו היתר לזלזל בעצמו, בסגנון "אני יכול להיות לא מקולח, בבגדים מלוכלכים ולאכול כמו חיה ובסוף תגיע מישהי שתראה מאחורי שכבות הלכלוך והשומן שלי ותאהב אותי כמו שאני."

והרי הוא מגיע אחרי האמירה שלכל אחת יש את האחד שלה שיראה ויאהב אותה.
זאת הנקודה ש- ד. רצה לחדד.זית שמן ודבש

שצריך לתת מקום למראה חיצוני, אבל הדבר היותר בסיסי זה היראת שמים והמידות.

בגלל אנשים שנותנים ליופי יותר מדי מקום - השרשור הזה נפתח.

אני לא חושב שאני מסכים איתךmatan
היראת שמים והמידות הן העיקר, ובלעדיהן יהיה קשה. אבל זה לא הבסיס. הבסיס הוא החיבור החיצוני שהוא למעשה העמוק ביותר. מציאת החן.
זה כן הבסיס.זית שמן ודבש

מה??ברגוע

לדעתי הבסיס הוא החיבור העמוק- הקשר הנפשי שיש בין בני זוג,

שבונים אותו בעיקר על גבי התאמה תורנית, יראת שמיים ומידות.

מציאת חן חיצוני זה דבר כ"כ פחות חשוב וגם כ"כ משתנה.

מה יקרה בהריון שכל הגוף שלה ישתנה

או אחרי כמה שנים שהיא תתבגר/תזדקן?

כל הבסיס הקשר שלהם יעלם פתאום?

אני מבין שאתם לא מבינים אותי.matan
המושג מציאת חן אצלכם הוא לא זה שאני מדבר עליו. אני לא מדבר על העניין החיצוני והרדוד. אלא כפי שדן כתב, על עניין עמוק ופנימי שאמנם אחוז בנושא חיצוני
שתי טעויות:ד.

ממש טעויות לדעתי:

האחת - חס ושלום הבסיס אינו החיבור החיצוני.

ב. החיבור החיצוני הוא ח"ו לא העיקר.

ו"מציאת החן" זה בכלל לא דבר חיצוני.

זו "טביעת עין" לגבי מכלול האישיות ביחס אליו. כמו שמחזירים אבידה ב"טבעית עין" לת"ח.

הבסיס הוא הירא"ש, המידו, האישיות  וההתאמה הסובייקטיבית שהיא נשיאת החן. גם מישהי שכאילו לא "יפה" חיצונית, יכולה לשאת חן מאד בעיני מי שלו היא מתאימה. ועל כן גם לא תיראה כעורה בעיניו.

כמו שאמר הרבי מלובאוויטש זצ"ל, אם הלב נמשך להצעה.. תחושת הלב זה משהו כולל ביחס לאדם, קשה להגדרה לזולת.

ואדרבה, מי שמתרגל ללכת אחרי החיצוניות, עלול לאבד את זה.

כך כתוב אצל ר"י החסיד, שמישהו נשא אשה שלא היתה מתאימה לו. אמר לו: בגלל שהיית צופה בנשים..

להבנתי, איבד כך מהחוש הפנימי,  של טביעת העין על האדם.

אני מסכים. חוץ מעניין הבסיסmatan
הבסיס בעיניי לא יכול להיות היר"ש והמידות, הן חשובות והעיקר, אבל הבסיס מתחיל במציאת החן. שאותה הגדרתי חיצוני ופנימי.
השאלה מה המובן "בסיס"..ד.

אם אתה מתכוין "בסיס", במובן של משהו התחלי, שיהיה אפשר להמשיך יותר לעומק - 

אז אכן, אם מישהו רואה מישהי שהוא מרגיש מיד "דחיה" ממנה, לא משנה מאיזו סיבה, גאוותנית, יופי מתייהר, מראה שאינו מתאים לו כלל - אז אכן.

אבל "בסיס" במובן מה הכי חשוב, מה היסוד האיכותי שעליו הכל נבנה, וביחוד עם הזמן, כל הקשר והיכולת לקשר,

זו האישיות, הערכיות, "נאה במעשים" כל' חז"ל, ההתאמה האישית הסובייקטיבית.

אכן, זו כוונתי מההתחלהmatan
ברור שהחשוב ביותר זה היר"ש והמידות. וזה העיקר.
אבל הבסיס הוא החיבור של מציאת חן שאכן קשור גם לנושא החיצוני מפאת עומק ופנימיותו(בבחינת חותם מתהפך)
אני מבין מה אתה אומרברגוע

מציאת חן היא דבר הכרחי

אבל לא חושב שהמילה בסיס היא הגדרה נכונה.

בסיס הקשר זה משהו שכל הקשר בנוי עליו,

משהו שחוזרים אליו ושואבים ממנו כוחות בשעת קושי.

כי אתה לא מבין מה אני אומר במציאת חןmatan

מציאת חן היא אהבה שאינה תלויה בדבר.
היא יסוד הקשר הפנימי שהוא ללא סיבות- חן מלשון חנם.

