מקרה שקרה לי.אני12345

ישבתי באוטובוס ובא אליי בחור אחד ושאל אם אני יכולה לעבור מקום כדי שיוכל לשבת עם אשתו.

אני לא אוהבת שמבקשים את זה. עניתי לו שכל פעם מבקשים ממני ..הוא אמר:"בשבילי?" אבל סרבתי הפעם.

למה אני צריכה לקום? רק בגלל שאני "לבד"? אז מה אם הוא עם אשתו? אז שיסתדר? למה אני צריכה לקום? ומה זו ה"בקשה " הזו? זו בכלל לא בקשה. הרי בעצם השאלה הוא מצפה שאקום.

אם היה מתחשק לי הייתי קמה ,אבל אני חושבת שזה לא קשור בכלל לשום "מצווה".

זה הרגיז אותי, כי זה נתן לי הרגשה כאילו אני לא בסדר, ואני לא חושבת שזה היה בסדר מצידו.

למה לא לעזור ליהודי?רחלקה
בעיני זה לגיטימי בהחלט.
זה לא העניין ש"לא לעזור ליהודי".אני12345

העניין הוא שלא בא לי כרגע. נקודה. והוא כבייכול בעצם הכריח אותי לעשות לו טובה ולהעמיד אותי במצב לא נעים. ממתי מכריחים משהו לקיים מצווה?

ואם בא לי מאוד לשבת ליד החלון? ואם חשוב לי השקט כרגע ואני רוצה להיות עם עצמי ככה ולא בצד של המעבר? הוא סה"כ רצה לשבת יחד איתה ולהינות. אז ממתי יש מצווה להנות על חשבון השני??

הוא באמת לא מכריח אותך.רחלקה

סה"כ מבקש טובה, ובאפשרותך להענות או לא.

אם בא לך מאוד לשבת ליד החלון, או חשוב לך השקט, תמיד את יכולה לסרב.

חוצמזה שהרבה מצוות לא ממש מתחשק לעשות.

זו הנקודה.אני12345
כשמהו מבקש ממך את זה-זה לא נשמע שיש לך בררה ואז מה שהוא השיג זה נקיפות מצפון ועצבנות אצלי שאמרתי "לא" למשהו על כבייכול "טובה" שהוא ביקש. הוא עשה אותי רעה ועל זה אני כועסת.
זה באמת לא בסדר.רחלקה

הבנאדם שמבקש צריך לצאת מנק' הנחה שאף אחד לא חייב לו כלום. ואם מישהו עושה פרצוף או משהו על זה שלא עשית לו טובה, הוא חוצפן, לדעתי.

אוקיי. תודהאני12345
עכשיו נחה דעתי.
חח~א.ל
האם העובדה שאת מרגישה שהוא עזה אותך רעהאלעד

ומנה להתגונן מזה,

לא מלמדת שבתוכך את דווקא כן חוששת מכך? שאולי באמת נהגת שלא כשורה?

עכשיו, לאחר השרשור הארוך הזהאני12345
אני מרגישה שנהגתי כשורה. שלצערי, תמיד יחשבו שאני לא בסדר. ולכן אניח לעצמי לנהוג כפי שנדמה לי כי לעולם לא אמצא מקום לעצמי ככה.
כמה אני מבינה אותך!אנונימי (פותח)

גם אני אמרתי כמה פעמים לא לזוגות כאלה.. וגם אני הרגשתי שאני לא בסדר.. אבל למדתי להשלים עם זה..

המצווה היא לקום לאדם מבוגר/מוגבל.. ואבל בשום מקום לא כתוב לזוג שרוצה לשבת ביחד.. אז שעה-שעתיים הם ישבו מופרדים.. סוף העולם?  

זה בסדר, באמת שאת בסדר...נעמונונונה

אבל אני מאחלת לך שכשתהיי נשואה, ותבקשי...

אז זה שביקשת ממנו... יהיה יותר בסדר ממך.

אני לא אבקש.אני12345
בעלך יבקש.נעמונונונה

אין קשר בין לבקש לבין מידות טובות ורגישות.

כבר כתבתי שבעלי לא יהיה אדם כזה.אני12345

את יודעת...נעמונונונה

הרבה אמרו שהם לא יתחתנו עם גינגית, והסוף ידוע.

אז אל תדברי.

תשימי לב...Curious

שאותו אחד שביקש ממנה לקום, לא קיבל תשובה חיובית, אז הוא ניסה להתעקש ("בשבילי" נשמע לי כמו הפעלת הקסם האישי....)

הוא ביקש טובה, ולבקש - זה לא להעמיד אדם על זה שהוא צריך לעשות לו טובה, אלא לדעת לקבל "לא" ולהשלים עם זה.

ועצם הדבר שאני12345 הרגישה רע לאחר מעשה - מראה שהיא בכל זאת בן אדם.

אבל - מותר לה לומר "לא". אני מתארת לעצמי שמה שהיא עברה זה כך:

היה לה יום רע (גם הרגשת הרווקות לא מוסיפה משהו...), ב"ה היא מצאה מקום נחמד באוטובוס, ואז לא מספיק שהזוג הזה הם ביחד (מצב שהיא עדיין לא הגיעה), אלא נוסף לכל הצרות, גם על המעט שיש לה, על המקום הטוב באוטובוס היא עריכה לוותר?

וזה לא אדם זקן שביקש ממנה לפנות, זה לא מישהו מוגבל - זה פשוט זוג שרוצה לשבת ביחד.

אז כרגע היא מרגישה קצת רע, אבל לומר לך? נראה לי שלו היא כן היתה מפנה את המקום היא היתה מרגישה רע יותר...

(אני12345 - תקני אותי אם טעיתי)

ובמקרה כזה - מה שהיא עשתה זה הרע במיעוטו...

אני12345 - נראה לי שהיית בסדר גמור, מותר לנו להיות אסרטיביים במקרה הצורך, ונראה לי שזה אחד המקרים הללו...

שבוע טוב ומבורך!בעל תשובה
אני מסכים שאין לבחור זכות לדרוש, אבל בהחלט יכול לבקש.
אני חייב להניח כי הוא אכן ביקש, ולא דרש.

האם את חייבת להענות לבקשתו?
במקרה והמצב הוא שאם את נענית לבקשה "זה נהנה וזה לא חסר", ז"א את לא נפגעת מכך, והוא נהנה מזה, האם יש לך הצדקה שלא להענות? סתם לא בא לך....?
מה קורה אם את כן נפגעת מהיענות לבקשה, אז את יכולה לעשות חשבון עד כמה הפגיעה שלך משמעותית, ביחס לתועלת שלהם.
אני יכול להעריך שאם הוא ביקש זה היה לו מאד חשוב!

"זה הרגיז אותי" - לא נעים לי לומר, אך אם היתה לך הרגשה שאת לא בסדר, אני סומך עלייך שלא סתם הרגשת כך..
בפעם הבאה תפעלי באופן שלא ישאיר לך הרגשה רעה.

אני מזדהה עם ההרגשה הזו, אני אדם, ולפעמים אני טועה, בעז"ה יתן לי כח לעשות נכון בעתיד....

לא בא לי. ומצד שני גם לא 'כפת לי כבר.אני12345

ככה בא בא לי. לחיות בלי מצפון.

אני חושבת...אשתו-של-בעלי

שהבקשה היא לגיטימית, אני תמיד מתפדחת לעשות את זה, להקים בנ"א וכו', אבל לגברים בד"כ אין בעיה עם כלום.

ובעז"ה בקרוב בקרוב, גם את, תעלי עם בעלך לאוטובוס, אולי אחרי יום שלא נפגשתם ותרצו לשבת אחד ליד השני ולהעביר חוויות, ברור שיש צורה לכל דבר, ואני מניחה שאם הוא היה בא בגישה יותר מבקשת ופחות מחייבת- זה היה עוזר לו יותר...

אבל רק רציתי להגיד שנכון שהוא רק רוצה להנות אבל אנשים עוזרים אחד לשני גם כשזה לא ממש "מצווה"..

בכ"א יהי רצון שבעז"ה בקרוב בקרוב תהיי מהצד השני של המתרס..

אני לא אתחתן עם בחור שיקים משהו אחר לטובת עצמו.אני12345

אני לעולם לא אבקש טובות מאחרים ,אלא אם כן אני ממהרת או צריכה נורא לשירותים...

אם אהייה בע"ה בהריון ואראה אוטובוס מלא, לא אעלה עליו!!!!!!!!!!!!

אני אתחתן בע"ה עם בחור שרגיש גם לאחרים.אני12345
עדין נפש וגיבור רוח.
אולי הוא יקום כשאחר מבקש ממנו.אני12345

כי לא יהיו לו סיבוכים כמו שלי...

וכשהוא יקום ארגיש שיש לי גם חשק

שיר צרפתי אומר "פרולה פרולה פרולה" paroleנחשונית
כלומר: דיבורים דיבורים דיבורים. מילים גבוהות ויפות. אבל האם תעמדי בדיבורך גם כשאת תהיי זו שבעלה ירצה בטובתה ויגלה רגישות כלפיה ויבין שהיא רוצה שישב לידה באוטובוס?...  אני ממש לא אתפלא ולא אתעצבן וגם אשמח אם תגידי: "אה לא, זה לא, זה כבר משהו אחר."  חסד זה מצוין, אבל קודם כל עם הקרובים, החשובים והאהובים ביותר. המשפחה.
צר לי שאת חושבת שדיבוריי הם דיבורים נטו.אני12345
המצפון שלי נקי! אני לא משתמש בו...בעל תשובה
זהו ש...Curious

נראה לי שזה לא היה מצב של "זה נהנה וזה לא חסר" ואם היא סירבה - גם לה זה היה באותו הרגע מאד חשוב אותו מקום...

שני צדדים למטבע...

בחייאת, אל תהיו "פרימוסים"...נחשונית

אני נסעתי 9 שנים באוטובוסים לבד, מהקד"צ עד החתונה. וממש יחלתי והתפללתי ליום ולרגע שבו אני סוף סוף אתחתן ואוכל לשבת ליד בעלי באוטובוס, בנסיעות ארוכות ומייגעות. וכשזה סוף סוף קרה, לא היתה מאושרת ממני. בעיניי זה אחד הכייפים הכי גדולים בנישואים. ויש מדרש על סיטואציה דומה, שנותן לגיטימציה לתחושה שלי. המדרש אומר על הפסוק "נשי עמי תגרשון מבית תענוגיהן" שהכוונה לאדם, אורח וכדומה, שישן באותו חדר עם בני זוג. וזה אפילו כשהם אסורים. והמדרש מסביר שלאשה זה תענוג מיוחד להיות ולדבר עם הבעל.

מכירים את המושג "פרימוס"? זה כינוי לאדם שלישי שהיה גר בחדר של בני זוג בקיבוצים. כשהיה מצב קשה בארץ ולא היה לקיבוצים מספיק חדרים לכולם, אז לכל זוג נשוי הכניסו לחדר אדם שלישי לגור איתם. כן כן. זו היתה המציאות. אכן נורא. המצב הזה קיבל את הכינוי "פרימוס" כי כמו שהפרימוס, כלי חימום ובישול של פעם, היה עומד במרכז החדר, עושה רעש איום ומפריע נורא, כך גם האיש - פרימוס שהכניסו לכל זוג נשוי בקיבוץ היה מפריע נורא בעצם נוכחותו שם. ואני מדברת גם על סתם שיחה פשוטה בין איש לאשתו.

זה קצת עצוב לי שיש אנשים שכ"כ שקועים בעצב האישי שלהם על רווקותם הזמנית אך מתמשכת, עד שהם לא מסוגלים להרים טיפה את הראש ולראות קצת מעבר לכאב האישי שלהם. ואל תדון אדם עד שתגיע למקומו. וכן, גם אני קינאתי מאוד מאוד בזוגות נשואים צעירים שנראו מאושרים שראיתי באוטובוס כשגם אני הייתי עוד רווקה. אבל אני לא חושבת שאי פעם עלה על דעתי אפילו לא להענות לבקשה שלהם לפנות להם את מקומי כדי שהם יוכלו לשבת יחד. ואין מנוס מלומר, כשתהיו נשואים, תבינו.

היום זה חריף פי כמה, כי עם שני ילדים קטנטנים שוב אין לזוג אפשרות לשבת יחד, כל אחד צריך לשבת ליד ילד אחד ולשמור עליו. אז אם כבר פעם במיליון שנה יוצא לי לנסוע רק עם בעלי באוטובוס, זה מאכזב מאוד אם מישהו מסרב לעזור לנו לשבת יחד. ולמי שאין רכב כמונו, זה עוד יותר מאכזב. עד שסוף סוף יש פעם שנוסעים רק שנינו! רררררררר...  אז אני מבינה שיכולות להיות הרבה סיבות מוצדקות ואמיתיות לזה שאדם יסרב לבקשה כזאת, אבל לשמוע ממישהו שמראש מצהיר שלא יפנה את מקומו כי סתם לא בא לו וזהו, זה קשה לשמוע את זה. אז תחשבו על זה.

אז מה אם אתם נוסעים סוף סוף שניכם יחד????אני12345

תסדרו. למה על חשבון המחשבה שהשני צריך לעשות לכם טובה?? ממתי פונים לשני לבקשות בכזו קלות??

ואני אמרצי משהו על זה שהיו ילדים?? אף פעם לא סרבתי לזוג שעלה עם ילדים. וגם פה אני חושבת שהאישה יכולה לשבת עם ילד במקום אחד ובעלה במרום אחר. לא יקרה כלום.

כלל ראשון במעלה: אל תטריח אחרים.

ודי כבר לנסות למדד את העצב של השני.אני12345

די כבר עם הרווקים התבכיינים.

היית רוצה להתחלף?

אז שקט.

חמודה....אשתו-של-בעלי

אני מאד מקווה שהבנ"א שתתחתני איתו כ"כ ירצה לשבת לידך בכל דקה פנויה שהוא "יעיז" לבקש טובות בשביל זה...

רק אל תשכחי לספר לנו כשזה יקרה.

שאלה מענינת היא....Curious
האם הבעל שביקש ממנה לעבור מקום בדק קודם שיש לה מקום באוטובוס (גם מקום טוב לפחות באותה מידה, ואפילו מקום בכלל....)
בטח שכן!אשתו-של-בעלי
ברור שהוא לא ביקש ממנה לעמוד!
לא את ולא אני יודעות...Curious

אם היה מקום - ייתכן שהבעל לא בדק.

סיפור אישי: אותי עם עוד שתי חברות ניסו להקים פעם באירוע חבורת נשים בתואנה שהן רוצות לשבת ביחד (גם אנחנו רצינו...) וכשאמרתי לה שנקום בשמחה אם היא אישית תמצא ותתפוס לנו 3 מקומות ביחד - הדוברת שלהן התקפלה...

ולמקרה האוטובוס - גם אם היה מקום ייתכן שזה לא היה מקום באותה איכות כמו שהיה לאני12345 (היא כתבה שישבה ליד החלון ויש רגעים בחיים שאת ממש צריכה את זה....

ובכלל, לא התנגדתי כי אולי את חושבתאני12345

שחשתי קנאה ורציתי "לנקום". לחלוטין זה לא בא בכלל מהמקום הזה!

חלילה. לא הזכרתי נקמה ולו ברמז. לא חשדתי בך לרגענחשונית
כדאי לקרוא לך שוב ובעיון מה שכתבתי.נחשונית

1. כמו שכתבתי, אני כן הייתי במצבך 9 שנים ארוכות ועצובות. אז אני לא רוצה לחזור ולהתחלף איתך, אבל אני יודעת מצוין מה זה להיות לבד. זה עדיין לא מצדיק אנוכיות. צריך לגדול.

2. אני בפירוש כתבתי שמדובר דווקא על זוג שנוסע בלי ילדים. או שעדיין אין להם, או שהפעם סוף סוף יש להם נסיעה בלי הילדים. כי לזוג עם ילדים במילא בד"כ קמים.

3. אני לא מודדת את העצב של אף אחד, אבל את בהחלט משדרת עצב, כאב וכעס ע-נ-קיים. זו התמודדות קשה, אבל זה עדיין לא מצדיק לשפוך את כל דלי הרגשות על אחרים, באוטובוס או באינטרנט...     

4. ההצהרות הבומבסטיות על איך ומה תעשי או לא בהריון עוד יותר בעייתיות בעיניי. חמודה, אין לך מושג כמה הריון יכול להיות קשה! וכמה זה קשה לנסוע באוטובוס דווקא בתחילת הריון, הקרביים מתהפכים בפנים מרוב בחילות, וכמובן שאף אחד לא קם, כי הרי עוד לא רואים כלום! או להתפוצץ מכאבים מרוב צורך להגיע לכסא החשוב, אבל אין כזה ברדיוס קילומטרים! אז למה למה סתם לצאת בהכרזות מפוצצות כאלה? לא חראם?   

ואני כ"כ מקווה שיהיה לך יותר קל להתמודד ובקרוב תסעי יחד עם בעלך באושר.   

את נקודה מס' 4 נשאיר לשרשור אחר.אני12345

תשובותיי:

1. לא חושבת שהמילה אנוכיות שייכת. לא חושבת שעליי להיענות לכל בקשה של זוג שמעוניין לשבת יחד ועליי לעבור.

2. תגובתי- תסתדרו. אל תטריחו אחרים.

3. הכעס הענק שלי הוא על זה שאני רואה באמת לפי תגובותייך שאין לי זכות להגיד "לא", כי אחרת חושבים אותי לאנוכית.

אני12345אנונימי (פותח)

ב"ה

א) זכותך להגיד לא! בלי רגשות אשם

ב) אני בטוחה שגם עם היתה אישה נשואה לבד הוא היה מבקש ממנה...

רק הבהרה קטנה לגבי הנקודה הרביעית.אני12345

1. הזוג ביקש לשבת יחד. וזה לא היה מרחק כסאות ממני. כך, שגם אם הייתה יושבת לבד לידי או ליד מי שאחריי, זה לא היה מסייע לה להרגעת כאבים-אם היו לה.

2. אם היו לה כאבים ולא משנה מה, כי לא זה מה שחשוב כרגע, היה צריך בעלה להגיד שהוא מבקש אם אפשר ..כי אשתו לא חשה בטוב. הייתי קמה.

אני יודעת שיש ביטוי כזה שנקרא: היו נקיים". כדי שמשהו לא יחשוב עליך כך וכך, עליך להגיד. אנחנו לא יכולים לדעת.

מצטרפת בכל הלב.אשתו-של-בעלי

איך העולם שלנו יראה אם כולם יממשו את "לא להטריח אחרים" אנשים מטריחים אנשים כל הזמן!!!

ורק ככה העולם יכול להתקיים.

ובקשר להריון... אני כבר לא מדברת... היא תחכה לאוטובוס הבא.. בסדר.

העולם ייראה הרבה יותר טוב, אם נלמד מה זו טרחה ומהאני12345

לא.

זוג שסתם רוצה לשבת יחד בלי הסבר ןבשביל זה מקים משהו- זו טירחה .

את נשמעת לי נורא כבדה.נעמונונונה

באמת... כ"כ קשה לקום? חבל שלא הצעת לקום לפני שהם ביקשו ממך...

אם קשה לך, תאמרי. ואל תקומי. אבל סתם? סליחה, זה לא נקרא מידות טובות ורגישות.

וסתם, אף זוג לא מתכנן לפני הנסיעה באוטובוס לבקש ממישהו לקום, אבל רואים בחורה עדינה, כנראה עם מידות טובות, אז שואלים, ומבקשים... זה נהנה, וזה לא חסר... כאילו מה?

ועל זה שתהיי בהריון ולא תבקשי לקום... אהה.

מנסיון, כשיש לך תור בבי"ח לבדיקה, ואם לא תעלי לאוטובוס, תפספסי אותה... אז מה? לא תעלי? בטח.

את תעלי.

רק שכנראה תהיי טפשה כמו אני הייתי. עליתי לאוטובוס, ולא היה מקום, ואני בחודש שמיני. ולא קמו, ולא ביקשתי. והגעתי לבדיקה חצי מעולפת, כמעט שאשפזו אותי.

בשביל זה יש שכל בקודקוד. מקווה.

ואם מבקשים ממך, כנראה שזה נורא חשוב להם, מסיבה כלשהיא, עובדה שהם העיזו לבקש. תחשבי על זה.

הנקודות שאת מעלה כלל לא קשורות.אני12345

דיברתי על זה שלא היה מקום???

מדוע את מכניסה פרטים אחרים לסיפור שלי?

היה להם מקום. יכלו לשבת , רק לא זה ליד זה. אולי קרוב אבל לא באותו מושב. לא היו להם ילדים. אלו הפרטים.

כל מה שאת הוספת לא היה ואלו בכלל מקרים אחרים שלא קשורים בכלל לעניין שהעלתי.

עניתי לך על כל התגובות שלךנעמונונונה

אמרת שאת לא מסוגלת לבקש טובה מאחרים, עד כדי כך, שכשתהיי בהריון, והאוטובוס יהיה עמוס לא תעלי כדי לא לבקש.

וכתבתי לך, זנ הנה וזה לא חסר - לא חסר... כי יש מקום.

"רואים בחורה עדינה עם מידות טובות"אני12345

נשמע כמו:" רואים משהי שלא תגיד לנו "לא" כי לא נעים לה, אז נפנה אליה."

אז כן. גם אנשים עדינים אוהבים לשבת איך שהם בחרו. אוהבים את עצמם . וזה לא סותר את זה שהם גם יודעים לתת לשני. וזהו. צר לי שאת רוצה לשבת ליד בעלך ולא היה מקום. אני חושבת שתוכלי להסתדר בלי לבקש מהשני. נכון. אני מבינה את אכזבתך שרצית מקום לידו. לפעמים אנחנו לא מקבלים כל מה שאנחנו רוצים. ונדע להתמודד עם זה.

נכון.נעמונונונה
אז תאמרי להם את זה.
להגיד להם? אמרתי.אני12345

אני לא חושבת שזה המקום שלי להגיד להם את זה במילים הנ"ל. זה דבר שאחרים אמורים לחשוב לבד.

ומה שאמרתי היה שאני רוצה להישאר במקומי. זה היה במילים אחרות שמהן מבינים את מה שכתבתי למעלה.

הי, אני12345 !שירשיר*

ת'אמת אני ממש לא מסכימה עם הגישה שלך, למרות שאני מכירה את ההרגשה,

וגם אלי פנו בבקשות שכאלה ובאמת לא תמיד זה נח..

לפעמים זה באמת הטרחה של אחרים כמו שאת אומרת ולא תמיד גם מוצדק!אבל! אם מבקשים יפה ויש עוד מקומות שאין סיבה מיוחדת שלא תעברי אליהם, אפשר ולמה לא לעשות טובה..

לי היה סיפור על אותו עקרון אבל שונה - אני וחברה נסענו באוטובוס בינעירוני ואישה בהריון ביקשה לשבת דווקא איפה שישבנו והאוטובוס כבר היה כמעט מלא - נשאר מקום רק בספסל האחורי.. טוב נו, אישה בהריון, ברור שקמים..איכשהו הסתדרנו..

אבל אצל אותה אישה כנראה היתה חשיבה שמותר לה הכל בלי להתחשב - בהמשך הנסיעה או בעצם כולה- כל האנשים שעמדו מסביבה היו צריכים לפרוש מעילים מסביב כדי להגן על עצמם ועל תינוקות שהיו מסביב מפני הרוח העצומה שנכנסה מהחלון שהאישה הזו פתחה ולא הסכימה לסגור..  יש אנשים עם בעיות, לא אומרת שלא, זה תלוי באיזה גישה באים.

וכן, כמו כל טובה אפשר להגיד לא אם זה באמת לא נוח ואז אין סיבה להרגיש רע, לי מפריע שאת מתלוננת שהוא ביקש. זכותו לבקש ואין סיבה שלא יעשה את זה, בדיוק כמו שזכותך לא לעשות טובה ולהגיד לא. וזה לא צריך לעורר כעס אם הוא ביקש יפה כמובן..

וואו....Curious

מדוע את מדביקה לה כבדות? מה היא עשתה לך (נדמה לי שכתבת בשרשור קודם שהיא בסדר, אז את רוצה שקבל את מה שאת כותבת כפשוטו, נכון?)

ומדוע היתה צריכה לקום מפני שביקשו ממנה? אם האשה היתה בהריון, או סתם לא מרגישה טוב בעלה היה צריך לומר במפורש שאשתו איננה מרגישה טוב, וסביר שהתגובה תהיה אחרת לגמרי.

ושימי לב שלמעשה גם אני12345 לא הרגישה טוב, וגם היא היתב צריכה התחשבות, אז מדוע שתפנה בשביל "אולי" כשהיא "בטוח" היתה צריכה את המקום הזה?

ואם יש תור לבדיקה ועולים על אוטובוס - אפשר לבקש "סליחה, אני לא מרגישה טוב" - רוב הסיכויים שמייד יהיה יותר מאדם אחד שיפנה את המקום...

ולגבי "עובדה שהם העזו לבקש" -בדיוק אפשר לומר על אני12345 "עובדה שהיא העזה לומר לא".

שורה תחתונה - כשיש בעית בריאות - צריך לומר במפורש. בשביל סתם לשבת ביחד - בקשה לגיטימית, אבל זה הנוחות של בני הזוג שרוצים לדבר ביחד מול הנוחות של מה שמרגיש מי שנותן להם מקום.

לא נראה לי שיש למישהו זכות מה יותר עדיף.

ואם בכל זאת נותנים מקום לזוג (מעשה טוב כשלעצמו) זה צריך לבוא ממקום של נתינה בכיף ולא ממקום של "אוף! גם בזה אני נדפקת". אם כך עדיף אולי לא לפנות...

אני לא מבינה אותך..עמית-טליה
אני תמיד מציעה את המקום לזוגות..
 מאכפת לי לוותר על המקום ולשבת ליד אדם זר אחר?

חוצפה כאן לא נמדדת במהות השאלה אלא בדרך שלה
ואת זה את תשפטי

אבל בחייאת לא לעשות מאמץ כזה קטן לטובת מישהו אחר?
זה גוזל ממך כ"כ הרבה כוחות?

אני מבינה את העיניין שיכול לצבוט בלב על הזוג הנשוי כאשר בעודנו לא כאלה
אבל בעיני זה מידה קלוקלת שצריך לטפל בה שמגיעה מגאווה כלפי הקב"ה.

לעמית.אני12345

1. זה שלך לא אכפת לא אומר שכך זה לשני.

2. נראה לי שחובה עלינו לקום לפני משהו זקן או שקשה לו. לפני אדם ששואל אותך- ויש מקום , אני חושבת שאין בכך חובה. יפה לקום, אבל לא חובה. וכל אחד ושיקולו.

3. לא היה כאן מניע בגלל צביטה בלב על אחר ובגלל זה נהגתי כך. וחבל לי שאת חושבת שכך מחשבתי.

תראי את צודקת בסה"כעמית-טליה

זה באמת לא מצווה לקום אדרבא ואדרבא שלא חובה לקום.

אבל יש לנו מידות,שתפקידן לא להיות טובות
אלא להיות כמידות הקב"ה
וכמו שהקב"ה הולך איתנו לא מעט לפנים משורת הדין
על מנת להידבק בקב"ה ראוי שגם אנחנו נעשה ככה.

לפעמים אני מסתכלת על דברים כאלה כמצווה הבאה לידי וחבל שאפספס אותה.(לא יודעת מה איתך אני לא חושבת שיש לי עודף זכויות שאני יכולה להיות שקטה..)
ואני יודעת מזה לחזור מותשת,אני יודעת מזה שלפעמים בא לי לשחק אותה ישנה כדי לא לקום ואני מבינה אותך.

אני רק חושבת שלפעמים צריך ללכת לפנים משורת הדין ולהרבות זכויות בכלל עמ"י.
(כשאדם מרבה זכויות בעצמו הוא ממילא מרבה זכויות בעמ"י מפני כך גם ביכולות האדם לשנות גזרות ע"י תפילה כי ע"י התפילה הוא מרבה זכויות)

אגב-הצביטה היא דבר לגיטימי אל תתבלבלי,ותשמחי שהיא קיימת!
כן חברה את רוצה להתחתן!אני רוצה להתחתן לכן הצביטה הזאת קיימת.
היא לא צביטה של קנאה חלילה,אלא צביטה ממקום טהור שגם את רוצה להגיע למקום הזה כבר.
בדיוק כמו הצביטה שאני שומעת שיעור של רב שמצטט כ"כ הרבה דברים וצובט לי שאני לא יודעת כמוהו.
זאת צביטה חיובית!
והיא קיימת בין אם במודע ובין אם לאו.
בידך להפוך את הצביטה למשהו חיובי ולמשהו שלילי.
כשאת נותנת לצביטה להתלונן על זוג נשוי ומאוהב שביקש ממך לשבת יחדיו
את הופכת אותה לשלילית..

ובעז"ה את גם תזכי לזה בקרוב ואני בשמחה אקום בשבילך!

אז עכשיו השאלה מופנית אלייך:אני12345

אם יש לך זכות לבקש ממני לנהוג כלפייך לפנים משורת הדין, דעי גם לקבל את רצוני שלא לנהוג כך.

זה אין ספק בכללעמית-טליה
אבל האדם צריך לשאול על המידות שלו ולא של האחר..
אחרי שקראתי את הכל... וגם את קראת...נעמונונונה

ואני רואה שנשארת בדעתך... אין לי מה להוסיף...

כנראה שהניק שבחרת לעצמך, משקף אותך. "אני! מס ' 1, מס' 2, מס' 3, מס' 4, מס' 5! כל השאר... 6,7,8..."

וברצינות... נו באמת... תקראי הכל... את כ"כ רוצה לדעת שאת היית בסדר, ואת רוצה שיאשרו לך את זה, ואת בעצמך יודעת שזה לא הכי הכי איך שהתנהגת... שאת לא מקבלת את מה שכותבים לך.

את נשמעת כעוסה על כולם!

לאני12345: אני מאחלת לך...אודי-ה

שתתחתני עם מישהו שיהיה בעל מידות טובות שפשוט יהיה לו ברור שכולם טובים כמוהו
ולכן הוא גם יבקש באוטובוס לקום כדי שהוא יוכל לשבת ליד אשתו ויהיה לו ברור שיקומו כי בוודאי שזה מה שגם הוא היה עושה במקומם.

השתדלתי לענות בנימוס, למרות שהזדעזעתי...

לנעמונונונהאני12345

כתבתי את העניין כדי לשמוע דעות ענייניות. וכדי לחשוב עם עצמי מה באמת היה נכון לעשות.

חבל שעניין כזה, שחשוב לדעתי לדבר עליו הגיע לידי התבטאויות אישיות כלפיי  מצידך, שנדמה לי שאינך מכירה אותי דיו בשביל כך.

ניסיתי להביע את דעתי ולבדוק אותה וכתבתי את מסקנתי מכך למעלה.

לעת עתה אני חושבת שנהגתי נכון, אלא אם כן אצליח לקרוא כאן תגובה עניינית אחרת.

אני לא כועסת על כולם. אך אני בהחלט מרגישה שאנשים שפונים אליי בבקשה כזו באים לשני בתחושה שהצדק איתם ואין לשני רשות להגיב אחרת. מאוד חבל שהעניין שהעלתי גרר אחריו תגובות בלתי הולמות.

קודם כלנעמונונונה

סליחה אם פגעתי. את צודקת, אני לא מכירה אותך, ואני לא יכולה להגיע להתבטאויות אישיות. את צודקת 100% ואני מתנצלת, באמת שלא היה ראוי, למרות שלא התכוונתי ברצינות.

שורה תחתונה, מה שאני תמיד אומרת לעצמי, אחרי שעשיתי משהו, אז זהו. ואני לא אנתח מה ולמה, אלא אם כן יש לזה השפעה לעתיד. אז אני מייעצת גם לך, זה סתם עיצה טובה, את לומדת לא לאכול את עצמך. אז אם את שואלת בשביל הפעם הבאה, אז ענינו לך תשובות עניניות בכל הוריאציות האפשריות, תקראי, תשקלי, ובפעם הבאה תשקלי, ותעשי מה שאת חושבת. העיקר שתהיי שלמה עם עצמך.

אבל סתם, אנשים שפונים אליך בבקשה כזו, לא בטוחים שהצדק איתם! הם סה"כ ביקשו בקשה קטנה. לא בא לך, אז לא! הם בטוח יקבלו את זה! עובדה שהם לא ניסו להקים אותך בכח... אבל אני אבין ואקבל איזה עיקום אף או משהו כזה עליך. כי - מה כבר ביקשנו???

לאני12345, סתם נקודה למחשבה...veredd

יש חברות אינדיווידואליסטיות ויש חברות קולקטיביות. חברות אינדיווי' הם כמו בארה"ב- כל אחד לעצמו, פחות או יותר, וחברות קולקטיביות זה כמו הקהילה היהודית של פעם.

יש מושג "אלטרואיזם" שמוטבע בפסיכולוגיב חברתית- כשאת עושה משהו למען מישהו אחר תוך כדי הקרבה של משהו אישי שלך.

בחברות אינדיווי', כאשר יש רק "מימוש עצמי" ו"הוגנות"- האלטרואיזם הוא בד"כ רק באופן שבו אני חייב לעזור, או באופן שזה יתגמל אותי איכשהשו. דהיינו- רק אם זה מצוה או אם יש מקום יותר טוב באוטובוס. וגם אז יעשו חישוב של מה יותר חשוב- אני אשב או הם ישבו.

בחברות קולקטיביות, ישנה הרגשה של אחריות הדדית בין כל חברי הקבוצה, ולכן יצפו ביותר התנהגות אלטרואיסטיות משום שיש הרגשה של "א ני צריך לתת למען השני, כי כולנו אחים".

אני רוצה להאמין שאת באמת רואה בכך קושי עצום לקום מכסאך למען מישהו אחר, ולכן סירבת.

אבל אני גם רוצה להאמין שאת רואה את עצמך כחלק מהעם היהודי כולו, וכחלק אינטגרלי ומשמעותי ממנו, ולכן תרצי לקום, וזה יבוא לפני "טובת עצמי".

מה כבר ביקשו? לשבת ביחד? גם אם התענוג הזה לא אותו דבר כמו התענוג שלך, ניתן גם להגיד להם באותה מידה "כן!" וזה לא כזה ביג דיל.

וסתם סיפור- אני חלשלושה בקיץ, יש לי ממש בעיה לעמוד הרבה זמן במזג אוויר חם בלי מים. הייתה זקנה באוטובוס ועמדתי לה (הייתי רווקה- אז ברור שאני לא בהריון קשה לי וכו'), לקראת סוף הנסיעה כבר כמעט עמדתי להתעלף, וחייל אחד, עייף ותשוש (זה היה יום חמישי וראו עליו שהיה לו שבוע קשה), נתן לי את המקום שלו. הוא רק ראה אותי, ראה שאני עומדת להתעלף- וקם!

אין לך מושג איזה תחושה טובה זה עשה לי. הלוואי שנשאף לרמה כזו ולא לרמה של "אני לא חייבת אז אני לא יעשה את זה".

שלום!אנונימי (פותח)

לפעמים-

את עולה לאוטובוס ורק רוצה להניח את הראש.

לפעמים -

היום שעבר עלייך היה לא פשוט, את רק רוצה לחשוב.

לפעמים-

את עולה לאוטובוס ומאתרת בעינייך את המקום הכי טוב בשבילך, כן, זה, ליד החלון.

זה קורה.

ולכן בקשה מסוג כזה של: "בבקשה תוכלי לעבור למקום אחר כדי ש..." היא לא תמיד במקום.

לפעמים בקשה כזאת, שנאמרת בפומבי, כשאין לצד השני כ"כ אפשרות לסרב, היא לא בקשה מנומסת. התחשבו בבקשה!! (בין אם מדובר על זוג נשוי/ זוג חברים/ות וכד'....) כדאי להשתדל ולא להטריח אחרים. ואם כבר ביקשתם - דעו לקבל גם סירוב.

לגילה רינה - זה בכלל לא רלוונטיאודי-ה

אני גם נוסעת באוטובוסים וגם אני עייפה אחרי עבודה ותמיד האוטובוס מפוצץ ובכל זאת אני חושבת שאת ממש לא צודקת.
אני יכולה להבין אם יש מחשבות כאלה והן לגיטמיות, אבל צריך להתגבר עליהן ולעשות מה שנכון. אני הייתי עושה את זה בצורה ספונטנית בלי שהיו מבקשים, אבל גם אם את לא רוצה לעשות מיוזמתך ומישהו מבקש אפשר לעשות איתו חסד.
כל החוכמה זה לעשות דווקא כשלא מתחשק ולא כשממש כיף לך לקיים את המצווה.
דרך אגב - כשאני נוסעת עם בעלי ברכב שלנו והוא נוהג ויש בטרמפיאדה שתי בנות ובן, אני עוברת אחורה כדי שישבו בנוח ולא יצטרכו להצטופף כדי לא ליפול אחד על השני. אני לא מצפה מאף אחד שיעשה את זה, אבל זה נראה לי נכון לעשות את זה.ואני עושה את זה אפילו שמתחשק לי לשבת עם בעלי ואפילו שיותר נעים לשבת מקדימה וזה הרכב שלי וכו... למרות שבמקרה של רכב פרטי זה לא כמו אוטובוס ויש מקרים שאני צריכה פרטיות לדבר עם בעלי, או שאני מאכילה תינוק וכו שאז אנחנו לא מעלים טרמפיסטים, אבל זה במקרים חריגים.

ייתכן שמשפט המפתח הואCurious

"זה נהנה וזה לא חסר".

אם זה באמת מצב כזה - אחלה. השאלה אם זה היה המצב הזה...

אנשים כותבים פה על כמה צריך להתגבר על עצמנו ולוותר, אבל יחד עם זאת אסור לנו לשכוח שאדם איננו יכול להיות טוב לאחרים כל עוד איננו טוב לעצמו.

אז נכון, ישנם מצבים בחיים שנתינה פשוט עושה לנו טוב, אך לא תמיד המצב הוא ככה.

השאלה היא אם המצב שאני12345 נקלעה אליו היה מצב של "זה נהנה וזה לא חסר".

רק היא יודעת...

לדעתי צריך לקחת כל מקרה בפרופורציה -moson
  1. אם יש מקרה שבו מבקשים ממני דבר כמו לעבור מקום באוטובוס אני אשקול את הטירדה שזה גורם לי לעומת התועלת שזה גורם לאחרים בד"כ לדעתי הטירדה (במידה ויש מקום פנוי אחר) נמוכה מזה שבני זוג או סתם חברים יוכלו לשבת יחד (כמו ש אודי-ה כתבה).
  2. העיקרון של לא להטריח אחרים ושלא יטריחו אותנו ניראה לי לא מתאים לדעתי החיים בתוך חברה משמעם שאנחנו מוותרים לאחרים ומוותרים לנו. וגם מהסיבה האינטרסנטית שבשביל טירחה קטנה עכשיו נמנעים מלקבל הרבה יותר אח"כ.
  3. איך שאנחנו מתנהגים באוטובוס (ולא רק) משפיע על איך יתנהגו אלינו באוטובוס כאשר הנשים בנינו יהיו בהריון או כאשר נעלה לאוטובוס עם ילד קטן.
  4. באופן אישי יש לי סריטה שכאשר מבקשים ממני יפה ברוב המיקרים אני אתן.
למוסוןאני12345

1. מסכימה איתך. ולכן אולי שיקול הדעת פה הוא אישי.

2. אני עדיין חושבת שלבקש ממשהו דבר כזה, כשאין לך הסבר דחוף מוצדק,  זה להכריח את השני, כיוון שאין לו ממש בחירה. כי ה"לא" שהוא יגיד לך, לא עולה כמובן בדעתך. לוותר לשני, אמור להגיע מרצון משותף ולא מכורח.

3. מסכימה. לכן אולי אקום בפעם הבאה, מהסיבה שלמראית עיין זה אולי לא ייראה יפה. אבל עדיין אני חושבת שזה לא מנומס לבקש. ואני לא אנהג כך.

יאללה אחותי קצת תמיכה לאחר..רוני 36

משום מה לא נראה לי שזוג יבקש סתם כי הוא רוצה שתעמדי..

בד"כ יש לו סיבות..

וגם אם לא תדוני אותו לכף זכות..

חסד ולא דיןאנונימי (פותח)

בנוסף לכל הדברים הנאים שכתבו לך, גב' אני 12345, עליהם ניתן לומר "שפתים ישק משיב דברים נכוחים", מבקש אני לתרום חלקי.

א. נראה שנקודת המוצא שלך היא ש"את לא חייבת" להיענות לבקשתו. זו מידת הדין, אולי אך "עולם חסד יבנה". לא חרבה ירושלים אלא שהעמידו דבריהם רק על הדין. הקב"ה רצה לברוא העולם במידת הדין אך כיון שראה שזה לא הולך, שיתף את מידת הרחמים. אברהם אבינו, לא רק שנענה לכל בקשה אלא אף הקדים את הבקשה. לא חיכה לאורחים אלא חיפש אותם. נטה אהלו דוקא במקומות שיהיו אורחים. כאשר חרבה סדום, העתיק אהלו למקום חדש (רש"י). רבקה יכלה לחשוב שאליעזר לא נהג כלפיה כשורה בכך שביקש ממנה "השקיני נא" וכו'. יכלה לחשוב: הוא מביך אותי. הוא יודע שלא אוכל לסרב לו. הוא גבר ויש לו 10 רוכבים על הגמלים. די לי במה שאתן לו את הכד ושהוא ישאב מים. ודאי שאני לא חייבת להשקות לו את כל הגמלים. יתכן שאם היו שם חברותיה היו אומרים לה: פרייארית. אך אם כל זה היה כך היא לא היתה נקראת "אמנו". כדי להכנס לבית אברהם גומל החסד ולהיות 1 מתוך 4 האמהות היה עליה להוכיח את מידת החסד ולא הדין. ואנו בני אברהם. "ישראל רחמנים ביישנים וגומלי חסדים". לכן מאוד כדאי לנו ללכת בדרכיו.

ב. למדנו בפרקי אבות שההבדל בין תלמידי אברהם אבינו לתלמידי בלעם הרשע הוא שתלמידיו של אברהם הם בעלי עין טובה, לעומת העין הרעה של תלמידי בלעם. כך יש להסתכל על המציאות, בעין טובה.

ג. יתר על כן, מידת החסד היא מצוה, ולא רק מידה נאה. זו הליכה בדרכיו של הקב"ה. היא מתפרטת בהרבה אופנים כגון הכנסת אורחים, לויית המת ועוד. ובגדול (רמב"ם דומני) לעשות כל מה שהיית רוצה שיעשו לך. כל מה ששנוא עליך וכו'.

ד. חז"ל לימדונו (בענין הגר, שברחה משרי גבירתה והמלאך אמר לה 3 פעמים "שפחת שרי") שאם יאמר לך אדם אחד: אזניך של חמור הן, אל תאמין. אך אם יאמרו לך זאת 2 - קח לך רסן... ראי נא ראי כיצד קיבלת תגובות כה רבות שרובן אומרות את אותו מסר, מכיוונים וסיבות שונים.

ה. מאמין אני שהסיבה ששיתפת את כולנו במקרה שלך, היא שגם את בתוכך לא שלמה עם המעשה שעשית וכעת תחשבי פעמיים, ולא רק מפני מראית העין.

ו. תודה רבה ששיתפת אותנו כי בזכותך נתבררה יותר מידתם הטובה של ישראל.

אני מקוה שאתה מודע לכך....Curious

א. שחסד צריך לבוא מרצון חופשי של האדם ולא בגלל שאומרים לו כך לעשות.

ב. אדם צריך לעשות חסד עם עצמו לפני שהוא עושה חסד לאחרים.

אני יכולה לומר על עצמי: (בתור רווקה לא צעירה בלשון המעטה):

היו לי תקופות של עצב - בעיקר בגלל המצב. נראה לי שאם הייתי (אז...) באותה סיטואציה הייתי מפנה את מקומי אבל מרגישה ש"שוב פעם נדפקתי..." ובמבט לאחור - לא הייתי צריכה לפנות. כי באותו רגע הייתי זקוקה לפיסת הנוחות הזו (מקום ליד החלון בו אפשר להתבודד וקצת לאסוף כוחות) והמצוקה הזו (רצון להתאפס) היתה חשובה יותר ממצוקת בני הזוג שרוצים לשבת יחד.(אם אכן זו מצוקה...)

היום (למרות שבעית רווקותי לצערי עדיין קיימת) אינני ממורמרת כי אני רואה הרבה דברים שהקב"ה מיטיב עמי (ולא, יהודית יקרה, - לא עברתי טיפול, אלא הקב"ה הראה לי את הדרך, כי בדרך שאדם רוצה לילך מוליכים אותו) וסביר שאם הייתי באותו מצב (באוטובוס...) הייתי מפנה את מקומי ואפילו שמחה על המצוה שהקב"ה זיכה אותי.

אבל....

אז זה היה פינוי מקום מתוך רצון טוב. מתוך שלי אין כל חפץ דוקא במקום הזה.

אך כאשר אדם כאוב, והמקום עושה לו טוב, להתגבר על עצמו ולתת את המקום (כאמור לא לחולה או לזקן שאז זה באמת מצב אחר, אלא לזוג שרוצה לשבת יחד) - זה לא חסד!!! זה גול עצמי.

כך שנראה לי שלא רק שאני12345 נהגה כשורה, אלא ייתכן שאפילו לא היתה נוהגת כשורה לו נתנה את המקום באותו מצב בו היתה נתונה...

למי שרוצה לשמוע דעת רב. שאלתי וזו התשובה שקיבלתי:אני12345
האם זה בסדר לבקש מאנשים באוטובוס שיפנו לי מקום ויעברו למקום אחר, כדי שאני ואישתי נשב ביחד?
תוכן התשובה
בסד

שלום רב.

ניתן לבקש,אבל כמובן ברגישות מקסימלית.

וכן לא ניתן לבקש מאישה שתשב ליד איש וההפך,ביגגלל שאתה לא רוצה לשבת ליד אישה אחרת.

והכל תלוי ברצון טוב ולא בדרישה או חובה.בלא שחלילה יפגע מאן דהוא מכך.
בברכה
והנה תשובה נוספת-אני12345
תוכן השאלה
תודה לרב על תשובתו. עכשיו ברצוני לשאול אחרת- האם אדם שיושב לבד ייחשב כאנוכי אם לא ייענה לבקשה כזו של זוג שרוצה לשבת יחד? אם ברצונו להתבודד במקומו בו הוא נמצא, למשל, וכך יותר טוב לו ברגע הנתון.
תודה.
תוכן התשובה
בסד
שלום רב.
לא . הוא לא חיב ולא יחשב לאנוכי כי יותר נוח לו .ואננו חייב לרצות את הזוג על חשבונו.
בברכה
חסד - רמב"םאנונימי (פותח)אחרונה

בפעם הקודמת ציינתי רמב"ם אך לא ציטטתיו. הנה הוא (הלכות אבל יד א):

"מצות עשה של דבריהם (כלומר דרבנן) לבקר חולים ולנחם אבלים... לשמח הכלה והחתן ... ואלו הן גמילות חסדים שבגופו שאין להם שיעור. אע"פ שכל מצות אלו מדבריהם הרי הן בכלל 'ואהבת לרעך כמוך', כל הדברים שאתה רוצה שיעשו אותם לך אחרים , עשה אתה אותן לאחיך בתורה ובמצות".

וזה מזכיר לנו את כל התורה על רגל אחת, אם כי שם זה בצורה הפוכה שכל מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך.

ועוד נזכור שמי שרוצה שד' יעשה לו חסד, עדיף שיעשה גם הוא כמו שאמרו חז"ל שמי שמעביר על מידותיו מעבירין לו ג"כ. בהצלחה

אולי כבר הגיבו כך אבל..אנונימי (פותח)

צודקת. לכאורה היית יכולה לפעול לפנים משורת הדין. אבל מצידו זה בקשה פעורה.אם הוא רוצה שאשתו תשב שיתן לה ויחכה עד הבית כדי לשבת לידה.אלא אם כן ביקשו שתעברי ספסל אחד ליד ואז זה סתם לא נעים ולא הכי ביג דיל. ובנוסף אני חושבת שאם הסיבה שלך היא כי זה שאת רווקה זה לא אומר שאת צריכה להדפק אז בזה כדאי לך לעבוד על עצמך ולחיות חיים שמחים וטובים ללא קשר למעמדך האישי.

ברכה והצלחה. ובע"ה במהרה יהיה זה בעלך שיחפש לך מקום באוטובוס.

צדיקה יקרהאנונימי (פותח)

אני ממש מרגישה הזדהות עם התשובה שלך ובגלל זה אני מבינה ובטוחה כי התשובה והמחשבה שלך היא ממש מתוך קושי וסליחה על התוכחה הטנה זה מעין רגש נחיתות את ממש לא שלימה עם זה שאת לבד, את חייבת בשביל עצמך לעשות סוויץ' בראש ולהכניס לראש שהכל לטובה וגם אם זה מתעכב זה מה' יתברך אף אחד לא אמר שאת צריכה להרגיש רע עם זה שאת לבד, הבחור סה"כ ביקש שתעברי מום הוא לא ביש שתעמדי כלן הנסיעה בשבילו ובשביל אשתו, חייבים לחשוב היטב לפני תשובה, עזבי עכשיו מצווה לא מצווה, בשבילך התשובה שלך ממש נובעת מתוך רגש נחיתות.

באיחור, אבל...שרבוב

אני חושבת שהייתי מפנה את המקום,

אבל אני מודה שלפעמים אני עושה את זה בלי כ"כ חשק....

ואם היו מבקשים ממני בצורה של "להכריח" כנראה שלא הייתי קמה...

כי יש דרך לבקשד כל דבר....

במיוחד בקטע של "בשבילי?"

זה הכי הרגיז אותי

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

צודקנושאת עיניים

אנחנו בגלות הדעת

דעת זה החיבור

החיבור לעצמינו

החיבור לאחרים.....

ואנחנו גם דור שלא מתפשר

שרוצה אהבה אמיתית

ולא מוותר

במחיר של או הכל או כלום

ולפעמים

נשארים מבולבלים

נשארים עם כלום.

עולם הפוך מצאתי: אני בסבבי הקפאת ביציותראומה1
וחברותיי מגדלות שנים כבר ילדים, חובקות תינוקות חדשים, נאהבות על ידי בעליהן..

אין מילים באמת.

וידום אהרון...

♡♡♡♡ראומה1
כל מה שתבקשי יתגשםהפי
את תראי
בעז"ה שתזכי לשפע של טוב גלוי בקרוב ובקלות.תפוחית 1
תודה רבה אמן ואמן♡♡♡ראומה1
קשהארץ השוקולד

הסבבים הללו מלמדות על האמונה שלך שיהיה טוב בהמשך,

מאחל שתזכי לטוב הזה במהרה ויתמלאו כל משאלות ליבך לטובה ויהיו לך כל הכוחות הדרושים לתהליכים הלא פשוטים והמוערכים הללו

קשה קשה, אני שואב כוח מסיפורי התורהחרמון

אין לנו בתורה סיפור שמתאר את האמונה בהמתנה במציאת הזיווג.
כי באותה תקופה הכל התנהל אחרת וזה לא ממש היה קיים.
אבל יש ויש תיאורים של ציפיות קשות, שאנחנו יכולים ממש ללמוד מהם, לצפיות שלנו
אברהם ושרה ציפו תשעים שנה לילד, וה' מעולם לא שכח אותם. תמיד כשאברהם מתפלל לילד, ה' אומר לו שלא ידאג, אבל עוד לא הגיע הזמן.
גם על יצחק נאמר "ויעתר יצחק לה' לנוכח אשתו כי עקרה היא, ויעתר לו ה'". מה, פתאום אחרי עשרים שנה, הוא החליט להתפלל? ברור ש'ויעתר' זה על כל התפילות בכל העשרים שנה, וה' היה שם תמיד.
אפשר לדמיין את יוסף בבור אחרי שהאחים מכרו אותו וגם במצרים הוא יורד לשפל תחתית, בחודש הראשון הוא עוד יכל לחשוב, מה ה' רוצה ללמד אותי? מה זה מצמיח אותי? אבל כשעובר עוד חודש ועוד חודש, שתים עשרה שנה בבור! איך אפשר להחזיק את האמונה שה' לא 'שכח' אותו? אבל יוסף, גם במקום הכי שפל שיכול להיות, חדור באמונה בלתי מעורערת, ועונה לפרעה "בלעדי, א-להים יענה את שלום פרעה", ולאחים הוא עונה "א-להים חשבה לטובה".
ה' תמיד איתנו ולעולם לא שוכח!

הנשמות שבעז"ה אמורות להגיע לעולם דרכךנחלת

עדיין לא יכולות/בשלות להגיע לעולם הזה;

המתיני מעט עד יעבור זעם......

חיבוק ענק ענקפצלושון
כמה שזה קשה

בעז"ה שיהיה בקרוב טוב גלוי ומתוק

איזה אכזבותאדם פרו+
אכזרי מאוד /:ראומה1אחרונה
תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלת
ועדיין צריך להתחשב בקהל שבו נאמרים הדבריםadvfbאחרונה

אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך.

ונשמע לי טריוויאלי שמה שהיא כתבה נאמר בקונטקסט לא רגיש.

וכן, אם אני רווק אני רוצה שיהיו רגישים כלפי.

וכן, בלי קשר לנושא של רווקות אני חושב שרגישות זה דבר שנכון טוב במידה הנכונה.

לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
אמרת שהיא נשואה שנההפי

אז איך שנים? וגם אם היא אמרה  זה סבבה. אין לי בעיה לשמוע ולפרגן. אבל כל עוד זה לא שכל מילה שנייה זה “תראי מה הוא קנה”, “תראי מה הוא הביא לי”, “תראי מה הוא אמר”, “תראי את התמונות של ההריון”...

גם בזה אין לי בעיה כל עוד זה דרך אגב, פשוט כשזה כל הזמן זה כבר חופר קצת. שיחה של שעתיים רק עליה.. מרגיש שהיא שכחה שיש בה עוד רבדים חוץ מזה.

למרות שזה חמוד לפעמים 

המלחמה הזו רוקנה לי את החשק קצת אז אני מבקשמוקי_2020

ממישהו שיסע לגבעת השידוכים (בין חוף בת-ים לחוף ראשון ויביא משם תמונות וסירטונים ויעדכן מה קורה. 
האם היא פעילה ? האם כבר התחילו להגיע לשם זוגות בשלב השידוכים ?

אגב, אני בונה על הגבעה הזו גם בשבילי.
אבל זה יקח עוד קצת זמן ויהיו לי את 20 מיליון השקלים החסרים בבנק שתמיד הגדרתי כתנאי להקמת משפחה.
כרגע יש שם 73 שקל, שזה בערך מחיר של לאפה עם שווארמה בישראל, אבל אני חזק, אני אכין כדורי בשר- הרקולסים בבית (חפשו מתכון)   ולא אקנה את הלאפה הכ"כ טעימה הזו של שיפודי...
כל פעם אני מתבלבל בין שיפודי התקווה לשיפודי ציפורה, אבל זה אחד מהם. 

לסיכום, אני מודה מראש למי שיארגן לנו עדכון נחמד משם. זה חשוב לכל עם ישראל וגם לי. הגבעה הזו מבורכת.
תודה.

תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניהאחרונה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

אולי יעניין אותך