סיבות לפסולדוד=)
אהלן חברה, יש לי דילמה, רציתי לשתף אתכם.
אני לומד למשל על רבקה ויצחק, כשאליעזר יצא לחפש ליצחק שידוך, מה עניין אותו? זה שהבחורה תראה מישהו שזקוק לעזרה, ותלך לעזור לו. שיהיה לה לב גדול, שתלך לעזור לאדם זר, שלא מכירה, ותתן את כל כולה.
לא עניין אותו הגיל שלה (במיוחד לפי המדרש שהיא היית בת 3) לא עניין אותו איזו מוזיקה היא שומעת, מה הרמה התורנית שלה, מה היא רוצה לעשות בחיים, כלום!! כלום לא עניין אותו! את רוצה לעשות טוב לאדם אחר? להיות סוג של פראירית, לא לעשות חשבונות? זהו! מדהים.
רבי עקיבא, היה עם הארץ, בגמרא מספר רבי עקיבא שהיה לו גם אנטי. ועדיין, לקחה אותו.
ריש לקיש, כשרבי יוחנן הציע לו את אחותו, הוא עוד היה ראש השודדים..
הרב צבי יהודה אמר שהוא עבד על מידת הסקרנות שלו 40 שנה, אם להיות ראילי, אדם כל כך סקרן אני מאמין שניסה סמים וכנראה גם סמים קשים. אם אישתו היית אומרת בדייטים: הבחור מסומם.. אין מצב. היא היית מפספסת את הרב צבי יהודה..
אז מה כן? אם הבחורה לא שומרת מצוות, אבל במידות ובסגנון היא ממש מתאימה לי? אני רואה איך היא ואני מתקדמים לכיוונים טובים?
האם לגמרי לא להסתכל על דברים חיצוניים? איזה משקל לשים לעבודת ה׳? האם זה חיובי לשים משקל כבד?
אם יש אדם מקובע, רוצה מסגרת יציבה שכנראה לא תשתנה, בחור יציב שפשוט רוצה להישאר כמו שהוא ולהתקדם במקומו הוא, אני מניח שבאמת כדאי לחפש משהו דומה.
אבל אני אישית רואה את החיים כדבר דינמי, כדבר חי, תוסס, מלא בשינויים, קצב, חופשיות, שאיפה, התקדמות ופירוק.
מה אתם חושבים? איך אתם רואים את פני הדברים?
מסכים איתך, זהמתן תורה
צריך להיות משהו חי ולא עפ''י נתונים יבשים, באמת זוגיות מגיעה ממקום נושם וטבעי- ומה שצריך לבדוק זה שמשדרים על אותו גל...
אני מוסיף אבל, שיש משהו עוד יותר יפה בזה שיש התאמה גם בעניינים הפשוטים, זה נותן תחושת התאמה, ובמקרה של יצחק ורבקה באמת יש לנו מודל גבוה- אבל ברור שיצחק ורבקה הסתדרו עם שאר האישיות והדברים אחד אצל השני...
מעבר לזהנפש חיה.
כדי לבנות משנו ביחד שיחזיק לאורך זמן
טבעי שיהיו פערים שגם ככה צריכים גישור.
עדיף שיהיו מה שפחות פערים ממעותיים או מהותיים שיכולים להיות מחלוקת בבניין העתידי.
רק להעירשקט רועם
אם כבר מדרשים, אז יש הרבה מדרשים שמדברים על ה"רמה התורנית" של רבקה ביחס לבנות מקומה, וכן מהיחס הפשוט שנהוג בקרב עם ישראל לאבות ולאמהות, הם לא היו רק אנשים טובים, שזה דבר עצום כמובן, אלא גם קדושי עליון. ומסתמא אליעזר בדק גם את זה (בנוסף, מכל הדיונים על איך אליעזר לא עבר על "לא תנחשו" כנראה שזה היה רק לסימן או אות ולא ההגדרה הבלעדית שהוא חיפש באישה כמו שהצגת ).
ולגבי ההערה על הרב צביהודה. יש אנשים שעובדים על מידת הסקרנות, ומצליחים בזה. זה שהוא עבד על זה ארבעים שנה לא אומר שהוא לקח סמים קשים. הייתי נזהר קצת יותר בדיבור על גדולי ישראל.
מעבר לזה, ההסתכלות בהחלט מעניינת. יישר כח!
פספסת קצת את הנקודהדוד=)
הנקודה היא שחוסר קדושה, אצל אנשים טובים לא אומר עליהם הכל, ונפילות ובעיות גם לא תמיד אומר.
לא באתי להגיד שהרב צבי יהודה משהו רע, באתי פשוט להקטין את הצד השלילי, להגיד שהדברים לא שחור לבן, שיש דברים שלוקח זמן להגיע אליהם, ולפעמים אדם גדול יכול להתחיל ממקום נמוך. וזה שהוא התגבר, זה היופי, אבל בכל מלחמה, במיוחד עם יצרים, הרבה פעמים אתה מפסיד. מציאות.
מהסיפור על אליעזר ורבקה, הוא בחר בה כשראה את מעשי החסד שלה, ברור שהיו לה עוד צדדים באישיות, אבל הם לא עניינו אותו באותו זמן. והוא לא בדק אותם, אתה כותב מסתמא הוא בדק אותם, פה בדיוק אני לא מסכים, בכלל לא מסתמא.

לא כל אישה היא רחל אשת רבי עקיבא, ולא כל שדכן הוא רבי יוחנןהדוכס מירוסלב

זה סיכון גדול מאוד. ולא כל אחד יכול ורוצה לקחת עליו אחריות.

מה גם שסטטיסטית הסיכוי שמכור לסמים כלשהו יצא גדול ישראל הוא נדיר יותר מאשר אחד משאר האוכלוסיה.

אם אחד מגדולי הדור יגיד לך שזה גדול הדור הבא, דיינו. אז אפשר לדון בנושא

לשם שינוי אני מסכימה איתו ^ענבל
החיים זה מסוכןדוד=)
אני חולה על סכנות.
וכשרבי יוחנן הציע לראש השודדים את אחותו, הוא לא חשב שזה מסוכן?
כגדול הסכנה, כך גודל האושר שיכול לבוא.
אגב, אם כבר נכנסים לסכנה, הסכנה בנישואים לא כל כך גדולה כמו בדברים אחרים, כי בסופו של דבר אפשר להתגרש.
עשיתי דברים הרבה יותר מסוכנים מבחינה אישית, על עצמי, תהליכים שלי עם עצמי, שילכו להסתיים ממש רע. ובסוף הם הביאו אותי לאושר עצום.
כך שמסוכן לא מפחיד אותי. ההפך, הוא מעניין אותי, מחייה אותי.
גם לונה פרק מסוכן ואתגרי. ההפתעות שהוא מזמן לא תמיד נעימות..נפש חיה.
לא הבנתידוד=)
אתה מחפש הרפתקאות ואדרנלין?נפש חיה.
מקבל אותם בברכהדוד=)
מחפש זו מילה כבדה.. אני לא נרתע מזה, זה בטוח.
אתה זה לא רבי יוחנן...הדוכס מירוסלב

חזור בך מהדיבור על גדולי ישראלהרוזן!
ככה..מור ולבונה
צא מנקודת הנחה שאתה לא מתחתן במטרה לחנך או לשנות. כי יש סיכוי טוב מאוד שזה לא יקרה בדיוק לפי הציפיות שלך.

שהייתי צעירה ופחות דתייה (18) אמרתי לאמא שלי שאני יכולה לצאת עם אדם דתי ובהמשך חייו הוא יחליט לפרוק עול,
אז למה לי להיתפס לנקודה הזו באדם?! העיקר שיהיה אדם טוב.
ובאמת יצאתי עם אדם מדהים... שהיה חצי רגל בחוץ (היום הוא כולו בחוץ :/ ) ותוך כדי הקשר חברה שלי שאלה אותי מה יקרה כשנתחתן?
אז אמרתי לה שנשמור שבת ודיני טומאה וטהרה. היום אני מבינה כמה אני רוצה מעבר לזה.
כמה חשוב לי שבעלי יהיה אדם שדבק בקב"ה ולא מישהו שעל הדרך שם כיפת שקל ועושה קידוש בשבת.
גם אם הוא אדם איכותי.
(בסוף הקב"ה גרם לזה להתסיים אבל מסיבות אחרות, ב"ה).

להיות זוג של דתיה וחילוני זה לא פשוט. בזוגיות יש מספיק פערים ופער כזה לא מוסיף.
אז נכון שיש זוגות כאלו אבל לא בטוחה שזה משהו מומלץ מלכתחילה.
אז אם אתה יוצא עם מישהי קבל אותה כמו שהיא. טוב לך? אתה מוכן להתמודד עם הפערים?
אל תצפה ממנה "להפוך את עורה" בהמשך כי לרוב זה לא קורה ..

אדם עם לב טוב, שהעיניים שלו מביעות משהו טהור ותמים זה הדבר הכי יפה.
אדם עם לב טוב שגומל חסדים ופועל מתוך תורה - זה בכלללללל מתכון מנצח לגבר המושלם.
התורה מעדנת את האדם, מתווה לו דרך של חיי אמת- היא המקור של המוסר והיושר.

אני לא מצפה להתחתן עם גדול דור אבל אשמח שבעלי ישים לו את המשפט " שיוותי ה' לנגדי תמיד", שהדרך תהיה לו ברורה.. הוא לא צריך בזה הרגע ובאף שלב בחיים לקיים את כל תרי"ג מצוות.
אבל הרצון שלו והשאיפה שלו צריכה להיות שם - ואנחנו נהיה שותפים לדרך הזו ביחד, נתקדם על אותו השביל.

בהצלחה
נקודה שפוספהדוד=)
את מדברת על סוג של קבעון, מצב לא נע.
אני חושב שזה מורכב, יש את המצב כרגע, אתה צריך לקבל אותה כמו שהיא. כמו שאתה מקבל את עצמך כמו שאתה. והצד הגדול והחשוב יותר של המורכבות זה הרצונות והשאיפות שלכם. למשל, אם הצד של ההווה, לא מושלם, אני סבבה איתה, אבל כרגע היא מעשנת. אני בסדר עם העישון. ומצד שני, הרצון שלה זה לא רק להפסיק לעשן, אלא גם להביא 10 ילדים לעולם, ולהיות צדיקה וכ"ו. אז אנחנו יכולים מתוך קבלה של המצב להתקדם ביחד ולהגשים מטרות.
מקווה שאני מובן.
אני במצב של לחשוב, הדעה שלי עוד מתגבשת.
כמו שכתבתי בסוף...מור ולבונה
"אבל הרצון שלו והשאיפה שלו צריכה להיות שם - ואנחנו נהיה שותפים לדרך הזו ביחד, נתקדם על אותו השביל"

אני מאמינה שאדם נמצא איפה שהשאיפות שלו נמצאות. אבל אם אין מגמה של התקדמות אז כנראה יש גם שאיפות אחרות שמעסיקות אותו ואולי הן גדולות יותר.

נניח שאני רוצה בחור אקדמאי.
אוכל לצאת עם בייניש שיאמר לי שבהמשך הוא רוצה ללמוד- אבל אם זה נשאר רק בגדר רצון ולא נותן את אותותיו במציאות זה יבאס אותי.

אוקיי, הבנתידוד=)
תודה על התגובה =)
אחזק ואומרמור ולבונה
יש לך ממש כלי חזק ביד. אתה פתוח ומכיל. מוכן ללמוד ועם רצון להתקדם.
קח את הכלי הזה ותמנף אותו.
זאת יכולת מדהימה ממש!

תהיה כנה עם עצמך- אל תתחתן עם מישהי כי אתה מאוהב בה - עם הזמן הקסם הזה מתפוגג ואז נשארים עם עבודה זוגית רבה.
אלא, תבחר אותה כי אתה חושב שהיא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לך "חברת מעלה" שכזו

* חבר אוהב המעלה של הרמב"ם- לדעתי זו זוגיות בריאה.
..ע מ
על איזה חברים של הרמב"ם אנחנו מדברים?
פירוש הרמב"ם על פרקי אבות "קנה לך חבר".מור ולבונה
" והחברים - שלושה מינים: חבר תועלת, וחבר נחת, וחבר מעלה.
אמנם חבר התועלת, הרי הוא כחברות שני השותפים, וחברות המלך וחייליו.
ואמנם חבר הנחת, הרי הוא שני מינים: חבר הנאה, וחבר בטחון.
אמנם חבר ההנאה, הרי הוא כחברות הזכרים לנקבות וכיוצא בה.
ואמנם חבר הבטחון, הרי הוא שיהיה לאדם חבר שתבטח נפשו בו, לא ישמר ממנו לא במעשה ולא בדיבור, ויגלה לו כל עניניו, הנאה מהם והמגונה, מבלי חשש ממנו שישיגהו בכל זה חסרון, לא אצלו ולא אצל זולתו.
כי אם יגיע לנפש בטחון באיש עד לזה השעור - תִמָצֵא רוב נחת בשיחתו ובחברותו.

ואוהב המעלה, הוא שתהיה תאות שניהם וכוונתם למטרה אחת, והיא: הטוב! וירצה כל אחד להיעזר בחברו בהגיע הטוב ההוא לשניהם יחד. וזה הוא החבר אשר ציוה לקנותו, והוא כחברות הרב לתלמיד והתלמיד לרב"
מעטים הם האנשים שמכוונים את כל כולם לטוב..הדוכס מירוסלב

רבים האנשיםדוד=)
שמכוונים את בנות זוגם לטוב
שים לב שכל אלה שכתבת עליהם היו ענקי תורה וידעו לזהותהדוכס מירוסלב

פוטנציאל אמיתי.

אם אנחנו ננסה להמר ככה, יתכן ונשאר עם בן/בת זוג שממש לא ילכו בדרך שלנו וזה לא מתכון לשלום בית.

אז מברריםדוד=)
ונפגשים, ולומדים, ובוחנים את האדם מולנו, אם זה מי שמתאים לך, אני חושב שתדעי לראות לפחות חלק מהפוטנציאל שלו
זה אסיפת הורים פה?! מתחתנים רק על בסיס פוטנציאל?!נפש חיה.
תקראי עוד תגובות. קצרתי קצת פהדוד=)
ואני עוד בשלבי מחשבה.. אל תכעסי עלי =(
לא כועסת חלילה.... רק שכשמתחתנים על בסיס פוטנצינפש חיה.
ל
חלקית מאד זה נכון ויש מקום לתת צאנס.
אבל לדעת שלא מתחתנים ומשנים את הבנאדם. זה לא ממש תכנית כבקשתך....
אני מבינה את מה שאתה אומרלב אוהב

אנחנו קוראים סיפורים מגדולי ישראל, מחז"ל וכו ובודקים איך זה בא לידי ביטוי בחיים שלנו.

ואז אנחנו מגיעים לשידוכים וזיווגים, ואנחנו רואים הרבה דברים שאצלינו מתנהלים מאוד שונה מאיך שפעם היו מתנהלים.

כביכול יש הרבה סתירות. חז"ל לא התייחסו לכל הדרישות שאנחנו מצפים אליהם בזיווג:

משיכה, שיהיה לנו כיף, שנרגיש ביטחון, שיהיה לנו על מה לדבר ועוד ועוד....

או כמו רב חייא אמר דיינו שהן מגדלות את בנינו..

"ר חייא הוה מצערא ליה דביתהו. כי הוה משכח מידי, צייר ליה בסודריה ומייתי ניהלה. אמר ליה רב: והא קא מצערא ליה למר? אמר ליה דיינו שמגדלות את בנינו, ומצילות אותנו מן החטא.  [ר חייא היתה מצערת אותו אשתו. ואף על פי כן כשהיה ר חייא מוצא משהו יפה היה עוטפו ומביאו לה, אמר לו רב והרי היא מצערת את כבודו? אמר לו די לנו שהן מגדלות בנינו, ומצילות אותנו מן החטא]"

הרי לכאורה הוא יכל להתגרש ולהתחתן עם אישה שיהיה לו יותר טוב איתה. ואפשר להסיק מזה שאולי באמת כל מה שאנחנו צריכים זה בחור/ בחורה עם מידות טובות וככה נתחתן.

אבל בפועל זה לא עובד (לא יודעת, ניסיתי...), בפועל לא מספיק לנו מידות טובות. 

אז או שבנו הבעיה, ואם כן אז היא השתרשה חזק מאוד,

או שפשוט אנחנו בסדר ואנחנו צריכים לקחת מחז"ל את העניין של המידות הטובות כמובן ונוסיף את הדרישות של הדור הזה...

בוא לא נעליל עלילותים...

בריש לקיש וברבי עקיבא התנו את הנישואין בלימוד תורה

אליעזר ביקש מה' שיראה לו את האחת לפי סימן של חסד כי יצחק הוא דין

נכון שמידות מאוד חשובות- וזה משני הצדדים

וזוגיות טובה זה קודם כל שיהיה את הביחד והשיתוף. וברור שמשתנים עם הזמן אבל לא להסתמך על זה, וכן לא צריך להיכנס לקטנוניות ולדעת ליצור קשר וחיבור עם אדם שונה 

אין כל כך מה לחפש דוגמאות מזה לדעתי. מצאת מישהי שנראית לך ויכול לבנות איתה קשר אמיתי, לדעתי לך על זה.

אלה החיים שלך, אתה בוחר עם מי לחיות את חייך, עם מי להקים בית

רק לפעול משיקולים נכונים ולחשוב גם על המצב כמה שנים קדימה.

ולדעת לבנות נכון מההתחלה, חשוב מאוד שיהיה כבוד והערכה הדדית- (ואם אין את זה כי היא פחות דתיה או מצידה כי אתה יותר דתי אז לא להיכנס לזה בכלל לדעתי)

גדולי העולם האלהדוד=)
פעם לא היו כאלה. הדברים מתחילים מקטן, אנשים רגילים, עושים בחירות ועוד בחירות ומגיעים גבוה. ולמשל ריש לקיש, שהחליט לבחור טוב, אע"פ שכשרבי יוחנן פגש אותו הוא היה ראש השודדים, הבחירות של ריש לקיש הייו גדולות וטובות.
אפשר לראות באנשים האלה דבר נשגב רחוק, לא לרמתנו, אולי בזה אנחנו מפספסים משהו? אולי אפשר להסתכל על תחילת הדרך שלהם?
אני לא אומר לבחור מישהי על פי מה שאולי היא תהיה. לא. אני אומר שמהרצונות שלה, מהמידות שלה, אם יש התאמה ברצונות ובמידות זה פחות משנה אם היא כרגע לוקחת סמים, או שומעת לועזית, שנינו יכולים ביחד עם הרצונות שלנו והאישיות שלנו והחיבור להגיע למקומות.
ככה גם אני חי עם עצמי, אני אוהב את המצב שלי עכשיו, ומצד שני רוצה כל הזמן להתקדם, אין נקודה יציבה, יש התקדמות בלתי פוסקת.
וכמו שאני ככה עם עצמי, כך אני רוצה זוגיות, טוב לנו ביחד, אנחנו יכולים לנהל בית, ומצד שני לשנינו יש מטרות, אנושיות, תורניות שאנחנו שואפים להגשים, וזה שכרגע אני במצב טוב משלה, לא אומר שאנחנו לא יכולים לעבוד ביחד.
כביכול אנחנו שותפים בהכל, במצב כעת, ובתנודה קדימה.
ואם היא לא איתך בזה?ים...

דיברת איתה? איך היא רואה את החיים, ההשקפה שלה, הרצונות שלה

יש באמת התאמה, יש קבלה אחד של השני והערכה אליו במקום בו נמצא גם אם טוב לו ולא שואף ליותר...

רבי עקיבא לא היה עם אישתו 12 שנה, פעם הדברים היו אחרת, היא שלחה אותו ללמוד והתנתה את הנישואין בזה והוא הסכים 

אם היא לא איתידוד=)
אז נפרדים.
קשה לבנות חיים רק על בסיס אידאלנפש חיה.
טהור וצודק ככל שיהיה.

בסופו של יום
חיים עם בן אנוש
נגזרים ומושפעים מההליכות המעשיות ביומיום.
קשה זה טובדוד=)
יש קשה, ויש בלתי נסבל. אני אישית לא מסוגל, פשוט מגעיל אותי דברים מסוימים, אז אם הבחורה מתאימה לי, ויש לנו שאיפות משותפות, ומשדרים על אותו הגל, אבל בדברים האלה, אני נגעל ולא יכול לסבול את זה, אז כן אפרד. מתוך לדעתי חסרון שלי. הלוואי הייתי מסוגל להכיל גם את זה באמת, ולעבוד איתה ביחד.
קשה יש רק בלחם ואותו אוכלים...אה?נפש חיה.
עצם המגדר שונה
לא יודעת אם כדאי להוסיף עוד דבר שיוסיף לפער במקום לגישור....
הרעיון הואדוד=)
שברצונות ובפוטנציאל ובמידות יותר חשוב שלא יהיה פער מאשר במצוות
נכון. אבל אני קצת חולקת עליך.נפש חיה.
אנינחושבת שגם הרמה כדאי שתהיה דומה
כדי למנוע סתם פער / השפעה שיכול לגרור רגשות לא נעימים בקשר. ויותר מאוחר בנישואין
פה בדיוק בשביל פתחתי את השרשורדוד=)
לכמה צריך לדאוג לפערים האלה, מה לעשות איתם? מה את עושה איתם?
רוצה תשובה מהמותן או מעמיקה?נפש חיה.
שניהםדוד=)
אז ככהנפש חיה.
לכמה צריך לדאוג לפערים האלה, מה לעשות איתם?
מה את עושה איתם?

תשובה מיידית: לא לחפש אטתם. לסרוח ברגע שמזהים פער מציק. לא מתעסקת עם פערים.... בורחת מהם במידה מסויימת.

תשובה אחרי הרהור בנושא:
אצלי נקודת היציאה היא מההנחה שאני מחפשת להתחתן עם מישהו שאוכל להסתדר איתו גם בהיכרות ולאח"מכ בחתונה ולאחריה בעהי"ת.

לכן אשתדל לחפש סגנון שאני יותר מתחברת אליו.
אם אני רואה פער?
אם זה מהותי לחיים ואני יודעת שיהיה לי קשה להתנהל ככה (לדוג תכונה שקשה לי איתה או שיהיה חוסר הערכה או חוסר כבוד בגללה, אל הבחור) - אנלא אתעקש דווקא להיכנס לזוגיות עם התכונה הזו רק כדי לתת לי אתגר. ואז אם השיקלול שלי אמר שלא, אז בנימוס ובנעימות אסיים את הקשר.

אם זה משהו שאפשר להתגמש והוא לא קריטי מבחינתי לחיי נישואין- יש מצב שגמישות שלי תעשה לי טוב.

בכללי
שמעתי עיצה טובה מהרב פנגר-
ההנחה היא שגברים ונשים שונים מטבעם. לכן כשמחפשים שיגוך
כדאי לחפש את הדומה כמה שיותר
כדי להקטין חיכוכים אפשריים.
הבנתידוד=)
זה מאוד דומה למה שמור ולבונה אמרה. סבבה, קיבלתי.
האמת אצלי השאלה היא אם אני מחפשת להתחתן בכללנפש חיה.
אומרים שזה נחמדדוד=)
יש כמה מדרשים על זה.. את יודעת, לא בלחץ.
נו נו.... בעזרתשם.נפש חיה.
נראה ליש יש לך טעות יסודית בסיפור-יעל...

אליעזר לא מחפש מישהי בעלת חסד

אליעזר מבקש מה' שיביא לו את הנערה הטובה ביותר,הסימן היכר שזו היא הוא בעזרת מעשה חסד.

זה בלי קשר לכך שאני מסכימה שמידות טובות זה הדבר הכי הכי חשוב בבן זוג!

למה סקרנות זה דווקא סמים? ודווקא סמים קשים?l666

מה בכלל מעניין בזה? סקרנות זה להכיר אנשים, ללמוד מדעים, להכיר עולם, דברים חדשים בכל מיני תחומים.

ולא - לבן אדם רגיל לא כדאי להתחתן בצורה כזאת, זה לא שייך. לא מתחתנים עם שודד או עם הארץ שלא הגיע לכלום בגיל 40, לא עם מסומם, ולא מתחתנים בגיל 37 עם ילדה בת שלוש שבחיים לא ראית. 

לאבות ואמהות  הייתה דרגה אחרת והם גם חיו במציאות אחרת.

ולכל זה אין שום קשר עד כמה כדאי לך להתחתן עם בחורה ספציפית. אם היא מתאימה לך ואתם מצליחים למצוא את האיזון הנכון אז תתחתן, אם לא אז לא. 

בעיה היא שאתם נשמעים לא כל כך בשלים לנישואין. סקרנות יכולה להביא לסמים אולי בגיל 12, בגיל 17 לעשות את זה מסקרנות בעיניי פיגור התפתחותי.

אולי אני טועהדוד=)
אבל נראה לי שיש מטרה כולשהי בסיפורים האלה והם לא לגמרי זרים לנו. אולי.
ולגבי סקרנות וסמים וגיל 12, המציאות שונה ממה שאתה מתאר
אתה רוצה להרגיש קשר משמעותי בנישואין?נפש חיה.
אולי מזה הגיע הדיבור על סמים וכו

בתור דוגמא למישהו שהתחשל ממשהו מסובך
אני חושב שיש לך תמונה קצת רומנטית של "החיים" ושל זוגיותעוד סתם אחד
ברור שיש דינאמיות, וברור שאנשים משתנים. אבל השינוי לרוב הוא איטי עד כדי בלתי מורגש (רק בפרספקטיבה). גם כשמשהו משתנה - יש גבול לכמות המהפכות שניתן לבצע מבלי שהגלגל יצטרך לחזור חלילה (ואז מה השגת?).

לעומת זאת כל רגע בחיים הוא מתסכל / משמח בפני עצמו, ולא רק מנקודת מבט של פרספקטיבה. ניסיון לבנות על הפרספקטיבה מבלי שיהיה סיפוק גם לצרכים המיידיים (וניהול בית על פי השקפת עולמך זה אכן צורך מיידי, לפחות לרוב מוחלט של האנשים, ופוק חזי מאי עמא דבר) - עתיד להביא לתסכולים. ותסכול בזוגיות אף פעם איננו מתכון לפריחה משותפת ודינמית, אלא לקמילה ודכדוך.

אתה שואל איך ר' יוחנן עשה את זה לאחותו? זו שאלה מצוינת. לא יודע אלו ערבונות הוא לקח מריש לקיש כדי לוודא שהלה אכן ישב וילמד איתו. בכל אופן, ברור *לי* שהוא לא סתם אמר "טוב, יש לך כוונות טובות (?! ראש השודדים, בכל זאת... לא יודע מה הוא מצא בו, באמת) כנראה ביום מן הימים גם תהיה רב גדול / תתחזק בשמירת מצוות", אלא כבר באותו הרגע חתם איתו על חוזה ודאג לגרור אותו לבית המדרש. האם יש לי ראיה לכך? לא. סברה. ואין הכי נמי שאם הוא לא עשה כן - הרי שזהו חוסר אחריות משווע ובגדר הפקרת אחותו. אולי בעצם זו הראיה שלי להסבר הזה...
ואם הייתה מתפספסת את הרב צבי יהודה? למי אכפת?!LightStar
עבר עריכה על ידי LightStar בתאריך י"ט בסיון תשע"ז 15:33

בס"ד

וברצינות יותר.
יש מלא סיבות לפסול ולא לפסול בני אדם.
לוקח סמים קשים נניח זאת סיבה מצויינת לפסול בדר"כ.
גם סמים קלים.
גם עישון.
גם אלכוהול.
כל אחד ומה שמתאים לו. ולא כל אחת מתאים לה הרב צבי יהודה

הרב צבי יודה, סמים קשים, נו באמתאורות הכתובה
יפה שזכרת לציין שרבי עקיבא היה עם הארץ, שכחת לציין אצל רבי עקיבא שרחל ראתה בו שהוא "צנוע ומעלי".

אתה בונה שאלות ותיאוריות על בסיס חוסר הבנה וידיעה במקרה הטוב, או עיוות מבחירה וסילוף מציאות במררה הפחות טוב, ככה לא עובדים.
כל טוב אח יקר
הוא לא לגמרי טועההדוכס מירוסלב

רבי עקיבא היה שונא תלמידי חכמים.

וריש לקיש היה ליסטים.

הטעות שלו נובעת מההשוואה שלו את כל העולם לאליעזר שלמד תורה מאברהם אבינו ע"ה.

ורחל אשת רבי עקיבא, שהייתה אישה דגולה וחכמה בצורה יוצאת דופן.

וגם לרבי יוחנן שידע להעריך מי עומד מולו.

אף אחד מאיתנו לא מסוגל מגיע לקרסוליים שלהם ולכן אי אפשר לסמוך על האינטואיציה שלנו.

אבל הוא לא טועה לגבי ההבנה היסודית, ויש עוד סיפורים מהסוג והשתיקה עדיפה לחלק מהם.

יש הרבההההה הבדל ורחוקה הדרך עד המחשבות האלונפש חיה.
איזה מחשבות?הדוכס מירוסלב

בין הרצון לאידאליזם לבין סמים קשים או הרצי"הנפש חיה.
ברור, לא נראה לי פשוט שהוא התכוון למה שהובן מדבריוהדוכס מירוסלב

ואם כן אני מוחה בתוקף על ביזוי ת"ח

אם כן גמני מצטרפת למחאה, למרות שהבנתי מדבריו את מה שרצהנפש חיה.

ולפי השערתי הוא לא התכוון לבזות חלילה.
אלא לציין את האמירה שלו
שניתן להיות משני צידי המפה- מחד צדיק מאד ולהתגבר על משהו

או במצב קשה מאד ולצאת ממנו

אתם תמימיםדוד=)
אתם לא יודעים מה סקרנות גדולה מסוגלת לעשות. במיוחד לאנשים גדולים.
ואני סומך על האינטואיציה שלי. מה לעשות, אני בוחר לחיות את החיים שלי והאינטואציה היא חלק משמעותי מהם.
ככל שאדם גדול יצרו גדול, לא מחייב שהוא הולך אחריו! יש שליטהנפש חיה.

ויש תורה שמכוונת
ויש נסיונות. נכון.

האם נאמר שכל רב מוכרח שטועם טעם ניסיון? נכון.
האם נחרוץ שמדובר בניסיון א ולא ב ב? לא.

בזה אני מסכיםדוד=)
יכול להיות שהנסיונות שלנו היו בתחומים אחרים, אני הבאתי דוגמא המוכרת לי.
מסכימה איתךSquadron
לכן הייתי בודקת *שאיפות* של בנאדם יותר מאשר מה הוא עכשיו
לא לכלנו יש את הכלים לזהות פוטנציאל גדול מאוד לא ממומש אצל אבינייש פתוח
זה משהו בקנה מידה יחיד בדורו
אז הסיפורים האלה סופרו סתם?דוד=)
אתה בוחר לצמצם את הכוחות שלך. את היכולת שלך. למה שלא תנסה? למה שלא תאמין בזה שאתה יכול ללמוד את מי שמולך בכמה דייטים? למה שלא תעבוד על עצמך על מנת שתוכל להכיר אותו?
יש סיפורים מסוימים שנועדו לדבר על אנשים מיוחדיםבינייש פתוח
ולא על כולם. לא כולם כאלה ולא כולם אמורים להיות כאלה כי לא כולנו נפגוש את אותם אנשים. אתה רואה את אבא שלך מסוגל ח"ו להקריב אותך על מזבח?
בוא אני אספר לך משהונפש חיה.
נפגשתי פעם עם מישהו
שהצהיר באוזניי
שהוא מסוגל לזהות אם יש לבחורה מולו פוטנציאל להמשיך את הקשר איתה
או לא.

הבנתי את הרמז ו"הולך לדרכו עקיבא"
הסיפורים האלו ממש לא סופרו סתם!! יש מה ללמוד מהםנפש חיה.
אלא מה

לפעמים
לימוד לשם לימוד

ועשייה במסגרת שמתאימה
יהיה יעיל יותר.

לדוג
לימוד על חסד
לא מחייב שנלך לעשות שלטים ומבצע בכל ירושלים

מספיק מילה טובה וחיוך למישהו.
זה פועל בקטן.
אני מבין מה אתן אומרותדוד=)
ובכל זאת, אני חושב שאפשר לקנות את הדבר הזה, ולקנות את האופציה להסתכל על הטוב שבאדם עם חטאים וללמוד להעריך אותו בכמה דייטים. אולי אני אופטימי והמציאות תכה לי בפנים? אולי..
לא הבנתי אותך. רוצה להסביר?נפש חיה.
שזו תוכנהדוד=)
להסתכל פנימה, להבין בן אדם, את המקום שלו.
ובדייטים ונראה לי בזוגיות בכלל זה מאוד מאוד חשוב. ואני אישית עובד על התכונה הזו הרבה. וכן, אני משתמש בה בדייטים =) יותר מובן?
תכונה מעולה. הלוואי אלמד ממנהנפש חיה.
הלדון לזכות ולהעמיק מעולה ומאפשר הרבה.

אבל לפעמים
כשאתה נמצא ליד תמרור מסילת ברזל ויש שילוט 200 מ לפני
אי אפשר להתחיל לחפש אולי אין ואולי לא התכוונו לזה...

מבין מה אני אומרת?
לא תמיד זה ישים
כשיש תכונה או משהו בולט שיפריע בוודאות.
מסכים.דוד=)
יצא לי לצאת עם בנות עם פערים ענקיים, מתוך האמונה שאתה מדברהדוכס מירוסלב

עליה...

אתה תתבדה המון המון המון פעמים גם אם באמת תמצא אחת כזאת...

וגם ההפך, אתה תגלה שגם גדולי ישראל התמודדו עם קשיים והסכנה לאבד את עצמם ולהפוך להיות אנשים פשוטים מצויה מאוד

זו בדיוק המידה עליה עבדתי עוד מתחילת הדרך בתחום.מי האיש? הח"ח!

ובעבר דיברו על נושא זה במוסדות החינוך הרבה יותר מאשר כיום.
אם ניקח את המקרה של נתן מאיר, זה היה בולט במיוחד עד כמה הוא שימש כדוגמא ייחודית למי שלא הלך "בתלם" כצפוי, מול כל העמדה החינוכית של הציבור, החברה וההנהגה הדתית.
מעולם לא איפשרתי ל"חיים" "כדבר דינמי, כדבר חי, תוסס, מלא בשינויים, קצב, חופשיות, שאיפה, התקדמות ופירוק" כהגדרתך לגבור על הערכים הבסיסיים. לא חושב שהייתי משתדך עם רחל, לא חושב שהייתי משדך את אחותי לריש לקיש ולא חושב שסביר שהייתי בכלל חולם להמשיך קשר עם בת כלבא שבוע אפילו הייתה טוענת שיש בי משהו מעבר לאותו רועה צאן עם הארץ.

ערכים בסיסים?דוד=)
מה הכוונה ערכים בסיסים? לא בדיוק הבנתי..
חבר העלית נקודות חשובות אבלהלוי מא
הלוואי שתהיה לנו רבע סיעתא דשמיא כמו של הקדמונים
הלוואי והיינו מגיעים לקרסוליו של ר עקיבא

אממא

הנקודות החשובות ביותר בבחירת בן זוג הן:

ראשית אהבה ומשיכה אחד לשניה
שנית מידות שמתאות לך נניח אתה יכול להתמודד עם עצבנות אבל לא עם שלומיאליות אל תבחר שלומיאלית כי זה יהרוס אותך וכן על זה הדרך.

הקשבה והכלה חשובים לאין שיעור שלך אליה ושלה אליך אין מושלם אבל יש משלים.

עין טובה זו מידה חשובה על המציאות עליך כבן זוג וכד..

השקפה משותפת על החיים חשוב מאוד לא יתכנו נישואין של כופר עם דוסית לצורך ההקצנה.

זקימת דיבור חשוב מאוד
תיזהר כשאתה מדבר על גדולי ישראלזית שמן ודבש

התברברת נשמהאיך אפשר לעזור?
הבנתי שאתה חייל, ואם אני לא טועה, פתחת כאן שרשור על שחיקה.
שאלת האם לגמרי לא להסתכל על דברים חיצוניים. ובכן, כן! מה גרם לך לכתחילה להתעניין בה? ביננו, כל כך הוקסמת מחיבור הנפשות שלכם שגם אם מחר בבוקר הבחורה עוברת תאונה ח"ו, ומאבדת את כל היופי המלאכי, גם אז תרצה להמשיך את הקשר שלכם על בסיס אישיותה בלבד?
אבל אם דווקא שמירת מצוות נכנסת תחת ההגדרה "דברים חיצוניים", אז ידידי, קצת קשה לדבר על עבודת ה'.

ורק כדי להכניס לפרופורציות נשמה, הסקרנות של רבינו הרב צבי יהודה היא לא הסקרנות שלנו. כשאמא שלי ספרה לכולם בגאווה "הבן שלי יודע לדבר!", היא התכוונה שאני יודע לגבב מספר מילים כמו "אבא אמא במבה". הייתי בן שנה. היום, כשאמא שלי מספרת לכולם בגאווה "הבן שלי יודע לדבר!", היא מתכוונת שאני יכול לנאום מול אולם מלא.

למה סיפרתי את כל הסיפור הזה? לא כי באמת ידעתי לומר במבה בגיל שנה (אולי, אני לא כל כך זוכר). כשהרב צבי יהודה מדבר על סקרנות, זאת סקרנות שונה מהסקרנות שלנו.
האם הקשר שלכם יכול להצליח? בהחלט אחי. אבל לפני כן, אני חושב שכדאי שתחליט באיזה צד אתה נמצא במשוואה.
תשובהדוד=)אחרונה
א. דברים חיצונים, כולל איך היא נראית. אמרתי, לא שהם לא משנים בכלל, אלא במידה מאוד קטנה, וכך אני אכן פועל.
ב. "הסקרנות של הרב צבי יהודה לא אותה סקרנות שלנו". מאיפה אתה מביא את זה? דווקא לי נראה שהרצ"יה היה בן אדם רגיל לגמרי שהבחירות שלו והקבלה מרצון ומבחירה של הדברים הפכו אותו למי שהוא.
ג. השחיקה בצבא אולי מורידה מהשמירת מצוות קמעא, אבל מבחינה אישית ומבחינה מחשבתית מאוד מאוד התקדמתי בצבא.
מה דעתכם?פתית שלג

היא טוענת שהרווקות המאוחרת כל כך פושה בדורנו כי אנחנו מחפשים זוגיות עמוקה יותר מאשר מה שהיה בדור הקודם.

לכן עיכוב הזוגיות הוא חלק מתהליך הגאולה של סוג זוגיות אחר עם הקב"ה, וממילא גם בזוגיות שלנו.

מקווה שאני מדייק

"אני לא חושבת שרווקות מאוחרת היא בעיה" 

אני לא יודעת להגיד אם בדור הקודם היה עמוק או לאאני:)))))
לא התחברתיניצן*

מילא אם זה יבוא מרווקה שתרגיש ככה ותגיד.. אני לא לוקחת בעלות על זה, אבל לא התחברתי שהיא לוקחת את ה'קושי' הזה וצובעת אותו בצבעי גאולה. אפילו שמצידי אני יכולה להרגיש את זה. ויש בי אמונה, שכל 'עיכוב'/ המתנה יש בתוכו ובתוכה דבר שיכול להצמיח ולבנות, כמו שמשבר זה גם מבשר וכו וכו'. אז מבינה מה היא רוצה להגיד, 

ואפשר להגיד על זה על הרבה דברים אחרים כאלו של נסיונות. 

עם זאת, גם בתוך זוגיות אפשר לבנות קומה ועוד קומה, 

וכשאני רוצה להתחתן ומרגישה את המציאות טופחת על פניי אין לי מילים, ולי באופן אישי אין רצון לקרוא את המלים האלו. 

אולי בעומק של הדבר זה באמת קשורכְּקֶדֶם

אבל בתכלס

זה הרבה בגלל שהיום כל אחד עף על עצמו והמבחר עצום וככה גם הפומו. 

חחחחאני:)))))אחרונה
מבלי להתייחס בפירוט לנכתבנוגע, לא נוגע

אני חושב שצריך שינוי חשיבה כללי. תרתי משמע. זה נכון לכולם אבל חשוב במיוחד לרווקים בוגרים יותר שכבר עברו דברים ועבדו המון עם עצמם.

היא כותבת- "כדי להבין מה קורה בעולם הזוגיות, צריך להבין מה קורה בתהליך הגאולה... הגאולה היא תהליך של מעבר מההסתרה לקשר גלוי של פנים אל פנים".

ההשוואה עולה מאליה-  אין יש רווקות מאוחרת ובתים לא נבנים, אולי זה לא בגלל שהקשר הזוגי הוא לא מספיק פנים אל פנים, אלא בגלל שאנחנו לא מספיק מתאמצים לבנות את בית ה' ולהתקדם בתהליך הגאולה. זה פשוט שיקוף. בניית בית זה לא עניין פרטי לא רק לחיוב אל גם ל"שלילה". אם כל בית בונה עוד חורבה, אז כשאנחנו לא מתאמצים לבנות את המקדש (ואנחנו כבר לא בגדר אנוסים כמו בגלות)- אז ממילא עוד בית מתפרק או כלל לא נבנה. אם כשהיינו יכולים לעלות לא"י לא עלינו בהמונינו, בא משהו רע וקשה ודחף אותנו לעלות.

מתעסקים בסימפטום ולא בשורש. ברגע שהציבור יפעל יותר לבניין המקדש, דברים ישתנו גם בתחום הזוגי (גם מבחינה פסיכולוגית זה הגיוני, כי אם נהיה מאוחדים סביב מטרה גדולה יהיה קל יותר להתחבר ולהתחתן). הרווקים והרווקות (בעיקר אלו מביניהם שיש להם מידות מתוקנות והם אנשים טובים עם תפיסה בריאה, ובולט שהעיכוב לא באשמתם), נושאים על גבם את גלות השכינה, שמרחפת כיונה ורוצה כבר לנחות כי היא בבית אבל אנחנו לא בונים לה את הקן.

כמובן שצריך את מה שהיא כותבת (בנוסף לעבודה בסיסית על מידות ודמיונות חוסמים וכו'). אבל צריך להיזהר מתפיסה שאומרת שצריך להעמיק עוד ועוד את ההכנה לפנים אל פנים אם דברים לא מסתדרים וזה הפתרון. מה שצריך זה לגלות את הפנים, אנחנו כבר מול ורק יש כיסוי שמסתיר את הפנים וצריך להוריד אותו, להסתכל סביב ולפעול מתוך תפילה ונוכחות עם ה' (זה גם שיקוף של היחס הלא נכון למקדש. מחסום תודעתי עמוק. רק בדיעבד נבין את עומק הקונספציה הדתית).

כתבת דברים יפים אבלכְּקֶדֶם

מה תגיד על החילונים? כי זה קיים גם שם.

ובכלל, מה תגיד על הגוים בכל העולם..? אירופה גוועת מבחינה דמוגרפית בגלל העניין הזה.

פשוט המציאות השתנתה

ואישה מסובבת גבר.פעם המצב היה הפוך

היום כל אחת חושבת שהיא מינימום מיס תבל. ואז מבלי ששמה לב היא הגיעה ל35 וכבר חייבים להתחתן אז מתפשרים על מה שיש ומהר

נכון. לכן כתבתי שזה נוגע בעיקר למי שעבד עם עצמונוגע, לא נוגע

הבעיה העיקרית היום זה שאנשים שקועים בעצמם.

זה יכול להיות הרסני שאדם שלא עבד עם עצמו מבחינת תיקון מידות ילך לאימון שיחבר אותו עוד יותר אל עצמו..

מחשבה מעניינתפתית שלג

אבל גם אם אנחנו יכולים להחליט שעם לבדד ישכון ולעשות כרצוננו במקום המקדש- אני בכלל לא בטוח שההחלטה להימנע מזה לא נחשבת אונס. מצינו הגדרת אונס גם למניעות חזקות מצד קושי טכני או קושי נפשי, ואפילו ליצר הרע..

אני מסכים שמטרה משותפת עוזרת פסיכולוגית- ואני חושב שזה קרה בתחילת המלחמה, ועוד נשאר ברמה מסוימת. אז זה בתכלס לא חייב להיות התאחדות סביב מקום מהמקדש, ודוקא יותר הגיוני לומר שבשביל לדאוג למקום המקדש צריך להגיע לאחדות גדולה, ובלעדי זה לא נוכל להשיג שום דבר. 

גם מפשט מאמר חז"ל אפשר להבין לפעול בעיקר הפוך- שתיקון של ענייני הזוגיות מקדם אותנו לבניין המקדש (זה כמובן לא מחליף את החובה, הזכות והאחריות הלאומית שלנו למקום המקדש).

זה פחות עניין של אונס, זה יותר עניין של הכוונהנוגע, לא נוגע

לעמ"י היו הרבה סיבות טובות לא לעלות לא"י, ובאה השואה והחדירה את המסר הנורא והכווינה מחדש.

זה גם לא עניין של לקום בבוקר ולעשות כרצוננו, אלא לפעול מעשית להשגת אישור לבניין המקדש. אפשר גם להתחיל בדיונים רחבים הלכה למעשה על העניינים הדורשים ליבון.

לגבי הסוף- אבל זו בדיוק הטענה, שתיקון ענייני הזוגיות לא הולך מספיק טוב גם אחרי כל האימונים וכו'. ומעבר לזה, בא"י אתה מתחיל מהכלל ועובר לפרט כי מורגש יותר החיבור של הפרט לשורשו. וזו גם המהות של המקדש, הכהנים עובדים ונמשך שפע לעמ"י. אנחנו פשוט חיים בתודעה אחרת וזו הבעיה.

יש בעיה מהותית כשמעתיקים את הר הבית למקום אחר, וד"ל, ולשם שמיים.

הרעיה, נשמת האומה הכללית שגם נמצאת בכל אחד, אומרת:

על משכבי בלילות בקשתי את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

בלילה, בשקט ובלבד, הרגשתי משהו עליון, וביקשתי להשיג אותו, אבל לא מצאתי.

אקומה נא ואסובבה בעיר בשוקים וברחבות אבקשה את שאהבה נפשי בקשתיו ולא מצאתיו.

קמתי וחיפשתי אותו בחיים, בעולם, אבל עדיין לא מצאתי. לא הצלחתי להרגיש את נוכחותו שם בצורה מספקת.

מצאוני השמרים הסבבים בעיר את שאהבה נפשי ראיתם.

במקום שאמצא אותו מצאו אותי השומרים, שומרי התורה, ושאלתי אותם. הם ענו את התשובות הרגילות שלהם, תלמד תורה, תתפלל מהלב, שם ה' נמצא.

כמעט שעברתי מהם עד שמצאתי את שאהבה נפשי אחזתיו ולא ארפנו עד שהביאתיו אל בית אמי ואל חדר הורתי.

ידעתי שהם טועים והם לא מבינים שכל אלו רק לבושים, אז מייד עזבתי אותם. ואחרי שניסיתי הכל- מצאתי. הבנתי. רק שם אגיע אליו באמת, אגיע להתגלות ולחיבור של האהבה. ולכן לא ארפה עד שאביאנו לשכון בבית אמי- שזה הר בית ה' מקום השראת השכינה, ובחדר הורתי- שמשם נברא העולם.

השבעתי אתכם בנות ירושלם בצבאות או באילות השדה אם תעירו ואם תעוררו את האהבה עד שתחפץ.

ועכשיו אני משביעה אתכם בנות ירושלים, אל תוותרו אלא תעירו ותעוררו את האהבה עד שתחפץ, ורק שמה האהבה באמת נחפצת. ואל תדאגו, אתם תצליחו. רק תבינו, תרצו, תתאמצו ותתמסרו, כמו שאתם עושים בשביל שאר א"י.

הרעיון הכללי נכון ושמעתי אולו כמה פעמיםהיום הוא היום
מכמה מקורות שונים ורציניים
לא מסכיםintuscrepidam
לאנשים היום יש הרבה דמיונות והם לא עמוקים אלא חושבים שהם עמוקים. זה מקשה עליהם ליצור קשר ולאהוב את מי שמולם
יש לך ודאות בכך?advfb
כן, מה שפתית שלג כתב זה רומנטיקה = דמיון של אהבהintuscrepidam
חושבת שהרווקות המאוחרת באהLavender

יותר מהסיבה שאנחנו מחפשים להתאהב ואז להתחתן

ולא להתחתן ואז להתאהב כמו בדורות הקודמים,

ואם כבר להתאהב אז בבן/ בת הזוג המושלמים בתבל מכל בחינה שהיא.

יש מבחר גדול יחסית, לא כמו יהודי העיירות שהתחתנו עם בני המשפחה היהודית הנוספת באותה העיירה/ משהו בסגנון

וכל ההקשר לגאולה בעייני ווארט חסידי נחמד ולא מעבר.

מה שבטוחadvfb

יש פער בין דורי מובהק

לטוב ולמוטב

מסי או מרדונה? (לכבוד המונדיאל שיתחיל מחר)advfb

לאחרונה שמעתי את הפסודקאסט של בן בן ברוך שמארח את הרב ליאור אנגלמן. שיחה ממש יפה ממליץ לשמוע.

כחלק מהשיחה, בן בן ברוך דיבר על כך שבגמר של המונדיאל, לפני 8 שנים, כשנבחרת ארגנטינה הפסידו בגמר אחרי גול בהארכה של נבחרת גרמניה, מסי הזיל כמה דמעות אבל לא בכה יותר.

לעומת זאת, כאשר מרדונה הפסיד בתחילת שנות ה90 במונדיאל בגמר, הוא בכה בכי תמרורים..

ומה הקשר לשידוכים?

שאלו את מסי, איך זה שאתה לא בוכה?? זה אירוע שיא. זה נראה כאילו זה משחק ליגה רגיל לפי התגובה שלך.

אז ענה כך - כאשר בחרתי להיות שחקן של כדורגל מקצועני אז קיבלתי את העובדה שיכול להיות שינוי קיצוני בחיי, עליות מאוד חדות וגדולות, ומצד שני, תהומות קשים ונפילות מטורפות. אז החלטת שאני צריך להיות מאוזן. לא לצאת מגדר הרגיל על כל נפילה או עלייה.

אז בנוגע לדייטים - 

עד כמה אתם זהירים ומחכים להדרגה בקשרים ומכוונים את הציפיות?

עד כמה אתם נותנים לעצמכם לחוות את הרגע ואת העליות והירידות הפתאומיות?

ריה"ל מדרידקעלעברימבאראחרונה
בשביל קשר צריך לדבר. בשביל לדבר צריך לדבריהודי שואף לטוב

אחת. שתיים. שלוש.

נחמד והכל, אבל שום דבר לא זז.

שומע ומספק נתונים יבשים.

לימודים, שירות, משפחה, תחביבים.

סיפורים, סיפורים, סיפורים.

התמונה מתחילה להתבהר.

יש פוטנציאל.

יש היכרות.

אבל אין קשר.

בשביל קשר צריך לדבר, לא רק לקשקש.

אבל בשביל לדבר-צריך לדבר.

ובשביל לדבר צריך להיפתח.

ואני לא יודע לעשות את זה.

שאלות מנחות מצידה היו עוזרות.

אבל היא מחכה.

ואני מבין אותה.

גם לא מציב מולה שאלות בומבסטיות.

לא נעים.

הרי אנחנו לא קשורים.

רק מכירים.

אז מה הלאה?

איך מתקדמים מכאן?

כרטיסים שפותחים שאלות?ארץ השוקולד

חוויה שתיצור סיטואציות לדבר ולשתף?

כפלסטר זה יכול להיות נהדר.יהודי שואף לטוב

אבל.

א. זו יכולת תקשורתית שלדעתי היא די בסיסית, והייתי רוצה לרכוש אותה.

ב. כבר מדייט שני? מרגיש לי שהתקדמות כלשהי ברמת השיח (לא רק זרימה בקשקושים, אלא שיח גבוה/עמוק יותר, להגדרתך, ברמה מסויימת) מתבקשת כבר שם.

הבאתי פעם כרטיסים לדייט שני. כרטיסים שרובם מעלים נושאים לפטפוט ולא לשיח אמיתי, כי זה לא היה כדי להעלות את רמת השיח אלא כדי לאפשר שיח בסיסי, כי היה מפגש רווי שתיקות, לא התחבר לשנינו לפטפט ונושאים מוצו במהירות. הוצאתי את זה באמצע והיה די מביך (וגם נגמר אחרי הפגישה הזו, אבל כנראה שזה היה למרות ולא בגלל הכרטיסים...).

שיח עמוק בעדינותמחפש אהבה
לא בהכרח צריך בדייט שניארץ השוקולד
אולי צריך לתת יותר זמן כדי להיפתח?

תסתכל על ההצעות שלי כגשר זמני ולא כפלסטר

אסביריהודי שואף לטוב

נראה לי ש'מקפצות' כאלו (מסכים עם הגדרתך 'גשרים') לא שייך להתחיל בשלב מאד מוקדם, הבעיה היא שקשה להתקדם מאותו מצב מאד מוקדם אם לא נוצרת התקדמות כלשהי בקשר.

השאלה כללית, אבל ספיציפית הקשר שגרם לי לכתוב את הדברים נגמר, להבנתי על הרקע הזה. 

לאטניצן*

אין אמת אחת

יתכן שאחרי תרגיש בנוח אחרי הפטפוטים לאט לאט זה יעלה?

אפשר לשים בראש איזה נושא אחד שבא לך לברר בדייט הנוכחי, לשים עבורו כוונה בתוכך וככה ברגע המתאים להעלות אותו ולנסות להקיף אותו לעומק. אבל רק נושא אחד בנחת.. להנכיח אותו בעדינות. לא בגלל שחייב שיהיה קשר, אלא כי אתה רוצה לברר את הנושא הזה וזה מעניין

אני מרגישה שככה זה אצלי, כשאני כותבת אחרי הדייט דברים שהייתי רוצה להכיר לעומק יותר, עצם הכוונה והמחשבה 'מזמנים' את הרגע הזה... זה אחרי שאני מגיעה מתוך מקום יותר פתוח ופחות לחוץ 

יפה!נחלת
זה לא פשוט דייטהפי

יכולה להגיד לך אמיתי שמאוד קל לי לדבר עם כל העולם.. אבל בפועל בדייט לא באלי וזה מפחיד כבר להיפתח סתם ..

זו התחושה שאין ברירה שצריך לנסות

תחושה לעיתים פיכסית כאילו לפעמים בכוח

זה לא פשוט לבחורה בכלל להיפתח לבחור שהיא לא בטוחה לגביו / לא יודעת אם הוא מעוניין בכלל

הרבה יותר קל לי להיפתח לבחור שאומר לי שהוא בעניין/זה מקל על התהליך אם אתה סקרן לגביה אמיתי תבהיר לה זה מקל ..

לי לפעמים עובר בראש מזה למה קשה לי להיפתח והלב עונה :למה שתבזבזי אנרגיה על בחור ותפתחי שאת לא יודעת .. אם הוא יהיה פה דייט הבא? מפחיד

ועוד אני כותבת לך את זה בתור בחורה שאוהבת לדבר וזה קל לה .

אחד מהדייטים האחרונים שלי זה היה רגע של כנות

שהוא אמר לי באמת שהוא ישמח להכיר אותי והכי סקרן לשמוע ולהיות פה בשבילי .. והוא צריך אותי בשביל זה

היה דייטים ממש מוצלחים ונעימים

בכל מקרה תהיו גברים עדינים אבל עם ביטחון נעים

זה גורם לבחורה להיפתח

אולי יעזורנוגע, לא נוגע
לדעתי דרך המלך היא שאצל בנים בשביל להוביל בקשר צריך להרגיש וייב. שמשהו בבחורה מדבר אליך ואתה "מרגיש בבית" איתה מבחינה רגשית. יכול להיות שאחרי היכרות זה לא יתאים, אבל יש רצון חזק לנסות. וזה פותח את הבחורה כי היא מרגישה שאתה באמת מתעניין בה.

תנסה להרגיש אם יש בך את הוייב הזה כלפיה (זה יכול להתבטא בכמה אופנים בהתאם למה שהיא משדרת בטבעי), ואז אתה תתחבר אליה קצת והיא תרגיש את זה ותיפתח לשתף.

בנים אולי שכליים, אבל בבסיס הם מתחברים קודם כל דרך הילד והנער שבהם ולא דרך השכל כנראה

שיתוף קטן משמעותי מצידךadvfbאחרונה

אחרי שאתה חושף את עצמך קצת אולי היא תרגיש יותר בטחון לשתף.

עוד דבר, התעניינות בדברים קטנים שמעסיקים אותה. לא דברים על העבר, על ההווה.

איך להגיע להצעות רלוונטיות?נחלת

ראיתי אצל רעות רוט. יועצת לקראת נישואין. מאוד התרשמתי ממנה. כנה, אמיתית. לעניין.

נדמה לי, ביוטיוב. יש לה גם שיעורים שם. אני מחבבת אותה, מבלי להכיר אותה בכלל.....

ועוד משלהנחלתאחרונה

רעות רוט- 'בדרך הכלה' <info@reutrot.co.il‏>

צניעות = איכות בזוגיות???מחפש אהבה

לדעתכם, האם יש לרמת הצניעות והשמירה של בני הזוג השפעה על איכות הזוגיות שלהם?

אין שום קשר, ולמה שיהיה קשר?זמירות
נראה לי שהמוטיביציה הבסיסית לשמורadvfb

היא גזירת מלך. 

ה' הטוב לא ימנע להולכים בתמים

לא נכון. זה מוסר טבעי. מוסר טבעיקעלעברימבאר

לא נובע מגזרת מלך, אלא מאיך שה' ברא את עולמו

גויים לא מחוייבים בגדרי הצניעות ההלכתייםadvfb

כי זה מעבר למוסר טבעי

מסכיםארץ השוקולד
זה לא סתם שהרמב"ם מדבר על מחויבות זוגית רק מעת מתן תורה, כי התורה היא מה שהובילה לשינוי ולא שיש משהו בטבע האדם המחייב זאת.
אני מדבר כמובן בתור הסקאלה של השמורמחפש אהבה

לא הפרוץ. אלא שגם בזה יש הרבה רמות.

ואני שואל: האם לדעתכם יש לרמת השמירה השפעה על איכות הזוגיות [גם לא מדבר על הקיצוניות, שלא מאפשרת לך לחיות אפילו עם עצמך..]

צריך להיות בתוך הראש שלך כדי להבין מה אתה רוצה🙂זמירות
עבר עריכה על ידי זמירות בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:56

למה שיהיה קשר בין הקפדה יתרה על צניעות הלבוש, הדיבור. ההתנהלות בפרהסיה - ובין איכות החיים הזוגיים והקשר הרגשי בין בני הזוג?

זוגיות טובה מאופיינת בתכונות טובות של תקשורת פתוחה, של יכולת ניהול קונפליקטים, הכלה והתאמה של הבדלים באופי, של לתת מקום להגשתה עצמית ופיתוח אישי, ביטחון ואמון עמוק, אינטימיות טובה

אפשר להיות מלאך כלפי חוץ ושטן בבית 🥲 

מצד כל צד מבני הזוג, אם לא מצליחים לבנות קשר זוגי הממלא את התנאים לעיל

בוודאי שכןבחור עצוב
תגיבו עם הסברמחפש אהבה
לדעתי זה בסיס טובמחפשת111

אבל לא מבטיח שום דבר להמשך, זה תלוי בעוד הרבה גורמים כמו תקשורת, פתיחות, שיתוף, מוכנות לבקש עזרה ולמידה אחד של השנייה

בהחלט כןLavender
אין לי מושגארץ השוקולד
אבל הקב"ה ציווה על כך ולכן אנחנו מחוייבים.

שמירת השבת במהלך לימודיי באוניברסיטה כנראה פגעה בציונים, אבל עושים את מה שנכון עדיין כי יש מחויבות למה שה' ציווה.

נפלא. לפום צערא אגרא.נחלתאחרונה
פגשתי מישהו.לגיטימי?

לא נדלקו אורות מיוחדים.

לא חשבתי שזה זה. 

לא הרגשתי שאני מכירה אותו עידן ועידנים.

עוד אחד, זר, שהחיים שלו משיקים לשלי.

משיקים, כי הוא לא בדיוק הטייפקאסט של מי שיצאתי איתו עד עכשיו. אבל לא היה משהו אחר רלוונטי באופק, אז למה לא לנסות משהו קצת אחר?

עוד דייט ראשון. ושני. ושלישי.

וזה עדיין לא השתנה.

טוב, לא באמת ציפיתי למשהו אחר.

כן, התקרבנו. כן, יצרנו מרחב של כנות. של הקשבה. של כבוד לשוני ביננו. ויש שוני. ויש פערים.

אבל לא רע. אפילו נחמד.

ועוד דייט.

ועוד אחד.

וזה מתחיל להיות רציני, ואני רואה שאני לא שם. לא במקום שהוא נמצא. מסרבת לקבל את זה שיש כאן צעד שצריך לעשות אותו - או לחדול.

פונה לאשת מקצוע. ולעוד אחת. ולעוד אחת. ולעוד אחד. ולעוד אחת. ולעוד אחת. חלקם עזרו יותר, חלקם פחות.

עוברת תהליך עם עצמי, ומולו.

ומחליטה ללכת על זה. לבחור בו כשותף שלי.

מה אני באה להגיד לכם?

לא נפלה עליי איזשהו משהו פתאום. זה בהחלט היה דומה לקשרים רבים אחרים. אבל עבדנו יחד. ועשינו תהליך משמעותי, לבד וביחד. ובחרנו.

כשהוא הגיע, לא הרגשתי בשום צורה שזה זה, שזה שונה מקשרים אחרים. 

האם הוא מושלם (ברור שאני לא מושלמת..)? האם הקשר שלנו מושלם? לא. אבל יש בו הרבה כנות ואותנטיות, וזה נראה לי בסיס טוב לצמיחה.

מה עוד?

תיזהרו במה שאתם אומרים. כן, הוא גם נמצא כאן. (וגם אחרים שיצאתי איתם). תחשבו טוב טוב לפני שאתם מפרסמים משהו עם דברים שיכולים לזהות אדם ספציפי - ייתכן שהוא או היא קוראים כאן.

ובשולי הדברים,

אני רוצה להודות לאנשים כאן, שמלווים אותי במסע שלי בשנים האחרונות. הפורום עזר לי בהיבטים רבים, בקשרים רבים, ואני מודה לכם. חושבת שיש לנו הרבה מה ללמוד אחד מהשני, מנקודות מבט אחרות וכו'.

ב"ה אני ממשיכה לפרק הבא במסע החיים, אבל אולי עוד תמצאו אותי פה מידי פעם..

מאחלת לכולם כאן להגיע לזוגיות טובה ומצמיחה, בקצב ובדרך שמתאימים להם.

(איך מגיעים לשם? מה זה זוגיות כזו? יש לכם תובנה, מחשבה וכו' בעניין - אשמח לקרוא כאן).

..שפלות רוח

המון מזל טוב אם הבנתי נכון

ודי עם השכל..לפעמים צריך לזרוק אותו מהחלון ופשוט להיזרק על השם בלי אנשי מקצוע ובלי מטפלים, אנחנו המטפלים הכי טובים של עצמנו.

קצת קשה לי שאם לא ה"תהליך" הזה אז יש מצב שזה היה מתפספס ושוב זה חוזר לעניין של השכל, לא צריך תהליכים זה מן חידוש של הדור שלנו-לא אומר לאף אחד איך לחיות, נותן עצה טובה לחיים. לפעמים כדאי לחיות בלי שכל.

תראי איזה דבר שגם הודעה כזאת משמחת שברוך השם זהו נגמר המרדף והצלחת להגיע לרגע המיוחל-במקום התרגשות וכיף ושמחה(שאני בטוח שאלו גם נמצאים אבל משום מה בחרת להאיר את הצד של היישוב הדעת והכל מחושב) יש מלא שכל ועצות ותהליכים. השכל הוא קר מאוד.

מזל טוב🎉🎊

כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונותadvfb

תזרוק אתה את השכל מהחלון

ויהיו כאלה שישתמשו בשכל

מותר שזה יגרום לך לסלידה אבל אנשים שונים אחד מהשני ;)

ככה הקב"ה ברא בעולמו

למה? 

תזרוק ת'שכל ;)

..שפלות רוח

אתה לא מתיר לי או אוסר עליי, שכחת את מקומך קצת אל תתבלבל.

השכל הוא מקום קר ויבש, שמנתק אותנו מאמונה, השכל מבורך כאשר הוא מקרב אותנו להשם, אבל כל הניתוחים והעצות והיועצים והעוזרות-כל אלו רק מרחיקים אותנו מהשם ומגבירים את כוחי ועוצם ידי והניסיון להבין הכל בשכל מדוקדק בצורה מדויקת ולדעת שהכל מסתדר לי בראש ןאם לא מסתדר לי בשכל המצומצם שלי אז אני לא פועל-וזו טעות חמורה שמקורה בגאווה ובאמונה שאני צריך לדעת ולהבין הכל ושהכל יסתדר לי כי אם משהו לא מסתדר לי קרוץ חומר שכמותי אז זה לא הגיוני, ואת זה השם לא אוהב.

גם אתה צריך לזרוק את השכל מהחלון ולדבוק בהשם ורצוי בהקדם.

ובנימה אופטימית זו

וכו'

צודק, זה המקום שלךadvfb

לך מותר לאסור עלי להשתמש בשכל ולחייב אותי לקבל את דבריך הבלתי מעורערים, סליחה.

כן, יקרה. המון הצלחה. זה נשמע מאוד טוב.נחלת
מזל טוב!תפוחית 1
מדהים ממשזיויק
מזל טוב!
כיף לשמוע, המון מזל טוב!!advfb

תודה רבה על מה שכתבת וששיתפת. כיף לקורא שזה לא מה השמיים וזה נעשה בדרך הטבע. באמת חשוב לזכור מה נכון לשתף פה ואיך.

בהחלט הוספת הרבה לפורום, ותודה על כך. מוזמנת להמשיך כמובן ;)

הרבה הצלחה שפע וברכת שמיים!!

מהשמים דרך הטבע.נחלת
נכון! תודהadvfb
וואו איזו בשורה מרגשתברוקולי
וואו איזה משמח לשמוע🎉פצל"פ

מזל טוב גדול

שתזכו להקים בית נאמן בישראל

מלא באהבה שעבדו עליה קשה ומתוך זה היא יציבה ועמוקה

מזל טוב!!חדשכאן
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך שמחה, אהבה, נחת ורווח
וואו, משמח לקרואארץ השוקולד

מזל טוב, הרבה שנים יחד בבריאות, שמחה, אהבה, רוגע ואושר, שהדרך שלכם יחד יהיה נעים, טוב ומלא בשמחה ואהבה

בהערכה גדולה!

התגובות שלך כאן הוסיפו נופך מלמד פה, תודה

מדהים!! מזל טוב!!!!אני:)))))
המון מזל טוב!!קדם
ממש התרגשתי לקרוא וכן, חיכיתי שתבשרי בשורות טובות וזה משמח מאוד!! לא מכירה אותך אבל מה מקריאת תגובות שלך כאן את נראית מדהימה, רגישה וחכמה מאוד. מאחלת לכם כל טוב!!!
וואי מזל טוב..דג כחול

ממש משמח!! ואני גם שותף להערכה על כל העצות ומה ששיתפת מאז שהצטרפת לפורום..

האמת שזה מסוג השיתופים שמציף לי הרבה שאלות אבל כפי שכתבת הוא כאן ... אז נראלי לא שייך לשאול..

אז נשארו רק השטויות.

משהו שולי - חח אי אפשר היה לנסח בהודעה את ההחלטה להתארס בצורה קצת יותר ברורה ומפורשת.. זה היה כתוב בכזאת רצינות...

משהו שולי × 2

אם הוא מהפורום לא תגלו לנו במי מדובר? ( זה לא אמור לחשוף אותו לא? הוא ישאר אנונימי גם כך)

בכל מקרה אם אתה פה אז מזל טוב גם לך..😃😀😁

וואו יקרה איזו הודעה משמחת ומרגשת!נגמרו לי השמות

מזל טוב ענקי!

שתזכו לבנות בניין עדי עד בשמחה ובאהבת עולם ❤️

איזה טוב ה' ❤️🏠🩷

מזל טוב רוב שמחותניצן*

תודה על השיתוף הכנה

מלמד דברים חשובים..

שתזכו לבנין עדי עד!

בשעה טובה!!יעל מהדרום
מזל טוב ושפע ברכות 🌹פ.א.
שתזכו להקים בית באהבה ובאושר! מזל טוב!זמירות
מזל טוב! משמח מאד!100
בעז'ה בניין עדי עד מלא בשפע וברכה.

הוספת לפורום בתובנות שלך. נשמח לשמוע עוד..

כיף לקרוא! מזל טוב! אולי גם הוא יכתוב מצידו?מרגול

אהבתי את מה שכתבת מאוד. משהו מאוד טבעי, שבטבע הטבע- לא מושלם. (וכמובן שגם מה שאינו מושלם, עדיין יכול להיות שלם)

ואהבתי שכתבת בצורה הזו כשאת יודעת שהוא כאן.

איזו כנות יש ביניכם! כמה אמת.

ואיזה כיף שאפשר להגיד דברים כאלו בלי לפקפק בהחלטה המשותפת להינשא. מדהימים.

ולא כתבת באופן ישיר אז גם לא אשאל, רק אביע משאלה שאת גם *שמחה* בבחירתך ושלמה איתה.

שיהא בניין עדי עד. בית של אמת, צמיחה ואמונה.

מזל טוב 

לגבי צידו- מעניין יהיה לקרוא את ניסוחיו ותחושותיומרגול

נשמע ששניכם מיוחדים.

איזה יופי

מזל טוב!אן אליוט
הרבה אושר ושמחה לשניכם 💐
וואומחפש אהבה

יש למה שכתבת רוח נעימה.

של יישוב הדעת.

מסדר את הראש

ממליץ לך להמשיך לבוא לפה.מחפש אהבה

זה יכול לעזור לך הרבה.

האתגרים המשמעותיים של החיים עוד לפנייך,

ופה את יכולה למצוא פינה חמה לפרוק

למה לייאוש?שלומית.
כל הטוב עוד לפנייך!
למה זה מקפיץ אותך? מישהו אמר שלא?מחפש אהבה
מזל טוב יקרה 💗Lavender

הרבה אושר ועושר!

יפה מאד. אהבתי את המסרכְּקֶדֶם
תצליחו 
מרגש מאוד יחד עם זאת לאו דווקא מה שמתאיםהפי

לך מתאים לשאר

כל אחד צריך לקרוא את מה שכתבת ולשאול את עצמו איפה זה פגש אותו

ולא אז אולי אני צריך ללכת על זה .

זו לא המסקנה הנכונה עבור כולם וגם את זה צריך להגיד בקול .

אני חושבת שאפשר ללמוד מהתהליך הזה שלכל אחד יש את התהליך המאפיין אותו .

ישר כוח על הניסיון והרצון ללמידה העמקה ורצון להבין מה הכי נכון לי ..מבלי לאבד את עצמך

בלי קשר לתוצאה

תודה על השיתוף 

בשעההטובה, הצלחה רבה!נפש חיה.
מזל טוב! בנין עדי עדנוגע, לא נוגעאחרונה
נאה דורשת נאה מקיימת..
מחמאות בדייטיםצופה אנונימי

אני ואשתי מגיעים ממקום יחסית פתוח וליברלי והתחלנו לצאת בגיל צעיר

במהלך התקופה הזו הייתי מחמיא לה הרבה (וגם מהצד שלה היא החמיאה)

על דברים פנימיים (חכמה, רגישה, …) אבל גם חיצוניים (למשל יופי, היא באמת יפהפיה)

מה נהוג אצלכם? מה אתם חושבים בנושא?

שאלה יחסית כללית שואל מתוך סקרנות

יש פה בפורומים את כל המגוון על סולם הדוסימטרזמירות

למי אתה מכוון את השאלה?

לחרדים?

לחרד"לים?

למי שנפגשים בשידוך, ואחרי מספר בודד של פגישות מתחתנים?

למי שהכירו בלימודים בצורה ספונטנית, והקשר הגיע לאהבה ונישואים?

בציבור הדתי לאומי תורנישפוי

(הערת אגב, זה מצחיק [לשון סגי נהור] אותי להוסיף את המילה 'תורני', משום שזה אמור להיות בסיסי אבל זו המציאות)

אז בציבור הנ"ל, ממה שאני מכיר ולמדתי (במשפט זה נחלצתי מכל ביקורת על דבריי), לא מקובל להחמיא על חיצוניות בהתחלה [תגדיר 'התחלה' - לכל אחד יש התחלה משלו שאורכת זמן אחר] משום שזה יוצר קרבה אינטימית שאנחנו לא רוצים בדייטים הראשונים, בשלב יותר מתקדם (כגון לאחר האירוסין) אפשר להחמיא באופן כללי על הלבוש ושוב לא בצורה בוטה. 

משפטים כמו "אני אוהב אותך" ו"חיים שלי" וכו' טוב שיש רצון לומר אותם ואם לבחורה קצת קשה עם זה שהם לא נאמרים יש מקום כן לומר, אבל יש פיתרון יפה ששמעתי והוא להגיד משהו בסגנון של: יש הרבה דברים שאני רוצה לומר לך אבל אני רוצה לשמור את זה לאחרי החתונה (כמובן לסגנן את זה שלא יישמע שזה דברים שאתה מסתיר או משהו חחח אלא דברים טובים) ואז הרווחת את שני הדברים.  

על חכמה ומידות אני לא חושב שיש בעיה בכלל.

משפט אחד לפני האחרון, כל מה שכתבתי הוא לא הלכה פסוקה אלא דברים שראוי ולא ראוי לעשות, וכמובן יהיו שיחלקו ויחשבו שאלו שטויות ושזוג צריך להביע אהבה ורגשות בצורה פתוחה וכו' וכו' (הסביבות היותר פתוחות). 

לשאלות ספציפיות והרחבות בפרטי ;) סתם כי אין לי כח לפרוס את כל משנתי בנושא

אני מסכימה עם הגישה. אבל אולי בציבור אחרנחלת

זה אחרת וזה מקובל.

תגובה לתגובהשפוי

@נחלת ברור לי, לכן סיימתי בכך שזו לא הלכה פסוקה ושיש שיחלקו וכו' 

בא מבית אשכנזי אז לא מקובל בכללadvfb

גם אחרי החתונה ;)

מממ חיצוניות לקראת אירוסין

פנימיות כשהולך טוב

חחחחחחכְּקֶדֶםאחרונה
..שפלות רוח

זה ממש תלוי לא חושב שיש חוקים היו לי פגישות שמהפעם הראשונה היו מחמאות, זה ממש תלוי מה שניהם מרגישים ואם יש כיוון חיובי וטוב וכו וכו

...אני:)))))

חיצוניות אחרי החתונה , פנימיות כשמתקדם, אפילו בהתחלה האמת

נשמע מעניין למה אתה שואל..מחפש אהבה

האם אתה מרגיש שזה משפיע היום לטוב או למוטב?

נשמח אם תשתף

משהו שרציתי לשתףמאותרת

היו לי כמה דייטים בחיי עם אנשים שונים -

רובם היו ב"ה נחמדים וטובים. אבל מידי פעם קרה שמי שנפגשתי איתו - נראה שמשהו התפספס מהפן של המודעות לחיצוניות ולגוף. ולי לא היה נעים להגיד שזה (כמובן תלוי כמה הדבר היה קיצוני) היה סיבה מרכזית בשבילי לא לרצות להמשיך.

ותהיתי לעצמי - מי שלא למד את זה בגיל ההתבגרות (ולא ברור לי מי מלמד שם - משפחה? חברים בפנימייה?), מתי משלים את הפער?

לכן חשוב לי להביא את זה כאן - יש אנשים שמוכנים להקים זוגיות ומשפחה, אבל נראה שהם דילגו על שלב בדרך לשם.

לא כולם, לא הרוב, אבל קיים. בעיני, אם יש לכם חבר כזה - זה חסד גדול להאיר לו ולעזור לו בנדון.

זה הטקסט שהתפרסם היום:

בואו נדבר על הפיל שבחדר, או יותר נכון, על הריח שבחדר:

יש איזה קטע במגזר שלנו, נטייה לחשוב שאם אנחנו בחורים עמוקים, רוחניים ומלאים במידות טובות, אז הצד הפיזי ובפרט ההיגיינה הבסיסית , הוא משהו שולי שאפשר להחליק עליו.

ואל תשאלו אותי אם לומדים את הדברים האלו בכיתה י"ב או כמה לומדים ואם בכלל.

וואלה, לא יודע.

העניין הוא שיש בחורים שבטוחים שאם הם סיימו עכשיו מסכת קידושין, הזיעה שלהם מריחה כמו מי ורדים.

אז זהו, שלא.

אבל ממש ממש לא.

לפני שניגש לפרקטיקה, קחו קצת מדע:

מחקרים כבר מזמן מוכיחים שיש קשר אקוטי וקריטי בין חוש הריח לבין תהליך הבחירה הזוגית בין שני המינים.

מדובר במנגנון ביולוגי טהור:

חוש הריח משדר למוח מסרים שקובעים בתוך שניות אם יש כאן פוטנציאל למשיכה או אינסטינקט של בריחה.

אז עם כל הכבוד ללב הטוב שלך ולכוונות הטהורות, אם המעטפת החיצונית לא משדרת ניקיון, הדרך לחופה מתארכת משמעותית:

כדי לעשות לכם סדר, ריכזתי 10 כללי ברזל פשוטים לגבר, רגע לפני שהוא יוצא לדייט:

1.תסתכל במראה.

צעד ראשון ובסיסי.

רגע לפני שאתה טורק את הדלת ויוצא מהבית, פשוט תעיף מבט.

אז מה אתה אומר?

אתה אוהב את מה שאתה רואה?

פחות?

השיער מסודר?

כי זה בערך הדבר הקרוב ביותר למה שהבחורה שאתה הולך להיפגש איתה הולכת לראות.

כן כן, ברור שהיא תראה קודם את הנשמה שלך.

אבל אתה יודע...בכל זאת יש גם את העניין של ההשתדלות והוא מתחיל ממש כאן.

2. איך הריח שלך?

עזוב אותך עכשיו מהדימוי המצחיק של עולם הכלבים, אבל ברצינות... פשוט תיסגר על הריח שלך.

אל תנחש, תבדוק.

תסתכל אם אין לך כתמי זיעה. אמיתי. זה אחד מהדברים הדוחים ביותר שיש.

כלומר גם אם אתה מתכוון להטביע את הבחורה בכתבי הרב שג"ר ולבזוק עליהם קצת הרב זקס מלמעלה, ברגע שהיא תבחין בכתמי הזיעה האלו, הקשב שלה ישאיר לך פתק:

'הלכתי ותיכף אשוב' וכנראה שבזה הרגע הדייט שלכם נגמר באופן רשמי.

כיף הא? אז פשוט, תדאג להימנע מכתמי זיעה.

ואם כבר אתה מרגיש שמתחילים להיווצר לך כאלו תוך כדי דייט כי אתה נכנס פתאום למתח או ווט אבר, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

בכלל, תמיד טוב שכל עוד אתה לא בטוח בקריאת המפה ובכוונות שלה, תשמור על הידיים שלך לעצמך.

3. אם יש ספק – אין ספק.

תמיד טוב להשפריץ לתוך הפה משהו שנותן ריח טוב, כולל מסטיק.

בחיים אל תוותרו על מסטיק בדרך לדייט.

זה לא מעניין עכשיו אם זה הולך להיות בטעם מנטה אוכמניות או אפרסק ביישן.

פשוט תהיה במודעות לריח שיוצא לך מהפה. תמיד.

4.שים דיאודורנט.

חובה. קו אדום. אי אפשר לזוז בלי זה.

כיפה יש לך?

גם ציצית?

אחלה.

תכניס גם את הדיאודורנט לסיפור.

5.תחשוב מראש איך אתה הולך להופיע מול הצד השני.

גלינג גילינג.

אנחנו בישראל.

לא שבדיה.

לא קנדה.

ישראל.

ואם חם עכשיו בחוץ אז תביא חולצה נוספת בתיק.

אם אתם הולכים להיפגש בבית קפה, תדאג להגיע קודם:

תיכנס לשירותים.

תחליף חולצה.

תשטוף את מה שאתה צריך לשטוף ותבוא אליה רענן.

6. אל תיצמד ואל תפלוש למרחב הפרטי של הבחורה.

מעבר לסיבות הברורות שבאמת אין צורך להרחיב בהן מטעמים מובנים, יש גם את עניין הריח.

אם אתה לא סגור במאת האחוזים על איך שהבחורה חווה אותך באותו רגע, פשוט תשמור מרחק.

7. עיקרון ההדדיות.

תחשוב שכמו שאתה רוצה שיהיה לך נעים להסתכל עליה, ככה גם תדאג שיהיה לה נעים להסתכל עליך. מאוד פשוט.

אין שום סיבה הגיונית שבעולם שבחורה תשרוף שעה וחצי על הכנה לדייט וברור יגיע אליה היישר מתפילת מנחה בשטיבעלך של איצקוביץ' כי בעצם הדייט הזה מבחינתו הוא על הדרך ובמקום להשקיע קצת בהופעה שלו הוא עסק בבניין עולם.

'בין אדם לחברו' חשוב לא פחות ואם ביאסת וציערת את הבחורה, טוב, אני לא הדובר של אלוהים אבל, כנראה שיסתכלו על הדברים החשובים שעשית בצורה סקפטית יותר במקום בצורה שקיווית שיסתכלו עליהם.

8.מותר לך גם להשקיע בבגדים.

אתה לא חייב להוציא חצי משכורת על מותגים, אבל אם בא לך לעוף, תדע שיש חנויות שמוכרות את המותגים השווים ביותר ('טומי', 'ראלף לורן', 'גאנט', 'אמריקן איגל' ועוד) ממש בזול יחסית.

לא תאמין איך בחירת בגדים נכונה יכולה לשנות את כל הלוק שלך מבחוץ.

9. המסר שמאחורי הלבוש.

תזכור שמעבר להופעה הנעימה, כשבחור מגיע לדייט מושקע, הוא בעצם משדר אמירה ברורה לבחורה:

'השקעתי עבור הדייט הזה! אני יודע שגם את השקעת ואני מעריך את ההשקעה והזמן שלך ולכן גם אני על זה'.

10.זהירות, 'מביכים'.

כשאתה אוכל כל מיני דברים בדייט, תדאג מראש שלא יישארו לך סימנים של 'מביכים' (מביכים למי שחי בלה-לה-לנד ולא ממש יודע, אלו הדברים האלו שנתקעים לכם בין השיניים והם... פשוט מביכים).

קיצר, בחורים!

הגיע הזמן לצאת מהעולמות של האופנים וחיות הקודש ולנחות בעולם הדיאודורנטים והאפטרשייבים.

או אם תרצו לסכם את הכול במשפט אחד:

"ניחוח טוב הוא שפה ללא מילים, העוטפת את הנוכחות בקסם ומדברת ישירות אל הלב."

כן, גם אל הלב של הבחורה שאמורה לשבת הערב, ממש מולך.

(אבינועם הרש, נראה לי שבעקבות הפרסום הזה)

וואי חשוב ממשזיויק
כלכך נכון וחשוב😊Shandy
מדהים תודה, עכשיו אפשרשפלות רוח

לדבר על הפילה שבחדר? או שזה אסור?

ואם תמצי לומר מותר, אפשר לעשות לה רשימה גם?

למי פונים בשביל כל הדבר החשוב הזה?

איזה דבר מבורך, אודה להתייחסות בהקדם תודה לכם🙏

במידה והיה לך טוב בקשר למעט "זה" לא מוטב היהדג כחול

בדרך כלשהי להעלות את זה בפניו?

אוח, כמה שהייתי רחוק מזה פעםמחפש אהבהאחרונה

הלוואי הייתי שומע את זה אז

אולי יעניין אותך