מה עושים אם יש חברה תלותית?תמיד בבטחה

כבר התנסתי בזה פעם ונגמר ממש לא טוב... ברוך ה' אנחנו חברות טובות עכשיו אבל זה ממש הרס אותה...

ועכשיו מישהי אחרת נתלית עלי ואני לא יודעת מה לעשות..

בהדרגה מפחיתים את הקשר בינכןבלון הליום
אם היא באה אלייך לחדר, תצאי לחדר אחר או תהיי פחות בחדר שלך..

היא שולחת הודעה? לסנן מידי פעם, ולכתוב יבש יחסית..

מצד שני, אם היא חשובה לך בתור בנאדם, תנסי לבדוק למה היא תלותית אלייך?
-אולי זה מה שהיא רואה בבית.
-אולי את עוצמתית שעושה דברים מדהימים שיכולים לגרום לחברות להיות תלותיות בך.
-אולי חסר לה מישהו/י (סבא/סבתא/שכנה/ ואולי אפילו חבר..)
אם הקשר מספיק פתוחקול דממה
אז לדבר על זה. זה קשה, אבל זה הדבר שהכי יועיל.
כמובן, ברגישות. לא להגיד "את תלותית ואני לא אוהבת את זה" ככה בגסות, להגיד את זה ברגישות למקום שהיא נמצאת בו. אבל באמת זה הדבר היחיד שיעזור באמת, לא לסנן ולא להיות יבשה, זה אולי יעזור לך נקודתית אבל זה עלול לפגוע/לגרום לה לנסות להדק את הקשר עוד יותר.

אם את רוצה שארחיב (ואני יכולה) תשלחי לי מסר
אה, ובעיקרון, זה לא לפורום הזה. כאן מדברים על אולפנותקול דממה
רגע מה זה תלולית?תפוזי

לא הבנתייחושב

שהיא כאילו👇👇חיוך קטן גדול
תלויה בך
נדבקת כזאת...
חחאנונימי (2)

זה תלותית (=תלויה במישו), לא תלולית(גבעה קטנה)...חיוך גדול

כיון מקורי. תחשבי עליואנונימי (3)
תפרגני לה. באמת. תמצאי בה נק' טובות ותאמרי לה אותם.
למה אני אומר את זה?
כי לפעמים תלותיות היא מין קבלת כח מהאחר, כאילו הילדה חושבת אני ריקה אין לי כלום כדאי לחסות בצילה של התותחית הזאת ואז יהיה לי קצת...

זה שקר, כי היא לא לוקחת את זה באמת והיא סתם מתרוקנת. ואם נגיד היא תראה שאת בעצמך מעריכה אותה ורואה את עצמך כשווה אליה אז היא תופתע ויחזור לה קצת האגו הבריא שיוריד אותה מהדביקיות שלה...
תגידי אם אני בכיוון. יכול להיות שזה רק יסבך תעסק אז לשיקול דעתך...
העיקר בשמחה!
מענייןאנוניקי
זה באמת פועל?
לאידע...אנונימי (3)
אבל מאד בא לי לנסות
יש הרבה בדברייך, מכירה את הנושא מקרובהאנונימי (4)
מדובר באנשים שיש להם דחף פנימי להיקשר לאנשים מאוד ערכיים חכמים ומיוחדים באישיותם, וקשר עם אנשים כמוך נותן לה להרגיש שווה כפי שנאמר כבר..
לכן בעדינות בסובלנות ובסבלנות רבה!
סביר להניח שיש בך אישיות מיוחדת וכובשת, ולכן הרבה זהירות לא לפגוע בה, ולא פחות חשוב אל תתני לזה להשפיע עלייך.
בגיל שלכם יש נטייה יותר לפתח מערכת יחסים אובססיבית, ואני מניחה שמערכת יחסים כמו זו עלולה לחזור על עצמה...
מסכימה איתךאנונימי (6)

עם הכיוון החיוביאנונימי (6)

מנסיון..אנונימי (5)
בלי גאווה.. אני בחורה די כריזמטית.. וקרה לי הסיפור הזה כמה פעמים.
מנסיון- לנתק כל קשר!
אם תחמיאי וכו כמו שהוצע פה הדבר יכול רק להחמיר ולהגיע למצבים הרבה יותר קשים..
יש מקרים שהדבר צריך להעשות בבת אחת וזה כואב וזה קשה, אבל פה נראה שזה עדיין לא במצב חמור.. וזה ממש יפה שאת מודעת. פשוט בהדרגה תפסיקי לענות להודעות. תעני קצר ועניני ולאט לאט תחתכי.. והכי חשוב לא להישבר באמצע! ויכול להיות שהיא תעשה לך קטעים ותערב עוד אנשים אבל את תעמדי על שלך. כדאי גם לערב מישו מבוגר.
בהצלחה!!
האנונימית מעלייך, מסכימה עם כל מילה!אנונימי (4)
כל דרך תכאיב לה, אבל זו דרך שפחות תכאיב.
כמו שציינתי מדובר במישהי עם אישיות תלותית שלא משנה מה תעשי הם ימשיכו בדרכם עד אובדן הרציונל, הם מסכנים זה לא בשליטתם.
חחחאנונימי (3)
כמות האנונימיים המגיבים רק מראה כמה זה נושא בעעע...
תהיי חזקה!
מניסיון דו צדדיאנונימי (6)

פעם אחת הייתי בצד שלך ופעם אחרת יצא לי להיות קצת תלותית בעצמי.

