בס"ד
מעביר לכם סיפור שקיבלתי בווטסאפ - אני אישית לא סגור עדיין לגמרי על מה אני חושב עליו, לטעמי יש בו נקודות רבות שיכולות לעזור לנו ולכן החלטתי לשתף.
=-=-=-=-=-=-=-=-=
בשבת האחרונה, יצא לי לדבר עם א', אותו אני מכיר מגיל החטיבה. אותו א' עובד כיועץ זוגיות.
א' סיפר לי סיפור שהחזיר אותי 15 שנה אחורה, לגיל 30, בו עדיין הייתי רווק.
כדי לסייע לרווקים ולרווקות בדורנו, ראיתי לנכון, לכתוב בקצרה את תוכן הסיפור ולהביא אותו לקריאתכם. (מתנצל מראש על הניסוח החובבני)
וזהו הסיפור מפי א':
"הגיע אליי בחור, בואו נקרא לו צחי לשם הסיפור. צחי בחור איכותי, בוגר ישיבה איכותית, בעל תואר בהצטיינות מהטכניון אבל רווק, ועוד רגע בן 30. אותו צחי אומר לי "תשמע א', ניסיתי הכל, שדכנים, אתרי הכרויות, מפגשי היכרויות, סגולות, הסרת עין הרע, וכן על זה הדרך, יצאתי עם קרוב ל100 בנות ועדיין לא מצאתי את שאהבה נפשי.
לאחרונה שמעתי על שדכן שמתמחה בחבר'ה לא צעירים, והחלטתי לפנות גם אליו, אולי ממנו תבוא הישועה. התקשרתי, אמרתי את שמי ומה גילי וכבוד השדכן עצר אותי ואמר שהוא מוכן לשדך לי מישהי רק בתנאי שאני עובר קודם אצלך.."
עד כאן הסיפור לא הכי חריג שבעולם, הרבה פעמים שדכנים שולחים אליי רווקים ורווקות כדי שאנסה לעזור להם למצוא את הסיבה ללמה הם עדיין לא נשואים.
ואם כן, שאלתי את השאלה המתבקשת - "צחי, למה אתה לא נשוי?" וצחי מסתכל עליי, מוציא פנקס קטן ואומר – "נראה לך שלא שאלתי את עצמי את זה? זה די פשוט, החבר'ה שמשדכים לי לא מבינים מה אני מחפש", ומיד לאחר מכן מתחיל לקרוא מהפנקס, "הראשונה שיצאתי איתה הייתה שתלטנית מדי, השנייה לא הייתה מתאימה לאופי המשפחתי שלנו... " וכן על זה הדרך...
לקח לי דקה או שתיים לצאת מההלם, אבל אחרי זה, הבנתי מה אני צריך לעשות.
הפסקתי אותו ואמרתי לו שעד שהוא לא מוצא סיבה אחת ללמה כן להתחתן עם כל אחת מהבנות הכתובות בפנקסו, שלא יחזור אליי. צחי הסתכל עלי כמין משוגע והחליט ללכת לו לדרכו.
לאחר יומיים, קיבלתי טלפון – צחי על הקו ושואל אם התנאי עדיין בתוקף, כששמע שהתשובה חיובית הוא מהמהם ומנתק.
לאחר כחודש וחצי אני מקבל טלפון נוסף מצחי, הפעם, למרבה ההפתעה, הוא מבקש שאגיע לאירוסין שלו שיתקיימו בעוד כשבוע. הופתעתי מאוד והסכמתי להגיע.
בערב האירוסין, צחי ניגש אליי והודה לי על הסיוע הרב והודיע לי שמבחינתו אני השדכן. שאלתי מדוע ונעניתי שהפעולה של למצוא דבר טוב על כל אחת מהבנות איתן יצא היה לו כל כך קשה, שלבסוף זה גרם לו לראות בבנות דברים מדהימים.
כשצחי נשא דברים, הוא הסביר על התהליך שקרה לו תוך כדי פעולת העין הטובה.
מה שקרה מאוד פשוט, הוא בחן קשר מסויים עם אחת מהבנות עימן יצא בעבר, ופשוט לא הבין איך ויתר על הקשר הזה. באותו לילה הוא יצר עימה קשר וביקש להיפגש שוב, והתוצאות אל מול עינינו"
אינני בא חלילה לשפוט ולומר שאין שדכני שקר, שפשוט החליטו לסתום חורים או שפשוט זה מסתדר להם בעיניים והם רוצים לעשות משחקים על חשבון אחרים,
אבל קחו דוגמא ממני, הכרתי את אשתי שלוש שנים לפני שהתחתנו, בפועל נפרדנו שבועיים אחרי שהכרנו לראשונה, ומבטיח לכם שהיו לי סיבות רבות 'לחתוך'.
רק לאחר שנתיים וחצי עשיתי חישוב מסלול מחדש והחלטתי לתת לזה צ'אנס, יצרתי איתה קשר והבנתי שהיא תפוסה, בכיתי באותו לילה עד שכבר לא נשארו לי דמעות. שבוע לאחר מכן אני מקבל ממנה שיחה שהיא פנוייה ומעוניינת גם לתת לזה ניסיון נוסף. על הניסיון הזה אני מודה יום יום.
בקשתי אליכם רווקים ורווקות יקרים היא כזו – אם יש לכם ספק לגבי אם להמשיך או לא – תסתכלו על הדברים הטובים בבן הזוג שלכם ותמשיכו לעוד פגישה, אם הדברים שמפריעים לכם עדיין נמצאים שם - אז אכן, כדאי לעצור את זה. אבל עשו זאת רק כאשר אתם בטוחים שזה לא בן הזוג שלכם.
דבר קטן נוסף, הרבה מאיתנו מצפים לסיפורי פיות ופרפרים, נישואים וזוגיות זו עבודה, מי שמצפה שיהיה לו גן עדן מלא בדבש ועל מי מנוחות, יחטוף מכה קשה. במוקדם או במאוחר.
מאחל לכולכם הצלחה, ויהי רצון שתזכו להקים בית נאמן וכשר בישראל במהרה.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=