תינוקת מתוקה בת שנה וחצי שלא רוצה לישוןשוקולד אגוזים

אכתוב הכל בתפילה שלמישו יהיו עצות טובות.

ביתי בת שנה וחצי ישנה כל יום אצל המטפלת 10:30-12:30

בסביבות 19:15 אחרי ארוחת ערב טובה אני שמה אותה בלול לישון

ואז מתחילות הצרחות

היא לא מוכנה להירדם בשום דרך-

לא בידיים

לא בעגלה

לא בלול

היא לא יונקת (לפני חודש גמלנו............)- גם כשיננקה היתה מתעוררת המון

ניסינו לתת בקבוק עם מים/תה/חלב- לפעמים מוכנה לשתות קצת אבל לא עוזר לה להירדם

אם אנחנו מתעקש/ים שתהיה בלול ויושבים לידה היא יכולה לצרוח גם עד 20:30

בדרך כלל אף פעם לא נרדמת לפני שמונה וחצי

הרבה פעמים גם אחרי, בדרך כלל מה שמצליח בסוף זה הרדמה על הידיים במשך דקות ארוכות.

וגם אז- בחצי הראשון של הלילה (עד 1) היא קמה בממוצע כל חצי שעה, בוכה שתי דקות ונרדמת על הידיים...

ובדרכ מ1 עד 6:30 ישנה רצוף (ב"ה!1!!!)

אנחנו מותשים בטירוף.

גם מההרדמה בתחילת הלילה וגם מהתעוררויות כל הזמן

אנחנו מנסים לתת לה בקבוק כשהיא מתעוררת. לפעמים עוזר.

יכול להיות שהיא רעבה?

אנחנו תוהים לעצמנו מה סביר בגיל זה...

אשמח לכל עצה להורים עיפים עד מאד...

זה מתיש...

אי אפשר להשאיר עם ביביסיטר

אי אפשר ללכת לישון לפני 1 אף פעם

בתור התחלה לשים אותה לישון ב20:30 ולא ב19:30O.K
ואפשר לבקש מהמטפלת להעיר אותה ב12
ולנסות בקבוק דייסה, זה ממלא ומרגיע
אולי עייפות יתר..משוטט
אצל ילדים בגיל הזה אם הם עייפים מדיי נורא קשה להם להירדם.
ולהיות ערים מ12 וחצי ועד 7 וחצי זה המון..
השנת צהריים צריכה להיות בצהריים..

ולכן גם לנסות להרדים מאוחר יותר לא נראה לי יעזור..
^^^אפונה
להשכיב מוקדם יותר. ב18:30.
וחצי שעה קודם לעמעם אורות, אמבטיה חמימה ומרגיעה, בטקס קבוע.

ואם אפשר לאחר קצת את שנת הצהריים ממש כדאי.
סיבוב בחוץ בעגלהטוב בסדר

אני לא חושבת שיש ילד שלא נרדם בסיבוב בחוץ.

זה קשה להורים אבל אחלה פתרון לילדים.....

והרגל נוראי..משוטט
אני יודעת...טוב בסדר

אבל לפעמים זה הפתרון הכי נוח כשרוצים שקט בשעה מוקדמת....

באופן חד פעמי..משוטט
את צודקת..
3 ימים כאלה וזה מצריך פי 3 יותר עבודה אח"כ..
נו... יש הרגלים גרועים מזה הש"ל

פה הטעות..משוטט
ילד שמתרגל להרגם מחוץ למיטה גם כשהוא מתעורר באמצע הלילה לא ידע מה לעשות עם עצמו ועם יצפה לעוד טיול.
ונניח שכך יקרה - "נוראי"?? קצת אינפלציה במילים, לא?הש"ל

"נוראי", בעיני, זה תיאור מתאים למצבים של אלימות, של זלזול קיצוני בכבוד הבריות, של חוסר צניעות בוטה, ועוד כל מיני עניינים שאין להם שום נגיעה עם תינוקת מתוקה בת שנה וחצי.

אם כבר בעניין של הרגלי הירדמות, ההרגל הנפוץ להירדם עם בקבוק מטרנה / תה בפה, הוא הרבה יותר בעייתי בעיני ומזיק לבריאות. אבל גם אותו לא הייתי מגזימה ומכנה "נוראי".

ההרגל להירדם בסיבוב בחוץ הוא עניין של נוחות של ההורים. שיבחרו אם מתאים להם להיכנס למסלול כזה או מעדיפים בשיטות אחרות.

ב"ה זכיתי לגדל כמה ילדים, להעזר לפי הצורך בכל מיני שיטות ודרכים שספרי ההדרכה להורים אומרים עליהם 'בשום אופן לא ורק אל תיכנסו לזה', וכולנו היום בריאים ושלמים ואפילו די מרוצים... השמים לא נפלו, באמת.

אני גם חושבת.לב אמיץ

קודם כל את קטנונית..משוטט
ונתפסת על המילה ולא על הרעיון..
דבר שני אמנם זה לא סוף העולם אבל זה הרגל לא בריא לא להורים ולא לילד ובטח ובטח שלא פותר את הבעיה שהיא העלתה פה..

זה תמיד נחמד לשמוע גידלתי מאה ילדים על כל אחד עשיתי ניסוי אחר וכולם בריאים ושלמים. זה אומר שזה נכון? כנראה שלא ואולי בטוח שלא..
בטווח הרחוק ילד צריך לישון שינה ארוכה ורציפה כדי לגדול ולהתפתח כראוי ותפקידנו כהורים לדאוג לכך ולא להתחמק באמירות ש"זה לא נורא כלכך"..
הרגלים טובים לזמני שיגרה.לב אמיץ

תינוקת שפתאום לא נרדמת ומתישה את עצמה ואת ההורים גם אחרי נסיונות שונים שכרוכים ב"הרגלים לא בריאים", כנראה שסובלת או מפתחת משהו. לא זה הזמן להתעקש על הרגלים.

בטווח הקרוב וההיקפי גם לשינה רצופה של ההורים יש חשיבות רבה, ותפקידנו כהורים לדעת מתי להרפות ולאמץ דרכים יצירתיות כדי שכולם ישלימו כמה שיותר שעות שינה.

כשחולף המשבר, וההורים והתינוקת כבר לא נופלים מהרגליים מרוב תשישות, מן הסתם יהיה לכולם כח ומוטיבציה לחזור להרגלים הישנים והטובים.

הגזמת גם בתיאור ההרגל כנורא וגם בהאשמה בהתחמקות מאחריות.

כל מה שאמרתי..משוטט
מדובר על השגרה ולא על מצב של מחלה או הפרעה כזו אחרת. ( ואם הבנתי נכון את הפותחת מדובר על השגרה שלהם)
במצבי חולי את צודקת אף על פי שבסופו של דבר מהמקומות האלה מגיעים ההרגלים הרעים בד"כ..

ואין לי ספק שהורים שאומרים זה בסדר ילד יכול להירדם כך או כך רק כי זה נח להם זה התחמקות מאחריות לעומת הורים שאומרים כרגע זה מה שנח לי אני צריך כוחות אבל אני יודע שזה לא נכון וכשנתאפס קצת נשא בתוצאות..
יש דרכים נוספות לגדל ילדים כנראה..לב אמיץ

ולא, הן לא התחמקות מאחריות או הקניית "הרגלים רעים".

גם בשיגרה.

קודם כל, יש הורים שגם השיגרה שלהם לא פשוטה וכרוכה ברצף של מצבי יציאה מהשיגרה בגלל ילד אחד או יותר שלא גדלים לפי הספר.

אז אתה תטען שדווקא ילד כזה זקוק לכללי ברזל וכו', אבל הורה אחר שמשמים הילדים האלה ניתנו דווקא לו, לא עובד ככה, ולא רואה את הדברים כמוך, הורה כזה יפעל אחרת, יותר בזרימה.

ויש הורים שהשיגרה שלהם יותר פשוטה אבל ללכת לפי הספר בשבילם זה משבית את השמחה והזרימה.

הם הורים פחות טובים ממך? לא. בסופו של דבר הילד ישן את שעות השינה שהוא זקוק להם.

פנסאי
לא קראתי את כל הדיון, אבל מאוד אהבתי את מה שכתבת...
לב אמיץאחרונה

טיול כל ערב זה הרגל מעולהטפטוף

עכשיו שהימים לוהטים כל כך וממש לא בריא להסתובב בחוץ ביום, הכי כדאי להכניס ללו"ז טיול ערב קבוע עם הילדים (מי ברגל מי בעגלה) לנשום סוף סוף אוויר רענן טרי ועצים. אין בריא מזה, לגוף ולנפש.

אורח החיים המערבי מוביל אותנו לבלות הרבה יותר מדי זמן על כיסא מול מחשב, וזה ממש גרוע. עכשיו שאני בהריון אני במיוחד מודעת לכל ההשלכות השליליות של חוסר בתנועה, כי הן נהיות הרבה יותר גלויות ובולטות על פני השטח: כלי הדם מתנפחים (אז עושים כל מיני טיפולים רפואיים נגד ורידים), צרבות (אז לוקחים טאמס), מערכת העיכול והמטאבוליזם עושים צרות (שוב - מטפלים בכל מינידרכים טובות יותר ופחות), מגדיל סיכון לסכרת, ועוד ועוד... בשורה התחתונה פשוט צריך להזיז את הגוף הרבה יותר, וכל תירוץ כדי לעשות את זה הוא מבורך. גם הקטנטנים צריכים הרבה תנועה (ברגל או בידיים או בעגלה), אצלם זה ממש משמעותי להתפתחות טובה של המוח. הם דווקא ממש לא צריכים שינה עמוקה ורציפה כמו של מבוגר. כדאי לך לקרוא אצל מומחים. אצל ג'יימס מק'קנה למשל. אלה השנים שהמוח מתפתח הכי הרבה, ויש לו את הדרכים שלו לעשות את זה טוב. כשהם גדלים וכבר לא זקוקים לזה זה משתנה מעצמו. את הילד שלי בן ארבע תותח לא יעיר כשהוא עייף... ואוהו כמה טיילתי איתו כשהיה קטן.

את מבלבלת...משוטט
בין לטייל ולבין להרדים..
טיול סתם ככה זה מעולה אבל להרדים בהעגלה זה כבר סיפור אחר..
לרוב המומחים יגידו לך ששינה לא רציפה גורמת לבעיות קשב וריכוז ופוגעת בהתפתחות המוטורית.

וכדי להסיק מסקנות צריך לבחון יותר מילד אחד..
לא מבלבלת בכללטפטוף

טיול משפחתי אחרי ארוחת ערב ומקלחות, כשסוף סוף יש בחוץ אוויר טוב = הירדמות בעגלה, בכיף, ברוגע, בטוב, בבריאות הנפש והגוף...

לגבי "המומחים" - קראת את חוקרי המוח? או שאתה מתכוון ליועצות שינה למיניהן??

ואוקיי אני מסכימה שלא מסיקים מילד אחד. אולי תעשה פה סקר בפורום ותבדוק כמה הורים יש שגם בבר מצווה עוד צריכים לנענע את המיטה של הילד כדי שיירדם... כמה מתלוננים על בעיה חמורה שהתיכוניסט לא ישן מספיק טוב... אם יש הרבה כאלה אני אקבל שזו סכנה ממשית חיוך גדול

ומה יקרה שהילדה תגדל ויולד לה עוד אח?44444
ובאופן מוזר לו יהיה צורך לישון בלילה.
ובגיל 4 שהיא לא תרדם גם יטיילו איתה?
ובחורף בגשם היא תוכל לישון רק לאחר שיחכו שיפסק הגשם ויצאו איתה לטיול?

גיל שנה וחצי זה גיל להקניית הרגלים בריאים לחיים.

זה לא סותר שפעילות גופנית טובה במשך היום ועוזרת לשינה פשוט שזה לא יהיה חלק מטקס הרדמות.

סביר להניח שבגיל שנה וחצי לא חסרה פעילות גופנית כדי להרדם. בגיל 4 בחורף, לדוגמא סביר להניח שחסרה פעילות גופנית.
לכל הילדים שלנו היה שלב של הרדמות בטיולאורי8
הקטן עכשיו בשלב הזה. זה עזר לנו בשלב של גמילה מהנקה( הילד היה רגיל להרדם בהנקה)
ובגיל 4 אף אחד לא זכר שפעם הרדימו אותו בטיול.
החשש מלעשות מה שנח כרגע בגלל מה שיקרה עוד כמה שנים היה לנו עם הילדה הראשונה, אחר כך הבנו שהרגלים עוברים, עוד לא ראיתי ילד בר מצוה שנרדם בהנקה/ טיול / נדנוד ושאר הרגלים שמזהירים אותנו מפניהם. ומה שחשוב זה הורים וילדים שמחים ורגועים. כשההרגל כבר מעיק ומפריע משנים אותו למה שנח כרגע ולא מסבכים לעצמנו את החיים בכלל חששות ודמיונות ממה שיקרה לנו בעתיד.
בקשר להרגלים - אני שיניתי את כל התפיסה שלי בנושאבארץ אהבתי
בעקבות פוסט מהמם של בהתהוות
מה שבחרנו אתמול
זו אמנם לא הגישה המקובלת להתייחס לדברים, אבל אותי זה ממש שחרר. (וכבר הגענו כמה פעמים למצבים שההרגל הישן כבר לא התאים, והחלטנו לשנות, והיה כמה ימים של קושי ואחר כך התרגלנו למשהו חדש. והרווחנו ולא שעד אז עשינו מה שהיה לנו נוח בלי חישובים של האם זה יתאים לי גם בעתיד או לא...)
מסכימה.בת 30

אם יש משהו שטוב עכשיו לילד- אז לא צריך להימנע ממנו רק כי אולי בעתיד יהיה קשה להפסיק אותו.

אגב, ילדים קטנים יכולים לשנות הרגל די מהר- כמה ימי מחלה עם התעוררויות ליליות או שינה עם ההורים יכולים לשבור הרגל של חודשים לשנת לילה רצופה.

ולהפך- כמה ימי "עמידה של עקרון" מצד ההורים יכולים להחזיר הרגל או להקנות הרגל חדש. 

מה שאני חושבת שכדאי לך לעשות.אני123
וגם אני עושה כך אם התינוק שלי בערך בגיל של הבת שלך.. אם הוא לא רוצה לישון ב19:00.

אני לא רבה איתו ולא מכריחה איתו להישאר בלול. אני פושט מאוד מוציאה אותו שישחק.
הוא מתעייף לבד.. ב22:00 פלוס מינוס
תודה לכל המגיבים..שוקולד אגוזים

שמחנו לקרוא את העצות הטובות.....

בע"ה... מקווים שהמצב ילך וישתפר

ב"ה בימים האחרונים יותר טוב

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך