מעתיקה לך מאחותי, קצת שיניתי כדי שלא תזדהה. לפי ההסבר שלמדתי ממנה אבעבועות רוח, שלבקת חוגרת והרפס - הם כולם מאותה משפחה של וירוס, ולכולם עוזר ליזין. זה מה שכתבה לי:
וירוסי ההרפס מאוד אוהבים את חומצת האמינו ארגינין ושונאים את חומצת האמינו ליזין. שתיהן הן חלק מהתזונה שלנו, הראשונה עוזרת לוירוס להשתכפל ולשגשג בגוף, השניה מונעת ממנו להשתכפל ולשגשג.
פצעי ההרפס שלי היו מתפרצים חזק מאוד על כל אזור הפנים, ומאז שאני לוקחת כמה ימים ליזין בתוסף עם דגדוג ראשון - ההתפרצות נמנעת. אם לא הייתי ליד הכדורים בזמן הדגדוג, גם הפצע שיצא מפסיק לכאוב ממש מהר אחרי הגדור הראשון ואז מחלים לי ונעלם תוך יום/יומיים במקום אחרי שבועיים, ושום פצע לא יוצא במקומו.
באעבועות של ביתי בת ה-5, יצאו ממש אבעבועות ספורות אחרי שהתחלתי לתת לה את התוסף (כלומר, אחרי זיהוי המחלה), ובשום שלב לא כאב לה, הציק וגם הגירוד היה מינורי. היא הרגישה בריאה לחלוטין, וכל המחלה היתה בערך 5 ימים מההתחלה עד סופה, קצרה מאוד יחסית (היא לא היתה מחוסנת). כמובן שאין שום ודאות שזה התוסף ולא מחלה קלה מלכתחילה, אבל בטיפול ההרפס בשפתיים זה חד משמעי הליזין - לפניו הייתי סובלת נוראות.
אני ממליצה לעשות חיפוש באינטרנט איזה מאכלים מכילים ארגינין ואיזה ליזין, להמעיט בראשונים ולהרבות באחרונים, ולחזק בתוסף ליזין.
הייתי לוקחת 1000 - 1500 מ״ג ליום, ב-2-3 מנות מחולקות לאורך היום, ואחרי שהפצעים נעלמים להמשיך עוד כמה ימים במינון נמוך יותר.