אני לומד למשל על רבקה ויצחק, כשאליעזר יצא לחפש ליצחק שידוך, מה עניין אותו? זה שהבחורה תראה מישהו שזקוק לעזרה, ותלך לעזור לו. שיהיה לה לב גדול, שתלך לעזור לאדם זר, שלא מכירה, ותתן את כל כולה.
לא עניין אותו הגיל שלה (במיוחד לפי המדרש שהיא היית בת 3) לא עניין אותו איזו מוזיקה היא שומעת, מה הרמה התורנית שלה, מה היא רוצה לעשות בחיים, כלום!! כלום לא עניין אותו! את רוצה לעשות טוב לאדם אחר? להיות סוג של פראירית, לא לעשות חשבונות? זהו! מדהים.
רבי עקיבא, היה עם הארץ, בגמרא מספר רבי עקיבא שהיה לו גם אנטי. ועדיין, לקחה אותו.
ריש לקיש, כשרבי יוחנן הציע לו את אחותו, הוא עוד היה ראש השודדים..
הרב צבי יהודה אמר שהוא עבד על מידת הסקרנות שלו 40 שנה, אם להיות ראילי, אדם כל כך סקרן אני מאמין שניסה סמים וכנראה גם סמים קשים. אם אישתו היית אומרת בדייטים: הבחור מסומם.. אין מצב. היא היית מפספסת את הרב צבי יהודה..
אז מה כן? אם הבחורה לא שומרת מצוות, אבל במידות ובסגנון היא ממש מתאימה לי? אני רואה איך היא ואני מתקדמים לכיוונים טובים?
האם לגמרי לא להסתכל על דברים חיצוניים? איזה משקל לשים לעבודת ה׳? האם זה חיובי לשים משקל כבד?
אם יש אדם מקובע, רוצה מסגרת יציבה שכנראה לא תשתנה, בחור יציב שפשוט רוצה להישאר כמו שהוא ולהתקדם במקומו הוא, אני מניח שבאמת כדאי לחפש משהו דומה.
אבל אני אישית רואה את החיים כדבר דינמי, כדבר חי, תוסס, מלא בשינויים, קצב, חופשיות, שאיפה, התקדמות ופירוק.
מה אתם חושבים? איך אתם רואים את פני הדברים?