תינוקת מתוקה בת שנה וחצי שלא רוצה לישוןשוקולד אגוזים

אכתוב הכל בתפילה שלמישו יהיו עצות טובות.

ביתי בת שנה וחצי ישנה כל יום אצל המטפלת 10:30-12:30

בסביבות 19:15 אחרי ארוחת ערב טובה אני שמה אותה בלול לישון

ואז מתחילות הצרחות

היא לא מוכנה להירדם בשום דרך-

לא בידיים

לא בעגלה

לא בלול

היא לא יונקת (לפני חודש גמלנו............)- גם כשיננקה היתה מתעוררת המון

ניסינו לתת בקבוק עם מים/תה/חלב- לפעמים מוכנה לשתות קצת אבל לא עוזר לה להירדם

אם אנחנו מתעקש/ים שתהיה בלול ויושבים לידה היא יכולה לצרוח גם עד 20:30

בדרך כלל אף פעם לא נרדמת לפני שמונה וחצי

הרבה פעמים גם אחרי, בדרך כלל מה שמצליח בסוף זה הרדמה על הידיים במשך דקות ארוכות.

וגם אז- בחצי הראשון של הלילה (עד 1) היא קמה בממוצע כל חצי שעה, בוכה שתי דקות ונרדמת על הידיים...

ובדרכ מ1 עד 6:30 ישנה רצוף (ב"ה!1!!!)

אנחנו מותשים בטירוף.

גם מההרדמה בתחילת הלילה וגם מהתעוררויות כל הזמן

אנחנו מנסים לתת לה בקבוק כשהיא מתעוררת. לפעמים עוזר.

יכול להיות שהיא רעבה?

אנחנו תוהים לעצמנו מה סביר בגיל זה...

אשמח לכל עצה להורים עיפים עד מאד...

זה מתיש...

אי אפשר להשאיר עם ביביסיטר

אי אפשר ללכת לישון לפני 1 אף פעם

בתור התחלה לשים אותה לישון ב20:30 ולא ב19:30O.K
ואפשר לבקש מהמטפלת להעיר אותה ב12
ולנסות בקבוק דייסה, זה ממלא ומרגיע
אולי עייפות יתר..משוטט
אצל ילדים בגיל הזה אם הם עייפים מדיי נורא קשה להם להירדם.
ולהיות ערים מ12 וחצי ועד 7 וחצי זה המון..
השנת צהריים צריכה להיות בצהריים..

ולכן גם לנסות להרדים מאוחר יותר לא נראה לי יעזור..
^^^אפונה
להשכיב מוקדם יותר. ב18:30.
וחצי שעה קודם לעמעם אורות, אמבטיה חמימה ומרגיעה, בטקס קבוע.

ואם אפשר לאחר קצת את שנת הצהריים ממש כדאי.
סיבוב בחוץ בעגלהטוב בסדר

אני לא חושבת שיש ילד שלא נרדם בסיבוב בחוץ.

זה קשה להורים אבל אחלה פתרון לילדים.....

והרגל נוראי..משוטט
אני יודעת...טוב בסדר

אבל לפעמים זה הפתרון הכי נוח כשרוצים שקט בשעה מוקדמת....

באופן חד פעמי..משוטט
את צודקת..
3 ימים כאלה וזה מצריך פי 3 יותר עבודה אח"כ..
נו... יש הרגלים גרועים מזה הש"ל

פה הטעות..משוטט
ילד שמתרגל להרגם מחוץ למיטה גם כשהוא מתעורר באמצע הלילה לא ידע מה לעשות עם עצמו ועם יצפה לעוד טיול.
ונניח שכך יקרה - "נוראי"?? קצת אינפלציה במילים, לא?הש"ל

"נוראי", בעיני, זה תיאור מתאים למצבים של אלימות, של זלזול קיצוני בכבוד הבריות, של חוסר צניעות בוטה, ועוד כל מיני עניינים שאין להם שום נגיעה עם תינוקת מתוקה בת שנה וחצי.

אם כבר בעניין של הרגלי הירדמות, ההרגל הנפוץ להירדם עם בקבוק מטרנה / תה בפה, הוא הרבה יותר בעייתי בעיני ומזיק לבריאות. אבל גם אותו לא הייתי מגזימה ומכנה "נוראי".

ההרגל להירדם בסיבוב בחוץ הוא עניין של נוחות של ההורים. שיבחרו אם מתאים להם להיכנס למסלול כזה או מעדיפים בשיטות אחרות.

ב"ה זכיתי לגדל כמה ילדים, להעזר לפי הצורך בכל מיני שיטות ודרכים שספרי ההדרכה להורים אומרים עליהם 'בשום אופן לא ורק אל תיכנסו לזה', וכולנו היום בריאים ושלמים ואפילו די מרוצים... השמים לא נפלו, באמת.

אני גם חושבת.לב אמיץ

קודם כל את קטנונית..משוטט
ונתפסת על המילה ולא על הרעיון..
דבר שני אמנם זה לא סוף העולם אבל זה הרגל לא בריא לא להורים ולא לילד ובטח ובטח שלא פותר את הבעיה שהיא העלתה פה..

זה תמיד נחמד לשמוע גידלתי מאה ילדים על כל אחד עשיתי ניסוי אחר וכולם בריאים ושלמים. זה אומר שזה נכון? כנראה שלא ואולי בטוח שלא..
בטווח הרחוק ילד צריך לישון שינה ארוכה ורציפה כדי לגדול ולהתפתח כראוי ותפקידנו כהורים לדאוג לכך ולא להתחמק באמירות ש"זה לא נורא כלכך"..
הרגלים טובים לזמני שיגרה.לב אמיץ

תינוקת שפתאום לא נרדמת ומתישה את עצמה ואת ההורים גם אחרי נסיונות שונים שכרוכים ב"הרגלים לא בריאים", כנראה שסובלת או מפתחת משהו. לא זה הזמן להתעקש על הרגלים.

בטווח הקרוב וההיקפי גם לשינה רצופה של ההורים יש חשיבות רבה, ותפקידנו כהורים לדעת מתי להרפות ולאמץ דרכים יצירתיות כדי שכולם ישלימו כמה שיותר שעות שינה.

כשחולף המשבר, וההורים והתינוקת כבר לא נופלים מהרגליים מרוב תשישות, מן הסתם יהיה לכולם כח ומוטיבציה לחזור להרגלים הישנים והטובים.

הגזמת גם בתיאור ההרגל כנורא וגם בהאשמה בהתחמקות מאחריות.

כל מה שאמרתי..משוטט
מדובר על השגרה ולא על מצב של מחלה או הפרעה כזו אחרת. ( ואם הבנתי נכון את הפותחת מדובר על השגרה שלהם)
במצבי חולי את צודקת אף על פי שבסופו של דבר מהמקומות האלה מגיעים ההרגלים הרעים בד"כ..

ואין לי ספק שהורים שאומרים זה בסדר ילד יכול להירדם כך או כך רק כי זה נח להם זה התחמקות מאחריות לעומת הורים שאומרים כרגע זה מה שנח לי אני צריך כוחות אבל אני יודע שזה לא נכון וכשנתאפס קצת נשא בתוצאות..
יש דרכים נוספות לגדל ילדים כנראה..לב אמיץ

ולא, הן לא התחמקות מאחריות או הקניית "הרגלים רעים".

גם בשיגרה.

קודם כל, יש הורים שגם השיגרה שלהם לא פשוטה וכרוכה ברצף של מצבי יציאה מהשיגרה בגלל ילד אחד או יותר שלא גדלים לפי הספר.

אז אתה תטען שדווקא ילד כזה זקוק לכללי ברזל וכו', אבל הורה אחר שמשמים הילדים האלה ניתנו דווקא לו, לא עובד ככה, ולא רואה את הדברים כמוך, הורה כזה יפעל אחרת, יותר בזרימה.

ויש הורים שהשיגרה שלהם יותר פשוטה אבל ללכת לפי הספר בשבילם זה משבית את השמחה והזרימה.

הם הורים פחות טובים ממך? לא. בסופו של דבר הילד ישן את שעות השינה שהוא זקוק להם.

פנסאי
לא קראתי את כל הדיון, אבל מאוד אהבתי את מה שכתבת...
לב אמיץאחרונה

טיול כל ערב זה הרגל מעולהטפטוף

עכשיו שהימים לוהטים כל כך וממש לא בריא להסתובב בחוץ ביום, הכי כדאי להכניס ללו"ז טיול ערב קבוע עם הילדים (מי ברגל מי בעגלה) לנשום סוף סוף אוויר רענן טרי ועצים. אין בריא מזה, לגוף ולנפש.

אורח החיים המערבי מוביל אותנו לבלות הרבה יותר מדי זמן על כיסא מול מחשב, וזה ממש גרוע. עכשיו שאני בהריון אני במיוחד מודעת לכל ההשלכות השליליות של חוסר בתנועה, כי הן נהיות הרבה יותר גלויות ובולטות על פני השטח: כלי הדם מתנפחים (אז עושים כל מיני טיפולים רפואיים נגד ורידים), צרבות (אז לוקחים טאמס), מערכת העיכול והמטאבוליזם עושים צרות (שוב - מטפלים בכל מינידרכים טובות יותר ופחות), מגדיל סיכון לסכרת, ועוד ועוד... בשורה התחתונה פשוט צריך להזיז את הגוף הרבה יותר, וכל תירוץ כדי לעשות את זה הוא מבורך. גם הקטנטנים צריכים הרבה תנועה (ברגל או בידיים או בעגלה), אצלם זה ממש משמעותי להתפתחות טובה של המוח. הם דווקא ממש לא צריכים שינה עמוקה ורציפה כמו של מבוגר. כדאי לך לקרוא אצל מומחים. אצל ג'יימס מק'קנה למשל. אלה השנים שהמוח מתפתח הכי הרבה, ויש לו את הדרכים שלו לעשות את זה טוב. כשהם גדלים וכבר לא זקוקים לזה זה משתנה מעצמו. את הילד שלי בן ארבע תותח לא יעיר כשהוא עייף... ואוהו כמה טיילתי איתו כשהיה קטן.

את מבלבלת...משוטט
בין לטייל ולבין להרדים..
טיול סתם ככה זה מעולה אבל להרדים בהעגלה זה כבר סיפור אחר..
לרוב המומחים יגידו לך ששינה לא רציפה גורמת לבעיות קשב וריכוז ופוגעת בהתפתחות המוטורית.

וכדי להסיק מסקנות צריך לבחון יותר מילד אחד..
לא מבלבלת בכללטפטוף

טיול משפחתי אחרי ארוחת ערב ומקלחות, כשסוף סוף יש בחוץ אוויר טוב = הירדמות בעגלה, בכיף, ברוגע, בטוב, בבריאות הנפש והגוף...

לגבי "המומחים" - קראת את חוקרי המוח? או שאתה מתכוון ליועצות שינה למיניהן??

ואוקיי אני מסכימה שלא מסיקים מילד אחד. אולי תעשה פה סקר בפורום ותבדוק כמה הורים יש שגם בבר מצווה עוד צריכים לנענע את המיטה של הילד כדי שיירדם... כמה מתלוננים על בעיה חמורה שהתיכוניסט לא ישן מספיק טוב... אם יש הרבה כאלה אני אקבל שזו סכנה ממשית חיוך גדול

ומה יקרה שהילדה תגדל ויולד לה עוד אח?44444
ובאופן מוזר לו יהיה צורך לישון בלילה.
ובגיל 4 שהיא לא תרדם גם יטיילו איתה?
ובחורף בגשם היא תוכל לישון רק לאחר שיחכו שיפסק הגשם ויצאו איתה לטיול?

גיל שנה וחצי זה גיל להקניית הרגלים בריאים לחיים.

זה לא סותר שפעילות גופנית טובה במשך היום ועוזרת לשינה פשוט שזה לא יהיה חלק מטקס הרדמות.

סביר להניח שבגיל שנה וחצי לא חסרה פעילות גופנית כדי להרדם. בגיל 4 בחורף, לדוגמא סביר להניח שחסרה פעילות גופנית.
לכל הילדים שלנו היה שלב של הרדמות בטיולאורי8
הקטן עכשיו בשלב הזה. זה עזר לנו בשלב של גמילה מהנקה( הילד היה רגיל להרדם בהנקה)
ובגיל 4 אף אחד לא זכר שפעם הרדימו אותו בטיול.
החשש מלעשות מה שנח כרגע בגלל מה שיקרה עוד כמה שנים היה לנו עם הילדה הראשונה, אחר כך הבנו שהרגלים עוברים, עוד לא ראיתי ילד בר מצוה שנרדם בהנקה/ טיול / נדנוד ושאר הרגלים שמזהירים אותנו מפניהם. ומה שחשוב זה הורים וילדים שמחים ורגועים. כשההרגל כבר מעיק ומפריע משנים אותו למה שנח כרגע ולא מסבכים לעצמנו את החיים בכלל חששות ודמיונות ממה שיקרה לנו בעתיד.
בקשר להרגלים - אני שיניתי את כל התפיסה שלי בנושאבארץ אהבתי
בעקבות פוסט מהמם של בהתהוות
מה שבחרנו אתמול
זו אמנם לא הגישה המקובלת להתייחס לדברים, אבל אותי זה ממש שחרר. (וכבר הגענו כמה פעמים למצבים שההרגל הישן כבר לא התאים, והחלטנו לשנות, והיה כמה ימים של קושי ואחר כך התרגלנו למשהו חדש. והרווחנו ולא שעד אז עשינו מה שהיה לנו נוח בלי חישובים של האם זה יתאים לי גם בעתיד או לא...)
מסכימה.בת 30

אם יש משהו שטוב עכשיו לילד- אז לא צריך להימנע ממנו רק כי אולי בעתיד יהיה קשה להפסיק אותו.

אגב, ילדים קטנים יכולים לשנות הרגל די מהר- כמה ימי מחלה עם התעוררויות ליליות או שינה עם ההורים יכולים לשבור הרגל של חודשים לשנת לילה רצופה.

ולהפך- כמה ימי "עמידה של עקרון" מצד ההורים יכולים להחזיר הרגל או להקנות הרגל חדש. 

מה שאני חושבת שכדאי לך לעשות.אני123
וגם אני עושה כך אם התינוק שלי בערך בגיל של הבת שלך.. אם הוא לא רוצה לישון ב19:00.

אני לא רבה איתו ולא מכריחה איתו להישאר בלול. אני פושט מאוד מוציאה אותו שישחק.
הוא מתעייף לבד.. ב22:00 פלוס מינוס
תודה לכל המגיבים..שוקולד אגוזים

שמחנו לקרוא את העצות הטובות.....

בע"ה... מקווים שהמצב ילך וישתפר

ב"ה בימים האחרונים יותר טוב

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך