קודם כל, נכון, הוא באמת איש טוב והרבה יותר מזה.. ב"ה זכיתי

לגבי המשפט שלי ש"אני יותר פגועה ממנו" - צודק, זה לא נכון להתבטא כך, אנחנו לא בתחרות ושנינו היינו פגועים ואין עניין לעשות השוואה מי יותר. רק ניסיתי לבטא שנפגעתי לא פחות ממנו..
התגובה שהייתי מעדיפה לקבל ממנו, על פני השתיקה, על כך שפגעתי בו, היא לא צעקות, כפי שאתה סובר, אלא דיבור. להגיד לי ממה נפגעת. בפשטות וישירות.
מדהים איך בפורום קשה לבטא רעיון שלם, כי הכל נכתב בקצרה ותמציתיות..
אז אוסיף כמה פרטים:
העניין הוא, שמה שקרה אז, היה שזרקתי לו איזה משפט (אני אפילו כבר לא זוכרת מה הוא היה אבל זו לא הנקודה ..), לבעלי כאב הראש באותו זמן והוא היה יותר פגיע, והמשפט שאמרתי כנראה פגע בו.
אני בכלל לא הייתי מודעת לרמת הפגיעה שלו ולכך שהוא בכלל נפגע!!
הבנתי את זה רק כמסקנה מההתעלמות המתמשכת שלו, שלא מצאתי הסבר אחר אליה..גם אז לקח לי זמן להבין במה בדיוק פגעתי בו.. (ולא, אני לא נחשבת לאחת עם חוסר באינטליגנציה ריגשית...)
ברגע שהבנתי שכנראה פגעתי בו, ניסיתי כמה פעמים לדובב אותו, לשאול, להבין.. אך נתקלתי בשתיקה והתעלמות. אז הרפתי..
רק לאחר עוד כמה שעות התחדשה השיחה. אך אז כבר הייתי בעצמי פגועה מאוד כי לא הבנתי מדוע מגיע לי העונש הזה, שאני אפילו לא יודעת מה הסיבה אליו.. ועוד שניסיתי להתפייס ונתקלתי בחומה.
בנוסף, כל זה קרה כשהיינו בטיול משפחתי עם המשפחה שלו והסיטואציה הביכה אותי עוד הרבה יותר.... לנסות להתנהל ליד כולם כשהכל כרגיל אבל לא... משפיל ממש.. אתה יכול לנסות לדמיין את זה...
האלטרנטיבה שאני מציעה למקרים כאלה (ונכון, זה ברמת האידיאל, אך אפשרי בהחלט), זה פשוט באותו רגע, (או אם קשה אז קצת אח"כ כשנרגעים), להגיד בצורה ישירה: תדעי לך שמה שאמרת עכשיו מאוד פגע בי."
כתגובה לכך, כנראה, מיד הייתי מגיבה ברכות, מנסה להתפייס, לבקש סליחה וכו...
ולא למשוך את זה כ"כ הרבה..! שמעכבר נהיה פיל!!
אגב, גם לי קורה לפעמים שאני עצבנית וצריכה קצת להירגע ורק אז לדבר על הדברים. וזה בסדר שגם הוא יגיב כך,או בצורה אחרת שמתאימה לו. (וכנראה הוא באמת נפגע ממני מאוד, למרות שבעיני זה היה משהו שולי ואפילו לא חשתי בו.. בשביל זה מדברים! )
אך שתיקה והתעלמות ממושכת כמו שהייתה אז (כמעט יום שלם, והייתה יכולה רק להחמיר ולהמשך עוד הרבה ללא יכולה ההכנעה של שנינו, וזה עלה במאמצים גדולים, אבל ב"ה שכך) מתוך ציפייה שאבין לבד וכו-היא לא נכונה בעיני, פוגעת ומשפילה, ולא מקדמת לשום מקום, רק מזיקה ומדרדרת את המצב.
גם בעלי מסכים איתי על זה, ועובדה, שזה לא קרה יותר שוב. (והוא לא השתכנע בשניה, וגם לא בשיחה אחת... לקח זמן להגיע להבנה....)
אני שמחה מאוד על הדרך השניה שאימצנו, ואני משתדלת ליישם אותה כמה שאפשר. איך שנפגעים (וזה קורה לכולם), להגיד כמה שיותר מוקדם. ולדבר על זה. ואם לא עוזר, לדבר שוב ושוב, כמה שצריך. בד"כ רוב הפתרונות נמצאים אצלינו! ויכולים להסתיים עוד הרבה לפני שמגיעים ליעוץ!
כ"כ הרבה חוסר-הבנות נמנעות כך... (וזה לא תמיד קל! לדבר כשאתה פגוע ולהסביר לשני וכו'.. אבל משתלם כ"כ!)
לגבי הדרך בה "הבהרתי" את זה, שוב, מדהים כמה קשה לדייק ולהבין פה בפורום...
ברור שזה לא נעשה בצורה של שתלטנות, תקיפות ולנסות להכתיב לו.. זה נעשה בדרך של שיח, (שעות ארוכות וכפי שאמרתי קודם לא הסתיים בשיחה אחת, אלא הייתה עוד שיחת המשך, עם פיוס ביניים

), בדרך של רכות, ניסיון להבין אחד את השני, להתנצל וכו.. ועם זאת להסביר אחד לשני ממה נפגענו, וכן, היה לי חשוב שיבין עד כמה התגובה שלו הייתה בעייתית עבורי ופוגעת (למרות שהוא בכלל לא התכוון לפגוע ע"י השתיקה, כפי שכתבת) .
בעיני, המפתח היה הנכונות של שנינו לסיים את הריב. כי שנינו היינו פגועים והיה מאוד קשה לכל אחד מאיתנו" לרדת מהעץ". אבל ב"ה..
מקווה שעזרתי לך להבין..
חיזקו ואימצו!