שלום לכם נוער אוהבי ה' יתברך-
זהו מאמר הנכתב ע"י יהודי מאד מיוחד מפורום "דתי ברשת"
חשבתי שכולנו נוכל להעזר בו...ולקבל ממנו את המרב...ולהתקרב כך לבוראנו.
זה נכתב בתחילה ב"נוער וגיל ההתבגרות"אך התבקשתי להעביר לכאן...
זה עבר לפה גם לאחר מס' שינווים...
חשבתי רבות לפני פתיחת נושא מסוג כזה , במיוחד לאור רגישותו , אך מכיוון שהמצב היום הוא לא פשוט , החלטתי כן לפתוח ומקווה שאזכה להענות ולתגובות ענייניות.
הנושא שעליו אני רוצה לדבר , הוא צניעות , וכל מה שקשור בו.
אני אתן הקדמה קלה ..
בנות יקרות , עליכן להבין דבר אחד , שעליו נבנית כל עבודת השם , והוא שהשם רוצה ודורש ממך , צניעות , וכמה שיותר.
אל לנו לזלזל בנושא הזה , יש הלכות מפורטות , וכל אחת יכולה לדעת אותן בקלות.
המצב היום מבחינת צניעות ידוע לכולם ..
עלינו להבין שהדבר שהשם יתברך הכי שונא , זה את כל נושא הפריצות ..
איפה נשמע דבר כזה , שהתורה שלנו מתירה , על קשר בין בני זוג כאשר הם כלל לא נשואים ? איפה נפסק להלכה שמותר לגבר בגיל 16-18 שתהיה לו חברה?והפוך כמובן..שלילדה בגיל 15 כבר יש חבר..בחברה דתית , אני כרגע עוזב את החילונים בצד כי הם מסכנים ואינם יודעים את ההלכה , אבל אנחנו , שאנחנו חרדים לדבר השם , שומרי תורה ומצוות , איך אנחנו מתירים לעצמנו פירצות בגדר של עצמנו ככה ? הרי אלו דברים שלא מתקבלים על הדעת . אין שום התר כלל לגבר להסתכל על אישה , אז עוד לדבר איתה?להיות חבר שלה ?לגעת בה?כאשר היא כלל לא נשואה לך , לא מותרת לך , היא לא שלך! , אם היינו יודעים איזה עוון חמור זה..היינו בוכים מבוקר ועד לילה להקדוש ברוך הוא שיסלח לנו , שיקבל את סליחתנו..וימחל לנו על המעשים הנפשעים האלו . חבל , כל כך חבל שבחברה של היום (הדתית) , כאשר גבר ואישה הולכים יחד כאשר הם לא נשואים , אנחנו לא מוקיעים את זה מתוכנו ומעירים להם , ואני לא מדבר על גבר ואישה שהם זה עתה באמצע "שידוך" או פגישת היכרות , כי לכולנו יש את היכולת ברוך השם להבדיל ..
גבר שמדבר עם אישה (לא למטרת חתונה , או לדברים הנחוצים) , עובר על מספר איסורים , כמו שכתוב לנו במסכת אבות "אל תרבה שיחה עם האישה" , ומי שמרבה בשיחה עם אישה "סופו יורש גהנום" ..
מה עוד ששיחות עם אישה גורמות לגירוי היצר , דבר שאסור גם כן לעשות , והדבר החמור יותר , הוא להכניס עצמנו לניסיון
אשר אמרה על כך הגמרא כבר "הכניס עצמו לניסיון , אפילו שעמד בו נקרא רשע גמור" ..
מאיפה הבטחון שאנשים שואפים היום , "לי זה לא יקרה" , "אנחנו סה"כ מדברים.." , הרי כבר הזהירה כל כך התורה
"אין אפוטרופוס לעריות" משמע מכאן שאדם לא יכול לחיות בתחושה שהוא חזק ולעולם לא יפול , בטח ובטח בניסיונות כל כך קשים כאלו.
והגמרא מביאה שאפילו בשעה שהולכים לקבור תינוק , אסור לאיש ואישה ללכת יחדיו , עוד נכתב שם שאלה , מדוע שיהיה אסור? בשעה שקוברים תינוק מי חושב בכלל "לגעת האחד בשניה" , ועל זה כאמור עונה הגמרא שאין אפוטרופוס לעריות..ואי אפשר לדעת לעולם מתי ינסה היצר להפיל , והאם יצליח.
איזה גבר ירצה אישה אשר לפני החתונה היתה ממש כמו חפץ לכל מי שרק רצה , ולהפך , אף אישה לא תרצה גבר כזה ואין כאן המקום להרחיב בזה.
בנות יקרות , כבר נאמר לנו , "גדול המחטיאו יותר מההורגו" , פשוטו כמשמעו , מי שמחטיא את הרבים זה יותר חמור מלהרוג אותו.
הרחוב היום מלא טינופת , אמר פעם אחד מבעלי המוסר הגדולים , שאם היו נותנים לאישה לרגע אחד עיניים רוחניות , כאשר היא הולכת בפריצות , והיתה רואה את כל מלאכי החבלה שסביבה , היתה נפטרת במקום.
איפה יש התר מהתורה לגעת באישה כשהיא טמאה? , לפני שהיא טבלה במקווה , שלא נדבר על זה שהיא בכלל לא של אותו אדם , ולא נשואה לו ..משום מה היום הדבר נעשה כל כך בחופשיות , וזה מה שכואב , העולם החילוני אט אט פורץ לתוכנו , ועלינו לעצור את זה.
שלא נדבר על בנות שמעלות תמונות שלהן לאינטרנט היום , פשוט לא נתפס איך הן הורסות לעצמן את חיי העולם הזה והעולם הבא בכזו קלות ..וכל מי שרק חפץ יכול לראות , וכבר הזכרנו למעלה שגדול המחטיאו יותר מההורגו.כל גבר שמסתכל על התמונות האלה , ומהרהר הרהור עבירה אחד , אותה ילדה תמימה לא מבינה בכלל כמה גדול העונש שלה על זה ,למה לאבד את העולם הזה ואת העולם הבא בשביל כאלו שטויות ? זה פשוט לא נתפס..וכבר ידוע לנו שהרהור יותר חמור מעבירה.אם היינו אומרים לאותן בנות , שיצאו לרחוב ..לטייל , אבל מה ?הפעם בלבוש מינימלי בלבד , אני בטוח שאף אחת לא היתה מסכימהאז איך באינטרנט , או בכל מקום אחר , הן מרשות לעצמן להראות את התמונות שלהן לכל מי שרק חפץ ? ושוב , אני כרגע לא מדבר על העולם החילוני , שהוא מעיקרו ומבסיסו מוטעה והולך בדרך השקר , אבל אנחנו כאנשי אמונה , אסור שיקרו דברים כאלו אצלנו.
וכבר כתב רבי שמעון בר יוחאי , "בחורי ישראל מתים ונחטפים על הגבול, בעוון פריצות, זימה,ניאוף וניבול הפה".
ואמר הקדוש ברוך הוא , על כל העבירות אני מוכן להיות איתכם ולסלוח , אבל כשזה מגיע לחוסר צניעות נאמר "ושב מאחריך" , פשוטו כמשמעו השם יתברך פשוט עוזב את אותו אדם..
יש סיפור על ידוע על הבבא סאלי ( אנחנו כמובן לא בדרגות האלו , אך מכאן אפשר ללמוד כמה חשוב הנושא)
פעם אחת יצאה הבת של הבבא סאלי מחדר לחדר (בתוך הבית) , עם חלוק , ועוד חלוק עליה , הוא ישב שבועיים בצום , איך קרה דבר כזה שהבת שלו יצאה מחדר לחדר ויש גברים בבית , ברגע שהבת שלו החטיאה את בחורי ישראל , שבועיים הוא ישב בצום לכפר על העוון.
היופי האמיתי של בת ישראל זה שקר החן והבל היופי , יראת שמיים של אישה זה נקרא יופי.
הגמרא במסכת שבת אומרת מדוע נקרא "עוז והדבר לבושה" ? לבושה זה אותיות "לא בושה" , אישה שהיא לבושה בצניעות אמיתית לא תתבייש לעתיד לבוא.
הקדוש ברוך הוא רואה הכל , ולא סתם כל בוקר אנחנו פותחים בפסוק " שיויתי השם לנגדי תמיד" , אנחנו צריכים לראות את השם הטוב תמיד , בכל רגע ורגע לנגד עינינו , וכי הוא לא רואה אותנו ?בחדרי חדרים השם נמצא איתנו..בנות יקרות , אם אתן רואות מישהי שקצת פורצת את גדרי הצניעות , גשו אליה , בצורה הכי יפה והכי בוגרת , ותסבירו לה כמה זה אסור , כמה הקדוש ברוך הוא מתרחק ממי שאינה שומרת על צניעות..הכוח שלכן חזק , בתוך החברה עצמה להשפיע , לקרב עוד בת רחוקה , עוד חברה שקצת קשה לה ללכת בצניעות ..כי הרחוב היום מאוד מפתה , אבל השכר שתקבל אחת שהלכה בצניעות , הוא עצום ואין שיעור לגודלו.
יש לנו בנות צדיקות , שהולכות בצניעות , שמקפידות לא להתרועע עם גברים לפני החתונה , ואשריהן ומה טוב חלקן , ובזכותן אנחנו עתידין להיגאל .
יהי רצון שנשמע את קולו של המשיח , ונתבשר בשורות טובות..
אני ממש אשמח לתשובה