הוא תפוס בעולם החיצוני כי כך העולם בנוי- הדברים הפנימיים ביותר מוחבאים בצדדים

החיצוניים ביותר. 

זה המקום שעליו מבוסס הקשר. יש לו שתי פנים- האחת עליונה והשניה נמוכה. ושתיהן הן

הבסיס לקשר.

מתוך מציאת החן הנמוכה, אנחנו יכולים להתחיל להעמיק ולגלות את אותו כח פנימי, זה נעשה בעבודה גדולה שמצריכה יא"ש ומידות מתוקנות, שהן עיקר הקשר.
כמו בקידוח נפט- מה הבסיס- הנפט, מה העיקר- המקדחה. בלי שיהיה נפט אין בשביל מה לשים

מקדחה. אבל בלי מקדחה לא נוכל להגיע לנפט. 
מציאת החן החיצונית היא ה"גלאי" נפט שלנו.

עכשיו יותר מובןברגוע

לא רק בחורי ישיבהטרולי עוגמן
אלא כל הבנים מחפשים יופי (בלי להכליל כמובן)

וכל הבנות מחפשות אישיות שזה דבר גשמי לא פחות מיופי ויש הבדל גדול מאוד בין "יופי פנימי" אמיתי לבין "אישיות" שבנות מדברות עליו כל הזמן אנחנו פשוט נמשכים לדברים שונים.
(וכל זה כמובן בלי להכליל)
רק שתכונות אופי אפשר לשנות ויופי לא.מגיבה חדפ
ולכן מהטרולי עוגמן
רק בגלל שאפשר לשנות אופי זה לא אומר שזה יותר טוב זה עדין לא משהו שאפשר לומר שיש בו ערך פנימי רוחני
הרבה יותר קל לשנות מראה מאשר אופילידיה

לכל מבנה פנים וגוף יש את האיפור/תסרוקת/גזרות בגדים וכ' שמחמיאים.
במקרה הכי גרוע יש גם ניתוח פלסטי.

לשנות אופי? זאת עבודה ל70 שנה
בדיוקאלעד

מעניין אותי לדעת, לגבי מה שבחורים מחפשיםים...

אם מחפשים יפה במיוחד, או שפשוט תיהיה יפה בעיניהם

או אם נמשכים רק לבנות יפות מאוד (שזה מוזר לי) או גם לבנות יפות במידה ממוצעת

כי יש כאלה שנראה שמחפשים רק יפות מאוד שסה"כ יש הרבה בנות יפות והם כאילו לא רואים אותן

מה איכפת לך תכלס?גמדיתלאגמדה
שיחפשו מה שבא להם,
שיחפשו את הכי הכי בעולם מבחינתם.
חלק גדול חי בסרט ולא טורח להסתכל במראה. נו, יתעוררו אולי מתישהו ואם לא- בעיה שלהם

זה לא שהבנות עומדות בשורה ומחכות לקבל אישור מהם.(מקווה בכל אופן)
גם הם צריכים למצוא חן בעיני מי שיהיו מעוניינים בה.
נכון מאד!ד.

מי שמחפש רק "יפה מאד", ורק זה מה שתופס אותו, כלומר שזה כבר קריטריון עיקרי אצלו - 

לא בטוח שגם מישהי כזו, אם היא גם בעלת אישיות, תרצה בו..

[ומה לדעתו אם אחרי שני הריונות היא כבר לא תהיה "יפה מאד" אלא יפה סתם בלבד...]

נכוןים...

אבל זה יכול לפגוע בדימוי העצמי של הרבה בנות שסה"כ יפות ולא צריכה להיות שום בעיה מבחינת מראה.

הרוב הגדול יפות ופוסלים על תמונה

כל התשובות נכונות... תלוי מי זהמבקש אמונה

יש ויש... נכון לא טוב להתעקש על דמיונותמבקש אמונה

חושבני שזה לא מדויק להכליל כךד.

מה שקרה לך, זה עוד לא "סטיטסטיקה".

וגם "בחורי ישיבות" זו הגדרה מאד כוללנית - הרי הרבה בחורים דתיים, הולכים, ב"ה, לישיבת הסדר וכד' לפני הצבא, וזה עוד לא עושה את כולם ל"בחורי ישיבות" במובן שממנו את דורשת.

יש להניח, שבחור תורני עם מידות טובות, מחפש קודם כל מישהי עם מידות טובות, שנמצאת ב"שדה החיפושים" שלו, מבחנת איכפתיות תורנית ויר"ש וכו'. וגם מתאימה לו באופי.

אם על גבי זה, חשוב לו גם המראה, אי אפשר לגנות על זה. אע"פ שבווודאי לא זה העיקר. ואכן, אם מגזימים בנושא, זו כבר לא תופעה רצויה. אבל במובן שלא ירגיש שמראה מסויים "חוסם אותו", זה סביר.

אבל האמת, שבחורה שהטוב שבה נובע מהליכותיה ושיחתה, לא פעם תיראה מאד "יפה" בעיני מי שייקשר בה, אע"פ שזה לא נכנס ב"פרמטרים" החיצוניים... חוכמת אדם תאיר פניו. וכן להיפך - מי שמשדרת ריקנות, ה"יופי" הנוצץ לא יטעה לזמן רב את מי שמחפש משהו מעבר לזה..

בנות ישראל נאות הן, העניות מנוולתןלידיה
ז''א בהשקעה מתאימה כל בת ישראל נאה
אשה יראת ה היא תתהלל - ביופיה.me.
זה ציטוט?פסידונית

הם לא מחפשים מישי יפה הם מחפשים מציאת חן ותאמיניהפי
לי הרבה פעמים אם הם מוצאים מישהי שנראת טוב המחשבה שלהם תהיה תקועה ברגע אני יוצא איתההרק בגלל שהיא יפה? ככה זה בחורי ישיבה
לא יודעת כמה זה טוב וכמה את צודקת?
נראלי שאת לא
התשובה מאוד פשוטה.אוראל1234
בחור ששומר עיניים וברית ישמח באישה נאה וטובה.
בחור שלוטש מבט בנשים בכל מקום, רואה דברים אסורים- סף הרגישות שלו הולך ועולה. ואז הוא חייב מישהי בלתי רגיחה (תלוי ברמת הקלקול) כדי להתרגש מבחורה..
או בחור שהיצר שלו נמוך (וזה גרוע לחיי נישואין) צריך מישהי יותר ..
הבעיה לא בכן אלא בנו הגברים.
יש קוםיפים שחייבים מלכת יופי והוא לא ימצא- מעניש את עצמו כפול.
להפך, לדעתי מה שקורהים...

שבחברה נפרדת מאוד הוא כמעט ולא רואה בנות נורמטיביות ביום יום

ורואה דוגמניות בפרסומות פה ושם

אפילו הדוגמניות בעצמן לא נראות כמו בתמונות ביום יום, שלא לדבר על פוטושופ

למה שלא יראהקוד אבל פתוח
הוא לא נוסע באוטובוס? אין לו אחיות? שכנות?
גם חיים בחברה נפרדת, רואים את המין השני, פשוט לא באים איתו באינטראקציה.
אינטראקציה חשובה ממה שאתה חושב.LightStar
בסד לשפיטת אופי ויופי של בן אדם. ויש סיכוי סביר להניח שהוא לא בהה בבנות.
נכוןקוד אבל פתוח
אבל גם לא בדוגמניות...
זה דווקא לימוד חשוב לקראת החתונהזמן של אולי
להבין קצת יותר לעומק מה זה גברים, מה ההבדל בין לבין נשים, איך המנגנונים שלהם פועלים, למה המראה החיצוני מקושר אצלם לקשר רגשי, ולמה חשוב שהם יתחתנו רק עם מישהי שמוצאת חן בעיניהם והם נמשכים אליה.
אלה דברים שחשוב להבין אותם לפני החתונה, כי הם נוגעים בעצם הזוגיות. בלי להבין אותם זה להישאר בתפיסה קצת ילדותית של הזוגיות, כי את רואה זוגיות רק בעיניים שלך, ולא מצליחה להבין מה הגבר צריך בקשר.
קצת הופתעתי מהתגובות. הסקתימגיבה חדפ
שאני פשוט צריכה לייחס חשיבות רבה ליופי שלי מעכשיו כי מסתבר שמציאת חן ואופי לא מספיק. מכל מלמדיי השכלתי. אולי מתי שהוא אשלים עם נקודת המבט הזו.
תודה לעונים.
את לא צריכה "להשלים עם נקודת המבט הזו"..ד.

כי נקודת המבט שלך מאד טובה ואמיתית.

אלא לצרף אליה, כנספח, גם את הצד הזה, שיכול לסייע ל"חלות" של היחס הטוב אלייך בגלל אופייך.

אוי לא, זאת ממש לא המסקנה הנכונההגולש האחרון
תסתכלי פה מי לא רוצה אישה יפה? - לקראת נישואין וזוגיות
אולי זה יענה על השאלה.

יש לך אופי? יש לך אישיות? באותה מידה יש לך מראה חיצוני.
את צריכה לתת למראה שלך את אותו מקום שאת נותנת לתכונות ולאופי שלך, כמו שהתכונות והאופי שלך לא יתאימו לכל אחד ככה גם המראה החיצוני לא יתאים לכל אחד.
לצערינו יש אנשים שלא מבינים שיופי הוא חלק ממכלול ושמים אותו בתור קרטריון נפרד, חבל בשבילם..
היופי שלך הוא חלק מהמכלול של מי שאת,
הייתי אומר לך אפילו- אל תתני תמונה, תגידי 'אתה רוצה לראות איך אני נראית? תפגש איתי, תפגוש את המראה שלי בתוך מכלול האישיות שלי ולא בתור קרטריון נפרד'
חחחח מצחיק אותי איך אתה משווק את השירשור ההוא..הפי
(:
⁩⁦⁩⁦⁩ לגמרי..הגולש האחרון
מה לעשות, אמרתי לך שאני אוהב אותו⁦
חח ואני אמרתי שאני לאהפי
למרות שלא קראת אותו עד הסוףהגולש האחרון
או שלא הבנת מה בדיוק הוא אומר..
חחחחח נכוןהפי
אז תקראי תביני ואז תדברי..?⁦הגולש האחרון
חח לא רוצה אני לא מסכימה איתוהפי
אבל את לא יכולה לא להסכיםהגולש האחרון
בלי לדעת למה את לא מסכימה🙄
פשוט תספר לי את הפואנטה שלוהפי
ילדה עצלנית, תקראי קצתהגולש האחרון
הפואנטה הכללית-
החיצוניות היא דבר חשוב שאסור לוותר עליו, צריך לתת לה את המקום שלה אבל רק את המקום שלה ולא יותר.
חח סבבה אז מסכימההפי
⁩ מצחיקה שכמוךהגולש האחרון
חבל שבוויכוחים אחרים זה לא כזה קל⁦
חחחח איתי זה תמיד קלהפי
טוב אין ספק שזה השקר הכי גדול שכתבתי כל ימי חיי
כן בטח⁦הגולש האחרון
האמת כשאמרתי וויכוחים אחרים התכוונתי וויכוחים אחרים איתך
חחחחהפי
חחחחחח וואי תקשיבי את פשוט קורעתאורלי=)
תכתבי פה כל יום
התגובה בקישור ממש יפה!! מסוג הדברים ששווים הפצה.מור ולבונה
תודה. מוזמנת להפיץ⁦הגולש האחרון
האמת שלא חיכיתי לאישור.. זה כבר נעשה מור ולבונה
חחח איפה?הגולש האחרון
הראתי לחברהמור ולבונה
אל דאגה.. אני לא אפר את זכויות היוצרים שלך
יש שם כמה ניקים ישנים שחסרים בהחלטכמעין הנובע
לא לא לא.כמעין הנובע
מה שצריך להבין הוא שכמו שיש כ"כ הרבה סגנונות חיצוניים ומראות חיצוניים (כל אדם והמראה שלו) ככה גם מבחינה העדפה אישית וכל אחד מה שבעיניו יפה ומה שבעיניו יותר "מושך".

ומכאן, זה לא העניין המסקנה הלא נכונה בעליל שציינת. העניין הוא שזה כ"כ משתנה בין אדם לאדם וכמו שגבר יאהב מראה x, החבר הכי טוב שלו יכול לא לסבול את זה ולאהוב רק מראה y. וכנ"ל כמובן אצל בנות.

אצל בנות העניין רגיש יותר ולכן רגישות לזה יותר. אך לבנים ובנות זה אותו עניין וכל אחד צריך להבין שלכל אחד בעולם יש טעם אחר וכל אחד אוהב מראה אחר. אין כאן שום דיון על יופי כזה או אחר.
"על טעם ועל ריח אין מה להתווכח". ואין גם מה להעלות דיונים בנושא או להיפגע. כל אחד וטעמו האישי.
כמו שאני בטוחה שיש בנים שאת רואה בהם יותר מציאת חן ויש פחות.

בהצלחה!
את צודקת.מאזין אל הקולות

אנחנו בעולם לא שפוי. ברחובות הן מסתובבות בקושי עם חצי בגד, שלא נדבר על הפרסומות ועל השלטי חוצות...

ואת,אני, ודי כולם כאן-נמצאים במקומות האלה. מוציאים את הראש. לא משאירים אותו בתוך הספר.

זה נכון/לא נכון? שאלה גדולה. אני נוטה להסכים שאולי היה כבר עדיף להישאר בתוך הספר.

אבל בדיעבד,אחרי שהביינישים הצדיקים האלו, היו בתיכון...וראו מה שראו. היו ברחוב...וראו מה שראו. או כל דבר אחר..

את היית רוצה שבעלך לא יימשך אלייך? היית רוצה שהוא לא יחשוב שאת יפה? היית רוצה בעל שלא מסתכל לכיוונך, אלא רק מדבר אל השכל שלך? קשה לי להאמין. וזה העולם שלנו. 

וכן,גם הביינישים,רובם לפחות,חיים בעולם הזה, גם אם יש להם פלאפון כשר/נוקיה C2. היצר חזק מההבנה הזו, שיופי הוא שקר, וחן הוא הבל.

היצר בסוף  מנצח על הרגש.

תביני...בדיעבד,זו המציאות לכתחילה.

זה לא סותר.ד.

אישה צריכה להיראות טוב בעיני בעלה, לא רק כי ראה דברים אחרים.

והברירה אינה בין "מדבר אל השכל שלך" לבין "היצר מנצח"..

לא כך. כשיש רגש טוב אל האישיות ומידותיה וקרבת הלב, ואין חסימה - זה מה שמנצח. 

ומי שרצונו בקרבת זו שתתחתן אתו, יבוא רק בגלל שהיא "מתחרה" טוב עם כל מיני גועל ברחוב, זה עלול להיגמר די מהר.

בכוונה הקצנתי....מאזין אל הקולות

שתבין איפה היא חיה. ברור שאפשר לחיות חיים של קדושה, ב"ה יש הרבה מחוזות שבהם היצר עוד לא השיג אותנו(וגם לא ישיג בעז"ה ) 

אבל אם היא שואלת למה ביינישים מחפשים יופי,אז הנה התשובה-את חיה בעולם מעוות.זה הסיפור

אהה וברור שאת גם צודקת..מאזין אל הקולות

יש המון מקום ליופי גם בלי העולם המעוות. מסכים עם כל מילה! 

רק נראה לי שהיא מדברת על מקרים אחרים. סתם חיפוש אחר יופי..בלי המשמעות הזאת שאת מביאה. וזה לא אידאלי...

מסכים לגמרי, רק שחשובמתן תורה
באמת להדגיש שזה שאלה של פרופורציה וסדר עדיפויות, ולא משהו שקרי לחלוטין... כי קשר בריא בין בני זוג כולל גם צדדים יותר חיצוניים, ואמורה להיות משיכה..
אז אני לא בא להגיד שהכל תקין, אבל זו נקודה אמיתית ולא סתם כנראה תופסת מקום..
בסופו של דבר זה לא עניין של יופי, זה עניין של טעם.הלוי
יופי הוא דבר סובייקטיבי שתלוי בעיניי המתבונן וזה לגיטימי, חייב שתהיה מציאת חן.
יכול להיות שלך המראה לא חשוב, אבל 99% שלך יהיה מאד חשוב (במיוחר מהחתונה והלאה) מה הוא חושב על המראה שלך. תאמיני לי שאת לא רוצה להתחתן עם מישהו שלא חושב שאת יפה בעינייו.

נכון שהאופי צריך להיות היותר חשוב, אבל אי אפשר להתעלם מהראה, חייב שתהיה מציאת חן. מי שמתחתנים ללא מציאת חן, יוצאים שוטים, רק יורים לעצמם ולבן/הזוג ברגל וסתם יוצרים לעצמם נסיונות מיותרים.
לדעתיאודי-ה
הבעיה היא לא שהבנים רוצים מישהי שתמצא חן בעיניהם. זה דבר הגיוני ומקובל שרוצים להתחתן עם מישהו שמוצא חן.
הבעיה היא שיש להם דרישות ספציפיות - רזה בלבד, בלונדינית בלבד, שלא תהיה כהה וכו.
מי אמר שאם היא תהיה מלאה היא לא תמצא חן בעיניו? לא סוגרים אפשרויות. אם אמרו לבחור שהיא נראית טוב או לפחות לא מכוערת - שינסה. אבל ממה שאני רואה הם אפילו לא מסכימים לנסות. מיד פוסלים על שטויות.
היום גם הרבה רוצים לראות תמונה לפני הפגישה. זה סוגר אפשרויות. כי בתמונה לא כולן פוטוגניות. כשנפגשים ומשוחחים אפשר לגלות שדווקא מוצאים חן.
סתם הערה על השקעה וטיפוח של מראה חיצונימשה

יש דבר שהרבה צעירים לא חושבים עליו.

להחזיק אישה מטופחת עולה הרבה כסף.  הרבה מאוד פעמים לפני החתונה הוא התלהב מאיך שהיא נראית, ואחרי החתונה הוא גילה כמה עולים כל הקרמים והסבונים והבשמים ועכשיו הוא חושב שצריך להשקיע בדברים יותר חשובים (ממ, ניירות ערך?).

לא מכיר אישה שלא תשקיע בכאלה בכללצבי-ליזציה
גמדיתלאגמדה
זאת הייתה פנייה נרגשת לכל החסכנים- קמצנים?

'להחזיקאישה מטופחת' כמו להחזיק רכב?

יאללה איזה שרשור פותח עיניים ומבאס ברמות על.
למה מבאס?matan
מבאס כיגמדיתלאגמדה
עבר עריכה על ידי גמדיתלאגמדה בתאריך כ"ג באייר תשע"ז 11:20
בת שפחות או יותר גדלה בחממה חושבת שהתורה משפיעה על היחס שנותנים לחיצוניות , כמובן לא ויתור או משהו כזה וכן חשוב לכל אחת למצוא חן בעיני בעלה (ולא הרחוב), שהדגש על החיצוניות יהיה קצת פחות חזק אצל בחור תורני.
תראה את התגובות, בעיקר האחרונות, אומרים לנו שהדרישות עולות בגלל קלקול של חשיפה יתרה לחוסר צניעות-
מה הבנות הצדיקות אשמות בזה?
זאת מציאות מקולקלת שמענישה את כולם נדמה לי .זה מבאס.
מבאס גם מהצד של היפה וגם מהצד של הפחות יפה.
צודקת שזה די מבאסברגוע

אבל קודם כל את חייבת להסכים שהמציאות של הדור שלנו משפיע גם על הנשים,

שהן בעצמם נותנות לפעמים יותר מידי חשיבות ליופי וחיצוניות (גם בלבוש וכו' של עצמן, וגם לא חסר בנות שפוסלות בנים על חצוניות), גם בלי שום דרישה אצל הבחורים.

