מקווה שהקובץ עלה..חדשה ישנה
ומה עושים כשיש שמועה על קורבן תקיפה שאינו חלק מהמשפחה?אלגריטי
אני ואשתי במצב מביך שכזה. ב"ה אנחנו מדרבנים את הילדים שלנו לשתף אותנו בחוויות שלהם במשחקים עם החברים. שלשום נחרדנו אחרי שהגדול שלנו בן 10 שיתף אותנו בשיחה שהייתה לו עם חבריו. הבוגר מביניהם בן 11-12 טען בגאווה שהיה לו מגע אינטימי עם "חברה" שלו ושההורים שלה יודעים על זה ו"מסכימים" כביכול.
הילדה הזאת כולה בת 10, לומדת בחינוך מיוחד והמשפחה שלה די תורנית שעלתה לארץ לפני שנים אחדות. אם ח"ו קרה משהו קשה לי להאמין שזה היה בידיעה מלאה של הורי הילדה ובטח שלא בהסכמה שלהם. מאד כאב לנו לשמוע על זה ואנחנו מזועזעים ומבולבלים. אנחנו רוצים להגיב אבל ההיכרות שלנו עם משפחתה של הילדה היא די שטחית. מקנן בי החשש שמא שיחה עם הוריה בלבד לא תועיל.
האם עלינו לפנות אליהם ישירות ולספר להם על השמועות?
האם לדווח על הילדה ישירות לבית הספר שלה או לרווחה?
וואו. לא פשוט...חדשה ישנה
ובתור הורה, הייתי דואגת שהילד שלי לא יהיה בקשר עם החבר הנ''ל.
אם היא בבית ספר טוב- לבית הספררבה אמונתך!
^^^^פאז
אני הייתי מדברת קודם כל עם ההורים של הילדrivki
אפשר להעביר מידע באופן עינייני כמו שהבן שלך סיפר ולתת להורים להחליט מה לעשות עם זה הלאה.
ועוד משהו: קורה שילדים משחקים במשחקים מיניים. ברור שצריך לעצור את זה- אבל למה ישר 'קורבן' ,
'תקיפה' , לרוץ לדווח לרווחה? יש היום נטייה להרוס לאנשים חיים על כלום.
המודעות לנושא הפכה אותי לרגישאלגריטי
אם הייתי שומע על זה לפני יותר מעשר שנים הייתי מתייחס לזה כמוך. אני מכיר טוב מאד את הנטייה הזו להשוויץ ולהמציא בעניין הזה.
בעוונתי נחשפתי מאז להמון המון מקרים עצובים שהתחילו ממשחקים אסורים בגילים האלה ממש. גם לי לקח זמן לעכל שזאת המציאות אבל ראיתי נשים בוגרות שסוחבות טראומה שיכלה להימנע אם רק המבוגרים שסביבן לא היו מגיבים באדישות. אני לא יודע מה חומרת המקרה שקרה אבל אם הוא קרה הוא מהווה פתח לחוויות טראומטיות בהמשך.
אני מאמין ובטוח שאם נתערב זה לא יהרוס את החיים לאף אחד. החיים של הילד לא יהרסו וגם לא של הילדה. אני רק לא רוצה לפגוש אותה בעוד 10 15 שנה ולהכות על החטא.
ליידע את ההורים של הילדלב אמיץ
ליידע גורם אחראי שמקורב למשפחה של הילדה אם בעיניך לא יעיל ליידע את המשפחה ישירות.
מצד אחד לא להיכנס לסרטים, מצד שני לא לעבור לסדר היום.
כמו ש rivki כתבה.
לא כתבתי שצריך להתעלם ולא לעשות כלוםrivki
אולי שירשרתי לא נכון, אבל הגבתי בעצם לאלה שכתבו ישר לפנות לרווחה - בית ספר- משטרה.
לדעתי לא צריך להפוך כל דבר לפלילי.
וגם לא בכל סיטואציה אסורה ישר להאשים את הבן שהוא 'תוקף', ואז הבת כמובן 'קורבן'.
לא בכל מקרה נכון לפנות למשפחהפאז
יש שיאשימו, יש שישתיקו ויטטאו.
הם עלולים "לזהם" את החקירה במידה ותהיה נחוצה
מומלץ לפנות לביה"ס של הילדה אמורים להיות להם הכלים הטיפוליים לברר את הסיפור
ואם צריך לפנות להורים בצורה מחייבת ומקצועית
בדיוק לזה התכוונתי!rivki
וגם- אם משהו כזה היה קורה לבן או לבת שלך, היית רוצה שיפנו אליך? אם כן- למה להניח שההורים של הילדים האלה לא צריכים לדעת, אלא לקבל פניה מיועצת בית הספר או מעו'סית?
אף אחד כאן לא הכניס את המילה משטרה.חדשה ישנה
כשפונים לרווחה, לפקידת סעד , הכל נשאר חסוי , אף אחד לא יודע מזה ולא הורסים שם של אף אחד. היא קצת מתחקרת אותך, ואם היא רואה לנכון שזה מקרה שצריך בירור מעמיק יותר, ממשיכים עם זה הלאה. בוודאי שאין פה שום קשר למשטרה.. בסופו של דבר זה רק לטובת הילדה וגם לטובת הפוגע! כי הרבה פעמים אחרי בירור כזה מתברר שהילד בעצמו נפגע!! ( וזה קרה לי במסגרת העבודה, אף אחד לא ידע כלום ח'וץ ממני, מהיועצת ומהפקידת סעד, רק בהמשך הנחו אותי לדבר עם ההורים. בצורה מאוד עדינה וזהירה, לא מגזימים התיאורים ןכו')
זה לא הרס שם לאף ילד ולאף משפחה
מי דיבר על משטרה??פאז
ברגע שמישהו כבר דיבר איתו על זה או שאל
זה פוגע באפשרות לברר מה באמת היה
וזה לרוב נעשה, במידה ויש סיבה- ואז כדאי שיבדק לעומק
ע"י רווחה ולא משטרה.
מאוד נכון! למערכת החינוך אכן יש כליםדע מה למעלה ממך
בעיקר דואגים שהקורבן יקבל טיפול!!!!!
כי ישנם הורים שלא תמיד מודעים להשלכות הקשות.
היה מקרה שהיינו צריכים לדחוק בהורים לגשת עם הילד לטיפול, כי על פניו היה נראה להם שהילד מתמודד.
תמיד טוב לשתף רשויות, הם ממשיכים לעקוב אחריו הלאה....
טיפלנו במקרה שהתוקף בעצמו ילד! וכילד קטן היה קורבן להתעללות!!! והרשויות דאגו לטפל בקורבן ובתוקף.
לא להסס לפנות למערכת החינוך הם מצילים חיים שלמים של ילד!!!
דיווחנו בסוף ליועצת בבית הספר של הילדהאלגריטי
הגענו למסקנה שממש לא שייך לפנות להורים בעניין חינוכי כ"כ אישי שלא קשור אלינו ישירות. סיפרנו על ההיכרות שלנו עם הילדה במסגרת של הקהילה ועל מה ששמענו.
גם היועצת חושבת שבגיל הזה זה לרוב הכל דיבורים וקישקושים שאפיינים לבנים. הדאגה האמיתית שלה לבנות מתחילה בשלב הוסת וההורמונים בגילים 12 13 שאז חלקן מועדות לפורענות.
עשיתם נכון לדעתיאופטימיתת
לדעתי תגידו להורים של הילדה אבל אל תגידוl666
שילד שלכם אמר, כדי לא לערב אותו.
בית ספר אחראי רק על מה שקורה אצלו או בהסעה, ולא בטוח שבאמת אכפת להם.
פגיעה יכולה לקרות בכל גיל. ולא הבנתי למה לא להגיד להורים, מפני שהם עולים? אז מה?
לא קשור שהם עולים יש לנו מכלול שיקוליםאלגריטי
לבתי הספר יש עניין במה שעובר על התלמידים גם מחוץ לשעות הלימודים. החוק מחייב אותם לפעול בשיתוף עם הרווחה כשהם מזהים משהו חשוד.
א. ההיכרות שלנו איתם היא שטחית ולא רכשנו את אמונם ברמה שנרגיש בנוח לחדור לפרטיות של התא המשפחתי שלהם. אנחנו לא בטוחים שהם יקבלו בשמחה את ההתערבות שלנו בענייני החינוך שלהם.
ב. אנחנו חוששים שמא המצב בו ההורים מבינים שאנשים ממעגל שני/שלישי/רביעי יודעים דברים רגישים על הילדים שלהם, יבייש אותם מאד ויערער את הקשר שלהם לקהילה עד לרמה של עזיבה. עוד משהו. כמו שכתבתי קודם אנחנו פחות תורניים מהמשפחה של הילדה. עצם השיתוף יפגע בשם הטוב שיש להם.
ג. אם נשתף אותם במידע שקיבלנו מהבן שלנו זה יביך גם אותנו בתור הורים שרוצים לתת חינוך תורני טוב וגם את הילדים שלנו שיראו כפושטקים.
ד. לו יצויר שיש טיפת אמת במה שאותו ילד אמר לגבי ה"ידיעה" וה"הסכמה" של הורי הילדה (הרי ידוע שהוא והיא היו "חברים" לפרק זמן כלשהו), אז ההתערבות שלנו תהפוך לתוכחה צדקנית על עניין שבו ההורים חלוקים עלינו.
תגובהl666
בבית ספר בשכונה שלנו הייתה פגיעה, עד שהורים לא התלוננו ולא דרשו ממנהל לעשות משהו הוא לא עשה כלום. לאף אחד חוץ מהורים של ילדים לא היה אכפת. מנהל התחיל לפעול רק אחרי שהתלוננו כמה הורים ודיברו גם עם מורים. כל עוד זה היה בינו לבין אחת המשפחות לא עשה כלום.
בקשר לשם הטוב - אם זה באמת קורה אז ילדים ששמעו את זה או ראו את זה יעבירו את זה הלאה.
כמו שבן שלכם סיפר גם ילדים אחרים יספרו.
בהיותי סטודנטית התנדבתי אצל מישהי שבת שלה הייתה בחינוך מיוחד. ובת שלה עברה פגיעה בבית ספר שלה, אבל שם זה מסגרת חילונית מעורבת.
בקשר לפגיעות סעד ועובדות סוציאליות. נתקלתי אישית בכמה שפשוט לא אכפת להן מכלום. מבחינתה יש לה קביעות והיא מחכה לפנסיה
לנו כהורים אין את הכלים שיש לאנשי המקצועאלגריטי
ידוע שיש אנשי מקצוע לא יוצלחים אבל להם לפחות יש את ההכשרה והכלים שלנו אין. מבחינתנו זה אירוע חד פעמי שהועבר לטיפול. אם ח"ו זה יהפוך למתמשך נשקול שוב מה לעשות.
"נער הייתי..." ואני חושש שבלי התיווך המתאים והנכון של גורמי החינוך אותם הורים עלולים להגיב בכעס רב על הבת שלהם ולראות בה כישלון חינוכי שידרדר אותה עוד יותר. בעיני דבר כזה הוא קשה וכואב כמו המקרה עצמו אם לא יותר.
הבנתי שאתה רואה את משפחתהl666
לא הבנתי איך לבת במשפחה סופר תורנית יש חבר בגיל 10. במשפחה נורמלית לא יגיבו כמו שאתה חושש.
מה עם לדון אותם לכף זכות?
אין לי היכרות מספיק טובה איתם אז אני נזהראלגריטי
הם אמנם אנשים נחמדים וידידותיים מאד אבל זה לא עניין רגיל ופשוט. אין לנו ניסיון בדברים האלה חוץ מדברים קשים שנחשפנו אליהם בדיעבד בלי שהיינו מודעים לכך בזמן אמת. אנחנו באמת לא רוצים לפגוע באף אחד וגם לא להיפגע.
אותי מפליא הגיל של הילדה. על קשרים בינו לבינה ממשפחות סופר תורניות כבר מזמן אני לא מתפלא.
היתרון פה של בי"ס זו המקצועיות והתיווך.44444
ודווקא בגלל שזה חינוך מיוחד רואה פה יתרון לבי"ס44444
לדעתי חשוב לדווח גם למישהו שקשור לילדשריקה
הורים, או גורם מביה"ס שלו
אם יש חשד שהוא ניסה לפגוע בילדה צעירה ממנו, ייתכן מאד מאד שזה על רקע פגיעה שהוא עבר בעצמו.
והתגובה של היוצעת לא נשמעת מספיקה
גם אם לא נראה לה שזה באמת מדאיג, עדיין- עלה פה חשד, תבדקי אותו עד הסוף. עדיף לעבוד לשווא, מאשר לפספס מקרים.
יותר נוח ליועצת להתעלם או שהיא תמימה מדי.miclul
נרשמתי במיוחד כדי להגיב - לגמרי במקרה נכנסתי לכאן בחיפוש אחרי משהו אחר ונתקלתי בשרשור הזה.
הבת שלי בת 3 וכמעט הותקפה מינית על ידי ילד בן 7, אלמלא הכנה מתאימה זה לא היה 'כמעט' אלא 'ודאי'. לדעתי צריך לדווח למשפחה של הילדה.
(פשוט תחשבו מה הייתם רוצים שיקרה אם ח"ו זה היה קורה לילדה שלכם, וזוג הורים אחר היה שומע על זה.)
ובלי קשר, כדאי לקרוא את זה:
ממש לא מסכימה איתה!!kitאחרונה
יש חובת דיווח למשטרה על פי חוק על חשדרפואה שלמה
לא בטוח שזה אפשרי, כי לא ראו כלוםl666
שמעו שמישהו אמר שהוא אמר... לא פותחים על זה חקירה, ועוד נגד ילד בגיל 11
אם זה מגע אינטימי שהוא לא יחסי מין ממש אין חוק שאוסר.44444
הכיוון הוא יותר פסיכולוגי ולא משפטי- חוקי
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות