עבר עריכה על ידי מור ולבונה בתאריך ז' בסיון תשע"ז 13:15
לא ברור מה היה בעבר ועד כמה הנקודה הזאת חמורה ואם היה שינוי וחזרה בתשובה של אותו בחור.
כך שקשה להתייחס באופן קונקרטי.
באופן כללי, יש מקרים שהורים לא קיבלו חתן ולאחר זמן מה היחס השתנה לטובה.
הייתי מדברת עם אמא לבד, מנסה לשקף לה את הדברים דרך המשקפיים שלי, מנסה להראות לה שאני רוצה את אותו בחור כבעל, מתוך בגרות ולא מתוך התאהבות או רצון ליחס של בן המין השני.
תנסי לברר איתה מה קשה להם, תבואי במטרה לחשוב על הדברים. אולי הם צודקים?
אם אחרי הכל היא תבין אותך,
יהיה קל יותר להשפיע על דפוס החשיבה של האבא.
הבחור יודע שזה המצב? מה דעתו?קצת מבאס להכנס למשפחה שלא רוצה אותך.....
אני באופן אישי לא אבחר את בעלי לפי רצון הוריי, אבל יהיה לי קשה אם הם לא יתמכו בהחלטה שלי להינשא לו. יש לכך השלכות להמשך החיים.
ואם הורייך לא השתכנעו, את צריכה לעשות חשיבה מול עצמך, והייתי גם מתייעצת עם יועצת זוגית או אשת מקצוע, זה לא פשוט לנהל ככה חיי זוגיות- שיש עוינות.
ואולי זה אומר שיווצר נתק.
ובהקשר לפחד...
"הפחדים הם פתיות גמורה, אין לאדם לפחוד כלל כי-אם להדהר, יותר שהוא פוחד הוא נופל, וכשהוא מתפחד, מעצם הפחד בא לו המכשול. ע"כ צריך הוא להתגבר בשכל לדעת שאין לו כלל ממה להתפחד. כל ציורי הפחד הנם רק צבעים פזורים מציור גדול שצריכים להשלימו, וכשממלאים אותו הם מצטרפים לכולו להמשיך בטחון גדול ועצום מאד. הממלא את כל הנפש עז וגבורה. והמזיקין עצמם וכל צללי בלהותיהם מתהפכים לכחות מסעדים ועוזרים, המשמחים ומרחיבים את הדעת, ומציאות הרע והקלקול שבהם כלה ד) לגמרי, ומרץ-החיים שבהם מתהפך לכח מעודד באומץ קודש. וששון ושמחה ישיגו ד), וחדות ד' מעוזכם ה" (מידות הראי"ה)
בהחלט סיטואציה לא פשוטה.. בהצלחה לך