וברור שהתורה משפיע על היחס שנותנים לחיצוניות, "הדרישות" שדיברו עליהם פה בשרשור לא מתקרב למה שהולך אצל אנשים פחות תורניים.

יש כנראה לאן עוד להתקדם, אבל ב"ה יש גם הרבה שמתייחסים לחיצוניות באופן הנכון.

צודק.גמדיתלאגמדה
מסקנה: צריך לשמור תו"מ בלי חוכמות- הכל מדוייק.
אם זה מה שקיבלת, אז זה באמת מבאסmatan
לדעתי המחשבה שהדרישה עולות בגלל פריצות.
היא גם לא נכונה וגם מזיקה.
ברור ששקרי עולם הפרסום, משפיעים על כולנו, כלומר ישנה בניית מודל יופי מסויימת שנוצרת כתוצאה של העולם החיצוני. היא אגב מזיקה יותר לבנות מאשר לבנים. רוב הבנים שאני מכיר לא כלכך ניזוקו, והם ממש לא מחפשים דוגמנית, יכול להיות שיש להם טעם מסויים, אבל לא כלכך דומה לעולם השקר שהם רואים.

גם המחשבה שהתורה לא מעדנת את העולם של בחורי ישיבה היא משהו שיצאתי כנגדו פה בחריפות, המחשבה המוזרה הזו, שהעידון בנפש גורם לבחורים להתעלם או לא לראות או לא להחשיב את היופי החיצוני היא מחלה
רעה. איפכא מסתברא(להפך בביניש"ית) העידון הוא זה שגורם לבחור להיות רגיש יותר ליופי, הפנימי וגם החיצוני.
בחורי ישיבה אכן מעדנים, הם אכן מחשיבים את היופי במקומו הראוי, יותר מאשר מי שלא עידן, אבל זה *לא*, וחשוב לי להדגיש את זה, ממש *לא* אומר שיופי לא חשוב להם או לא משמעותי להם. כי זה לא קיים. אלא אצל מי שכל מהות הקשר אצלו היא תאווה.

השאלה היא לא עוצמת הדגש, אלא צורת הדגש.
כלומר, המשמעות והדגש יכולים וצריכים להיות חזקים יותר אצל בחורי ישיבה. אבל דגש במה, אם זה זול ונמוך, זה באמת לא מעודן. כלומר מי שמחפש תכשיט להתהדר בו, או דברים נמוכים מזה, זה דגש בצורה גרועה. אבל אצל בחור ישיבה הדגש אולי חזק, אבל הוא מעודן. הוא לא רוצה "בלונדינית" סתם, אלא אם כן זה באמת משהו שהוא יודע שלא ימשוך אותו אחרת, בד"כ כשאני שואל חבר'ה אני לא שומע צדדים של דווקא x אבל זה לא מתאים לי אני שומע יותר, גם זה אחרי שאני לוחץ עליהם לתת כיוון. גם היכולת לראות את היופי הפנימי של האישה שמולם מתחדדת.

וזה בסופו של דבר מה שאת רוצה, שמישהו יראה איך הנשמה המיוחדת שלך מתבטאת ביופי החיצוני שלך- ויראה אותך, דרכו. אבל את לא צריכה ואף אחת לא צריכה יופי שיסנוור אחרים והם לא יראו אותך דרך היופי הזה. אלא אם כן זו משימת חייך וקיבלת יופי כזה. את זה בחורי ישיבה מחדדים בעדינות שלהם, את ראית היופי שמופיע דרך המבנה המיוחד של האישה שמולם. אבל הם שמים דגש על יופי. ואם מי שמולם לא יפה להם, לא יעזור בית דין.
תודה על התגובה.גמדיתלאגמדה
כתבת כמה דברים שהפתיעו אותי קצת- יש בהם משהו..
העניין הוא שלא אני כתבתי שהדרישות עולות בגלל מה שמתחולל בחוץ אל הבנים- לא הייתי מתווכת עם זה, מניחה שכל אדם מכיר את עצמו,
אתה פשוט עידנת וסגננת ויפית את מה שהם אומרים(כיאה לבחור ישיבה או שלא..).
שוב, אין מחלוקת שצריך וחייב שכל אחד (וגם אחת ) יתחתנו רק עם מי שמוצא חן בעיניהם.
אני לחלוטין לא מסכים איתם. דברי הם שונים בתכליתmatan

לא ייפתי דבר מדבריהם.

יש מי שאוהב להאשים את הפריצות. זה קל ונוח וחוסך לעמיק את תורת ה' שלנו.

אני אוכיח שהטענה והמחשבה שדרישות היופי עולות בעקבות הפריצות שגויה.

הטענה הזו אומרת למעשה- בגלל שבנים רואים בנות יפות, החוש הפנימי שלהם מתקלקל,

הם בונים לעצמם מודל נשי של אישה יפה בצורה מסויימת והם שמים את עיקר הקשר על היופי.

לפי הטענה הזו, היינו צריכים לראות שבנות יפות מתחתנות בקלות מאלו שאינן יפות. למעשה

היינו צריכים לראות שבאופן מובהק, יש הצלחה בחתונה לבנות יפות על פי המודל הזה מאשר לאלו

שלא.

המציאות בעיני מכחישה את המצב הזה מכל וכל. הבנות שמתחנות בקלות אינן דווקא היפות, יופי

הוא לא המדד המרכזי, ומודל היופי המערבי הוא לא מוצלח יותר לחתונה מאשר אף מודל יופי אחר.

לא מעט פעמים בחור או בחורה שאינם נמנים על היפים- הם אלו שמתחתנים קודם.

האם יש קלות מסויימת ליפים להתחתן, לא בטוח, אבל למי שלא יפה יש קושי מסויים- כן. אבל לא

בשום צורה שונה מדורות אחרים. אפילו בדורות האמוראים והתנאים זה היה עניין ויש כמה וכמה סיפורים

סביב הנושא הזה.

לכן הטענה הזו אינה נכונה.(דוגמא לשימוש באד אבסורדום @עוגי פלצת @נפש חיה.

לדעתי אנחנו אוהבים להשמיץ את הדור הזה ולהסתכל בעין רעה על המציאות, כפי שאמרו חז"ל שנס

היה בירושלים ש"מעולם לא אמר אדם צר לי המקום שאלין בירושלים", ויש שפירשו- שעיקר הנס היה

שלא אמר...  קשה עבודת המידות וקשה עבודת ה'- והאמונה מאין תמצא. אם כבר, כל העניין של

התקדמות בנושא מציאת החן הוא אך ורק עניין של התקדמות הדורות שאפשר לתקן את "יפת אלוקים

ליפת וישכון באהלי שם" ולגאול את התפיסה שלנו בנוגע ליופי.

תטדה על התיוג לא הבנתי כי לא היה חי זמן לקרא בנחת מה זה אבס'נפש חיה.
אוקי.גמדיתלאגמדה
אני חושבת שיש הרבה אמת בדברים שלך. אבל גם שלהם.
ההוכחה לאי הצלחת החיתון בקרב היפות לא מוכיח דבר.היפה בהכרח מחוזרת יותר (כמעט). למה היא לא מצליחה להתחתן זאת שאלה אחרת- יתכן והדרישות שלה גבוהות בעקבות פידבקים שהיא כל הזמן מקבלת מבחוץ או לא משנה מה הסיבה.
נדמה לי שאף אחד לא נגד יופי, ההפך.
רק טוב שלא נתבלבל בגלל מה שקורה בחוץ, נהיה קשובים לעצמינו ונדע להפריד בין אם יש מציאת חן בעיני או שמחפשים לפי כל מיני דימיונות שמקורם אי שם מבחוץ.
זאת התנגשות בין החלומות לבין המציאות.זית שמן ודבש

בת שגדלה בחממהזמן של אולי
צריכה להבין מה המציאות, ולא הסיפורים שסיפרו לה.
לגברים חשוב המראה החיצוני בגלל שהם גברים. זה טבע העולם מאז ומתמיד. נכון שהגדרת היופי השתנתה במהלך הדורות, אבל הוא תמיד היה צורך גברי.
גם האתרים הפונוגרפיים וגם סגנון הלבוש הלא-צנוע התפתחו בגלל שגברים נמשכים למראה חיצוני, ולא ההיפך. הטבע הגברי הוא שיצר את המציאות, ולא המציאות יצרה את הטבע.
אז נכון, בגלל המציאות היום צריך להיזהר שהמראה בחיצוני לא יהיה חזות הכול, ולקחת אותו בפרופורציה מתאימה, אבל בת שחושבת שהיא תתחתן עם אביר חלומות שלא מתעניין במראה החיצוני שלה היא טועה או משקרת לעצמה.
אלה הגברים שאיתן אתן רוצות להתחתן - בני אדם שמטבעם נתונים להשפעת המראה החיצוני. האם הם צריכים להילחם בטבע הזה? לא. האם הם צריכים לדעת לשלוט בו? כן.
להאשים את חוסר הצניעות שברחובות בכך שגברים נמשכים למראה חיצוני, זאת טעות בהבנת יסודות הטבע הגברי. ומצד שני, לחשוב שגברים נתונים רק להשפעת המראה החיצוני זאת טעות לא פחות גדולה.
אל תדאג אחי.. נחזיק אותה בכבוד מבקש אמונה

אין הברכה מצויה בביתו של אדם אלא בשביל אשתו.

זה יותר בטוח מניירות ערך כן

מזכיר לי את הגמראalezish
איזה קוסמטיקה משתלמת כלכלית
ואיזה לא משתלמת

אבל שם זה כי אחרי זה אתה מוכר את הבת במחיר יותר גבוה
אתה בנאדם מגניביוני
'להחזיק אותה'פסידונית

אתה לא אמור להחזיק אותה.

"להחזיק" כמו להחזיק רכב...משה

כן. היא לא בדיוק רכבפסידונית

ברור שלא, יש הבל גדולימ''ל
כל אחד מיועד לשימוש אחר. גם המחיר שלה זול יותר (פרוטה) אבל ההוצאות גבוהות 😌.
הערה קטנה על יופי ומראה חיצוניימ''ל

יש דבר שהרבה צעירים לא חושבים עליו.

להחזיק בבית אשה נאה יכול לעלות ביוקר. הרבה מאוד פעמים לפני החתונה הוא התלהב מאיך שהיא נראית, ואחרי החתונה הוא גילה כמה עולים כל הדרישות והטענות שלה בגלל שהיופי שלה עולה לה לראש והיא חושבת שהיא מושלמת ומגיע לה הכל.

אישה יפה זו צרה צרורה! גורו לכם בחורי ישראל התמימים...!

והנה דוגמה ממקורותינו:

"כך למד הנסיך הקטן להכיר שהשושנה איננה צנועה כלל ועיקר. אבל כל כך מרגשת!

'נדמה לי שזה זמן לארוחת בוקר'. אמרה, 'אם תהיה כה אדיב ותדאג לצרכי...'

והנסיך הקטן, מבולבל, הלך להביא משפך עם מים טריים...

במהרה החלה גאוותנותה לייסר אותו"

מראה חיצוני זה פרמטר חשוב אבלאחיתופל

בעז"ה

לא צריך לייחס חשיבות מכרעת לכך ולא לאותם אנשים שמייחסים לכך
ובכל זאת זה דבר הגיוני 
"ת"ר יפיפיות שבהן, מה היו אומרות: תנו עיניכם ליופי שאין אישה אלא ליופי , מיוחסות שבהן היו אומרות: תנו עיניכםלמשפחה לפי שאין אישה אלא לבנים, מכוערות שבהן מה היו אומרות: קחו מקחכם  לשם שמים ובלבד שתעטרונו בזהובים" (תענית ל"א.).

מנסיון אישי..דוד=)
מראה חיצוני מפריע לי. מה שאני בדרך כלל משתדל לעשות, עד דייט שלישי לא לייחס לזה חשיבות גדולה (אלא אם כן אני סולד מהמראה) המון המון פעמים כשאתה נחשף לבן אדם מבחינת האישיות שלו, המראה שלו מקרין יופי.. שמתי לב למשל, יום אחד כשמאוד העסיקה אותי השאלה על היופי, החלטתי להסתכל על החברים הכי טובים שלי, גילתי שחלקם לא נראים משהו, אבל עד עכשיו פחות שמתי לב לזה.. כי כשאתה מכיר את הפנימיות, היא קורנת אחוצה =) אם עד שלושה דייטים אתה לא רואה את היופי.. בעיה. אברהם אבינו לא שם לב ליופי של שרה, להגיע למצב שלו.. קשה. אבל להגיע לחלקו, בהחלט אפשרי =)
מההתנסות שלי בעולםמגיבה חדפ
לצערי היו לי לא מעט אינטרקציות עם חילונים ולנוכח חוויות ניכר לדעתי כי בנים דתיים יותר בררנים מחילונים.
שוב, לא כולם. בכלל לא. מדברת רק מהניסיון שלי...
גם לדעתי יש משהו בדברייך...רוזימרין
אבל, תנסי לא לחשוב על זה. אין לך יכולת השפעה ישירה על התופעה הזאת (אולי לדבר עם אחים שלך, אולי לחנך את ילדיך בעזרת ה' לגדול עם מבט פנימי ולא כזה ששופט על צבע שיער ולהבדיל גודל הכיפה, אולי לא להעביר תמונה לבחורים מתוך אמירה שזה לא הדבר הראשון שהם יבחנו בך).

אני הגעתי עם עצמי למסקנה שהמחשבה הזאת לא מקדמת אותי, אלא רק מצערת אותי. לא כך דמייתי את האור הגדול של עולם שכולו אמת.
אז אני מרפה מזה ומתפללת לקדוש ברוך הוא שיעזור לכולנו להבדיל בין קודש-לחול, בין אור- לחושך.

בהצלחה רבה ובשורות טובות
באמת?אופטימיות
פעם ראשונה שאני שומעת את זה
השאלהאודי-ה
אם כשהם רוצים להתחתן הם בררנים או לא.
כי לצאת עם מישהי בלי התחייבות זה לא נחשב.
לצורך קשר רציני שיוביל לחתונה. לזה התכוונתימגיבה חדפ
בטח שלא סתם קשרים. אדרבה - הם גם ממש מעריכים דתיות ואפילו מוכנים ממש ללכת לקראת עד לכדי שמירת שבת וכו.
מי זה 'הם'?פסידונית

ההיגיון טוען שקיימת יותר מתבנית אחת של בחור חילוני.

את תמימהאודי-ה
יכול להיות. הספקתי לחתוך עוד לפניי ....מגיבה חדפאחרונה
מוזר מה שאת אומרת.. וגמני מכיר לא מעט חילוניםמבקש אמונה

תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלוםאחרונה
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנותאחרונה

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך