סיפור חיים מתומצת ממש.שעות של אמת.

זה היה סתם יום שישי. קמתי בבוקר והתארגנתי לגן. הייתי אז בגן חובה. הלכתי לחדר של אבא ואמא. אמא לא הייתה שם.. לא שגרתי בכלל. היא תמיד קמה יותר מאוחר. לא ייחסתי לזה הרבה חשיבות. אולי הלכה לאנשהו. אבא דיבר בטלפון. כשגמר אמר לי בוקר טוב. "רוצה לעזור לי לארוז לשבת?" הוא שאל.

"בסדר. למי נוסעים?" שאלתי.

"לכוכב השחר"

"ואיפה אמא?" שאלתי

"היא כבר שם"

מתארגנים ונוסעים. בדרך ליד השלט ההוא, אבא זרק את הפצצה. "בלילה, מישהו נכנס לישיבה של יונדב והרג אותו. אתם עצובים?"

"לא". אמרתי אוטומטית. ניסיתי כל הדרך לחשוב מה זה אומר. לא הצלחתי להבין. שאולי הוא נעלם לכמה זמן ועוד מעט כשנגיע לסבא וסבתא הוא יחזור?

הגענו. ראינו את אמא. הי. ממתי היא הולכת עם חולצות קרועות? ועוד חולצה סגולה? משו פה לא מתסדר לי. אין זמן לשאול. היא כבר צריכה ללכת להסעה לישיבה.

כל היום היינו על קוצים. עוד מעט שבת כבר והם עוד לא הגיעו. חשבתי. הלכתי הביתה. הוציאו את הכריות מהספה. לא הבנתי למה. שמעי בחוץ התקהלות  של אנשים. יש! הם חזרו סוף סוף! אמבולנס הגיע. הוציאו את האלונקה. ברחתי הצידה. נבהלתי ממש. מה? כל השבוע הוא עומד להיות פה על הספה? אולי בגלל זה הוציאו את הכריות. רק לא זה. הם הלכו. שוב נשארתי לבד. הלכו לקבור אותו.

בשבת בערב, אחרי הסעודה, כשהלכנו לישון, התחפרתי במיטה. שמרתי על קשר עין עם החלון. אלוהים ודע כמה התעוררתי באותו לילה. חשבתי שזה תורשתי. שגם אני עוד רגע מתה. לא יכול להיות שזה יקרה רק לאדם אחד. מסתבר שצדקתי בקשר לזה. הוא לא היה היחיד.

כל השבוע לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. כל היום היינו אצל משפחות אחרות. מסתובבים בין הגנים למשפחות מהיישוב, לבית.

זה עבר איכשהו. לא הבנתי יותר מידי. רק שילכו מידי פעם לאזכרות.. לא יותר מזה.

אחרי חצי שנה אמא שלי ילדה. אורי מנחם. ככה קוראים לו. שינחם אותנו.

אחרי כמה שנים, בערך כשהייתי בכיתה ח', הכל צף. היה גל טרור. נזכרתי בכל בשיא העוצמה. זה פגע חזק. הייתי על סף התאבדות. מצאתי את עצמי בהערכת מסוכנות ועם פסיכולוגית על הראש. שנאתי אותה. המשכתי איכשהו.

לפני שנה  וקצת, היה עוד יום שישי אחד שהתחיל שגרתי לגמרי. אמא 3 ימים אחרי לידה. בית הפוך, ואבא שלא בבית. ב5 ורבע בערך אבא נכנס הביתה, נכנס לאמא לחדר, ויצא אחרי כמה דקות. הוא קרא לכולם. בטח רוצה להגיד שאמא אחרי לידה ועוד מעט שבת אז שנתפוס את עצמנו ונסדר.

לא חשבתי שמה הוא יגיד יחזיר אותי 9 וחצי שנים אחורה..

הוא התחיל לדבר. הקול שלו היה חנוק. "עכשיו, ממש סמוך לשבת, היה פיגוע ליד עותניאל" הוא אמר. עמיאל לומד שם. רק שלא קרה לו כלום. בבקשה אלוהים. בעצם אם היה קורה לו משהו היו מודיעים מסודר. עם הרבנית של היישוב ופסיכולוגית. יש פרוצדורה.

"חוי פצועה קשה". שתיקה. "ומיכי נהרג.."

הייתי בשוק. לא זה לא יכול להיות. התחלתי לבכות. הלכתי לחדר. רציתי להיות איתם. זה לא מגיע לנו!! כבר תרמנו פעם אחת. אנחנו לא יכולים לחטוף עוד סטירות!! זה כואב מידי. "לכי לאמא. היא צריכה אותך" אבא אמר לי. העיניים שלה היו אדומות. גם שלי. המלאך החדש שכב לידה. הוא ישן. לא מגיע לו ככה לסבול. הוא רק עכשיו נולד. מה הוא עשה??

נכנסתי להתקלח. ואח"כ להתפלל מנחה. התפללתי שחוי תחיה. היא פצועה בראש. קשה.

והילדים שלהם. כ"כ קשורים לאבא. לא מגיע להם. עוד 10 יתומים חדשים. הם כ"כ צריכים את אבא שלהם לידם. אלוהים. למה? מקבלים  הודעה שתהילה יצאה מניתוח. עשה סיבוב בבטן ולא פגע בשום איבר פנימי. נס. הולכים להדליק נרות. אני עם דמעות בעיניים

לא מכניסים שבת בעצבות. תגידו לי איך??

בערב יש שלום זכר. שמחה ועצב מעורבבים ביחד. חברות מגיעות. אין לי מצברוח אליהם. רק רוצה להיות לבד. עם המשפחה. הכל כ"כ רגיש. במוצש מקבלים הודעה שחוי יצאה מניתוח. היא בלי הכרה. וגם בלי עין.. לא יודעים עדיין מה עוצמת הפגיעה. צריך להתפלל שתחזור להכרה.

אבא שואל אם אני רוצה לבוא להלוויה. אמרתי לו שיש לי משהו. הוא אמר לי לעזוב את זה ושאל אם אני רוצה. אמרתי שלא. אם אני ארצה אני אראה בשידור ישיר. סבתא באה לשמור עלינו. היא רצתה שננגן. התחלנו. אמרתי לה אחרי כמה דקות שאין לי כח.

ראיתי את ההלוויה ובכיתי. שמתי לב שאני צריכה לצאת לבריכה שנרשמתי אליה. קצת להשתחרר.

ביום שלישי ברית.תוך כדי השבעה. ויקרא שמו בישראל.. מלאכי מבשר. כולם בוכים. שם דוקר. כואב. ביום חמישי ניחום אבלים. לא הלכתי. כואב מידי.

מעבירים איכשהו את החופש, ומתחילה שנה. בתחילת היה פיגוע שריסק אותי. ממש. המחנכת שמה לב ולקחה לשיחה. ומאז עברו הרבה מים בנהר. היא רצתה שאלך לטיפול. לא רציתי. הייתה שיחה עם היועצת. אמרה שאני בדיכאון. לא אוכלת. בלי מצברוח, לא ישנה משו..

קשה לי. כואב לי. באלי להתנגד לחיים. באלי שיחזור. כל אזכרה כואבת יותר מהשניה. כל שנה רק מדגישה את החוסר העצום. אומרים שהזמן מרפא את הכאב. אני לא חושבת ככה. כל זנה שעוברת רק מדגישה אותו.

ואז התחלתי לכתוב פה.. המקום היחיד שאני יכולה לכתוב בו הכל לתת מקום לפריקה.

תודה למי שקרא עד פה..

..שעות של אמת.

@שחר. ביקשת שאתייג.קורץ

תודה אחות.שחר.
אני עכשיו קוראת.
אין לי מילים.שחר.
אני פשוט אשתוק, כי אני לא יודעת איך לעכל את זה.

סליחה.

לא חייבת להגיד כלום.שעות של אמת.

אני אגיד, בהמשך.שחר.
(אם זה בסדר מצידך)
לא חייבת להגיב בכח.שעות של אמת.

(מבחינתי זה בסדר)

ממש לא בכוח.שחר.
אני רוצה, רק צריכה זמן.
ממ טוב.שעות של אמת.

תודהנשיקה

וווואווווווו................ציוני נלהב

המום וכואב על הסיפור הזה, סיפור קשה מנשוא, התחלתי לבכות באמצע...בוכה

אין לי מילים לענות ולנחם על כזה סיפור,אבל בתור אחד שגם עבר סיפור שונה לגמרי וקשה מאוד בחיים שלו  אני מוכן לכתוב מה למדתי מהסיפור שלי..... למדתי שבכל דבר קשה יש גם משהו טוב,אני יודע שכולם מכירים את המשפט המיושן הזה שכול הברסלברים משננים ורבנו בכלל לא מאמינים לו......גם אני הייתי שם,גם אני לא האמנתי במשפט הזה אבל על בשרי ראיתי כמה הוא נכון...

ועוד דבר, לפעמים אנחנו לא מבינים מה ריבונו של עולם רוצה ממנו שהוא מביא עלינו כזה ניסיון, וזה קשה כי לימדו אותנו שהוא כולו טוב והוא ככה מתאכזר........אז הוא לא, הוא ממש ממש אוהב אותנו ודווקא בגלל זה הוא מנסה אותנו כי הוא מאמין בנו שיש לנו כוחות להתמודד, ושאנחנו גדולים מהחיים...........ויש לנו נשמה הרבה יותר גדולה מכל החברים שלנו והמורים שלנו שלא עברו את הדבר הזה,וזה נותן הרגשה טובה.....ולכן כדאי פשוט לסמוך על ריבונו של עולם שהוא יודע מה טוב לנו יותר מאיתנו.....מקווה שתביני..........................      

..טוב נו..

אני עם דמעות.

לא קורה הרבה.

ואת ילדה חזקה. חזקה ממש. 

ואני מעריכה אותך המון.

(ולא יודעת איך להגיב עם המצב"ר שלי עכשיו, אז בהזדמנות.)

וואו, עצוב, כואבא"ש.

מאיפה יש לך את העוצמות האלה?

קראתי הכל!שושנה בין החוחים

נשמה!

כמה את עוברת!

איך שאת צדיקה!

(רציתי לעשות חיבוק אבל הוא עם חיוך, צריך חיבוק מזדהה כזה)

וואי, ואיך שבפורום את כזאתי עם שמחת חיים!
איזה גדולה מהחיים אחות!

זהו, אני מעריצה שלך.

איזה כיף שמצאת פה את הפורום,

שעוזר לך לבטא רגשות.. (אני מקווה)

(שוב, חיבוק מזדהה)

וואו. כואב. אין לי מילים לנחם.הלב והמעין.

רק שולחת כוחות. והרבה (עד כמה שאפשר בוירטואלי)

ופה עם את צריכה

אקונה מטטה

את רואהה???

יש לך עוצמות שאין לאף אחד!!!!

את אישיותת!!!!

לויודעת אם אני הייתי עומדת בסיפור חיים כזה

טוב....

חבל שאין פה אחד שאני מתחברת איליו אבלל

זה מה שאפשר לתת לך!!!!

אוהבת אותך מלאא

וואו. את מדהימה.שיח סוד
זה קשה, אבל תדעי שיש לך כח חזק.
אין מילים לומר... כואב.
את מדהימה, שולחת לך חיבוק חזק ותזכרי שכולנו כאן איתך!
רכה כמים

אין לי מה להגיד. כואב כל כך!

שלא תדעי עוד צער! בעז"ה..

הרבה כוחות!!!

את מדהימה!!!ישתבח שמו!

מתפללת שהקב"ה ייתן לך כוחות להמשיך...
לעבוד אותו.. ורק לצמוח!!!

בהצלחה מלאאא!!! 

אוהבתנשיקה

תודה לכולם על התגובות. שעות של אמת.

וואונער מתבגרר

נשמה - יש לך המון כוחות

אין לי באמת מילים להגיב....

..שעות של אמת.

כל מי שסיפרתי לו או דיברתי איתו לא יכל להגיב. תופעה מוכרת.

אבל באמתנער מתבגרר

סחטיין עליך

שאת חזקה כל כך!

!!!!!

..אונמר

רק אומרת שקראתי.

שה' יתן לך המון המון כוחות!

תהיי חזקה.

וואו! תותחית!עמירם

איך עברת את זה?
אם את רוצה לפרוק תמיד אפשר כאן!

זה מזכיר לי שחבר שלי ירד על כל הפריקות וההתיעצויות ה"דביליות" שיש בפורומים, אמרתי לו שזה עוזר להרבה אנשים. הנה דוגמא.

אז חבר שלך בכלל לא מבין.שעות של אמת.

אחד הפורומים הכי מדהימים שיש.

זה גם מה שאמרתי לו. יש הרבה אנשים שאין להם אצל מי לפרוק.עמירם

כאן שהם די אנונימים יותר נוח. ויש כאן אנשים רגישים.

וואו. מרגש ועצוב מאוד..אני והאני

וואו אין לי מילים!נוצת זהב

את חזקה

וגיבורה

ורק חיבוק ענק ענק

...

וואי עצובSolomon
וואי את מדהימה!פנים אחרות.
אין לי מילים..
באמת שפשוט אנלי מה להגיד..
רק שתדעי שקראתי ושממש ממש נגע בי..
את מדהימה וחיבוק גדול גדול!
תודה לכםשעות של אמת.

אתם מדהימים כל כך!!

היי...חלילית אלט
אין הרבה מה לומר אחרי כזה סיפור...
קראתי עם דמעות בעיניים

את חזקה, תקראי מה שכתבת ותראי את זה בעצמך.

חיבוק חזק. הלוואי שהיה לי יותר מזה.
קראתיסניורה

את גיבורה!!! את צדיקה וחזקה!!

אני עם דמעות בעינים... מבטיחהבוכה

אני יכולה לתת לך חיבוק?חיבוק אבל בלי החיוך! הוא מעצבן אותי החיוך הזה...

וואי! אימלה השם ישמור!אביגיל~!
תקשיבי אני ממש גרועה בלנחם. מצטערת. אבל אני אגיד לך שזה נוראי ואין מילים ואף אחד לא רוצה להתמודד עם זה. וזה פשוט שורף וצורה בלב . ואת מדהימה מדהימה מדהימה. ויש לך המון המון כוחות. והלוואי והיה לי מילים שעכשיו באמת ינחמו ויעודדו אותך. אי אפשר לעכל את זה.
את מדהימה
ואוו יקרה,טיפה של אור
אני אפילו לא יודעת מה להגיד .
את מדהימה! איך שאת מצליחה ככה לעמוד בהכל, אחרי כל הכאבים והתסכול והעצבות, את עדיין פה .
אני רק רוצה לתת לך חיבוק מוחץץ וענקי !
והלוואי שלא תדעו עוד צער! והלוואיי ולא נדע כל עמ"י שום צער נוסף!!! והלוואי , אוי הלוואי והגאולה כבר תבוא!
אני כאן . לא אני לא סתם אומרת כדי לצאת נחמדה או משהו, אני באמת באמת כאן, לכל מה שתצטרכי (ואני אפילו אשמח אם באמת תשלחי ) .

הפיגוע במרכז? ומרק?לישועתך קיויתי
נדם פי
סתם, זה פשוט התאים מבחינת מה שכתבת...לישועתך קיויתי
אוף. לא הבנתי כל כלך למה התכוונתשעות של אמת.

אז לא משנהלישועתך קיויתי
כי היה את הרב מרק שנרצח בפיגוע ליד עתניאל וכו
כן. דוד של אמא שלישעות של אמת.

מה השוק?שעות של אמת.

אה חח סתם.. אני והאני

מהמם ועצוב!ביחד ננצחאחרונה

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך