חייבת את עזרתכםאל אישך תשוקתך

קוראת פה ומשתתפת בפורום אך פתחתי ניק חדש למנוע זיהוי

אז ככה, יש את השבועיים בהם אנחנו אסורים ויש שבועיים בהם מותרים, לשנינו מאוד קשה הזמן הזה שאסורים ולמרות זאת ברוך השם מצליחים לעבור את התקופה הזו בלי להיכשל ח"ו בשום איסור ע"י זה שכל אחד מעודד את השני והידיעה שזה זמני ועוד מעט זה מסתיים.

אממה, הבעיה מתחילה ביום של המקווה. למרות הציפייה והרצון כבר להגיע לרגע הזה שנוכל להיות מותרים בטהרה תמיד יש בסופו של יום משהו שיגרום לנו לא להיות ביחד (במובן האינטימי של המילה), ו... בד"כ הסיבות מגיעות מבעלי, עייף, אין לו כוח, כואב לו הראש, חזרנו מאוחר וכו... אני ככ מצפה לרגע הזה וככ רוצה וכל פעם מחדש מתאכזבת שבדיוק בלילה של המקווה זה כמעט אף פעם לא קורה. בימים שלאחר מכן אנחנו ביחד וזה קורה אבל היום של המקווה חשוב לי. מעבר לזה שזה מצווה אני רוצה להרגיש שבעלי התגעגע אלי במובן הזה, שהיה לו קשה התקופה הארוכה הזו שלא היינו ביחד ואני ככ פגועה ומאוכזבת, ככ קשה לי עם זה.

דיברתי עם בעלי על החשיבות של העניין ככ הרבה פעמים, כל פעם מחדש הוא מסביר לי למה באותו לילה זה לא קרה ואומר כי ישתדל שזה לא יקרה יותר ובמקווה הבא נעשה את זה באותו לילה אבל זה תמיד חוזר על עצמו. אני לא מצליחה להבין מה הבעיה באותו לילה, לא יודעת למה זה קשור וזה ככ קשה לי. תמיד באותו לילה אני לא מצליחה להרדם, רק מעבירה סרטים בראש למה זה קורה ומה עשיתי רע שגם הפעם זה לא קרה. לחשוב על כל המאמץ של ההליכה למקווה, לפעמים בימים מאוד מאוד לחוצים, להתארגן, להתייפות ולעשות הכל בשביל שבאמת אגיע לרגע הזה עם בעלי בצורה הכי טובה שאפשר ואופס, משהו מתפקשש. קשה לי עם זה מאוד

אשמח לשמוע מכם עצות ותובנות

מאחר ופתחתי ניק חדש לצורך השאלה, אני לא יכולה לקבל מסר אישיאל אישך תשוקתך

יכול להיות שזה דווקא בגלל הציפייה שלך?שוקולד פרה.

את מתארת מצב שבו את מצפה יותר ממנו, כנראה, ליום המקווה המיוחל, ותולה בו הרבה.. גם הוא מחכה ליום הזה אבל כנראה שהציפייה שלך גורמת לו למתח..

יש הרבה גברים שכדי להרגיש ביטחון מקסימלי בתחום העדין הזה של האישות, צריכים את ההרגשה שהם שולטים במצב. זה ממש טוב, ואני בטוחה שגם הוא יודע זאת, שאת גם להוטה ומשתוקקת, יש פה הרבה כאלה שהיו מתחלפים אתו ברצון, אבל אולי אם תפתחי איזו אדישות לכאורה הוא יתעורר קצת מתוך הביטחון המקסימלי.

זה הכלל- ככל שדוחקים יותר הצד השני מתרחק ומתגונן.

נראה לי שפשוט כדאי להרפות, לפחות לנסות להרפות, ולראות מה זה מחולל אצלו.

קצת בעייתיאל אישך תשוקתך

כי ברגע שאני מתנהגת באדישות זה מתפרש אצלו כאילו אני לא רוצה ואז הוא אפילו לא ינסה. הוא כן צריך את ההתלהבות שלי והנכונות לעשות את זה בשביל שיהיה לו נעים לעשות את זה כך שאם אראה אדישות המצב יהיה חמור יותר.

ותודה על התגובה שלך ועל התגובות של כולם

הקושי שלך מאוד מובןקוראי שמו
כגודל הציפייה גודל האכזבה.
נראה לעניות דעתי, שבשלב ראשון עליכם לתכנן את הלילה הזה, שיהיה כמה שפחות עמוס. שבי עם בעלך, בערב של ההפסק, שבו את יודעת שבעוד שבוע בדיוק תהיה הטבילה ותתכננו איך מורידים משימות, דואגים ששניכם תספיקו לנוח, בית מסודר וכו'.
בנוסף תשתדלי להגיע מאופרת וכד' שהוא לא יוכל להתעלם.
אם אחרי חודשים שלושה, תעמדו באותו מקום, יתכן שכדאי ללכת ליעוץ, לבדוק איפה המחסום.
בוקר אוראסטרו
אולי ההתכוננות הרבה (הכמובן מוצדקת) וההמתנה הארוכה לרגע המבחן משולבת עם תחושה שהיום הוא חייב, פשוט מרתיע אותו. אני בטוח שהוא גם היה רוצה להרגיש אחרת.

אני הייתי מנסה, למרות הקושי האמיתי והלגיטימי שבדבר, להוריד לחץ. בערב המקווה להתכונן מצידך כרגיל ואם יקרה מצוין ואם לא פשוט להתכרבל ולהנות מהביחד הזה, מבלי לשדר אכזבה. אני חושב שתוך חודש חודשיים הוא יזום מעצמו.
בהצלחה!
הקושי שלך מאד מובןיסמין 12

יש לי תחושה שאני לא מבינה משהו, את כותבת שלשניכם מאד קשה כשאתם אסורים ושניכם מתעודדים מהידיעה שזה זמני ועוד מעט מסתיים ואח"כ את אומרת שבליל הטבילה אתם לא ביחד.

אולי צריך לבדוק מה בדיוק התהליך שקורה ביום של המקווה

את עובדת? הוא עובד? מתי הוא חוזר הביתה? מתי את חוזרת? איך אתם מתארגנים? יש לכם ילדים? מתי הם הולכים לישון? מתי אתם אוכלים ארוחת ערב? יש קירבה אינטימית כלשהיא?

את אומרת שדברת איתו על החשיבות של העניין. רק דיברת או גם שמעת? הקשבת לו ממש עם כל כולך, עם רצון להכנס לראש שלו ולהבין מה עובר עליו?

את כותבת - ו... בד"כ הסיבות מגיעות מבעלי, עייף, אין לו כוח, כואב לו הראש, חזרנו מאוחר וכו... - די ברור שאלה לא סיבות אלא תירוצים, תירוצים שהוא מתרץ גם לעצמו! לא רק לך. יכול להיות שהוא משוכנע שזה הסיבות אבל זה לא הסיבות האמיתיות, יש משהו עמוק יותר שיושב עליו/עליכם

יש הבדל בין לדבר על משהו לבין לשוחח על משהו, לדעתי את צריכה לפתוח על זה שיחה ממקום מכיל, לא מאשים, ממקום של רצון להבין

בהצלחה

עונה לךאל אישך תשוקתך

אני עובדת, הוא עובד, וחוזרים יחסית מוקדם הביתה. עדיין אין ילדים ובד"כ לפני היציאה למקווה אני משתדלת לארגן את כל הבית בצורה שהוא לא יצטרך לעשות כלום ותהיה אווירה טובה ושלווה כשאחזור. אנחנו רגילים ללכת לישון יחסית מאוחר ובכל מקרה מהמקווה אני חוזרת יחסית מוקדם כך שיש לנו ערב שלם לעשות מה שנרצה

כשחוזרת יש ב"ה קרבה ומבחינה זו הכל בסדר עד שזה מגיע למעשה עצמו... שאז פתאום משהו נתקע, והולכים לישון בלי לעשות כלום.

הכוונה לדיבור ושיחה אתו הייתה השמעה של הדברים שלי יחד עם הקשבה מלאה למה שיש לו להגיד ורצון עז להבין אותו. אני מנסה להבין מה קורה, מנסה לשאול אותו באמת מה יש ביום הזה שזה אף פעם לא קורה ותמיד התשובות הן אותם "תירוצים", אין לו מעבר לזה מה להגיד מלבד זה שהוא מצטער ומקווה שזה לא יקרה יותר.

אובדת עצות. באמת שאין לי מושג מה לעשות

אני לא טיפוס מלחיץ ובאמת עושה את כל המאמצים כדי שדווקא ביום הזה הכל יהיה בסדר ואני לא מצליחה להבין איפה אני טועה\

ותודה על התגובה

אז קודם כל תרפייסמין 12

אל תגיעי למסקנה "איפה אני טועה"

משהו תוקע אותו וזה לא בהכרח בגלל שאת טועה במשהו

אני מתרשמת שיש פה משהו, או שהוא בעצמו לא יודע להבין מה עובר עליו או שהוא יודע ומדחיק או שקשה לו לשתף אותך. אבל משהו פה לא כל כך תקין

העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה להתפלל לבורא עולם. מהלב שלך, במילים שלך, שיאיר את עיניו/עיניכם, שתיפתר הבעיה, שיאיר לכם את הדרך הנכונה.

האם הוא פתוח לרעיון של להתייעץ על זה עם מישהו - יועץ מקצועי או רב שמקבול עליו שמבין ועוזר בכאלו ענינים?

בבקשה אל תכעסי כוונתי טובהרפואה שלמה
המקווה יוצא ביום הביוץ.
יכול להיות שהוא חושש מאבהות?
כי ברור שהוא נמשך אליך... ודווקא ביום הזה
למחרת הכל מסתדר?
אם זה העניין- הזמן איתך ירגיע אותו, הבעיה תעלם.
הוא בודאי מפחד לדבר איתך על זה
בשום פנים ואופן אל תאשימי את עצמך.
המקווה ממש לא בהכרח יוצא ביום הביוץמקרוני בשמנת
זה מיתוס. לפעמים יוצא ולפעמים לא, תלוי אשה ותלוי מחזור ותלוי מצב הטהרה.
כמו שכתבתי, זה לא קשור להריון, אני על גלולותאל אישך תשוקתך

אוליטוב בסדר

הוא לא רוצה הריון?

הסיכוי הגבוה ביותר להיקלט הוא בליל הטבילה. אולי זה מרתיע אותו.

אני על גלולות אז אין סיכויאל אישך תשוקתך

אז אפשרות זו נשללה...טוב בסדר

ברור שאם אין את זה בליל טבילה את מרגישה "אז למה כ"כ התאמצתי" ו"למה הוא לא צריך אותי..."

דבר ראשון תורידי מעצמך את האשמה. זה לא תלוי בך אלא בו. ואינלי מה לייעץ לך כי גם אני במקומך הייתי מתאכזבת נוראאאאאא.

תדעי שזה יותר נורמלי שאת רוצה מאשר שהוא לא רוצה!!!

לדעתיאסטרו
המושגים נורמאלי ולא נורמאלי לא שייכים כאן.
קשיים הם דבר נורמאלי. באמצעות תקשורת טובה פותרים את רובם
המשךרפואה שלמה
גלולות זה אמצעי שלך
ואולי הוא נוקט מפחד גם אמצעי משלו
ולא מעז לאמר לך
כנראה,ד.

מרוב הציפיה שלו, קורה "הפוך על הפוך"...

משהו "פסיכולוגי" כזה. לא באמת ה"תירוצים" שהוא מנסה להסביר גם לעצמו. בוודאי ובוודאי לא משהו "רע" אצלך.

טריק פשוט שיכול לחולל פלאים: שישתה מים !משה

ואם הוא אוהב שתיה חמה  - עדיף.

יש לו כנראה בלק אאוטנשוי וטוב לו
לפעמים זה קרה לי ביום המקווה שמרוב התרגשות פתאום שום דבר לא עובד וזה מתסכל גבר והוא מוציא את זה עליך...
עצה מאוד טובה זה לשמור הרחקות במשך כל הזמן עד המקווה שאז הגבר כמה ונכסף לקשר בין זוגי.
תודה רבהאל אישך תשוקתך

אנחנו שומרים ומקפידים על דיני הלכות עד הרגע שאני חוזרת מהמקווה כך שלא נראה לי שזה קשור לזה

כמה זמן אתם נשואים?וטרן

יכול להיות שהמעברים החדים האלה בין אסור למותר קשים לו.

כנסי בבקשהרפואה שלמה
אולי תחליטי בינך לבין עצמך
בשלושת החודשים הבאים את לא מתייחסת לערב הזה.
כלומר: את טובלת, אבל לא מסדרת במיוחד את הבית, לא מתכוננת בשום צורה לאינטימיות, והולכת לישון מוקדם בלי להעלות בכלל את הנושא. לא בדיבור, לא ברמז. הפעם את אינך רוצה שיקרה בערב הזה כי את רוצה להבין מה גורם לו להתנהג כך.
אם הוא מתחיל להתקרב מיוזמתו, אבל לא מגיע למעשה, אז כדאי לשאול פסיכולוג. ממליצה על רפי לטנר. פסיכולוג דתי מעולה, ולא יביך אותך.
רעיון מעניין, אנסה זאת, תודה רבה!אל אישך תשוקתך

כנ"ל. יש אנשים שצריכים הדרגתיות ואין את זה....44444
ממממ......
גם אני כזו וגם בעניין הזה.....
יכולה להבין אותו......
שונאת לחזור הביתה מהמקווה.
ואצלינו זה ערב רגיל.
יש גם סיבה רוחנית לכךהמשפיע

אני כאן מספר שנים, רק קורא, החלטתי להרשם בכדי גם להביע..

מלבד הדברים הנכונים - לטעמי - שמספר מגיבים הגיבו, כי יתכן שהציפייה גורמת ל'סגירות' ולתחושה ש'חייבים', שזה מיד גורר תגובת נגד...

גם בפן הרוחני, יש כאן משמעות. הרי ידוע שליל הטבילה יש לו משמעות רוחנית עמוקה יותר משאר הזמנים, ולכן דווקא בו יש גם התגברות של הנסיונות ל'קושי' בין בני הזוג (כמו לדוגמא גם על ליל השבת, שלכן כתוב שהשטן מנסה להשכין 'היפך שלום בית' ביום שישי, שאחת הסיבות לכך זה בכדי לגרום לריחוק בין בני הזוג).

לכן, דבר ראשון צריך להכיר ולדעת זאת, וכאשר נדע שזה רק 'נסיון', יתכן שיהיה קל יותר להתמודד עם זה.

יחד עם זאת, התרופה החזקה ביותר (בדרך כלל) בין בני הזוג, הינה ה'שיח', הדיבור. פשוט, צריך לשבת ולדבר לא ממקום מאשים, אלא ממקום של הבנה, שאת רוצה להבין מה עובר עליו, כי אנחנו כאן 'ביחד' ולא בהתמודדות אישית של כל אחד.

אולי זה סוג שלפאז
חרדת ביצוע?
זה תמיד היה כך או רק בחודשים האחרונים?
קרה משהו יוצא דופן באחד מערבי המקווה שלכם שיכול להשפיע?

זה נשמע שיש לו איזשהו מחסום רגשי מהעניין, הבעיה היא שאת לא יכולה לטפל בכך במקומו...
ולכן אולי כדאי לנסות להקל על העומס/לחץ שאולי הוא חש
להציע מראש שביום הטבילה רק תתקרבו
ובהמשך תתקדמו יותר.
לנסות להחליט שאת לא מצפה לכך
ולזרום גם אם הוא פתאום לא משתף פעולה כמו עד כה
(אגב איך את מגיבה כשפתאום הוא אומר שהוא עייף?)

כיוון אחר זה לשחק אותה קצת קשה להשגה, אולי זה גם יקל עליו ויאפשר לו יותר, אבל כמובן כן שתהיה קרבה קודם
וואו נסיון לא פשוט.אור יהודי
דיברת איתו בנושא הזה?
העלו פה הרבה כיווני חשיבה. אולי הם נכונים ואולי לא. חבל להכנס לסרטים וחבל להשאר בצער הזה. אל תוותרי לעצמך , תזמיני אותו ליחה גלויה ונטולת האשמות ותדברי איתו על הנושא. הסבירי לו שאת אוהבת אותו והסבירי לו שאת נפגעת מזה ורוצה לדעת מה קורה דווקא בערבים האלו יכול להיות שהמסקנה שתהיה שכרגע יהיה נכון לכם לא להתקרב מיד אחרי המקווה אלא לחכות מראש ליום למחרת. אולי זה מה שיעזור לו להרגע. אולי.
מה שבטוח ששיחה גלויה ואוהבת תעזור לו להבין שזה קשה לך ותעזור לך להבין למה זה קורה וממילא תוכלו לישוב ביחד על פתרון.

לנשים יש עניין כזה לא להעלות נושאים כאלו בפרט שהם כאלו רגישים אהל זה נשמע שזה מה שחסר לכם.
ממש בבקשה אל תשאירי את זה ככה. בשבילכם, דברי איתו על זה. ושיהיה לכם תמיד טוב ושמח ביחד
תודה רבה לכל המגיבים פה ובאישיאל אישך תשוקתך

ברוך השם יש משיכה בינינו, אנחנו אוהבים אחד את השניה, מחכים לזמן הזה שנהיה יחד, ברגע שמותר מתחבקים ומתקרבים מאוד ורק ביום של המקווה האקט עצמו לא קורה (לא בהכרח שבכל שאר הימים זה קורה, אלא אחרי זה זה כבר ספונטני ואני באופן אישי כבר פחות מחכה לזה...)

אני כזאת שכשמפריע לי משהו אני משתדלת לא לשמור בלב אלא לומר מה מפריע לי ולדבר על זה. שוחחתי איתו מס פעמים בצורה עדינה, לא ממקום מאשים ומאיים אלא ממקום שרוצה להבין אותו באמת ולדעת מה קורה, או למה זה לא קורה. לא הצלחתי עד כה לעלות על הבעיה, כי מבחינתו זה באמת כל פעם תירוץ אחר מוצדק מאוד. מהחתונה אני יכולה לספור אולי פעמיים (!) שזה קרה ביום של המקוה, ולמרות כל האכזבות אני תמיד מקווה שאולי הפעם זה יקרה ושוב פעם זה לא קורה. 

אני לא מלחיצה, אני לא דורשת את זה, אני באמת באמת עושה את מירב המאמצים כדי שבאותו לילה הכל יהיה כמה שיותר מושלם, הוא רק יודע שאני מחכה לזה ולכן כשזה לא קורה ואנחנו הולכים לישון ואני שומעת שהוא נרדם זה גורם לי שאני לא מצליחה לישון בלילה הזה ורק מעבירה לי בראש מה הפעם עשיתי לא בסדר. בבוקר הוא כבר רואה אותי מבואסת, מבין מה קרה ואז לרוב זה קורה כבר בלילה השני.

אני יכולה "להסתפק" בזה,  לא לעורר כל בעיה קיימת ולהשאר במצב הנוכחי, אבל מהסיבות שכבר הזכרתי למעלה אני דווקא כן רוצה את הלילה הראשון.

אולי אני קטנונית ואולי אנחנו לא צריכים להיות כמו כולם, אבל אני משתוקקת להבין למה???? בא לי לדעת איפה אני טועה, או איפה הוא לא מבין את עצמו, או איפה זה נכשל.....

את לא קטנונית, וחבל לחפש האשמה עצמית.ד.

ואת לא "טועה" בכלום.

תלכו לייעוץ קצר ספציפי. יעזרו לתפוס היכן "אינו מבין את עצמו". זה לא בשמיים. 

חבל שסתם תרגישי סובלת.

אולי הוא בקטע מסוים שהוא רוצה ליזוםסוג'וק

תרפי ואל תרצי ואולי תראי תוצאה שונה

נקודה קטנהג'סיקה

קראתי במקרה את התגובה הזאת שלך - ואת כותבת שרק ביום של המקווה זה לא קורה, וכאחר כך כשזה קורה זה כבר ספונטני ואת באופן אישי כבר פחות מחכה לזה !!!!

לדעתי האישית זאת בדיוק הפואנטה.

יש כאלה שמרתיע אותם הפורמליות שבדבר,

הם צריכים שזה יבוא ממקום ספונטני ולא מתוכנן.

ביום של המקווה יש במעשה הזה מן טקסיות מסויימת שלא כולם מתחברים אליה.

זה לא אומר שהוא לא נמשך אלייך, אלא שהוא מדחיק ודוחה את זה למצב פחות מאיים בעבורו.

הייתי מייעצת לך כמו שכתבו כבר לפניי פשוט לא לצפות, לא לומר מה מפריע לך (מאחר וכבר אמרת וללא תוצאות נראות בשטח), פשוט להתחיל שיטה חדשה של - "זה בסדר, זה לא יקרה בלילה הראשון. אז אני גם לא מחכה לזה בדיוק כמו שאני לא מצפה שזה יקרה באחד הלילות שאני אסורה".  ככה כמה חודשים ותראי לאן זה יוביל.

בהצלחה!

להרפות ובכל זאת להתלהבאיש מרגיש

אני חוזר לעצה שכתבה לך "שוקולד פרה" אבל עם תוספת קטנה.

היא צודקת שחשוב להרפות להרפות ולהרפות.

אמנם להרפות אין פירושו לא להתלהב

להרפות הכוונה שאתה לא חייב עכשיו

לא חייב עכשיו רגעים אינטימיים ולא חייב עכשיו

להראות שהתגעגעת אליי.

כשתרגיש נוח אז תאמר לי וגם תהיה אתי.

גם האשמה עצמית גורמת לך תוספת לחץ.

המחשבות הטורדניות האלה באמת יכולות לשגע

תנסי להחליף אותן במחשבות יותר רכות כמו:

"אני עשיתי את שלי ובעזרת ה' כשבעלי ירגיש בנוח

התוצאות יגיעו".

"הוא באמת אוהב אותי אבל לא נוח לו עכשיו"

אי אפשר להחזיק שתי מחשבות במוח בו זמנית.

אם המחשבות האלה ייכנסו-המחשבות הישנות יצאו משם...

ב״ה תלכי לרב שלו שיסביר לו כמה זה חשובmetorafi

אם אין לו רב אז את יכולה להגיד לו שזה ממש ממש חשוב לך או חמור אם את לו מוחלת בלב שלם שוהוא מחוייב לספק אותך 

ומה הרב יגיד לו?הזדמנות
יש לך פיתרון שכלי לדבר רגשי.
ב״ה זה עדיין פיתרון והרב יאפס אותו metorafiאחרונה

מבינה את הקושי .. . תתחילי בלנסות לטבול מוקדם44444
אם כי בשעון קיץ זה קשה......
שנית, ערב לפני תלכו לישון מוקדם.

שלישית, הנמכת ציפיות. מקווה לא תמיד יוצא ביום נח.
פשוט תסתכלו עליו כיום שבו נמצאים יחד בשביל להביא ילדים לעולם לא ערב זוגי.

ערב זוגי תקבעו בזמן שמותרים ביום שנח לכם (ערב שבת, מוצ"ש).
חוזרת לעדכןאל אישך תשוקתך

קודם כל תודה רבה לכם על מגוון העצות ואמפתיה שגיליתם.

ברוך השם השבוע ניסיתי את אחת העצות פה, ניסיתי ביום המקווה לא להתלהב יותר מדי, להוריד ציפיות וכמעט שלא לדבר על זה ולהזכיר את הנושא, מה גם שבאותו יום חזרתי מאוחר הביתה והראיתי שאני עייפה ואין לי כוח (למרות שבתוך תוכי ממש רציתי) וראה זה פלא... זה עבד!! לאחר ככ הרבה חודשים בהם יום המקווה גרם לי להתאכזב, הפעם זה קרה ולאחר מכן יכולתי סוף סוף לישון טוב בלילה הזה.

אני לא יודעת אם זה הפתרון, ואם זה יעבוד גם להבא אך בינתיים זה עבד ואנסה את זה גם בחודש הבא....

אז תודה רבה רבה לכולם!! ואפשר ללמוד מזה שמשום דבר לא צריך להתייאש, תמיד צריך לנסות דרכים חדשות ואפשרויות נוספות בשביל לשנות את המצב הקיים למצב טוב יותר....

איזה משמח לשמוע!!ג'סיקה

תודה על העדכון, בהצלחה בהמשך!!!רפואה שלמה
💚
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסאאחרונה

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך