וזה ממש הוריד לי את החשק להכניס לגוף שלי את החומרים האלה...
ואפשר רק רגע למחות על זה שניתן לך היתר למנוע לחצי שנה? באמת שזה מתסכל אותי!
אני מאד מאמינה שערך של משפחה גדולה, אבל למה על חשבון בריאות האישה?
כל היריון ולידה יכול לרוקן מחסנים חשוב בגוף שלנו, כל היריון ולידה משפיע על רצפת האגן, כל היריון ולידה מצריך אח"כ התאקלמות משפחתית למצב החדש. אם אני לא טועה, ע"פ הגמרא אישה אחרי לידה נחשבת כך למשך שנתיים! וגם בעולם הרפואי ממליצים כיום לחכות שנתיים בין לידה אחת לכניסה להיריון הבא (לדעת המחמירים) והמקילים בעיניין "מתירים" שנתיים בין לידה ללידה, וזה כדי לתת לגוף זמן להתאושש (את ה"היתר" הזה אמרה לי מישהי שיש לה דוקטורט וחקרה הלוך ושוב את נושא ההשלכות של היריון על רצפת האגן).
***משתפת קצת מהידע שלי שהוא לא מקצועי אז קחי הכל בערבון מוגבל***
בגדול גלולות מחולקות לשני סוגים:
1. גלולות משולבות- מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון, לא מתאימות להנקה! זה סוג הגלולות שבדר"כ נותנים לפני החתונה, או לאישה שלא מניקה ורוצה למנוע. ההבדל בין הסוגים השונים (ויש הרבה) זה במינונים של ההורמונים.
2. גלולות על בסיס פרוגסטרון- גלולות של הנקה, הסוגים שידועים לי שיש הם סרזט ומיקרולוט. בדר"כ מתחילים מסרזט, יש כאלה שזה עושה להן דימומים ואז אפשר לנסות מיקרולוט. כמו כן, לנשים אשר יש להן בעית קרישיות ורוצות למנוע עם גלולות, אלה הגלולות שנותנים להן תמיד, גם כאשר הן לא מניקות.
מניסיון אישי עם הסרזט- התחלתי לקחת 3 חודשים אחרי הלידה, היה לי דימום הסתגלות שלא אסר ואז שנה שלמה של שקט והנקה בכיף בלי שום כתמים או דימומים. אחרי שנה התחיל כתמים אז הפסקתי ואז קיבלתי מחזור.
איזה עוד סוגי מניעה יש?
*קודם כל יש שרשור נעוץ עם טבלת השוואה.
*אפשר לשים התקן- אומרים שעדיף לשנה בגלל העלות הראשונית שלו (אם אני לא טועה זאת הסיבה העיקרית) אבל גם כי יש התקנים שלפעמים עושים בהתחלה כתמים ודימומים אבל אח"כ נרגע.
יש שני סוגי התקן בגדול- עם הורמונים ובלי הורמונים, לא בקיאה בהבדלים ובשמות. חשוב לדעת שהתקן לא מתאים למי שיש לה בעיה אנטומית במבנה הרחם.
*נרות- שוב, לא מבינה גדולה בסוגים השונים אבל הם פחות מבחינת אחוזי מניעה.
*דיאפרגמה- באינטרנט תמצאי מידע אמין יותר בנושא. רק יודעת להגיד שבעייתי מבחינה הלכתית ולא כל הרבנים מתירים.
*להסתמך על הנקה מלאה- אבל את אחרי לידה ראשונה אז אין דרך לדעת, אם כי אף אחד לא מבטיח שאין שינויים בגוף בין לידה ללידה.
*שיטת המודעות לפוריות- שזה מעקב אחר חום השחר, זיהוי ביוץ ועוד. לא מבינה בתחום למרות שמאד הייתי רוצה, לא יודעת אם זה מתאים להנקה מלאה אחרי לידה.
בהצלחה!!! סליחה על האורך... מקווה שהצלחתי לעשות לך קצת סדר ולא הפחדתי אותך עם מה שכתבתי על המניעה "רק" לחצי שנה.