זה טוב או לא? חיזור..מבקש אמונה

חייב לשאול משהו... אולי תעזרו לי.

פעם, שלא הייתי דתי,

אם היינו רוצים מישהי, היינו מחזרים אחריה, קונים לה, קצת משגעים אותה אפילו (בגבול הטעם הטוב כמובן)

ידענו שככה גבר אמור להשיג מישהי שהוא רוצה...  ככה העולם מתנהג, ושורה תחתונה זה מצליח

היום זה ממש השתנה.. בקטע של פחד.   הכל נהיה שכלי, מדוד, הכל עם דיסטאנס

מתאימה או לא מתאימה, זה לא מקובל לחזר בצורה כזו, היא בטח תכעס... צריך בצורה מכובדת..

ואני מרגיש שאני פה המפסיד בכל העסק

משהו אצלי נאבד...ואני לא יודע אם זה הטוב שבי או הרע שהיה בי מבולבל

אתה לא צריך להפוך את הבחורה לפרסעזיהו

אתה צריך להיות הפרס בעצמך.

אתה פשוט לא מבין שבחורה לא תימשך אליך אם תחזר אחריה,בחורה תימשך אחריך אם תעורר בה כל מיני סוגי רגשות שמחה,עצב,זלזול,הערכה וכדומה.ובנוסף לכך,אם תהיה גבר שמשדר ''אישיות חזקה'' היא תימשך אליך.גבר שמשדר ''אישיות חזקה'' מביא את זה לידי ביטוי בכך שהוא גבר שמציב לעצמו יעדים ועושה המון בשביל להשיג אותם!

לבחורה תשדר שהזמן שלך מאד יקר,וכל בחורה תשמח להיות בחברתך.אל תתנהג אליה בזלזול,תתנהג כאילו היא צריכה לנסות להשיג אותך ואתה צריך לבחור.

^^משיח בן דוד

אבל אני חושב שהשאלה שלו היתה קצת אחרת

כן,אבל הוא תקוע ב''אמונות מגבילות''עזיהו

הוא פוחד מהדחייה של הבחורה,והוא חושב שכאשר הוא ייגש להתחיל איתן ברחוב הוא יציק להן.חחחחחחחח.

אתה עושה לבחורה את היום כשאתה מתחיל איתה.

מממ... אמרת משהו נכוןמבקש אמונה

אבל עדיין אני חושש אם זה נכון בכלל מצד רצון ה' אפאטי

לא חושב שה' יכעס אם נעשה מה שהבנות עושותעזיהו

הופכות את עצמן לפרס,ואנחנו אלו שצריכים לרדוף אחריהם...

יש לך מקורות סותרים?

אתה חי בסרטהפי
למה הוא חי בסרט? זו האמת זה מוכחמשיח בן דוד

הוא מגזים בדיבור שלו. במיוחד במשפט האחרון..ביני~
אני לא רואה הגזמה , אני רואה אומנותמשיח בן דוד

יש שיגידו שזה פסול וזה תחמני ויש שיגידו שזו אומנות

היה כאן דיון על זה בעבר , לא זוכר את מסקנותיו

מה אתה ילד?הפי
אם כל אחד יחשוב שהוא הפרס אז לאן נגיע?
באמת זה מזעזע בעיני סליחה.. במקום ליצור שיתוף ויתור הכלה אתם ראש בקיר
וזה פשוט יגרום לכם לזלזל בבחורה להלן : "תעורר בה כל מיני תחושות של עצב שמחה זילזול הערכה" מה היא בובה? מה אתם חיים בסרט שבו הבחור המאצו מזלזל בכל העולם ?
יאללה תתעוררו
אולי זה תוצר של שנים ,של בנות שמשחקות משחק של קשות להשגהמשיח בן דוד

אולי כל הרעיון הזה התעורר רק בגלל תחושת פארשיות בקרב הגברים .

וחוץ מזה , מי אמר שזה נובע מזלזול בבחורה? הגברים סה"כ מנסים להחזיר להם את השליטה כיוזמים והמנהיגים של הקשר , אם זו הדרך שהוכחה כנכונה אפשר בהחלט לזרום עם זה ,

כמובן שלא להתשמש בזה בפן השלילי של לעורר בה כל מיני רגשות אשם או דברים מהסוג הזה. 

התפקיד של הגבר הוא ליצור את הקשר , מי אמר שהוא חייב לעשות את זה בצורת התחננות והשפלה של עצמו? אולי הגברים אומרים עד כאן ומשנים גישה , זה מבורך .

אגב , זו דרך נכונה אבל יש עוד דרכים של 'איך להקסים בחורה' 

והיא הרבה יותר מתונה (הולכת על הגישה הנגדית והרגילה אבל יעילה לא פחות)

הוכחה כנכונה איפה?? זאת השאלההפי
וסתם חבל לי לבזבז מילים וכוח מיותר על שטויות כאלה תהנו עם החשיבה הילדותית הזאת.. בהצלחה
חשיבה ילדותית...חחחחחחחעזיהו

הפסיכולוגיה של המוח של נשים לא מוצאת את זה כ''חשיבה ילדותית''.

לגבי גישת הפרס,אני מצטט מולנטינו מרק:

''המסלולים העצביים גם של הגבר וגם של האישה מתגמלים אותנו על ״הישגים״. זאת אומרת, אם אני מציב לעצמי מטרה ומשיג אותה, מופרשים הורמונים שאחראים על רגשות ״חיוביים״. לכן חשוב שתסתכל על עצמך כ״פרס״. כמשהו שהאישה צריכה להשיג, ו״לעבוד למענה״. אני לא אומר ״לשחק משחקים״, לשקר או להיות מניפולטיבי.. אני כן אומר להתחיל לראות את עצמך כמישהו בעל ערך. כי אף אחד לא מעוניין במשהו שאין לו ערך. זכור - מערכת העצבים של האישה סורקת כל הזמן את הסביבה כדי למצוא מה הכי יעזור לה לשרוד ולהתרבות טוב יותר. לכן, האם אתה ״נותן״ או ״לוקח״? האם אתה מחפש אישה כדי ״לתת״ רגשות חיוביים, ערך, כיף, הרפתקה, וכמובן לקבל בחזרה, או שאתה מחפש אישה כדי ״לקחת״ הנאה?בוסט לאגו?תמיד תסתכל על זה בתור מערכת גומלין. אם האישה חשה שאתה בעל ערך נמוך, שאין לך יותר מדי מה לתת לה, מבחינת ריגוש, עניין, וכו׳, מערכת העצבים שלה מעלה נורה אדומה ומאותת למנגנוני המשיכה אצלה: ״עצרי! יש כאן מישהו שעומד לקחת יותר ממה שהוא עומד לתת!״ ואין משיכה. הרי ״משיכה״ - היא גם סך הכל הורמונים שמופרשים. הורמונים שיוצרים את תחושת המשיכה. ותמיד תזכור שלכל תחושה ורגש, יש תפקיד השרדותי. מטרת תחושת המשיכה, הינה למשוך אלינו דברים שיעזרו לנו לשרוד ולהתרבות!! וכשהמצב הוא הפוך - זאת אומרת שבעניני האישה אתה מישהו בעל ערך גבוה, שיכול לתת עניין, בטחון, ריגוש, ואושר, מנגנוני המשיכה שלה נדלקים.''

סורי לא נראלי צנוע בעליל לדבר עם בן על זההפי
אני כבר הבהרתי את הנק' שלי
סבבה,והטענה שלך נסתרה.עזיהו

שוב ושוב אני אגיד לךע מ
קשר צריך להיות הדדי. שאף אחד לא יציג את עצמו כ"פרס". לא שיהיה חסר ביטחון עצמי. שיהיה לשניהם ביטחון עצמי, אבל גם הערכה כלפי הצד השני. ויותר מזה, אם אתה מחפש שהיא תרדוף אחריך ותחפש אותך, כנראה שדווקא חסר לך ביטחון עצמי ואתה מרגיש צורך לבסס אותו. אם היה לך מספיק ביטחון עצמי היית יודע לתת גם לבת זוגך הרגשה טובה.

לא יודע מי זה המרק הזה ובכלל לא אכפת לי אם הוא אומר את מה שאתה אומר או לא, כי זה לא מעלה ולא מוריד. שיהיה פרופסור, שיהיה דוקטור, שיהיה אדם פשוט, שיהיה מה שהוא רוצה, דעתו לא מחייבת אף אחד ולא מכתיבה כלום. אני לא נגד הבעת דעות, ואני לא נגד הקשבה לדעות, אבל הנה הקשבתי לדעתך, ושמעתי מה יש לך לומר, ואני חולק עליך מכל וכל ולא מסכים איתך בכלל. אז גם הוא אמר את זה? יופי, אז גם עליו אני חולק מכל וכל ולא מסכים בכלל. אני מתמודד עם דעות, שומע ובוחן, ולאנשים שאמרו אותן ולמעמדם אין משקל בבחינה הזאת. קצת הארכתי בזה כי ממש כאב לי לראות שכתבת שאתה מסתמך עליו (וגם אם לא רק עליו, אלא על זה ש"הגישה קיימת שנים רבות"), עד כדי כך שכנראה לא תשנה את דעתך גם בעוד כמה שנים כי זו לא דעתך אלא דעה של מישהו אחר.

כן. זו חשיבה ילדותית. כן, היא צריכה להשתנות. כן, אני חושב שהרבה מהגישה הזאת נובע מזה שאתה עוד לא בעמדת נפש של לחשוב ברצינות על הנושא שנקרא חתונה, המחוייבות שבאה איתו, המשמעות שלו והנכונות להכיר בכך שיש בעולם עוד מציאות, ועוד מציאויות, חוץ ממך. מציאויות שהן בדיוק כמוך ועליך להבין ולהפנים שאתם בנקודת מוצא שווה, שאף אחד מכם לא צריך לחשוב רק על עצמו. זו עבודה לא קלה, עניין של כנות וענווה. וכן, אני מאמין בך ומאחל לך שבסוף תחשוב מה שתחשוב כי זו דעתך המבוררת והשקולה ולא כי אחרים "גדולים" אומרים, או כי ככה אתה חושב וזהו זה, מעכשיו שום דבר לא יכול להשפיע על מערכת השיקולים שלך.
זה שאתה חולק עליו זאת בחירה שלךעזיהו

אבל אתה לא יכול להתעלם מהאמת.

כל פעם שהצגתי את עצמי כ''פרס'' הבחורה נמשכה אליי.

וקלוט משהו מהמם,התכתבתי במשך כמה ימים עם סטודנטית בת 22,הבחורה נמשכה אליי.שלא תאמר שהדבר תקף לגבי גיל מסוים,כמו שטענת.

אתה פשוט לא מבין את הפסיכולוגיה של המוח של הנשים.

הרמה שלך לגבי משיכה פשוט שואפת לאפס,אבל זאת לא אשמתך,תמיד חיית על השטויות שהתקשורת מעבירה לנו,שבחורות יצאו עם גברים חתיכים,עם קוביות בבטן.או עשירים על מנת *שהם יוכלו להרוויח ממך*.אבל זה פשוט שקר.

ודאי שהתרגלת לחשוב בצורה שהגבר צריך לרדוף אחרי הבחורה(גישת הפרס,רק שהגבר צריך לעשות זאת)...אני טועה?בנות לא הופכות עצמן לפרס,שאנחנו,הגברים צריכים לרדוף אחריו?אוי,התפוצץ לך בפנים?עובדות קיימות בשטח:

אני מנסה להשקיע המון בעבור הבחורה על ידי כך שאני מחמיא לה,נותן לה רק הרגשות טובות,נחמד אליה תמיד

תוצאה-היא לא רוצה אותי

אני הופך את עצמי להיות הפרס,משדר ''אישיות חזקה'' ונותן לה להרגיש כמה שיותר סוגים שונים של רגשות בשיחה אחת

תוצאה-היא ממש רצה אליי.

אז כל זמן שאתה לא יכול לסתור את העובדה הקיימת בשטח,ומסקנות שנכתבו באמצעות חקירת המוח הנשי אז כל הדיבור שלך לא שווה כלום.

שאלת, אז אני אענה. כן, אתה טועה.ע מ
(אני יודע שניסית להציג את זה כשאלה רטורית)

אתה בכלל לא מבין על מה אני מדבר. תוקף אותי כאילו ניסיתי להגיד א' כשבעצם אמרתי בצורה די ברורה ב'.
אני אסביר ואענה על כל טענה בתורה:

"אתה לא יכול להתעלם מהאמת.
כל פעם שהצגתי את עצמי כ''פרס'' הבחורה נמשכה אליי." - יש הבדל בין "טכניקה שעובדת" ל"אמת". אם זה עובד - אני אקרא לזה "יעיל להשגת דברים מסויימים שלהם זה נועד" ולא כאמיתי. לא אמרתי שזה בכלל לא יעבוד לך - רק אמרתי שאמיתי - זה לא. ולכן, בחורה שיודעת להבחין בדבר הזה, לא "תיפול לידך". ורוב ככל הבנות הפורום כאן יודעות להבחין בכאלה דברים, אני לא מדבר על יחידות סגולה, אלא על נורמליות.

"וקלוט משהו מהמם,התכתבתי במשך כמה ימים עם סטודנטית בת 22,הבחורה נמשכה אליי.שלא תאמר שהדבר תקף לגבי גיל מסוים,כמו שטענת."- יופי. א. אתה טוען שהיא נמשכה אליך, לא בטוח שקראת נכון את המציאות. ב. נניח שהיא נמשכה אליך. לא טענתי שזה נכון לגיל מסוים כפי שאתה אומר שטענתי. הדבר שאמרתי שהכי קרוב לזה - זה שזה ילדותי. העובדה שזה ילדותי לא אומרת שלא יכולים להיות אנשים בני 22 שעדיין מתנהלים ככה כמו שיכולים להיות אנשים בני 17 שעדיין מתנהלים ככה. אני אגיד לך אפילו יותר מזה - אני מכיר אנשים בני 50 ויותר שבדברים מסויימים הם עדיין מחזיקים בתפיסה הילדותית. בקיצור - זה שעל חלק מהבנות זה יכול לעבוד, זה אומר עליהן משהו. וזה שאתה מחפש בנות שעליהן זה יעבוד - זה אומר עליך משהו.

"אתה פשוט לא מבין את הפסיכולוגיה של המוח של הנשים.
הרמה שלך לגבי משיכה פשוט שואפת לאפס,אבל זאת לא אשמתך,תמיד חיית על השטויות שהתקשורת מעבירה לנו,שבחורות יצאו עם גברים חתיכים,עם קוביות בבטן.או עשירים על מנת *שהם יוכלו להרוויח ממך*.אבל זה פשוט שקר.
ודאי שהתרגלת לחשוב בצורה שהגבר צריך לרדוף אחרי הבחורה(גישת הפרס,רק שהגבר צריך לעשות זאת)."- יש לך נטיה מוזרה לחשוב שבקשר זוגי אחד מהנקשרים חייב להיות ה"פרס". או הגבר, או האישה. לכן כשאתה מבין שאני לא מסכים איתך שהגבר צריך להיות ה"פרס", כנראה שאני חושב שהאישה צריכה להיות ה"פרס". קורא מחשבות, יפה מאוד. אבל אולי במקום לנחש מה חשבתי תתחיל בלקרוא מה כתבתי: "קשר צריך להיות הדדי. שאף אחד לא יציג את עצמו כ"פרס"". ממש המשפט הראשון בתגובה הקודמת שלי. זה שלא טרחת לקרוא ולנסות להבין מה אני אומר ובכל זאת הגבת בנחרצות, זה לא במקום, ואני לא אמשיך דיון ככה. ראה תגובה זו כתגובה האחרונה שלי כאן. לעניינינו: לא יודע איך הגעת למסקנה שאני חושב שבחורים צריכים להיות חתיכים ועשירים כדי להצליח לכבוש בחורות ולזכות ב"פרס" שלהן, ועוד יותר אני לא יודע איך הגעת למסקנה שלמדתי את זה מהתקשורת שאני כמעט ולא חשוף אליה ובטח שלא בנושאים האלו. שוב. אני לא חושב שהאישה היא ה"פרס", אני חושב שאף אחד לא "פרס", כתבתי את זה כבר <אין לי כח לספור כמה> פעמים.

"אז כל זמן שאתה לא יכול לסתור את העובדה הקיימת בשטח,ומסקנות שנכתבו באמצעות חקירת המוח הנשי אז כל הדיבור שלך לא שווה כלום."- א. "עובדה בשטח" - לא מדויק. הניסיון של אנשים פה אומר אחרת. שוב, יכול להיות שאתה מכוון לקהל יעד שונה מאוד מהקהל פה, אבל זה כבר הופך להיות לא רציני, ילדותי ואגואיסטי. ב. "חקירת המח הנשי" - גם לא אומר הרבה. זו טעות נפוצה בדור הזה שהרבה חושבים שמדע זה אמת טהורה. עיין ערך אתאיסטים בשקל בגיל 15. צריך לדעת שהמדענים והחוקרים הם אנשים רגילים ולא בטוח שהם צודקים. לא צריך ישר לפסול הכל, אבל אדם בוגר שחושב ברצינות על דברים ומגבש לעצמו דעה, יודע גם לשמוע מחקרים ויודע לקחת הכל בערבון מוגבל. כל הטעות הזאת נובעת קודם כל מנטיה של חוקרים להציג את המסקנות שלהם כאמת מוכרחת, כשהם בעצמם יודעים שזה לא ככה, ומטעים בכך את הציבור. גאווה? יכול להיות. ג. תודה רבה על המחמאות.

בהזדמנות זו, תוך פרישה מהדיון, אני רוצה להודות ל@@הרוזן! ול@שריקה שהרחיבו את הדיבור וכיוונו אותך בצורה יותר מדויקת, נכונה ונעימה ממני (אני חושב) לנקודות המרכזיות הבעייתיות בגישה שלך.
כל טוב!
ניסית לדחות טענות שכבר הוכחועזיהו
חוץ מזה,אתה באמת לא מבין כלום במשיכה.הייתי מסביר לך אבל אתה פשוט מסרב להבין.אתה מתעקש להישאר עם הדעה שלך כי נוח לך ככה,כל מילה שלך שאני ממשיך לקרוא אני מבין יותר ויותר כמה אין לך מושג במשיכה או בבנות בגרוש.
מאחל לך כל טוב.
..ע מ
כבר הבטחתי שסיימתי. בכל אופן, שוב תודה על כל המחמאות. מכאן ניתן לקוראים לחשוב עם מי הם מסכימים.
למרבה העצב, האמת איתו. ואכמ"ל. אבל אתם מדברים במושגים שוניםהדוכס מירוסלב

לצערנו הרב המציאות עובדת בצורה כזאת שאפשר לגרום לבני אדם להתניה פסיכולוגית כדי לעשות את מה שאתה רוצה.

יש יוצאי דופן שלא עובדים ככה, אבל בהקשר למשיכה זה נכון יותר לגבי בנות, אם כי היום גם חלק גדול מהגברים בנות לעניין הזה (צריכים חיזוקים ומחמאות וליטופי אגו) 

אם כי יש לי הערה מאוד חשובה ל@עזיהו. שים לב שאתה מדבר על משיכה חיצונית, שלילית, כזאת שהיא עבירה.

מה שהחבר'ה פה מדברים עליו הוא משיכה פנימית, כזאת של שידוך. זוגיות תורנית, יהודית, קדושה.

אז נכון, האמת איתך שיש מציאות של "אילוף" אצל כל בני האדם כמעט (לא רק נשים), אבל זה לא אומר שאדם שמשתמש בזה עושה את מה שצריך.

הוא בוודאי לא בונה מערכת יחסים בריאה. ובטח ובטח שלא אחת יהודית.

נראה לי שהגיע הזמן שתסכמו את הדיון הזה בהבנה שאתם מדברים על עולמות אחרים.

וכל אחד יקח לתשומת ליבו את שאמר "עזיהו" שיש מקרים ברורים שהצד השני מנסה לעשות עליו מניפולציות כדי להשיג דברים שברוב המקרים הם לא קדושים, לצערנו הרב וצריך מאוד להזהר (וברור שזה לא דבר טוב, וזה לא שייך רק לנשים).

כמו שאמרתיע מ
אני לא מוסיף דברים יותר לדיון, אבל אני אזכיר לך שלא אמרתי שהוא טועה לגמרי. אמרתי שזה יכול לעבוד על אנשים מסויימים. אנשים עם יותר ראש על הכתפיים, כפי שמצוי היום לרוב, והתמצית שלהם נמצאת פה בפורום, לא נופלים בפח הזה של מניפולציות. בטח שלא לאורך זמן. בין פגישה לפגישה יש טווח של מחשבה, התייעצות, ועולים על הנקודה.
אני לא מבין למה אני צריך להיענש ולכתוב דברים כמה פעמים כי אתם לא קוראים. לא ביקשתי שום דבר חוץ מלקרוא.
גם הסכמתי עם הרוזן! שאומר בערך את מה שאתה אומר.
הבעיה היא שדווקא על האנשים עם הראש על הכתפיים זה עובדהדוכס מירוסלב

יותר מאלה שתמימים ואומרים לא מתאים לי...

בלי להכנס עכשיו לכל הלמה כמה ואיך כמובן

התגובה שלי הייתה לכלל יושבי הפורום, לא אישית אליך, בשביל זה היא הייתה בלשון רבים. הגבתי פשוט אחרי התגובה האחרונה שראיתי שרלוונטי להגיב לה.

לא הייתה כוונה להעניש חצי חיוך

עם בן אדם שמגיב על סמך משהו שהוא בחיים לא למדעזיהו

והוא מסיק את זה ממה שהמוח שלו מנסה לומר לו בחוסר הוכחות,או מחקרים של אנשים מקצוענים ומצליחים עם בחורות שחקרו לעומק את הפסיכולוגיה של המוח הנשי וגם הוכיחו עובדות בשטח?

כל הפיסכולוגיה הזאת יכולה ללכת פח אם אין יהדות בפניםהפי
אשרייך הפיע מאחרונה
לא יודע אם שמת לב, אבל כמעט יצא לך פיכסולוגיה
שוב, דיברתי על ההגזמה בדיבור שלו. עצם התוכן נכון.ביני~
אגב לגבי התוכן, יש בזה מינון
^^^^^יעל מהדרום
לק"י

זה נשמע כאילו כל נושא הזוגיות זה רק משחקי כבוד- מי יהיה יותר קשה להשגה.....
שמתן לב שהרבה גברים כותבים ככה והרבה נשים כותבות נגד?הדוכס מירוסלב

הרי הגברים פה מתארים תחושה גברית אמיתית שקיימת ב"רחוב". למה לזלזל בה?

תבינו. אצל החרדים אין את זה כי המציאות לא מאפשרת.

אצל החילונים כבר מזמן הגברים נהיו הנרדפים והנשים הרודפות באחוז לא מבוטל.

אצלנו בציבור יש תחושת מירמור קשה בעניינים האלה.

אמנם לדעתי רוב הבנות לא מתנהגות ככה. ויותר מזה, גם הרגש הזה מושך אליך את הבנות מהסוג הזה ככה שזה די הכשלה עצמית של הגברים. ב"ה בנות ישראל ברובן צדיקות.

אבל למה לזלזל במשהו שהרבה גברים מרגישים ומתארים?

לא הבנתי מה בדיוק הסיפוריעל מהדרום
לק"י

אומנם ב"ה לא יצאתי עם המון גברים, אבל לא חושבת שאני או הם ניסינו לשחק אותה קשים להשגה.

לא מזלזלת שאולי יש גברים שמרגישים מושפלים ע"י הנשים, אבל בואו לא נסחף ונהפוך את זה לרוב הנשים ככה.

ובאופן כללי, זה חוזר שוב ושוב בתגובות של פותח השרשור, ועם כל הכבוד לו- הוא מצהיר על עצמו בכרטיס האישי שהוא בן 17, אז אולי בגילאים האלה הדעווינים מצד שני הצדדים בשמיים.

ובכלל, אם היחס הוא כזה שכל אחד מנסה רק להעיק על השני, כבר היה עדיף לא להתחתן וזהו.
אני לא חושב שהכותבים למעלה טענו שאלה רוב הנשיםהדוכס מירוסלב

זה דבר מאוד מצוי פשוט, בטח בגיל הנ"ל כמו שכתבת (ובחברות פחות תורניות).

בכל מקרה, זאת לא תחושה שיש לזלזל בה. בין אם קשה לנו להבין או לא.

וגם לגבי החתונה, ואני בטוח שגם הכותבים נ"ל יסכימו, שזה לא רלוונטי. בע"ה כל אחד ימצא את מה שמתאים לו...

היי יעל,עזיהו

כתבתי ל''הפי'' את ''גישת הפרס'' שמסבירים עליה המון וביניהם ולנטינו מרק. ולא אני חשבתי עליה.לא חדש לי שאת ממעיטה בערכי בגלל הגיל שכתוב לי ב''כרטיס אישי'' ושאני בטח לא מבין אבל זה הגיוני,גיל ההתבגרות.אבל זה לא מגיע ממני,''גישת הפרס'' היא לא גישה שאני המצאתי,זאת גישה שקיימת שנים רבות...

לא התכוונתי להמעיט בערכךיעל מהדרום
לק"י

אני פשוט חושבת שיש דברים שנראים אחרת בגילאים השונים.
הגיוני שעוד 5 שנים תסתכל אחורה, ותבין אחרת דברים ממה שאתה מבין היום.
אולי,אבל לגבי זה-זה כנראה לא ישתנה.מפני שזאת לא דעהעזיהו

שגיבשתי לעצמי כתוצאה מתיאוריה שפיתחתי בעצמי.

את חיה בסרט,הוליוודיעזיהו

השטויות שבחורה תימשך לגבר שישפוך בפניה את הרגשות שלו.

בחורה תימשך לגבר עשיר.

בחורה תימשך לגבר חתיך.

בחורה לא תימשך לגברים מכוערים

בחורה לא תימשך לגברים שמנים.

בחורה לא תימשך לגברים שלא מכבדים אותה.

שקר!בחורה תימשך אליי אך ורק אם אתן לה להרגיש ערבוב של רגשות בתוך שיחה אחת ואם אשדר אישיות חזקה,אלו שתי האינסטינקטים למשיכה!(איזון רגשות ו''אישיות חזקה''.אמנם זה גדול מדי לסכם את זה ב2 הגדרות,זה כמובן הרבה יותר מורכב אבל זה העיקר,כשבחור יתן לבחורה להרגיש כמה שיותר סוגי רגשות שונים בשיחה אחת,היא תימשך אליו.בחור שישדר ''אישיות חזקה'' בחורה תימשך אליו...מי שרוצה ללמוד,שילך וירחיב בנושא הזה.פה כתוב ממש מתומצת).

כן תלוי איזה בחורה.. בת שתיים אולי בהצלחה חמודהפי
חחחחחעזיהו

תודה

בהצלחה גם לך

תודה נשמע מענייןמשיח בן דוד

הדרך הזאת תקפה יותר לחילוניםכשמש וכירח .
שם יכול להיות שאתה ממש צודק. כבר שמעתי על כל הקורסים שמעבירים ב"איך לגרום למישהי לרצות אותך" וזה עשה לי בחילה. בקשר אמיתי, אף אחת לא מחפשת את החתיך או העשיר שיגרום לה לסערת רגשות או שקר כלשהו. כששני אנשים דתיים נפגשים, הם מחפשים את החיבור האמיתי, את ההשקפה המשותפת, את ההבנה/שיתוף וכן גם שתהיה משיכה אבל לא בגלל שהוא משחק אותה פרס או יגרום לה להרגיש כל מיני רגשות תוך כדי שיחה. יכולה להיות משיכה אמיתית גם בלי כל השטויות האלה.

וחוץ מזה, מה זה המשחק והחישוב הילדותי הזה? איפה הכנות והאמיתיות בקשר? אני ממש לא אמשך למישהו כי הוא עשיר או חתיך. ואם הוא ירגיש שהוא פרס שאני צריכה לזכות בו. אז אני אוותר על הפרס בכיף.

אתה אומר שבחורה לא תימשך לגבר שישפוך בפניה את הרגשות שלו. לשפוך רגשות ולשתף זה חלק גדול בזוגיות ובתור בחורה אני אשמח הרבה יותר כשמישהו ישתף אותי ברגשות שלו מאשר שיתחיל לשחק איתי משחקים. זה הרבה יותר מכבד בעיניי ויגרום לי להעריך אותו.
אם יצאת מהקורס בהרגשה שבחורה מחפשת חתיך או עשירעזיהו

זה כבר מראה שלא הבנת כלום או שפשוט הלכת למקום הלא נכון.

אני בתכשמש וכירח .
ב"ה לא הלכתי לשום קורס כזה (איך אפשר ללכת לכזה דבר בכלל?). אתה אמרת שבנות נמשכות לעשירים/חתיכים/אנשים עם אישיות חזקה. ואני אמרתי שממש לא מחייב.
לא!כתבתי בפירוש שבנות לא יימשכו אל גברעזיהו

שהוא עשיר/חתיך רק בגלל שהוא עשיר/חתיך!

זה לא מעניין אותן!

בנות יימשכו לגבר שמשדר ''אישיות חזקה'' ולגבר שמאזן אותם רגשית!

אם "מאזן רגשית" מתייחס למבין/תומך וכוכשמש וכירח .
אז מסכימה. אבל זה תקף גם לבנות שיהיו כאלה
מאזן רגשית מלשון ''איזון רגשות''עזיהו

לגרום לבחורה להרגיש רגשות

קוראים לזה ''ערעור רגשי''.

רגשות חיוביים:

שמחה

רוגע

אמון

הערכה

אהבה

ביטחון

רגשות שליליים:

עצב

כעס

קנאה

זלזול

שנאה

מבוכה

אלו חלק מסוגי הרגשות,יש עוד כמובן.

ככל שאגרום לבחורה להרגיש כמה שיותר סוגי רגשות-כך היא תימשך אליי יותר.

אתה באמת מעונין לגרום למישהי שאתה אוהבשריקה

רגשות שליליים כמו שפירטת??

וזה בטוח נקרא שאתה אוהב אותה?

בטוח בטוח?

במקום ללמוד את התאוריות המחרידות האלה הייתי שולחת אותך ללמוד קצת על נישואין ממקורות יהודיים.

הממ... טול קורה?הדוכס מירוסלב

הוא בסה"כ מגיב ביחס לבנות פה שחיות בקומדיות רומנטיות והן בעצמן שכחו מה זה חתונה ונישואין של יהודים...

מצער אותי לראות כמה העיוורון לאיך יהודי צריך להתנהג פושֹה פה.

פשוט תפסיקו להלחם ולתקוף על כל דבר שנאמר ותתחילו ללמוד להקשיב.

אם אתם באמת מחפשים זוגיות ולא מוצאים, שימו לב לדברים שבני המין השני אומרים!

בחורים ובחורות גם יחד.

נראה שהכללת גם אותי בין כל הבנות שחיות בקומדיותכשמש וכירח .
רומנטיות, זה רק מראה כמה אתה לא מקשיב לבנות וכמה אתה צריך ליישם את כל מה שאתה אומר שניה לפני שאתה תוקף!
מצטער, אני חושב שאת צריכה לשים לב לדרך השרשור פה הדוכס מירוסלב

לא הגבתי אליך ולא התייחסתי בכלל להודעה שלך.

נראה לי שהגבת בלי קשר בכלל

ממ נראה לי שתראה את ההודעות לפני ואז תבין כשמש וכירח .
מה הקשר? לא הגבתי אליך. את רוצה להתווכח איתי למי הגבתי?הדוכס מירוסלב

השרשור היה לבחורה אחרת והגבתי לה ולא התייחסתי בדברי אליך בכלל.

לא מבין את הצורך העז הזה לחפש מריבות פה בפורום

אז עדיין לא הבנת?כשמש וכירח .
אמרת שהוא מגיב לבנות שחיות בסרט בדיוק שניה לפני שהוא הגיב לי. לא משנה, לילט!
חחחחח אני אומר לך במפורש שלא התייחסתי בכלל להודעה שלךהדוכס מירוסלב

ואפילו לא קראתי אותה ואת מנסה להכריח אותי להגיד שאת צודקת ואמרתי את זה עליך?? אני זה שלא הבין?!?! את רצינית? מבולבל

לילה טוב

למה את חושבת שרגשות שליליים זה דבר רע?עזיהו

אם מישהי תתנהג אליי בזלזול-אני אבוא אליה ואכעס עליה,ואטען שתתנהג אליי בכבוד,כנראה.

אז זה אומר שאני לא אוהב אותה?

כל הנקודת מוצא שלך שגויה לדעתישריקה

אלא אם (וזה כנראה המצב) אתה מתיחס לקשרים ילדותיים של גיל ההתבגרות.

למה אתה מצפה שבחורה תתיחס אליך בזלזול?

@בחורות לכאן- אתן באות לדייט אתן מזלזלות בבחורים?

בחור יצטרך להתאמץ מאד מאד כדי לגרום לבחורה לזלזל בו בדייט שמטרתו היא בירור קשר למטרת נישואין.

וברגע שמדובר בקשר מתקדם, של שני אנשים בוגרים- בודאי זה לא אמור לקרות.

אתה יוצא מנקודת הנחה שהבחורה בודאי תרצה לגרום לך רגשות שליליים, ולכן אתה תהיה הראשון ותעשה את זה קודם.

ואני אומרת לך- היא לא תגרום לך ואתה לא תגרום לה. אלא שניכם תנסו לגרום אחד לשני רגשות חיוביים.

@פלוני מפונפן באמת אתה חושב שכל צדק בקשר מנסה לגרום לשני לרגשות שליליים?

או שאולי היהדות מנחה אותנו לנתינה הדדית ולרצון לגרום לטוב אחד לשני?

הגבתי לו נקודתית.

אני חושבת שהתדהמה ממה שהוא כתב במקומה ממש.

ואם אתה לא מבין את זה, ובהנחה שבשונה ממנו אתה לא בן 17, זה נשמע לי קצת בעיתי

אנחנו עם דעות מנוגדותעזיהו
אין על מה להתווכח
אלא לא תיאוריות,אלא עובדות
שיהיה לך יום נעים.
איך הגעת למסקנה הזאת? הדוכס מירוסלב

איך הגעתי לאיזה מסקנה?שריקה

"באמת אתה חושב שכל צדק בקשר מנסה לגרום לשני לרגשות שליליים?"הדוכס מירוסלב

כוונתי הייתה, וכתבתי את זה במפורש איפשהו בפורום, שאתן צריכות להתחיל ללמוד להקשיב.

גם אם הבחור אומר דברים קיצוניים, אתן רואות שיש בחורים שמסכימים איתו חלקית.

ואתן ממשיכות להתווכח כאילו תשנו אותו ואת מי שמסכים איתו.

משמע יש כאן בעיה, וחוסר הבנה מהצד הנשי באיך גבר חושב, מרגיש ומתנהג.

כדאי לקחת לתשומת לבכן.

כל הפיסקה שכתבת נכונה גם לגבי גברים..שריקה

ראה ערך השרשור על הבחור שהזמין שתיה לפני שהבחורה הגיעה וכו' וכו'.

ואצטט מדבריך:

אתם צריכים להתחיל ללמוד להקשיב.

גם אם הבחורה אומרת דברים קיצוניים, אתם רואים שיש בחורות שמסכימים איתה חלקית.

ואתם ממשיכים להתווכח כאילו תשנו אותה ואת מי שמסכימה איתה.

משמע יש כאן בעיה, וחוסר הבנה מהצד הגברי באיך אישה חושבת, מרגישה ומתנהגת.

כדאי לקחת לתשומת לבכם.

ועכשיו ברצינות,

יש לי שני דברים להגיד לך:

1. בנוגע לשאלתך איך הגעתי למסקנה הזו: "באמת אתה חושב שכל צד בקשר מנסה לגרום לשני לרגשות שליליים"- פשוט, מניסיון אישי.

(נראה לי שכל אחד כאן מדבר מנסיונו האישי).

יצאתי עם יותר מבחור וחצי, באורכים שונים וברמות קשר משתנות.

אף פעם לא הרגשתי שמישהו מאיתנו שיחק את הקשה להשגה, או ניסה לבלבל את השני, צר לי.

בהחלט יש לי חוויות שליליות מתקופת הדייטים, אבל לא שום דבר אישי על אף בחור. השלילי הוא כי זה קשה.

אני מרגישה שהגישה שעוזיהו מציג, היא גישה ילדותית ולא בריאה, ולא גישה של בן אדם בוגר שבא לנסות לבנות קשר זוגי בריא.

אני באמת שואלת אותך, אתה מרגיש שאתה בא לדייטים ומתפקד ככלבלב של הבחורה? אתה מרגיש שעושים עליך מניפולציות? שהבחורות הן הפרס? 

בחיים לא הרגשתי פרס. צר לי לאכזב.

2. גם מהשרשור הזה וגם משרשורים מקבילים, נשמע שיש לך דיעה די שלילית על בחורות באופן כללי.

זה נושא שהייתי ממליצה לך לבדוק מול עצמך.

כי אם אנחנו כאלה גרועות, אז למה להתחתן?

ואם כל הבנות שהגיבו כאן ובשרשורים מקבילים לא נשמעות כ"כ מתוסכלות לגבי גברים, והאמת שגם רוב הבחורים לא נשמעים,

אז---

(לא מתכוונת לתקוף. אבל באמת בשביל עצמך. מכוון גם לתגובה שלך בשרשור על העייפות מדייטים)

בכל מקרה, מרגישה שאתה מגיב לי קצת באופן כללי, ולא ממוקד.

אז במקום לומר לי שאני טועה, בוא תגיד לי באיזה נקודות, ונוכל לקיים על זה דיון רציני.

מקשרת אותך לשתי התגובות שלי בנושא חיזורים,

סתם שיהיה לך חומר:

מה זה נקרא מבחינתך לחזר? 

בפגישה ראשונה בהחלט אפשר- כמובן בטעם. 

נראה לך שאני טועה? בוא תגיד לי איפה.

כי עד כה רק הבנתי שאתה לא מסכים איתי, ולא הבנתי במה.

ברור שזה נכון גם לגבי גברים. מה החידוש?הדוכס מירוסלב

הכנסת אותי אישית לתגובה שלך, אין שום קשר.

ההתנהלות שלי בדייטים היא נינוחה וכיפית.

ואין לזה שום קשר לעובדה שאני פשוט לא מתרגש מהפגישות כמו שהייתי בגיל צעיר מטורלל.

אם להכנס יותר לפרטים כבקשתך:

לחזר בצורה חילונית - דבר פסול מבחינה תורנית.

לחזר בכלל - דבר שמשמעותו הוא ביטול האגו של הגבר והרמת האגו של האישה, דבר שצריך להיות רק אחרי נישואין (מכבדה יותר מגופו).

(רק אעיר שביטול האגו הוא תהליך שכל יהודי מחוייב בו כפועל יוצא של עבודת ה'. דיברתי על המשוואה השלמה של הורדה מול הרמה)

לגבי המשחקים, אז כן, אחד המנועים הנשיים הרציניים הוא הרגישות והפגיעה ולכן הן נוטות יותר לכבוד ואגו, לכן כדאי שבנות, לכל הפחות רווקות, יעשו בדק בית ויראו את התגובות הרגשיות שלהן למצבים טבעיים לגמרי (דבר נפוץ פה שבנות קוראות תגובות כתקיפה אישית לא רק ממני).

בשורה התחתונה הרבה בחורים מרגישים שדייטים הם קרב, והם חוזרים ממנו פצועים בעיקר כי הם לא מוכנים לשחק את המשחק. אני שומע את זה הרבה.

כל מי שאני מכיר מקרוב ובא להתייעץ איתי לא נכנס למשחקים האלה בסופו של דבר, לגברים יותר קל לוותר על האגו. זה לא אומר שגברים חפים מפשע.

פה משמע שגם לחלק מהגברים יש בעיה עם פגיעות רגשיות קודמות ולכן הם מתנהלים דרך האגו, בלי שמות כמובן.

ככה שכל מה שאני כותב נכון גם לגבי גברים. רק רואים פה שלבחורים יש הרבה יותר נכונות לקבל חידושים לגבי בנות המין השני ומאידך, פה בפורום כמובן, נראה שלצד השני לא אכפת בכלל מה הבחורים רוצים, חושבים או מרגישים.

אני לא חושב שהמקום הזה מעיד לא על גברים ולא על נשים, הוא מושך אליו אנשים רגישים יתר על המידה.

אם הייתי חושב שהנשים בעולם בחוץ מתנהגות כמו בנות הפורומים, אולי ה2 בדבריך היה נכון. אבל אני לא, ועובדה בפועל שלא.

לא חידוש, סתם הסבת תשומת לב.שריקה

(בכל מקרה, מהתגובות שלך בדיון עליו דברתי לא נשמע שזה ממש ברור)

שמחה לשמוע שאתה מתנהל בצורה נינוחה וכיפית, לא כך השתמע מדבריך, כנראה טעות שלי

לגבי החיזור:

לא חושבת שחיזור = הורדה שלך והרמה של האישה. 

ולא חושבת שחיזור = ביטול האגו.

אולי פה נעוץ ההבדל.

בעיני חיזור= אני מראה לבחורה מסוימת שהיא מענינת אותי, שאני דואג לה, שאכפת לי ממנה. אני לא סתם מראה לה את זה (כי גם בחורה יכולה להראןת לבחור את אותו דבר), אני מראה לה את זה בעזרת מחוות, מאד מסוימות, שמראות שלא סתם אכפת לי ממנה, אלא אכפת לי ממנה כ*אישה*. אני אעשה את זה בעזרת נתינת תחושה של ביטחון למשל (שזה משהו שאשיה מצפה לקבל מגבר) ולכן למשל אני אחכה איתה לאוטוובוס במיוחד אם מאוחר. אני אעשה את זה בעזרת דברים שמשמחים נשים (שוקולד), אני אעשה את זה בעזרת מתן תחושה שהיא רצויה (מילה טובה)- שכן, זה גם משהו שאישה צריכה מגבר.

אתה יכול לחכות עם זה לאחרי הנישואין,

אבל אני מאמינה שזה קצת יקשה לך להתקדם בקשרים, וחבל.

(ואני לא מתכוונת לחיזור חילוני, כבר כתבתי מה אני מתכוונת במילה חיזור)

ברור שלכל שלב בקשר מתאים חיזור ברמה אחרת.

ובפגישה ראשונה- הוא יהיה מינימלי. אבל הוא צריך להיות.

חבל לי לשמוע שזו התחושה של הגברים.

אין לי דרך להפריך, כי אני לא גבר.

אבל מי שאני מכירה מקרוב (כולל אני) ממש לא נראה לי מחפשת לשחק משחקים. לא מחשפת, וגם לא עושה את זה.

ולגבי בנות הפורום-

הן מייצגות בחורות מהעולם האמיתי.

אה, ובנוגע ללהיכנס לפרטים,שריקה

האמת אני עדיין לא הבנתי למה הגבת להודעה הראשונה שלי, (הממ... טול קורה? )

מה היה לא בסדר בה,

ואיך אתה סותר את מה שכתבתי לעוזיהו.

זאת היתה הכוונה של להכינס לפרטים, רק הצגתי לך את כל דעתי כדי שתוכל לעשות את זה מסודר.

...הדוכס מירוסלב

לגבי הטול קורה אני חוזר בי, אם את רוצה לשמוע למה התכוונתי זה לא המקום כנראה

טוב, כנראה אני אשאר מסוקרנת..שריקה

אבל מאמינה שאעמוד בזה.

...הדוכס מירוסלב

לא יודע לגבי ההתקדמות בקשרים וכו', זה לא אמור לעבוד ככה, גם אם צריך בפועל.

לגבי ההתקדמות בקשרים תודה לאל אין צורך לדאוג לי

לגבי התחושה של הגברים, לא דיברתי על רק הנטיה לשחק משחקים אלא על הפעולה מתוך שמירה על האגו.

בתגובה למשפט האחרון שכתבת, לא דיברתי על בנות.

כמעט כל יושבי הפורום כאן הם אנשים שתואמים את ההגדרה "איש רגיש מאוד"

אם הבחור יגרום לי לרגשות שלילייםכשמש וכירח .
ולערבוב כזה של רגשות (ועוד בכוונה) אני אמשך יותר לכיוון הפרידה מאשר אליו. נשמע כמו התחלה אומללה לקשר
אני מוכן לשים כסף שתימשכי אליו יותר.עזיהו

יהיה לה משיכה, אתה צודקשריקה

אבל זו לא הדרך ה*יחידה* לגרום לה למשיכה.

בדרך שאתה מציע-

אתה בהחלט יכול *למשוך* הרבה בנות.

יהיה לה משיכה, אבל היא גם תהיה מאדד אומללה בקשר, ומאד מבובלבלת.

ולא תהיה *אהבה*. (גם אם היא תחשוב שיהיה. היא תהיה מסוחררת, לא אוהבת)

ואם אתה מדבר על סרטים רומנטיים- *זה* סרטים רומנטיים, ולא מה שהבנות כאן כותבות.

ובדרך נורמלית, יהודית, של בניית קשר בצורה הדדית, בנתינה ובשמחה- אם תהיה לה משיכה (ובהחלט יכולה להיוצר כך משיכה. ויש הרבה יותר סיכוי שהיא תיוצר עם האדם הנכון ולא עם כל בחורה סתם כי בלבלת אותה)- אז תהיה לה גם משיכה וגם אהבה וגם ביטחון בקשר.

@פלוני מפונפן 

מתייגת אותך שוב, כדי שתראה מה דעתי, ולא תצא עלי בלי צורך...

שטויות,היא לא תהיה אומללהעזיהו
בסופו של דבר כן תהיה אהבה.
הכי קל להגיד שטויות, ולבטל את מה שהשני אומרשריקה

ככה לא צריך לנמק....

אבל למיטב ידיעתי-

בחורה שברגע אחד מרגישה 

שמחה

רוגע

אמון

הערכה

אהבה

ביטחון

וברגע הבא, אותו אדם שכ"כ ריגש אותה רגע קודם, פוגע בה, נותן לה תחושה של- 'אני עסוק, חפשי אותי בסיבוב'

וגורם לה להרגיש

עצב

כעס

קנאה

זלזול

שנאה

מבוכה

(רשימת הרגשות מצוטטת ממך)

תהיה אומללה מאד!!

היא נמשכת, אבל לא רוצים אותה.

הוא אוהב אותה או לא אוהב אותה..

סוג קשר כזה היה גורם להרבה בחורות לרצון להתאבד, ואולי גם למימוש הרצון הזה.

(לא מוכח מדעית, אבל היגיון פשוט)

בהצלחה לך בהמשך חייך!

לא אמרתי כך.עזיהו

טענתי שצריך לתת לבחורה כמה שיותר סוגי רגשות שונים בתוך השיחה,וגם לא כתבתי שצריך לעשות זאת לפי הסדר.

אלא צריך לתת ''שלילי-חיובי''.

לתת לה להרגיש כעס,ואז מיד להרעיף ''חיובי''...היא תימשך לבחור.והיא לא תהיה אומללה,אלא אם כן הוא ישחק בה.

לתת לסירוגין שלילי-חיובי נקרא לשחק בבנאדם שמולך.שריקה

נכון,אבל חלק מהבנות עושות מניפולציות הרבה יותר גרועות מזה.עזיהו

אז זה מרגיש לי הוגן.

אוקי, אז הסכמנו שזה לשחק בבנאדם שמולך שריקה

אם כך, אתה כן גורם להרגיש אומללה.

אני לא יודעת מי הבנות האלה שאתה מכיר שעושות כאלה מניפולציות,

אני לא מכרה אותן.

אם זו הגישה שלך- אולי אתה מפרש כמניפולציה גם כשזה לא באמת כך?

ואולי כדאי לחפש מישהי לא מניפולטיבית וגם לא לעשות עליה מניפולציות אלא לבנות קשר בריא ושמח?

לא נראה לי נכון לנקום באחת שאתה בקשר איתה עכשיו, את נקמת כל הבנות.

ההבדל בין מה שאתה מתארהרוזן!
למה שהאחרים מתארים - הוא פשוט, אבל משמעותי.

נתחיל בתיאור של המציאות כפי שאני הקטן נפגש איתה.
בין איש לאישה יכולים להתקיים כל מיני מצבים. יכולה להתקיים משיכה, יכולה להתקיים אהבה. יכולים להתקיים גם וגם, יכולות להיות הרבה מאוד הרכבות מהדברים האלה.
כשאני מדבר בהודעה הזאת על "משיכה" - כוונתי לדברים כמו הורמונים שמופרשים, תחושה טובה ביחס לאדם האחר ו/או רצון להיות בקרבתו ו/או רצון להתקרב אליו ולדבוק בו בכל אופן שהוא, בין באופן הפיזי ובין באופן הנפשי. וכדו'.
וכשאני מדבר בהודעה הזאת על "אהבה" - כוונתי למידה נפשית-רוחנית, היכולת והרצון להשפיע שפע כל טוב על האדם האחר, לרצות שיהיה לו טוב, לדאוג לדברים שישמחו אותו ויעשו לו טוב. לא בגלל אינטרס שיש לי - אלא מפני שאני מרגיש שהאדם האחר עצמו ראוי לטוב הזה. כמובן שככל שאני יותר אוהב אותו, אני יותר מרגיש שהוא ראוי לטוב כזה ושהוא ראוי אליו דווקא ממני.
אז כאמור, בין איש לאישה יכולים להתקיים שני הדברים. ובין איש לאישה נשואים, ראויים וגם צריכים להתקיים שני הדברים, ובצורה משמעותית.
אמנם יש הבדלים משמעותיים ביניהם.

משיכה - בבסיסה, קשורה ושייכת באיזשהו אופן גם לבעלי חיים. שונה לגמרי כשמדובר בבני אדם, כי קורצנו מחומר אחר, אבל יש איזשהו קשר, וגם אפשר ללמוד ממשיכת בע"ח זה לזו למשיכת בנ"א זה לזו או להיפך.
מדובר באיזשהו רובד של הקיום האנושי, שמצד עצמו הוא רובד יותר "נמוך" (לא מדבר על נמוך או גבוה מבחינה אמונית או מבחינת קבלה או מחשבה יהודית, מה יותר פועל בעולם וכל מיני כאלה. אלא "נמוך" = חומרי, לא ברובד שכלי רוחני בצורה גלויה). ולכן יש לו דימיון וקשר גם לבע"ח, שאצלם אין רבדים רוחניים מופשטים.
זה לא אומר שהוא פחות חשוב. אדרבה, אפשר לומר שהוא אפילו יותר בסיסי אצל האדם, ושהוא פחות נתון לשליטה וההשפעה שלו עלינו לפעמים חזקה אפילו יותר - כי הוא בסיסי יותר. אבל זה ממקם אותו במקום הנכון בתוך המרחב הנפשי.

אהבה - שייכת לחלק הרוחני המופשט של האדם. חלק שבו אין לאדם שותפות כלל עם בע"ח, אלא מדובר במשהו שהוא כל-כולו ייחודי לאדם, ולא קיים בשום חלק גלוי נוסף של הבריאה (אולי אצל מלאכים? לא יודע, לא מבין בזה). רובד יותר "גבוה" של האדם (ושוב, ייתכן שמבחינה אמונית יהיה מי שיגיד שדווקא הרבדים של משיכה מגיעים להשגות יותר עליונות באלוקות מבחינה רוחנית וכו'. לא נכנס לזה כרגע). ברובד הזה, אפשר לפתח דברים שהם יותר "גבוהים", יותר בוגרים, יותר שקולים. יותר אנושיים - כי מדובר כאן בתופעה מיוחדת של האנושיות, מידה נפשית שמאפשרת לי לחשוב על טובת האחר בלי קשר לאינסטינקטים שלי.

התפיסה שאתה מציג, עזיהו, ואין זה משנה אם אתה הגית אותה או שהגה אותה חוקר שהעמיק לחקור אחר נפש האשם והתנהגויות זוגיות - מתייחסת לרובד של המשיכה. וכנראה, שגם אם היא לא הבלעדית, היא מסבירה היטב הרבה דברים שקשורים לרובד של המשיכה, והיא נכונה במה שהיא מסבירה. ובעצם, אתה צודק לגמרי.

אלא, ששאר המגיבים כאן, חושבים שחוקר שיבחן את היחס בין איש לאישה רק מתוך התייחסות לרובד המשיכה, יפספס פה הרבה. יגיע למסקנות והשלכות מעשיות, שאולי מי שיתייחס גם לרובד האהבה לא יגיע אליהן, או יגיע אליהן באופן אחר ובצורת התנהלות אחרת.
למעשה, שאר המגיבים כאן קולטים שאתה מציג שיטה שמתייחסת לרובד המשיכה בלבד - רובם לא טוענים שהשיטה איננה נכונה. אלא שהיא ילדותית וכדו'. למה? כי יש הרבה אמת במה שאתה כותב. אבל אנשים שכאן, מכניסים לחיים שלהם ולחיים הזוגיים שלהם רובד נוסף, רובד של אהבה. הרבה מהדברים הנכונים שאתה כותב מאבדים את משמעותם ביחס לאהבה. כי האהבה גדולה יותר. ומחברת למרות שאולי היה אפשר ליצור משיכה חזקה וסוערת יותר.
האהבה גם יציבה יותר. מתוכה, גם לומדים מה מושך את השני - ועושים את זה בשבילו, מתוך אהבה אליו, כדי שיימשך אליי - כפי ש*הוא עצמו* רוצה להימשך אליי, כי אנחנו אוהבים ורוצים גם להימשך זה לזו (זה לדעתי נוגע לנשואים ולא לאלה שבונים קשר. אולי גם למאורסים, ויש שיגידו גם כאלה שקרובים לסגור אירוסין. לא קודם).

ולסיכום - אתה צודק. וכשמוסיפים אהבה לתמונה, זה משנה אותה לגמרי.
אמנם בלי להתייחס לאהבה, אלא רק למשיכה - מתקבל קשר רדוד, ילדותי, חסר יציבות. ואגוצנטרי...
תקשיבעזיהו

אתה לא יכול לאהוב מישהי אם לא היתה לך משיכה בסיסית אליה.

הדברים הללו עוסקים במשיכה,בסופו של דבר זה יוביל להתאהבות.

ובנוסף לכך,ההמלצות האלו,על פי חוקרים מעמיקים,הם גם למערכת יחסים רומנטית,כלומר שכאשר כן מעורבת אהבה צריך להמשיך בזה.משיכה בלי אהבה זה הגיוני,אבל אהבה בלי משיכה?לא הגיונית.תקן אותי אם אני טועה.

השאלה היא האם צריך את כל המשחקים האלה בשביל משיכהחופשיה לנפשי
לדעתי זה סתם מיותר.
ועכשיו אני גם עלולה לחשוב שכל גבר משתמש בדבר הזה בשביל לגרום לי להמשך אליו <צ> ו*זה* יוריד לי מאוד.
כולנו משתמשים במניפולציות במידה מסוימת בשביל זוגיות,אפילו לאעזיהו

במודע

לגבי הנקודה ''

ועכשיו אני גם עלולה לחשוב שכל גבר משתמש בדבר הזה בשביל לגרום לי להמשך אליו <צ> ו*זה* יוריד לי מאוד.''-בזה אני מסכים אתך מאד.האקסית שלי ניסתה לגרום לי להימשך אליה(כנראה בתת מודע,היא לא חשבה על זה ישירות,יש המון בנות שעושות את זה) וידעתי שהיא מנסה לעשות את זה ברוך השם,והבנתי שהיא משתמשת בזה,וזה ממש הוריד לי ממנה.

אבל אתה מבין את ההבדל בין מודע לתת מודע?חופשיה לנפשי
שבמודע אתה מודע למה אתה עושה,ובתת מודע אתה לא מודעעזיהו

למה שאתה עושה.

זה לא משנה את העובדה שהן עושות את זה.

נהנתי לקרוא ע מ
תגדיר חיזורכי בשמחה תצאו.

"דרכו של איש לחזר אחר אבידתו".

אם היא מתאימה לך מצד הפרטים היבשים,

ואת מרגיש שהיא האישה שיועדה לך -

תעשה מה שאתה יכול כדי לשבות את לבה.

ברור שזה לא ממקום של כפייה ושל לשגע אותה,

אלא ממקום של להיות עצמך, ולבטא את הגבריות שלך!

תשקיע בה, תתן לה כבוד, אמון ותחושה שהיא שווה!

תשפיע עליה, ותראה איך היא מקבלת את זה!

הערה: אשריך צדיק! שאתה זוכה להיות במקום הזה!

באורות התשובה יש המון פיסקאות שעוסקות בדילמות שלך.

(גם לחסידי ברסלב מותר ללמוד הרב קוק,

שעל פי עדותו של הרב נריה אמר: 'אני ניצוץ נשמת רבי נחמן מברסלב').

המון אור ושמחה צדיק

אני אנסה להגדיר..מבקש אמונה

יש מישהי שאני רוצה? אני מסמן אותה כמטרה (נשמע מצחיק, כן חצי חיוך)  

מאז אני מתחיל להיות יותר לידה, אני זה שאקפוץ ללוות אותה, אני אגן עליה במקרה ש.. לא יודע מה.

מפה לשם.. עד שקונים את הלב שלה.

זה עניין שאני משדר ש"אני כגבר רוצה מישהי לדאוג לה"

@עזיהו אני חושב שהמשפט האחרון עונה על מה שכתבת

לגבי הרב קוק, מה הוא מדבר על איך להתחיל עם בנות? המום

קשה לי עם הניסוח הזה...כי בשמחה תצאו.

'לסמן כמטרה' 'מישהי שאני רוצה' זה לא ממש דרכו של ישראל סבא...

(לפחות איך שאני הקטן מבין אותה, מכמה שנות לימוד בישיבה גבוהה).

אתה אמור למצוא את השותפה, איתה תקים את ביתכם על אדני השלום והשמחה

(על כל שמותיה המוזכרים בברכה השביעית,

שמהרה יישמע קולם בערי יהודה ובחוצות ירושלים).

אם היא נראית לך מתאימה - תשקיע בה! תשפיע עליה!

אבל המקום זה לא מה שאני משיג, 'אני רוצה מישהי לדאוג לה'

(שזה נכון וטבעי, שלא תבין לא נכון)

אלא מה שאנחנו בונים.

כל העניין בנישואים הוא שאנחנו יוצאים מעצמנו ומתרחבים אל תחומו של האחר.

באופן עקרוני, הגבר הוא המשפיע והאשה היא המקבלת.

לא כל אשה יכולה לקבל כל השפעה של גבר,

וצריך לבדוק שהיא מקבלת את השפע שלך.

הדבר הכי מרגש שהיה לי בקשרים זה שבחורה קיבלה ממני נכון.

בקבלה שלה, היא נתנה לי הרבה יותר מאשר מה שנתתי לה

(עיין קידושין ז. בסוגיית אדם חשוב, שנותן ע"י קבלתו).

לגבי הרב קוק, אני לא מכיר פיסקה על איך מתחילים על נשים

מה שאני כן מכיר זה את העיסוק בתהליכים שעוברים במהלך התשובה.

על כוחות הנפש שמתכווצים, וצריכים, לאט לאט, להתנקות ולהיפתח שוב.

הבעש"ט הקדוש קרא לזה 'הכנעה, הבדלה, המתקה',

והרמח"ל כתב על זה את משל 'תיבת נוח', מפני מבול הכפירה והבלבול.

כתבת מאד גבוה ויפה,אבל בוא נרד רגע למעשי..מבקש אמונה

אחרי שהבנתי שהבחורה הזו יכולה להיות השותפה שלי,

אני אמור גם לגרום לה שתרצה אותי לא?  זה הרגע שאני אמור להטות את הלב שלה לכיוון שלי

בניית קשר זה סבבה, אבל אני מדבר על נקודת ההתחלה... 

אח"כ נתחיל לבנות...

אני לא יכול להסביר בדיוק איך אני עושה את זה (וגם לא הכי טוב בניסוח)

אבל אני משפיע בצורה מבוקרת, וכמובן בונה קשר גם בדיבור.. בקיצור, הכל תחת שליטה אחי! חצי חיוך

גבוה או לא, לי זה עבד...כי בשמחה תצאו.

ו.. תודה..

זה נכון, אבל זה הדדי, אתה לא כופה אותה.

אתה משפיע עליה מתוך רצון משותף של שניכם לבנות את הקשר.

ברור! לפנק! להשקיע! להתמסר! מתנות (לפי העניין, והטקט, והמנהג)!

רק תבדוק שהיא בעניין להתקדם איתך

(וכמו שאני מרגיש כשאני קורא אותך - שיא השווה לה...)

אתה שואל איך מחזרים ואיך קונים בחורה?

יש על זה מספיק שרשורים...

אז השאלה שלי היא על עצם החיזורמבקש אמונה

לחזר אני די יודע. (ברוך ה' טפו טפו טפו קורץ)

אבל אני מרגיש שאיפשהו נכנס לי בתודעה שהיהדות היא נגד זה...

כאילו הכל צריך להיות קר והגיוני. 

כששוב חשבתי על מה שאמרת שזו לא דרך ישראל סבא, נזכרתי דווקא..

שיעקב אבינו בכה שלא היה לו כסף להביא לרחל, כמו שסבא אברהם עשה..

משמע שאבותינו היו הכי בעד חיזור...  ועוד לפני שהם הכירו (אם אני מבין נכון)

יש כמה הבדלים משמעותיים בין יעקב ורחל לשארהדוכס מירוסלב

פה הם היו שידוך שדובר עליו מאז הלידה, וידוע שהם יתחתנו (למשל במדרש שמספר על בכי לאה).

דבר שני, היא קרובת משפחה שלו. הבעיה היא בקירוב דעות. במשפחה הדעות קרובות מאליו.

דבר שלישי, זה לפני מתן תורה. להזכירך היו שם עוד דברים שודאי שאסור לעשות היום.

אם תתחתן עם דודנית שלך, אולי יהיה מותר לך לקנות לה מתנות קורץ

אוקיי קיבלתי.. ועדיין..מבקש אמונה

אתה רואה שהם ידעו שכדי לקנות לב של בחורה צריך לתת לה הרגשה שהיא תרוויח מהקשר תאב בצע

אני חושב שאחרי שסוגרים "תנאים", יש עניין לקנות מתנות וכו'הדוכס מירוסלב

אבל לא סגור על זה הלכתית.

וכנראה מן הסתם תלוי בכמה הם מצליחים לשמור על שאר ההלכות.

אחרי שסוגרים מה זה יעזור לי?מבקש אמונה

אני מדבר על לפני..

חחחחח סליחה אבל ממש הצחיק אותי לקרוא את זהכשמש וכירח .
זה רק לגבי הדיון נו.. מבקש אמונה

ברור שאני אשמח לקנות לאישתי לעתיד גם אחרי שסוגרים וגם אחרי הנישואים.

אבל מה זה עוזר לי שזה מותר.. כרגע אני שואל על לפני 

חחחחח סליחה אבל ממש הצחיק אותי לקרוא את זהע מ
אתה מחקה אותי?😲כשמש וכירח .
מחקה אותך אבל מכניס תוכן חדש לחיקויע מ
התכוונתי לכל מילה
לא יודע... שאל את רבותיךהדוכס מירוסלב

ממה שאני מכיר את הרבנים שלי (אגב מהשקפות שונות לחלוטין) כולם יגידו לי לא.

אבל אולי זה בגללי.

מבחינה רעיונית, לי קשה להבין איך אפשר להתיר את זה. עזוב מה עושים בפועל!

אם תמצא היתר לכתחילה, אשריך, נלמד זכות על כלל עם ישראל

בע"ה שתזכה לסגור בשמחה ובנחתנפש חיה.

נפש תעזרי לי נו...מבקש אמונה

הבטחתם תגובה... עלה של זית.. 

נשמה הלוואי שהייתי מכירה ...נפש חיה.

אני פחות מכירה חרדליות וכאלה...

לא אוהב חרדל.. מעדיף קטשופ מבקש אמונה

אני אפילו לא אטרח לקרוא על מה דיברתםמשיח בן דוד

אבל אין על מיונזזז אחחיי

משיח נו תבוא כבר בלי לעשות בלגאנים סיכמנו או לא?נפש חיה.

אל תבוא.. היא לא עוזרת לי בכלום זאתי מבקש אמונה

וזה נקרא לבקש אמונה?שריקה

לא לרצות משיח? גאולה?

יש לי סוד לגלות לך..שששמבקש אמונה

זה משיח דמו שטן

איך לא עליתי על זה עד עכשיו??שריקה

מבקש תבוא לאישי בבקשהנפש חיה.

אני עדין מחפש את החרדית שלי, אני מכריז כאן ועכשיו!משיח בן דוד

שעד שאני לא מוצא את החרדיתשלי אני לא בא !

זהו סגור! לא לנסות לשכנע אותי!

אבלאבל אתה הבטחת לנפש שתבוא שנה הבאה.שריקה

אתה לא יכול להתחרט פתאם!!

נמצאה האבדה. אני מגיע. תפנו את המסלול בבן גוריוןמשיח בן דוד

בעצם עזבו , אני אגיע על ענני שמיא יותר מהר

היי היי אתה מגיע ואין דבר כזה!! אני מוחה!נפש חיה.

היום נו? מילה של משיח זו מילה! כשאני אומר היום זה היוםמשיח בן דוד

וואלה יופי. למה לא רואים את העקבות שלך? תבוא כבר!נפש חיה.

שטויות..אם את לא מאמינה תראי את האור שלי שזורחמשיח בן דוד

פשששששששששש ראו באורי שזורח...... יפה לך משיח!נפש חיה.

משיח באמת לפני הצום אומרים שענבים זה טוב

אז זה אומר שאם נאכל ענבים יגיע הגאולה?

כן. כדברי הכתוב: ענבים ענבים, הגיע זמן גאולתכםשריקה

למה למהה אבל למההה אני כותב את זה עכשיו !!!~משיח בן דוד

תופס מי שתופס ראשון!!שריקה

^החרדיות שעדין מדברות על העבר? (;משיח בן דוד

איזה עבר?שריקה

תופס זה בהווה.

אבל אני שומר נגיעהמשיח בן דוד

אתה מוציא את דברי מהקשרם!! מעצבן!שריקה

תופס= להצליח להשיג (כלומר מי מצליח לכתוב ראשון את התגובה המתבקשת)

(ההגדרה ממילוג, ההסבר שלי)

אני מקווה שאין לך פחד גבהיםמבקש אמונה

כי אתה אמור לעמוד על גג בית המקדש.. וזה די גבוה

אין לו, הקב"ה מצייד אותו בילד איןנפש חיה.

נפש תראי אני מתאמן על איך לשיר לכם ענווים ענוויםמשיח בן דוד

ועוד בהגייה אשכנזית ! שגם שריקה תבין

|משתעל| |מנסה להבין|שריקה

אמרתי פה פעם משהו לגבי העידה שלי??

לא יודע..כל החרדיות אשכנזיות לא?משיח בן דוד

האמת שכן. כולנו אשכנזיות, אבל לא סתם אשכנזיותשריקה

כולנו מליטא.

מוילנא.

כלומר הסבים והסבתות שלנו. (אנחנו גרות בבני ברק, ברח' רבי עקיבא 68, קומה 2).

הם גם נרצחו בשואה, ואז עלו לארץ בדרך נס.

לאבא שלנו קוראים אברהם יונה. (אומרים את זה אברום יוינה\avrom yoyne), אמא שלנו היא שושנה (shoshane).

וכולנו גדלנו במשפחות עם 12 ילדים.

לא פחות ולא יותר.

אה, ולכולנו אין צמות ולא קוראים לנו רבקהלה

אפילו אני הבנתי! יאללה תגיע כברנפש חיה.

לידיעתך אני עליתי על עצים גבוהים יותרמשיח בן דוד

למה את מוחה? הוא אמר שהוא מגיע!שריקה

גם אני לא הבנתי את זה..משיח בן דוד

פסדר, היא הפסיקה למחות כבר מזמן. מה נזכרת?שריקה

הייתי צריך תירוץ כדי לכתוב לך משיח בן דוד

אולי הוא חושד שאת רבק'לההדוכס מירוסלב

ברור שאני רבקהלה. אני חרדית.שריקה

לכן צריך לדבר בהתאם

הבטחתם שלום בביתנפש חיה.

לא הבנת אותומשיח בן דוד

הוא רוצה לראות מישהי שמצחקקת באוטובוס ולהתחיל איתה חושף שיניים

אחח..אני זוכר את ההיא..אבל היא היתה חילונית ..לא משנה היא היתה כזו ...מיוחדת..

אחמ..טוב אתם יכולים להמשיך את השיחה

אתה חזק בנוסטלגיה ;)הדוכס מירוסלב

לא,לא ילך ביניכם.עזיהו

אתה לא משדר לה שום עניין,אתה משדר לה שאתה רוצה אותה עוד בכלל לפני שהכרתם,למה שהיא תרצה אותך?

מנגנון המוח הנשי פועל כך:

''הוא רודף אחריך-תברחי.הוא בורח ממך-תרדפי''.כמובן שהמשפט מורכב והוא ממש לא פשוט-אתה לא יכול לדבר עם מישהי יום אחד ואז לשחק אותה כאילו אתה לא שם עליה ולצפות שהיא תרדוף אחריך-זה לא עובד ככה.זה יותר מורכב מזה.

וגם אם יהיה ביניכם משהו,בסופו של דבר היא כנראה תזלזל בך ותיפרדו ותמצא את עצמך פגוע רגשית.

אתה צריך להבין שעד שהגישה שלך לא תשתנה ''אני מסמן אותה כמטרה'' אתה תמיד תאמין שהבחורה היא הפרס ואתה צריך להשיג אותה,ברגע שאתה הופך את עצמך להיות הפרס...אתה פשוט לא תאמין למה שיקרה.

יודע מה?רוצה לראות משהו יפה?

לך לאיזו עיר,אפילו תישאר בעיר שלך ותחפש שם איזו מישהי שמוצאת חן בעיניך...תיגש אליה ותגיד לה ''היי,את נראית לי בחורה מעניינת''(תן לה להגיב משהו,אפילו הסמקה) ואז תגיד לה ''זה קצת מביך,אבל אני ממש ממהר אז אין לי זמן להכיר אותך,תרשמי לי את המספר שלך(תוציא את הפלאפון שלך מהכיס ותתן לבחורה לרשום את המספר) ונדבר יותר מאוחר''...רצוי שאז באמת תמהר,שלא יצא מצב ששיקרת לה...אתה בטח חושב שמה שיעבור לה בראש זה ''מי החתיכת אפס אידיוט הזה,שחושב שהוא יכול להתחיל איתי,ועוד בצורה הזאת?'' אבל זה לא מה שיעבור לה בראש...לך תנסה את זה...רוב הסיכויים שהיא סתם עוד בחורה פרימיטיבית שחיה את החיים בבינוניות.

אנלא מבינה למה אתה חושב שהאמת בכיס שלך.נפש חיה.

זאת לא תיאוריה שפיתחתי.זאת עובדה קיימת שמעמיקים בה.עזיהו

אז אתה יכול לפתוח מחצבהנפש חיה.

לא הבנתי...עזיהו

יעני מרוב לחפור על זה ולהעמיק בזה...:נפש חיה.

חחחחעזיהו

תהנה. תודיע כשאתה יוצק ליסודות אה?נפש חיה.

חח די להוציא את המדרש **ההלכתי** הזה מהקשרו!הדוכס מירוסלב

מצטער שבתורה יש גם אגדה...כי בשמחה תצאו.

ברור שגם אם זה לא הפשט -

פשוט שזה עומק כוונת חכמי הרזים ביחסי איש ואשה,

ואין לי כח להביא מקורות.

חח עד הדור שלנו לכל הדעות היה אסור ה"חיזור" החילוניהדוכס מירוסלב

ובדורנו רובו עדיין אסור, ומה שהותר הותר בדוחק.

שמעתי פה פעם בשם הרצי"ה שהוא אסר לבחורה להחזיק לבחור את הטלית משום קירוב, לאן הפלגנו אנו ועוד בתיאונים תורניים כביכול?

אז לא, אין פה דרש על הדרש...

צריך להזהר שלא להפוך את החיים שלנו ל"רום-קום", בטח שלא בשם התורה.

לא חושב שדברתי על חיזור חילוניכי בשמחה תצאו.

דברתי על להתנהל בפגישות בצורה תקינה.

לרוב, יש מספיק הזדמנויות להשפיע על העלמה,

ולגרום לה לרצות אותך.

זה טוב, חיובי ומצווה גדולה (או הכשר, לדעת הרא"ש).

ושמעתי פעם את הדבר הזה בשם הרצי"ה.

תבדוק מי היום מתלמידיו מורה כך.

שמעתי הרבה מהם, ואת זה לא שמעתי כהוראה מעשית,

אלא כסיפור ממנו לומדים שראוי להתרחק באירוסין.

גם הרב אבינר מביא את זה ביחס לשירות, כמדומני.

שוב, כמו שאמרתי מה שמתירים היום הוא בדוחק גדולהדוכס מירוסלב

אבל ברור לכל שאם הרצי"ה אמר ככה, וזאת לא עדות היסטורית, אז לא צריך להפליג לצד השני.

מי אמר שגבר רווק צריך להשפיע על בחורה רווקה?

בדייטים, ובטח שבשלבי הבירורים לפני, זה ממש לא שייך ונראה לי גם פתח לצרות.

מה היא דעת הרא"ש שציינת?

לא יודע כמה דוחקכי בשמחה תצאו.

הרב ליאור, ואחרים, מתירים לומר שלום.

אף אחד לא דיבר על פריצות,

ואף אחד לא התיר אף סעיף בשו"ע;

מקסימום מתחו קצת את עד שיראנה,

וחלקו על ההפלאה שאסר הסתכלות אחרי אירוסין.

יש לזה המון מקורות, גם בנ"ך וגם בגמרות.

יש מנהג ביהודה שנשמע לנו ממש מוזר, ועיין ירושלמי.

בסוף, המקור הכי טוב הוא הריטב"א בסוף קידושין,

(הגם שיש מי שלוקח אותו רחוק מדי...).

אדם צריך להתחתן ולקיים מצווה רבה,

שכל העולם נברא בשביל פריה ורביה,

ויש הכשרי מצווה, כמו קידושין והדרך אליהם.

לרמב"ם - קידושין הם מצווה, ולרא"ש (כתובות) - לא, אולי הכשר.

חשבתי שדיברת על הכשר בשידוכין, היה תמוה בעיני איך הרא"שהדוכס מירוסלב

יתיר משהו כזה בזמנו

גם אם יש ריטב"א (וצריך לפתוח שם), זה לא אומר שלהלכה נוהגים ככה.

ובוודאי שמה שנאסר לכל הדעות והיום הותר רק כי זה הצורך ואין ברירה אחרת, זה היתר דחוק.

מדובר על איסורי קירוב דעות שלחלק מהפוסקים הם דאורייתא ואביזרייהו דעריות. זה לא "מקסימום מתחו קצת". אין קשר בין איסור הראיה (שיש בו שיטות) לבין איסור קירוב (גם אם יש בו שיטות) אלה איסורים שונים

לכן הבדלתי ביניהםכי בשמחה תצאו.

עד שיראנה זה סיפור אחד,

ואביזרייהו זה סיפור אחר.

לא זלזלתי באף איסור,

ולא נרד להנהגות האישיות שלי בהליכה ברחוב או בפגישות.

כל מה שאני (ושכמותי) עושה הוא על פי שו"ע ופוסקים,

ועל פי מה שהרבנים שלי הורו לי, מן הסתם על פי גדולי ישראל.

היו דברים שחשבתי שאסורים, ות"ח אמרו לי שהם מותרים.

קלות ראש הוא מושג לא מוגדר, שרבים טועים בגללו.

זה מושג שקשור לאווירה ודיבור שגורמים לקירבה גופנית.

קירוב דעת - עוד מושג לא מוגדר, שלכאורה תלוי באותה ההגדרה.

לא להנות משום דבר שאסור להנות ממנו,

ולא לעשות שום דבר שאסור.

פשוט. ברור.

עם זאת, כן! להשקיע! להתמסר! לשמח אותה! בתוך הגבולות!

אני עסוק מכדי להיכנס לוויכוח הזה, מחילה.

אשריי שיש לי ת"ח שאפשר להתייעץ איתם,

והם לא מתירים את האסור ולא אוסרים את המותר

(ראה וידוייו של רב נסים גאון).

ישועות, צדיק

אתה הולך רחוק מאוד בהודעה שלךהדוכס מירוסלב

בסה"כ אמרתי שהחידוש שהוצאת מהמדרש ההלכתי הזה על דרך שטענת שהיא אגדתא, לא נכון לכל הפחות בעיניי

בול! אתה כותב ממש יפה.כמעין הנובע
עצם השאלה מעידה על השואל.נפש חיה.
יש לי ניסוח
אני לא מצליחה להעלות על הכתב.

תדע שהרשמת. באמת.
חובה, דבר נצרך! איוושה

כמובן שתנאי שלא משגעים, ועושים את זה בחן, בטעם ובמידה.

מעניין ממש מה שאתה אומרעומק
יצא לי לחשוב על זה המון בקטע שיש משהו מאוד בריא דווקא בהתנהלות הטבעית 'להשיג' את הצד השני...
ויוצא שיש הרבה משחקים ופוזות כשזה לא...
אמנם זה מייצר כאוס ותוהו ובוהו בערבוב, אבל יש בזה בריאות נפשית אני חושב שאני גם מרגיש שנשחקת קצת בכל הסיפור הזה...
היי דור, איך אתה מרגיש?מור ולבונה
משמח לראות תיוג ממך.. אני מניחה שמעניין אותך לדעת מה אני חושבת בנושא.
העניין הוא שכדי לקבל ממני חוות דעת משלמים לי כמה אלפים. (הין 2500-4500 תלוי בהיקף).
אז אני לא אכתוב את דעתי.
אתה יכול להפעיל את גלגלי המוח ולחשוב באופן עצמאי מה דעתך על כך.
בהצלחה

את מנש מתחשבת וזה יפה לפנים משורת הדין וזהנפש חיה.
וואו הרבה.דור =)
את בטח תורמת להרבה ארגונים של חזבתי"ם... (או להטבי"ם)
תאמת שהרצאותייך בנושא יותר יעניינו את @מבקש אמונה
את מוזמנת בעצמך להפעיל את המוח שלך ולהגיע למסקנהע מ
שאין במוח גלגלים! זו סתם קלישאה שכולם נופלים בה סתם כי אין להם כח לברר! פעם אחת תעשי ניתוח מוח ותראי!
החיזור הוא שונהקוד אבל פתוח
ומגיע אחרי שיש התאמה...
כלומר אחרי כמה דייטים, ומבינים שיכול להיות בסיס טוב.
ואז מתחילים לנסות לחזק את הרגש, וזה נעשה גם בחיזור.
להחמיא, לתת מתנות (כמובן מתכלות לפני האירוסין) וכו'....
מה זה נקרא מבחינתך לחזר?שריקה

ברור שחיזור זה דבר חשוב,

זה דבר שיכול לקדם קשר ולאפשר לו להתקיים.

אבל לכל דבר יש את הזמן והצורה המתאימים לו.

בשלב ראשון של הקשר

(אפרופו כל השרשורים בנושא)

החיזור יתבטא בזה שאתה משלם עליה (בנעימות, מכל הלב, כי חשוב לך להשקיע בקשר)

בזה שאתה דואג שיש לה איך לחזור הביתה, מלוה אותה לתחנה, מחכה איתה לאוטובוס. (כן, נכון, היא לא ילדה קטנה. זה לא הענין.)

רגיש במהלך הפגישה לצרכים שלה (היא צמאה, היא רעבה, קר לה במזגן, אין לה כח ללכת על העקבים אולי נשב.)

אלו דברים קטנים,

ואולי יש כאלה שיגידו שזה לא נקרא חיזור, אלא מידות. יכול להיות שהם צודקים.

אבל אם אתה רגיש לצרכים שלה באמת במהלך הפגישה, באמת מתוך אכפתיות *כלפיה* ולא מתוך בין אדם לחבירו סתמי- היא תרגיש את זה.

וגם- מילים טובות.

כמובן שבקטנה, וכל זמן כמה שמתאים לו.

אבל- נהנית? מותר להגיד את זה בסוף הפגישה, ולא לאפשר לה להבין שנהנית מכך שאתה מעונין להמשיך.

אולי אתה רגיל לחיזור מסוג שונה, וזה לא נראה לך חיזור,

אבל יכולה מניסיון אישי לומר- שהיו בחורים שעשו את מה שכתבתי, והיו שלא,

ובעיני זה היה הבדל מאד גדול.

גם אם לא הורדתי בחור על פרט כזה או אחר, היה לי הרבה יותר כיף להגיד כן לבחור שכן עשה את זה.

בהחלט התכוונתי למה שכתבת מבקש אמונה

עכשיו השאלה היא,

זה יהיה בסדר גם בפגישה ראשונה? בהנחה שאני יודע שהיא ממש מתאימה לי..

או נניח וראיתי מישהי, צנועה וחסודה, עושה מעשה טוב... לדעתי אחלה בחורה. 

אני מחליט לגשת לנסות לדבר איתה, להצחיק אותה,  ומשם זה כמובן ממשיך למה שאמרת...

זה יהיה בסדר? 

בפגישה ראשונה בהחלט אפשר- כמובן בטעם.שריקה

לגבי- לשלם, לשים לב אם היא צמאה, אם הולכים- שיש לה כח ובמקרה שהיא על עקבים שזה בסדר מבחינתה..,

אפשרי וגם מתבקש.

(אישית, זה ממש עושה לי את זה. כן, אם יצאתי עם בחור והזמנו שתיה, ולא הייתי צמאה מייד- וזה אכפת לו שאני לא שותה והוא מברר שאני לא מתביישת- שתי נקודות לו!)

לגבי מילים טובות-

במינון. אבל חשוב מאד!

היה בחור שהיה לנו דייט ראשון ממש ממש טוב, אז גם כשקמנו לצאת- הוא סיים את הפגישה ב'היה נחמד, נזוז?', וגם כשנפרדנו- הוא אמר שהיה לו נחמד.

וכן, זה כיף, וזה עושה חשק להמשיך. את אומרת כן בכיף, ולא רק כדי לתת צ'אנס.

לעומת בחור אחר שנפרד בצורה מאד סתמית, ולמחרת כשלא רציתי להמשיך הוא שלח לי מסר (אנחנו דרך שדכן..) שהוא מאד נהנה אז אולי בכל זאת אני מוכנה לצאת שוב, ויש דברים שלא רואים פעם ראשונה וכו'. וזה עיצבן אותי נורא- נהנית עד כדי לשאול בחורה אחרי דייט אחד אם אולי בכל זאת, ולא היית מסוגל להגיד אף מילה טובה? עד אותו רגע לא דמיינתי שהוא נהנה בכלל. (טוב, כי אני לא נהניתי בכלל)

נהנית? תגיד! הבחורה לא תנחש את זה.

אז זה דייט ראשון, ואין צורך להפריז.. אבל קצת, בטוב טעם (ובלי להלחיץ את הבחורה ב'וואו פגשתי היות את משאת חלומותי')- יעשה לקשר רק דברים טובים!!

לגבי הסיטואציה השניה-

אתה מתכוון לגבי מישהי שראית ברחוב?

אישית אני פחות בענין.. אז לא ממש יכולה לחוות דיעה

אבל בגדול,

תמשיך עם החיזורים. (בלי להיות דביקי)

וכן, זה מה שה' רוצה ממך.

כי זו הדרך להשיג לב של אישה, וזה מה שנדרש ממך עכשיו. להשיג אחד כזה.

^^^ מסכים לגמרימתן תורה
תודה רבה עזרת מאד מבקש אמונה

כתבת יפה!כמעין הנובע
יש הרבה דברים שגורמים לבחורה להרגיש שאתה חושב עליהרחפת..
לא בקטע של צומי ודביקיות אלא באמת יחס מכבד ומעניק, לא מוגזם. דברים שעושים לה טוב על הלב ובאמת גורמים לה להרגיש בך ביטחון. בזה שאתה רוצה את קירבתה. שהיא יכולה לפתח אליך רגש כמו שאתה רוצה.

שריקה כתבה הרבה דברים יפים, אתן לזה דוגמאות נוספות, יותר למהלך הקשר:
לשאול בעקביות וברגישות איך עבר עליה היום.
לשלוח בוקר טוב.
לומר דבר תורה שידבר אליה.
לרצות להקל עליה בכל מיני דברים - לבוא לקראתה במיקום הפגישה למשל.
לזכור דברים שהיא אוהבת.
שוקולד מיוחד להביא לפגישה.
לקטוף פרח
לדעת מה הלו''ז שלה, מבחן/ אירוע חשוב שהיה לה. להראות התעניינות.
יש עוד מלא דברים!
ולפגישה ראשונה - הכי פשוט להצחיק אותה! אתה בטוח אלוף בזה!
זה מכובד וזה יוצר קשר רגשי. אל תחשוש
תודה רבה מבקש אמונה

שפכת לי הרבה אור בנושא

כמעין הנובע
מה שלומך, רחפת?
בשביל משיח אני אחזור על זה.. מכת חושך!!רחפת..
@משיח בן דוד

נרות וזה.. אווירה מאד רומנטית..

מה שלומך ***??
רומנטי זה טוב! כמעין הנובע
ב"ה! שנזכה לראות שהצום שצמנו בעז"ה הועיל!
אמן! צדקת שאת!רחפת..
באמת מוזר המעבר הזה.. שתשעה באב הבא כבר יהפך ליום טוב!
לגמרי מוזר.. אבל י' באב הוא מעין מעברכמעין הנובע
אמן!
יאללה קיץ ואוטוטו נגמרים 3 השבועות. כבר מראה קצת על סימן טוב
תלמדו מגוגל איך לחזרשומו שמים
תוך כדי שאני קורא בעניין את 177 התגובות פה ומחכה שיגמר הצום ומנסה להבין מי הטרול בשרשור הזה, פתאום גוגל שולחים לי הודעת חיזור מרגשת
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
לא, מעץ הדעת טוב ורעadvfb
"מסטרא דעץ הדעת טוב ורע דקשיר לון ביצר הטוב למהויחסדי הים
עזר בהדייהו".
..advfbאחרונה
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוט
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

יפה טוב לדעתהפי
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
אוחזיויקאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי היםאחרונה
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
בול הפוךלאצעיר

לבנים חופרים שמראה זה לא הכל ושיפסיקו להיות שטחיים.

על בנות פתאום אומרים "מה אתה רוצה? חשוב לאשה שבעלה יראה טוב". 

הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

אולי יעניין אותך