סיני - גם חלק מהארץ המובטחת!אנונימי (פותח)

אשריכם!קטיף שנית
רק שאלה-מתכוונים בעז"ה, לעשות משהו מעבר להגיש את התמונות לציבור, או שזה יהיה משהו קטנוני כמו מוזיאון גוש קטיף?
מה בדיוק 'קטנוני' במוזיאון גוש קטיף?השם הוא המלך!
מתבכיינים על זה שפינו את הגוש.קטיף שנית
ולא עושים אם זה כלום.
בכלל מוזיאון- זה מונח של הנצחה של משהו שהיה ואיננו עוד,
לכן זה שקראו לזה מוזיאון, ולא גלריית תמונות לדוגמא-זה מעיד על הראש שלהם-שהיה ונגמר
הם דוקא פועלים גם בכיוון של חזרה לגושהשם הוא המלך!
עצומה, פרסומות ועוד, המוזיאון הוא זמני עד לחזרה בעז"ה.
המוזיאון?? לא שמעתי.קטיף שנית
אם כן אני חוזר בי ומתנצל,
וממליץ להם לשנות שם ל"גלריית חוזרים לגוש"
מי שמפעיל את המוזיאון - תנועת 'ארץ ישראל שלנו'השם הוא המלך!
ועדיין, במוזיאון יש צד  גלותי.רכס רמת מגרון
בע"ה

לא רק במוזיאון גוש קטיף, גם ביד ושם ובכל מוזיאון שבא להדגיש חורבן שהיה לעם.
הדגשת השבר הזו, היא בניין מעוות. הפניית הכוחות לתיעוד שהיה ואיננו, הוא ניתוב לא נכון. היו יהודים בגוש קטיף, ועוד יהיו. אבל לא רק שם, גם לכל המרחב שבין הים הגדול לנהר פרת אנחנו נשוב.

מה המטרה של המוזיאון הזה? רחמים עצמיים? ניסיון לעודד אנשים לעשייה מתוך השבר? אם כך- זהו בניין לא נכון של עשייה, ז"א: הבסיס שלנו בבניין הוא לא התנגדות למשהו, אלא הוא בא מתוך חיוב. אנחנו בונים את ארץ ישראל כדי לבנות את ארץ ישראל. לא כדי להסיר את השפלות יההודית, לא כדי שיהיו הרבה יהודים בארץ, לא כדי להשיג את הברכה הומבטחת ע"י זה ואפילו לא כדי לגבור על הגויים. אנחו בונים, כי כך נכון. ממילא- הכל ינבע, אבל זה לא המניע.

אדם שמה שמניע אותו הוא מניעת חורבן נוסף, או רצון לשקם חורבן שהיה- בניינו לא יציב, ויותר מכך- הוא מצומצם וממוקד, ויתקשה לתפוס את המטרה הרחבה והכללית יותר.

ברור לי שהמוזיאון הזה נבנה מתוך  כוונה טובה, אבל אם למקום כזה הכוחות מנותבים- לא נכון יהיה להיות שותפים. אנחנו ממשיכים לעלות ולבנות, כאב בגוש- אבל לא נשאב לתגובה למציאות הזו, נמשיך ליצור, להתחדש ולהתרחב ובע"ה בעת הנכונה- עוד נשוב לגוש בתוך מכלול השיבה.

בציפיית הישועה.
אבל,תירא-אל

תיראי את יד ושם.

הוא ממש לא משדר איזה שהוא ניסיון לשקם מחדש את החורבן שהיה שם, ולא ממש תומך בשתילת גן ורדים במקום שהיו תאי גזים. בכלל לא. קיימת משמעות גם בתיעוד, גם בלי למידה מהעבר לחיים העתידיים. ביד ושם, ניתן כבוד לנספים, מתועדים החיים ובעיקר המוות שלהם, כמעין גלעד.

גם אני התקשיתי לקבל את זה, את הלזכור-כדי-לזכור. אבל כן, יש משמעות גם לזה. באותה מידה שאדם פרטי ינצור תמיד השקעה של רגש, ישאיר בתוכו משקע שיפרה אותו, כך גם תיעוד כזה. כלומר, זה לא שהמשקע הופך לבניין, ממש לא. אלא, ההבנה שהפער הזה קיים וצורב, אבל לא כמנוף אלא כמקור מזין.

וציל, זה גלותי. בעבר שלנו קיים גם פרק די ארוך שקרואים לו גלות.

יש חשיבות לתיעוד הגירוש מגוש קטיף. לא תיעוד כהקפאה, לא תיעוד כמנוף, אלא תיעוד כמשקע, כצלקת.

חודש טוב.

רכס ותיראאל,שתדעו שזה ממש עונג לקרוא את המחשבותאוהלי

המעמיקות שלכן.

איפה לומדים לחשוב ככה?

ורחלקה-כן,אני יודעת שזה ניצלו"ש.

ובכל זאת,רכס רמת מגרון
בע"ה

כשהיסוד הלאומי שלנו הוא החורבן- אין לנו ממה להשתקם.

כל אדם שלישי, ואפילו דתי, יחבר את השואה בהכרח עם קום המדינה. ויאמרו דברים מוזרים כמו 'בזכות השואה הקמנו מדינה'. כשהיסוד הוא 'איזה מסכנים אנחנו, תרחמו עלינו ותנו להתקיים בלי שתהרגו אותנו כל היום'- גם הרף שאליו נהיה מסוגלים להגיע הוא מצומצם.

די. למה תמיד אנחנו צריכים להיות הלא-מוצלחים והמסכנים?

יד ושם תומכים בשיקום האומה, ומוזיאון גוש"ק תומכים בשיקום גוש"ק. בשניהם צריך לבחון מה הבסיס. בהצבת הגוש כמעין שאיפה מרחוקת שאבדה, להדגיש את השבר של חסרונה, ולערוך לה אזכרות והספדים- מרחיקה אותנו מהייעוד, ושואבת מאיתנו כוחות מיותרים.

בעצם הקמת מוזיאון לזכר, מתרחקים מהשיבה ומרחיקים אותנו מאיתנו. צריך לזכור, אבל מתוך רצון לבנות. לא די להשאר ברמת הזיכרון.

בציפיית הישועה.
מסכימה עם 2 המשפטים האחרונים.רחלקה

צריך לזכור, אבל מתוך רצון [ושאיפה] לבנות. לא די להשאר ברמת הזיכרון.

ואני מדגישה את חשיבות רמת הזיכרון.
כי אם לא נזכור, איך נתקדם?
החיים[כיחידים-ות וכאומה]  שלנו בנויים כתהליך ארוך. וככל תהליך, הם בנויים נדבך ע"ג נדבך.
חייבים להיות מודעים לכל שלב, לנתח אותי שיכלית ואמונית, להסיק מסקנות ולשפר את העתיד בע"ה.

הזיכרון הוא שלב מאוד בסיסי ויסודי בתהליך הנ"ל.
מתוך הזיכרון מגיעים לכל השאר. [לענ"ד- מקביל לשלב "הכרת החטא", מדברי הרמב"ם.]

זו^^^ דעתי.

מקוה שהייתי ברורה. [הגיוני מאוד שלא... ]

אם כבר מדברים על יד ושם...רחלקה

[ניצלו"ש קטן]

יש גם  מוזיאון (??) בקיבוץ מורדי הגטאות (בצפון הארץ, בין חיפה לעכו).
מומלץ מאוד.
בנים- לא בשבילכם. בנות- בקשו מדריכה דתית.

>> לאנשי פורום 'ארץ  מולדת' <<צחקן

בעז"ה.

קודם  כל - בזכירה סוד הגאולה. כלומר, מ י שלא וזכר מאין הוא בא- מה עבר עליו  - אינו  יכול לדעת מה הוא  יעשה בעתיד.

סיני, משום מה, נשכחו מהתודעה  - ולכן אף אחד לא זוכר בכלל לחזור לשם. לא מעיז לעלות את קצה השאיפה.

וזה, לענ"ד, המטרה של ההם. הם לא מקימים משהו מת כמוזיאון   אלא -  "מכון עמיחי  הוקם במטרה לרכז את כל החומר הקיים בנושא ולהגיש אותו לציבור ע"י אתר אינטרנט". אחרי שיהיה אתר אינטרננט- עם מידע וכוו', אני חושב שאנשים יזכרו שזה שלנו, ובעז"ה בביאת גואל צדק/מלחמה הקרובה עם מצרים (ולפי נתונים מסויים זה די קרוב...), אז נוכל בעזהי"ת להגיד - אנחנו כאן, וזה שלנו לעולם ועד! והמצרים שיסתפקו במה שמעבר לאל עריש [לפי חלק או רוב הדעות -לא ארץ ישראל] בתמורה לנפט.

זהו, לכן הצטרפתי  ליוזמת החתימות - ואני משתדל להזכיר את ימית/ פריאל/ חצר אדר/ סופה/ שלהבת/ שדות/ עצמונה וכו'  בכל הודעה שלי....

יש את הספר 1984 בעברית?אמא אדמה

לפני כשבועיים התחלתי לקרוא את 1984 באנגלית. הבעי'ה היא שרמת השפה גבוהה מדי בשבילי ומייגעת... נראה לי שאראה קודם את הסרט.

בכל אופן, אנשים יקרים,תשלחו חומר זה יעזור לנו מאודאנונימי (פותח)

אנחנו רוצים להקים אתר איכותי לטובת הציבור. חשוב לנו מאוד לעלות את הנושא הזה למודעות.

אנשים בעם ישראל לא מודעים לנזקים שנוצרו כתוצאה מהגירוש בימית. "השלום" עם מצרים מתבטא בכך שלא היתה לנו מלחמה עם מצרים כבר 20 שנים+ . אבל מצד שני הם פוגעים בנו בדרכים עקיפות (הברחות נשק וכו').

אי לכך ובהתאם לזאת אתם מוזמנים לתרום את חלקכם בעניין.

ישר כוח לעוסקים במלאכה.

אשריך צחקן!!קטיף שנית
מסכים עם כל מילה שאמרת, רק ששאלתי אם הולכים גם להתקדם עם זה הלאה, או להישאר עם זה באתר אינטרנט/מוזיאון/גלריה???
מתוך העבר נגיע אל עתיד.רחלקה

וכמו שצחקן ציטט - "בזכירה-סוד הגאולה".

וד"ל.

יפה הציטוט מאודי דוידי.תירא-אל
תודה מותק.רחלקה

[או ששוב דיברת אליי בציניות ולא הבנתי?]

איזה יוזמה מגניבה!!אנונימי (פותח)
אמא שלי הייתה פעילה בתנועה לעצירת הנסיגה.. אם זה עוזר תפנו אלי...
אם אין חומר - אז רק שנגיע לכדי ראיונות עם מי שהיהצחקן

בעז"ה,

שם, אז נפנה אליכם.

לענ"ד יש כבר אתר ומוזיאון כזה במושב דקל...אנונימי (פותח)
אכן, אנחנו עובדים עמם בשת"פ.צחקןאחרונה

בעז"ה.

בנט אין משו משמעותי.

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה