מה ההבדל?להבת-כוח

השאלה הזאת עולה הרבה פעמים. מה ההבדל ביננו לבין הגויים?

מה ההבדל בין מה שאנחנו מייצגים?

שמעתי שאין להם נשמה, זה נכון?

וכו', וכו'. תפיציצו במידע אם לא אכפת לכם.

תודה!

תמקדי יותר. זה נושא רחב מידי...אחד מאלף
...להבת-כוח

יש להם נשמה? אין להם נשמה?

מה ההבדל בין מה שהקב''ה מצפה מהם, לבין מה שהוא מצפה מאיתנו?

אוף לא יודעת, אפילו מקורות הלכתיים לגבי ההבדל ביננו לבין הגויים. אני ממש אשמח.

אין להם נשמה.אחד מאלף

בס"ד

אין זה המקום, אבל יש 5 חלקים רוחניים באדם: נרנח"י- נפש רוח נשמה חיה יחידה.

לגויים יש אומנם נפש, אך אין להם נשמה...

אנחנו אמורים להיות אור לגויים. בניו של מקום. לנו יש תרי"ג מצוות ולהם 7...

..להבת-כוח

אני רוצה להוכיח שאנחנו מיוחדים מהם, איך?

זה נכון להגיד שיש הבדל גדול בין יהודים לגויים, אבל מה הייחוד שלנו, שלהם אין?

אני צריכה לבסס את הדברים, ולדעת שהם נכונים לפני שאני מעבירה אותם הלאה, לכן אני ממש ישמח למקור אחד או שניים

ואחד מאלף, ממש תודה!~

אני לא חושבת שאנחנו מובדלים מהם בצורה רעה ז"אאוהבת את אבא

בס"ד

שהם רעים, לא טובים, לא הכל. אלא אנחנו יותר מיוחדים. במובן של אנחנו "העם הנבחר..".

ארחיב יותר מאוחר.

...להבת-כוח

לא בצורה רעה, בכלל לא. אלא, אני חושבת שאפשר להתגאות על העובדה שאנחנו יהודים.

אם אני אגיד שיש הבדל בין גויים ליהודים, איך?

במה אנחנו מובדלים?

יהודי וגויאחד מאלף

בס"ד

יש 4 מדרגות בבריאה: דצח"מ= דומם, צומח, חי, מדבר.

הכוזרי מוסיף דרגה נוספת: נביא.

לפי דבריו, נביא הוא לא מי שמתנבא אלא גזע מיוחד של אנשים שראויים להשראת השכינה- עם ישראל.

יש לו מהלך מדהים ומרתק על זה (חייבים ללמוד מבפנים, שום דבר אחר לא שווה לזה!) על ה"גרעין" האלוקי שבעולם: אדם הראשון נברא בצלמו של בורא עולם. שת המשיך את הזרע שלו ו"קיבל" את הסגוליות האלוקית שדבקה בו, בשונה מקין. את שת המשיכו: אנוש, קינן, מהללאל, ירד, חנוך, מתושלח, למך, נוח. שכל אלו נשאו את "העניין האלוקי" אצלם, גרעין זה המשיל לעבור במשך הדורות והיה נחלתו של אדם אחד בלבד בכל דור, עד שה"גרעין" הגיע לאברהם אבינו.

מאברהם והלאה, ה"עניין האלוקי" חדל להיות דבר של יחידים, והופך להיות מנת חלקו של עם- עם ישראל. הסבר זה של ריה"ל, נותן עומק עצום להבנת כוחו ותפקידו של עם ישראל, ולהבנת גודל ההבדל בינינו לבין הגויים.

"עם זו יצרתי לי, תהילתי יספרו". אנחנו עמו וצאן מרעיתו של רבש"ע. בניו של מקום שתפקידנו ל"ספר את תהילתו", לגלות את שמו בעולם. מבחינה מסוימת אנחנו גובהים אף מהמלאכים!

במה ההבדל מתבטא? בתרי"ג מצוות לעומת 7. בנשמה. באמונה ב"סגולת ישראל" ובזה ש"ישראל שחטא ישראל הוא"- מה שלא קיים אצל הגויים, ועוד הבדלים רבים

ישנו ספר שלםקשקשן

העוסק בהבדל בין היהודה לגוי: "על ישראל גאותו" , מאת: הרב ישראל אריאל (ליבוביץ') מיצהר.

ניתן להשיג בטל: 1700700966 (גל עיני)

זה תמיד נשמע לי כאן גאוותני לומר את  זה,בקטנה
קצת קשה לומר שאנחנו ענווים,עם משפט קבוע שכזה-
"אנחנו העם הנבחר"..
סליחה:זה תמיד נשמע לי קצת גאוותני לומר **בקטנה
...להבת-כוח
זה גם שאלה ממש טובה, אני חושבת אבל שאנחנו צריכים להזכיר את זה לעצמנו, כי זה נכון. וכי הקב''ה בחר אותנו, צריכה להיות סוג של ענווה כאן.
תגובהאנונימי (פותח)אחרונה

בס"ד

שאלה גדולה שאלת וגם אני מנסה להבין, והנה מה שבנתיים העלתי בחקתי, ואני כותב בתימצות, בגלל שאותי לימדו שמדברים בפה ולא באצבעות(מאחד שלא כותב מהר...):

יש מה שנקרא "כח החיים" ואותו יש לכל בעלי החיים כולל האדם והוא נקרא "נפש" ולכן אפשר למצוא בתורה בבריאת החיות שכתוב "ותוצא הארץ נפש חיה וכו'" והפסוק הזה נאמר על החיות וכן בהמשך על האדם, ובזה היהודים הגויים וכל החיות שווים.

אלא שהאדם נבדל בזה שה' נתן בו נשמה "ויפח באפיו נשמת חיים" ודבר זה נאמר על כל האנושות (שהרי האדם הראשון היה כל העולם) כולל הגויים, אלא שאח"כ אדם הראשון חטא וירד ממדרגתו והגביר בעצמו את הרע עד שהיה נתון תחת ממשלתו אלא שעוד היה יכול לשוב לאיתנו הראשון והיינו למצב שהיה קודם החטא.

ה' נתן זמן ,עד לדור הפלגה לכל האנושות והיינו לבניו של אדם הראשון , לתקן את עצמם ולחזור למדרגה האמיתית שלהם כפי שהייתה קודם החטא, אך הם היו עסוקים בלחטוא , מי יותר ומי פחות, למעט קצת אנשים שהיו בסדר, כאשר הגיע דור הפלגה , ה' "הביט" בארץ וראה 70 אנשים שכל אחד מהם תיקן או קילקל כפי מה שעשה, אך אף אחד לא אצליח להתעלות ולשוב למדרגה האמיתית שלו חוץ מאחד יחיד ומיוחד ושמו אברהם.   ומאז ה' עשה שכל אחד מאלו האנשים יהיה ראש לאומה שלמה כאשר כל מי שיצא ממנו יהיה באותה המדריגה של ראש האומה, וכך נוצרו שבעים אומות שלכל אחת מהם ישנו אופי מסויים, ואברהם נפרד מכולם שהאומה שיצאה ממנו הייתה במעלה עליונה.

אך עתה יש לנו להבין מה יש בדיוק לאומות העולם? נשמה או משהו אחר? על זה עונה הרמחל:   " :ואמנם כיון שיש בהם בחי' אנושיות, אע"פ שהיא שפלה, רצה הקב"ה שיהיה להם מעין מה שראוי לאנושיות האמיתי, והיינו שיהיה להם נשמה כעין נשמות בני ישראל, אע"פ שאין מדריגתה מדריגת נשמות ישראל אלא שפלה מהם הרבה. ויהיה להם מצות, יקנו בהם הצלחה גופיית ונפשיית גם כן כפי מה שראוי לבחינתם, והם מצות בני נח"

ואם תשאלי אותי מה זה "כעין נשמות בני ישראל" ? איני יודע(כמו שאיני יודע מדוע המחשב אחליט לשנות לי את ה"גופן" ברוב חוצפתו...)

לסיכום:

למין האנושי יש נשמה

נשמתן של ישראל היא גדולה יותר ויש ביכולתה לשוב למצבה ההתחלתי ולזכות בחיי נצח.

"נשמתן" של הגויים קטנה יותר והיא כבולה ברע ואין היא יכולה להתעלות מעל מדרגתה ולזכות להיכנס לעולם הבא.

ישנם 2 דרכים שעל ידם יכולים גם הגויים "לצאת מכבלי העולם הזה"1. מי שיעמוד בגדרים של "חסיד אומות העולם"   2. מי שמתגייר 

במעמד הר סיני, ה' בחר בישראל כאומה שעליה יוטל תיקון העולם וישראל נכנסו בברית עם ה' ומאז ועד היום כל דבר שקורה בעולם נמשך מהתנהגותם של ישראל, משום שעליהם מוטל ולפי מעשיהם נקבע מה ה' יפעל.

הערה:

ספר התניא כותב שלישראל יש נשמה חלק א-לוק ממעל אך אינו מבאר מה בדיוק יש לגויים (לפחות לא בתחילת ספר התניא שזה מה שהספקתי לקרוא) והוא מסביר שישנה גם נפש בהמית שאצל הגוי לא ניתנת לתיקון ושורשה רע, ואצל היהודי ניתנת לתיקון,

כדאי לנסות ולאחד בין הרמח"ל (כל מה שנכתב למעלה זה הסבר של הרמח"ל שנמצא בספר "דרך ה'") לתניא ולהגיד: שאותה נפש שנמצאת בנו ומחייה אותנו היא הנפש הבהמית ובגלל שהיא קשורה לחומריות ולארציות היא מושכת אותנו למעשים ארציים כגון אוכל וכו' ובזאת היא גורמת לנו גם לעשות דברים רעים.

ולגבי הנשמה רק ליהודי יש נשמה חלק א-לוק ממעל ואותה ה"נשמה" שיש לגוי היא לא חלק ממעל אלה משהו אחר וכמו שגם הרמח"ל אומר "מעין נשמה" ומזה בדיוק איני יודע.

כל זה בקצרה, ויש עוד מה להבין, ושנזכה בע"ה להבין עוד.

בהצלחה.

כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר

עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.

בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.

נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1

...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.

האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע  נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?

מה?!?שלג דאשתקד

מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).

רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.

יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב

סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
היכולת להגיד 'טעיתי' בלי להתחמק ממש מרשימה. וראיתי כמה פעמים שממש יש לך את הכנות הזאת. יישר כח)
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' באייר תשפ"ו 20:31

(לבקשת הכותב)

"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?

האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?

מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)

מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".

לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.

אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.

אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).

אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף

אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7

אולי יעניין אותך