ומציאות אחרת.
נטיית ליבי הטבעית היא להגיד שכן. אני מעדיפה שיהיה לו כיוון לגבי מקצוע בחיים. ואפילו אפריז ואומר שמעדיפה שהוא כבר יתחיל לקדם את עצמו בכיוון הזה.
אבל האמת האמיתית היא שלימוד תורה הוא מרכז החיים. לפחות שלי. ובשביל תורה נותנים הכל.
הנקודה אצלי לפחות היא להרגיש בטוחה ליד הבחור. להרגיש שמה שהוא עושה כרגע זה מבחירה ומהבנה של ההשלכות עד תומן.
ואם הוא לומד תורה ומבין שהחיים הולכים להיות ברמה של לחם עוני ומים במסורה וזה מה שזורם לו, אז אחלה אני אשקול את זה בשיא הרצינות.
אבל אם הוא בטוח שהעולם עובד לפי הזמנה אישית וכלכלת הבית תפול לו מהשמים, או בפחות קיצוני, פשוט לא חשב על זה, זה טיפה יותר מפריע לי.
גם אם יש לי תחושת אי נעימות ממישהו שלא סגור עדין(שלמעשה רוב מי שיצאתי איתו היו כאלה) התחושה הזו דיי מתפוגגת בקלות כשהוא מסביר את עצמו ואת זה שמעוניין לדאוג לפרנסה עד שיבחר מה ללמוד וירכוש את ההשכלה המתאימה, גם אם ברמה של ניקיון חדר מדרגות....
ויש עוד נקודה שככה אני מתייחסת להתעסקות סביב לימוד המקצוע, מעבר לפן הכלכלי.
זה מלמד המון המון המון על בנאדם מה הוא בוחר ללמוד ובמה לעסוק בחיים.
אוהב להיות עם אנשים או אוהב יותר לבד, אוהב ככה או אחרת. רוצה לתרום באיקס ולא בוואי.
כמו כן, הדרך ללימודים היא דיי מאתגרת(לא תמיד אבל לרוב כן צריך להשקיע משהו כדי להתקבל ולהצליח להחזיק במהלך התואר) אז בנאדם הבוחר בתואר זה או אחר זה כן קצת מורה על כיוון של החלטיות, נחישות דבקות במטרה.
ועכשו אחרי כל החפירה...ובנימה אופטימית זו,
הסתייגות "קלה" אך הכרחית...
יתכן גם בחור מצויין שכל מה שעושה זה לומד ולא חושב איך יפרנס או לא נחוש בדעתו להיות פרופסור לפיזקה...
"מאת ד' הייתה זאת היא נפלאת בעייננו"....
שבת שלום