זה לא בא משום מקום רע. וגם לא כי היא מעריצה אותך.

אני אישית תפסתי את עצמי והפסקתי לבד עם עבודה עצמית אבל רק שתדעי שזה פשוט קצת קטע של אופי ושל אנשים שהם מאוד נאמנים לחברים שלהם ומחפשים את אותה נאמנות בחזרה וזה אנשים שהם קצת "מקובעים" הם אוהבים את הישן והמוכר ופוחדים "לאבד" את החבר.

איך להפסיק? בוודאי שלא לנתק קשר בבת אחת ובכח. כן לפתוח שיחה על הנושא באופן כללי בלי לשייך אליה.

לא לסנן! כן לענות יבש ואחרי קצת זמן.

הכי חשוב אל תפגעי, את חשובה לה מאוד.

כשהייתי בצד שלך זה מה שעשיתי. זה חופר ומעצבן אבל זה עבד.

מסכימה, אבל חלקית...שםמשתמשלפורומים

ארוך אבל ממש חשוב!!!!!!!!!חצי חיוך

אני ממש מזדהה איתך עם עניין הנסיון חוויתי את זה משני צדדים ממש כמוך. זה ממש לא פשוט, ומאוד תלוי עד כמה עמוק מגיעים!!! כשהייתי במקום של הנפגעת פשוט שאלתי רב שאני ממש סומכת עליו בעניין הזה שהוא לא יקריץ לי תשובה!!!, כתבתי כאנונימית, פשוט- מה לעשות? הוא אמר לי לנתק קשר מיד ולהמשיך ליצור קשר עם מישהו מוסמך!!! אני יודעת שזה נשמע זוועתי וממש לא הגיוני. אבל כן. ב"ה הרבה אחרי אני יודעת עד כמה זה נכון!!! ואפילו היה קטע שהחלטתי לא לשאול את הרב ולא לנתק וממש ללכת בדיבורים, זה כל כך לא הלך שקלטתי כמה נורא זה ופשוט לא נכון, אל תעשו את הטעות הזאת! אל תקבעו את המצב בעצמכן!! תשאלו משהו מוסמך שמבין בדברים האלה כי הוא יוכל להיות ממש סוביקטיבי ולומר את מה שנכון ולאו דווקא את מה שאנחנו חושבות כנצרך!!!

נ.ב.- הרב הזה ממש עובד חזק עם נוער בנושא הזה.( משמע זה קורא הרבה....)

נ.נ.ב- ושוב אני מדגישה זה ממש נושא רגיש (כנראה פה מדובר רק על אחת שנדבקת...) אבל יש דברים הרבה יותר גרועים וכל עניין לגופו, אז באמת תעשו טובה לעצמכן ולאותה ה"חברה" ותשאלו!!!

בעניי, הכי חשוב לא לפגוע ישירותאני121

יש הרבה דרכים אבל לבוא למישהי ולהגיד לה את זה בפרצוף דוגרי או פשוט לא לענות, במיוחד אם היא די נדבקת אלייך ותלותית בך זה שובר..

תשתדלי לראות גם את הטוב שבה ובמצב

ולנסות לשדל אותה להתחבר לשאר החברה ולעוד בנות שלא תדבק ממש

אגב, מה שטוב זה...אנונימי (6)

לתת לה את ההרגשה שגם אם את עם בנות אחרות בלעדיה עדיין יש דברים שיחודיים לה, שרק היא יכולה לתת לך והם לא יקחו לה אתזה.

שזה שאת עם מישי אחרת לא אומר שעזבת אותה

נכון ,אבל צריך להבין שכרגע זה כמו כדור הרגעהאנונימי (4)
עד שהיא תפנים ותשנה גישה.
מבחינתה היא צריכה להתחבר רק מתוך מקום של רצון ולא מתוך מערכת יחסים כפייתית...שאני אישית חותכת בעדינות אבל באמת חותכת כי זו מערכת יחסים חונקת ולא נעימה בכלללל.
כפי שציינתי למעלה ...לא לשכוח שמדובר באנשים תלותיים.

להודיה68אנונימי (7)

צריך לדבר דוגרי אבל בעדינות ולהבהיר שזה לא יכול להימשך ככה..

היא תבין.

ונראה לי שאני מכירה אותך..צוחק

עוזרים לה ומעצימים אותהעובד
עד שהיא כבר לא צריכה את זה..
מספרים לה על הכוחות שלה
ואיזה כשרונות יש לה וכו'-
ומה עוד??? מדובר במערכת יחסים לא בריאהאנונימי (4)
היא צריכה ליהיות טבעית ! לבבית! ואמפטית !
אבל לא מטפלת הרי מדובר בנערה שהיא בעצמה צריכה כוחות ואי אפשר לצפות ממנה ליהיות על תקן של מטפלת, ולהישאב למערכת יחסים שתיקח ממנה כוחות.

הבעל שם טוב לימד אותנו שדברים לא קורים סתם..עובד
אם היא באה למישהו מסויים, סימן שצריך לעזור לה..
יש גם השגחה פרטית בעולם..
זה כמובן בהנחה שאפשר לעזור!
אם אין דרך לעזור, לא מחוייבים!
אני מכירה אנשים טובים שעוזרים לאחריםאנונימי (4)
על חשבון השקט הנפשי והבריאות שלהם.
לכן אמרתי שתעשה כפי יכולתה..
אני אומרת את זה מנסיון אישי , כשמערכת יחסים כזו נגמרת ישנה הקלה משמעותית.
זה לא אומר שהיא צריכה להתנתק ולהתעלם ממנה אבל יחד עם זאת להתנהג אליה כמו לכל חברה אחרת.
כל דבר צריך להיות מדוייקעובד
ברגע שמשהו מגיע למצב שהוא על חשבונך
תמיד כדאי לבדוק מה עושים..
אבל כל עוד אפשר לעזור, זו מצווה!
חשוב לי שתקראי...אנונימי (6)

הייתי בעבר טיפוס קצת תלותי.

השתדלתי לא להעיק על החברות שלי ולהעניק להם כמה שיותר מעצמי כדי שהחברות 'תשתלם' להן.

באמת שהן היו חשובות לי והתלותיות שלי התבטאה בזה שהייתי פריק קונטרול. נגיד בטיולים ובשבתות וגם באולפנה היה לי ממש חשוב לא להפסיד אף רגע. שלא יווצר מצב שבו כולם הולכים סחבק ואני לא שם שמה אני ישאר בחוץ להרבה זמן.

הייתי הולכת לישון עם הבנות האחרונות בכל מצב וקמה ראשונה.

לא מנעתי מהן להיות עם בנות אחרות אבל לי היה חשוב שאני אדע איפה הן. לא בקטע המוגזם ולא שהם ידווחו לי איפה ועם מי. זה לגמרי היה ביני לבין עצמי וממש הסתרתי את הצורך הזה שלי כי ידעתי שהבעיה בי ושזה מעיק.  אבל כשאיבדתי חברה כי היא הלכה לשחנ"ש עם אחת אחרת היתה מן הרגשה של קצת חוסר נוחות עד שהין חזרו. ואז התפרצה אצלי מחלה. הייתי מאושפזת הרבה זמן ונעדרתי מהלימודים מעל לחודשיים. בקיצור, החיים המשיכו בלעדי. הן חוו דברים בילו כל הזמן ביחד וכל זה כשאני רחוק וממש לא מודעת לכלום!

לא מי עם מי ולא מתי ולא איפה אני בהירכרכיה החברתית.

וגיליתי שהן עדיין חברות טובות שלי, ושאני חשובה להן וזה לא פגע בי זה שהן המשיכו כשאני לא הייתי.

חזרתי בן אדם אחר.

אני לא תלותית בכלל!

שיחררתי לגמרי. הבנתי שגם אם אני לא שם זה לא משנה כלום ושחברות עם אחרות לא פוגעת בחברות איתי.

וטוב לי. להן לא השתנה המון אבל לי כן ואני יותר רגועה יותר משוחררת יותר זורמת ופתוחה ליותר בנות.

וזה השתנה באופי שלי. אני לעולם לא אחזור להיות כזו עם אף אחד

נסי להתייחס אליה יפה ואולי לתת לה מושג שאת שלה ואוהבת אותה גם אם את עם בנות אחרות

בהצלחה

המקרה שלך לא דומה למקרה המדובראנונימי (4)
הפותחת מדברת על מקרה שהוא קיצוני.
המקרה שלך מעיד על גיל הנעורים שבו קיימת תחרות סמויה בין חברות, שנובע מחוסר ביטחון ואולי גם דימוי עצמי נמוך מה שמאפיין ומתאים לגיל הנעורים.
ולכן הצלחת להתמודד ביתר קלות.
אני בעבר חוויתי קשר כזה, מהצד התלוישוגי~
אם תרצי אוכל לפרט בפרטי מה עשיתי שגרם להיפסקות הקשר (לחלוטין ממש!) ואיך הילדה שבה הייתי תלויה הגיבה.
אני יכולה לומר לך שזה סיפור לא פשוט כל העניין הזה, וזה מעולה שאת מודעת. מה שכן, תלותיות היא דבר מאוד מסוים. יכול להיות שהילדה הזו לא תלויה בך, אלא "רק" אוהבת אותך מאוד. זה שונה מקשר תלותי, כי בקשר בריא ורגיל יש 2 אנשים עצמאיים, גם אם אחד אוהב את השני מאוד. בקשר תלותי יש אדם אחד עצמאי, ואדם שני שמנסה לחקות את האדם הראשון. זאת אומרת בעצם אדם אחד ו"וצל" שלו. שזה דבר מאוד לא בריא ולא טוב, לשני הצדדים.
מוזמנת בפרטי.
הבת שלי חווה זאת בפעם השנייה היא אומנםאנונימי (4)
מעט יותר צעירה, ואשמח אם תשתפי מנסיונך האישי.
אולי אצליח לשנות אצלה דפוסי התנהגות בכל מה שקשור לקשרי חברות ובכלל. תודה רבה!
אם תוכלי לפנות אלי בפרטי אוכל לפרט יותר.שוגי~
פה, על גבי הפורום, רק אוכל לכתוב שלקח לי המון זמן להבין שאני נמצאת בקשר תלותי שלא בריא בכלל.
דיברתי עם החברה בצורה הכי הכי פשוטה וגלויה ואמרתי לה הכל. שהקשר שלנו לא בריא ושאני מקנאה בה בדברים מסוימים. ושאנחנו צריכות להתרחק מאוד.
לצערי לא הצלחנו להתרחק מנטלית בגלל קרבה פיזית, אבל אז היא עברה כיתה והצלחנו לנתק את הקשר.
במבט לאחור אני מתחרטת שככה פתחתי איתה את הכל בצורה ככ גלויה, זה דבר די מרתיע ומפחיד.

חוויתי עוד פעמיים קשר כזה. בשתי הפעמים הנוספות הצלחתי לאט לאט לאט למתן את הקשר עד שהצלחתי להפוך אותו לקשר בריא, בעקבות הניסיון המר עם הקשר הראשון. זה לוקח זמן ואנרגיות אבל אפשרי לחלוטין, תלוי בעוצמת הקשר. אצלי בפעם הראשונה היה מאוד עוצמתי ולכן לא היה מצב להפוך את הקשר לבריא אלא הייתי חייבת לנתק אותו לחלוטין על אף כל הקושי.

המון הצלחה!

המון
ואגב. דפוס כזה חוזר ונשנה של תלותיות נובע מצורך שחסר להשוגי~
תבררי בעדינות מה הוא. נסי להעניק לה אותו.
זה יכול להיות צורך בהרגשה של ילדה מוערכת ואהובה.
צורך בחברות. במשפחה...
תודה על התשובה..את מדהימה כמה עומקאנונימי (4)
ותובנות יש בך! אני בטוחה שיש לך סיכוי ליהיות יועצת ,פסיכולוגית טובה ובכל נושא של נפש האדם.
בקשר לביתי אכן אנחנו מטפלות ועם היד על הדופק ובה' ישנו שיפור.
ישנה בעיה נפשית לבעל וגנטית היא יצאה כמוהו.
ובנוסף טראומה שחוותה בגיל צעיר שהוסיף לבעיה.
יש בה יכולות ונתונים מעל הממוצע ומצד המשפחה והחברות היא מוערכת מאוד ומקבלת הרבה חום ואהבה. והחוסר זה משהו מולד.
שמחה לשמוע לגבי השיפור של בתך!שוגי~
גם אני ב"ה בעלת יכולות חברתיות ולימודיות מעל הממוצע, ובכל זאת מצאתי את עצמי תלויה שוב ושוב בחברות.
אני לא חושבת שיש קשר בין הדברים. קשר תלותי, במיוחד כזה שהוא סדרתי, נובע מנפש האדם.
מאיזושהי בעיה שצריך לעקור מהשורש. כי התלות היא רק תסמין לבעיה וחלילה יכולים בעתיד להופיע עוד תסמינים בקשרים עם אנשים אחרים...
אני חוויתי גם קשר זוגי קצת בעייתי עקב התלות הזאת.
מקווה שתצליחו למצוא דרך למלא את החוסר על אף שהוא מולד.
המון הצלחה ואשמח לשוחח איתך בפרטי.
שיחה אמיתית ופתוחה זה מה שאני עושה קודם כל.דכ

לא לכאן.מגדלור באפלהאחרונה
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך