**לה' אין בית! - מחאת האוהלים**חוזרים להר!
איפה זה?שחר אורן
גוגל מפות מביא 2 אפשרויות לגן הסוס
קינג גורגרלה
יש כבר לו"ז?רלה
או לפחות רשימה של שיעורים?
נראה לי עדיין לא סגרו סופית... אבל עומד לקרות ממש בזמן הקרובבצפייה למקדש
זה באישור המשטרה?לב סדוק
@יהודי זה זכות!! ראיתי את זה
תייגתי קודם בטעות משהי אחרת(:
זה לא היה באישור אבל לא היו בעיות ב"ה.בצפייה למקדש
כאילו ביום השני באו פקחים ופירקו את האוהלים אבל את הציליות והמחיצה לא. ב"ה.
מעצרים היה?לב סדוק
לא. למיטב ידיעתי אף אחד לא נעצר אף פעם במאהל...בצפייה למקדש
סבבה, תודה.לב סדוק
במאהל עצמו לאמתיפדיה
רק שנה שעברה היו 6 נראלי
פסדר לא בגלל המאהל, בגלל שהם הלכו לסיבוב ועשו בלאגנים...בצפייה למקדש
הסיבוב שערים הוא חלק מהתוכנית של המאהל.סתם אחת
נכון אבל לא נעצרו ב-מאהל, זאת אומרת בתוך המאהל.בצפייה למקדש
ונכון שלא צריך לעשות בלאגנים בסיבוש בשביל להעצר, אבל שנה שעברה הם כן עשו בלאגנים ולכן נעצרו. אז זה מה שאמרתי.
כן צריך לעשות בלאגניםמתיפדיה
פעם באמת היו תמיד נעצרים
היום ב"ה כבר לא נעצרים (כמעט)
לא נכון. אנחנו מלא פעמים נעצרות על כלום.בצפייה למקדש
אתה צודק שאם מקשיבים ל-כ-ל מה שהשוטרים אומרים אז לא נעצרים. אבל אם לא עושים בלאגן וגם לא מתנהגים יפה ממש, נעצרים.
ואתה צודק שהיום המצב ב"ה הרבה יותר טוב, אבל זה עדיין לא אומר שאין מעצרים. בכלל לא. הלוואי ולא היו נעצרים אף פעם|חלום חיי|. לי כמעט כל המעצרים היו בגלל שלא עשיתי כלום.
נוומתיפדיה
ואני גם ראיתי אותך הולכת באיזור שם..
אתה לא...בצפייה למקדש
אני יודעת מי זאת המקור מידע חסוי שלך...
פסדר לפעמים אנחנו באמת לא שמות עליהם, אבל לפעמים זה סתם כזה "זוזו מפה" "לא רוצות" אתם מעוכבות בואו לתחנה".או שסתם בא להם וקצת עצבנת אותם. או שיורקים על כנסיה ונעצרים. או שרבים עם איזה ערבי ואז הוא נעלב, אז זה העלבת אזרח. וכל מיני שטויות תשאל את *ו*י*.
עוצרים על לירוק ליד כנסיה?מתיישב בנשמה
אופס...
כןן..האש שלי תוקד!!
תישאל את @בצפייה למקדש... ובקשר לזה שלא עוצרים על כלום אתה ממש ממש חי בסרט בדיוק עוצרים על כלום.. מיניסיון!!!!!!
איזה ניסיון בדיוק?מתיפדיה
ואין לי מושג מי את/ה אבל לאיודע כמה את/ה הולכים שם אני משתדל ללכת שם הרבה ועצרו אותי שם פעם אחת לפני בדיוק שנה
אני ממש לא הולכת להזדהות אם חשבת בכלל..האש שלי תוקד!!
ואני הולכת לשם לפחות פעמיים בחודש ולפעמים אפילו יוצא שיותר..
את לא צריכהמתיפדיה
זה לא שאני בא להגיד שהמשטרה הסדר או משו אני גם נעצרתי שם אבל לא עוזר לכתוב שכל הזמן נעצרים כי א. זה שקר גס
ב. זה מרחיק אנשים כי הם מפחדים ואין שום מטרה להרחיק..
ממש לא בקטע שאנשים יפחדו!!האש שלי תוקד!!
בדיוק בקטע של להגיד כמה המשטרה לא בסדר על זה שהם עוצרים על כלום... לירוק ליד מסגד זה נקרא כלום וללכת לסיבוש זה גם ניקרא כלום!! לוידעת מבחינתך מה זה כלום.. אבל מה ניסגר מה אתה מצדיק תמשטרה??? וחוץ מזה שאם מעצר זה מה שמרתיע אנשים מלבוא אז זה רק מראה שהמשטרה מקבלת מה שהיא מנסה לעשות וזה מאוד עצוב אז לכן לא צריך לפחד ממעצרים וכו..
^^^^בצפייה למקדש
מעניין מי את..
מוכנה לכתוב לי באישי?
אני מצדיק את המשטרה???מתיפדיה
אבל להגיד שעוצרים על כלום זה שקר כי לא עוצרים על כלום עובדה שעכשיו אני כותב והייתי לפני כמה שעות בסיבוש והייתי בעוד עשרות אבל ברור שהם לא בסדר
וכן אן מישהו יודע כי זה מה שאומרים לו שהוא הולך לסיבוש והוא נעצר בלי לעשות כלום אז אני לא הייתי הולך גם עכשיו אחרי שכבר נעצרתי ואחרי שזה כבר עשה לי כמה בעיות עדיין הייתי שוקל טוב טוב אם ללכת
כאלו אשכרא נעצרת רק פעם 1 לפני שנה??האש שלי תוקד!!
עובדה שאתה בעצמך אמרת שרק ירדת במדרגות וכבר עצרו אותכם זה לא כלוםםם????? מה אתה תקין? זה הכי כלוםםם שבעולם!!
אמרתי המצב השתנהמתיפדיה
נכון שבאמת מלפני שנה המצב השתנה להרבה יותר טוב, ב"הבצפייה למקדש
אבל עדיים יש להם יציאות, זה גם תלוי עד כמה אתה מוכר.
נגיד הברה פעמים שאבי לוטאטי הקצין אז כן עוצרים על כלום...
היום דווקא לא עצרו אותי כשירקתי ליד כנסיה...מתיישב בנשמה
נכון כי לא עוצרים על זה תמיד. אבל הרבה פעמים כן.בצפייה למקדש
זה תלוי בהרבה דברים.
אז את לאיודעתמתיפדיה
וגם בכל הדוגמאות שאמרת עשיתם משו ברור שזה סתם משו מפגר ואני מסכים איתך שזה סתם מעצר אבל זה לא שלא עשיתן כלום..
אוקי אז לא חשבתי נכון.בצפייה למקדש
למרות שגם *ו*י* זה מקור מידע מצויין.
ועכשיו כבר הבנתי באמת מי המקור מידע. לאשתו קוראים *י*ה, והם גרים בב** או***.
נראלי הוא חתם עלי רק פעם אחת בתמוז אבל יש מצב...
ברור שמי שסתם הולך ברחוב לרוב לא עוצרים אותו, אבל מספיק שיגדו לך לזוז ותזוז מדי לאט לטעמם בשביל שיעצרו אותך. זה תלוי בהרבה גורמים. כמו עד כמה אתה מוכר למשטרה, ומי הקצין בשטח. אבל זה קורה. ואותי עצרו פעם על זה שרצתי מתחילת הכותנה למחסום שיש באמצע (3ב), בלי שהזהריו אותי לפני ובלי כלום. (ובמקרה זה היה עם אישתו של המקור מידע חסוי שלך...)
זה גם תלוי בתקופה. שנה שעברה בחופש בשבוע אחד 6 בנות ו4 בנים, ושבוע אחרי זה עוד שלוש בנות שנשארו לילה, והיו מלאאא עצורות גם בכללי כל החופש. ב"ה עכשיו יותר רגוע.
אכן זה המקורמתיפדיה
ושנה שעברה בחופש היינו 5 בנים
וצודקת אבל לדעתי אם רוצים להביא עוד אנשים אז לא אמורים להגיד שנעצרים וכו כי מה לעשות רוב האנשים לא אוהבים להעצר (יש כאלה יוצאים מהכלל)
ובאמת רוב הפעמים לא נעצרים
מסכימה למחצה.בצפייה למקדש
כי אי אפשר לעבוד על אנשים, שהכל רגוע. הם צריכים לדעת את הסכנות...
וברור שאף אחד לא אוהב להעצר, ומי שאוהב או חושב שזה מגניב פסיכופט כי זה לא. אין בזה שום דבר מגניב וכיף. אבל זה לא יגרום לי לא לעשות כלום כי אני יכולה להעצר. ממש לא...
אץ רצינית?מתיפדיה
ולכולם יש את הפעם הראשונה שזה מגניב ומצחיק וכו אבל זה סתם דפוק.
וכן המעצר אמור להרתיע אותך ברור שלא לחסום לגמרי אבל כן להגביל אם את רוצה שלא יהיו לך בעיות וכו, לא יודע כמה זה משפיע לבנות אני יודע שלי כבר עשו בגלל המעצר לפני שנה בעיות..
וואלה כן, צריך לקחת בחשבון.בצפייה למקדש
ברור שיש פעמים שאני אומרת לעצמי שהיום אני לא נעצרת, אבל כשבנאדם נכנס לכל הקטע של הסיבושים הוא צריך לדעת שיש אפשרות של מעצר, ולא תמיד אתה שם לב לפני שעומדים לעצור אותך, אז אם אתה לא 100% ילד טוב, לפעמים קשה לראות איפה הגבול הדק שבין לעשות מה שאני רוצה בלי להעצר, לבין לעשות מה שאני רוצה עם להעצר. נכון שב"ה בזמן האחרון מי שבאמת ילד טוב לא נעצר, אבל היו תקופות שזה ממש לא היה ככה, ולכן יש עניין לומר לחדשים שיש כזו סבירות. לא צריך להפחיד, רק להגיד שאם הם רוצים לא להעצר שיהיו הילדים הכיטובים שהם יכולים, וגם אז יש סבירות -אמנם נמוכה- שהם יעצרו. לידע הכללי. אח"כ כשהם יגיעו לשטח הם יראו ויבינו יותר.
אפילו פעם ראשונה זה לא מגניב. זה משעמם טרור. אולי טיפה מגניב על הרעיון ש"נעצרתי פעם" אבל אה.. מאפן. לא לנסות בבית.![]()
ומעצר ממש לא אמור להרתיע... ברור שאין עניין להעצר, אבל אני יעשה מה שאני רוצה, לא קשור לזה שאני יעצר או לא. כדוגמת איזה בעיות היו לך בגלל שנעצרת? לי לא היו שום בעיות...
אתמול הייתי בסיבוש וממש לא היה באלגןן..!!!!א"י השלמהה
את מדברת על החודשימתיפדיה
אהה טוב..כאילו אתם עושים לפעמים לבד??א"י השלמהה
משתדליםמתיפדיה
יש לפעמים יותר (אני מדבר על הבנים)
בעיקרון שיש חבר'ה שרוצים עושים לא כזה מסובך..
וואו אשרייכם!א"י השלמהה
אם בא לך גם דברי עם 0535319185.בצפייה למקדש
גם מי זאת\זה? וגם אם אין הרבה אנשים מה עושים..?א"י השלמהה
צודקתמתיפדיה
ב"ה את בת נורמלית ולא עם איזה דפקה אז את לא מתגייסת לצבא, אני כן מתגייס והתיק המצ'וקמק הזה לפני שנה העלה אותי לקבן והוריד לי בנתונים האישיים ויש אחרי זה אם המשטרה רוצה המלצת משטרה ובדכ מי שממליצים עליו זה שלילי, ב"ה שלך לא קרה מזה כלום ובעזרת ה' גם לא יהיה לך מזה כלום, אני בזמן האחרון יותר נזהר מפעם בגלל הצבא
אז הצבא זה הדבר היחיד שעושים בו בעיות בגלל שנעצרת היחיד!!1האש שלי תוקד!!
בעבודות וכל זה לא עושים שום בעיות והכל סתם קישקושים... חוץ מזה שרוב מי שנעצר לא בכיון של להתגייס בכלל!!!!!! יש מצב שיש בודדים כמוך אבל לא הרבה..
זה לא היחידמתיפדיה
וכן לי חשוב הצבא (לפחות כרגע אז כן מפריע לי להעצר אז אני יותר רגוע)
אם מהתיק מתפתח כתב אישוםבצפייה למקדש
לא קורה כלום. רק אם יש כתב אישום עם הרשעה אז זה בעיה...
ואני מכירה הרבה שלא עשו צבא ויש להם אחלה עבודות.
בכל אופן אם לך חשוב הצבא אז זה באמת דופק אותך, אבל זה באמת הדבר היחיד, כל עוד אין כתב אישום פתוח...
צודקתמתיפדיה
וסתם דרך אגב כל עוד יש תיק פתוח גם בלי כתב אישום זה מפריע כי אין עבר נקי וזה מוריד מהערך..
יש מצב.... לא מבינה בצבא,🤔בצפייה למקדש
ברוך ה יתברך!!האש שלי תוקד!!אחרונה
עלון בית המקדש - עלון בפורמט דיגיטלינ א
עלון בית המקדש הוא עלון דיגיטלי המפרסם בחינם דברים הקשורים לבית המקדש ולהר הבית
לפרטים נוספים, שלחו מייל: alonbethamikdash@gmail.com
כל העלונים שיצאו עד עתה:
עלון בית המקדש 1 20251211044335.pdf
עלון בית המקדש 2 20251211044552.pdf
עלון בית המקדש 3 20251211044644.pdf
עלון בית המקדש 4 20251211044720.pdf
עלון בית המקדש 5 20251211044831.pdf
עלון בית המקדש 6 20251211044903.pdf
עלון בית המקדש 7 20251211044941.pdf
עלון בית המקדש 8 20251211045147.pdf
עלון בית המקדש 9 20251211045236.pdf
עלון בית המקדש 10 20251211045324.pdf
מי שמעוניין/ת לקבל את העלונים במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה
לכתובת: alonbethamikdash@gmail.com
מיזם נעים למקדש - AI. מה דעתכם על זה?נ א
תמונה 1נ א

תמונה 2נ א

תמונה 3נ א

כמעט תאונהזיויק
מיזם נעים למקדש הוא מיזם להקמת מערכת תחבורה אל הרנ א
אל הר הבית בשלושת הרגלים 🚍🚆
תכתבו מה דעתכם על התמונות... אהבתם?נ א
תמונה 4נ א

תמונה 5נ א

תמונה 6נ א

התמונות לא עובדות לי בכלל.צחקן
אוכל לשלוח לך את התמונות במיילנ א
כתוב לזה פסוק:קעלעברימבאר
יפה! 👍נ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונות במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה
לכתובת: naimlamikdash@gmail.com
למה אין בימנו משמר המקדש?ירחמיאל
זו הלכה מפורשת שנוהגת גם כשאין בית המקדש בנוי.
למה לא עושים?
זה לא כל כך קשה, צריך שיהיה מספיק אנשים שבעניין להקדיש בישביל הקב"ה כמה שעות בשבוע בשביל זה ולעשות משמרות
האם היה אפשר לנסך מים בבמות בשעת היתר במות?קעלעברימבאר
איך דוד ניסך מים?
מה המקור שלך שגוד ניסך מים?שלג דאשתקד
הגשש החיוור שם שם🎶קעלעברימבאר
שתהיה לי בריאשלג דאשתקד
הנה הפסוק:קעלעברימבאר
לפי הפשט דוד אמר לעצמו בקול רם שמתחשק לו לשתות מהמים מהבור אבל לא התכוון שמישהו יביא לו. הגיבורים שמעו זאת ולקחו ברצינות את זה והביאו לו. הוא לא אבה לשתותם כי הוא לא ישתה מים שנלקחו תוך כדי סיכון חיים , ולכן הוא ניסך אותם לה'
נכון נשמהשלג דאשתקד
אבל אין סיבה לחשוב שהכוונה למצוות ניסוך המים בחג הסוכות.
הוא הקריב את התשוקות שלו לה', אתה יכול למצוא לזה הרבה הדים, גם ביהדות ואפילו בתקופות שהפולחן היה מאוד מוגדר!
לא בסוכות. אבל משמע שבהיתר במותקעלעברימבאר
אפשר לנסך מים בנדבה בכל ימות השנה בבמות. או שזו הוראת שעה של נביא
עיינתי וראיתי שיש עוד פסוקקעלעברימבאר
על ניסוך מים בבמות:
ויקבצו המצפתה וישאבו מים וישפכו לפני ה' ויצומו ביום ההוא ויאמרו שם חטאנו לה' וישפט שמואל את בני ישראל במצפה.
למרות ששם אפשר לפרש כמנהג שפיכת מים כסמל לתפילה וצום, ולא לניסוך על מזבח. בניגוד לדוד ששם כתוב ויסך
אם אתה מדבר על תופעהשלג דאשתקד
אם כוונתך למצוות ניסוך המים, אז אצל שמואח זה במצפה, בעוד אין שום מקור או סיבה לחשוב שמזבח ה' היה אי פעם במצפה...
לנסך מים לה' נשמע כמו ניסוך על המזבח. לפחותקעלעברימבאר
נסכים מוזכרים רק בקרבנות.
אתה לא יכול לשחוט פרה לשם קרבן סתם כך, ואםילו בכפרות לוקחחם תרנגולים שלא כשרים למזבח שלא יראה כמקדיש קדשים.
צריך לבדוק מה דין המנסך נסכים מחוץ למקדש.
בימי שמואל היו במות מותרות, והיה במה בכל עיר, בספר שמואל מוזכר שמקריבים בגלגל, בית לחם, במזבח שאול במחנה הצבא בפלשת, ברמה, ובעוד הרבה מקומות
יישר כח!שלג דאשתקד
רק לא הבנתי את הסיומת של המאמר.
הרי מפשט הפסוקים, ברור שלא זו הייתה המטרה. דוד מתאווה שישקו אותו מים, ואחר כך לא אווה לשתותם. וכי כולם היו אדיוטים או לא ידעו שצריך מים לניסוך המים? ודברי הרלב"ג שצוטטו, מוכיחים את טענתי דלעיל, שאין מדובר במצוה שגרתית שהייתה נהוגה לפני כן והתקיימה גם אז, אלא להיפך: מכך שדוד (ושמואל) ניסכו מים, הבינו שזו פעולה ראויה.
ועוד תמיהה על הרב שנדורפי היקר, שהוא השמיט את מסקנת הגמ' בתענית שאין מקור לניסוך המים, ואם כן עוד יותר תמוה למה לא הביאו אפילו מקור מהנביאים, ויאמרו שזו הלכה ודוד יישם אותה אותה (כמו שאומרים לגבי הרבה דברים אחרים, ראה כאן: פורטל הדף היומי: יחזקאל הנביא קבע הלכה? (זבחים יח ע"ב) ).
כך שלעניות דעתי, הרבה יותר פדוט לומר שדברי בר קפרא כמשמעם הם אגדה שיוצאת מפשוטו של מקרא, שלא מוכיחים כלום להלכה וגם לא הובאו בבבלי, ואין סיבה לראות בהם פרשנות לתנ"ך.
הרלב"ג לא אומר שלמדו מדוד..אדם כל שהוא
שניסוך המים הוא פעולה ראויה.
אלא שדוד ניסך כי כפי שהיה ידוע לו מחג הסוכות ששייך סוג כזה של קרבן. ייתכן שהיו עוד הרבה לפניו ואחריו שעשו כך.
עבורנו, זו הוכחה מהכתובים שקיים מושג כזה של ניסוך מים. עבור בני דורו ייתכן שזה היה דבר פשוט.
בין אם נפרש כבר קפרא, ובין אם נפרש כרלבג, אין לנו מקור לגבי השאלה מתי ניסוך המים נוהג. ובמילא, דברי בר קפרא לא ישמשו מקור לדיעה שניסוך המים כל שבעה, שאת מקורם מנסה הגמרא בתענית לברר, ובמילא אין ללמוד מכך שהגמרא בתענית לא הביאה אותם.
צודק ולא צודקשלג דאשתקד
לגבי החלק הראשון של דבריך, אכן מבואר ברלבג שהסיפור עם דוד מוכיח שעוד לפני כן ניסכו (וזה לא רלוונטי לדיון שלנו ולשאלתי, כי גם כשמוכיחים מיחזקטל וכדו, זה אומר שזה היה תמיד ויחזקאל רק ניסח/יישם את זה).
החלק השני לא כ"כ נכון, כי הגמ' מחפשת מקור שניסוך המים הוא שבעה ימים של סוכות בדיוק, לא לפני ולא אחרי, והרלבג מסביר בטוטו"ד שאם יש דבר כזה ניסוך המים, הכי מתאים שהוא יהיה בסוכות. כך שזו עדיין ראיה טובה יחסית.
אולי דוד ניסך מים בהוראת שעה של עצמו כנביא, כשםקעלעברימבאר
שאליהו הקריב בהר כרמל בשעת איסור במות. אחרי שהביאו לו את המים נחה עליו רוח הקודש ובנבואה נאמר לו לנסך מים עכשיו.
יש היגיון מסוים שזה היה אגב בסוכות, מה פתאום דוד נזכר בטעמם של המים בבור בית לחם אשר בשער דווקא עכשיו?
לא הבנתישלג דאשתקד
הדרך היחידה שמעוררת קושיא על דוד, זה אם מדובר במצוות ניסוך המים. אם סתם היה בא לו לנסך מים לכבוד ה', זה לכאורה גם אתה יכול בברז בבית שלך בכל עת ושעה. כך שלענ"ד אין כאן שאלה (אם לא מקבלים את דברי הירושלמי כפשטם, וככה"נ גם הרלב"ג לא קיבל אותם כפשוטם).
למה לא נראה לי (ולרלב"ג) שדוד מראש רצה לנסך את המים משום מצווה? כי כתוב שהוא התאווה לשתות, והוא ניסך כי הוא לא אווה לשתותם. אם הסיפור היה לניסוך המים, הוא היה מתאווה לנסך והוא היה מנסך בדיוק כי לזה הוא התאווה.
לא בטוח שמותר לנסך מים בברז שלי. האם מותרקעלעברימבאר
לכן דחוק שזה קרה בסוכות. אני מסכים שהואקעלעברימבאר
הגמרא אומרת שזה הלכה למשה מסיני כיקעלעברימבאר
ניתן להציע שדוד שמר את המים האלו (מים חשובים כי 3 אנשים סיכנו את עצמם עליהם) עד חג הסוכות והקדיש אותם לה' והכהנים ניסכו על המזבח, אבל זה גם קצת דחוק בפשט.
אבל בפשט בפירוש מוזכר ויסך אותם לה' כלומר ניסך את המים כקרבן. נסך לה' זה תמיד לשון קרבן, כמו הקטרה לה'
לגבי הטענה שבכוונה נמנעים מדברי נביאיםשלג דאשתקד
עדיין מה שיש לו מקורקעלעברימבאר
נכון מאודשלג דאשתקד
).בכל מקרה כיף להקדיש זמן בליל הושענה רבה, לדיונים תורניים, וקצת להניח להתבכיינויות המוצדקות על עסקת החטופים...
אני חושב שלא שייךקעלעברימבאר
הוא אשר דיברתישלג דאשתקד
שזה היה צריך להתחיל הפוך. מטרת המועדים הם ללמוד תורה, ואז לא משעמם ואז לא מדברים על העסקה 
וכמובן אתה (ואני) לא החוטא היחיד, וכבר רבי אבא כאב על כך, בירושלמי מסכת חגיגה...
מטרת המועדים זה לשמוח מצווה דאוריתאקעלעברימבאר
אני לא בטוחשלג דאשתקד
ששמחת הרגל חוץ מבשר קרבנות, אינה דאורייתא. נדמה לי שיש דיון לגבי "במה משמחן", אם השמחה בבגדי צבעונים וכו מתקיימת בה מצוה דאורייתא.
מה שכן, לא ברור בכלל אם איסור מלאכה בחול המועד הוא מדאורייתא או מדרבנן.
ולגבי למה רבי אבא לא באמת ביטל, זו שאלה מאוד גדולה שנידונה בלא מעט ספרים... הלוואי שזה היה כזה פשוט.
כי יש עניין עצמי לשמחה ברגל ללא קשרקעלעברימבאראחרונה
ניקים משועממים בגיזרת ההר והבית-ימח שם עראפת
אפשר להגיע/לקנות מעוד סיבותשלג דאשתקד
אמת ויציב, ברוך אומר ועושהימח שם עראפתאחרונה
מה אומרים על הקמת מערכת תחבורה להר הביתנ א
מה אתם חושבים על הקמת מערכת תחבורה מסודרת להר הבית בשלושת הרגלים?
יש לכם רעיונות כיצד כדאי שזה יפעל? אשמח שתעלו כאןנ א
מערכת תחבורה להווה או לעתיד?קעלעברימבאר
לעתיד, כשייבנה בית המקדש בעזרת ה'נ א
בטח יהיו טכנולוגיות מתקדמות יותר מימינו,קעלעברימבאר
אז זה לא יהיה ברכבת או אוטו
וואי, אתה נוגע שאלה שמאוד הטרידה אותישלג דאשתקד
כבר בתור ילד...
כל התיאורים המרגשים בסוף מסכת ביכורים, שהשור הולך לפניהם וקרניו מצופות זהב ועטרה של זית בראשו. האם כל זה יהיה גם כשנוכל לעלות בשיירת לימוזינות?
כילד חשבתי שלעתיד לבוא נעלה עם לימוזינות מקושטות. היום אני חושב שדווקא היופי הנקי והטבעי יותר מרגש, גם היום.
מי יודע מה תהיה הטכנולוגיה שביתקעלעברימבאר
לא זה מה שהטריד את מנוחתישלג דאשתקדאחרונה
צריך לקחת בחשבון ענייני טומאה וטהרההסטורי
או ספסלים פשוטים מעץ, בלי שום בית קיבול.הסטורי
אני חושב שצריך יהיה מתחם של טבולי יוםים התכלת
לפני שייכנסו יטבלו, אחר־כך יעריב שמשם ולמחרת בבוקר ייכנסו
כתבתי על זה ספר שלםrrinaa
בית חדש ישן - רינה אזולאי - נוריתה ביקורות והמלצות על ספרים
איך מגיעים לאזור ירושלים עם סוג של "פס אלקטרוני". (או עם רחפנים).
הנה ציטוט של קטע מתוך הספר: (לא גרסה אחרונה אולי, אבל נותן טעימה).
"פנחס חיפש את שער היציאה. שם, ליד השער, היה שלט גדול ועליו הכיתוב: לישראל, פנה ימינה.
שתי דרכים יש לך להגיע לירושלים, הסבירה לו רובוטית אדיבה. אחת קצרה שהיא ארוכה, והשנייה ארוכה שהיא קצרה.
את מתכוונת, דרך הפס או דרך הרחפן? שאל פנחס.
כן, בדיוק. אמרה הרובוטית.
אני אמור לחזור עם הרחפן, אמר פנחס, מחכים לי בירושלים.
הפס האלקטרוני מגיע אל מתחם שמואל הנביא, הסבירה הרובוטית, משם תוכל לקבל הדרכה איך להיטהר ולהגיע לירושלים.
פנחס הוציא את פנקסו והראה לה שהוא בקיא בהלכות טהרה. הרובוטית הנהנה בראשה ותוך חמש דקות הופיע במקום רחפן שייקח אותו אל ביתו.
תהליך הטהרה הוא מורכב, לכן מוגדר מסלול מיוחד המקל על העולים לישראל לבצע את התהליך כולו, תוך כדי נסיעה בצורה בטוחה, מרווחת, בלי פקקים. הנסיעה היא דרך פס מיוחד, שאליו נכנסים עם יחידות הדיור שלהם, בואכה מרכז הטהרה במתחם שמואל הנביא ומרכזי טהרה נוספים. שם, במרכז הטהרה, מקבלים העולים הדרכה מפורטת, ושם הם עוברים את תהליך ההיטהרות. אבל אנשי ירושלים עצמם, הבקיאים בהלכות הטהרה, יכולים לחזור ישירות לבתיהם ולהקפיד על כללי ההיטהרות שהם בקיאים בהם ומנוסים ביישומם לאורך השנים."
איך מערכת התחבורה תראה?נ א
האוטובוסים, הרכבות ועוד...
מה לגבי התחבורה מכל רחבי הארץ - הלוך וחזור? איך זה צריך להראות?
בהנחה שיהיו אוטובוסים ולאקעלעברימבאר
רכבותshindov
לדעתכם, יהיה צריך מערך הסעות כמו למירון בל"ג בעומרנ א
או אפילו יותר מזה?
איפה צריך שייבנו את החניונים? מסביב לירושלים?
צריך שאטלים (אוטובוסים הלוך-חזור) שייסעו לעיר העתיקה?
האם הכהן שהניף את 2 הלחם סמוךקעלעברימבאר
האם הוא חייב מיתה בידי שמיים על עשיית עבודה ללא בגדים תקינים, כאשר אינינו יודעים בוודאות מהי תולעת השני שבאבנט?
אני רואה שהשרשור די ישןניב שטרן
אבל רק עכשיו ראיתי אותו...
בלי להכנס לדיון שהיה כאן לגבי ההכשר של העבודה, כרת הוא ודאי לא חייב כי הוא אומר מותר שזה שוגג.
גם קרבן הוא לא חייב כי הוא טועה בדבר מצווה.