לא בא ליאנונימית 86

מה עושים עם ילדה בת 8.5 שהתגובה הראשונה שלה לכל דבר שמבקשים ממנה זה :"לא" "לא בא לי" "אין לי כח" "למה דווקא אני".

אחרי בקשות/תחנונים/איומים היא בסוף מסכימה (בדר"כ) אבל התגובה הראשונה היא לא.

אציין שהיא בת בכורה מתוך 4 ילדים.

כמו"כ אני לא מבקשת ממנה דברים מוגזמים, אלא למשל לגשת להביא לי משהו או לסדר וכדו'.

לשבת איתה לשיחת עומקאלעד

היא כבר ילדה גדולה, אפשר להסביר לה שהיא חלק ממשפחה וזה כולל זכויות וחובות

אפשר גם להדגים לה (באמצעות סיפור, או התנהגות אמיתית) מה המשמעות של "לא בא לי" כשזה מגיע ממך

מראות עיני-לקראת..

מעבר לתורנויות ולשותפות שלכל אחד מבני המשפחה יש בבית, לאמא יש תפקידים שלילדה בת שמונה אין. 

הרבה פעמים כשאמא עייפה ומבקשת - להוריד כביסה, ללכת לילד, לשטוף את המוצץ, לסדר את הצעצועים- כל אלה בעיני האמא נראים כדי מובנים מאליהם ואילו לילדה זה נראה הרבה מעבר, כי היא את התורנות שלה עשתה..

אז--  קודם כל קובעים מה השותפות של כל ילד בבית,  תורנות שטיפת כלים, הורדת פח, מיון כביסה סידור צעצועים או מה שרוצים.

אפשר לקבוע גם כלל גם של סדר בבית- לדוג' לא משחקים במחשב עד שהכלים מארוחת צהרים לא שטופים.

אבל מעבר לזה--  צריך לזכור שהיא ילדה ואת האמא,

אם זה כלל- היא חייבת לעשות, אבל אם את מבקשת- אותי לימדו שלבקשה יש שתי תשובות- כן או לא.  האם את מאפשרת לה להגיד לפעמים גם לא או שהמילה בבקשה היא רק קישוט?

אם הילדה חווה שהיא חייבת לענות לכל בקשה ואחרת יש עליה ביקורת שהיא לא עוזרת בבית- סביר להניח שהיא תגיב בהתנגדות, כי היא מרגישה שעושה מעבר לדרישות.

אז לשבת לשיחה, לדבר על שותפות ועשייה, על להיות חלק מהבית. לעשות לך ולה סדר מה בגדר חובה ומה בגדר עזרה ואח"כ אחרי שנבנה השלב הזה להסביר מה הרעיון שעומד מאחורי עזרה בבית, איך לדעתכם (ההורים) צריך להגיב כשאמא מבקשת עזרה.

ולשמוע אותה- אם אולי באמת היא חווה שיותר מדי 'מבקשים'- דורשים ממנה עזרה בבית ומשם ההתנגדות.

אני רוצה להגיב על משפט אחד שכתבתטפטוף

"אם זה כלל- היא חייבת לעשות, אבל אם את מבקשת- אותי לימדו שלבקשה יש שתי תשובות- כן או לא.  האם את מאפשרת לה להגיד לפעמים גם לא או שהמילה בבקשה היא רק קישוט?"

זו שאלה שאני גם שאלתי את עצמי הרבה פעמים, למה כל כך מתסכל אותי כשאני מבקשת והילדים עונים לי לא, הרי לא הודעתי להם כקביעה, רק ביקשתי, זכותם לסרב, לא? והמסקנה שהגעתי היא שבעולם המבוגרים שלנו זה לא בדיוק ככה, שלבקשה יש שתי תשובות. יש, אבל הן לא שקולות זו לזו. לדוגמה אם אני אבקש מבעלי שיוריד לי משהו מהארון הגבוה, והוא יגיד לי לא, זה יהיה די מדהים. האמת, אני לא מסוגלת בכלל לדמיין מציאות כזאת. ביקשתי ולא פקדתי ובכל זאת ברור לשנינו שבאופן בסיסי כל אחד עושה מה שמבקשים ממנו. התשובה 'לא' קיימת בצד, בשוליים, למקרים חריגים, ולרוב מגיעה עם התנצלות קטנה - שיואו, מצטער, נתפס לי השריר, יש מצב שתעמדי על כיסא ותגיעי לבד? לענות סתם ככה 'לא' לעתים קרובות, בלי התנצלות, בלי הסבר, בלי הבעת אמפתיה או ניסיון להציע דרך אחחת - זה נתפס כהתנהגות מאוד לא חברתית.

אז כן יש כאן שאלה אמיתית אם לצפות לכך גם מהילדים, והאם בכל גיל, ובאיזו דרך לחנך לזה וכו' וכו' - אין לי תשבות מי יודע מה טובות (כאמור גם אני תוהה בזה), אבל הבסיס הוא שזה לגיטימי שאמא נפגעת כשאומרים לה לא, וזה לא כי היא צבועה או משהו...

ומה שכתבת לא להכביד יותר מדי על הילדה זה נכון בעיקרון, אבל נראה שהפותחת התכוונה לבקשות קטנות והגיוניות לגמרי. לא 'תורידי כביסה' אלא תגשי להביא לי משהו... כשבני אדם חיים ביחד זה הגיוני לצפות שיעזרו זה לזה עניינים קטנים כאלה, גם בלי שיש לזה כלל קבוע בספר החוקים של הבית...

מעניין לראות שיש מכנה משותף לגילמתנת חינם

יש גם אופי, אבל נראה לי שחשוב לזכור שגיל 8-9 הוא גיל מעבר.

הילדים מגלים שהם כבר יותר עצמאיים ומסוגלים לקבל החלטות בעצמם. יש להם רצונות ומחשבות מפותחים יותר וכשזה מתנגש עם מה שמצפים מהם עדיין אין להם כלים להכיל את שני העולמות ולגשר ביניהם.

(גם בביה"ס רואים את זה, שבכיתה ב' תלמידים כבר מתחילים לגלות יותר שהם יכולים לא להישמע להוראות,

וכו')

יש לי גם ילד בגיל הזה, שהמשפטים שציינת אופייניים לו.

הוא לא הבכור, אז אני כבר רואה דפוסים דומים בגיל הזה

(גם לימדתי את הגיל הזה)

ואני יכולה לעודד -

1. זה לא אומר שזה יישאר לנצח. צריך רק להיזהר לא לתייג אותם כילדים סרבניים/עצלניים וכו'.

2. הסברים, בלי כעס, על היותם בוגרים וצריכים לגלות אחריות בתוך המשפחה, בסופו של דבר מניבים פירות.

הפיתרון הכי מהיר וקל!!תפוזינה123
כשהיא מבקשת ממך משהו, או מנסה לשתף אותך במשהו, תעני לה: לא בא לי. ותתעקשי על המשפט הזה. " לא בא לי." " אין לי כוח"
ואז לפתע היא תבין כמה זה לא נעים...
תודה לכולם על התגובותאנונימית 86

אני אנסה באמת לשבת ולשוחח איתה על העניין.

ללקראת- האמת היא שאין לה בכלל תפקידים מוגדרים בבית, אני לא דורשת מילדה בת 8 להדיח כלים או לפנות זבל.

מדובר יותר על עזרה קטנה פה ושם כשאני צריכה וזה מאד מתסכל לשמוע ממנה תמיד את ה"לא" הזה.

עוד רעיון:בת 30

גם הגדולה שלי בגיל הנחמד הזה.

לפעמים אני מבקשת ממנה משהו ואני מרגישה שהבקשה שלי איכשהוא מוציאה אותה מהעיסוק שלה ולכן היא מרגישה שזה לא קשור אליה בכלל. כלומר- אני יכולה להבין למה היא לא רוצה...

ראיתי שיש כמה דברים שיכולים לעזור:

א. כשאני קוראת לה ומסבירה לה במשפט -שניים את הענין, ואז מבקשת ממנה. נניח: "אני צריכה להניק את התינוק כי הוא ממש רעב, אבל התכוונתי לקחת את X לגינה עכשיו. את יכולה לעזור לי- ולקחת אותה לגינה לכמה דקות עד שאני אסיים להניק?"  אני אמנם לא מצפה ממנה שהיא תיענה בשיא ההתלהבות, אבל לרוב- כשהיא מבינה למה אני מבקשת ממנה אז היא עושה בשמחה. 

ב. אני משתדלת לתת לה בחירה. נניח:" הבית ממש מבולגן ואני רוצה שגם את תסדרי עכשיו. מה את מעדיפה לעשות- Xאו Y? ואם אף אחד מהם אז אני מבקשת שתסתכל מסביב ותציע בעצמה מה היא יכולה לעשות

ג. לשימוש במקרים דחופים.....אפשר להבטיח פרס קטן. "אם תעשי X תוכלי לקבל קובית שוקולד" לא הייתי ממליצה להשתמש בשוחד כזה לעיתים קרובות אבל במקרים חריגים זה בהחלט נותן מוטיבציה...

בהצלחה!!

כיוון טובנקדימון
זה באמת רעיון טוב להציב שתי אופציות ובכך לחסום במידה מסויימת את אופציית השלילה, זה נקרא ׳סוגסטיה׳ בפסיכולוגיה, אם אני לא טועה.
מלצרים למשל עושים את זה לרוב.. ׳אתם רוצים מיץ תפוזים או מיץ תפוחים?׳ והופ נעלמה האופציה החינמית של המים. אנשים מבוגרים יידעו להתמודד עם זה יותר אבל על ילדים סביר להניח שזה יעבוד כראוי.
אני אישית לא מבקשת, אלא מציינתתודה לך ה'.

הרי הבית הוא של כולנו, ולכולנו יש רצון שיהיה בו נעים לשהות. אני פשוט אומרת: גשי בבקשה לעשות כך וכך..

מתוך מקום בוטח. לא רוצה ומסרבת בכל זאת? אומרים בבטחון ובנעימות: אם כך תוכלי לעשות או את זה או את זה, בחרי משהו ואני עוד כמה דקות אגיע לבדוק האם את מסתדרת

וזהו

בלי מילים נוספות

בלי תחנונים

בלי כעס

ממקום הכי פשוט ונקי שיש

ממקום בוטח 

בוקר טובאסטרו
לעניות דעתי,
תהליך ההתבגרות פועל בשני מישורים. מצד אחד מותר לנו יותר ומצד שני אנו חייבים ואחראיים יותר.
הייתי מנצל את העובדה שהיא הבכורה ובוודאי מותר לה מעט יותר מלאחיה הצעירים ממנה.
הייתי יושב לשיחה. ומסביר לה שכמו שעכשיו מותר לה יותר כי היא כבר כמעט בת 10 ככה יש גם אחריות גדולה יותר. הייתי גם מנסה להראות את הצד הכייפי שבאחריות שמאפשרת לנו להצליח בזכות עצמנו, כמובן ברמה שמתאימה לה. את המסר הזה הייתי מחזק בכל הזדמנות חיובית, כשמרשים לה משהו של גדולים ושלילית כשהיא מסרבת לעשות. הרעיון הוא שתבין שזה תלוי בזה. לא רק כעקרון ענישה אלא כעקרון לחיים.
בהצלחה
יש פה רעיונות טוביםנקדימון
אולי את יכולה לומר לה שאת סומכת עליה מאוד והיא ממש גדולה כך שיש דברים שאת רוצה לבקש ממנה ולא מהאחים שלה.
ככה היא לא תרגיש מנוצלת (היא שומעת את המשפטים האלה איפשהו?) ולהיפך זה יתן לה תחושה של מקום משלה, שהיא חלק ממערכת ממש.
אני מציע את הפיתרון כי אמרת שהיא הבכורה, ביחס לאחים קטנים יותר באמת צריך למצוא פיתרונות אחרים.
יכול להיות הפרעת קשב וריכוז? קשה מאוד למי שיש לו את ההפרעההדוכס מירוסלב

לעשות את הדברים שנראים לאחרים מאוד טריוויאליים. זה עשוי להראות כמו מרדנות סתמית, אבל במקרה כזה, זה לא.

אם זה לא זה, יכול להיות סתם נטיה לנפש חופשיה ועצמאית, זה גורם לקושי לקבל מרות מאנשים אחרים.

הרבה פעמים זה דווקא נובע מסיבות טובות.

במקרה כזה, צריך ללמוד את השפה של הבן אדם הזה ולהציע הצעות במקום לפקוד פקודות.

נ.ב,

מצטרף להצעות שלמעלה, להגיד את הפקודה בלי להכנס יותר מדי לדיונים.

זה מועיל לשתי הבעיות הנ"ל.

עוד עצה היא לא לצעוק את הפקודות וכו' מרחוק אלא לגשת ממש אל הילד ולומר לו את ההוראות מקרוב, בלשון רגועה ומיושבת. וגם לא לחזור על עצמך יותר מדי, להגיד בפסקנות וסמכות ולתת לילד להתבשל עם החשש מה "מה יקרה אם לא אעשה". בד"כ בגילאים צעירים הם קמים אחרי זמן קצר.

אמנם אין לי ילדים בגיל הזהאמאשוני

אבל אני חושבת שדווקא תפקידים מוגדרים יותר קל לבצע.

עצות מוכחות שעבדו עלי בתור ילדה (בכורה)ג'סיקה

1) אמא שלי הסבירה לי שאם אני גרה בבית הזה ואוכלת כאן ומקבלת כאן כל מה שאני צריכה

אז אני גם צריכה לתת מעצמי, לא הולכים לחנות ולוקחים חפצים מהמדפים, אלא צריך לשלם.

והתשלום שלי הוא ממש זול! יש לאמא כמה בקשות עזרה לפעמים - ואני חייבת למלא אותן.

זה דיבר אלי להגיון - ועזר מאד.

2) עוד דבר שדיבר אלי להגיון - היא הסבירה לי בנעימות שאין כזה דבר לא בא לי או לא רוצה. "תתארי לך שיום אחד אני אגיד, לא בא לי היום להכין אוכל, ואז מה יקרה? כולכם תשארו רעבים ולא יהיה לכם אוכל... אם אני אגיד לא בא לי היום בבוקר לארגן את כולם, אז מי ילביש אתכם וידאג לכם? ואם אבא יגיד לא בא לי לעשות קניות, אז לא יהיה לנו שום דבר בארונות, שום אוכל, שום טישו וכל דבר שנצטרך פתאום יהיה חסר!!"

3) הפקודות של אמא שלי היו בטון בוטח ורגוע. ילד קולט אם ההורה חסר ביטחון או אם הוא סמכותי ובטוח בצדקת הבקשה שלו ובטוב שבילד שיקיים את מצוותו.

4) ואם גם כל זה לא עובד - עצה שחשבתי עליה היא להודיע לילדה מראש - ולא בקטע של נקמנות או קטנוניות, אלא להודיע לה מראש שכדי להראות לה איך היא נשמעת אז על כל פעם שהיא תגיד לא בא לי, את גם תגידי לה לא בא לי כשהיא תבקש ממך בקשה. (ולהדגיש שזה רק בגלל שאת רוצה שהיא תראה איך זה מרגיש, איך זה לא נעים, ושבאמת כן בא לך למלא את הבקשה שלה רק שהבטחת לה שככה תעשי)

יפה..אנונימית 86

תודה, אנסה ליישם עליה בתקווה שיעזור

מקסים!עוד כינויאחרונה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך