אתם חושבות שפנימיה משפיעה על ההדרכה?אנונימי (פותח)

אהלן! אני חניכה ששנה הבאה תהייה בפנימיה וממש חשוב לי להיכנס להדרכה וזה מאוד מלחיץ אותי..

ואנחנו בשבט הרבה יחסית לכמות שבטים שאנחנו נוכל להיכנס אליהם..

מה אתם אומרות?

תגידו בתור מה.. (חניכה לא בפנימיה/בפנימיה , מדריכה לא בפנימיה/ בפנימיה, קומונריתצוחק)

בעניי לאאני121

אבל אני עוברת שנה הבאה לפנימיה.. ואני בול באותו המצב כמוך

בדיוק דיברנו על זה היום ביחד....סמייליייי

וזה מנסתם גם יהיה שיקול של המדריכות אבל אני חושבת שאם את תתאימי להדרכה לא יוותרו עלייך רק בגלל זהקורץ ואני מכירה הרבה בנות שהדריכו שהיו בפנימיה שזה לא עשה להם שום דבר רע בחיים חוץ מקצת עומס........

ואני בתור חניכה בכניסה להדרכה.....סמייליייי

חחח נכווןאני121

היי😁בוערת לא"י!!!
אני מדריכה בחצי פנימייה, זה אומר ראשון שני רביעי.
מדשיתי הנחמדת בפנייה מלאה, שבוע באולפנה וכל חודש סוגרות שבועיים.
פנימייה משפיעה על הדרכה. לא נראלי שיש מישהו שיגיד לך שלא. אבל בעיקר במובן הממש טכני, כלומר מתי אני אגיע מהאולפנה הביתה ורק אז להתחיל פעולה, שלפעמים פעולה לבד כי המדשית נמצאת באולפנה וכו.
בד"כ במקומות שיש הרבה בנות שיכולות להכנס להדרכה מתחשבים גם בעניין הזה, כי בת שלא בפנימייה תוכל בתכלס יותר להיות בסניף.
אבל אל תוותרי על ההדרכה בגלל הפנימייה, ומקסימום אם לא מכניסים אותך לא חרב העולם. נכון זה מבאס טילים, אבל יש עוד הרבה דברים ותחומים שבהם את יכולה לתרום. אפשר גם הדרכת חוץ, במקום קרוב לפנימייה שלך. פותר שתי בעיות- גם תכנסי ישר להדרכה וגם תוכלי להגיע בקלות לסניף.
אם צריכה עוד עצות או שיש לך עוד שאלות בקשר לזה מוזמנת בכיף
אני ממש ממש קשורה לסניףאנונימי (פותח)

ולא רואה שום מצד איכשהו לעזוב אותו!!!

וזה שיקול מטורף למרות שכבר סגרתי..

לא צריכה לעזוב!בוערת לא"י!!!
נשמה, בעזרת ה' תכנסי להדרכה.
וגם אם לא, יש חב"ב, יש גרעין, כל מיני אופציות.
לא מכירה אותך אבל נשמע שאת מתאימה להדרכה. בעזרת ה' יתברך תכנסי לא קשור לפנימייה או לא.
אםם ממש בוער לך, ואת חושבת שישפיע על ההחלטה של ההכנסות אם להכניס או לא מישהי שבפנימייה, מוזמנת לפתוח את הנושא עם מי שמכניס אתכן. תגידי שינסו לא כל כך להתחשב בזה.
החלטת ללכת לאולפנה עם פנימייה. כנראה שזה מה שה' רוצה. כנראה שזה יהיה לך הכי הכי טוב שבעולם! ואם ה' רוצה שתכנסי להדרכה, יכניסו אותך ללא קשר לפנימייה או לא. כל מה שיקרה הוא רצון ה' יתברך, הוא עושה מה שהכי טוב בשבילנו.
אז את לא צריכה כל כך לדאוג. באמת שאין על מה.
בעזרת ה' הכל יהיה בסדר, תכנסי להדרכה, תהני בפנימייה, והכל יבוא על מקומו בשלום!😁 ב"הצלחה!
וואי תודה!!אנונימי (פותח)

ממש הרגעת

אני גם ממש בלחץ עלזהה:/אריאלניקית!
שיא החשוב לי..
זה בעייתי כשיש לך ב'ה שבט תותח;) לכולן מתאים ופנימיה פחות רוצים...
תלוי,לא קריטיאנונימי (3)

אני שישיסטית בפנימיה שמדריכה,זה תלוי בעיקר במדריכים ובקומונרית שמשבצת, ותלוי במקום. בעיקרון לא.

אצלנו זה היה נחשב אפילו ליתרון מסוים כי הראה על איכות. ברור שלא מחייב אבל שתראי את שני הצדדים.

קיצור לא אמור להיות קריטי ואם את מתאימה בע"ה יהיה בסדר.

לדעתי זה ממש משפיעאוהבים את צה"ל

אני מדברת בתור חניכה שלא בפנימיה אבל היתה לנו מדריכה בסניף שהיא היתה נגיד שבת כן שבת לא והיא לא תמיד היתה בפעולות אמצע שבוע אבל היתה לה מדשית והם הסתדרו מצוין!
אבל נגיד יש לנו מדריך בסניף שהוא בפנימיה והוא בקושי נמצא... שתי שבתות לא שבת כן ובאמצע שבוע הוא כמעט לא נמצא... והוא ממש משתדל לבא פשוט לא תמיד משחררים אותו וזה...
זה ממש תלוי בבן אדם

אבל אני כן ישתדל לבוא וכן ישחררואני121

אז את חושבת שזה משפיע?

למה?אני121

כי אני מכירה הרבהאוהבים את צה"ל

ולא תמיד משחררים...וגם אם כן צריך קצת להיות בבית

רגע, את חושבת שמי שבפנימיה לא יכול להדריך או שזה סתם מקשה?אני121

לא נראלי אמור להשפיע..סודית מאוד

בסה"כ קצת מקשה, לא?

בתור מדריכה שלומדת בפנימייה..חילזוןן

זה קשה ויש עומס.. ישלי חברות שממש קורסות מזה.. השאלה העיקרית כמה את בוחרת להשקיע בלימודים וכמה בהדרכה.. בסוף יוצא שיש משהו שתזניחי יותר.. גם אני וגם המדשית שלי בפנימיה (כל אחת במקום שונה..) בקטע של שבתות זה ממש ממש מבאס שבדרכ רק אחת מאיתנו נמצאת.. גם להכין פעולות זה לפנות זמן עם חברות וזה זמן וזה קשה- אין מה להגיד..

הנקודה היא לא להתאכזבגם אם יש משהו שתצליחי בו פחות.. ולחזוב אם עצמך כמה את משקיעה בכל דבר..

העיקר שתעשי את הדבר שהכי נכון בשבילך..

אם את מרגישה שההדרכה פוגעת לך בפנימיה או להיפך תעשי את ההחלטות שלך כדי להיות הכי טובה במה שתרצי..

פתחייעציץ

צוריקק.. יא אחות!! מקורה? איך בחופש?

חח יקרועה אחתתתחילזוןן

ב"ה תותים(: מה איתך???

ב"ה מעולה!עציץ

התגעגתי..חיוך גדול

היי (= מנסה לענות לך.אנונימי (4)

בע"ה

לדעתי יש הרבה יתרונות בהדרכה כשאת בפנימיה,

את יכולה הרבה יותר להתייעץ עם חברות מנוסות בנוגע לפעולות,

חברות שלך שטובות בדברים מסויימים (למשל: ציור, כתיבה, קישוט, עריכה וכו') יכולות לעזור לך אחה"צ או בערב בכיף ביחד בדברים שאת צריכה עזרה... בלהמציא ריקודים וכו'. מניסיון זה חבל"ז!!!

יש אולי את הקטע שרק מגיעים הביתה וישר צריך לרוץ לפעולה (תלוי איזה גיל את מדריכה)

אז נכון- הדרכה זה השקעה והקרבה מעצמך. אין מה לעשות...

אבל זה כיף קורץ

לדעתי הרבה יותר מסתכלים על הפנים שלך ולא על עצם זה שאת בפנימיה. ואם זה לא ככה- אז זה עוול. 

לא נראה לי שיקבלו בנות שלא בפנימיה בגלל שזה יותר נוח מאשר שיקבלו אותך... אם את באמת מתאימה לזה יותר מהן חצי חיוך אני לא יודעת מה השיקולים.... 

אני בפנימיה ולא נראה לי שזה מזיז למישהו. זה רק באמת יותר הקרבה מצד עצמך כמו שאמרתי...

מקווה שעזרתי. בהצלחה!!

אז..אנונימי (5)

דיברתי עם כל מני אנשים על זה וצירפתי את הכל והגעתי לכמה מסקנות כלפי העניין:

כן, אין ספק בכלל ואין התלבטות פנימיה זה משפיע על ההדרכה, כל פעם זה ליסוע אתה פחות זמין ופחותבבית..

אבל זה תלוי בך- מאוד תלוי בך!! תלוי בך עד כמה אתה שרוף על הסניף ועד כמה אתה מוכן להשקיע בשבילו!! יש כאלה שלא יהיו בפנימיה ובכ"ז יחפפו ולא יענו ויבואו מדי פעם וגם אז לא כזה ייתיחסו ויהיו באמת שם ויש כאלה בפנימיה שיהיה להם את כל העומס שבועם אבל בהדרכה הם ישקיעו את החיים!!!

וטוב- זה נראה לי ברור לכולם אבל חובה מדשי"ת

אבל הכל תלוי בך, בככוח הרצון שלך וביכולות שלך במרחק של הפניימיה, כמה ימים אתה שם ועד כמה הפנימיה גמישה..

וחוץ מזה- שהגיוני שיהיה הרבה שבטים (גדולים בכמות או זקוקים לשתיים באופן קבוע או גיל כזה שצריך יותר להשיקע בהרבה בסיף.) שלא יכניסו אותך עליהם רק כי את בפנימיה!!

אבל לפי מה שהבנתי מהרבה אנשים זה לא מה שיגרום לא להכניס להדרכה!! אולי לשבט אחר או משהו כזה..

וזה דברים ששמעתי מכמה אנשים אני מסכימה איתם ולא רק דעה אישית שלי...

ב"הצלחה נשמווות

הסמיילי העצוב בהתחלה בטעות ואי אפשר לערוך אנונימיאנונימי (5)

רק משהו קטן- לא חובה מד"שית.לב סדוק

היו לי שתי מדריכות בפנימיה והם היו לבד- בלי מד"שית.

ולא הרגשנו שם משקיעות פחות או משהו..

ומה עם השבתות שהם לא בבית?אני121

פתחייעציץ

לדעתי זה לא כ"כ נורא. 

ככה זה אצלי.. אם שאת שם-בסניף אז את באמת שם ומשקיעה עם החניכות וכו' אז זה באמת הרבה יותר משמעותי לחניכות מאשר שתהיי בסניף כל הזמן אבל לא באמת תתני את כולך.

בהצלחה!

תלוי כמה שבתות הם לא בבית ובאיזה גיל החניכות.לב סדוק

אבל אצלנו פשוט חלק מהשבתות לא היה פעולה אבל המדריכה כן היתה חוזרת הביתה בחמישי לעשות פעולה.

זה קצת יותר בעיה אם זה אולפנא שכל שבת שלישית באולפנא.

אם החניכות גדולות אז אפשר לעשות תורנות בין החניכות שכל שבת שהמדריכה לא נמצאת משהי אחרת עושה פעולה.

וואי ברור שזה מקשהא"י שלנו לעד

מקשה ממש

חלק אומרות שזה קשה וחלק שלא מה זה באמת? ;)אני121

אני מדריכה בחצי פנימיה ולא מרגישה שזה משנה אם אני בפנימיה אולב סדוק

לא

ומעבר לזה,לב סדוק

בסניף שלנו אין כ"כ קומונרית.

ככה שאני מתפקדת כמדריכה- פעולות וזה,

וגם מארגנת מחנה ודברים כאלו..

לדעתי מקשה. את פחות בבית=פחות בסניףאניייי
גם תלוי מה שאר הצוות.. אם שאר הצוות הרבה בפנימיה זה סבבה כזה.. עדיין קשה אבל בסדר..

ו @רק שמחה! בקטע הזה יש הבדל גדול מאוד בין פנימיה מלאה לחצי.. לפחות ממה שראיתי אצלנו בסניף

בהצלחה:-*
זה ממש לא אומר שזה לא אפשרי או לא מומלץ!אניייי
ממש אל תוותרי על ההדרכה בגלל הפנימיה.

שאלת אם זה מקשה או לא ולדעתי זה כן.

אבל אפשרי ביותר אם את מחליטה שהסניך חשוב לך ואת משקיעה למרות שאולי יותר קשה. וגם כמו שאמרו פה-חברות מהאולפנה יכולות ממש לעזור, נצלי אתזה;)

בהצלחה י'תותחית!
בעיניי לאאנונימי (6)

יהיה לך עומס אבל זה לא משפיע גם אני יהיה בפניימיה ואני חושבת שזה ממש לא משפיע זה חוויה 

משפיעה על זה שיכניסו אותך?מתגעגעת...

או על זה שאת פשוט מדריכה בפנימיה?

עלזה שאת פשוט מדריכה בפנימיהאני121

ואז אוטומטית זה שיקול לא להכניס אותך

הבנתי...מתגעגעת...
בעקרון בסניף שלנו זה ממש לא שיקול... להפך... חצי מהצוות שלנו שהכניסו עכשיו הוא פנימי סטיות. ..יותר מעריכים אותם-שלמרות המרחק וזה שהם לא בבית כמעט אבל בכל זאת מורעלות ובאות מלא לסניף...
אבל כל סניף והשיקולים שלו..
זה קצת מעצבן://אנונימי (7)
שהרבה פעמים בנות שבמפנימיה לא יכניסו אותן ובנות שבבית ובאות בקושי לסניף כן יכניסו...
נכוןמתגעגעת...אחרונה
זה ממש מבאס😢
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך