אני קוראת כאן תקופה..אחת מבחוץ
עושה רושם שיש כאן חבר'ה טובים וגם טובות.
שאלה לי אליכם בנושא שקצת מטריד אותי ומפריע לי. לי:
אתם חושבים שאין כאן שום בעיה בשיח המעורב הזה?
לא אחת אתם נוגעים בנושאים שהצינעה יפה להם.
לא יודעת, עצוב לי קצת, לא הייתי רוצה שבעלי יסתובב כאן..ודווקא עושה רושם שיש כאן אנשים עם ראש על הכתפיים. חשבתי בהתחלה שזה קשור למגזר שלנו- הסרוג
אבל עושה רושם שזה חוצה מגזרים.
אני מראש מתנצלת אם גורמת לתחושת חוסר נוחות. מעניין אותי מה אתם חושבים על זה.
זה מודע ומכוון או הגררות כזאת בלי לשים לב או אולי אידיאולוגיה לכתחילית?
נראה לי שאם המטרה היא לחפש שידוך דרך הכתיבה כאן - פחות בעייתי. אולי.
אני עצמי לא חפה מאותו עניין - כי אני צורכת הפורום הזאת כבר כמה שבועות..
מה אומרים?
אל תקחי רציני זה סתם פורום חרטא..אני בן לא בת
הנה שרשור שהיה כאן לא מזמן, בדיוק על זה..בעזרת השם
תודה על הקישור,אחת מבחוץ
היה מעניין לקרוא.
מופיעים שם משתמשים שלא כותבים כאן.
ומה דעת הכותבים כאן כיום?
היום זה בערך אותו דברעלומה!

רק שנוספו קצת מטומטמים שעושים הרבה רעש ואווירה קלילה

לא התכוונתי לפגוע במישהו\י מסוים

אווירה קלילה זה שווה למטומטמים?ענבל

הדוכס מירוסלב

מתחיל מכות?

חלילה. רק תוהה על ההגדרה.ענבל

לא, אסביר את עצמיעלומה!

נוספו מטומטמים

אנשים שעושים הרבה רעש

אנשים שעושים אווירה קלילה, לפעמים גם רעש

זה 3 סוגים של אנשים

כלומר יכול להיות שיש אנשים שעושים רעש והם דווקא לא מטומטמים ויכול להיות גם ההיפך, זה מה שהתכוונתי

אוקייענבל

שתדעי לך שאני ממש נפגעתי !!!קיפוד

את שכחת אנשים מטומטמים שעושים אווירה קלילה , וגם עושים רעש .

סתם .

אני מסכים . יש פה הרבה שרשורים חסרי תוכן או מטרה . יש פה גם הרבה שרשורים מתבכיינים וחסרי מטרה . כמו בכל מקום יש אנשים מכל מיני סוגים . אנשים בוגרים יודעים לסנן את החלקים שלא מתאימים או יודעים להחליט בעצמם מתי אי אפשר לסנן וצריך להתנתק ממשהו. בגלל זה השרשור הזה גם חסר מטרה .

אני מסכים שזה לא מכובד מצד בעל או אישה להסתובב פה .

אני לא חושבת שהיה צורך להשתמש במילה הזאתהפי
את צודקת, טעות שליעלומה!

עונה כמישהי שכל החיים גדלה בסביבה מעורבת.מור ולבונה
אין לי בעיה לדבר עם בנים, לשבת לסעוד איתם ללמוד ביחד למבחנים וכד'..
אבל במציאות- יש נושאי שיחה שהם טאבו. וזה ברור לכולם שזה לא ראוי ולא שייך לדון באותם נושאים כאשר אנחנו במפגש מעורב.
עם בנות אני מרשה לעצמי לדבר, להתנהג ולהציג את עצמי בצורה יותר מלאה כי הן לא יריצו בראש דברים אחרים.
לעומת זאת, אני לא חושבת שמכבודי לדבר באותה הצורה עם בנים.
אני חושבת שגם אם הייתי חילוניה הייתי נוהגת ככה. זה נטו בשביל הכבוד וההכרה בערך שלי.

האידיאל, שכך גם יהיה בפורום. יש כאן שאלות שמאוד לא נוח לי איתן.
לא כי אני חושבת שזה פסול לברר פשוט כי מרגיש לי שהדרך היא לא מספיק צנועה (לא רק במובן הדתי).
גם עם קלות ראש אני לא כל כך זורמת.

אבל אני בחורה עקרונית ולכן ככה זה עובד אצלי, ואני אוהבת את זה ממש!!
את צודקת. אני לא רואה מקום להתיר את זהפה לקצת
אבל זה קשה....

זה שזה קשה לא מצדיק את זה שזה קורה
אבל לי אישית יש כמה דברים יותר חשובים לעבוד עליהם לפני שאני מפסיקה את זה
ואת רואה מקום לאסור את זה?סטופ

לא כזה הבנתי איפה נעוץ האיסור בדיוק לדעתכם.
הרי כל הלכות צניעות וכו הן הרחקות מהרהורי עבירה ומקרבה לעריות.
עושה רושם (אני מקווה)
שאין פה חשש לאף אחד מהכיוונים האלה.
אני לא בטוחה אבל אני חושבת שיש איסור שלפה לקצת
קלות ראש בין בנים לבנות
כך זכור לי
אני טועה?

במידה ולא, מה שקורה כאן זה בדיוק זה
ורציתי להוסיף עוד משהו אבל זה נמחק בגלל שזה פורום פתוח
בפשטותסטופ
האיסור להקל ראש הוא כמו שאמרתי- אחד מההרחקות מהעריות.

(אגב, בפשט ברור כשהשו''ע מזכיר אותו שהוא מדבר על מפגש פנים אל פנים- ''אסור להקל ראש כנגדה''..)
את חושבת שלא יכול לצאת שום דברפה לקצת
לא טוב משיחה בין בחור לבחורה?
מצחוק באופן קבוע בין בחור לבחורה?
מנתינת יחס של בחורה לבחור או להפך באופן סדרתי?
אני לא חושבת.
אני בטוחה שזה יכול לגרום לבעיות ולדברים פחות טובים ורצויים, במיוחד לבחורים שמשתדלים לשמור על עצמם ולא לדבר עם בנות ביום-יום שלהם.
איזה לא טוב?סטופ
מתגובות בפורום? קרבה לעריות? וואלה לא.

אני אישית חושבת שש''א סתמית כן יכולה להידרדר למקומות בעייתיים
(א- כי היא עלולה להיסחף ולהפוך לאינטימית,
ב- היקשרות רגשית מיותרת ומזיקה. בלי קשר להלכה.)
ולכן גם כשהייתי רווקה לא עשיתי את זה סתם.

ת'אמת שאני לא מבינה איך אפשר לחיות בידיעה שכנראה ה' רוצה שתעשי משהו אחר ואת עושה אחרת.
אם אולי זה אסור- אז מבררים. לומדים.
רואים שמותר- תפאדל.
רואים שלא- מקשיבים לה', הוא יותר חכם.
לגבי הסיומתפה לקצת
אז אני מבינה שלך אין עבירות
ואין קשיים
הכל שחור לבן
אשרייך צדיקה!
סטופ
כמובן שדיברתי על דרך חיים ולא על נקודות חולשה וכדומה...😐

(כשאנחנו יודעים שמשהו אסור אנחנו משתדלים להימנע ממנו, וגם מצליחים יותר בד''כ, מאשר כשאנחנו לא לגמרי בטוחים מה הדין ומה מקורו וכולי... את לא מסכימה איתי?..)
תראי ,אני מסכים שיכולהמתן תורה
להיות בעיתיות בזה שהפורום בעצם מעורב, אבל אני חושב שזה יותר תלוי באיך הדיבור כאן נראה...

ז''א כמו מקומות רגילים בחיים- עבודה, לימודים וכו' והסביבה מעורת אבל אנחנו שומרים על גדרי צניעות- לא נכנסים לשיחות אישיות מדי, לא מפתחים קרבה וכו'- אז גם כאן בפורום, חשוב לשים לב שזה מקום מאוד חשוב שיכול ממש לסייע לבנים/ות בסיטואציות שמחפשים עצה אנונימית....
אז לדעתי לפורום יש תפקיד מאוד חשוב, וקצת לא שייך לוותר על זה, אבל את צודקת שחשוב להקפיד על גדרי צניעות גם כאן ולא לפתח שיחות אישיות וכו'👍
אוקי. תודה לך ולאחרים על התגובה.אחת מבחוץ
עונה שלא לםי סדר..
השאלה שלי לא מופנית למי שלכתחילה רואה ערך בחברה מעורבת וכו, איתם אין לי בעיה.
אלא על כאלה שנגד..
חלק מהשיחות כאן בין בנים לבנות..איך נאמר?
אם כבר יש עניין עדיף כבר לעבור לתכלס
ובחלקים אחרים אני בהלם ממידת הפתיחות של החברים כאן ולפעמים אפילו קצת מתביישת ..
ואם לא,
לא יודעת, נראה לי ממש לא מתאים ובאמת עצוב לי שככה ויכול להיות שאני קצת תמימה .
קראתי כאן שיש כאלה שמחפשים בנות ששואפות להקים בית של תורה, קדושה, צניעות. איך זה מתיישב?
האדם הוא לא מי שהוא חושב שהוא נתפס בעיני הסביבה..

ומור ולבונה, ישר כח מעריכה אנשים כמוך.

סיימתי לומר את דברי.
הצלחה גדולה לכולם.
אברח למקומי טרם אשאב..
יש כאן גם וגםmatan
בד"כ מי שלא מפריעה לו חברה מעורבת הם אלו שמתנהגים בצורה הזו על גבי הפורום.
לכל אחד מאנשי הפורום יש גבולות שונים בין בנים לבנות ולכן גם יחס אחר.
מי שחושב שאין שום מקום שיהיה דיון בין בנים ובנות, לא נמצא כאן.
בפורום כזה נמצאים רק מי שחושבים שיש מקום לדיון בין בנים ובנות וכל אחד יציב את הגבול במקום אחר.
מי שחושב שהשני מתנהג בצורה לא ראויה, מבין שהוא לא השופט של השני, ואם לא התייחסו אליו בצורה הזו, אין לו מה להעיר להתנהלות בין שני אנשים על פי מה שמקובל עליהם.

בקשר לבתים של תורה, קדושה צניעות - הם כנראה לא חושבים שהשיחות הללו פוגעות בזה
אממ בכל מקרהמתן תורה
יפה על הכנות, תכל'ס קריטי ממש לשים לב למה שהעלית... 👍
זה שאלה של עד כמה נכון לעשות עירבוב בין המיניםקוד אבל פתוח
שאלה קשה, שלכל אחד יש תשובה שונה.
יש כאלה שחושבים שמותר לכתחילה לעשות סניף של תנועת נוער מעורב. ויש שיגידו שגם במקומות העבודה צריך הפרדה מוחלטת.
מאחורי כל דעה כמובן יש רבנים גדולים, ת"ח.

אין פה טובים יותר או פוחות, או 'מגזר סרוג'. זה נטו תפיסת עולם, והבנה שונה של גדרי ה'צניעות'.
לי נראה שסך הכל מדברים על עניינים חשוביםבינייש פתוח
והדברים נכתבים באנונימיות ולא ברבים.זה אמנם פתוח לרבים אבל כשאנשים רואים את זה אס בינם לבין עצמם. וההתעסקות בדברים האלה לא גדולה. אבל עדין זה בעיתי אולי כדאי שדברים רגישים ידונו עליהם באישי. אני חושב שאני אשאל רב
שאלתי את ראש הישיבהבינייש פתוח
והוא אומר שבדברים שהצנעא יפה להם שישאל רב ויתיעץ על הנושא והאם יכול לפרסם את השאלה בפורום.
אני מבינה את מה שאת אומרת.אופטימיות
צריך לזכור שיש פה מגוון רחב של סוגי אנשים בעלי רמה דתית שונה. עניין משמעותי בהקשר הנל,כי הדעות יהיו לכאן ולכאן בנוגע לעצם הערבוב.
לכן הדבר גם משפיע על ההסתכלות בדבר 'בעייתיות'  השיח המעורב ועל מידת הקונקרטיות/הצניעות שבשיח שעל גבי הפורום.

מסכימה איתך *לגמרי* לגבי שרשורים שניתן לומר על הנושאים שמתדיינים בהם: "שהצינעה יפה להם". היו כמה בעבר שעוררו בי שאלות, ובאופן אישי נמנעתי מלהגיב בהם מפני הבושה. מה אפשר לעשות עם זה? נראה לי פשוט לא לקרוא. כאמור,הקשת להגדרת המושג דתי מאוד רחבה בהקשר הנל.

האם עצם השיח המעורב שלילי? אולי..
באופן כללי אני מרגישה שבפורום אפשר ללמוד ולקחת את הטוב. יש אולי גם דברים שפחות הייתי רוצה לדעת(אבל לפעמים זה טוב). בהנחה שאתם מביני עניין-תדעו לסנן ולקחת בפרופורציה תגובות כאן ביחס למציאות.
אם השאלה היא על התגובות בין מין למשנהו, אז זה לגמרי תלוי איך כל אחד/ת מכאן לוקח/ת את התגובות פה.  אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שאני סוג של *אמצעי* להבעת דעה של אחרים. כלומר,גם אם בחור הגיב לי, אני לא לוקחת את זה במכוון אלי ספציפית.

לגבי "קלות הראש" שנראת על פניו משיח שאינו ענייני וקונקרטי ע"ג הפורום, אז לענ"ד המרחב הוירטואלי בהקשר זה משרה מן תחושת שיחרור כזו שבמציאות לבטח לא הייתה קיימת באותו אופן אצל מי שמקפיד שלא לדבר שלא לצורך עם בנות .
לכן ,גם בחור/ה ממש טובים ואיכותיים שבמציאות לא היו מדברים זה עם זו -  'חוטאים' (לא מצאתי מילה אחרת)בשיח שאינו ענייני דווקא על גבי הפורום.

[משתפת-לפני כמה ימים דווקא חשבתי על זה(עקב פניה 'מצלצלת' של ניק שידע שאני לא מדברת עם בנים והפנה את תשומת ליבי לעניין), שלפעמים יוצא שאני פחות עניינית בשיח שכולל בנים על גבי הפורום וזה יכול להראות שלילי.
האמת? אני לא יודעת אם זה איסור. וזו שאלה..אבל *בשבילי* מספיק שזה נתפס כשלילי זה חבל לי , כי זו *בכלל* לא המהות שלי. אני יודעת במציאות להציב גבולות מאוד ברורים, כי אני בחורה ששומרת על עצמה ולא מדברת עם בנים ביום יום, ומי שמכיר אותי יודע. אז אולי צריך גם פה לא להגזים;) ]

מה הפאנצ'ליין ?  שאין לי תשובה מוחלטת וכדאי להריץ לרגע *שוב* בראש לפני שמגיבים מה מטרת התגובה שלי, וכך להיות יותר ממוקדים.

בסה"כ האוירה טובה ואיכותית . ב"ה!
אני חייבת לומר לכולם פה בגילוי לב שהפורום לרוב מתדיין בנושאים מאוד חשובים שגורמים לי דווקא ההפך,להגיע לחיזוק רוחני. אז תודה לכולם
אני חושב שזה קצת שונה...מאזין אל הקולות
כי באמת אין בעיה מהותית, בשיח הזה. יש בעיה עם מה שזה גורר... יש במידות הראיה פיסקה שמסבירה את זה: "מדת הצניעות גורמת טובות רבות בעולם, ומתוך-כך היא זוכה לדחות מפניה דברים שהיו טובים מצד עצמם, אבל כיון שמפני יצר האדם וכחו החלש יגרמו לפרוץ במדת הצניעות, שהיא קיומו של העולם הרוחני והחמרי. מדת האהבה והידידות, בכל הסימנים והדבורים הנוחים, הי' ראוי להיות שוה בין המינים, אבל מפני יקרת ערך הצניעות נדחית מדת דרך-ארץ ממקומה עד שלא לשאול בשלום אשה. הצנוע מכיר כי לא מפני שנאה על המין הוא מתרחק ועושה גדרים כי-אם מפני התכלית הכללי היפה"

אני חושב שבפורום בעיקרון אין בעיה. כיוון שאנחנו לא מכירים את האדם שמעבר לניק, לא שומעים את קולו, לא רןאים אותו...ואני אישית לא רואה דרך שזה גןרם לדברים לא טובים ממש. שיחות אישיות יכולות לגרום טיפה יותר...ועדיין יש אנונימיות. ולכן קיום הפורום הוא לגיטימי לגמרי.

אכן, אם מישהו מרגיש שזה ניסיון בשבילו, או מרגיש שהואעובר גבול מסוים וזה לא טוב לו-אולי שלא ייכנס לפורום. אבל זה שיקולים אישיים..יש עוד דברים שאולי לא ראוי לראות ואנחנו רואים לפעמים.(סדרות וכו)
בעיה בעצם קיום הפורום, כמו שיש בעצם קיום סדרות, אני לא רואה..
מה זה סדרות?[ בכללי]נפש חיה.

כמו סרט רק מחולק להרבה פרקיםברגוע

חח את באמת לא יודעת מזה סדרות?לב אוהב

מבטיחה לך שלא ידעתי עד ההסבר!נפש חיה.

אשרייךצריך עיון
ואווווו.....קדושה משהולב אוהב

אני כאילו עדיין בהלם חחלב אוהב

אניודעת מה זה סרט אבל אפפעם לא הבנתי מה זה סדרה.....נפש חיה.

וואו נפש יצדיקה!!! זה ריגש אותי עכשיו מור ולבונה
וגם גרם לי להבין שזה הגיוני שלא תכירי את הביטלס
זה באמת ראוי להערצה. בפרט שהיא כן באינטרנט...לב אוהב

לא נכון. בעיניי בכולופן זה לא כזה וואוונפש חיה.
השימוש באינטרנט אצלי מסתכם כאן ובמיילים
אולי באתרים ספציפיים
.וזהו בערך.
בעינייך... חחלב אוהב

בד"כ אנטרנט מלווה בעוד סממנים חוץ ממיילים וערוץ 7....

אפשר ליפול בקלות אם אין חסימה של אתרים

נכון.נפש חיה.
עדיין
אני לא בטוחה שזה קשור לאתרים מועדים לפורענות
כמו שזה סתם חוסר הבנה
אולי בסיסי ואולי לא.

וחוץ מזה
כל אחד והנסיונות שלו לא משנים התחומים.
אני יודעת בערך מכל דבר. וגם עושה סלט מכולם בערךנפש חיה.
זה לא צדיקה
הייתי אומרת בורות מסויימת

מכתש שצריך טיפול.... או שלא.
לאידעת.
לא לא... לא צריך טיפול.מור ולבונה
למעט הסידרה נמלטים אני בכלל לא בעד טלויזיה. אז לא הפסדת כלום.
אה...מה זה נמלטים? טוב לאחשוב. בכל מקרה- יש בי משהו שלא כזהנפש חיה.

מכיר את כל החידושים [במובן מסויים]

אפשר וכדאי לשמור על הגבולות, גם במה שקוראים...הדוכס מירוסלב

יש הרבה דרכים להמנע מקלות ראש גם בפורוםלב אוהב

באופן כללי זה פשוט לרשום באופן קריר כאשר מדברים למין השני.

שזה אומר: בלי סמיילים, בלי להחמיא באופן אישי, לא להגרר לבדיחות אחד עם השני 

ובקיצור: להיות עניניים, להרגיש כאילו אתה/ את נשוי/נשואה. אני בטוחה שבהרגשה כזו נזהרים יותר.

לי אישית זה עוזר. ולא תמיד אני מצליחה, אבל לפחות זה במודעות...

את בהחלט מעלה נקודה חשובהאורות הכתובה
אני די מזדהה עם מה ש@אופטימיות כתבה

צריך לשמור על גבולות.
אני משתדל לעמוד בהם
היו מקרים שהרגשתי שחציתי את הגבולות שלי, ואני משתדל לחשוב האם אני נוהג נכון. (איך אני נוהג? חייגו אפס חמש אפס אווטינג אווטינג אווטינג שלוש שבע שתיים וחצי)

אני פה כדי לקרוא, להחכים, ללמוד, להשמיע, לכתוב. ואני בהחלט רואה את המקום הזה גם כאופציה להכיר, אם זה נראה רלוונטי. מבחינתי אין עניין סתם להתקשקש עם בנות, אבל הפורום זו פלטפורה נוחה סה"כ להיכרות למטרת נישואין.

ואני בהחלט מסכים איתך שיש נושאים שלא שייך לפתוח בפורום פתוח, כל שכן פורום מעורב.
👍אופטימיות
באמת נושא חשוב .
חחח..יש משהו בדברייך ,אפילו יותר ממשהו..אוראל1234
יש כאן כמה שהחיבה הוירטואלית ביניהם ניכרת לעין כל,
רק שאני הייתי מציע להם לעבור לפסים מעשיים. אם כבר אז עד הסוף וכמו שצריך
אחרת זה בהחלט לא ראוי באופן הזה.וגם אני לא הייתי רוצה שאישתי תפרלטט עם כל מיני גברברים על גבי פורום..
גם לדעתי זה לא תקין, אפילו שמדובר במקום ווירטואלי.לחפש את האור
עבר עריכה על ידי לחפש את האור בתאריך כ"ב בסיון תשע"ז 17:28

בס"ד

דואגים לא לכתוב תגובות שאינן ענייניות לבנות.

לא שולחים סמיילים לבנות כולל:     ;)   והשאר....

ואם רואים משהי/משהו שחושבים שיש פוטנציאל לקשר איתם, פשוט פונים באישי ושואלים. ולא מתחילים לצחוק איתה/איתו בפורום על מנת "לגשש".

מאמינים שה' הוא המזווג , וכמובן שצריך לעשות השתדלות אבל צריך לעשות אותה כפי שהוא חפץ שנעשה אותה. אז עושים כפי איך שהוא חפץ ובוטחים בו.

ויש כאלה שמראש לא נכנסים לפורום - לא פחות מעריך אותם.

אני לא רואה בעיה בלהחמיא לבחורה על תגובה שאני אוהבבינייש פתוח
או "לגשש" ולשלוח סמיילים
לא הדעה שלי ולא הדעה שלך משנות פהלחפש את האור

בס"ד

(ואני כותב את הדברים גם לעצמי)

הראיה שיש אנשים שגם לא רואים בעיה בלתת כיף לבנות או בלא לשמור נגיעה או ברק ללכת עם סרט במקום כיסוי ראש ואו ואו...

אבל האמת שזאת לא באמת בדיוק הסבר הראיה באופן שלם.

משער שתסכים איתי שחלק מהעניין בקיום המצוות וקבלת עול מלכות שמים הוא שגם מצוות שאינן מובנות לנו אנחנו מקבלים ועושים.

לא בטוח אם הייתי רוצה לקבל את ציווי כל ההלכות של הנושא הזה (ואפשר ללמוד מזה גם לנושאים אחרים) ממשהו שמשתווה לי בחוכמתו.

אם היינו מקבלים את ההלכות האלה ממשהו שהיה שווה בחוכמתו לחוכמת בשר ודם אז באמת היה שייך להתפלפל ולהגיד את ההרגשה האישית של כל אחד ואחת ביחס לדברים ולפי זה לקיימם...

הרי ההוא לא רואה בעיה ברק לתת כיף.

וההיא לא רואה בעיה ברק לגעת.

וההם לא רואים בעיה ב...

אז איך ניתן לדעת מה בדיוק הגבול העדין שבו לא מזיקים לקודש הקודשים הזה?

הרי מי קבע שמגע מזיק ושרק לצחוק עם עמיתה לעבודה זה לא?

מי קבע שאורך כזה זה תקין וכזה זה לא?

מי קבע שדיבור כזה תקין וכזה לא?

לא סתם אמרנו במעמד הר סיני "נעשה ונשמע", קודם נעשה ואחר כך נשמע ,קודם נעשה ואחר כך ננסה להבין את הטעם עד כמה שיידנו משגת. הרי קבלנו את התורה ממי שאין לחוכמתו גבול וסוף.... ורק הוא יודע באמת ברוממתו להגיד לנו מה משפיע באמת על הנשמה פנימה לטובה או לא חלילה, שרק הוא באמת יודע באמת מה משפיע על דברים עמוקים מיני ים בנשמתנו ועד כמה... גם אם איננו מרגישים זאת וגם אם זה אפילו מוסתר מעיננו אנו.

השאלה היא מאיזה נקודת התחלה באים וניגשים לדברים, האם קודם אבין ורק מה שאבין אקיים חלילה, או האם קודם אקיים ורק אחר כך אנסה להבין עד כמה שאצליח ומבלי שזה ישפיע עלי על קבלת הדברים.

עכשיו אי אפשר לשפוט אף אחד ואי אפשר לדעת מאיזה נקודת התחלה ועם איזה נתוני פתיחה כל אחד התחיל את המסע... אבל השאלה היא האם היינו אנחנו אנו במסע ?

הא ידענו להגיד מה נכון ושלשם אנו שואפים גם אם איננו הגענו אליו עתה?

האם התקדמנו לא לאט/מעט מדי לא מהר מדי , לא בקצב של רינה ולא בקצב של יהונתן, האם התקדמנו בקצב שבו ה' חפץ שנתקדם בו אנו אנחנו? האם לא וויתרנו על להמשיך גם שקשה? הא שמנו את הנכון לנגד עיננו במסע?

מעלת הרצון(וכמובן שגם צריך מעשים), שנזכה...

אתה מערבב לדעתי בין שני נושאים...קוד אבל פתוח
אחד הוא לעשות מצוות (או לא לעבור עברות), שאנחנו לא מבינים את הסיבה להם. והשני הוא האם לעשות את זה זה בכלל עבירה.

אני חושב שנקודת המחלוקת היא לא אם אנחנו מבינים את זה, אלא אם זה אסור.

אני אישית לא מבין למה צריך לשמור נגיעה, אני לא חושב שלחיצת יד או חיבוק עם אחרות יפגע בקשר... אבל זה ההלכה, וככה צריך לעשות. על זה אין מחלוקת. גם אם אני לא מבין. אבל כשמדובר על לשלוח סמיילי, השאלה בכלל אם זה בעייתי. לא אם אנחנו מבינים למה זה בעייתי...
לכן כל אחד שואל את רבותיו לחפש את האור
אוקיי סבבה...קוד אבל פתוח
אני דווקא מאוד מסכימה איתוגמדיתלאגמדה
וחושבת שאם יש ישרות בסיסית אפשר להרגיש בהבדלים בהרגשה בין כשמגיבים לבין או לבת.. ואדם קרוב אצל עצמו.
אולי את צודקת...קוד אבל פתוח
אבל זה לא בהכרח שלילי...
מדויק, תודהלחפש את האור
דייקת את מה שהםריע לי בעיןפסידוניתאחרונה

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך