שאלה אל בנות הפורוםאגוזי

שלום,

לאחר לבטים רבים אשמח מאוד לשמוע את דעת הבנות שבפורום.

כאשר אתן יוצאות עם בני"ש (בדגש על מסלול הסדר בשיעור ד' או ה') - מה רמת הציפיה שלכן ממנו לגבי ידיעת כיוון מקצוע לחיים ? עד כמה זה קריטי לדעת כיוון ברור ? 

כמובן שישנם שינויים בעתיד ואין לדעת מה יקרה - אך בכל זאת, אני שם לב שכן יש רצון לדעת וזה משפיע על המשך הקשר. 

בתודה מראש חיוך

כשחושבים על זה... מעולם לא יצאתי עם בייניש 😰מור ולבונה
אבל אני יודעת שבחירת מקצוע זה דבר קשה ויש עליו המון לבטים.

לא חושבת שצריך להיות כיוון ברור וזה לא כזה רלוונטי לקשר שלנו.
רק ארצה לדעת שיש לו תכנון עתידי ללמוד.
אחרי שהוא יסיים את המסלול, שילך לייעוץ אם הוא רוצה, יעשה פסיכומטרי ובנחת יחליט.

(אני החלטתי 4 חודשים לפני תחילת הלימודים).
תודה רבה אגוזי

למה זה לא מפתיע אותי.זית שמן ודבש

שאלה טובה.. יש מצב כי אתה מתיימר להכיר אותי לפי התגובות שלימור ולבונה
או כי אתה לא יודע מהי ההגדרה של בייניש
איך את מגדירה בייניש??זית שמן ודבש

עשה/ עושה הסדרמור ולבונהאחרונה
וכבר כתבתי כאן שהגדרות הן אוניברסליות ולא פרסונליות....
כשתגיע לגשר בעז'ה תחצה אותוזוהרת בטורקיז

הגיוני מאוד שכרגע אין לך כיוון כל כך.כי עכשיו החיים שלך הם תורה.

אני פחות דוגלת ומאמינה במירוץ החיים.

בעז'ב כשתסיים צהסדר תייהיה לך שנה שלמה לפסיכו לעבוד ולהרוויח קצת כסף ואז לחשוב מה תרצה ללמוד.

תודה רבה אגוזי

לענ"ד אם הוא לקראת סיום הישיבה חשוברחפת..

שכן יהיה לו ברור בין מה הוא מתלבט, בכללי, גם אם על דרך השלילה. להרגיש שהוא כן חושב באופן אחראי על זה ולא אהלה בבאלה.

נקודה שנראית לי חשובה גם לעצמי, לא להיות מקובעת, להבין שהחיים יקחו אותנו ותמיד אפשר וצריך "לחשב מסלול". לפעמים צריך לחשב אותו מחדש עם ביטחון ואחריות.   

(אם הוא מתכוון להישאר ללמוד, חשוב לי להרגיש שהוא חרוץ ואחראי. שיוכל לקחת אחריות כלכלית אם צריך.)

יותר ממה הוא רוצה ללמוד, הייתי רוצה לשמוע באיזה תחום הוא מעוניין להתפתח בחיים עצמם. ארצה לשמוע על ניסיון עבודה שהיה לו. כי זה מעניין אותי, לא כי זה ראיון עבודה. 

(אין לי מספיק ניסיון כדי לדעת איך זה משפיע על הקשר, אבל הגיוני לי שזה משפיע על הביטחון שהבחורה תרגיש ממנו, אם אפשר לסמוך עליו)

הארת לי נק' חשובה, תודה רבה ! אגוזי

תודה, חסכת לי שרשור (למרות שאני לא הסדר)ברגוע

(ואהבתי את החתימה אבל אתה בטוח שזה ציטוט מליקוטי מוהרן?)

בשמחהאגוזי

החתימה איננה ציטוט אלא יותר נכון הפשטה של הפסקה בליקוטי מוהר"ן ח"א.

ראיתי את זה בספר "אין מקום רחוק" וממש אהבתי את הצורה שהסבירו את זה. 

זה תלוי אם אתה נשאר עוד אחרי ההסדר או לאכמעין הנובע
(הכוונה, כמה זמן עוד אתה מתכנן להישאר בישיבה).

לימודים זה לא קל להחליט, לכן זה גם תלוי מה הצפי שלך בהישארות בישיבה.
אם נשאר לך עוד שנה הייתי מצפה שכבר עשית כמה גישושים ואתה מתלבט או כל דבר אחר, העניין הוא שיש לך כיוון ואתה רוצה ללמוד אבל עוד קצת מתלבט מה ללמוד או איפה (שתראה שאיכפת לך מחייך ואתה חושב לטווח ארוך ולא תשב סתם עם חוסר מעש ותתבטל).

אם אתה מתכנן להישאר בישיבה עוד שנתיים+ אז הייתי שואלת באופן כללי אם אתה מתכנן להישאר תמיד בישיבה ואם לא אז כמה זמן כן ומה מתכנן *בגדול* לעשות אח"כ (אם תואר או לא, טיול לתאילנד ), וממש לא הייתי מצפה שתדע על זה מעכשיו (מה בדיוק אתה הולך ללמוד). יש מספיק זמן..

העיקר בעיניי להראות שיש לך כיוון בחיים ואתה לא בטלן ולא תבזבז את החיים שלך. כי בנים כאלה שלא יודעים בכלל מה הכיוון שלהם, זה נותן איזה שהוא חוסר ביטחון ושאפילו הגבר הוא זה שנשען ולא ההיפך.
יכולה לספר מעצמי שיצא לי להכיר מישהו שגמר ישיבה ולא המשיך משום מה ללימודים ולא עשה עם עצמו משהו מיוחד (אשכרה ישב בבית), וזה נתן לי הרגשה כאילו אני האחראית כאן, אני יותר פועלת ממנו, שהוא לא הגבר כאן שיודע לקבל החלטות ועושה עם החיים שלו משהו. זה בעיניי מעלה הרבה סימני שאלה וגרם לי להרגשה שאם הוא לא מסודר ומאורגן בחייו הדבר האחרון שאני יכולה זה להישען עליו.
את עושה לכאורה הקבלה שיכולה להיות נכונההגולש האחרון
בין 'יש כיוון בחיים' לבין 'לא בטלן',
או במילים הפוכות- 'אין כיוון בחיים'=בטלן,
זה הכרחי?
מה תגידי נגיד על 'אין כיוון בחיים, אבל לשבת בבית זאת לא אופציה', כלומר אם אין לי מושג מה אני רוצה לעשות 'בחיים' אבל בנתיים מתעסק בדברים צדדיים
גם זה מפריע לי. גם זה ירגיש לי חוסר ביטחון איתוכמעין הנובע
או שיהיה בישיבה וילמד תורה או שילמד מקצוע.
למה לבזבז את החיים ולמרוח בעבודות סתמיות??
התכונת להגיב לי.?כוס ברוח

לא, הגבתי לגולש.. כמעין הנובע
אהה אופס...סליחה פשוט זה התריע לי שיש תגובה...כוס ברוח

וקראתי וזה היה נשמע רלוונטי לשלי

אולי בעיה במערכת או משהו.. מצטערת כמעין הנובע
אבל על שלך הגבתי לי בלב או בראש..

אני תוהה לעצמי אם הבנתי בכלל את הנקודה הסופית שלך. תסבירי לי?
אממממכוס ברוח

הנקודה הסופית סופית?

נראלי היא שלמרות שנורא בא לנו על מישהו שמלכתחילה יש התאמה גם בנק' הזו(שהיא די עקרונית כן?) בסופו סופו של דבר זה עיניין של כימיה.

ואם מישהי שמאוד עקרוני לה שהבנאדם יהיה סגור על מקצוע ויכניס כסף כמו שעון שוויצרי בסוף בדיעבד עשויה למצא את עצמה מאושרת עם מישהו שממש לא מתאים לקריטריון הספציפי הזה.

פשוט צריך בהירות הדרך.

מקוה שהצלחתי להסביר

זה לא העניין של כסף או לא (לפחות בעיניי).כמעין הנובע
הצגת את הלימוד תורה מול לימוד מקצוע -
אני מדברת על לימוד תורה או לימוד מקצוע מול עבודה בעבודות מזדמנות או סתמיות בלי מקצוע ממש כאשר הבן עזב את הישיבה.
מה דעתך על זה?
אהה עכשו ברור..כוס ברוח

אממ כמובן שעדיף שישר ילך ללמוד ישר.

אבל כמו שאמרו פה. לא לכולם זה מתאים(ויכול להיות שמי שמתאים לו לעבוד כל החיים בעבודות מזדמנות או עבודה קבועה בלי תואר זה לא מי שמתאים לי אישית...אבל הוא עדין אופציה קיימת במערכת...)

וכמו כן,לבנים לוקח פי כמה וכמה זמן משום מה להיסגר על מה הם רוצים ללמוד.

אז אולי כן שווה לתת צאנס למישהו שאומנם כבר עזב את הישיבה כי כבר לא מסוגל ללמוד יותר ועדין לא מצא את התואר הנכון בשבילו(בהנחה שמעוניין ללמוד תואר), זה כן טוב שיעבוד במשהו.

אולי בעיניי ובעינייך זה נכנס תחת ההגדרה בזבוז זמן, אבל מי אמר שזה לא פרק זמן הכרחי בשבילו להתארגן על עצמו?

אולי. אבל זה יפריע לי אישיתכמעין הנובע
מפריע לי בטלה ושאנשים לא רציניים ולא עושים עם עצמם משהו
ברגע שאני כן עושה, זה נותן לי להרגיש שאני מעליו. שהוא כרגע לא עושה כלום לכאורה (עבודות מזדמנות זה לא *משהו* בהגדרה) ואני כן עושה ומתקדמת.
אני איתך.אופטימיות
אבל זה כשאני עובדת כבר בתחום לאחר לימודי תואר והוא עדיין לא סגור על מה הוא לומד.

זה באמת לא העניין של הכסף..זה הכיוון. הראש שחושב קדימה ולא חי את היום על בסיס עבודות מזדמנות.

מה שכן, באופן כללי פחות יפריע לי אם הוא בחור שעובד בעבודות מזדמנות *בשנה הראשונה* לנישואין, כי הוא רוצה לשבת ללמוד בישיבה כבסיס לחיי הנישואין-אז זה שונה כל עוד יש לו כיוון לתואר בו הוא מתכוון לעסוק לאחר מכן.
כי אני יודעת שזה שווה את זה שהוא לא לומד תואר כרגע.
מצד אחד אני מביןהגולש האחרון
מצד שני-
לא לכולם מתאים ללמוד מקצוע ולא כולם רוצים את זה, יש לא מעט דרכים אחרות ומגוונות להרוויח כסף (אם זאת המטרה)
חוצמזה שלא תמיד נכון להגיד 'לשבת ללמוד תורה או ללמוד מקצוע', אני לא מספיק מכיר ישיבות אחרות אבל אני יגיד על הישיבה שלי-
יש הרבה מאד שעושים מין תהליך כזה של שילוב תורה עם עבודה, נמצאים ברצינות בישיבה ובנתיים מתחילים דברים קטנים מהצד ולאט לאט עוברים מסטטוס של 'אברכים' לסטטוס של 'בעלי-בתים', ואני חושב שיש הרבה באידאל בשילוב היפה הזה של תורה רצינית עם לקיחת אחריות על החיים, אבל בגלל השילוב הזה חסרה ההחלטה של 'מה אני עושה בחיים'.
אבל כאן אתה מציג נקודה אחרת.כמעין הנובע
שהם ממשיכים בישיבה וכדי לפרנס אז עושים עוד משהו.
זה לא מה שהצגתי. הצגתי את העניין על בחורים שעזבו את הישיבה ומכאן לא עשו עם עצמם משהו.
לא היה מפריע לך?
זה בהחלט מפריע, גם בלי קשר לנישואים..הגולש האחרון
אני שואל מה את אומרת על מי שנמצא כרגע בישיבה, אבל אם תשאלי אותו מה הוא יעשה בחיים לא תהיה לו תשובה, אבל ברור שהוא לא ישב בטל.. (כלומר או שהוא יישאר בישיבה או שהוא יעשה משו', לאו דווקא ללמוד)

אני שואל כי כשאני מסתכל סביבי זה המצב של רוב החברים שלי, ולא נראלי שכולנו דפוקים..⁦
וזה חזרה לשאלה של הפותח ולתשובה הראשונה שלי. כמה זמן הואכמעין הנובע
עומד להישאר בישיבה?
אבל בתגובה לפותח וליהגולש האחרון
כתבת 'או ישיבה או לימודים',
ואני בא להראות את הצד השלישי, לעזוב את הישיבה בהדרגה, ועל זה טרם ענית..

חוצמזה שאמרתי שרוב חבריי בגילי שעומדים לסיים את הישיבה מקס' עוד שנה עדיין לא יודעים מה הם יעשו, אז אני שואל- משו' נדפק אצל כולנו?
כדאי שתתחילו לחשובאופטימיות
זה כמו שאנחנו הבנות באמצע י"ב לא היינו סגורות על מה ללמוד..התחלנו לחשוב..אט אט התגבשה החלטה.
אני חושבת שכל בנאדםסטופ
צריך לחשוב איך ומה הוא רוצה לעשות בחיים. שהנושא הזה יעסיק אותו ולא סתם יזרום עם מה שהחיים מתקילים אותו. (וזה צריך להיות כבר מגיל 15-16)
אבל זה ממש לא אומר שצריך החלטה נחושה או החלטה בכלל כלשהי. כאילו, גם כשחושבים על זה הגיוני להמתין עם ההחלטה כדי לראות מה תהיה המציאות כשיגיע הזמן.

וברור שזה יכול להשפיע על הקשר! אם נראה שהבנאדם סתם לא מכיר את עצמו ולא רציני, וזו עוד תופעת לוואי.
לא קריטיעלומה!

אם הוא בינייש הוא יכול לחשוב מה לעבוד אחרי הנישואים

אממ...ענבל
בס"ד

אני לא אתחתן עם אברך אז כנראה שלא יקרה לי. אבל הציפייה שלי מבחור אחרי צבא (שיעור ד' כלשונך) זה לדעת לפחות מה הוא הולך לעשות כשהוא יוצא. לפחות אם הוא רוצה לצאת לדייטים. אם הוא לא מתכנן להתחתן אז מבחינתי הוא מוזמן לקחת שנה חופש..
ציפיות לכריות...כוס ברוח

ומציאות אחרת.

נטיית ליבי הטבעית היא להגיד שכן. אני מעדיפה שיהיה לו כיוון לגבי מקצוע בחיים. ואפילו אפריז ואומר שמעדיפה שהוא כבר יתחיל לקדם את עצמו בכיוון הזה.

אבל האמת האמיתית היא שלימוד תורה הוא מרכז החיים. לפחות שלי. ובשביל תורה נותנים הכל.

הנקודה אצלי לפחות היא להרגיש בטוחה ליד הבחור. להרגיש שמה שהוא עושה כרגע זה מבחירה ומהבנה של ההשלכות עד תומן.

ואם הוא לומד תורה ומבין שהחיים הולכים להיות ברמה של לחם עוני ומים במסורה וזה מה שזורם לו, אז אחלה אני אשקול את זה בשיא הרצינות.

אבל אם הוא בטוח שהעולם עובד לפי הזמנה אישית וכלכלת הבית תפול לו מהשמים, או בפחות קיצוני, פשוט לא חשב על זה, זה טיפה יותר מפריע לי.

גם אם יש לי תחושת אי נעימות ממישהו שלא סגור עדין(שלמעשה רוב מי שיצאתי איתו היו כאלה) התחושה הזו דיי מתפוגגת בקלות כשהוא מסביר את עצמו ואת זה שמעוניין לדאוג לפרנסה עד שיבחר מה ללמוד וירכוש את ההשכלה המתאימה, גם אם ברמה של ניקיון חדר מדרגות....

ויש עוד נקודה שככה אני מתייחסת להתעסקות סביב לימוד המקצוע, מעבר לפן הכלכלי.

זה מלמד המון המון המון על בנאדם מה הוא בוחר ללמוד ובמה לעסוק בחיים.

אוהב להיות עם אנשים או אוהב יותר לבד, אוהב ככה או אחרת. רוצה לתרום באיקס ולא בוואי.

כמו כן, הדרך ללימודים היא דיי מאתגרת(לא תמיד אבל לרוב כן צריך להשקיע משהו כדי להתקבל ולהצליח להחזיק במהלך התואר) אז בנאדם הבוחר בתואר זה או אחר זה כן קצת מורה על כיוון של החלטיות, נחישות דבקות במטרה.

ועכשו אחרי כל החפירה...ובנימה אופטימית זו,

הסתייגות "קלה" אך הכרחית...

יתכן גם בחור מצויין שכל מה שעושה זה לומד ולא חושב איך יפרנס או לא נחוש בדעתו להיות פרופסור לפיזקה...

"מאת ד' הייתה זאת היא נפלאת בעייננו"....

שבת שלום

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך