אני לא דתייה ועשיתי חתונה בסגנון אחר אבל עלה עבור כל בן אדם אותה עלות כמו חתונה רגילה כי היו מעט אנשים, דאגתי לכל אחד מהם להסעה פרטית שעלתה יקר הלוך וחזור למקום האירוע, 3 חברות טובות הגיעו ו2 אחיות שלי ולא הביאו עד היום עבר חודש וקצת שום מתנה\ברכה\כסף. אין לי איך לתאר את גודל הבושה כי זה לא שהם באו ושימחו והיו שם בשבילנו, הם באו לתמונות להצטלם, לחוויה, ליום כיף שהם עשו על חשבוננו זה הרגשה ממש רעה כי אנחנו השקענו באחד אחד מהם לפי העדפות שלהם אם הם אוכלים רק כשר אז לדאוג שיהיה להם מה לאכול באופן ספיציפי לאדם, אם הם אלרגיים לגלוטן אז לדאוג שיהיה מנה שתחליף את העוגה והכל עלה מאוד יקר. אותם אנשים זה דווקא כאלו שיש להם כסף וזה מה שמרגיז. אחות אחת התחילה לכעוס שלא אהבה את המקום אז רבה עם בעלי, אחות אחרת התבכיינה שאין לה כסף כי יש לה משכנתה על הראש וילדה קטנה (בעלה יש עסק פרטי משגשג והכנסה נוספת קבועה וזה בכלל משכנתה על בית ענק וחדש שהם החליפו את הקודם) ואחרי חודש היא טסה לטיול ספונטני בפריז ולאילת(באותו החודש) ויש לה כסף אני יודעת, וחברה שבכתה שאין לה כסף ושניה אחרי שחזרה מהאירוע קנתה טלפון הכי חדש שיש. אני חושבת שבושה לאנשים שכן יש כסף אבל לא מתאים להם "לבזבז" אותו על החתן והכלה.
במקרה שאין לכם באמת ואתם לא כאלה שמנקרים עיניים עם פלאפונים, מכוניות, חו"ל אז זה מובן ובסדר אפשר להביא משהו קטן לא נראה לי שמישהו יכעס או יעלב.
אפשר להביא נגיד 200 או 150 שח ולכתוב ברכה יפה ומושקעת או להביא מתנה בסכום הזה אפילו 100 שח לפעמים אפשר למצוא משהו שנראה יוקרתי ומושקע פשוט צריך לדעת איפה לחפש.
בקיצור הנקודה שלי שצריך להראות איזה השקעה ולבוא במטרה יפה ולשמח חתן כלה, לא חייב להכנס למינוס, לא חייב לשלם בדיוק מה שיכסה את המנה באולם שהם לקחו (לא אשמתכם אם הם התפרעו...), לא צריך לבוא לכל אירוע שמזמינים אתכם אפשר לא להגיע בתירוץ כלשהו ובאמת להגיע לחברים הקרובים ולהחזיר להם בערך את מה שהם הביאו עבורכם. כשהם התחתנו באתי לכל האירועים שהם עשו שזה היה חינה, מסיבת רווקות באילת, חתונה, מקווה כולל לצאת מוקדם מהעבודה, לקחת מוניות ממקום למקום ולהביא מתנות, השארנו צקים של בין 700 ל800 שח לחתונה ועוד 200 שח לחינה ועוד חברה שלי הכריחה אותי לבוא עם בן זוג למרות שלא רציתי והייתי סטודנטית אבל הייתי צריכה לממן את הרצונות והחלומות שלה. אמרתי את זה לאחת מהבנות והיא אמרה שהם יביאו והם תכננו להביא, אחת מהן שלחה לי אחרי חודש מתי אני מגיעה אליהם כי היא רוצה להביא לי מתנה (אני גרה היום בשכירות מרחק של 40 דק נסיעה) זה מעליב אני חושבת שאם כבר התעכבה כל כך עם המתנה הזאת שלה לפחות שהייתה מביאה את עצמה לפה ולא מבקשת ממני לבוא לאסוף את המתנה ושאר החברות ואחיות מתעלמות מהנושא באלגנטיות שמחות שלא ניפגש בעתיד הקרוב או מצפות שאני אבוא לדרוש. מרגישה שגם שאקבל אם אקבל בסוף את המתנות זה כבר איבד מטעמו. אנשים שלא הגיעו לאירוע או אנשים אחרים שבאו מצד החתן מהמשפחה שלו הביאו סכומים ממש גבוהים אפילו כאלה שאין להם כסף או במצב לא משהו וממש הפתיע. אני לא יודעת איך יש לאנשים עם כסף אומץ להיות כאלה קמצנים על חשבון אחרים.

)
תגובה נפלאה