סיבות לפסולדוד=)
אהלן חברה, יש לי דילמה, רציתי לשתף אתכם.
אני לומד למשל על רבקה ויצחק, כשאליעזר יצא לחפש ליצחק שידוך, מה עניין אותו? זה שהבחורה תראה מישהו שזקוק לעזרה, ותלך לעזור לו. שיהיה לה לב גדול, שתלך לעזור לאדם זר, שלא מכירה, ותתן את כל כולה.
לא עניין אותו הגיל שלה (במיוחד לפי המדרש שהיא היית בת 3) לא עניין אותו איזו מוזיקה היא שומעת, מה הרמה התורנית שלה, מה היא רוצה לעשות בחיים, כלום!! כלום לא עניין אותו! את רוצה לעשות טוב לאדם אחר? להיות סוג של פראירית, לא לעשות חשבונות? זהו! מדהים.
רבי עקיבא, היה עם הארץ, בגמרא מספר רבי עקיבא שהיה לו גם אנטי. ועדיין, לקחה אותו.
ריש לקיש, כשרבי יוחנן הציע לו את אחותו, הוא עוד היה ראש השודדים..
הרב צבי יהודה אמר שהוא עבד על מידת הסקרנות שלו 40 שנה, אם להיות ראילי, אדם כל כך סקרן אני מאמין שניסה סמים וכנראה גם סמים קשים. אם אישתו היית אומרת בדייטים: הבחור מסומם.. אין מצב. היא היית מפספסת את הרב צבי יהודה..
אז מה כן? אם הבחורה לא שומרת מצוות, אבל במידות ובסגנון היא ממש מתאימה לי? אני רואה איך היא ואני מתקדמים לכיוונים טובים?
האם לגמרי לא להסתכל על דברים חיצוניים? איזה משקל לשים לעבודת ה׳? האם זה חיובי לשים משקל כבד?
אם יש אדם מקובע, רוצה מסגרת יציבה שכנראה לא תשתנה, בחור יציב שפשוט רוצה להישאר כמו שהוא ולהתקדם במקומו הוא, אני מניח שבאמת כדאי לחפש משהו דומה.
אבל אני אישית רואה את החיים כדבר דינמי, כדבר חי, תוסס, מלא בשינויים, קצב, חופשיות, שאיפה, התקדמות ופירוק.
מה אתם חושבים? איך אתם רואים את פני הדברים?
מסכים איתך, זהמתן תורה
צריך להיות משהו חי ולא עפ''י נתונים יבשים, באמת זוגיות מגיעה ממקום נושם וטבעי- ומה שצריך לבדוק זה שמשדרים על אותו גל...
אני מוסיף אבל, שיש משהו עוד יותר יפה בזה שיש התאמה גם בעניינים הפשוטים, זה נותן תחושת התאמה, ובמקרה של יצחק ורבקה באמת יש לנו מודל גבוה- אבל ברור שיצחק ורבקה הסתדרו עם שאר האישיות והדברים אחד אצל השני...
מעבר לזהנפש חיה.
כדי לבנות משנו ביחד שיחזיק לאורך זמן
טבעי שיהיו פערים שגם ככה צריכים גישור.
עדיף שיהיו מה שפחות פערים ממעותיים או מהותיים שיכולים להיות מחלוקת בבניין העתידי.
רק להעירשקט רועם
אם כבר מדרשים, אז יש הרבה מדרשים שמדברים על ה"רמה התורנית" של רבקה ביחס לבנות מקומה, וכן מהיחס הפשוט שנהוג בקרב עם ישראל לאבות ולאמהות, הם לא היו רק אנשים טובים, שזה דבר עצום כמובן, אלא גם קדושי עליון. ומסתמא אליעזר בדק גם את זה (בנוסף, מכל הדיונים על איך אליעזר לא עבר על "לא תנחשו" כנראה שזה היה רק לסימן או אות ולא ההגדרה הבלעדית שהוא חיפש באישה כמו שהצגת ).
ולגבי ההערה על הרב צביהודה. יש אנשים שעובדים על מידת הסקרנות, ומצליחים בזה. זה שהוא עבד על זה ארבעים שנה לא אומר שהוא לקח סמים קשים. הייתי נזהר קצת יותר בדיבור על גדולי ישראל.
מעבר לזה, ההסתכלות בהחלט מעניינת. יישר כח!
פספסת קצת את הנקודהדוד=)
הנקודה היא שחוסר קדושה, אצל אנשים טובים לא אומר עליהם הכל, ונפילות ובעיות גם לא תמיד אומר.
לא באתי להגיד שהרב צבי יהודה משהו רע, באתי פשוט להקטין את הצד השלילי, להגיד שהדברים לא שחור לבן, שיש דברים שלוקח זמן להגיע אליהם, ולפעמים אדם גדול יכול להתחיל ממקום נמוך. וזה שהוא התגבר, זה היופי, אבל בכל מלחמה, במיוחד עם יצרים, הרבה פעמים אתה מפסיד. מציאות.
מהסיפור על אליעזר ורבקה, הוא בחר בה כשראה את מעשי החסד שלה, ברור שהיו לה עוד צדדים באישיות, אבל הם לא עניינו אותו באותו זמן. והוא לא בדק אותם, אתה כותב מסתמא הוא בדק אותם, פה בדיוק אני לא מסכים, בכלל לא מסתמא.

לא כל אישה היא רחל אשת רבי עקיבא, ולא כל שדכן הוא רבי יוחנןהדוכס מירוסלב

זה סיכון גדול מאוד. ולא כל אחד יכול ורוצה לקחת עליו אחריות.

מה גם שסטטיסטית הסיכוי שמכור לסמים כלשהו יצא גדול ישראל הוא נדיר יותר מאשר אחד משאר האוכלוסיה.

אם אחד מגדולי הדור יגיד לך שזה גדול הדור הבא, דיינו. אז אפשר לדון בנושא

לשם שינוי אני מסכימה איתו ^ענבל
החיים זה מסוכןדוד=)
אני חולה על סכנות.
וכשרבי יוחנן הציע לראש השודדים את אחותו, הוא לא חשב שזה מסוכן?
כגדול הסכנה, כך גודל האושר שיכול לבוא.
אגב, אם כבר נכנסים לסכנה, הסכנה בנישואים לא כל כך גדולה כמו בדברים אחרים, כי בסופו של דבר אפשר להתגרש.
עשיתי דברים הרבה יותר מסוכנים מבחינה אישית, על עצמי, תהליכים שלי עם עצמי, שילכו להסתיים ממש רע. ובסוף הם הביאו אותי לאושר עצום.
כך שמסוכן לא מפחיד אותי. ההפך, הוא מעניין אותי, מחייה אותי.
גם לונה פרק מסוכן ואתגרי. ההפתעות שהוא מזמן לא תמיד נעימות..נפש חיה.
לא הבנתידוד=)
אתה מחפש הרפתקאות ואדרנלין?נפש חיה.
מקבל אותם בברכהדוד=)
מחפש זו מילה כבדה.. אני לא נרתע מזה, זה בטוח.
אתה זה לא רבי יוחנן...הדוכס מירוסלב

חזור בך מהדיבור על גדולי ישראלהרוזן!
ככה..מור ולבונה
צא מנקודת הנחה שאתה לא מתחתן במטרה לחנך או לשנות. כי יש סיכוי טוב מאוד שזה לא יקרה בדיוק לפי הציפיות שלך.

שהייתי צעירה ופחות דתייה (18) אמרתי לאמא שלי שאני יכולה לצאת עם אדם דתי ובהמשך חייו הוא יחליט לפרוק עול,
אז למה לי להיתפס לנקודה הזו באדם?! העיקר שיהיה אדם טוב.
ובאמת יצאתי עם אדם מדהים... שהיה חצי רגל בחוץ (היום הוא כולו בחוץ :/ ) ותוך כדי הקשר חברה שלי שאלה אותי מה יקרה כשנתחתן?
אז אמרתי לה שנשמור שבת ודיני טומאה וטהרה. היום אני מבינה כמה אני רוצה מעבר לזה.
כמה חשוב לי שבעלי יהיה אדם שדבק בקב"ה ולא מישהו שעל הדרך שם כיפת שקל ועושה קידוש בשבת.
גם אם הוא אדם איכותי.
(בסוף הקב"ה גרם לזה להתסיים אבל מסיבות אחרות, ב"ה).

להיות זוג של דתיה וחילוני זה לא פשוט. בזוגיות יש מספיק פערים ופער כזה לא מוסיף.
אז נכון שיש זוגות כאלו אבל לא בטוחה שזה משהו מומלץ מלכתחילה.
אז אם אתה יוצא עם מישהי קבל אותה כמו שהיא. טוב לך? אתה מוכן להתמודד עם הפערים?
אל תצפה ממנה "להפוך את עורה" בהמשך כי לרוב זה לא קורה ..

אדם עם לב טוב, שהעיניים שלו מביעות משהו טהור ותמים זה הדבר הכי יפה.
אדם עם לב טוב שגומל חסדים ופועל מתוך תורה - זה בכלללללל מתכון מנצח לגבר המושלם.
התורה מעדנת את האדם, מתווה לו דרך של חיי אמת- היא המקור של המוסר והיושר.

אני לא מצפה להתחתן עם גדול דור אבל אשמח שבעלי ישים לו את המשפט " שיוותי ה' לנגדי תמיד", שהדרך תהיה לו ברורה.. הוא לא צריך בזה הרגע ובאף שלב בחיים לקיים את כל תרי"ג מצוות.
אבל הרצון שלו והשאיפה שלו צריכה להיות שם - ואנחנו נהיה שותפים לדרך הזו ביחד, נתקדם על אותו השביל.

בהצלחה
נקודה שפוספהדוד=)
את מדברת על סוג של קבעון, מצב לא נע.
אני חושב שזה מורכב, יש את המצב כרגע, אתה צריך לקבל אותה כמו שהיא. כמו שאתה מקבל את עצמך כמו שאתה. והצד הגדול והחשוב יותר של המורכבות זה הרצונות והשאיפות שלכם. למשל, אם הצד של ההווה, לא מושלם, אני סבבה איתה, אבל כרגע היא מעשנת. אני בסדר עם העישון. ומצד שני, הרצון שלה זה לא רק להפסיק לעשן, אלא גם להביא 10 ילדים לעולם, ולהיות צדיקה וכ"ו. אז אנחנו יכולים מתוך קבלה של המצב להתקדם ביחד ולהגשים מטרות.
מקווה שאני מובן.
אני במצב של לחשוב, הדעה שלי עוד מתגבשת.
כמו שכתבתי בסוף...מור ולבונה
"אבל הרצון שלו והשאיפה שלו צריכה להיות שם - ואנחנו נהיה שותפים לדרך הזו ביחד, נתקדם על אותו השביל"

אני מאמינה שאדם נמצא איפה שהשאיפות שלו נמצאות. אבל אם אין מגמה של התקדמות אז כנראה יש גם שאיפות אחרות שמעסיקות אותו ואולי הן גדולות יותר.

נניח שאני רוצה בחור אקדמאי.
אוכל לצאת עם בייניש שיאמר לי שבהמשך הוא רוצה ללמוד- אבל אם זה נשאר רק בגדר רצון ולא נותן את אותותיו במציאות זה יבאס אותי.

אוקיי, הבנתידוד=)
תודה על התגובה =)
אחזק ואומרמור ולבונה
יש לך ממש כלי חזק ביד. אתה פתוח ומכיל. מוכן ללמוד ועם רצון להתקדם.
קח את הכלי הזה ותמנף אותו.
זאת יכולת מדהימה ממש!

תהיה כנה עם עצמך- אל תתחתן עם מישהי כי אתה מאוהב בה - עם הזמן הקסם הזה מתפוגג ואז נשארים עם עבודה זוגית רבה.
אלא, תבחר אותה כי אתה חושב שהיא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך "חברת מעלה" שכזו

* חבר אוהב המעלה של הרמב"ם- לדעתי זו זוגיות בריאה.
..ע מ
על איזה חברים של הרמב"ם אנחנו מדברים?
פירוש הרמב"ם על פרקי אבות "קנה לך חבר".מור ולבונה
" והחברים - שלושה מינים: חבר תועלת, וחבר נחת, וחבר מעלה.
אמנם חבר התועלת, הרי הוא כחברות שני השותפים, וחברות המלך וחייליו.
ואמנם חבר הנחת, הרי הוא שני מינים: חבר הנאה, וחבר בטחון.
אמנם חבר ההנאה, הרי הוא כחברות הזכרים לנקבות וכיוצא בה.
ואמנם חבר הבטחון, הרי הוא שיהיה לאדם חבר שתבטח נפשו בו, לא ישמר ממנו לא במעשה ולא בדיבור, ויגלה לו כל עניניו, הנאה מהם והמגונה, מבלי חשש ממנו שישיגהו בכל זה חסרון, לא אצלו ולא אצל זולתו.
כי אם יגיע לנפש בטחון באיש עד לזה השעור - תִמָצֵא רוב נחת בשיחתו ובחברותו.

ואוהב המעלה, הוא שתהיה תאות שניהם וכוונתם למטרה אחת, והיא: הטוב! וירצה כל אחד להיעזר בחברו בהגיע הטוב ההוא לשניהם יחד. וזה הוא החבר אשר ציוה לקנותו, והוא כחברות הרב לתלמיד והתלמיד לרב"
מעטים הם האנשים שמכוונים את כל כולם לטוב..הדוכס מירוסלב

רבים האנשיםדוד=)
שמכוונים את בנות זוגם לטוב
שים לב שכל אלה שכתבת עליהם היו ענקי תורה וידעו לזהותהדוכס מירוסלב

פוטנציאל אמיתי.

אם אנחנו ננסה להמר ככה, יתכן ונשאר עם בן/בת זוג שממש לא ילכו בדרך שלנו וזה לא מתכון לשלום בית.

אז מברריםדוד=)
ונפגשים, ולומדים, ובוחנים את האדם מולנו, אם זה מי שמתאים לך, אני חושב שתדעי לראות לפחות חלק מהפוטנציאל שלו
זה אסיפת הורים פה?! מתחתנים רק על בסיס פוטנציאל?!נפש חיה.
תקראי עוד תגובות. קצרתי קצת פהדוד=)
ואני עוד בשלבי מחשבה.. אל תכעסי עלי =(
לא כועסת חלילה.... רק שכשמתחתנים על בסיס פוטנצינפש חיה.
ל
חלקית מאד זה נכון ויש מקום לתת צאנס.
אבל לדעת שלא מתחתנים ומשנים את הבנאדם. זה לא ממש תכנית כבקשתך....
אני מבינה את מה שאתה אומרלב אוהב

אנחנו קוראים סיפורים מגדולי ישראל, מחז"ל וכו ובודקים איך זה בא לידי ביטוי בחיים שלנו.

ואז אנחנו מגיעים לשידוכים וזיווגים, ואנחנו רואים הרבה דברים שאצלינו מתנהלים מאוד שונה מאיך שפעם היו מתנהלים.

כביכול יש הרבה סתירות. חז"ל לא התייחסו לכל הדרישות שאנחנו מצפים אליהם בזיווג:

משיכה, שיהיה לנו כיף, שנרגיש ביטחון, שיהיה לנו על מה לדבר ועוד ועוד....

או כמו רב חייא אמר דיינו שהן מגדלות את בנינו..

"ר חייא הוה מצערא ליה דביתהו. כי הוה משכח מידי, צייר ליה בסודריה ומייתי ניהלה. אמר ליה רב: והא קא מצערא ליה למר? אמר ליה דיינו שמגדלות את בנינו, ומצילות אותנו מן החטא.  [ר חייא היתה מצערת אותו אשתו. ואף על פי כן כשהיה ר חייא מוצא משהו יפה היה עוטפו ומביאו לה, אמר לו רב והרי היא מצערת את כבודו? אמר לו די לנו שהן מגדלות בנינו, ומצילות אותנו מן החטא]"

הרי לכאורה הוא יכל להתגרש ולהתחתן עם אישה שיהיה לו יותר טוב איתה. ואפשר להסיק מזה שאולי באמת כל מה שאנחנו צריכים זה בחור/ בחורה עם מידות טובות וככה נתחתן.

אבל בפועל זה לא עובד (לא יודעת, ניסיתי...), בפועל לא מספיק לנו מידות טובות. 

אז או שבנו הבעיה, ואם כן אז היא השתרשה חזק מאוד,

או שפשוט אנחנו בסדר ואנחנו צריכים לקחת מחז"ל את העניין של המידות הטובות כמובן ונוסיף את הדרישות של הדור הזה...

בוא לא נעליל עלילותים...

בריש לקיש וברבי עקיבא התנו את הנישואין בלימוד תורה

אליעזר ביקש מה' שיראה לו את האחת לפי סימן של חסד כי יצחק הוא דין

נכון שמידות מאוד חשובות- וזה משני הצדדים

וזוגיות טובה זה קודם כל שיהיה את הביחד והשיתוף. וברור שמשתנים עם הזמן אבל לא להסתמך על זה, וכן לא צריך להיכנס לקטנוניות ולדעת ליצור קשר וחיבור עם אדם שונה 

אין כל כך מה לחפש דוגמאות מזה לדעתי. מצאת מישהי שנראית לך ויכול לבנות איתה קשר אמיתי, לדעתי לך על זה.

אלה החיים שלך, אתה בוחר עם מי לחיות את חייך, עם מי להקים בית

רק לפעול משיקולים נכונים ולחשוב גם על המצב כמה שנים קדימה.

ולדעת לבנות נכון מההתחלה, חשוב מאוד שיהיה כבוד והערכה הדדית- (ואם אין את זה כי היא פחות דתיה או מצידה כי אתה יותר דתי אז לא להיכנס לזה בכלל לדעתי)

גדולי העולם האלהדוד=)
פעם לא היו כאלה. הדברים מתחילים מקטן, אנשים רגילים, עושים בחירות ועוד בחירות ומגיעים גבוה. ולמשל ריש לקיש, שהחליט לבחור טוב, אע"פ שכשרבי יוחנן פגש אותו הוא היה ראש השודדים, הבחירות של ריש לקיש הייו גדולות וטובות.
אפשר לראות באנשים האלה דבר נשגב רחוק, לא לרמתנו, אולי בזה אנחנו מפספסים משהו? אולי אפשר להסתכל על תחילת הדרך שלהם?
אני לא אומר לבחור מישהי על פי מה שאולי היא תהיה. לא. אני אומר שמהרצונות שלה, מהמידות שלה, אם יש התאמה ברצונות ובמידות זה פחות משנה אם היא כרגע לוקחת סמים, או שומעת לועזית, שנינו יכולים ביחד עם הרצונות שלנו והאישיות שלנו והחיבור להגיע למקומות.
ככה גם אני חי עם עצמי, אני אוהב את המצב שלי עכשיו, ומצד שני רוצה כל הזמן להתקדם, אין נקודה יציבה, יש התקדמות בלתי פוסקת.
וכמו שאני ככה עם עצמי, כך אני רוצה זוגיות, טוב לנו ביחד, אנחנו יכולים לנהל בית, ומצד שני לשנינו יש מטרות, אנושיות, תורניות שאנחנו שואפים להגשים, וזה שכרגע אני במצב טוב משלה, לא אומר שאנחנו לא יכולים לעבוד ביחד.
כביכול אנחנו שותפים בהכל, במצב כעת, ובתנודה קדימה.
ואם היא לא איתך בזה?ים...

דיברת איתה? איך היא רואה את החיים, ההשקפה שלה, הרצונות שלה

יש באמת התאמה, יש קבלה אחד של השני והערכה אליו במקום בו נמצא גם אם טוב לו ולא שואף ליותר...

רבי עקיבא לא היה עם אישתו 12 שנה, פעם הדברים היו אחרת, היא שלחה אותו ללמוד והתנתה את הנישואין בזה והוא הסכים 

אם היא לא איתידוד=)
אז נפרדים.
קשה לבנות חיים רק על בסיס אידאלנפש חיה.
טהור וצודק ככל שיהיה.

בסופו של יום
חיים עם בן אנוש
נגזרים ומושפעים מההליכות המעשיות ביומיום.
קשה זה טובדוד=)
יש קשה, ויש בלתי נסבל. אני אישית לא מסוגל, פשוט מגעיל אותי דברים מסוימים, אז אם הבחורה מתאימה לי, ויש לנו שאיפות משותפות, ומשדרים על אותו הגל, אבל בדברים האלה, אני נגעל ולא יכול לסבול את זה, אז כן אפרד. מתוך לדעתי חסרון שלי. הלוואי הייתי מסוגל להכיל גם את זה באמת, ולעבוד איתה ביחד.
קשה יש רק בלחם ואותו אוכלים...אה?נפש חיה.
עצם המגדר שונה
לא יודעת אם כדאי להוסיף עוד דבר שיוסיף לפער במקום לגישור....
הרעיון הואדוד=)
שברצונות ובפוטנציאל ובמידות יותר חשוב שלא יהיה פער מאשר במצוות
נכון. אבל אני קצת חולקת עליך.נפש חיה.
אנינחושבת שגם הרמה כדאי שתהיה דומה
כדי למנוע סתם פער / השפעה שיכול לגרור רגשות לא נעימים בקשר. ויותר מאוחר בנישואין
פה בדיוק בשביל פתחתי את השרשורדוד=)
לכמה צריך לדאוג לפערים האלה, מה לעשות איתם? מה את עושה איתם?
רוצה תשובה מהמותן או מעמיקה?נפש חיה.
שניהםדוד=)
אז ככהנפש חיה.
לכמה צריך לדאוג לפערים האלה, מה לעשות איתם?
מה את עושה איתם?

תשובה מיידית: לא לחפש אטתם. לסרוח ברגע שמזהים פער מציק. לא מתעסקת עם פערים.... בורחת מהם במידה מסויימת.

תשובה אחרי הרהור בנושא:
אצלי נקודת היציאה היא מההנחה שאני מחפשת להתחתן עם מישהו שאוכל להסתדר איתו גם בהיכרות ולאח"מכ בחתונה ולאחריה בעהי"ת.

לכן אשתדל לחפש סגנון שאני יותר מתחברת אליו.
אם אני רואה פער?
אם זה מהותי לחיים ואני יודעת שיהיה לי קשה להתנהל ככה (לדוג תכונה שקשה לי איתה או שיהיה חוסר הערכה או חוסר כבוד בגללה, אל הבחור) - אנלא אתעקש דווקא להיכנס לזוגיות עם התכונה הזו רק כדי לתת לי אתגר. ואז אם השיקלול שלי אמר שלא, אז בנימוס ובנעימות אסיים את הקשר.

אם זה משהו שאפשר להתגמש והוא לא קריטי מבחינתי לחיי נישואין- יש מצב שגמישות שלי תעשה לי טוב.

בכללי
שמעתי עיצה טובה מהרב פנגר-
ההנחה היא שגברים ונשים שונים מטבעם. לכן כשמחפשים שיגוך
כדאי לחפש את הדומה כמה שיותר
כדי להקטין חיכוכים אפשריים.
הבנתידוד=)
זה מאוד דומה למה שמור ולבונה אמרה. סבבה, קיבלתי.
האמת אצלי השאלה היא אם אני מחפשת להתחתן בכללנפש חיה.
אומרים שזה נחמדדוד=)
יש כמה מדרשים על זה.. את יודעת, לא בלחץ.
נו נו.... בעזרתשם.נפש חיה.
נראה ליש יש לך טעות יסודית בסיפור-יעל...

אליעזר לא מחפש מישהי בעלת חסד

אליעזר מבקש מה' שיביא לו את הנערה הטובה ביותר,הסימן היכר שזו היא הוא בעזרת מעשה חסד.

זה בלי קשר לכך שאני מסכימה שמידות טובות זה הדבר הכי הכי חשוב בבן זוג!

למה סקרנות זה דווקא סמים? ודווקא סמים קשים?l666

מה בכלל מעניין בזה? סקרנות זה להכיר אנשים, ללמוד מדעים, להכיר עולם, דברים חדשים בכל מיני תחומים.

