אני רק שאלהרק אני שאלה
שלום לכולם ושבוע טוב!

משתמש חדש וכו' וכו',פתחתי לצורך שאלה וכו'..

מי שמתכוון לעשות את הצעד הבלתי נמנע ולהמשיך לקרוא שורות אלה והבאות אחריהן,מתבקש לעשות זאת בשמחה וטוב לבב,וגם העצות החכמות שיבואו בעקבותיהן,אשמח שיהיו לגיטימיות וטובות,ולא גיבובי מילים או חצאי משפטים שנזרקים כלאחר יד,לא שיש לי משו נגד מישהו מאי אלו האנשים שעושים כך,ונכון שזה פורום פתוח לכל מי שרוצה להביע את דעתו,פשוט אני אשמח אם יכבדו זאת.

אז לאחר הפתיחה הארוכה ובטח כל אחת או אחד אמר לעצמו/עצמה (פה אני אסיים עם הזכר/נקבה למה זה לא יגמר לעולם,ואמשיך בלשון זכר מטעמי נוחות.), מה הבחור רוצה מאיתנו?,שיגש כבר לנושא.

אז הנה,
אני בחור/ילד/גבר כבן 21 וחצי,משרת כבר כתשעה חודשים ביחידת חי"ר( גיוס נוב') במסגרת מסלול בישיבת הסדר במרכז הארץ,כאשר לפני עומדים עוד מספר חודשים עד לשחרור.

עניין מצחיק הוא שברגע שאדם מתגייס לצבא,כולם בטוחים שזהו,הבחור מוכן להתחתן ומפילים עליו את שלל הבחורות שלדעתם הן הן הזיווג המיוחל לו משמים שלו הוא חיכה כבר עשרים שנה מיום עומדו על שני רגליו האחוריות כאחד האדם.

אבל בכל זאת,גם לפתחי הגיע העניין,אי שם כבר בתחילת הטירונות,אך אז דחיתי זאת באומרי כי הזמן אינו לרשותי,ואיני רוצה להתחתן במסגרת צבאית,אי אלו ואלו טענות שבמבט לאחור גם העידו על חוסר רצון באותו זמן להיכנס בעסקי האהבה.

אולם לאחר מסלול,אי אלו עליות והבנות(מלשון להבין) בצבא,ואינספור התייעצויות וחלוקת מחשבות עם אנשים הקרובים לי והסמוכים על ליבי,ראיתי כי יש בי הרצון להתמסד,וכי די לי בעסקי הבליינות והרווקות שהיו מנת חלקי בתיכון ובשנתיים הראשונות בישיבה(אסייג ואומר,לא אמרתי לרגע שנישואין זה דבר שמסיים את ההנאות והבילויים בחיים,שלא יבינו לא נכון,תבינו את זה נכון!)

עכשיו,הציעו לי בחורה טובה,שכבר בעבר הציעו לי אותה ודחיתי מהסיבות שכתבתי למעלה,ורציתי לשאול בדעתכם:

א: האם זה נכון להתחיל עכשיו בקשר רציני(אני לא תיכוניסט שבא לשחק)

ב: האם זה אפשרי?(שאלה למנוסים)

ג: האם זה שעוד לא היה לי קשר לפני,(בכלל יענו) יכול להשפיע מכיון שאני עדיין נמצא במסגרת צבאית.

ד: לאלו שיגידו לחכות,ואם אני אפספס?
זו שאלה שצריך לשאול,אין מובטח בעולם הזה,אי אפשר לחיות בתחושה,שעזוב,תמיד תהיה מישהי אחרת.

ה: הרמ שלי לא מפסוט על אנשים שמתחתנים בגילאים צעירים ובכול זאת,האם יש משהו בדבריו,למרות שאני לכאורה מרגיש שאני יכול למשוך עד סוף המסלול של ההסדר,אבל למה זה טוב?

ו: האם מבחינה כלכלית זה נכון?
)אברך בישיבה אני מעוניין להיות,לפחות שנה שנתיים,יש לזה השפעה ביחס לטווח גילאים ושיעורים?)

מספיק לבנתיים,
מצפה לשמוע מכם,תודה והמשך לילה טוב,שבוע טוב ובשורות טובות!

דעתימי עדן

אם אתה מתכנן להישאר במסלול ההסדר ולא לחתום קבע אז לדעתי תחכה עם ההצעות כשתחזור לישיבה, אל תיבהל משלל ההצעות..אין פה עניין של פספוס, האישה שראויה לך תגיע אליך בזמן הראוי.

אבל זוהי דעתי האישית, אם יש בך רצון גדול דווקא עכשיו להתמסר לזוגיות ללא כל קשר למה שאומרת הסביבה אז לך על זה.

בהצלחה

לא נכון להשליך שאלה מהסוג הזה על פורוםדע מה למעלה ממך
החלטה היא שלך פרטית אף אחד פה לא מכיר אותך יש הרבה שנישאו בגיל שלך ומאושרים.
אתה מרגיש מוכן ליהיות שם בשבילה ולילדים שיהיו בע'ה?
וכן, זאת שאלה גורלית ועם גורל לא מתמהמהים פשוט זורמים לאן שה' מוביל...
וחוץ מזה למה שנתערב לך במהלכים של הקב'ה? שאלות מהסוג הזה שואלים רק רב ג ד ו ל!!!
לדעתי תצאכמעין הנובע
בהצלחה!
לענ"ד,ד.

אם מבחינה אישית אתה  מרגיש בשל, תלך על זה.

לא בשביל "קשר", אלא כדי לבדוק אם מתאים להתחתן.

ממילא לוקח כמה זמן עד שמחליטים, וגם אח"כ הכנות וכו'. תגיע תקופת הישיבה, למה לא.

להיות אברך בתחילת נישואין, זה דבר טוב. גם העול הכלכלי עדיין לא גדול כ"כ.

שיהיה בהצלחה.

אנסה לענות...מאזין אל הקולות
לדעתי אתה יכול לצאת.כמובן שאם הנך מרגיש מספיק מוכן אישית...

מבחינת הצבא-זה אפשרי. בטח בגדוד, יש לך פלאפון וז ן יחסית, אמנם קשה לצאת בפועל-כי לא יוצאים הרבה, אבל אפשרי בהחלט.

מבחינת אברכות-כמט שאמרו, זה דבר מאוד חשוב להיות טץאברך בשנים הראשונות, ולהתחיל את חיי הנישואים שלך במקום תורה...זה ישפיע על כל חייך.

לגבי הרמ שלך, נראה שהוא מדבר על צעירים בשיעור א/ב(שזה מובן...) לדעתי יש מספיק התמודדויות בעולם שלנו, ששווה להתחתן בגיל צעיר כזה.

זה שלא היה לך קשר לפני רק יועיל ויעזור לך להתמסר.

צא, תתחיל להכנס לעולם, זה הרבה ניסוי ותהיה... בהצלחה גיבור!!
הייתי בדיוק במצב שלךRephael
איפשהו בצבא, לפני כמה חודשים, נקלעתי בדיוק ללבטים שהעלית, הרגשתי רצון ומוכנות להקים בית ומשפחה ושתהיה לי שותפה לחיים. אבל הבנתי שזה טיפה מורכב ולא אידאלי עם היציאות בצבא, הרמה הרוחנית, המצב הכלכלי וכאלו. אז הכנתי רשימה של יתרונות וחסרונות בלהתחיל לצאת בצבא והגעתי למסקנה שהזמן היותר נכון בשבילי הוא בחזרה לישיבה, אחרי שנתאפס קצת מהצבא ונוכל לגשת לעניינים האלו ממקום יותר טהור.

ואז, הגיעה לאוזני הצעה שהרגישה פוטנציאלית מאוד. חששתי לפספס את ההזדמנות ומאזן היתרונות החל לעלות על החסרונות. אחרי התחבטויות נפש לא מעטות והתייעצות החלטתי ללכת על זה, עם כל הקשיים וחוסר-הודאות. ב"ה זכיתי לפגוש בחורה מדהימה. אחרי תקופה לא מעטה, הבנו שזה פחות יתאים ונאלצנו להיפרד מתוך הרבה הערכה.

כן, זה בהחלט אפשרי לצאת במהלך הצבא, אך זה אתגר לא פשוט וזה ישפיע מעט על השירות. לגבי נכונות הדבר, ממליץ בחום שתכין רשימה עם יתרונות וחסרונות שלדעתך קיימים במצב הזה ואל תפסח על התייעצות עם דעת תורה.

בנוגע לבחינה הכלכלית, יש שיגידו לך שלא צריך לחשוב על זה ותבטח בקב"ה והכל יהיה בסדר, אך זה בהחלט דבר שצריך לשים עליו את הדעת ומנגד גם לא לחשוש ממנו יותר מידי. בסוף מסתדרים, אבל חשוב לחשוב על נתיבי פרנסה.

המון בהצלחה אחי. מקווה שהצלחתי לסדר קצת את הדברים. תרגיש חופשי ליצור קשר בפרטי אם יש לך שאלות שפחות נעים לשאול פה.
ומבחינתה?רק אני שאלה
זה היה סבבה כאילו?
לה זה לא הפריע?
היא הייתה מודעת לזהRephael
היא הייתה מודעת לזה מלכתחילה, חשוב להבהיר את עניין היציאות לפני הדייטים. וכן, היה סבבה. לא פשוט אומנם אבל סבבה.
תשובת הקסםסטופ
מצחיק אותי שאתה שואל כאילו יש בזה נכון לא נכון.
זה כ''כ משתנה מאדם לאדם. על כל אחד הצבא משפיע אחרת, ולצאת משפיע אחרת, וכולי וכולי.
ולכן
א- זה יכול להיות נכון. תלוי ביכולת שלך לפתח קשר רגשי במצבך. והגיוני שאין לך דרך לדעת מה היא. חוץ מלנסות כמובן..

ב- כמובן שזה אפשרי. במיוחד שאם הקשר ילך בעז''ה החתונה כבר תהיה אחרי הצבא שזה מעולה. הנסיון שלי לא זהה, אבל מורכב יותר כנראה..

ג- הכל משפיע איכשהו, רק שלאף אחד אין שמץ איך זה משפיע *עליך*. באופן כללי קשר ראשון זה אחלה. למה שתהיה בעיה ספציפית?

ד- מסכימה עם הטענות שלך. באמת לא כדאי לדחות סתם.

ה- אתה יכול לשאול אותו כדי לדעת האם יש משהו בדבריו... בכל מקרה קח כלל אצבע: אתה מקשיב לעצות של אנשים אם אתה מבין למה הן נבונות. אם לא- לא. רק לה' מקשיבים גם אם לא מבינים.

ו- אתה מעוניין להיות אברך אחרי סיום מסלול ההסדר? לדעתי זה צעד לא נבון בעליל, גם ככה אתה יוצא ללמוד ולעבוד רק בסוף ההסדר (שזה עניין מאתגר כלכלית בפני עצמו). אם מה שאתה רוצה לעשות בחיים זה ללמוד וללמד (להישאר בישיבה) - אחלה. אם לא ואתה חושב שהעשייה שלך בעולם תהיה במשהו אחר- תתחיל את המשימות שה' נתן לך כמה שיותר מוקדם. אבל עד כאן דעתי, ומסתבר שהרבה לא מסכימים איתה ומסתדרים איכשהו.
הסתייגות קלהRephael
אני נוטה שלא להגיב על תגובות של אחרים, אבל הרגשתי כאן צורך גדול.

"בכל מקרה קח כלל אצבע: אתה מקשיב לעצות של אנשים אם אתה מבין למה הן נבונות. אם לא- לא. רק לה' מקשיבים גם אם לא מבינים."

מדובר כאן על רב שמבין 'קצת' יותר ממנו בכל הנוגע לתורה וזוגיות. דעתם רחבה בהרבה מדעתנו וסביר מאוד שלא תמיד נבין לגמרי את ה"תבונה" בעצתם. ודאי שכדרך חיים אפעיל את השכל הישר וההיגיון הבריא, אחרת ביטלתי לגמרי את זהותי, אך אהיה פתוח להבנה שיתכן ועצתם מסתמכת על נושאים שאני פחות מבין בהם והניסיון ודעת התורה מדברים בעד עצמם.

"אתה מעוניין להיות אברך אחרי סיום מסלול ההסדר? לדעתי זה צעד לא נבון בעליל, גם ככה אתה יוצא ללמוד ולעבוד רק בסוף ההסדר (שזה עניין מאתגר כלכלית בפני עצמו)."

כאחד שמכיר קצת את העולם הזה, גם כאן אין 'נכון' ו'לא נכון'. יש ערך עצום ללימוד תורה בישיבה ולא דומה לימוד בישיבה ללימוד מחוצה לה. ראוי לדעתי שכל אחד ישקול אם מה שנכון בשבילו זה להישאר עוד בישיבה כדי לבסס את עולמו הרוחני לפני התחלת העבודה/לימודי האקדמיה או לא. בנוגע לצד הכלכלי, תוכלי לקרוא את שכתבתי בתגובה.

מקווה שפתחתי אפיקי מחשבה חדשים. אחלה יום שיהיה .
תהיתי אם מישהו ייתפס לזהסטופ
מבין ורחב דעת ככל שיהיה, אם הוא (או כל אחד אחר) לא מבין את ההגיון בעצותיו של הרב- שלא יישמע להן. לא אם הוא מבין אבל הוא לא בטוח, אלא כמו שאמרתי: לא מבין למה הן נבונות. אתה לא מסכים? אתה חושב שיש לגגיטימיות כלשהי לפעול באופן שלא נראה לי הגיוני כי ככה יעץ לי מישהו? אם כן, אני מצטערת לשמוע.

ובנוגע להערה השניה: כאחת שמכירה קצת את העולם הזה (נשואה באושר לבייניש, ב''ה)
(ובכ''ז לא מבינה מה העניין של הטיעון הזה..)
קודם כל- השתמשתי במונחים ''לדעתי'' ו''נבון'' מתוך הבנה שייתכן שקיימות דעות נוספות וכן אנשים שבהתחשב בנסיבות כדאי שיפעלו אחרת.
אני חושבת שהבעיה היא בעצם החלוקה שהצגת, לימוד בישיבה מול לימוד מחוצה לה, ביסוס העולם הרוחני מול לימודים/ עבודה.
אני חושבת, מאמינה ואפילו רואה שזה אפשרי - לשלב בין הדברים, לא להפריד בין הבית והחיים לישיבה. התורה היא דרך חיים, קצת מצחיק שבנאדם צריך לצאת מהבית שלו כדי ללמוד תורה, כאילו היא שייכת לעולם אחר.
הן מבחינת המקום והן מבחינת הזמן.

אבל כן, אני מודעת למציאות המצערת שהמון אנשים כ''כ לא רואים את עצמם שם ואם הם יצאו מהישיבה הם גם די יתנתקו מהעולם הרוחני התורני. אז מה נכון בשבילם? וואלה לא יודעת.
תהית טוב, ב"הRephael
כן, אני חושב שיש לגיטימיות להקשיב לאדם בעל רוחב דעת וניסיון גדולים משלי גם כשאני לא מבין. במידה וזה סותר לגמרי את ההיגיון, אברר לעומק למה הוא חושב ככה, אבחן את הדברים יותר ואם זה עדיין לא יתיישב אבקש עצה מחכם אחר.

בנוגע לישיבה, לא כיף לשמוע את זה אבל ככל הנראה צריך להיות בייני"ש כדי להבין את העניין. תפרידי בין לימוד תורה לחיי תורה (ודאי שיש חפיפה מסויימת בין שניהם). 'לחיות תורה' צריך בכל מקום ובכל זמן כמו שהזכרת, אבל בנוגע ללימוד - יש מעלות בלימוד בישיבה דווקא, מעלות שלא קיימות בלימוד בבית לצורך העניין (וזה מעולה ונפלא ללמוד בבית). דברים שמקבלים בישיבה לא מקבלים בשום מקום אחר.
אני מאחלת לך בכל ליביסטופ
שלא תיפגע מזה שלהניח את השכל הישר בצד זו אופציה מבחינתך.

אכן לא כיף לשמוע את זה, זו דמגוגיה מגוחכת.
אני מאמינה שאם תתאמץ מספיק תוכל להסביר לי ולך מה היתרונות של לימוד בישיבה ולא תצטרך לפתור ב''כשתהיי בייניש תביני''
למשל: חברותות רציניות וטובות, אווירה של לימוד, סדרים שממקדים, דיונים שמפרים את הלימוד.
ואף על פי כן אם בשלב כלשהו תצטרך 'לצאת לעולם הגדול', הדחייה כמה שיותר של רגע הפרידה מהישיבה אח''כ תיפגע ביכולת שלך לפעול ולהשפיע בתחומים שתעסוק בהם. אז במקום לדחות ולדחות ואח''כ להיכנס לסטרס של פרנסה של משפחה כשאפילו תואר אין לך ביד, ולהרגיש מנותק פתאום מהעולם הרוחני כי כולך משוקע בדברים אחרים
אני מציעה לתכנן ולכלכל את צעדיך מראש, להספיק בישיבה את מה שחשוב ובסיסי להכניס בזמן הקצוב הזה, ואח''כ לצאת קצת יותר בנחת עם הבנה שלא התנתקת מהעולם הרוחני שלך ועדיין לומדים תורה בבוקר ובערב ובשבת
ועם האישה ועם הילדים..

אני משערת שלא יהיה לי כוח וסבלנות להגיב שוב, אז אתה גם יכול לחסוך את זה מעצמך.
שיהיה כל טוב והרבה הצלחה!
תודהRephael
אני לא כותב כדי לקבל תגובה, אז זה בסדר. מרגיש לי שההסתכלות שלנו על מושגים כמו 'ישיבה', 'עולם רוחני' ו'חיי מעשה' שונה מאוד ואנחנו לא משדרים על אותו תדר.

בנוגע לדמגוגיה, אין לי עניין בשימוש באמצעים רטוריים כדי לשכנע, להלהיב או להתנצח. כנראה זה לא היה חכם לכתוב את זה, פחות הוגן מצידי, אבל זה באמת מה שיושב בליבי. יש דברים שמבינים רק מתוך חוויה וניסיון וחבל לטרוח להסביר אותם.

תודה רבה על האיחול והכנות. מרגיש לי שפספסנו את הנקודה בניסיון התנצחות כלשהו, אז הרמתי ידיים. אנסה לקחת את שכתבת ולחשוב יותר לעומק. לא חייבת להגיב. בהצלחה.
תודה.סטופ
זו תגובה ממש בוגרת. אשריך!
אני נמצא שםעדן ירושלים
אני בגילך ובעזרת השם מתחתן בקרוב מאוד.
אני לעומתך עושה שנתיים ושמונה ונשאר לי עוד שנה+ בצבא..
אז קודם כל שתדע- זה לא פשוט בכלל! לא להתחיל קשר ובטח ובטח שלא להגיע למצב של חתונה.
אמרתי לט פשוט-לא אמרתי לא אפשרי...יש דבר נפלא בזה שנפגשים רק בסופי שבוע הגעגוע העז והקושי מחזק את הקשר מנטאלית. (כמובן שכשאתחתן אני מקווה לעזוב את לוחמה ולעבור לגוב).

ב אז זה אפשרי בהחלט תלוי בכם.
ג לא רואה בעיה זה הכי טהור לדעתי
ד אני חיכיתי וחיכיתי וזה הגיע דווקא בצבא- השם נותן לך לא תיקח ?! אם זה זה השם מכוון הכל מלמעלה.
ה אם אתה מרגיש שאתה רוצה ויכול למשוך עד סוף הצבא עדיף לדעתי אם אתה לא בל"
ו כלכלית..אנחנו מברכים בכל שבת "במי שברך" שכל מי שעוסק בצרכי ציבןר באמונה הקב"ה ישלם לנו את השכר שלנו.. לדעתי גם כחייל וגם כאברך אתה עושי צרכי ציבור והקדוש ברוך הוא ידאג לך.
בהצלחה ומוזמן לפנות בפרטי לעוד עזרה אם צריך
אבל הניק שלך של בנות! ומזל טוב!!!כמעין הנובע
עדן זה שם של בןצריך עיון
יהי זיכרי ברוך.
כמעין הנובע
שאני לא אגיד מה שם של בנות!
הייזל
כבר שכחתי את ימי הפטישים...
הו, תודה לך הייזל!כמעין הנובע
וגם מעין 🙊מוטיבציה
נכוןצריך עיון
שמות ממש יפים, אגב
ברור שהם יפים!כמעין הנובע
כי הם של בנות!
מעין *נובע*, לא נובעת..צריך עיון
חבר אתה חופר כמעין הנובע
תגיד פשוט שאתה מקנא.
בסדר, אני מבינה.
אני מביא לך טענה יפה ואת עושה לי אד הומינםצריך עיון
חחח בנות זה ככה חבוב.בך לי קר
כשיש לך טענה הן יענו תמיד בראיה.
יש לי בן דודה מעין. הכי גבר שיש אבר ותן טל
קצת מוזר לי מעין לבן....🙊לב טהור:)
האמת, לאחותי הקטנה רצו לקרוא מעיין...מאזין אל הקולות
אבל הרב שמואל אליהו אמר שזה לא טוב לבת, כי זה לשון זכר באמת(מעין נובע. מעין יפה..) ולכן בסוף היה שם אחר דומה.
וסליחה מכל הבנות שקוראים להן מעיין...
קוראים לי עדן מה אעשהעדן ירושלים
אז אתה באמת מיוחד. זכית. שתזכה להרגיש עם אישתך בגן עדן!כמעין הנובע
הופההה! שיווק מאסיבי 😅מוטיבציה
הלוואיעדן ירושלים
תודה
הי לא לגנוב לי את הקונספט! ותן טל
מה הכוונה?כמעין הנובע
אם את לא זוכרת לא משנה... היה משהו שאמרתיותן טל
לך על "גן עדן" בעבר. לא קריטי, סתם צחקתי...
אויש לא זוכרת כמעין הנובע
דעתיקוד אבל פתוח
א. ממש לא, כדאי להגיע לקשר שפנויים נפשית וטכנית. לפעמים אין ברירה, ואז באמת כדאי לעשות את זה. אבל כשנשארו לך כמה חודשים עדיף לחכות לדעתי... בנוסף מי שתצא איתך לא תכיר את רק אני שאלה האמיתי אלא היא תכיר את רק אני שאלה שבצבא (ואל תגיד שהצבא לא שינה אותך).
ב. לא עם נסיון.
ג. קשר ראשון הוא מורכב, קשה ומטלטל בכל מקרה.
ד. אתה לא צריך לשאול שאלה כזו, תסמוך על הקב"ה שלא רוצה שתתחיל לצאת מתי שזה לא באמת מתאים לך.
ה. גם הראש ישיבה שלי טוען כך, אין סיבה למהר עם חתונה, צריך להתחתן כשמוכנים לכך.
ו. יש אברכים והם שורדים כלכלית, ואם מדובר על שנה עד שנתיים כנראה שלא יהיו ילדים (וילדים עם כל האהבה עולים כסף), וזה בהחלט אפשרי... כמובן שזה תלוי בכמה התמיכה של הישיבה וכו'...
תודה על אחד מהסעיפים.כמעין הנובע
בכייףקוד אבל פתוח
(מותר לשאול איזה?)
אמ, אחד מהם כמעין הנובעאחרונה
מסכימה..עברית
לדעתי הפניות מאוד נחוצה.
לי אישית היה קצת קשה לצאת כשהבחור היה עמוק בצבא ולא היה זמן להיפגש, אלא רק במרווחים גדולים, ולפעמים אפילו לא מצאנו זמן לדבר שתי דקות בטלפון כדי לקבוע דייט.. הרגשתי עול על הבחור ושאני לוקחת לו תשומת לב מדברים אחרים שהוא מתעסק בהם כרגע...

כותבת מתוך חוויה אחת בלבד ולא משהו מושכל..
לדעתי עדיף שתיצא עכשיו לשידוכיןאושרקה
לדעתי כל עוד יש לך הצעות טובות תילך על זה ....לא תמיד מתי שמוכנים לצאת אז מגיע הבנות הנכונות ולא תמיד שרוצים להתחתן יש הצעות ..יש לך הזדמנות תעשה השתדלות ותיצא חבל לדחות וצריך רק אמונה
אז מתחילים איתך, תרגישי בנוח?אחיקר

סתם מעניין אותי, בנות דוסות רוצות שיתחילו איתם? ברור שכל סיטואציה והמקרה שלה, אבל אשמח להתייחסות אם ליגיטימי ואיך?

באוטובוס? ברחוב? או באיזה שיעור מעניין? בהלל של הרב שמואל אליהו? או בשמחת בית השואבה במרכז? או סתם כששניכם רכזים באיזה תנועת נוער?

וישיר? או שמעדיפות שחבר יפנה לשאול אם רלוונטי בכלל? וישר זורמים או שעדיין ליגיטמי לבקש לברר? גם מצידו?

ואתן חשבתן על זה? רציתן פעם להתחיל אבל היה פשוט מוזר מידי? זה אמור להיות מרתיע?

תודה מראש

הדוגמאות שנתת הן של ציבור קווניקי- מרכזניקיחושבת בקופסא

בציבור הזה אני חושבת שזה יהיה פחות מקובל ויתקבל פחות טוב אצל בנות שזה הסגנון שלהן.

בציבורים כאלו כנראה יעדיפו לשלוח התעניינות דרך צד שלישי.

אם היית מדבר על שמחת בית השואבה במחניים, זה כנראה היה הרבה יותר מקובל ולגיטימי (שמעתי, שיש בנים ממחניים שקובעים חברותא עם בנות ממגדל עוז, ואז בטח העניינים יכולים להתגלגל, למרות שזו לא המטרה המוצהרת...)

מעניין אם קיימות גם בנות מחוץ למקומות האלוכְּקֶדֶם

רציתיהפי

התביישתי מאוד וגם חשבתי למה שהוא יגיד לי כן?

זה היה שיעור תורה הוא היה נראה בחור טוב

נעלבתי שהוא בעצמו לא פנה אלי חח זהו.. נראלי היה לא שייך לפנות אליו

אפשר להבין את הרצון שהבחור יפנהמתוך סקרנותאחרונה

רק כדאי לקחת בחשבון שגם הגברים יכולים לפעמים לחשוש מדחייה(שלא לדבר על האווירה הרווחת בה נסיון חיזור תמים יכול בקלות להיחוות כ"הטרדה").

אני בעד שבחורה שבחור מוצא חן בעיניה, לא תחשוש לעשות את הצעד הראשון (אפשר גם דרך מישהו שלישי, אם חשוב לי שאת הדינמיקה בפועל, יוביל בהתחלה הבחור).

שליחת תמונה מלפני 15 שנה +- להצעותראומה1

הציעו לי הצעה והבחור העלה תמונה שלו מלפני עשור++++

איך אני יודעת? כי איכות התמונה ירודה מאוד ומטושטשת. וגם מצאתי בגוגל תמונה עדכנית שלו ממקום עבודתו.

הוא נראה אחרת לגמריי..

זה לא נעים בלשון המעטה וגובל בעבירה על הדיבר "לא תשקר"...

אין דיבר כזהבחור עצוב

אבל באמת מעצבן. תנוח דעתך,גם בנות עושות את זה.

ועל פי רוב גם שוכחות לעדכן את הגיל בכרטיס.

חחח אל תתפוס אותי על קוצו של יוד הרעיון הובןראומה1

"לֹא תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שָׁקֶר" גם כולל שליחת תמונה עדכנית

מה הרעיון לשלוח תמונה ישנה? שבדייט פתאום אתאהב באופי שלך?, אבל איך? אם ארגיש ששיקרת לי עוד לפני הדייט?

אולילגיטימי?אחרונה

לא יודעת מה בדיוק קרה, אבל אולי -

מקור התמונה הוא לא הוא, אלא מציע ההצעה?

הרי אם אפשר למצוא בגוגל בקלות תמונה עדכנית, לא סביר שהוא יתעקש לשלוח תמונה ישנה. יכול להיות שזה סתם מה שמסתובב עם הכרטיס שלו - וזה לא הגיע ישירות ממנו.

עוד כיוון של לדון לכף זכות -

יכול להיות שמבחינתו, איך שהוא רואה את הדברים, הוא נראה בול אותו דבר, אז למה לטרוח לשנות??

עד כמה אתם מרגישים שמודל הזוגיות של ההורים שלכםפתית שלג

משפיע על מה שאתם מחפשים בבן\ת הזוג או על מודל הזוגיות שאתם מחפשים?

אני בטוח שזה משפיע הרבה יותר ממה שאפשר לבחון בשכל, אבל עדיין זה יכול ללמד הרבה.

לי לקח המון זמן להבין כמה שזה משפיע עלי בין אם רציתי ובין אם לא. אולי אפרט בהמשך..

תדייק ותסביר את כוונתךפ.א.

אני שואל זאת כי הרבה דברים בזוגיות, באופי ההתנהלות הזוגית, ביחסים בין בני הזוג, נחשפים ומתגלים רק לאחר תקופה ארוכה שגרים ביחד.

לדעתי הרבה מה שאתה רואה כיום בבית, לטוב ולרע, לא בטוח שתוכל לאבחן בצד השני לפני הנישואים.

אני למדתי המון מהזוגיות של ההורים שליפשוט אני..

למדתי מה לא לעשות

גם אנירקאני

אותו דבר

השפיע בוודאיארץ השוקולד

בעיקר לטובהארץ השוקולד

מופתע שזה חריג

שאלה מעניינת.חתול זמני

בעיקר הוציא לי את החשק והמיץ.

הזוגיות שלהם מתאפיינת, לפחות מהמבט שלי, בחיכוכים מינוריים תמידיים, הרבה משחקי תפקידים גבר־אישה, ובפן החיובי דברים שאני מבין שנחמדים שלהם אבל פשוט לא נמצאים בעולם הערכים שלי.

מה שבסופו־של־דבר חיזק אצלי את המחשבה שלפחות עבורי, שאיני מצליח להפיק את החלק החיובי בזוגיות, זה רעיון עם נטו שלילי.

פעם חשבתיooאחרונה

שלמדתי מהם איך לא לנהל זוגיות והורות

היום אני יודעת שזה לא רק הזוגיות/ ההורות

אלא האדם באשר הוא

כי בסוף הזוגיות/ ההורות היא מראה של הבנאדם

גם אם לא רציתי להתנהל כמוהם (והצלחתי בהרבה מובנים)

יש חלקים שנשארו

השפעות מילדות

אפילו כאלה בתת מודע

תמיד יש ויהיה על מה לעבוד

לעשות נכון יותר

שידוכיםאשר ברא

איך אתם מבררים מה קריטים לכם?

(שלא קשור למידות של האדם)-

לדוגמה נושא הצבא.

איך יודעים אם זה באמת באמת קריטי לי או שיכולה להבליג אם הבחור לא עשה או לא מתכנן אבל כן פעיל במישורים אחרים?

מרגישיםintuscrepidam

השאלה למה חשוב לך שהבחור יעשה צבאאביעד מילוא

האם זה דבר שמעיד על הבחור האם את מחפשת שיהיה בבית הערך של גיוס לצבא או שפשוט חונכת לזה? זה הבירור שאת צריכה לעשות על הערך הזה

האם משהו מרגיש לך חזק שהוא חסר או קייםארץ השוקולד

אם יש לך רגש חזק בנושא וזה מאוד מפריע לך אז זה קריטי לך, אחרת, זה כנראה לא קריטי

נניח שהייתי צריך לחיות עם הבן־אדם הזה 100חתול זמניאחרונה

שנה,

האם המשהו הזה היה מציק לי?

גיל בייחס לבשלות לזוגיותאחד האם שומע

הציעו לי מישהי בת 19, מסיימת שנה שנייה של שירות לאומי. אני בן 23, בשירות קרבי. יש בינינו פער של 3-4 שנים, 3 שנתונים. ומשהו בזה ממש מפחיד אותי. בסוף אני אדם בוגר מאוד, ומשהו בגילאים האלה נשמע לי ממש ממש ילדותי. עכשיו ברור שאי אפשר להכליל, ויש מקרים הפוכים לגמרי וכו וכו. השאלה שלי היא מה הבירורים שהייתם עושים לגביה וגם לגבי עצמכם כדי להבין האם היא בוגרת ברמה שמתאימה למה שאני מחפש? אני מדבר גם על בירורים לפני שיוצאים (שזה איפה שאני נמצא כעת) וגם על בירורים תוך כדי הפגישות במידה ומחליטים לצאת..

בנוסף גם יש את החשש הפרקטי, שהיא, בניגוד לבנות בגילי, עוד לא התחילה בכלל לימודים, ולא יודע אם היא סגורה על הכיוון שלה בשנים הקרובות (אפילו אם יש לה תכנון מסוים ללמוד משהו)

תודההההה

לדעתי תתקדםחוזר תמיד לאשתי

אם אתה מבין שהיא בוגרת ומבינה תתקדם.

מאוד יכול להיות שיש פה משהו

תתקן אותיהפי

מה שקפץ לי מהפוסט הוא שנראה שאתה קצת בודק אותה דרך רשימת נתונים חיצונית גיל לימודים תכנון קריירה

לפני שבדקת מי היא באמת(:

בסוף, מקצוע או העובדה שהיא כבר התחילה ללמוד לא מעידים בהכרח על בגרות. הייתי מנסה לברר קודם מי היא כאדם מה הערכים שלה מה היא אוהבת , איך היא חושבת ומתנהלת ורק אחר כך מחליטה אם הפער ביניכם באמת משמעותי..

ברוראחד האם שומע

אבל בסוף קשה לברר את כל זה בבירורים שלפני.. לפני אפשר לברר לרוב דברים יותר טכניים, שלפעמים מעידים על בגרות וכו'

או שאני טועה, מוזמנת להאיר את עיניי(:

הממממממממממממממ.חתול זמני

האם עובד גם הפוך?

לדעתי, אין באמת איך לברר מראשלגיטימי?

אפשר לדון על מה זה בגרות.

ואולי כדאי לפרק את המושג הזה - לדוגמה, האם אתה מדבר על מודעות כלכלית? על יכולת להכיל מורכבויות?

אם אתה יכול לפרק את המושג הזה, אפשר לנסות מראש לברר, וגם בפגישות לדבר על הנושאים האלה.

אבל -

קח בחשבון שבירורים לא בהכרח מציגים תמונה מלאה. כל אחד מכיר מישהו בפן מסוים שלו, ואולי לא מודע ולא מכיר צדדים אחרים.

לגבי פער השנים,

אני לא חושבת שהגיל הכרונולוגי בהכרח מעיד על משהו. לכל אחד מאיתנו יש מסע בחיים, ואנחנו עוברים בתחנות שונות, והאישיות שלנו משתנה בהתאם. יכול להיות מישהי בגיל 19 שעברה מבחינה נפשית הרבה יותר ממך - לא שזה תחרות, אלא שגם לה יש חיים מלאים.

תמיד תפסתי את עצמי כאדם בוגר יחסית לחברות שלי; זה לא מנע ממני לצאת עם אנשים שצעירים ממני בכמה וכמה שנים - וגם אם היה בינינו פער כמו שאתה מתאר, אבל הפוך, לגבי הלימודים. גם מזה לא נבהלתי, כי מה זה כמה שנים של לימודי מקצוע יחסית לחיים שלמים ביחד?

ואולי זה קצת אירוני, אני חושבת שמי שיצאתי איתו עם הפער הגי גדול מעליי - היה אחד המדוייטים הכי פחות בוגרים שלי (לפי ההגדרות שלי), ודווקא עם לא מעט שצעירים ממני ראיתי בגרות גדולה יותר. כמובן שלא כולם, היו גם כאלה שהיו צעירים ממני, וממש לא בוגרים בעיניי - כשהפער שכתבת, כשאני בלימודים והם עוד לא יצאו מהישיבה (כולל לא עשהו עדיין צבא), יחד עם איך שהתרשמתי בפגישה - ראיתי שזה מאוד לא רלוונטי מבחינתי.

בקיצור, לדעתי צריך לבדוק לגופו של אדם. אם שאר הפרטים נשמעים לך טוב, לדעתי כדאי לנסות -

אבל --

רק אם אתה מגיע עם ראש (ולב) פתוח.

אם אתה כבר ירית את החץ ורק רוצה לצייר מסביב את המטרה, עזוב. אתה לא צריך להוכיח שום דבר לאף אחד. רק אם אתה מוכן לתת הזדמנות אמיתית לבחורה להביא את עצמה, לך על זה. אם אתה לא שלם עם זה, אם כל הזמן יהיה לך ציפור בראש שתגיד לך - היא ילדותית, אינפניטילית וכו' - חבל על הזמן שלכם.

תודה רבה!אחד האם שומע

.

בתחילת הדרך היה לי קשר עם פער דומהadvfb

ואני זוכר שגם היה לי חשש דומה וראיתי שהיא בוגרת והכל היה סבבה.

תחשוב על זה שהיא אחרי שנתיים שירות,

כמו שהשלב של הצבא מבגר אז ככה גם שירות לאומי, וממש לא פחות בדר"כ.

אתה יכול לשאול בבירורים איפה היא ביחס לרצון להתחתן, אם היא מתכננת ללמוד בקרוב, אם היא בכללי בחורה מקורקעת-מעשית שלוקחת אחריות על עצמה ועל הסביבה.

חוץ מזה, תזכור - יש בזה גם יתרון שהיא צעירה, זה משהו שאפשר מאוד להנות ממנו

מכירה לא מעטשלומית.

זוגות כאלה, אנחנו ביניהם (:

( עם פער של כמעט 5 שנים, אני הייתי בת 19 בחתונה)

בנות בגיל הזה הרבה פעמים כן בוגרות, והרבה מהן גם די סגורות על עצמן.

מה היא עושה שנה הבאה זה משהו שאתה כן יכול לבדוק בבירורים...

קיצור, לא לפסול על הסף

יש לי חברהרקאני

שהתחתנה כשהייתה בת 18

עם בן 24

אפילו תעודת בגרות לא הייתה לה

אבל היא הייתה בוגרת ובשלה

והם התאימו

גבולי, אבל עדיין נראה לי בסדרPaslash

בגיל 21 יצאתי עם מישהי בת 24, היה הרבה פחות ממה שחשבתי והיא הודתה שגם היא הופתעה.

תלוי כמה היא ספציפית בוגרתזיויק

אפחד לא הולך לדבר על המתיקות של התמונת שירשורכְּקֶדֶםאחרונה

פער בעומק100

היא במקום פשוט יותר, לא מסתבך, פחות שיחות עומק

יותר מעשית

והוא בשיח יותר עמוק.. וחשוב לו שיח גם כזה בקשר

יש מה לנסות?

אפשר לנסותהפיאחרונה

לראות גם את העומק שלה ולא רק את מה שנראה מבחוץ. הרבה פעמים אישה מבטאת את עצמה דרך רגשות ושם דווקא אפשר להבין מי היא באמת.

סגנון על פי מקום לימודיםאביעד מילוא

כמה מקום הלימודים במהלך השנים לדעתכם משפיע על האישיות ,רמה התורנית, וההשתייכות החברתית בתוך הציבור כיום?

ואם כן אז האם ראוי לומר לשדכן שאני רוצה להכיר בחורה שלמדה במוסד הספציפי הזה או לפנות לאותו מוסד ולשאול על בוגרות שבאזור הגיל שלי פחות או יותר?

(לא רק מדרשות נכללות כאן אלא גם אולפנות)

ובכלל מה מגדיר סגנון של השקפה בציבור שלנו?

לדעתי כן,חתול זמני

(עד גבול מסוים)

אנשים מסגנון מסוים נמשכים לסגנון מסוים ולאו דווקא השקפתי שזה לדעתי החלק הפחות מעניין אלא מצד האופי

וכמובן המוסד מחזק את העניין

אלא שבחורי ישיבה אינם באמת חשופים לעולם המדרשות והאולפנות ולהיפך מלבד שמועות וקווים כלליים מאוד.

בגיל מסויים זה לא אומר הרבהיעל מהדרום

לק"י

והאמת שגם בסוף י"ב זה לא תמיד אומר משהו.

לצורך העניין אני למדתי באולפנא אזורית, שהיו בה כל מיני סגנונות. אני הייתי מההכי דתיות שם.

אם מישהו היה בוחן אותי לפי האולפנא, הוא כנראה היה חושב שאני משהו אחר.

כן ולאברוקולי

לא חושבת שאולפנא או ישיבה תיכונית אומרים הרבה

לא תמיד זה בבחירת הנער/ה ולפעמים השיקול הוא נוחות / לימודים / הקו של ההורים והבית.

גם אחרי תיכון צריך להיזהר עם ההכללות.

מה שכן-

זכותך להגיד סגנון X מעניין אותי ולפנות למוסד שאתה עלול למצוא בנות כאלה או לציין זאת בפני השדכן

(עדיף כמובן לתאר מה קנה אותך במקום הזה ולא רק להגיד מדרשה X מעניינת אותי או מכללה או אוניברסיטה כזו או אחרת)

מעניין אותי כי אני מחפש א' ב' ג'

ככה אתה נותן למי שמשדך אפשרות למצוא את מה שמעניין ומסקרן אותך גם במקומות אחרים שאולי לא היית חושב לחפש.

אני אדייקאביעד מילוא

אני מסכים עם מה שאמרתם אבל לא לגמרי. אני אחדד. אם ניקח כדוגמא את הציבור החרד"לי האם המוסדות שם מעידים על האופי והרמה התורנית או שהם רק מחזקים את זה?

כמובן שאשמח לתשובות כי זה יעזור לי להבין ולדעתאביעד מילוא

אני חושבת שלפעמים בנות משתנות מכיתה ט'יעל מהדרום

לק"י

עד לגיל 20+

הרבה בנים ובנות הולכים ללמוד בגלל שהחבריםפ.א.

הטובים הולכים ללמוד במקום מסויים, גם בגלל שיקולים שהאלטרנטיבות הרבה פחות טובות.

זה באמת לא מעיד על אורח החיים, הההשקפה, הכיוון הדתי, בגיל 20 ומעלה.

תלויאחד האם שומע

אני יכול להעיד על עצמי שלמדתי בישיבה שנחשבת ממש אשכנזית ואני בכלל בכלל לא כזה. לדעות קדומות בדרך כלל יש שורש באמת, אבל צריך לקחת אותן בערבון מוגבל ולבדוק כל מקרה לגופו.

שאלה יפההפי

אני אישית מרגישה שמקום לימודים יכול לתת כיוון מסוים אבל הוא לא באמת מגדיר את האדם.

פגשתי בוגרות של אותה אולפנה או מדרשה שהיו שונות מאוד אחת מהשנייה. בסוף האישיות הערכים וההשקפה נבנים מהרבה דברים לאורך החיים ולא רק מהמקום שבו למדו.

לכן הייתי פחות מתמקדת בשם המוסד ויותר במי שהבחורה היא היום.

למה זה לא נראה לי רלוונטילגיטימי?

לבדוק מוסד תיכוני:

א. מי בוחר את המוסד?

עד כמה זה החלטה שלי, ועד כמה זה החלטה של ההורים שלי?

ב. עד כמה בוגרים של מוסד דומים זה לזה? עד כמה אתה דומה לחבריך, ועד כמה אתם מקשה אחת?

ג. עד כמה הבחירה במוסד משקפת עמדה אידואלוגית, ולא נוחות\סיבה כלכלית\חברתית וכו'?

ד. עד כמה מה שהיה לפני "היציאה לעולם האמיתי" משקף את מי שאני היום? פתאופ כשאנשים יוצאים מהמסגרת, הם יכולים לבחור דרך קצת שונה ממה שהיה.

מדרשות זה אולי יותר פשוט, כי זה יותר מבטא בחירה אישית. אבל גם שם יש מגוון (בדיוק כמו שבישיבה יש מגוון...).

אבל בהחלט -

סטיגמות עוזרות לנו להתמודד עם העולם. לחלק אנשים לקופסאות. האם זה בהכרח נכון ויעיל? אפשר לדון על זה. אבל כדאי לדעתי להסתובב עם התודעה שזה לא בהכרח שמי שאתה מחפשה תהיה בוגרת אולפנה X ומדרשה Y, אלא שזה יכול לבוא מכל כיוון, גם אם אתה מחפש דווקא בוגרות של מוסדות מסוימים.

אני מסכים עם הנאמראביעד מילוא

יש הרבה קווים דקים פה שצריך לברר. ולכן אין כאן דבר מוחלט. צריך לדעת לברר טוב ונכון וגם לדעת איך להתייחס לסטיגמות

ואני אסייג בדברי משהואביעד מילוא

ברור לי שבחורה שלמדדה באולפנת ראשית תצא משם עם סל ערכים מסוים וזה לא בגלל הסטיגמות זה באמת בגלל שהיא בחרה לבדוק שם ולקבל מהאולפנה

בקיצור...אביעד מילוא

איפה מכירים בוגרת של אולפנת ראשית זה יותר הסגנון שאני מחפש

מסכימה איתךלגיטימי?

ששם כנראה יהיה יותר קל למצוא בנות עם טלפון טיפש.

ניסית לפנות לאולפנה? הפרטים קיימים ברשת, לשאול מי שם מתעסק בשידוכים.

רעיון נחמדאביעד מילואאחרונה

אני אנסה לראות

עוד פעםטבע, אמת

האמת,שקצת נמאס לי

אני יוצאת כבר תקופה, בת 22

ודי נמאס לי.

אין לי כח עוד פעם,שניים -שלוש דייטים

ואז זה לא מתאים,

כי החלומות שונים

כי סגנונות התקשורת לא מתאימים

סתם כי זה פשוט היה מוזר.

בסדר, כל קשר מדייק אותי. וזה אמיתי,

אבל נמאס לי לקבל דיוקים, אני פשוט רוצה למצוא את האיש שלי, את הדרך שאני עושה לבד, לעשות עם עוד משהו

נמאס לי לצעוד לבד בדרך, לפעמים אני מרגישה שגם הקב"ה איתי. אבל לא מעבר לזה,

ונמאס לי לשמוע עצות, ביקורת, תנסי לראות את..., מה הבעיה שלך עם..., אני רוצה משהו שיחלום חלום דומה לשלי, שהבית שלנו ילך לאותו מקום, בסדר. יש לי קצת חלומות לא קונבנציונלים, אבל יש לי חלום, ונמאס לי לחלום אותו לבד.

קיצר, אחרי הפריקה והתסכול - איך ממשיכים לשמוע עוד הצעות? לא רוצה לצאת לעוד הפסקה בין דייטים, אבל אין לי כח לעוד קשר שיגמר.

קודם כל - חיבוק ענק!רק נשמה

אני גם נמצאת במקום הזה. קצת יותר "מבוגרת ממך", וגם, כמעט ולא היו לי קשרים רציניים, הרוב נגמר אחרי משהו כמו פעמיים. הציפייה הזאת לפעמים הורגת, אני לפעמים מרגישה ממש מחנק אמיתי של תסכול ואכזבה, אבל אני משתדלת להיאחז באמונה תמימה שזה פשוט יבוא ושזה קיים, רק אם לא ארים ידיים. ואסור, פשוט אסור, לפזול הצידה ולראות מה קורה אצל חברות (אני בדיוק רוצה לפתוח שרשור בנושא הזה), זה שעוד אחת מתארסת אין לזה שום השפעה עלייך, על המסלול שלך, על הדרך המיוחדת שלך בדרך לבעלך. אנחנו אנשים מאמינים ואנחנו יודעים שהעולם לא הפקר, הכל מתוכנן ויש אלוקים שמוביל כל אחד בדרך שלו, גם אם היא קשה, מלאת ייסורים ומרגישה כאילו את קורעת בעצמך את ים סוף. קחי לך פסק זמן, קצר, אם את לא רוצה הפסקה ארוכה, לפעמים זה פשוט הכרחי בשביל לתת לנפש שלנו קצת לחזור לעצמה ולהתאפס. להיכנס ללופ זה מתיש ולא טוב, ואם את מרגישה שאת שם קחי לך צעד אחורה בשביל אחר כך לעוף קדימה. ותשבי עם עצמך ותנסי לראות אם יש דברים שאת יכולה לשנות באופי הפעולה שלך, לפנות לשדכנים אחרים, חברות שעד היום התפדחת לפנות אליהם, לשנות את הכרטיס שלך ככה שיגרור הצעות יותר מדוייקות, לשבת עם עצמך ולעשות זיקוק ערכים של מה באמת חשוב לך ומה סתם נחמד, והכי חשוב, נראה לי, לא להילחם בעצמך. מרגישה שמשהו לא שייך? תורידי. בלב שלם. ואל תתאכזבי ותכעסי על עצמך. את צריכה להיות עם מישהו כי את בוחרת בו לא כי הוא בחר בך.

סליחה אם סתם הארכתי, מקווה שעזרתי במשהו, ותמיד תזכרי ש"טוב ה' לכל", תנסי להתמקד קצת יותר במה שעושה לך טוב, ולא להתייאש. בהצלחה

מאוד יפה וחכם.נחלת

מה עדיף? להתחתן סתם כי כבר אין כח לחפש?חוזר תמיד לאשתי

ברור שאין אלטרנטיבה אחרת.

את יכולה לנסות לבדוק עם עצמך האם את מפוקסת מספיק על מי שאת וממילא על מי שאת מחפשת.

אם תהיי שלמה עם עצמך, המרחב של הניסוי והתהייה יקטן.

ברור שלאטבע, אמת

הדרך הזו, היא ארוכה, מתישה, ודורשת ים של כוחות, ולפעמים המאגרים של הכוחות פשוט נגמרים

אני יודעת שצריך לקום, לחפש, לדייק עוד ועוד.

אבל פשוט אני רוצה להגיע למצב שמצאתי את בעלי. ואין לי כח לעוד פעם, קצת התעייפתי מהדרך.

בדיוק באותה מידה, שאני יודעת שאני אקום ואמשיך עוד פעם, עד שאצליח.

מבינה אותך ככמחפשת111

פשוט תני לעצמך זמן, כמה שאת צריכה

ואחכ תבואי עם כוחות מחודשים

אל תפחדי מההפסקה.. היא תיתן לך כוחות להמשך הדרך

ספרי לי על זההפי

תהי גאה בדרך שאת עוברת נשמה

שאת נאמנה לדרך שלך .

...אילת השחר

יש לי מחשבות בלב שאשאיר אותן לעצמי... למה הן מקבלות שורה בכל זאת? כי צריך לתת להן ביטוי איכשהו, גם אם לא גלוי, אחרת לא אצליח להמשיך לכתוב מה שרוצה שיגיע אלייך.

ועכשיו,

שולחת חיבוק לתסכול, ולכאב ולאכזבה ולכל הרגשות האלו שמסתובבים שם בנפש.

אמרת שנמאס לך מעצות, ודיוקים ואמירות ... אז לא באתי לתת כאלו.

רק לשים זרקור על משפט אחד שאמרת -

'הפסקה' לא חייבת להיות כשהמיקוד בה הוא על ה'בין דייטים'.

הפסקה יכולה להיות פשוט עבורך, עבור הנפש שלך שזקוקה עכשיו לנשום רגע עמוק, להרגיש מה עובר בפנים בלי להילחם בזה... לתת לזה לעבור כמו משב רוח (גם אם חם וכבד באמצע הקיץ), ולהמתין למשב רוח קליל שיבוא אחריו...

וכשהוא יבוא, להרים עיניים, להסתכל על השבילים שפתוחים לפניך, ולבחור אחד ללכת בו וללמוד את הדרך שלך בעולם דרכו.

לא ממקום מיואש, לא ממקום שחושב על הסוף שלו...

אלא פשוט כדי ליהנות מהמסע שיוביל לאן שיוביל...

ואולי גם תופתעי לגלות, שהבית לא חייב להיות רק בקצה של שביל, אלא הוא בכל מקום שבו נמצאת...

אֲת.

לא קל אבלזיויקאחרונה

נשמע די התשה רגילה...

צריך לחרוק שיניים ולהמשיך

אולי יעניין אותך