או איך אתם מגדירים עדינות בכלל, לבחירתכם.
(אולי יעזור קצת להבין את השרשור שלמטה)
או איך אתם מגדירים עדינות בכלל, לבחירתכם.
(אולי יעזור קצת להבין את השרשור שלמטה)
ולו רק בשביל להקפיץ את השרשור 
להרגיש בטוח ופתוח איתה בלי לפחד מלהפגע.
ובטח שבלי להפגע בפועל 
אלה מידות שיפות לכל שותף לחיים. שילוב של רגישות, ענווה, יכולת להכנע במקום להלחם על הכבוד.
[מיותר לציין שזה אמור להיות הדדי...]
פסידוניתמישהי עדינה.
אבל דעתנות זאת לא מידה טובה בעיניי, גם לא אצל גבר.
לי זה נראה כמו הנטיה להגיד בדווקא את דעתי ובלי שום קשר לאמת
שוב, זה לא דיון לשוני, אם מישהו רוצה אפשר לפתוח כזה בנפרד. לדידי דעתנות מראה על חוסר בענווה, אבל אני לא המחליט על הלשון.
נשאיר ל@פסידונית את הבמה לקבל את התשובה שהיא רוצה, ואת הדיון הלשוני, אם מישהו רוצה לעשות, אפשר לפתוח בנפרד.
פסידונית
נורופן.
)
געוואלד
מור ולבונהלאידת מה בקשר לידיים הקטנות והקטנטנה, מכירה הרבה נמוכות וקטנטנות מופרעות למדי... אבל מניחה שזה דרך להמחיש, וקטנטנות שהן גם עדינות זה בהחלט המחשה מושלמת....
אבל כן,
עדינה היא מישהי שמדברת בנחת ובשקט בשקט, ולא יודעת להתעקש - גם במקומות שאולי היה כדאי.
ונו, אני לאידת איך להמשיך, פשוט, עדינה כזאתי.
אולי גם ההפך ממופרעת ומכייפנית, אחת שצריכה את השקט שלה, והבית שלה
ובמקומות חדשים היא נאלמת דום
וכשהיא שומעת בדיחה ממש מצחיקה- היא תחייך בנימוס, ולא תתגלגל מצחוק. (היא מנומסת באופן כללי, ולו בגלל שהיא מדברת בשקט...)
אה-
היא פשוט לא ישראלית![]()
אבל את טעית בהבנת מטרת השאלה 
פתחתי את השרשור כדי שלדיונים שמתקיימים בשרשור המקביל תהיה אפקטיביות.
כששניכם משתמשים באותה אבל כל אחד מפרש אותה בצורה שונה לחלוטין לוויכוח אין הרבה משמעות.
פסידוניתפשוט ההנחיות שנתת היו כל כך ספציפיות שהרגשתי לא נעים 
פסידונית
איך גברים יגדירו עדינה ואיך נשים יגדירו את זה חח
למה משום מה יש לי הרגשה שאין תיאום ציפיות...
מה שמצוי שבחור מחפש בחורה עדינה, לא קשור לתחושת העליונות שלו עליה.
אני מבין את העדינות כאינדיקציה ליכולת ההכלה ולקשב שלה, שהם המבוקש העיקרי שלו בבת זוג. בד' אמות של הבית אנחנו מחפשים את הנחת, ההרמוניה ומצפים לצמצם כמה שיותר אתגרים פוטנציאליים - מה שמשרה עלינו אווירת ביטחון (באותה מידה אנחנו נוטים לפסול אנשים על סמך דעות והשקפות סותרות, שמוציאות אותנו מאזור הנוחות שלנו). המשפחה היא מחסה רגשי מאי-היציבות של העולם הגדול. הבקשה ל"עדינות", "נשיות" וכו', הן המקבילות לבקשת ה"קרביות" וה"גבריות" אצל נשים (סליחה שאני לא מדייק בסמנטיקה). אלו פשוט אופנים שונים להשיג את אותם נחת וביטחון שחסרים בשגרה.
כמובן, עדיין אפשר לבקר את הדרישה הזאת, אבל זה לא שטחי.
אשמח לשמוע חיזוקים או ביקורת.
(@נורופן. - מתייג כי נתת לי את ההשראה לרעיון הזה בתגובה שלך).
בהגדרות של "גבריות" ו"נשיות" בכוונה השתדלתי להישאר כללי כי כל אחד לוקח את זה לכיוון אחר.
(דוגמאות ספציפיות אפשר ללקט משרשורים שפותחות בנות על כמה חשוב להן: שהיה בקרבי/ יהיה "מוביל"/ יחזר אחריהן/ יהיה גבוה מהן/ שהוא יתעסק בכסף/ יהיה X, Y, Z...).
לא טרחתי לציין שלשום מין אין בלעדיות על תכונות נפש, זה פשוט ומובן מאליו.
אני מבין מדברייך הסכמה עקרונית למה שאמרתי או אי-הסכמה?
(וכדרך אגב: רק מעיר שהשימוש ב"מגדר", ממש לא מקביל ל"מין". מגדר זו הגדרה עצמית של האדם בלי קשר לתכונות הפיזיות המולדות שלו, דהיינו לרבות בעלי נטיות הפוכות... ברחוב החילוני המשמעות ברורה).
(אולי 'שרה באוהל' - אבל זה מראה יותר על נחבאות אל הכלים ולאו דווקא על עדינות)
רבקה
ככה לבהות בי כל הטיול ואז בום לא יוצא מזה כלום?
אע....אני טיפש
כשהיא באה לקחת את המלח הייתי צריך להקדים את אחותי להביא לה ואז להחזיק את זה
ולא לתת לה ולדפוק חיוך..
* או היא או אחרת.
בע"ה.
הכל לטובה.
מבקש אמונהאחרונהאבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