כיבוד הורים- עד כמה?ענבל123

אז ניתקנו קשר שהיה לי ממש טוב בו,

בגלל שאבא שלי לא הסכים לי להמשיך להיפגש עם הבחור.

אחרי שהודעתי לבחור שאבא שלי לא מוכן שאמשיך בקשר, הוא הודיע שהוא לא רוצה להמשיך.

מה דעתכם?, עד כמה צריך לכבד את ההורים? לפעמים הם ממש חונקים... לא נותנים עצמאות.

בת כמה אתמישהי=)
השאלה מה הסיבה שהאבא לא הסכיםפה לקצת
אם זה סתם כי הבחור לא בא לו טוב בעין או שיש סיבה יותר רצינית להתנגדות שלו

אם זה סתם כי הוא לא התחבר לבחור- אני הייתי ממשיכה
ואם זה בגלל סיבה יותר רצינית- הייתי בודקת אם היא גם רצינית ומשמעותית מבחינתי ואז מחליטה

הורים זה דבר מורכבmatan

אין להם זכות, או היתר, לגעת בחיים האישיים שלך. כלומר- אין להם זכות להתערב בבן הזוג

שלך, או בבחירת המקצוע שלך. או בסגנון הלבוש שלך. או בצורת הדיבור. או בדרך התנהלות הכלכלית

שאת בוחרת. 

מצד שני- אסור לך לצער אותם. אסור לך לפגוע בהם בצורה ישירה. 

כלומר- את יכולה לבחור בחיים שלך מה שתרצי, ואין להם זכות להיפגע שם. זו בחירה שלהם להיפגע

בנושאים הללו. אבל אסור לצעוק, אסור להעליב- ולא משנה מה הם עושים.

אחרי החתונה יהיה לך יותר קל- כי אז אין לך שום חיוב כלפי כיבוד הורים. זו מצווה, אבל לא חיוב.

למעשה- את מחוייבת ליצור עצמאות בשביל עצמך ובשביל הבית.

את לא מבינה איזה נזק זה הורים חונקים בזוגיות. עדיף להתרגל ולהרגיל אותם מראש שיש לך חיים

משל עצמך. לפעמים זה מצריך לקחת מרחק מראש, ולהתקרב בחזרה. לפעמים אפשר להתרחק לאט

אבל בטוח- ולתת גבול ברור.

למשל- אבא שלך לא יכול לא להסכים לך להיפגש עם הבחור. זו זכותך לפגוש את מי שאת רוצה ולהתחתן

עם מי שתבחרי.

אבא שלך יכול לייעץ לך, הוא יכול להישכב על הכביש כדי למנוע ממך, אם הוא חושב שאת מזיקה לעצמך.

ואת עדיין תצטרכי לבחור בעצמך- האם הוא אומר דברים נכונים בעינייך או לא.

אם הוא "לא מוכן" כי הבחור מכור לסמים ועבריין- הוא עושה את זה בשבילך.

אם הוא "לא מוכן" כי הבחור ספרדי\אשכנזי\מתנחל\דוס\לייט\עשיר\עני - הוא עושה את זה בשבילך.

בשני המקרים את צריכה לחשוב האם זה משמעותי לך. ואם את לא רואה בזה בעיה- אין לו את הזכות

לאסור עלייך.

לכן- הורים זה דבר מורכב.

מסכימה עם הגישה הכללית אבל...כוס ברוח

עצמאות זה דבר חשוב ביותר.

ונכון שהורים זה עסק מורכב.

אבל רוב הפעמים שלי יצא לצפות במקרים כאלה שההורים התנגדו לחתונה כלשהי זה היה כרוך בהרבה מריבות וסכסוכים ואי נעימויות.

אז נכון שיש פעמים שבסוף ההורים מקבלים.

ונכון שבסוף זה אומר במובן מסויים שאת "טבילת האש" הראשונה של מבחן הזוגיות עברתם.

אבל בכל זאת, לענד צריך לעשות את השיקול האם הבחור מספיק שווה את המלחמה.

כי זו לרוב תהיה מלחמה.

ובאהבה כמו במלחמה כל האמצעים כשרים.

שיהיה בהצלחה רבה.

את המלחמה צריך לנהל הרבה לפניmatan

המלחמה מתרחשת רק כי אנשים מסרבים להתבגר- ואז מנסים להכניס תהליך התבגרות של עשרות שנים

לתוך שלושה חודשים של ארגון חתונה(פחות או יותר).

העצמאות הזו צריכה להגיע לפני- ההורים צריכים להיות מוכנים ומרוככים בגישה הכללית שלהם, כבר

הרבה לפני. הורים שהפנימו כבר תקופה שהילד\ילדה שלהם הם לא חלק מהגוף שלהם והם לא נתונים

לשליטתם, שלילד או לילדה יש רצונות וצרכים אחרים- שהם מחפשים משהו ומישהו אחר ממה שההורים

רוצים. ושהם יודעים להקשיב ולקבל מההורים, בלי לאבד את עצמיותם ועצמאותם. שכבר היו מלחמות 

על הסגנון לבוש, על בחירת מקום הלימודים, על צורת ההתנהלות עם שעות שינה על סגנון הבילוי עם

חברים\חברות. שהיו כבר דיונים על השקפות עולם- וההורים נוכחו לדעת שאולי הילד\ה שלהם חושבים

אחרת, אבל יש להם היגיון ויש להם קו מחשבה. אז כבן\בת הזוג מגיע\ה זו לא הפתעה להורים, שיש שוני,

והם כבר למדו לשמוח בילד\ה כפי שהם.

הכל טוב ויפהכוס ברוח

יש המון ילדים שבוחרים בדרך עיקשת את הדרך שלהם לאורך כל הדרך וגישת ההורים בסדר עם זה.

כשזה מגיע לחתונה כל השדים מתחילים לצאת.

כמו כן יש גם מצבים שעד לרגע בחירת הבן/ת זוג לא היו ניגודי אינטרסים ככ גדולים בין ההורים לילדים.

אז מה?

צריך לחנך את הילדים להתעקש דווקא על ההפך מההורים כדי להרגיל את ההורים לעצמאותם?

לרוב יש מספיק על מה. צריך לחנך ילדים לגלות את עצמיותםmatan

ומתוך כך גם את עצמאותם. 

צריך לחנך ילדים להביע בגרות ולהביע דעה. 
וכן ליצור מערכת יחסים בריאה עם ההורים זה לא להסכים לכל מה שהם אומרים.

הורה שאומר לילד בן 20- "אני לא מוכן" למעשים בחייו האישיים זה אומר שהילד מעולם

לא אמר להורים שלו- אני בן אדם מבוגר.

יש כל כך הרבה מקומות קטנים יותר והתחלתיים יותר לדאוג לבצע את ההיפרדות מההורים,

הרבה לפני בן\בת הזוג. בדיונים משותפים, בשיחות על דעות, במעשים שבאמת קטנים יותר.

צריך לא לחנך ילדים להיות רובוטים שאין להם עמוד שדרה ועצמיות מול ההורים. זה בעיקר.

כמו שאמרו כאן..אני 2

עד כמה זה באמת משנה לאביך שתיצאו?? האם העניין מהותי עד כדי כך או שזה ישתנה בהמשך?..

אם זה עניין מהותי צריך לתת מחשבה שניה אם להמשיך?..

כי לפעמים שלצאת\להתחתן בלי ברכת ההורים פוגעת בזוגיות עם הבנזוג אם נרצה או לא....

אבא שלי ממש נגדענבל123
לא בטוחה שאצליח לשכנע אותו
לפי התוסופות כבוד הורים זה עד השלבבינייש פתוח
שהם אומרים לעשות משהו שנוגע לחייו האישים של בנם. כלומר במצב כזה אין חובה הלכתית להקשיב להם
חובה הלכתית לא...אבלאני 2

זה יכול לפגוע בקשר של הזוג...

זה מבאס שאתה בא לשבת ואתה לא רואה פרצופים שמחים שבאתם

זה יכול לעורר ריבים בעתיד בין בני הזוג

נכון אבלבינייש פתוח
כמות השרשורים שמדברת על הקשיים הגדולים של פרידה בשלב מאוחר יעידו על החשיבות להמשיך את הקשר למרות מה שאת מתארת
אצלי ...אני 2

יש נושאי טאבו בבית.. אני יודעת שהורי לא יהיו מרוצים בלשון המעטה אם אני אצא אם מישו מסוים, אז אני אפילו לא נכנסת לזה...מסרבת עוד בברורים..

יש הורים שלא יתפשרו..

ולא כל בחור שווה את המלחמה, ולא כל בחורה יכולה באמת להתמודד עם המלחמה הזו..

את לא מרגישה פיספוס?ענבל123

זה יכול ממש לתסכל שיודעים שסירבת להיפגש עם בחור רק בגלל שהוא לא מתאים להורים שלך

אני גדלתי לתוך זה..אני 2

אם לא נפגשתי אני לא מרגישה פיספוס

לא נפגעת ולא פוגעת..

וואלהדוד=)
תלוי, אם יש לך כסף משל עצמך, בכלל לא. שיצאו לך מהחיים.
אם את צריכה את הכסף שלהם, לכבד אותם ברמה שיעזרו לך.
החיים שלך, הם שלך
הכל תלוי בכסף??כוס ברוח

ואם היא בטוחה שזה הוא ואין לה כסף משל עצמה?? חח

שיתחתנו בגינה עם מניין וקוגל...

איך קשור כסף בצורה ישירה???

יש הבדל עצום בין לכבד לבין לתת להם להחליט בשבילנוקוד אבל פתוח
אני לא משתף את ההורים שלי בכלל בכל הנושא הזה, וזה לא מפריע לי לכבד אותם.

(כמעט עם כל הבחירות המשמועתיות שלי בחיים הם לא הסכימו, זה לא מנע ממני לבחור כך)
יש הבדל בין נשים לגברים לדעתי בשיתוף עם ההוריםענבל123

נראלי שבנות מרגישות צורך יותר מבנים, לשתף את ההורים בנושא הפגישות.

אני לא משתפת את ההורים בכלל..לאידעת
אני יודעת שעדיף שלא
כמו שאמרו מעליי, השאלה למה אבא שלך מתנגד לקשר
אבא שלי מתנגד..ענבל123

יש לו בעיה עם האופי שלו למרות שהוא לא פגש אותו

כנראה שלאבא שלך יש התנגדות לזה שתתחתניmatan

לא במקום רע, אלא במקום שזה קשה להורה, "לאבד" את הילדה...

יכול להיות שהוא מרגיש "לא מספיק" ושאת צריכה גבר אחר... 

בקיצור- גם אם זה נעשה מכוונה טובה ואהבה- זה לא בריא.

חוצמיזה- תשאלי את עצמך אולי לאבא שלך יש באמת נקודה אמיתית בדבריו.

בגלל מה שהעלית.. נורא קשה לי עם אבא שלי כרגעענבל123

גם אם אני מנסה להסביר לו.. הוא פשוט אטום ומחפש לריב איתי..

זה החלטה שלךקוד אבל פתוח
אל תנסי להסביר לו, תנסי להקשיב, ותחליטי אם את מקבל את מה שהוא אומר או לא..
ואם לא.. אז להתעלם מהיחס השלילי שלו לקשר?ענבל123

זה יכול להגיע לסכסןך רציני... לזה שהוא לא יהיה מוכן לעזור בהוצאות החתונה וכו..

זה כבר תלוי בוקוד אבל פתוח
ואת תקבלי החלטה. לדעתי אם תציבי לו עובדה שאת מתחתנת איתו, יכול להיות שהוא יתרכך כי הוא יבין שאין לו מה לעשות מול זה. ויכול להיות שלא ואז תעשו את השיקולים, אם העזרה היא משמעותית? עד כמה? ואם אתם יכולים בלעדיה? אם אין ברירה אז נפרדים...
לא יעזור לריב איתוmatan

איך אמא שלך? היא יכולה לדבר איתו?
ריבים וצעקות לא בטוח יעזרו. וחבל, הם עלולים לקלקל יותר.

אבא שלך צריך להבין דברים מסויימים- ולשחרר. אבל לך אין הרבה מה לעשות,

וגם לא יעזור שתסבירי לו.

תשאירי אותו מחוץ לתחום בעניין הזה. תסרבי לדבר איתו על זה.

תדגישי שאת אוהבת אותו ומעריכה אותו. אבל את לא מרגישה שהוא נמצא במקום שאת יכולה

להתייעץ איתו. אל תריבי. תדברי על זה עם מישהו שיכול להסביר לו את העניין.

בגלל זה שאלתי מה עם אמא שלך.

בקשר לעזרה לחתונה- הוא יתרכך כשהוא יראה שזה הבחור שאת רוצה ושהוא משמח אותך.

השאלה על הבחור- האם זה באמת הבחור שאיתו את רואה את המשך חייך?

אם כן, הרבה פעמים אין ברירה אלא לקפוץ למים ביחד ובמודעות.

אם לא- אין סיבה שאבא שלך יתערב או יהיה מודע לעניין.

יש לו ביסוס לזה?לאידעת
אני בטוחה שאבא שלך עושה את זה כי הוא חושב שזה מה שטוב לך, ההורים שלנו מאוד דואגים לנו, והם חושבים לפעמים שהם יודעים יותר טוב מאיתנו מה טוב לנו..
אם יש ביסוס לדברים שאבא שלך אומר, הייתי בודקת טוב יותר ואולי מקשיבה לו.
אם את חושבת שהסיבה שהוא אומר לא נכונה, לא הייתי מקשיבה והייתי אולי מנסה לתת לו לראות את הבחור ולברר עליו עם אנשים שיכולים להרגיע אותו..
בחירות טובות והרבה הצלחה!
נכון שלבנות יש צורך לשתף יותר מלגבריםקוד אבל פתוח
(אני יודע שאני שונה, אבל גם לי יש צורך כזה.)

בכמ זה לא חייב להיות עם ההורים... זה יכול להיות עם חברה טובה או משהו כזה..
לכבד צריך תמיד, לעשות מה שהם אומרים לא צריך.ענבל
בס"ד

אני במקומך הייתי מפסיקה לשתף אותם באופן מיידי. לא נראה שהם יעזרו לך.
אם תבואי עם עובדה מוגמרת ותגידי "איתו אני מתחתנת" (לאו דווקא עם הבחור הספציפי הזה אלא עם כל אחד שלא סיפרת להם עליו) הם יזרקו אותך מהבית או יבלעו את הצפרדע?
אם הם יבלעו את הצפרדע אז זאת הדרך הכי טובה בעיניי. אם הם לא יבלעו את הצפרדע אז נראה לי הבעיה מורכבת יותר מאשר המקרה הקטן שסיפרת ומשהו במשפחה צריך להיפתר...
וואלה יש סיכוי הם יבלעו את הצפרדעענבל123

צוחקחחח אהבתי את ההגדרה... כי פעם כבר זרקתי לאבא שלי פצצה שסגרתי אלול במדרשה וזה עבד.

אבל בכל זאת יש משהו לא טוב מהשורש שאני צריכה לפתור מול אבא שלי

זה ביטוי מוכר 😅ענבל
בס"ד

מעולה. אז תתחילי מלא לשתף בדברים כאלה ותעברי לפתור את הבעיה שלך עם אבא שלך כי זה יכול מאוד לפגוע בך בכל תחומי החיים וזה חבל..

ב"הצלחה!
מוזמנת לדבר אם תרצי
אני מכירה טיפה את המצב הזה אם כי בצורה פחות קיצונית..
ועד שתפתרי את זה?קוד אבל פתוח
תתני להם לבלוע צפרדעים... זה מה שיש לעשות...
זה פתרון זמני.. לא פותר את שורש הבעיהענבל123

במיוחד שנתקלתי בבעיה הזאת בעוד תחומים בחיים שליענבל123

ולכן אני מאמינה שאם אפתור את הבעיה מהשורש יהיה לי חיים יותר איכותיים=]

למרות הקושי הגדול לפתור את הסכסוך הזה

הדרך היחידה לשנות את זה מהשורשmatan

היא "לחנך" את ההורים שלך. זה קשה ומעיק. אבל בלי שהם יבינו שבדרך הזו הם מאבדים אותך

הם לא יזוזו מהמקום שבו הם נמצאים.

אבל לזכור שהם עושים זאת מאהבה. רק לא שמים לב.

ככה קרה עם אמא שליבינייש פתוח
והיום יש לה קשר טוב עם הסבא והסבתא מצד אבא. בסוף חיים עם זה אין ברירה
באופן כלליאופטימיות
צריך להיזהר בכיבוד הורים ולא לפגוע בהם חלילה.
האכפתיות שלהם כלפייך לא צריכה להיות חניקה.
אם זה חונק באופן שאינך מרגישה יכולת להחליט בעצמך החלטות בגלל שהם דואגים יותר מידי אולי(כלומר מסיבה שההורים הם המניע לחוסר היכולת)אז יש לך 2 אופציות:
1)להסביר להם(אם הם מבינים)שאת- זה עצמך,ואת יכולה לכבד את דבריהם אבל רשאית גם להחליט בעצמך.
2)אם לדעתך לא תהיה הבנה והם עלולים להפגע,אני חושבת שלא כדאי לדבר, אלא יותר לעשות ולהחליט בעצמך מבלי לעדכן על כל פיפס קטן.

במקרה ספציפי הזה אם את שואלת אותי,
זה תלוי בטיב היחסים והקשר שבינך לבין הורייך.
באם את יכולה לנהל איתם שיח.
אני לדוג' יודעת שאני יכולה לסמוך על ההורים שלי כי הם אנשים רציונאליים וחכמים בכדי לייעץ לי מה לעשות.
אני אחליט בעצמי,זה ברור. אבל חשוב לי לשמוע מה הם אומרים.
לכן,אם את שואלת אותי כאשר אין רצון חיובי לקשר מצד ההורים לי אישית זה היה מפריע. וזה כמובן תלוי בסיבה להתנגדות. ככל שהסיבה יותר משמעותית-הייתי נוטה יותר לחשוב על משמעות דבריהם.
ההורים לפעמים רואים דברים מעבר לראיה שלנו. גם יש לי ראיה נכונה ומבוגרים ממני יעידו, אבל לפעמים זה נראה לך כל כך טוב שאין סיכוי שההורה יתנגד. ופתאום זה קורה. אז אם הורה מתנגד זה כבר סימן לא טוב. אבל תבדקי למה? ומבלי לבדוק באופן סוביאקטיבי! נסי לשחרר כל רגש ולהבין רגע מבחוץ למה יש התנגדות. מה יש בבחור לא טוב. אם זו מידה לא טובה שמתגלה בו בהמשך-לא הייתי ממשיכה.

אם אבא שלך באמת סתם מתנגד,שאת זה תדעי אולי דרך אמא/ואחים גדולים שלך שיביעו דעה חיובית בנוגע לקשר ואולי גם יראו בדעתו של האב כקלה בכדי לפרק קשר טוב עם בחור-אז לא הייתי נותת לזה מקום.

כתבתי יחסית 'בנקודות'. זה נושא מורכב שהתשובה משתנה בהתאם להצטברות נתונים.

מקווה שתצליחי לעשות את אשר ליבך חפץ מבלי לפגוע בהורים!!
בהצלחה רבה.
למה, הבחור לא מוכן לשלם 5 גמלים?יוני
מבין את האבא, אבל אולי יהיה מוכן להתפשר על 30 כבשים?

או: בחייאת ראבק! נפרדת ממישהו שלא בא לך להיפרד ממנו כי לאבא שלך בא שתפרדי ממנו (למרות שלא פגש אותו)?! בחורה, תעשי לעצמך טובה, תגידי לאבא שלך שמעכשיו והלאה זכותו להביע את דעתו הלא נחרצת והלא מחייבת​ על בחור בתנאי שדעתו היא עצה, המלצה או נתינת כיוון מחשבה בלבד. לא מה לעשות או כן לעשות.
יוני צודק....ציוןןן

זה לא ככ פשוט..ענבל123

כתבת את זה כאילו פשוט צריך לדבר עם אבא שלי, והוא יבין אותי.

לצערי היחסים ביני לאבא שלי לא ככ טובים.

מצטער על החריפות בתגובה הקודמתיוני
ובקשר לתגובה הזאת, נראה לי דווקא שאם היחסים ביניכם פחות טובים אז יש לו פחות השפעה על הדברים החשובים לך.
אבל נשמע שדווקא את מנסה לרצות אותו.
ואולי אני טועה, כי אי אפשר באמת להבין את הסיטואציה דרך פה. אבל השורה התחתונה שלי נשארת אותו דבר: לא אמור להיות לו מקום יותר מאשר המלצות טובות או לתת לך כיווני חשיבה שונים.
את ההחלטה את צריכה לעשות איך ומה שיהיה טוב לך ולא לו.
תראי בדברים האלהמתן תורה
חשוב מאוד לתת מקום וכבוד להורים בעלי הניסיון שהם יד מכוונת ומייעצת, אבל חשוב לא פחות לשים לב שזה לא גורם לי לשים את האישיות שלי בצד...
בסוף בן/ת הזוג זה בחירה אישית ולא של המשפחה ואנחנו אומרים את זה עם הרבה כבוד
ומי יממןאלבטרוס

ולא רק בעניין הכוונה בנישואים: מי יממן פעילות שההורים מתנגדים לה, אם הילד רוצה ללכת לא בדרכם של ההורים?

לדעתי, עצמאות מוחלטת יכולה להתקיים רק אם הילד בגר ומסוגל לממן בעצמו את דרכו בחיים.

אממ זהו אזמתן תורה
ברור שלא מדובר על יציאה נגד ההורים, ובאמת במקרים שיש ניגוד רציני אז צריך לבדוק.. אבל במקרים סטנדרטים, שפשוט הילד/ה צריכים בכבוד ובנעימות להסביר להורים שיש להם מרחב בחירה אישי יחד עם זה שמתחשבים ברצון ההורים- זה נקודה שאפשר לפתור
בדכ לא מדובר על מציאות שההורים מתנגדים להקוד אבל פתוחאחרונה
הנקודה היא, שההורים לא מחליטים לילד, וצריך להבהיר את זה להורים.
תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
3>advfbאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidamאחרונה

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך