שלום,
כתבתי כאן כבר פעם בעבר, על משברים קשים בזוגיות, בגלל שחשבתי שבעלי לא מספיק חכם בשבילי וכזה...
ברוך ה' עשיתי דרך מאוד יפה מאז והוצאתי לעצמי את כל השטויות מהראש...
רק מה - כשאני הוצאתי - לבעלי נכנס...
כמה שאני מנסה כל הזמן שיהיה נחמד והכל, כל שיחה בינינו יש לו ביקורת עלי, ותמיד זה נגמר עם טעם חמוץ בפה...
תלונות: "את לא מדברת לעניין", "אנחנו פשוט לא באותו ראש, אני משתגע מזה", "אין לך ראש גדול", מפריע לו שאני מצחקקת הרבה פעמים (הוא קורא לזה מגחכת) - דבר שלא הפריע לאף אחד מההכי קרובים אלי כל החיים,
וגם שאני לפעמים קצת "מעופפת", אם אני שוכחת דברים מידי פעם ישר הוא עושה מזה סיפור.
הוא גם מאוד מפחד שאני אהיה כמו אמא שלי (בקטע של הפיזור למשל, אמא שלי מאוד מעופפת), ובעיני זה מקצין אצלו את התגובות - ישר הוא רואה איך השכחה הקטנה שלי גדלה למימדים של פיל...
יש פה ושם עוד תחומים בחיים שזה קורה (למשל, אם הוא עוזר בבית - כמעט אף פעם זה לא יהיה שטיפת כלים, כי הוא קלט שאני שונאת לעשות את זה, אז שאני אעשה ולא אתחמק...!)
ובקיצור - הוא פשוט חושב שהתפקיד שלו זה לחנך אותי, לכן ההוא לא יעשה את הכלים, ויעיר לי כל הזמן שאני צריכה לקחת אחריות על הכל ולחשוב על הכל ("להגדיל ראש"), וכו'...
אני - מבליגה על כל הדברים שמעצבנים אותי בו (חוץ מההערות האלה כמובן), כי אני מבינה שאף בן זוג לא מושלם...
עוד אציין שהאישה ש"לא מגדילה ראש" ו"לא לוקחת אחריות" שלו (כלומר אני) - עובדת 8 שעות ביום מהבית (בלאנס...), מטופלת בתינוק ולומדת במקביל לתואר מהמש קשה באוניברסיטה הפתוחה...
יעוץ - הלכנו בעבר כמה פעמים ולאחרונה פעם אחת,וגם היועצת אמרה לו שהוא מגזים (במילים אחרות כמובן), אבל הבנ"א לא קולט שהוא הבעייתי פה, אחד המשפטים השגורים על פיו הוא "כשאת תהיי אישה - אז אני אהיה...", זה כבר ממש קשה לי, זה כבר נמשך הרבה זמן ואני ממש מרגישה חנוקה כבר... בטח גם הוא מרגיש ככה... (אפילו שביקשתי ממנו מוצאי שבת אחד - "בא נשתדל שהשבוע הקרוב יהיה בלי מריבות, קצת "ננוח" ;) - ישר השיחה הזאת הפכה למריבה...
)
ולכל אלה שרצים להציע גירושין - אני לא בכיוון, אז בבקשה להימנע.
אשמח לעצות מועילות!!!
תודה רבה.
) ולומר לו ברוך השם שזה כל מה שמצאת בי לשיפור. להעביר את זה.
תגובה נפלאה