ולא - לבן אדם רגיל לא כדאי להתחתן בצורה כזאת, זה לא שייך. לא מתחתנים עם שודד או עם הארץ שלא הגיע לכלום בגיל 40, לא עם מסומם, ולא מתחתנים בגיל 37 עם ילדה בת שלוש שבחיים לא ראית. 

לאבות ואמהות  הייתה דרגה אחרת והם גם חיו במציאות אחרת.

ולכל זה אין שום קשר עד כמה כדאי לך להתחתן עם בחורה ספציפית. אם היא מתאימה לך ואתם מצליחים למצוא את האיזון הנכון אז תתחתן, אם לא אז לא. 

בעיה היא שאתם נשמעים לא כל כך בשלים לנישואין. סקרנות יכולה להביא לסמים אולי בגיל 12, בגיל 17 לעשות את זה מסקרנות בעיניי פיגור התפתחותי.

אולי אני טועהדוד=)
אבל נראה לי שיש מטרה כולשהי בסיפורים האלה והם לא לגמרי זרים לנו. אולי.
ולגבי סקרנות וסמים וגיל 12, המציאות שונה ממה שאתה מתאר
אתה רוצה להרגיש קשר משמעותי בנישואין?נפש חיה.
אולי מזה הגיע הדיבור על סמים וכו

בתור דוגמא למישהו שהתחשל ממשהו מסובך
אני חושב שיש לך תמונה קצת רומנטית של "החיים" ושל זוגיותעוד סתם אחד
ברור שיש דינאמיות, וברור שאנשים משתנים. אבל השינוי לרוב הוא איטי עד כדי בלתי מורגש (רק בפרספקטיבה). גם כשמשהו משתנה - יש גבול לכמות המהפכות שניתן לבצע מבלי שהגלגל יצטרך לחזור חלילה (ואז מה השגת?).

לעומת זאת כל רגע בחיים הוא מתסכל / משמח בפני עצמו, ולא רק מנקודת מבט של פרספקטיבה. ניסיון לבנות על הפרספקטיבה מבלי שיהיה סיפוק גם לצרכים המיידיים (וניהול בית על פי השקפת עולמך זה אכן צורך מיידי, לפחות לרוב מוחלט של האנשים, ופוק חזי מאי עמא דבר) - עתיד להביא לתסכולים. ותסכול בזוגיות אף פעם איננו מתכון לפריחה משותפת ודינמית, אלא לקמילה ודכדוך.

אתה שואל איך ר' יוחנן עשה את זה לאחותו? זו שאלה מצוינת. לא יודע אלו ערבונות הוא לקח מריש לקיש כדי לוודא שהלה אכן ישב וילמד איתו. בכל אופן, ברור *לי* שהוא לא סתם אמר "טוב, יש לך כוונות טובות (?! ראש השודדים, בכל זאת... לא יודע מה הוא מצא בו, באמת) כנראה ביום מן הימים גם תהיה רב גדול / תתחזק בשמירת מצוות", אלא כבר באותו הרגע חתם איתו על חוזה ודאג לגרור אותו לבית המדרש. האם יש לי ראיה לכך? לא. סברה. ואין הכי נמי שאם הוא לא עשה כן - הרי שזהו חוסר אחריות משווע ובגדר הפקרת אחותו. אולי בעצם זו הראיה שלי להסבר הזה...
ואם הייתה מתפספסת את הרב צבי יהודה? למי אכפת?!LightStar
עבר עריכה על ידי LightStar בתאריך י"ט בסיון תשע"ז 15:33

בס"ד

וברצינות יותר.
יש מלא סיבות לפסול ולא לפסול בני אדם.
לוקח סמים קשים נניח זאת סיבה מצויינת לפסול בדר"כ.
גם סמים קלים.
גם עישון.
גם אלכוהול.
כל אחד ומה שמתאים לו. ולא כל אחת מתאים לה הרב צבי יהודה

הרב צבי יודה, סמים קשים, נו באמתאורות הכתובה
יפה שזכרת לציין שרבי עקיבא היה עם הארץ, שכחת לציין אצל רבי עקיבא שרחל ראתה בו שהוא "צנוע ומעלי".

אתה בונה שאלות ותיאוריות על בסיס חוסר הבנה וידיעה במקרה הטוב, או עיוות מבחירה וסילוף מציאות במררה הפחות טוב, ככה לא עובדים.
כל טוב אח יקר
הוא לא לגמרי טועההדוכס מירוסלב

רבי עקיבא היה שונא תלמידי חכמים.

וריש לקיש היה ליסטים.

הטעות שלו נובעת מההשוואה שלו את כל העולם לאליעזר שלמד תורה מאברהם אבינו ע"ה.

ורחל אשת רבי עקיבא, שהייתה אישה דגולה וחכמה בצורה יוצאת דופן.

וגם לרבי יוחנן שידע להעריך מי עומד מולו.

אף אחד מאיתנו לא מסוגל מגיע לקרסוליים שלהם ולכן אי אפשר לסמוך על האינטואיציה שלנו.

אבל הוא לא טועה לגבי ההבנה היסודית, ויש עוד סיפורים מהסוג והשתיקה עדיפה לחלק מהם.

יש הרבההההה הבדל ורחוקה הדרך עד המחשבות האלונפש חיה.
איזה מחשבות?הדוכס מירוסלב

בין הרצון לאידאליזם לבין סמים קשים או הרצי"הנפש חיה.
ברור, לא נראה לי פשוט שהוא התכוון למה שהובן מדבריוהדוכס מירוסלב

ואם כן אני מוחה בתוקף על ביזוי ת"ח

אם כן גמני מצטרפת למחאה, למרות שהבנתי מדבריו את מה שרצהנפש חיה.

ולפי השערתי הוא לא התכוון לבזות חלילה.
אלא לציין את האמירה שלו
שניתן להיות משני צידי המפה- מחד צדיק מאד ולהתגבר על משהו

או במצב קשה מאד ולצאת ממנו

אתם תמימיםדוד=)
אתם לא יודעים מה סקרנות גדולה מסוגלת לעשות. במיוחד לאנשים גדולים.
ואני סומך על האינטואיציה שלי. מה לעשות, אני בוחר לחיות את החיים שלי והאינטואציה היא חלק משמעותי מהם.
ככל שאדם גדול יצרו גדול, לא מחייב שהוא הולך אחריו! יש שליטהנפש חיה.

ויש תורה שמכוונת
ויש נסיונות. נכון.

האם נאמר שכל רב מוכרח שטועם טעם ניסיון? נכון.
האם נחרוץ שמדובר בניסיון א ולא ב ב? לא.

בזה אני מסכיםדוד=)
יכול להיות שהנסיונות שלנו היו בתחומים אחרים, אני הבאתי דוגמא המוכרת לי.
מסכימה איתךSquadron
לכן הייתי בודקת *שאיפות* של בנאדם יותר מאשר מה הוא עכשיו
לא לכלנו יש את הכלים לזהות פוטנציאל גדול מאוד לא ממומש אצל אבינייש פתוח
זה משהו בקנה מידה יחיד בדורו
אז הסיפורים האלה סופרו סתם?דוד=)
אתה בוחר לצמצם את הכוחות שלך. את היכולת שלך. למה שלא תנסה? למה שלא תאמין בזה שאתה יכול ללמוד את מי שמולך בכמה דייטים? למה שלא תעבוד על עצמך על מנת שתוכל להכיר אותו?
יש סיפורים מסוימים שנועדו לדבר על אנשים מיוחדיםבינייש פתוח
ולא על כולם. לא כולם כאלה ולא כולם אמורים להיות כאלה כי לא כולנו נפגוש את אותם אנשים. אתה רואה את אבא שלך מסוגל ח"ו להקריב אותך על מזבח?
בוא אני אספר לך משהונפש חיה.
נפגשתי פעם עם מישהו
שהצהיר באוזניי
שהוא מסוגל לזהות אם יש לבחורה מולו פוטנציאל להמשיך את הקשר איתה
או לא.

הבנתי את הרמז ו"הולך לדרכו עקיבא"
הסיפורים האלו ממש לא סופרו סתם!! יש מה ללמוד מהםנפש חיה.
אלא מה

לפעמים
לימוד לשם לימוד

ועשייה במסגרת שמתאימה
יהיה יעיל יותר.

לדוג
לימוד על חסד
לא מחייב שנלך לעשות שלטים ומבצע בכל ירושלים

מספיק מילה טובה וחיוך למישהו.
זה פועל בקטן.
אני מבין מה אתן אומרותדוד=)
ובכל זאת, אני חושב שאפשר לקנות את הדבר הזה, ולקנות את האופציה להסתכל על הטוב שבאדם עם חטאים וללמוד להעריך אותו בכמה דייטים. אולי אני אופטימי והמציאות תכה לי בפנים? אולי..
לא הבנתי אותך. רוצה להסביר?נפש חיה.
שזו תוכנהדוד=)
להסתכל פנימה, להבין בן אדם, את המקום שלו.
ובדייטים ונראה לי בזוגיות בכלל זה מאוד מאוד חשוב. ואני אישית עובד על התכונה הזו הרבה. וכן, אני משתמש בה בדייטים =) יותר מובן?
תכונה מעולה. הלוואי אלמד ממנהנפש חיה.
הלדון לזכות ולהעמיק מעולה ומאפשר הרבה.

אבל לפעמים
כשאתה נמצא ליד תמרור מסילת ברזל ויש שילוט 200 מ לפני
אי אפשר להתחיל לחפש אולי אין ואולי לא התכוונו לזה...

מבין מה אני אומרת?
לא תמיד זה ישים
כשיש תכונה או משהו בולט שיפריע בוודאות.
מסכים.דוד=)
יצא לי לצאת עם בנות עם פערים ענקיים, מתוך האמונה שאתה מדברהדוכס מירוסלב

עליה...

אתה תתבדה המון המון המון פעמים גם אם באמת תמצא אחת כזאת...

וגם ההפך, אתה תגלה שגם גדולי ישראל התמודדו עם קשיים והסכנה לאבד את עצמם ולהפוך להיות אנשים פשוטים מצויה מאוד

זו בדיוק המידה עליה עבדתי עוד מתחילת הדרך בתחום.מי האיש? הח"ח!

ובעבר דיברו על נושא זה במוסדות החינוך הרבה יותר מאשר כיום.
אם ניקח את המקרה של נתן מאיר, זה היה בולט במיוחד עד כמה הוא שימש כדוגמא ייחודית למי שלא הלך "בתלם" כצפוי, מול כל העמדה החינוכית של הציבור, החברה וההנהגה הדתית.
מעולם לא איפשרתי ל"חיים" "כדבר דינמי, כדבר חי, תוסס, מלא בשינויים, קצב, חופשיות, שאיפה, התקדמות ופירוק" כהגדרתך לגבור על הערכים הבסיסיים. לא חושב שהייתי משתדך עם רחל, לא חושב שהייתי משדך את אחותי לריש לקיש ולא חושב שסביר שהייתי בכלל חולם להמשיך קשר עם בת כלבא שבוע אפילו הייתה טוענת שיש בי משהו מעבר לאותו רועה צאן עם הארץ.

ערכים בסיסים?דוד=)
מה הכוונה ערכים בסיסים? לא בדיוק הבנתי..
חבר העלית נקודות חשובות אבלהלוי מא
הלוואי שתהיה לנו רבע סיעתא דשמיא כמו של הקדמונים
הלוואי והיינו מגיעים לקרסוליו של ר עקיבא

אממא

הנקודות החשובות ביותר בבחירת בן זוג הן:

ראשית אהבה ומשיכה אחד לשניה
שנית מידות שמתאות לך נניח אתה יכול להתמודד עם עצבנות אבל לא עם שלומיאליות אל תבחר שלומיאלית כי זה יהרוס אותך וכן על זה הדרך.

הקשבה והכלה חשובים לאין שיעור שלך אליה ושלה אליך אין מושלם אבל יש משלים.

עין טובה זו מידה חשובה על המציאות עליך כבן זוג וכד..

השקפה משותפת על החיים חשוב מאוד לא יתכנו נישואין של כופר עם דוסית לצורך ההקצנה.

זקימת דיבור חשוב מאוד
תיזהר כשאתה מדבר על גדולי ישראלזית שמן ודבש

התברברת נשמהאיך אפשר לעזור?
הבנתי שאתה חייל, ואם אני לא טועה, פתחת כאן שרשור על שחיקה.
שאלת האם לגמרי לא להסתכל על דברים חיצוניים. ובכן, כן! מה גרם לך לכתחילה להתעניין בה? ביננו, כל כך הוקסמת מחיבור הנפשות שלכם שגם אם מחר בבוקר הבחורה עוברת תאונה ח"ו, ומאבדת את כל היופי המלאכי, גם אז תרצה להמשיך את הקשר שלכם על בסיס אישיותה בלבד?
אבל אם דווקא שמירת מצוות נכנסת תחת ההגדרה "דברים חיצוניים", אז ידידי, קצת קשה לדבר על עבודת ה'.

ורק כדי להכניס לפרופורציות נשמה, הסקרנות של רבינו הרב צבי יהודה היא לא הסקרנות שלנו. כשאמא שלי ספרה לכולם בגאווה "הבן שלי יודע לדבר!", היא התכוונה שאני יודע לגבב מספר מילים כמו "אבא אמא במבה". הייתי בן שנה. היום, כשאמא שלי מספרת לכולם בגאווה "הבן שלי יודע לדבר!", היא מתכוונת שאני יכול לנאום מול אולם מלא.

למה סיפרתי את כל הסיפור הזה? לא כי באמת ידעתי לומר במבה בגיל שנה (אולי, אני לא כל כך זוכר). כשהרב צבי יהודה מדבר על סקרנות, זאת סקרנות שונה מהסקרנות שלנו.
האם הקשר שלכם יכול להצליח? בהחלט אחי. אבל לפני כן, אני חושב שכדאי שתחליט באיזה צד אתה נמצא במשוואה.
תשובהדוד=)אחרונה
א. דברים חיצונים, כולל איך היא נראית. אמרתי, לא שהם לא משנים בכלל, אלא במידה מאוד קטנה, וכך אני אכן פועל.
ב. "הסקרנות של הרב צבי יהודה לא אותה סקרנות שלנו". מאיפה אתה מביא את זה? דווקא לי נראה שהרצ"יה היה בן אדם רגיל לגמרי שהבחירות שלו והקבלה מרצון ומבחירה של הדברים הפכו אותו למי שהוא.
ג. השחיקה בצבא אולי מורידה מהשמירת מצוות קמעא, אבל מבחינה אישית ומבחינה מחשבתית מאוד מאוד התקדמתי בצבא.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך