(יעני במקום לפתוח נושא אחר באותו שרשור אני פתוח שרשור אחר באותו נושא, צריך למצא לזה שם
)פשוט אני קצת עף על עצמי שהתגובה שלי חשובה ואני לא רוצה שהיא תעלם בתוך 200 תגובות...

(הערה- יש הרבה דברים טובים אצל החרדים והרבה דברים לא טובים אצלנו ולהיפך, אבל לא זאת המטרה כרגע אלא רק להעלות נקודה מסויימת למחשבה שהיא מאד חשובה בעיניי)
אז לפני כמה שנים הגיעו קרובים שלי מצרפת והיה להם קשה ומוזר לראות שדווקא בישראל יש מלא פילוג בין היהודים, בחו"ל מי שיהודי-יהודי, אין שום תת-הגדרה של דתי-חרדי-חילוני-מיזרוחניק-לייט-חרדל וכו', ופתאום מגיעים לפה וכולם מפולגים לתתי-מגזרים אז למה דווקא בארץ הקודש יש כלכך הרבה פילוג? אז התשובה לזה שזה לא פילוג אלא 'הפרטה', כל ההתחלקות למגזרים היא לא נסיגה אלא התקדמות, ככל שדבר מורכב מיותר חלקים זה אומר שהוא יותר משוכלל (ע"ע משלו של הרב קוק על התולעת/שלשול) ובארץ עם ישראל התקדם ולכן מברר את עצמו ומתפלג להגדרות יותר מדוייקות שביחד יוצרות עם משוכלל.
נתקדם לכיוון ענייננו- פעם שאלתם את עצמכם למה פעם היה כלכך פשוט להתחתן? אני לפחות שאלתי את עצמי..
פעם בכל כפר קטן לכל בן היה בערך 3 בנות פוטנציאליות והם היו מתחתנים ומסתדרים ממש יפה, כלכך פשוט וקל, ואפילו לפעמים בקושי שאלו אותם ופשוט החליטו בשבילם ועדיין חיים מאושרים, תשאלו את סבא וסבתא שלכם ואת ההורים שלכם עם כמה הם יצאו לפני שהתחתנו, אני מניח שהתשובות יהיו בין 0 ל2 והם נשואים כלכך באושר...
אז מה נסגר איתנו? למה הדור שלנו כזה? למה העולם נסוג במקום להתקדם??
והתשובה היא אותה תשובה- ההתקדמות היא שכלול והשכלול הוא התפרטות ודיוק, פעם הציפיה מהקשר והמטרה של הזוגיות היו ברמה נמוכה יחסית וממילא מאד פשוט למצא שותף למטרות יחסית פשוטות, היום אנחנו בדור הרבה יותר מתקדם ומדוייק, דור שמונח הרבה על כתפיו וצריך לקדם את העולם בעצמה, הזוגיות בדור כזה יש לה מטרות גבוהות וחשובות וממילא אנחנו דורשים ונדרשים לדיוק גבוה יותר ונכון יותר בבניין הזוגיות שלנו.
הדור שלנו לא נסוג, הדור שלנו עושה צעד ענק קדימה.
מאותה סיבה אנחנו לא רוצים 'כמו החרדים', אנחנו לא רוצים 'פשוט', פשוט זה קל, ללכת לפי כללים פשוטים ומטרות בנליות שמיצרות דבר טוב אבל לא יותר מזה, אנחנו רוצים לעבוד! לבנות! להשתכלל! מסובך זה טוב! מורכב זה טוב! מורכב זה אומר משוכלל חזק ועצמתי!!

)