על הקמפיין של "ועד מתיישבי השומרון".מ.מ.י.ר

בס"ד

הופיע בעלון "ארץ ישראל שלנו" -

http://www.sos-israel.com/contentManagment/uploadedFiles/2009/1/27/61.pdf

"יש יהודים ביו"ש, אין טילים בתל אביב". ונכתב בעלון: "המסר שהועבר היה כי בניגוד לאיזור הדרום, שם ניתן לירות טילים על היישובים היהודיים, הרי שבאיזור המרכז, לא יכולים הערבים המתגוררים בשומרון לירות טילים על ערי ישראל למרות שטווחי המרחק זהים לאלה שבין אשקלון לעזה. הסיבה: בשומרון יש יישובים יהודים המאפשרים לתושבי המרכז לחיות חיים נורמליים, לא במקלט".

זוכרים קמפיין של מועצת יש"ע? "יהודה ושומרון - הסיפור של כל יהודי"? עדיין לא ברור לי למה, אבל היו פה לא מעט שיצאו נגד הקמפיין הזה.

אדרבא, אם כבר - נראה שהקמפיין של מועצת יש"ע הרבה יותר אמיתי ושורשי מאשר הקמפיין הזה. סיבות ביטחוניות עלולות להשתנות. אפשר להתפלפל על מה שהקמפיין הזה מציג, למשל:

לאו דווקא זה שיש יישובים יהודיים גורם שלא יהיו טילים על תל אביב. הרי גם כשגוש קטיף הייתה, היו טילים במשך הרבה שנים על שדרות! נכון שמאז שיצאו זה השתכלל, אבל הטעות הייתה שזה היה חד צדדי. אילו תקום מדינה פלסטינית, גם ניפטר מהבעיה הדמוגרפית, וגם הם יהיו מחוייבים להסכמים שלהם (ואם לא - יהיה לנו צבא מסודר להילחם איתו! נגד טרור אי אפשר! אבל לצבא שלם - צה"ל [בע"ה] ישבור את העצמות! נקודה נוספת - כשנלחמים נגד מדינה מותר להפציץ אוכלוסייה אזרחית אם המדינה יורה טילים על אוכלוסייה אזרחית, וכך נעשה גם במלחמת יום הכיפורים למשל, כשחיל האוויר הפציץ אוכלוסייה אזרחית בבירות).

אם כן, תקום מדינה פלסטינית! כך הכי טוב לעם היהודי!

באמת, סיבות בטחוניות זה דבר שאפשר להתווכח איתו. מומחה צבאי אחד יאמר כך, השני יאמר אחרת.

לעומת זאת - חובה עלינו להסביר את הדברים הפשוטים ש: ארץ ישראל היא שייכת לכל אחד מעם ישראל, כיוון שהקב"ה נתן לנו אותה! כך כתוב בספר הספרים, התנ"ך!

צריך להחדיר אמונה בוערת זו בכל נימי נפשנו, ונימי נפשם של שאר עמ"י - רק כך לא יתנתקו מארץ ישראל. סיבות בטחוניות יכולות להתשנות, אפשר להתווכח איתם ולטעון אחרת וכו'. אם מלאים אמונה עזה שארץ ישראל היא שלנו בגלל שהקב"ה נתן אותה לנו - שום דבר שבעולם לא יזיז מארץ ישראל!

לכן, לענ"ד דווקא הקמפיין של מועצת יש"ע יותר מחבר לשורשים ויותר אמיתי ונכון, מאשר הקמפיין החדש. [אם כי - לפני בחירות אפשר "להתיר" את הקמפיין החדש].

וכך גם אמר מרן הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל: להחדיר בעם ישראל - למה ארץ ישראל היא שלנו? כי הקב"ה נתן אותה לנו!

ותלמיד שאל את הרב צבי יהודה זצ"ל: אבל מי ישמע את זה.. "תנ"ך".. למה שאנשים ישמעו למה שהתנ"ך אומר?

כנה הרב צבי יהודה זצ"ל: "צריך להאמין בדור"!

ככה, חד וחלק.

תגיד, נפלת מהירח? העלון מבטא עמדה קלאסית של חב"דואלאד
מדובר בעלון של אנשי חב"ד שמייצג בנאמנות את עמדת הרבי שלהם, שהתנגדותו למסירת שטחים נבעה מהתזה שויתורים על ארץ ישראל גוררים בהכרח פיקוח נפש. גם לדעתי מדובר בטענה עם עקב אכילס לא קטן, אבל כמו שאי אפשר לשכנע את וולפא שהרבי לא חי בגוף גשמי ממש, כך אי אפשר לשכנעו לא לחזור על דברי הרבי בנושא זה.

אבל בזה אתה משתמש כדי להצדיק את מועצת יש"ו? הקמפיין של מועצת יש"ו היה גם לא נכון מבחינה תורנית - וגם לא משכנע.

וכי הקמפיין של מועצת יש"ו הכריז ש(אני מצטט אותך) "ארץ ישראל היא שייכת לכל אחד מעם ישראל, כיוון שהקב"ה נתן לנו אותה! כך כתוב בספר הספרים, התנ"ך!"? ממש לא. הצגת ילדים בלבוש יהודי אתני קשור לאנתרופולוגיה, לא לאמונה בקב"ה. וזהו ביטוי דווקא לשיטה החילונית-ציונית כאילו א"י שייכת לנו בגלל ההיסטוריה והשורשים ולא בגלל ציווי השי"ת והתורה. כאילו שזה הגיוני שכל העמים שחיו בארץ מסוימת לפני 3000-4000 שנה יחליטו לטעון לבעלות על הארץ על סמך שורשים והיסטוריה. זה הזוי ומקושקש - והציבור לא קונה את זה.

כותרתו ותוכנו של קמפיין מועצת יש"ו הוא "הסיפור של כל יהודי". אבל התנ"ך ממש אינו אוסף סיפורים. והזוהר הקדוש זועק בפ' בהעלותך על העושים כן "ווי לההוא בר נש דאמר דהא אורייתא אתא לאחזאה ספורין בעלמא".

ווי למועצת יש"ו ו-ווי למצדיקיהם בסיפורי פוגי ובטיעוני הבל.
לשון הרע. תחזור בְּךָ.רכס רמת מגרון
במקום ללמוד - אפשר להקניט.אוסנת

ככה בטוח משתמע שאני מבין על מה אני מדבר.

אה, טוב.מ.מ.י.ר

זה מוסבר, א"כ.

אני הבנתי שכוונת הקמפיין הוא לומר שכל יהודי מחובר לארץ ישראל בגלל התנ"ך. [ובעניין "הסיפור" - אני מסכים; למרות שאפשר לומר שזו הלשון שאולי מדברת לחילונים, כמו "מיסטיקה" במקום "יהדות"].

לy.s - אני הסתפקתי אפילו אם להתייחס. אתה מעורר בי רחמים. [תוך כדי, בלי משים - אנשים לא שמים לב שבכמה מילים במקלדת, אפשר ח"ו לעבור על איסורים רבים, החל מביזוי ת"ח, ובהמשך לשה"ר, הוצאת שם רע וכו'].

הבנת לא נכוןואלאד
תתבונן באתר שלהם.

"סיפורי האבות והאמהות, סיפורי הנביאים והמלכים וסיפורי הגבורה המקראיים שזורים בהוויה של כל אחד ואחת מאיתנו. עם הסיפורים האלו ילדינו חוזרים מהגן, עולים לבית ספר, ומסיימים את התיכון. הסיפורים האלו הם הרקע לחגים, למנהגים ולמסורת היהודית. הסיפורים והמקומות האלו רקמו את חלום העלייה לארץ של הסבים והסבתות שלנו, ליוו את לוחמי המחתרות והיו ההשראה לחזון הציוני שבזכותו כולנו כאן.

הסיפורים האלו נמצאים בשירים שלנו, בשמות שלנו, ברחובות שלנו. כי הסיפורים האלו הם חלק בלתי נפרד ממי שאנחנו ויהודה ושומרון הוא חלק בלתי נפרד מסיפורים אלו.

לכל עם יש את הסיפור שלו ולכל סיפור יש את המקום שלו. לסיפורים שלנו יש מקום. לנו יש מקום. יהודה ושומרון. הסיפור של כל יהודי."

זו תעמולה אתנו-צנטרית גרידא, ההיפך הגמור מהסברה הרוח התורה. איפה הקב"ה נכנס לתמונה? אני נדהם, כרגיל, מהיכולת המופלאה שלך לראות את המציאות כפי שאתה רוצה לראות אותה ולא כפי שהיא באמת.
לפי הרמב"ם כולנו חולי נפש.רחלקה
ולא רק מגזר זה או אחר.
אני מסכימה.אוסנת

ואני מסכנת את עצמי בקיטור זעם -

ואלאד, אתה חושב שזה יועיל ללכת לאדם שאינו שומר תו"מ, ולצעוק עליו - "שאבעס"?

לא. צריך לפנות אליו בעדינות ולהסביר לו כמה ששמירת שבת חשובה.

אותו כנ"ל בעניין הקמפיין. אין טעם לכתוב - "ארץ ישראל שייכת לנו כי ה' נתן לנו" כי זה לא מעניין אף אחד, ורק יוצר ריחוק. צריך להסביר - כן, מה לעשות - בעזרת פולקלור.

בכל מקרה, דשנו בעניין עד מעל לאף.

חבל שאת לא מתמחה בהבנת הנקראואלאד
כבר הסברתי בתגובתי הראשונית, שחוץ מהעובדה שמדובר בקמפיין כפרני ומנותק מהיהדות, הוא גם קמפיין לא יעיל ולא הגיוני.

דווקא שיטות ההסברה של החב"דניקים בעניין פיקו"נ, למרות שלדעתי הן אכן עלולות לחזור כבומרנג - הן לפחות יעילות בציבור הכללי. אתם, במועצת יש"ו, מנותקים מהחילונים הרבה יותר מהם. וככל שתנסו להתחבר ולהתרפס - כך תהיו יותר ויותר מנותקים.

אגב, מרתק לראות שגם את וגם מ.מ.י.ר לא מסוגלים לשרשר תגובות למקומן הנכון. אתם במקרה בעלי קשר משפחתי?
דברנו על זה אלף פעם,אחד מאלף

בס"ד

אבל אתם מעלים את זה כל פעם מחדש, ומקווים שאולי הפעם כולם יהיו טפשים...

דברנו על הקמפיין: "הסיפור של כל יהודי", דברנו על היחס למועצת יש"ע, חפרנו בנושאים הנ"ל עד זוב כל החשק...

אבל לכו תדעו, אולי עוד תצליחו ליצור שרשור בלי תגובה אחת הגיוניות. אולי בשלב כלשהו ימאס לנו להגיב. ובנתיים: תמשיכו להקניט בלי קשר, תמשיכו לזלזל ברבנים בלי פשר, תמשיכו לכתוב בלי לחשוב.

בעצם, אולי עדיף שתפסיקו?!

מצטער על ההתפרצות. אבל חאלס. נמאס!

כואב? קח אקמול.ואלאד
האמת צריכה להאמר, גם אם היא גורמת גורמת למפטמי עגלים למיניהם לזוע באי נוחות.

מעוניין להצטרף למועדון אנשי האמת הכואבת?רחלקה
שלח מסר"ש.
ואניתוהה אם דשתם בזה אז למה לכם להגיב שוב?גלוק17
זו השיטה שלהםואלאד
מעלים את הנושא לדיון מחדש, ואז כשנתקלים בתגובות פחות מאוהדות - זועקים ככרוכיה שאנחנו מעלים את זה כל פעם מחדש.

קוראים לזה "שיטת מצליח", כמדומני.
נאחל איחולי רפושבב"א לכולם..גלוק17
תחלק בין המשתמשים השונים:רחלקהאחרונה

[לכל אחד אופי משלו!]

אחד מאלף, מ.מ.י.ר, אוסנת, וכד'.

לכל מי שלא הבין את התרגיל המסריח של המועצה החסרת יotk100

שע אז ככה -

באוסלו היה את מבצע מכפיל של 'זו ארצנו' (זוכרים?) מועצת יש"ע שלחה מכתבים לבתים של האנשים שהמצב לא בתאום אם המועצה ולכן יש להמנע מלהשתתף בו (למי שלא מאמין אני ישתדל לסרוק בקרוב את נוסח המכתב) ואם המצבע היה מצליח היה לו סיכויים טובים למנוע את אוסלו (ערפת היה רואה שהבנייה ממשיכה ומפסיק את השיחות עם רבין).

לגבי הגירוש מגוש קטיף בטח עוד לא הספקתם לשכוח ...

ואז הם קלטו שנוער כבר לא הולך אחריהם, אז היו חייבים להראות שהם כן עושים משהו טוב ואז פתאום צמחה לה מנהלת ההסברה של מועצת יש"ע התרגיל כנראה עבד הרבה מאוד חברה קלטו שהם כן טובים וצריך ללכת אחריהם ואז לפתע פתאום ... אופס.. "נגמרו להם התקצבים"... לא מוזר ???

(וזה כמובן חוץ מהבעיות של נוסח הקמפיין עצמו - בריחה מהאמת שלך קשירת ההתישבות בסיפורים למינהים ... ואם כל הסיפורים היו מתרחשים בתל אביב אז לא הינו צריכים לכבוש את ארץ ישראל השלימה??? למה לא ללכת על האמת שלך "ארץ ישראל כולה שיככת רק לישראל כי קיבלנו אותה מבורא עולם!" "ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל")

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה