כבר התנסתי בזה פעם ונגמר ממש לא טוב... ברוך ה' אנחנו חברות טובות עכשיו אבל זה ממש הרס אותה...
ועכשיו מישהי אחרת נתלית עלי ואני לא יודעת מה לעשות..
כבר התנסתי בזה פעם ונגמר ממש לא טוב... ברוך ה' אנחנו חברות טובות עכשיו אבל זה ממש הרס אותה...
ועכשיו מישהי אחרת נתלית עלי ואני לא יודעת מה לעשות..
לא הבנתיי![]()

פעם אחת הייתי בצד שלך ופעם אחרת יצא לי להיות קצת תלותית בעצמי.
זה לא בא משום מקום רע. וגם לא כי היא מעריצה אותך.
אני אישית תפסתי את עצמי והפסקתי לבד עם עבודה עצמית אבל רק שתדעי שזה פשוט קצת קטע של אופי ושל אנשים שהם מאוד נאמנים לחברים שלהם ומחפשים את אותה נאמנות בחזרה וזה אנשים שהם קצת "מקובעים" הם אוהבים את הישן והמוכר ופוחדים "לאבד" את החבר.
איך להפסיק? בוודאי שלא לנתק קשר בבת אחת ובכח. כן לפתוח שיחה על הנושא באופן כללי בלי לשייך אליה.
לא לסנן! כן לענות יבש ואחרי קצת זמן.
הכי חשוב אל תפגעי, את חשובה לה מאוד.
כשהייתי בצד שלך זה מה שעשיתי. זה חופר ומעצבן אבל זה עבד.
ארוך אבל ממש חשוב!!!!!!!!!![]()
אני ממש מזדהה איתך עם עניין הנסיון חוויתי את זה משני צדדים ממש כמוך. זה ממש לא פשוט, ומאוד תלוי עד כמה עמוק מגיעים!!! כשהייתי במקום של הנפגעת פשוט שאלתי רב שאני ממש סומכת עליו בעניין הזה שהוא לא יקריץ לי תשובה!!!, כתבתי כאנונימית, פשוט- מה לעשות? הוא אמר לי לנתק קשר מיד ולהמשיך ליצור קשר עם מישהו מוסמך!!! אני יודעת שזה נשמע זוועתי וממש לא הגיוני. אבל כן. ב"ה הרבה אחרי אני יודעת עד כמה זה נכון!!! ואפילו היה קטע שהחלטתי לא לשאול את הרב ולא לנתק וממש ללכת בדיבורים, זה כל כך לא הלך שקלטתי כמה נורא זה ופשוט לא נכון, אל תעשו את הטעות הזאת! אל תקבעו את המצב בעצמכן!! תשאלו משהו מוסמך שמבין בדברים האלה כי הוא יוכל להיות ממש סוביקטיבי ולומר את מה שנכון ולאו דווקא את מה שאנחנו חושבות כנצרך!!!
נ.ב.- הרב הזה ממש עובד חזק עם נוער בנושא הזה.( משמע זה קורא הרבה....)
נ.נ.ב- ושוב אני מדגישה זה ממש נושא רגיש (כנראה פה מדובר רק על אחת שנדבקת...) אבל יש דברים הרבה יותר גרועים וכל עניין לגופו, אז באמת תעשו טובה לעצמכן ולאותה ה"חברה" ותשאלו!!!
יש הרבה דרכים אבל לבוא למישהי ולהגיד לה את זה בפרצוף דוגרי או פשוט לא לענות, במיוחד אם היא די נדבקת אלייך ותלותית בך זה שובר..
תשתדלי לראות גם את הטוב שבה ובמצב
ולנסות לשדל אותה להתחבר לשאר החברה ולעוד בנות שלא תדבק ממש
הייתי בעבר טיפוס קצת תלותי.
השתדלתי לא להעיק על החברות שלי ולהעניק להם כמה שיותר מעצמי כדי שהחברות 'תשתלם' להן.
באמת שהן היו חשובות לי והתלותיות שלי התבטאה בזה שהייתי פריק קונטרול. נגיד בטיולים ובשבתות וגם באולפנה היה לי ממש חשוב לא להפסיד אף רגע. שלא יווצר מצב שבו כולם הולכים סחבק ואני לא שם שמה אני ישאר בחוץ להרבה זמן.
הייתי הולכת לישון עם הבנות האחרונות בכל מצב וקמה ראשונה.
לא מנעתי מהן להיות עם בנות אחרות אבל לי היה חשוב שאני אדע איפה הן. לא בקטע המוגזם ולא שהם ידווחו לי איפה ועם מי. זה לגמרי היה ביני לבין עצמי וממש הסתרתי את הצורך הזה שלי כי ידעתי שהבעיה בי ושזה מעיק. אבל כשאיבדתי חברה כי היא הלכה לשחנ"ש עם אחת אחרת היתה מן הרגשה של קצת חוסר נוחות עד שהין חזרו. ואז התפרצה אצלי מחלה. הייתי מאושפזת הרבה זמן ונעדרתי מהלימודים מעל לחודשיים. בקיצור, החיים המשיכו בלעדי. הן חוו דברים בילו כל הזמן ביחד וכל זה כשאני רחוק וממש לא מודעת לכלום!
לא מי עם מי ולא מתי ולא איפה אני בהירכרכיה החברתית.
וגיליתי שהן עדיין חברות טובות שלי, ושאני חשובה להן וזה לא פגע בי זה שהן המשיכו כשאני לא הייתי.
חזרתי בן אדם אחר.
אני לא תלותית בכלל!
שיחררתי לגמרי. הבנתי שגם אם אני לא שם זה לא משנה כלום ושחברות עם אחרות לא פוגעת בחברות איתי.
וטוב לי. להן לא השתנה המון אבל לי כן ואני יותר רגועה יותר משוחררת יותר זורמת ופתוחה ליותר בנות.
וזה השתנה באופי שלי. אני לעולם לא אחזור להיות כזו עם אף אחד
נסי להתייחס אליה יפה ואולי לתת לה מושג שאת שלה ואוהבת אותה גם אם את עם בנות אחרות
בהצלחה
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטןלא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
מפוצלשת(:אחרונהיש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל
אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה
חסום לשעבראחרונה