אני מכאן, רק פתחתי שם משתמש חדש כדי לשמור על פרטיותי...
אני צפויה ללדת עוד חודשיים וחצי בע״ה. החלטנו הפעם לנסות ללדת בבית בע״ה, ובמקביל ללמוד שיטה מסויימת להרפיה (לא רוצה לפרט יותר מדי כדי שלא יזהו אותנו או את הדמויות האחרות בסיפור). קיבלתי המלצות חמות הן על מיילדת פרטית והן על דולה שגם מלמדת את את השיטה הנ״ל. נפגשנו פעמיים עם כל אחת מהן (בנפרד) ו... למרות שבהתחלה מאד אהבתי אותן היום יש לי הרבה ״מחשבות
שניות״ על כל אחת מהן.
כל אחת נראית לי מקצועית וסך הכל נחמדה וכו׳. אבל משהו באופי שלי לא מתחבר לחלק מהאופי של כל אחת מהן. לגבי הדולה, היתה לה הערה אחת שהיתה לי לתקיפה מדי, חשתי שהיא לא מכבדת את המקום שלי עד הסוף. לגבי המיילדת, הרגשתי שהיא מדברת יותר ממה שהיא מסוגלת להקשיב. בנוסף היו לה כמה יציאות לא חיוביות (דיברה בשלילה על זוג לקוחות מסוים שהתנהג כך וכך כלפיה, אמרה לי לטפל בדחיפות באיזושהי בעיה רפואית שיש לי כי אחרת אני עתידה לסבול ממנה - ככה היא ניבאה לי...). חוץ מזה היא חייכנית, רגועה ונעימה.
יש כאן כמה עניינים ואשמח לשמוע את דעותיכן:
1. כבר שילמנו מקדמות מאד גדולות לכל אחת מהן (סה״כ זה מגיע למעל 3000 ש״ח!!!). כך שקשה לומר ״לא נורא, נחפש מישהי אחרת״.
2. מצד שני בחירת המלווים היא ממש משמעותית... זה ממש יכול לגרום לשינויים עצומים במהלך הלידה. ואם כבר משקיעים המון בלידה הזאת (נפשית, כלכלית, מבחינת התרגול וההכנה...) אז אולי זה מספיק חשוב כן לחפש מלוות אחרות (גם בסיכון שהמקדמה כנראה לא תוחזר לנו).
3. יש לי מעט מאד זמן ופנאי לפני כדי לערוך חיפשים חדשים (עוד שנייה חופש גדול וכו׳)...
4. נדירים המקרים בהם יש ״כימיה״ מושלמת בין אנשים. אולי אני צריכה לומר לעצמי את זה גם בקשר ללידה? שזה לא מושלם אבל אולי מספיק טוב?
5. ואולי (אני חוזרת ל-2) זה כן ממש קריטי להצלחת לידה טבעית וביתית?
אציין שאני בן אדם די רגיש ומאד מודע לרגשות שלי - לטוב ולפחות טוב...
מה הייתן עושות במקומי? אני כבר ממש ממש טרודה מן המצב הזה...
תודה רבה!!!

העיקר שיהיה בבריאות ובשמחה