למה היא בוכה כאילו הרביצו לה?אני כזאתי אמא רעה?רק אמונה

להפך!בהתהוות

מזמינה אותך לקרוא, מקווה שיעזור:

לנוכח בכי מר

(תודה מעומק לב על מה שכתבת לי באישי. אני עונה לך עכשיו.)

עזר תודה.את בטוחה בזה?אז למה זה בכי של כאב כזה?רק אמונה

אה, לא פסלתי אפשרות שמשהו כואב להבהתהוות

רק פסלתי אפשרות שאת האשמה בכך, או שהיא מאשימה אותך או כועסת עלייך על משהו. על זה אמרתי 'להפך' - יש לה ביטחון גמור בך שאת איתה ותעזרי לה בכל דרך שתוכלי, לכן היא מספרת לך כמה היא מרגישה אומללה.

אז מה, את מרגישה שהעניין הוא כאב? משהו כואב לה? כשאת מסתכלת בה את יכולה לזהות את מוקד הכאב  - אוזניים, בטן, אחר?

וחיבוק בשבילך. זה לא קל.

לא.כשהיא צריכה לישון-היא בוכה ככה פתאוםרק אמונה

או כשלא הבנתי מה היא צריכה

אח, הבכי הזה יכול להיות שובר לבבהתהוות

ממליצה, כשקשה, לעזור לעצמך לא פחות מלתינוקת. לחבק אותה ולהתמקד בתחושה שלך בזה ש*היא מחבקת אותך*, בכמה היא אוהבת אותך, בכמה את אמא טובה בשבילה.

מניסיוני הדל - זה פותח את הלב. וכשהלב פתוח - אפשר לראות דברים שהיו נסתרים קודם...

אז אני עושה הפוך.בורחת ממנהרק אמונה

לא מסוגלת

באמת שינית לי את ההסתכלות

שולחת לך עוד כמה חיבוקיםבהתהוות

את עושה נכוןאישה ואמא

אם את מרגישה שהיא בוכה עד שקשה לך איתה

תניחי אותה בחדר השני

תסגרי את הדלת

תתרחקי ותרגעי.

אסור להחזיק תינוק כשמתוסכלים מהבכי שלו

תודה הרגשתי ועדיין זוועה-יש כזה דבר שהיא סתם בוכה חזקרק אמונה

סגנון ילדה היסטרית?

או שאולי איך שאני מחזיקה אותה לא נח לה?

היא בוכה ככה כשמעבירים אותה ממקום למקום

לדעתי כן יש דבר כזה שהיא סתם בוכה חזקאמא ל6 מקסימים
לילדים שלי יש קול חזק מאוד (גם לי,הם הרי היו צריכים לקבל את זה ממישהו) .
קרה לי פעם שמישהי ביקשה ממני לבדוק מה עם התינוק שלה, הסתכלתי ומתאימה שהוא מקשקש לעצמו, אז היא באה ואמרה לי שהוא בוכה... אמרתי לה שזה לא בכי, ואז כשהיא שמעה איך שלי בוכה היא הבינה למה ככה אמרתי. ...
גם אני הרבה פעמים, כשאני מדברת אנשים אומרים לי "אבל למה לצעוק? " או" למה את כועסת? " גם אם ממש לא התכוונתי שככה יישמע.
בקיצור: יכול להיות שהיא פשוט בוכה כרגיל, ולך זה נראה הסטרי. ..
אולי,תודה רבה ששיתפתרק אמונה

רק לגבי משפט אחד שתפס אותי-חדשה ישנה
"סגנון ילדה הסטרית?"

את ממש החזרת אותי אחורה, התינוק שלי היה צורח ברמות נוראיות, שעד עכשיו כשאני נזכרת בזה יש לי צפצופים באוזניים.. הוא פשוט קרע לי את עור התוף... אני כל הזמן נלחצתי בלב שיש לו אופי עצבני, הסטרי, לא זורם, בכיין וכו' וכן'.. אז קודם כל *אין* קשר בין האופי שלו בתור תינוק, לבין מה שהוא עכשיו בגיל שנה ותשע!! כשתכניסי את זה טוב לראש, כבר יהיה לך יותר קל להכיל את הבכיות הללו. כשאמא שלי אמרה לי על אחת האחיות שלי שהייתה בכיינית ברמות, הייתי בשוק כי היא הכי רגועה ויש לה את האופי הכי נח מכל האחים אצלנו. כלומר, אין קשר בין הדברים.

אגב, אצל הבן שלי זה כנראה היה בכי של גזים , זה כאבי תופת בשבילהם. אז כן, היא צורחת כאילו הרביצו לה כי כואב לה מאוד. אבל זה לא אומר כלום לגבי איזו מין אמא את!
תודה גם לך ששיתפת.(היא ענקית ויש לה כח)רק אמונה

באמת גם שלי נולד ענק.. כנראה שזה קשור..חדשה ישנה
חזנים קטניםרק אמונה

וואי גם התינוק שלי בן חודש אותו דבר !!מפצחת האגוזים

בוכה כשמרימים ומעבירים אותו מקום למקום. לפני שבוע הוא כל כך צרח שהוא ברצינות התחיל להסגיל ואני הלכתי להתעלף...

אחרי קצת מחשבה וניסוי וטעיה - אני מתחילה לשקול את התאוריה שהוא מהתינוקות היותר "רגישים" שלוקח להם יותר זמן להסתגל לשינויים וגירויים, כי הוא גם צורח בבהלה (ואני משוכנעת שזו בהלה כי רפלקס מורו גם עובד שעות נוספות אצלו) בהלבשה/אמבטיה/החתלה וכדו'...

לא יודעת אם מתחבר לך לדוג'שציינתי אבל מציינת אם זה יעזור לך:

מה שעוזר לי:

לגעת בו בעדינות, להשמיע לו שאני שם, ורק אז להרים אותו ולהעביר  וכנ"ל כשהוא צורח, לא ישר לבוא "להציל" אלא להתקרב בעדינות לא משנה כמה חזקות הצרחות. זה דווקא מווסת אותו קצת...

ולגבי אמבטיה והלבשה, רוחצת עם חיתול בד עוטף אותו + מוצץ . והלבשה, אם מלבישה רגליים אז משאירה את שר הגוף מכוסה במגבת ולהיפך... אחרי אמבטיה הוא ממש עטוף כולו ובתוך המגבת אני שמה לו טיטול חדש, כי אם אני אפתח את המגבת - שומו שמים וצרחות אימים

היא ככה בדיוק,איזה כיף להזדהותרק אמונה

ילד ראשון שלך?איך עלית על זה.?ספרי עודרק אמונה

זה ילד שנימפצחת האגוזים

אני פשוט פריקית קטנה של הספרים של טרייסי הוג "הלוחשת לתינוקות" לא שאני מסכימה עם הכל אבל יש לה שם כמה רעיונות שהם פשוטים והגיוניים כל כך שאת לא מבינה איך אל חשבת על זה בעצמך...

בכל אופן היא מלמדת איך להבין את הצרכים של התינוק שלך באמצעות שגרה מובנית וברורה ועל הדרך גם מסבירה שיש סוגי אופי שונים ומציגה 5 טיפוסים כלליים של תינוקות, ומפרטת את מאפייני ההתנהגות הכלליים שלהם וכיצד את צריכה לסייע לתינוק מכל סוג ולספק לו את הצרכים שלו בצורה הטובה ביותר שמותאמת לו.

אני לא מתה על מתן כותרות לילדים וכדו' אבל כאן זה בהחלט שונה וזה גם פשוט לרוב די מדויק. היא נותנת סקאלה כללית שעוזרת לך למצוא פחות או יותר איפה התינוק שלך ואיזה טיפוס הוא.

את הבכור שלי סיווגתי די בקלות ו ודי מהר ידעתי להגיד מה הוא רוצה כשהוא בכה...והוא היה תינוק די צפוי ומסתגל בקלות

כולי בטוחה בעצמי הגעתי ללידה הנוכחית והפשוש החדש פשוט הפתיע אותי. מדהים איך אנחנו חושבים באופן אוטומטי שילדים הם מותאמי-ציפייה...חחח.

הוא פשוט צרח מכל הדברים שכתבתי לך קודם ואני הילכתי בתחושת מה-אני-עושה-לא-נכון ????

ואז קלטתי שהוא פשוט טיפוס אחר !!! ואני צריכה לשנות גישה בהתאם.

לא שהוא לא צורח עכשיו, אבל פחות ואני רגועה יותר.

נסי לדבר איתה יותר, להגיד לה מה את הולכת לעשות, כמו ש"חדשה ישנה" כתבה פה זה מרגיע ותנסי לעשות עבורה דברים בהדרגה ובעדינות. עם הזמן הם נרגעים, לומדים לבטוח בנו והם רגועים יותר. אני כבר עכשיו רואה שיפור קטן והוא רק בן חודש.

בהצלחה יקרה !!!

אפשר כמובן לשוחח בפרטי אם תרצי 

גם שלי היא השניהרק אמונה

ממש כמו שתיארת הראשונה היתה מסווגת לי כאחת שאוהבת מגע חזק

והיא הפוכה

נראה לי שאפילו מפריע לה רעש ואור

ולהיות רטובה בטיטול או מלכולכלת

זה נשמע לי הזוי.הגיוני?

כזו פיצית.

היום היא בכתה כשהגדולה שנה ותשע-בכתה ונפלה

בדרך לנדנד אותה

יפה שעלית על פתרונות כאלו.. זה באמתחדשה ישנה
נשמע טיפוס רגיש לשינויים, שזה מאוד מובן בגיל הזה, עד לפני כמה זמן הוא היה עטוף ומוגן כולו במים חמימים ונעימים, מחןבק ומוגן, במקום חשוך ופתאום העולם כזה ענק ורחב, הוא כנראה נבהל מהחוסר תחושה סביבו כשהוא לא עטוף, הוא לא מרגיש את עצמו ואת הגבולות של הגוף שלו.
כדאי לתת לו הרבה מגע נעים, לא חזק מידי ולא חלש מידי, גם גוף לגוף יכול להרגיע. הצרחות אחרי מקלחת באמת מפחידות... שמתי לב שכשמדברים תוך כדי המקלחת בנחת ומסבירים לו, זה קצת מרגיע .. בגיל קצת יותר גדול, נגיד חודש וחצי.
זה בטח יתאזן כשיגדל יותר בע''ה.
בהצלחה!
וזה מופנה גם ל
@רק אמונה
רק אמונה@

איך עושים את זה?
תודה יקרהרק אמונה

עושים את זה ככה

לוחצים על השטרודל ואז כותבים את השם

כשמופיע למטה ריבוע לבן לוחצים עליו וזהו.

כן.מעולהרק אמונה

היום ניסיתי ועזר לי ב"ה.גם כשמבינים אותה-לא כועסיםרק אמונה

ממש ככה! כשמבינים את המקום שלהםחדשה ישנהאחרונה
כל התסכול והכעס הופכים לרחמים
וואו. קראתי. ממש יפה וחשוב! תודהמטילדה
שמחה מאוד לשמוע. תודה.בהתהוות

יש בבלוג עוד הרבה מאמרים יפים ומחזקים.זה נקרא "הורות בחסד".רק אמונה
עבר עריכה על ידי רק אמונה בתאריך כ"ט בסיון תשע"ז 12:15

ונמצא בחתימה של בהתהוות

יפה ונכוןדבורית
מאמר מדהים , תודה !!שקיעת ערביים

בא לי בדיוק בזמן!! תודה!!נסיכה בגרביים
ולפותחת, גם לנו יש בכי היסטרי ששובר אותי כל פעם מחדש...
מאחלת לשתינו שנלמד להבין עוד יותר טוב את הקטנות שלנו... חיבוק!
אז באמת המליצו לי פה על סרטון שפת התינוקותרק אמונה

תודה רבה רבה לכל המפרגנות. אתן משמחות.בהתהוות

ממליצה על ללמוד את שפת התינוקותג'נדס
אני רוצה. איך?רק אמונה

אני יודעת שיש כל מיני יועצות שיודעותג'נדס

כלומר, שלמדו את השפה ולמדו איך ללמד אותה.

יכולה לתת לך מס' באישי של יועצת שינה שעשינו איתה יעוץ, והיא גם יודעת את שפת התינוקות (דנסטן), תוכלי לדבר איתה, לומר לה מה הבעיה ומה ממליצה לעשות..

חחחח הצחקת אותי לפחות יש לך הומור למרות הבכידבורית
בכלל לא מצחיק.זה נשמע בכי חזק נורא וכואברק אמונה

אוייש סליחה אם פגעתידבורית
זה כתוב אז לא שומעים את הטון...
אבל בכי של תינוק זה באמת לא נעים
חיבוק מרחוק!
זה בסדר.העיתוי היה גרוערק אמונה

הקטנה שלי חוגגת עוד יומיים יום הולדת שנתייםמתואמת

ואני רוצה לקנות לה מתנה

לשם שינוי אני רוצה מתנה שתועיל לה, ולא רק שיהיה לה כיף איתה.

מתלבטת אם לקנות לה בובת פרווה נוספת (יש לה דובי שהיא מחוברת אליו ברמות קשות) - כשהמטרה היא שהיא תתחבר גם אליה וקצת תרחיב את "מעגל הידידות" שלה עם בובות. (היא מתלהבת מאוד כשרואה בובות אחרות, אבל בסופו של דבר תמיד חוזרת לדובי האהוב)

כמה זה באמת נורא שיש לה בובה אחת שהיא מחוברת אליה נורא? (קלינאית התקשורת שהלכנו אליה עד לפני חודשיים רמזה לי שזה בעייתי, לפחות אם זה ימשיך כך גם בגיל גדול יותר)

לחלופין - אולי בכלל כדאי לקנות לה משחק מעודד התפתחות כלשהו? (יש לה עיכוב בדיבור, וגם קצת עיכוב בגיוון משחקי)

אם כן - אז איזה משחק כדאי?

אם יש כאן מומחיות ומבינות דבר - אשמח לשמוע...

(ואולי אני צריכה לזרוק בצד את השכל שאומר שצריך מתנה שתסייע לה, ופשוט לקנות לה מתנה לפי הלב כמו תמיד?...)

וואי-וואי... גרועה יותר ממני🙈מתואמת

יש לי חולשה לבובות פרווה, ואני שומרת כמעט את כל הבובות שקיבלתי מאז גיל 10... אבל לפחות אני לא סוחבת את כולן לכל מקום🤭

בכל אופן, נשמע שעבר עדיף התמכרות לבובה אחת מאשר לשלושים, לא?😅

רעיון למתנה לגיל שנה? שאלו אותנו מה אנחנו רוציםאנמונימי

אשמח לרעיונות

מגנטיםילדה של אבא

בימבה ג'וק- מצאים יותר לשנה וחצי, תלוי בגובה של הילד

חיות קופצות

שטיח פעילות לחדר

מצעים

ספר מנגן

בן או בת?

משחקים לאמבטיהואני שר

ספרים

המשחק הזה של חיות קופצות כשלוחצים

כולם אומרים מטבח

וואלה אני הרגשתי בגיל שנה שכלום לא מעניין במיוחד וזה בעיקר מתנה שנותנת יחס לנו 😅

מה שלא תבחרו תקחו בחשבון שזה יותר להמשך...

בובה, ספר גדול, צבעים לילדים קטניםברונזה

לא יודעת מה התקציב אולי מנוי לאטרקציה כמו גימבורי/גן חיות

תודה על הרעיונות, מרגישה שכל משחק חדש משעמםאנמונימי

אותו אחרי כמה ימים, אז מה הקטע לקנות?

מצד שני טוב שיהיה לו הרבה מגוון, אין לנו כל-כך הרבה

יש משחקים מסויימים שהולכים עם הילד שניםעדיין טרייה

גם אם עכשיו נראה לך שמשעמם אותו. למשל מגנטים זה לגמרי משחק למלא שנים שמשחקים אצלנו כמעט כל יום.

בימבה/בימבה גוקטארקו

מגנטים

משחקי התפתחות כמו הך פטיש ומגדל כדורים

בובה עם או בלי עגלה

וגם ספרים מתחילים לעניין בגיל הזהטארקו

תכלס גיל שנה זה עוד לא ממש אבל בגיל שנה וחצי זה כיף שיש את המשחקים שנקנו לגיל שנה..

הליכון כזה עם משחקים זה טוב? או שזה לא להמשך?אנמונימי

האמת מבחינתי זה אביזר מיותרתוהה לעצמי

תופס המון נקום ומתאים למעט מאוד זמן

ממליצה על בימבה רגילה, לא בימבה גוק, משהו שתינוק בן שנה יכול לשבת עליו יציב.

הבן שלי אוהב מכוניות. גם חוגג שנה עוד מעטיעל מהדרום

לק"י

אני גם חושבת מה לקנות לו מתנה.

גם כדורים הוא אוהביעל מהדרוםאחרונה

בימבה!!!דיאן ד.

גם ספרים גדולים עם תמונות זה ממש כייף בגיל הזה.

ביזי בורדכורסא ירוקה.

יכול להעסיק המון זמן וגם בגיל גדול יותר נהנים ממנו (תלוי כמובן בגודל ובמגוון.. )

אנחנו קנינו בגיל שנהרקאני

קוביות כאלה בצורות שיש חורים במכסה וצריך להשחיל

היא מאוד אהבה את זה

בהתחלה הסתבכה קצת ולאט לאט למדה להשחיל נכון

צום גדליהאנונימית בהו"ל

ב"ה לא צמתי הרבה שנים בעקבות הריון והנקה.

כביכול אין לי סיבה לא לצום השנה, סיימתי להניק לפני חודש ומחכה לראות אם בע"ה נקלטתי להריון.

תינוקי מתקרב לגיל שנה.

אבל גם מרגיש לי מוזר ולא שייך לצום..

לא שואלת בקטע הלכתי, יותר מסקרנות.

אתם צמות? מתי יודעות אם לדחוף את עצמכם לצום או לפחות להתחיל את הצום ומתי לשחרר?

נכון, אני גם מכירה את הגמרא הזוכנה שנטעה

אבל לא תמיד זה ככה, במיוחד היום שנרפאים מהר ביחס לפעם (שוב, לא ככלל, אלא כל אחת לפי המצב שלה)

שאלה על הפניה לאולטרסאונדהשם שלי

שבוע הבא אני אמורה להתחיל מעקב גדילה פעם בשבועיים, בגלל עבר של עוברים קטנים.

זה אולטרסאונד אצל טכנאית.

בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא, הוא אמר שאני אשלח לו פניה באפליקציה והוא יוציא לי הפניה.

שלחתי לו פניה, אבל יש סיכוי שהוא לא יענה לי עד התור.

הוא מקבל בימי ראשון, אבל השבוע היה חג ושבוע הבא זה ערב חג.

בעיקרון הוא עובד גם בימי רביעי במקום אחר, אבל השבוע כתוב שהוא לא יהיה, ושבוע הבא זה כבר יהיה אחרי התור.

לא יודעת אם הוא יענה לפניה בזמן אחר.

יש לי הפניה זהה שכבר השתמשתי בה לפני כמה שבועות.

מישהי יודעת אם אני יכולה להשתמש שוב באותה הפניה (היא עדיין בתוקף), או שאני חייבת הפניה חדשה?

אם אני אדפיס את ההפניה מהאתר, יוכלו לקבל אותה?

אני יודעת שבמעקב זקיקים אפשר לצלם את ההפניה ולהשתמש בה כמה פעמים, אבל לא יודעת איך זה באולטרסאונד אחר.

אם אין אפשר, יש לי דרך להוציא הפניה דרך מוקד הריון ולידה הטלפוני?

בקופת חולים מאוחדת.

אשמח אם מישהי יודעת.

תנסי להתקשר למזכירות של מרכז בריאות האישהבאתי מפעם

רופא משפחה יכול להוציא גםshiran30005

אני ככה עשיתי כמה פעמים

במכבי אפשר עם הפנייה כמה פעמים גם לאולט' אחר שלא מעקב זקיקים. ככה לי היה בכל אופן

רופא משפחה יכול להוציא הפניה לכל אולטרסאונד?השם שלי

אני יודעת שהם יכולים לשליש ראשון, אבל לא יודעת אם גם לבדיקות אחרות.

כן בטחshiran30005

אני בהריונות טופלתי במסגרת מרפאות חוץ של הביהח וקבוע כל ההפניות שלי לבדיקות זה מרופא משפחה

תקבעי תור טלפוני ותבקשי,לא יעשו לך בעיות

אני יכולה לשלוח פניה גם לרופא משפחההשם שלי

השאלה אם יש בזה צורך, או שאני יכולה להשתמש בהפניה שכבר יש לי, למרות שכבר השתמשתי בה.

לדעתי תוציאי הפניה חדשה, שלא יהיהshiran30005

מצב שאת מגיעה לבשיקה ומתברר שההפניה לא תקפה כבר

לכן אני מנסה לברר מראשהשם שלי

אני יכולה לנסותהשם שלי

אני צריכה למצוא זמן לזה בשעות הפעילות.

מקווה שידעו לענות לי.

תנסי במוקד אחיות שיתנו לך הפניהשומשומונית

אם לא, הייתי פונה לאחות במרפאה שתנסה ליצור איתו קשר ולבקש ממנו (או מרופא אחר שנמצא במרפאה). בדכ יש להם את הפלאפון שלו...

האמת שיש לי את הטלפון של הרופאהשם שליאחרונה

אבל לא נעים לי לשלוח לו הודעה, אם זה לא משהו קריטי.

אני אנסה מחר להתקשר ולברר.

איך מזהים ירידת מים?מעיין34

שבוע 20, הריון בסיכון גבוה מאוד

ובשבועיים האחרונים , בעת מאמץ (אפילו מאמץ של הרמת קול על הילדים) אני מרגישה רטיבות בתחתון.

הרטיבות בריח של זרע- ופה נלחצתי.

יש למישהי ניסיון?

או בכללי יש דרך לחזק את השק שפיר או לסתום קרע אם חלילה יש?

הריון חשוב לי מאוד

ומיון זה לא אופציה כי הם יהיו חייבים לבדוק מי שפיר בצורה ויגינאלית ואני נגד

למה את נגד לבדוק במיון?השם שלי

אני חושבת שזאת הדרך היחידה לדעת.

ולא כדאי לקחת סיכון בשלב הזה, אם יש אפשרות לזהות דליפת מי שפיר ולשמור על ההריון.

אם באמת יש ירידת מים/טפטוף בשבוע כזה חובה לבדוקאמהלה

כי עלול להיווצר זיהום

וכמה שאת נגד בדיקות פנימיות, אם ההריון חשוב לך, וזה נשמע שהוא באמת חשוב לך, חייבים לבדוק עם כל חוסר הנעימות וחוסר הרצון והכאב וכו' וכו'

שבוע 20 זה עוד מוקדם ממש והעובר עדיין לא בר חיות, ואפשר כ"כ הרבה לעשות במידה ומתפתח משהו, שחבל לאבד זמן יקר.

אם את חושדת שזה מי שפיר תלכי להבדק!!! אל תשחקי עם זה!!!!

אני מרשה לעצמי להגיב בנחרצות כזו כי חוויתי בעצמי הריון בסיכון גבוה עם מורכבות גדולה, וב"ה היו הרבה שליחים טובים בדרך שעזרו לי לשמור על ההריון.

בשורות טובות

תרגישי טוב

ממה שידוע ליאיזמרגד1

אם יש ירידת מים מתחילה לידה תוך מקסימום שבוע.

לפעמים באשפוז מצליחים לעצור את הלידה. אם זה באמת ירידת מים, אני לא חושבת שיש מה לעשות עם זה מחוץ לאשפוז...

חייבים לבדוק לדעתיחושבת לעצמי

כי לידה מוקדמת חלילה מסוכנת מאוד, לאם ולעובר...

יש לרפואה מה להציע- זריקה להבשלת ריאות, יש דרכים שונות לעצור צירים...

חושבת שכדאי להסיר ספק, להיבדק ובעזרת השם לגלות שנלחצת לשווא...

תודה על הדאגה אבל אעשה לכן הכרות עם ההריונות שלימעיין34

מבינה לגמרי את הצורך להמליץ לי ללכת למיון. אבל החשש שלי לא סתם.

יש לי היסטוריה מורכבת בהריונות. 2 מתוכם הסתיימו מוקדם מהצפוי והריון האחרון בנס ועם שליחים טובים (שהגיעו מהפורום דווקא) ניצל ולא אבד גם.

במיון בודקים אותי ויגינאלית והבדיקות האלה מובילות אצלי לדימומים, צירים, וסיבוכים כאלה ואחרים.

בהריון הקודם כבר הייתי עקשנית שלא יעשו ויגינאלי כי זה סיכון אבל יש להם נהלים ואסור להם לעבור עליו ולכן נאלצתי לקחת שיקולים על סמך סיפורים של בנות פה ותודה לה' זכיתי להגיע לחודש תשעי וללדת- אחרי לידה שקטה והפלה מאוחרת.

אז לגיטימי להציע מיון אבל מבחינתי זו סכנה יותר גדולה להריון מאשר להשאר בבית ולנוח. אבל עדיין רוצה אולי להחכים מבעלות ניסיון שחוו והצליחו לסתום חור של שק מי שפיר. ואולי זה בכלל הפרשה או בריחת שתן אבל הריח של הזרע קצת אומר לי אחרת...

אשתף גם שבהריון האחרון הייתי אצל רופאה של הריון בסיכון גבוה והיא המליצה לי לקחת נרות שהובילו לזליגת מי שפיר בשבוע 16, לא הצלחתי לתקשר איתה כדי להתייעץ אבל דווקא פה בנות סיפרו על מקרה זהה אחרי אותם נרות ולכן הפסקתי איתם ואחרי שבועיים שלוש ב"ה הפסיקו המים...

עכשיו אחרי כל ההכרות האישית שעשיתי -אני ממש ממש משתוקקת לטיפים למי שיש ניסיון. ובנתיים אשכב ואנוח שזה אף פעם לא מזיק.

ראיתי מישהי שכתבה על שתיית מי/שמן קוקוס שהוא באמת ידוע כמאחה ואולי מאחה את החור. אבל זו המלצה אחת בודדת ולא שמעתי על כאלה שחיזקו את ההמלצה הזו. ואשמח לשמוע המלצות נוספות או ניסיון של בנות פה

מחילה על האורך ושנה טובה ובשורות טובות

ב"ה שפגשת בפורום מקרים שעזרו לךבאתי מפעם

אבל ברור שעדיף להתייעץ עם רופא שיש לו הבנה ונסיון הרבה יותר מנשים אנונימיות.

תסבירי במפורט לרופא בדיוק מה שעברת ומה שגרמו הבדיקות הפנימיות, בסוף זה סיכוי מול סיכון, וברור שעדיף יעוץ רפואי מיעוץ פה בפורום. מאחלת לך בע"ה לסיים בשלום בחודש תשיעי בידיים מלאות.

היי, היתה לי פעם ירידת מים מוקדמתאינרציה

והלכתי למיון יולדות. זה היה אחרי שבוע 24. ממה שזכור לי ברגע שיש חשד לדליפת מי שפיר, ממש אסור לבדוק וגינלית, אסור לבדוק פתיחה, כלום, מחשש שייכנס זיהום דרך החור.

יש בדיקה כזאת כמו נייר לקמוס? שבודקת אם זה מי שפיר. חיצוני לגמרי. לא אמורים לגעת בך.

ואם יש אכן דליפה יגידו לך להישאר באשפוז עד הלידה.. או לפחות כמה ימים כדי לקבל הבשלת ריאות ואנטיביוטיקה ואחר כך את יכולה לחתום סירוב אשפוז ולקחת את הסיכון בבית.

ככה היה אצלי לפחות. צר לי על החוויות הקשות שלך.

אגב את יכולה ללכת לאולטרסאונד ושיבדקו אם יש מיעוט מים. אבל גם אם אין זה לא בהכרח אומר שאין דליפה. אולי היא קטנה והמים מתחדשים מספיק מהר. קיצור זה לא מאבחן גם אם יש או אם אין.

הרבה בריאות ובהצלחה!!! שיהיה בידיים מלאות בע"ה

וואיתלמים

הייתי גם בסרט הזה

יש מצב שאני המלצתי לך להפסיק עם הנרות שהובילו אצלי לירידת מים😏

היה לי עוד הריון עם ירידת מים בשבוע 20 ובאמת בדקו במיון ולדעתי ההתעסקות גרמה שירד עוד מלאא מים

ממליצה ממש לנוח אני כשגיליתי שזו אכן ירידת מים שכבתי רק במיטה בלי לעשות כלום..גם שתיתי מים עם סטיביה שאמרו לי שמחדש מהר את המי שפיר אבל אצלי כבר היה ממש מיעוט

כן כדאי אולי לעשות אולטרסאונד ולבדוק אם זה מי שפיר עם כל מה שהציעו פה, לצאת מהספק..

וואי בהצלחה ממש בעה..תפילות..

פה באישי אם תצטרכי 💕

מי קוקוס לא מאחים שום חור הם פשוט עוזרים להיווצרותאמא לאוצר❤אחרונה

של עוד מי שפיר

נשמע לא פשוטתהילנה

בתור התחלה הייתי בודקת שזה באמת מי שפיר, יש פדים לזיהוי - קונים בבית מרקחת. אני הייתי בטוחה שיש לי דליפה ומסתבר שזאת הייתה דלקת בדרכי השתן (היה ריח שונה מאוד משתן)

אני חושבת שאם תדעי בוודאות לכאן או לכאן, זה יכול להקל על הצעדים הבאים.

לי זה נשמע לגמרי כמו דליפת שתןאמא לאוצר❤

אבל אם את חושבת שזה ירידת מים הדבר היחיד הנכון לעשות זה להיבדק במיון.

אין שום דרך אחרת לדעת וגם אין לך שום דרך לאחות קרע שכבר קיים

ובטח אם ההריון בסיכון גבוה מאוד אני ממש לא הייתי לוקחת סיכון על התינוק

חלאקהמאוהבת בילדי

אז הבן שלי בן 3 עוד מעט... ילד קסם.

לגדול יותר חגגנו עם המשפחה (סבים וסבתות, אחים שלי ושל בעלי והילדים) אצלנו בחצר, עם אוכל בשרי והמוציא.

עכשיו ב"ה המשפחה גדלה, אין מקום בחצר וזה יוצא חורף.

חשבתי לדחות קצת את תאריך המסיבה ולחגוג בחנוכה, להשכיר אולם קטן (טירוף איזה מחירים!!) ולאוכל להכין מרקים, להגיש כמו בופה כזה קליל...

מה אומרות? זה מספיק מכבד?

ואם כן- איזה מרקים אפשר להכין בקלות כמות ל50 מנות בערך?

חשבתי על מרק כתום, מרק עגבניות עם אורז, אולי מרק אפונה? או עדשים? מינסטרונה?

ועם מה להגיש? לחם? קרקרים? קרוטונים ושקדי מרק?

צריך גם להוסיף מנת דג? חשבתי אם כן על שיפודי סלומון. מה אומרות?

חייבים לעשות חלאקה כ"כ גדול?שלומית.

אצלינו זה הרבההה יותר בקטנה ממה שאת מתארת

סליחה אם זה לא שייך, זרקי לפח אם לא מתאיםהמקורית

או שאני לא זוכרת נכון - אבל אני זוכרת שכתבת שחשוב לך להחליף מזרנים נכון?

בעלות של האירוע תוכלי בטוח להחליף מזרנים. אולי להישאר גם עם עודף

לדעתי האישית וכך גם נהגתי בעצמי - חלאקה לא מצדיק הוצאה כזו, בטח לא בפורום כזה רחב

אני הזמנתי סבא וסבתא ו2 דודות (הצד שלי בכלל לא הגיע האמת) לבית, עשינו על האש מצומצם במרפסת עם קצת סלטים ונגמר הסיפור

את הגזירה עצמה בכלל לא עשינו באותו מעמד, בעלי לקח אותו לרב שלו שיברך אותו. למחרת הסתפר

שוב, מתנצלת אם לא שייך . אבל זו דעתי בעניין ושאלת לדעתנו

♥️

מצטרפת לקודמותDoughnut

אצלנו חגגנו בבית עם סבא וסבתא ובני דודים, כמו יום הולדת רגיל. פיצות/ פלאפל/ חטיפים לילדים. היה משמח ומרגש בלי להוציא ים כסף. אם יש לך כסף מיותר לזה ואת נהנית מהארגון- סבבה. אבל אם לחוץ לך לא רואה סיבה.

ברוך ה' חגגנו כמה וכמה חלאקהדיאט ספרייט

גם במשפחה הגרעינית וגם במורחבת.

תמיד חגגנו בצניעות.

אצלי בבית זה היה בדר"כ:

כמה חטיפים, פיצות שהזמנו, פסטה שהכנתי.

תפו"א/בטטות/סלט אם מישהו שואל אם להביא משהו תבקשי את זה.

שתיה קלה

ועוגה כמובן

לא רואה סיבה לטרוח כ"כ ולהוציא כ"כ הרבה כסף על חלאקה ובטח ובטח שלא לשכור אולם עבור זה.

אם בא לך לחכות תעשו באיזה פארק.

כמובן שאם הפרוטה מצויה ולא לחוץ זה משהו אחר.

(ואז כבר תזמיני גם קייטרינג)

מזל טוב

עורכת ומוסיפה שאם בכל זאת את רוצה ערב מרקים-

כדאי גם לחם טוב ליד או פוקאצ'ות

ואיזה ממרחים על ידי

ממרח עגבניות

טפאנד זיתים

כזה

אולי אפשר לחגוג ב"נאגלות"? ואז אפשר בבית שלכם?מתואמת

כלומר, לא להזמין את כולם לאירוע אחד חגיגי, אלא בכל פעם חלק קטן מהמשפחה, כשהמרכז הוא שכל אחד שמגיע זוכה לגזוז תלתל אחד לילדון.

עשינו את זה פעם אחת (לא בכוונה תחילה, דווקא לא הייתה לנו משפחה גדולה, פשוט חלק לא יכלו לבוא בתאריך עצמו), וזה היה נחמד.

ופעם אחרת בכלל חגגנו בזום🤭 שזה חסכוני, תכל'ס... (זה היה בסגר הראשון של הקורונה)

אפשרות נוספת, אם מתאים - אם יש לאחד מבני המשפחה בית גדול, אפשר לשאול אותו אם אפשר להתארח אצלם. וכמובן, את תביאי את האוכל.

לא כל כך מבינה באוכל, אבל המרקים שציינת נשמעים מגרים😋 אולי מספיק רק שניים מהם, ולהכין גם שתי פשטידות גדולות/פשטידה ופיצה...

אני עשיתי תפריט דומה בחלאקהדיאן ד.אחרונה

זה היה בחורף וממש התאים

2 סוגי מרקים

מרק אפונה

מרק כתום

קרוטונים ושקדי מרק

סלט פסטה (שמתי בכלים אישיים כמו פינגר פוד)

פשטידות אישיות

והיה גם קפה ועוגות בסוף

כמובן שחגגנו בבית, אין סיכוי שהייתי לוקחת אולם לחלאקה

היה צפוף צפוף, מראש תיכננתי לילדים עבודות יצירה בחדר שקצת ישחררו את הסלון

וזהו היה ממש נחמד.

הי לכולם. בדיקת דם...פריטין נמוךאור בקצה המנהרה

הריון בסיכון גבוה -תאומים. כנראה סכרת הריון.

הונגלובין 11.8

פריטין 5.5

בינתים בלי רופא ...יקח כמה ימים להחליפו.

בחיים לא הגעתי לכזה מספר עם פריטין.

מה כדאי לי לבקש מהרופא

שבוע 26

תודה לכם

איך את מרגישה?השם שלי

את מרגישה עייפות וחולשה, או שאת מרגישה בסדר?

בכל מקרה כדאי לקחת ברזל, ואם את כבר לוקחת, אז להעלות את המינון או להחליף סוג.

אם את מרגישה עייפות וחולשה גדולות, אפשר לבקש גם עירוי ברזל.

בדקת בי 12?

אם לא, אז כדאי לבדוק גם את זה.

מאד חלשה ,בי 12 עלה לי יחסית למעלאור בקצה המנהרה

200

עייפות ,בלבול . חולשות. הרבה תסמינים . חשבתי שאולי זה בגלל הסוכר.היום אקבל תשובות לעמסה של 100.

העמסה של 50 יצא לי 156

גם בי 12 מעל 200 זה נמוךהשם שלי

תקחי בי 12 בכדורים למציצה מתחת ללשון, וגם ברזל.

גם אם היית לוקחת פרנטל, הברזל שם לא מספיק וכדאי לקחת בנפרד אם יש צורך.

תבקשי גם עירוי. אבל אם בינתיים לא לקחת ברזל, יכול להיות שהרופא יעדיף שתתחילי בברזל דרך הפה.

תתחילי מיד לקחת ברזל. אני בהריון תאומים קבלתיאמהלה

הנחייה לקחת כמות כפולה של פרנטל.

ואת חייבת רופא הריון בסיכון נגיש, במיוחד אם אכן יש סכרת.

בשביל ההתחלה ממליצה לך להתייעץ עם מוקד הריון ולידה אם יש לכם בקופה, בלאומית למשל יש מוקד טלפוני נפרד והן ממש עוזרות.

אני לא לקוחת פרנטלאור בקצה המנהרה

יש שם מרכיב שהוא בעייתי בשבילי

תבקשי עירוי ברזלשמ"פ

הגעתי לפרטין 2 עם המוגלובין זהה ואחר כך עלה לי ל170

כחודש אחרי שסיימתי את העירוניים הרגשתי הרבה יותר טוב

הגעתי ללידה עם המוגלובין ופרטין מצוינים

זה חשוב ממש

עשיתי עירוי פרנגיקס נראה לי ( עשיתי 3)

תודה לך. כדורים לא יוכלן לעשות תעבודה?אור בקצה המנהרה

אף פעם לא היה לי חסר . לא הייתי צריכה אף פעם לקחת כדורי ברזל.

הרופא אמר לישמ"פ

שייקח חודשים לעלות מכזה מספר

אמנם העירוי עצמו לא היה לי נחמד ממש אבל לא מתחרטת לרגע

גם עכשיו כמעט שנה אחרי לידה עם הנקה הפרטין שלי אחלה ( שנים שאני על כדורים )

תודה לך. אני אקפוץ מחר למוקד שיעזרו לי עדאור בקצה המנהרה

שאמצא רופא

גם לי אף פעם לא היה חסר עד שהגיע הריון תאומיםאמהלהאחרונה

הם שואבים את הכל מהאמא.

אם את לא יכולה פרנטל.

חשוב מאד לקחת ברזל- עירוי לדעתי הכי נכון בשבילך כרגע.

B12 גם מאד מומלץ

וויטמין D- מאד מאד חשוב

זה גם מונע לידה מוקדמת שנפוצה מאד בתאומים.

אני מבינה שאני כנראה לא זכאית לדרגהשירה_11

כי ההכנסה שלנו גבוהה בגלל כל מיני לוספות של בעלי בחודשים האחרונים

המינוס שלנו גבוה גם הוא אבל את מי זה מעניין.

ואני ארלץ להוציא אותו מהמעון עם כל הקושי שבדבר ובאמת שקשה לי

ודבר שלישי והכי מעצבן!!! שאני משלמת מחיר שלקבוצת גיל 0-15 חודשים בגלל הפרש של חודש בלבד!!! בוא הוא יהפוך מ14 ל15 חודשים!!

למה הכל כל כך לא פייר כאן????

אם זה תוספות זמניותהשם שלי

אולי אפשר לקבל דרגה על סמך חודשים אחרים?

תנסי לבקש שיסתכלו על ממוצע שנתי או על חודשים אחריםכורסא ירוקה.

תפני לחריגים

זה בטח יהיה סיפור ארוך עד שיתייחסו אליישירה_11

ואני לא אשאיר אותו כשאני משלמת 4,500 לחודש

מבאס ממש ממש!!כורסא ירוקה.

איך 4500?שלומית.

מעניין אותי אם זה סכום אחיד בכל המעונות תמת כי אצלינו גם כששילמנו על תינוק קטן בלי הנחה זה היה 3700... ( לא שזה זול אבל זה פער משמעותי)

השנה? זה עולה כל שנה.. המחיר בתמת אחידכורסא ירוקה.

ומשתנה בין קבוצות גיל

והקבוצות גיל האלהשירה_11

על חודש הפרש אני משלמת 1,000 שח יותר

וואי מטורףשלומית.

אני בשוק איך המחיר קופץ!!

זה היה שנה שעברה

יש אם הבדלים אם המעון למטרות רווחשיפור

ואם זאת תקינה מורחבת

אמלינו זה מתחלק ל11 חודשי תשלוםשירה_11

ובחודשים הראשונים גובים עוד כ200-300 שח לא יודעת על מה

או ביטוח או על אוגוסטכורסא ירוקה.

לגבי החודש, מבינה אותך....

תחשבי שילדים שמחכים בבטן עוד 5 דקות במקום לצאת כבר משלמים על עוד שנה שלמה במעון 🙈

מה האפשרויות האחרות שלך?דיאן ד.

כמה עולה אצלכם מעון/ מטפלת פרטית?

אני גם לא שולחת לתמ"ת כי אין לי הנחה והמחירים שלהם פשוט מטורפים בעיניי...

יש כל מינישירה_11

משפחתון או מעון פרטי עולה בערך 3,000

ויש גם באיזור ה2,000

ויש חצי יום ב1,000+ לא יודעת מה המטפלת נותנת שם שזה הסכום שהיא מבקשת

מזל שהפרטי אצלכם זול יותר מהציבוריכורסא ירוקה.

איפה שאנחנו הפרטי עולה עוד יותר וגם אין הבדלי גיל אז שילמתי בגיל 3 3800 לחודש לפני שנה, וזה הזול באזור שלנו

אוייי זה נוראאשירה_11

למה אף אחד לא עוצר את זה זה מזעזע

והם עוד קוראים לעצמם אגף לעידוד תעסוקת הורים

איזה מבאסים התמת האלו יאללה איתם.ממתקית

מה עכשיו תעשי?

מעצבן.

מחפשת משו פרטי אחרשירה_11

מבאס ממש

משתדלת להאמין שהכל משמים לטובה אבל קשוח

רק אומרת ששילמתי שנה שלמה מחיר של תינוקהשקט הזה

בגלל הפרש של 5 ימים.

אין מה לעשות, הגבול צריך לעבור איפשהו ומי שעל הגבול נדפק🙄

לא זוכרת איפה עובר הגבולאמאשוני

אבל אנחנו שילמנו על שנה שלמה במעון במקום להעלות לגן עירייה בגלל 5 ימים..

(והתשלום זו לא הצרה היחידה שהייתה עם זה, השנצ למשל הרג אותנו 🤪

כדאי לך לנסות להגיש בקשה להנחהשואלת12

אנחנו קיבלנו דרגה ממש מהר ואז תדעי בוודאות אם אתם זכאים או לא.

כמה מהר קיבלתם?שירה_11

ממש כמה ימיםשואלת12

פחות משבוע. ועוד חברות שהגישו איתי

הלוואישירה_11

אני כבר צריכה להחזיר תשובה למישהי אחרת אני ממש בדילמה רצינית

אני הייתי מנסהשואלת12

אם גם ככה את משלמת על החודש הזה

היה רשום לישירה_11

שחסר מסמך

השלמתי ולא קיבלתי מייל שהבקשה הועברה לטיפול אחרי השלמת המסמך

ידוע לך אוליי??

כל יום קריטי לי

אצלישואלת12

התעדכנה לי דרגה בלי שביקשו השלמת מסמכים אבל לא קיבלתי מייל שיש לי דרגה כמו בשנים קודמות.

אולי תבדקי במערכת אם התעדכנה לך דרגה?

רשום לי שאין בקשה בכללשירה_11

כשאני קיבלתי מייל על השלמת מסמכים

אני באמת לא נושמת טוב כבר מהלחץ הזה, אני במירוץ נגד הזמן.

צריכה לעדכן את המעון אם אני ממשיכה או לא ובכלל אין למ תשובה

ומשפחתון אחר רוצה תשובה עוד היום

דייייי אוף זה קשה ההחלטות האלה

אם המשפחתון שווה, קרוב לביתך, והוא טובממתקית

לא שווה כבר להעביר למשפחתון וזהו?ללכת על הכי בטוח.

הייתי שםשירה_11

יש עליו המווןןן המלצות טובות

וכשבאתי המטפלות לא ראו אותי ומזה צעקו את השם של אחד הילדים "שמעוון שמעוןןןןן וואייי לא ראיתי דבר כזה שמעווןןןןן"

כשהן היו בחצר, מניחה שזה ילד שהן התעצלו לקום אליו שהרביץ או משו, אבל הצעקות וואייי הגזימו

וזה הוריד לי ממששש

מישהי יודעת אם צריך עוד השלמהאו שזה בבדיקהשירה_11

אני לא מצליחה להבין

נראה שצריך להשלים מסמכיםהשם שלי

תנסי להתקשר ולשאול מה בדיוק חסר.

אני יודעת שזה סיוט לתפוס אותם בטלפון, אבל לפעמים רק ככה משהו מתקדם.

אני לא מצליחה להוסיףשירה_11

הוספתי היום כמה וכמה פעמים ובסוף ככה זה נראה

כתוב שםהשם שלי

שאין התאמה במספר ת"ז.

דבר ראשון תבדקי שבאמת אין טעות בתעודת הזהות.

אולי צריך להוסיף 0 לפני המספר או משהו כזה.

ואם הכל תקין, כנראה זה בעיה של ה ai.

קרה לנו גם בעבודה שהכניסו ai, והוא סתם דחה דברים בלי סיבה.

אם זה ככה, זה ממש מעצבן שנכנסים ai ובסוף הוא רק מסבך את הדברים.

אז הוא רק דוחה אותי באמתשירה_11

ואני עכשיו גם לא יכולה להוסיף מסמכים, אין לי אופציה כזאת

אמאלה ואם הם לא ייענו לי מחר??? לחץץץץץץץ

תנסי להתקשר על הבוקרהשם שלי

והמספר זהות נכון?שואלת12

אני לא מצליחה להבין איפה אמורהשירה_11אחרונה

להיות הטעות

וגם אין לי אופציה להשלים מסמכים

אולי יעניין אותך