מפחדת לשתף את ההוריםטהר123
לא יודעת בדיוק אם אני מחפשת עצות/תובנות/מחשבות או רק צריכה לפרוק, בכל מקרה אשמח לתגובות... אז ככה:
ואני יודעת עם מי אני רוצה להתחתן.
הבעיה היא שההורים שלי ממש לא אוהבים אותו בגלל משהו שקרה בעבר... כל פעם שמזכירים אותו התגובות שלהם ממש ממש קיצוניות בצורה לא הגיונית.
ההורים שלי עוד לא יודעים שאני בקשר איתו היום ואני ממש מפחדת לשתף אותם, כל שכן בזה שאנחנו בעז"ה רוצים ומתכננים להתחתן...
אני יודעת שאני צריכה לדבר איתם אבל רק המחשבה על זה משתקת אותי.
לא יודעת מה לעשות
צאי מנקודת הנחה שההורים שלך אוהבים אותך ורוצים בטובתך.מור ולבונה
עבר עריכה על ידי מור ולבונה בתאריך ז' בסיון תשע"ז 13:15
לא ברור מה היה בעבר ועד כמה הנקודה הזאת חמורה ואם היה שינוי וחזרה בתשובה של אותו בחור.
כך שקשה להתייחס באופן קונקרטי.

באופן כללי, יש מקרים שהורים לא קיבלו חתן ולאחר זמן מה היחס השתנה לטובה.
הייתי מדברת עם אמא לבד, מנסה לשקף לה את הדברים דרך המשקפיים שלי, מנסה להראות לה שאני רוצה את אותו בחור כבעל, מתוך בגרות ולא מתוך התאהבות או רצון ליחס של בן המין השני.
תנסי לברר איתה מה קשה להם, תבואי במטרה לחשוב על הדברים. אולי הם צודקים?

אם אחרי הכל היא תבין אותך,
יהיה קל יותר להשפיע על דפוס החשיבה של האבא.

הבחור יודע שזה המצב? מה דעתו?קצת מבאס להכנס למשפחה שלא רוצה אותך.....
אני באופן אישי לא אבחר את בעלי לפי רצון הוריי, אבל יהיה לי קשה אם הם לא יתמכו בהחלטה שלי להינשא לו. יש לכך השלכות להמשך החיים.
ואם הורייך לא השתכנעו, את צריכה לעשות חשיבה מול עצמך, והייתי גם מתייעצת עם יועצת זוגית או אשת מקצוע, זה לא פשוט לנהל ככה חיי זוגיות- שיש עוינות.
ואולי זה אומר שיווצר נתק.

ובהקשר לפחד...
"הפחדים הם פתיות גמורה, אין לאדם לפחוד כלל כי-אם להדהר, יותר שהוא פוחד הוא נופל, וכשהוא מתפחד, מעצם הפחד בא לו המכשול. ע"כ צריך הוא להתגבר בשכל לדעת שאין לו כלל ממה להתפחד. כל ציורי הפחד הנם רק צבעים פזורים מציור גדול שצריכים להשלימו, וכשממלאים אותו הם מצטרפים לכולו להמשיך בטחון גדול ועצום מאד. הממלא את כל הנפש עז וגבורה. והמזיקין עצמם וכל צללי בלהותיהם מתהפכים לכחות מסעדים ועוזרים, המשמחים ומרחיבים את הדעת, ומציאות הרע והקלקול שבהם כלה ד) לגמרי, ומרץ-החיים שבהם מתהפך לכח מעודד באומץ קודש. וששון ושמחה ישיגו ד), וחדות ד' מעוזכם ה" (מידות הראי"ה)

בהחלט סיטואציה לא פשוטה.. בהצלחה לך
אין טעם לדחות את הבלתי נמנעבינייש פתוח
יש בי איזה שהיא תקווהטהר123
שככל שהזמן יעבור הכעס שלהם ישכך קצת והם יהיו יותר רגועים ופתוחים לדבר בהיגיון... כל התגובות שלהם בנושא היום הם מאוד מכעס ולא ממקום של חשיבה לתחושתי..
אבל אולי אני באמת מחפשת תירוצים וסתם דוחה את הבלתי נמנע
אממ באמת דילמה..ונראה לימתן תורה
שהיחס שלהם לבחור לא ישתנה בצורה דרסטית עם הזמן, אבל שווה לך לנסות להראות להם בצורה כנה ו''דוגרית'' את הצדדים הטובים- בשביל זה צריך גם תזמון טוב..., מה שאולי הם לא הצליחו להבין ממך

ובנוסף כדאי לך לבדוק עם עצמך למה ההורים כ''כ מתנגדים, אם זה בגלל סטיגמה ודעות קדומות או שיש באמת מה לחשוש- מה שאני מכיר מההורים שלי בד''כ, זה שאין להם אינטרס שלילי, והם צודקים לפחות בצורה חלקית.. 👍
קשה לענות בלי להבין מה הסיפור רקעמתחילה מחדש
אבל לדעתי, בדכ במצבים כאלה החששות של ההורים כנראה מוצדקים וכדאי לשמוע מה יש להם להגיד..
באופן כללי מסכימהטהר123
אבל אין להם שום היכרות איתו.. בקושי לפני כמה שנים הם הכירו אותו ובטח ובטח שלא עכשיו (הספיק מאז לסיים תיכון, לעשות שלוש שנים בישיבה גבוהה ולהתגייס). הייתי מבינה אם הם היו חוששים או לא ככ מתלהבים בהתחלה כי כן היה 'תאקל' בינהם אבל הם פוסלים בצורה ככ נחרצת בלי בסיס שהוא באמת הגיוני ורלוונטי..

ברור לי בסופו של דבר שאני חייבת לדבר איתם.. פשוט ממש מפחדת מתגובה שתהיה קיצונית (בעבר הם כבר איימו בסגנון של 'לא נגיע לחתונה שלך') ושלא נצליח לתקשר בצורה טובה.. באופן כללי איו בעיה להתנסח, רק מולם תמיד קשה לי לדבר ולהביע את עצמי כמו שצריך
שוב, אני לא יודעת מה הסיבה שהם נגדו...מתחילה מחדש

אני יכולה להגיד לך על מקרה שקרה לי שגם היה לי תאקל עם ההורים

הייתי כל כך מאוהבת בבחור שגם חשבתי על ההורים שלי שהם שופטים מהר מדי ולא מכירים אותו בכלל (הם לא הסכימו להיפגש איתו אפילו פעם אחת...)
אבל בדיעבד אני יכולה להגיד לך שהם צדקו בכל מילה שלהם. הבחור היה בעיתי מאוד עם נטיות אלימות ואני פשוט לא ראיתי את זה בכלל מרוב שהייתי בתוך זה...

מודה לה' כל יום על זה שהציל אותי מהבחור ההרסני הזה.

שוב, לא יודעת מה המקרה שלך, אבל הנקודת מוצא היא שהורים רוצים בטובתנו. ואני בטוחה שהם רוצים שתתחתני ותקימי בית עם בחור ראוי... לכן אני לחשוב שכדאי לדבר, ולהקשיב באמת למה הם עדין מרגישים כך כלפיו ולברר את הנושא היטב.

לכאורה, אין ברירה..ד.

אלא לקחת שיחה רצינית עם ההורים, לבקש מראש שיתייחסו בנחת אל מה שאת אומרת, ואם יש מה להגיב יגיבו בצורה שתסביר את דעתם באופן שתוכלי להבין, ולא רק בכעס.

תדברו. תגידי מה שיש לך לומר ולמה נראה לך, תקשיבי למה שיש להם לומר, תבדקי באמיתיות אם יש לך מה לענות על זה - ואז תראו הלאה.

בטחע מ
שלא לעשות את זה בבת אחת.
כשאת מחליטה שהגיע הזמן לספר, אל תספרי מיד על הרצון להתחתן, זה בטח ירתיע מאוד. ספרי קודם על זה שאתם יוצאים, אח"כ - שהקשר מתקדם טוב, ואח"כ שאתם רוצים להתחתן. (כמה זמן בין שלב לשלב הבא? תבדקי עם עצמך - מתי הם כבר בסדר עם השלב הקודם. יכול להיות ששווה לך אפילו לחכות חודשים (רחמנות על הבחור😅)).

כל זה רק לאחר שאת בטוחה שאת רוצה להתחתן איתו. אחרי שחשבת למה ההורים שלך כועסים עליו והאם זה רלוונטי. (התשובות שתעני לעצמך יכולות גם לשמש אותך אח"כ בדיון עם ההורים).

ד"א, יכול להיות גם שתצטרכי להתחיל צעד אחד יותר מוקדם, כלומר קודם להבהיר להורים שהם צריכים לשמוע אותך ולא לבטל את דעתך (באופן כללי) - זה קורה לפעמים שהורים לוקחים יותר מידי אחריות על ילדיהם גם אחרי תחום שבת מרוב אהבה - ורק אז להעלות את העניין עצמו. ואל תיגררי לכעסים ומריבות, זה לא יועיל לך, רק דיונים מכבדים.
בהצלחה עם עצמך, עם ההורים ועם בן הזוג!
כיבוד הוריםדוד=)
את צריכה לכבד אותם. אבל את אחראית על החיים שלך. וכדאי לך להפסיק לכבד את דעתם בגיל נורמלי ולא מאוחר מדי. רק את יודעת מה נכון לך.
כיבוד הורים מעבר להלכה היבשה לא נחשב??שאילתא מקוננת..
כשהוא פוגע בחיי האדם? לאmatan
יש זמן שאפשר לשמוע אבל להחליט בכוחות עצמינונפש חיה.
מה טוב לנו.

אמת
טוב לשמוע בעלי הניסיון
אבל לא לבטל דעתינו תדיר
מפניהם.

בפרט לא בנושאים ששייכים לבניין העתידי שלנו כאנשים בוגרים
אתה רציני?!מור ולבונה
ההורים שלך הם כנראה בין היחדים שאין להם אינטרס מנוגד, אין להם כוונה להרע לך והם לא רוצים שתפגע. (בהנחה שמדובר בהורים נורמטיבים).

להפסיק לכבד את הדעה שלהם?! על מה ולמה?
"רק את יודעת מה נכון עבורך"? ממש לא.. ואם היא מאוהבת יתכן שהיא לא רואה את המציאות.
כל חיי הם דאגו לי וגם כעת זה כנראה נובע מדאגה.
מרגיש לי קצת ילדותי וכפוי טובה לומר משפטים כאלו.

לא חייבים להסכים עם כל מה שההורים אומרים, לא צריך לקבל החלטות רק לפי זווית הראיה שלהם.

אבל בחייאת חבר'ה - אל תהיו מפגרים. הם ההורים שלכם, תקשיבו להם ותהיו כנים עם עצמכם, הם בהחלט יכולים להבין את הסיטואציה ולתת עצות חכמות.
זה כתוב מפורש בהלכה. סוף הלכות כיבוד אב ואם. לא חייביםהדוכס מירוסלב

בכיבוד הורים כשהם מתנגדים לשידוך.

בכלל, בכל מצווה אין להורים זכות למנוע את האדם.

ההלכה מכירה בכך שלההורים הם לא סגנים של אלוהים והם לא יודעים כל. יש להם מגבלות, ויש להם אינטרסים ואינטריגות לפעמים. גם אם הם בטוחים שהם צודקים ועושים הכל לטובה.

עדיין מזעזע בעיניי להתבטא ככה.מור ולבונה
בתגובה שלי לא קבעתי שאכריע לפי דעתם. אבל לפסול אותה על הסף מתוך יוהרה שאני יודעת הכל?

זאת לא יוהרה, בודקים לפי מה שהתורה קובעת, אם מתאים - מתחתניםהדוכס מירוסלב

גם להורים יש יוהרה.

ההורים אינם כלילי השלמות.

לכן התורה הקדושה קבעה להם גבולות.

לא הבנתי מה הקשר "להתבטא ככה"? מישהו אמר שצריך לבזות אותם על הדרך?

הוא בסה"כ אמר שאדם צריך לזכור שהוא זה שאחראי על החיים שלו (אחרי 120 אין השלכת אחריות).

אם חשבת שהוא התכוון שמותר הלכתית לבזות את ההורים, כנראה שהייתה פה אי הבנה.

טוב, עזוב... אני רואה את זה אחרת.מור ולבונה
@דוד=) יכול להיות שלא הבנתי.. ויותר הגיוני שאני לא בעד הגישה הזו.
ערב טוב
אין לו להקב"ה אלא ד' אמות של הלכה...הדוכס מירוסלב

רציני לגמרידוד=)
לך בדרך שלך. ההורים יכולים לטעת טיפים, נגיעות עדינות. הם לא יכולים להתקרב להכתיב לך את הדרך
הייתי פעם בסיטואציה דומה. לא תמיד אפשר להלחם עד הסוף...הדוכס מירוסלב

למרות שהרבה מקרים שאני מכיר ממקור ראשון הסתדרו בסוף, אז יש תקווה!

יפה זה ממש נכוןמתן תורהאחרונה

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfbאחרונה

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך