בנות, אשמח לשמוע דעתכן..מצייאת חחן
אני בקשר מתקדם עם בחור מקסים .טוב ונעים ביחד. אני יודעת שהוא חושב קדימה, הוא אמר לי..
העניין הוא שהוא מהטיפוסים המרשימים האלה שלא חסר להם הצעות על ימין ועל שמאל, הוא ראה ונפגש הרבה, הרבה רוצות אותו.
הבעיה?
אני יודעת שהוא לא חושב שאני נראית מעלפת חיצונית בעיניו (הגזמתי, נו), הוא אמר לי שבעיניו בת יפה מדי זה חיסרון והואא מעדיף מישי שתמצא חן בעיניו באופן בסיסי וזהו,ואני כזאת מסתבר..
וקשה לי..
לא חשבתי שאני מעלפת חיצונית אפעם
אבל לשמוע את זה מהבחור שאני יוצאת איתו זה לא ממש כיף..
כאילו, זה כיף לדעת שהוא בחור עמוק שמחפש מעבר לחיצוניות מידות , יראת שמים, צניעות וכו' - והוא מחמיא מאוד בעניינים הללו..
קיצור,
מה אני רוצה?
למה אני כזאת מבואסת?
בבקשה סדרו לי את המחשבות והרגשות...
כי זה קצת מעליב. זה למה.איוושה

מבינה אותך מאוד. לבחור המקסים שלך הייתה פליטת פה

גם אם ככה הוא מרגיש - לא מתאים להגיד את זה.

קצת הרבה חסר טאקט להגיד את זהחלאסכבר
גם אם הוא חושב..
חוסר רגישות.
לפתוח איתו את הנושא.. ולשאוך אותו מה את בעיניו
לדעתיבסדר גמור
תשימי את האגו בצד ותמשיכי זוגיות עם בחיר ליבך.
נכון זה לא הכי מרנין לשמוע, במיוחד לבנות שבדרכ המראה החיצוני שלהן חשוב להן.
אל תתני ליצר הרע להרוס לך את החלום ולהרחיק אותך ממה שאת יכולה להשיג.
יש לך בן זוג שאוהב (?) אותך בגלל מי שאת.. איך זאת סיבה לבעיה?
גם ככה עם הזמן אנשים משתנים.. אז למה להתמקד בטפל?

(אני לא מתייחס בכלל האם זה נכון להגיד את זה או לא כי הוא כבר אמר אז מה זה משנה? אלא אם את חושדת שיש אי הבנה ביניכם)
אני ממש לא חושבת שזה קשור לאגו,איוושה

זה לא עניין טפל ולא קטנוני מצידה להתייחס לזה.

לא חושבת שצריך לעשות הר מעכבר,לא צריך לפרק כלום ושום אסון לא קרה - אבל אני בהחלט מבינה למה היא נפגעה.

ייתכן מאוד שדווקא ההתעלמות מהעניין הזה, היא זו שתעצים אותו,

לכן אני לא בטוחה שהעצה שלך מאוד מועילה.

את רוצה להגיד ליבסדר גמור
(טיפה דרמה הוליוודית להדגיש)

שאחרי שנה נישואין בע"ה כשהוא יחזיק אותה, יסתכל לה בעיניים ויגיד לה שהוא אוהב אותה - היא תזכור בכלל?

או שלא הבנו אחת את השני
לא. אני רוצה להגיד שלא חכם לטאטא רגשות שלילייםאיוושה

מתחת לשטיח.

ברגשות כאלה צריך לטפל, אחרת זה מתעצם ובסוף מתפוצץ.

חחחסוסה אדומה
וזה יותר מצחיק שגבר אומר את זה...
וואומי עדן

איזה חשיבה מוזרה..ועוד יותר מוזר שטרח להגיד לך את זהחושב

אני מבינה אותך שזה צובט לך בלב...השאלה היא האם מפריע לך מה שהוא חושב?( שלא מחפש בת מאד יפה) או שלא מפריע לך הגישה הזו אלא רק הפריע לך שאמר לך ישירות ופגע בך?

הוא טוען שהניסיון שלו, ויש לו ניסיון.., לימדמצייאת חחן
אותו שיופי מתקשר תמיד לגאווה והוא שונא גאווה. כל ה'פות מדי' שהכיר בכל מיני צורות היו גאוותניות ביחס לאחרים, גאווה גם ביחס לעולם המידות והצניעות, צנחעות בנפש ובלבוש.
טובמי עדן
לא יודעת מה הכוונה אצלו " יפות מידי.." יופי זה דבר אינדוידואלי. האם החשיבה הזו מפריעה לך?
אמרתי לומצייאת חחן
שאני חושבת שהוא טועה ואני לא מסכימה איתו בכלל ושיש בנות יפהפיות שהן גם טובות וצדיקות וכו
אבל הוא כמו קיר- מבחינתו הוא ראה מספיק ויודע בדיוק על מה הוא מדבר..
יש לו את צורת החשיבה של @בך לי קר
אובסדר גמור
שהוא גאוותן בעצמו ולא מוכן להקשיב.

והמידה הבעייתית לו בעצמו היא זו שהוא מוצא במדוייטות.
אני מאוד מבין אותו.בך לי קר
הוא לא רוצה לומר לך שאין בנות יפות וצדיק וענוותניות. הוא אומר שעם מי שהוא נפגש, וכנראה הוא נפגש עם הרבה כאלו(/מעט אבל השאירו לו רושם) הן גאותניות.

שוב, תמחקי את המשפט הזה מרשימת הביקורות. תוסיפי אותו לרשימת הפרגונים. אני ממש חושב שלזה הוא מתכוון.
כמה דברים הוא כבר עבר בחיים שהוא כל כך בטוח בעצמו?...איוושה

באופן אירוני, נודפת מהדברים שלו ארומה של שחצנות חחחח

אולי חוסר ההקשבה או הפתיחות לדעה שלך הוא שמפריע לך?

הבנתימי עדן
איך שאני רואה את זה, זה שאם החשיבה הזו שלו מציקה לך כי את בחורה שאוהבת להתיפות ותירצי שבעלך ישים לב לזה אז הייתי מדברת איתו על זה ואכן שוקלת את המשך הקשר.. אם ידעת שהוא כזה ולא הפריע לך אלא רק העליב כשאמר את זה ישירות אלייך אז אני חושבת שהייתי מבליגה וממשיכה..הוא גבר והוא לא חשב על ההשלכה של מה שהוא אמר על בחורה..
בהצלחה
האמת? הייתי נעלבת. למעשה, זו נשמעת לי עילה לפסול אותו...הייזל
אבל הייתי מנסה לברר אתו קודם למה בדיוק הוא התכוון.
לא חושבת שכדאי להשתיק בתוכך את התחושות האלו. זכותך להיות מעלפת בעיני האיש שלך.

ואחרי שהגבתי מהבטן, הא לך תגובה מהראש:
את שווה ומעולה ויפהפייה. כיף לו שהוא זוכה להיפגש אתך. מי אמר שזה טוב להיות טיפוס מרשים שנפגש הרבה? להיפך, זה אומר גם כל מיני התמודדויות בדרך.
אולי הבעיה הראשית כאן היא שאת לא בטוחה שהוא עושה כאן את עסקת חייו בזה שהוא אתך. ובכן: הוא עושה את עסקת חייו! כי הוא אתך! את כזו תותחית! ומקסימה! ומרשימה ביותר! ויפהפייה הכי בעולם!
תאמיני בזה, ותראי שהעולם מגיב בהתאם.
והלוואי שתאמיני בזה, ותראי שגם הוא מגיב בהתאם...
איזו מהממת את. וחכמהמצייאת חחן
יטבתה
זה הכל עניין של מה אנחנו משדרים לסביבה מאיך שאנחנו תופסים את עצמנו
ונגיד תאורתיתבסדר גמור
עלמה *אחרת* מודעת לעובדה שבעיני רבים היא לא העיפרון הכי יפה בחנות. עדין היא צריכה לעצום עיניים ולחשוב את זה?
בנות ישראל נאות הןהייזל
אלא שהעניות מנוולתן.
עניות בדעת, אם אתה שואל אותי.
ללא קשר ישיר לענין, היה מישהו שדרש,ד.

[ולאו דווקא על בנות]

"אלא שהאניות מנוולתן"... ה"אני- אני", הגאוה הנפרזת....

את רומזת לה לפסול מהבטן?פולאריס
ומהראש את מהללת?
זה פשוט ! כי את רוצה להיות הכי יפה בעיניו לפחות..הפי
ואם הוא לא חושב את זה .. ובמיוחד אומר לך את זה
זה לא כיף..
זהו זה קצת פרדוקס..מי עדן

כי היא כן יפה בעיניו, אבל הוא לא מחפש נשים יפות

לא יודעת אין לי כוח נושא דביליהפי
נשמע שזה שהוא מרשים מידי והרבה רוצות אותוסוסה אדומה
גם זה חלק ממה שמדאיג אותך, אחרת לא היית מציינת את זה, הבנתי נכון?

יש לי שאלה לא קשורה, יכול להיות שהעובדה הזאת עצמה (שהוא מרשים ורוצות אותו וכו') מרשימה אותך?

א. לא ברור אם זה שאת לא מעלפת בעיניו זו ספקולציה שלך, או שהוא אמר לך את זה ככה במילים שלו. וזה משנה...
ב. ואולי יעזור לך לדעת למה בחורה יפה מידי זה חיסרון בעיניו. גם זה משנה...
ג. מובן מאוד למה זה פוגע בך, תרגישי בנוח. אישה רוצה להרגיש יפה בעיניי בעלה. מלבד זה שזה צורך שנולדים איתו, זה גם משרה איזושהי תחושת ביטחון במה שלא יתקשה מידי בענייני פזילות למינהן שישפיעו ביחס בינו לבינה...

דווקא האנשים האלה הכי לא נשמעים מרשימים חיצוניתמגיבה חדפ
כאלה שלא כל כך מודעים לעצמם ולבקשות שלהם.
האמת היא שזה לא מפריע לי,מצייאת חחן
זה לא כ"כ מעניין אותי מצד עצמו אלא שזה גורם לי לתהות יותר לגביו כי בד"כ בחורים וגם הצדיקים ביותר רודפים מאוד אחרי חיצוניות. (ואני, יש לי יופי ממוצע כזה, לא מסנוורת ..)וכשזה לא המקרה זה מעלה סימן שאלה אצלי של-
מה קורה פה? האם מה שהוא אומר לי זה כל מה שיש לו בראש?
וכן, יש בזה צד שגורם לי להעריך אותו, שוב, כי זה לא כ"כ מצוי , לפי מה שאני מכירה ויודעת.
לגבי פזילות וכאלה,
אני כן מרגישה שהוא מכבד אותי מאוד והוא אמר את זה בצורה די מפורשת נוסף לכך שעל בת מרגישה טוב מאוד מתי היא נראית טוב מאוד בעיני הצד השני ומתי קצת פחות. נדמה לי.. ושוב צייניתי למעלה שיופי בעיניו מתקשר לגאוותנות וגאוותנות היא הבסיס לכל המידות הרעות בעיניו , הוא מחפש צניעות ומידות, ככה הוא אמר ואני גם מאמינה לו.

תודה לך ולכל מי שהגיב.!
שטות להגיד את זה בפירוש, אבל מזדהה מאוד.לך דומיה תהילה

לפעמים יופי מסנוור, ולא נעים כשהוא נוכח יותר מדי.

מקווה שהמטאפורה מובנת, כי לא מצליח לשים את האצבע על הנקודה.

אבל אם כיוונתי לדעתו, אני חושב שאפשר לנסח זאת מחדש:

שאת מוצאת חן בעיניו, ושזה יופי אחר ממה שאנשים נוטים להעריך.

לא יופי נוצץ/ הוליוודי/ אחר, אלא פשוט ולא מוחצן כל כך.

קשה לדבר על יופי במושגים של "יותר" ו"פחות".

לא חושב שזו סיבה לפסול (אא"כ לך זה מאוד מפריע).

קראתי את התגובותעומק
סתם בתור בן...
אני מסכים עם מה ש @איוושה ו @הפי אמרו...
אבל גם מה ש @לך דומיה תהילה אמרה זה מאוד אמיתי, כי בסוף זה באמת מה שיפה בעיניו...
וממה שתיארת על הבחור זה דוקא נשמע שזה הוא...
אבל,באמת לא אומרים את זה, כי ברגע שאומרים את זה זה לא נשמע טוב... 😥
וואו סליחה.עומק
קח את זה כמחמאה, שהכתיבה שלך משדרת עדינות ונעימות.
חחחח מי אמר שזאת מחמאה? הדוכס מירוסלב

בעיני דוקא כן 😎עומק
ואל תסכסך בבקשה 👊😤
חחחח סגורהדוכס מירוסלב

ליקוק

יש לי ניחוש:הולם במיוחד
הבחור הנהדר שלך מאס קצת בהסתכלות הטפשית והרדודה הזאת, שכולם חושבים אותו דבר

שלפיה הוא רווק מבוקש- כי הוא עונה על ההגדרה.
ויש בחורות יפות שכולם מסכימים שהן יפות- כי הן עונות על ההגדרה.

אז לך יש יופי מיוחד ושונה שמוצא חן בעיניו, כי הוא אוהב את זה שאת לא ''בת יפה'' על פי הגדרה. ואם הוא ככה נקשר אלייך כנראה הוא מרגיש שגם את- לא מתחברת אליו כי הוא ''טיפוס מרשים'' על פי הגדרה. אלא אוהבת את התכונות המיוחדות שלו, מה שרואים כשמתעמקים ומסתכלים קצת מעבר.

ייתכן שאני צודקת?
תודה על הניסוח.אורח כלשהו

אהבתי! מתחברת..זוהרת בטורקיז

אני חושבדוד מלך ישראל
שאני מאוד מבין את הקושי שלך לקבל את הרגש הזה.. כי אישה משקיעה ביופי שלה.. במידה זו או אחרת.. כדי להרגיש נשית או לבטא את הנשיות שלה, ובמיוחד מול הגבר שלה.. אז כגבר.. שהדבר הכי חשוב.. זה להרגיש גבר.. וכדי להרגיש גבר צריך לעמוד ליד אישה שהיא נשאית.. (בעניך) ואם אתה לא רואה את האישה שלך כדבר הכי יפה בעולם (כן, בקטע חיצוני) כלומר פגעת הצד הנשיותי שלה.. כי זה הצורך אולי הכי גדול שלה, פשוט להיות אישה, וחשוב לה הצד החיצוני, (אפשר להגיד, הכי חשוב החיצוניות, אבל זה רק יפה להגיד ללא אחריות.. אבל כקשר של חיים צריך להיות נורמלי.. וגישה כזאת לא תחזיק מעמד) אז אתה לא תרגיש גבר שאתה איזה כי היא לא נשית בשבילך אז ק"ו שיהיה לו מאוד קשה להעריך ולכבד אותה.. כי.. הוא עושה לה טובה.. הוא סובל בשבילה, הוא מרחם עליה.. אז הוא איתה.. אבל זה לא יחזיק מעמד.. כי שוב.. הצורך הכי חשוב שהוא צריך, אין לו.. זה הדדי.. אם הוא לא גבר אז גם היא לא אישה, ואם היא לא רואה אותו כגבר אז גם היא לא אישה.. אולי זה פילוסופי.. אבל אני יודע מה אני אומר!
בעיניו לא בכך מתבטאת מעלתה. נראה די פשוט.ד.

לא קראתי את התגובותשומו שמים
יש כמה פרמטרים שהשילוב של כולם נחשב בעולם יפה מאוד. זה במבט חטוף.
את לא צריכה אותו בשביל לדעת אם יש לך את זה או לא. זה מאוד טכני. וכן, סוג שיער וצבע עיינים יכול להיות נתון מתסכל.
זה מה שהוא מתכוון "מעלפת חיצונית".

בניואנסים של מראה אין בכלל דברים שנחשבים יפים או מכוערים! הכל תלוי במציאת חן. מציאת חן זה דבר סופר סוביקטיבי שתלוי באופי בהתנהגות ובסגנון. אם את מוצאת חן בעייניו בסיטואציות מסויימות הוא יוכל להגיד לך בביטחון שאת לדעתו הכי
יפה מכולם וכל יופי אחר שיש לא מתקרב למושלמות שלך.

אה זאת שאלה לבנות, קבלי ביטול...
מתנצלת.. לא ממש הבנתי על מה את מבקשת דעה.מור ולבונה
נעלבת ממנו וזה הכי לגיטימי בעולם.

לפעמים זה קורה כי הוא באמת אומר משהו לא במקום
(במודע או שלא במודע), ולעיתים זה קורה כי אנחנו כבנות נותנות פרשנות ומשליכות מנותנים שהמוח שלנו זוכר.

בדייט שלישי הוא אמר לי שבעיניו בת יפה מדי זה חיסרון [בנים יתחילו איתה.. זה מהווה איום.. וכו' וכו']
והוא מעדיף מישהי שתמצא חן בעיניו באופן בסיסי.
אז אם אנחנו בדייט 12 והוא עדיין איתי אני כנראה יפה רק באופן בסיסי (60% כזה.. ) ולא מהממת.

מה את רוצה?
את כנראה רוצה שהוא יחשבו שאת בחורה יפה
(אגלה לך סוד.. בחור לא ישאר עם מישהי שהוא לא אוהב את המראה שלה.גם אם הוא בחור עמוק.
יתכן שהמנעד יופי שלו פשוט יהיה רחב יותר והוא לא יחפש לו את הטופ מודל הבאה.
אז כנראה הבחור שלך חושב שאת מהממת עבורו כי הוא רואה את העתיד שלכם ביחד.
אולי בדייט ראשון - שני היופי שלך היה בסיסי, וכעת בהתחשב כל הנתונים של המידות, הצורת חשיבה שלך, החן של האישיות שלך ועוד... את הרבה מעבר ליופי הבסיסי.
תכל'ס גם בנות לא יתחתנו עם בחור שהן לא מתחברות לחיצוניות שלו.)

למה יתכן שאת מבואסת?
אולי כי האמירה שלו גרמה לך לתהות אם הוא חושב שאת בחורה יפה.

פתרון: מדברים.
אני לא מבינה בענייני הלכות אז אם זה מהותי לך תדברי עם מישהי שיודעת ומבינה, האם אפשרי להעלות את נושא החיצוניות כנושא שיחה.
אני אישית הייתי משתפת את הבחור בתחושות שלי אם הייתי במצב כזה.
אני לא רוצה להלחיץ, רק להזהירלהיות אישה
תקחי בחשבון ש:
א. אין לך מושג בנוגע לעוצמת היצר הגברי.
ב. הרבה בנות רוצות אותו.
ג. את לא מעלפת בעיניו, שאני באופן אישי לא הבנתי עדיין מה זה אומר.

רק על עצמי לספר ידעתי.
אני לא מעלפת, אני רק נראת טוב, ונתקלתי בלא מעט נשואים דתיים ותורניים שפלרטטו איתי, ובמקרים גרועים יותר, אפילו יותר מזה! אני יודעת בוודאות שאם רק הייתי רוצה, זה היה נגמר הרבה מעבר לפלרטוט, ומזל שהרצון שלי נמצא במקום אחר, וגם זה לא תמיד קל.
הבעיה היא שלא כל הבנות לא רוצות, ולא כל הבנות לא מעלפות.

בחור עם יראת שמיים ומידות אלו הדברים החשובים ביותר, אבל שאף בחור לא ישלה את עצמו ויחשוב שהוא לא רוצה אחת שהיא מעלפת בעיניו. לוותר על הצורך הזה זה עוול כלפי עצמך וכלפיי בת הזוג שלך.

אל תתני לעצמך לחיות עם גבר שלא חושב שאת יפה מאוד בעיניו, לכל יופי יש כתובת, אל תבזבזי אותו על מי שלא מעריך אותו.

אבל השאלה היא מה ההגדרה של "מעלפת" מבחינתו.
אם הכוונה היא יופי שכולם מסכימים לגביו, והוא חושב שהיופי שלך מיוחד בשביל להכניס אותו לשטנץ הזה, והוא מאוד אוהב ומתחבר אליו, בסדר.
אבל אם את לא יפה בעיניו, ברמה שלפחות כרגע לא מונעת ממנו מלהסתכל על אחרות, הייתי מאחלת לעצמי חיים טובים יותר, ומחפשת לעצמי את הכתובת שלי.

ההודעה הזאת אולי תיתפס כמלחיצה, אבל פייר, אני מרחמת על הנשים של הנשואים שפלרטטו או העזו להרהר בי.
"פתו בסלו", אבל כדאי שהפת תהיה ערבה לחיכו, כדי שלא יציץ החוצה.
"שאף בחור לא ישלה את עצמו..."לך דומיה תהילה

אני מציע שאת האבחנה תשמרי לבחורים.

גם אם בת הזוג תהיה נאה בכל קנה מידה, מראה יוצא דופן - לחיוב או לשלילה - הוא נתון שמתרגלים אליו או מפתחים אליו מידה מסוימת של אדישות (וזה תקף הן לגברים והן לנשים). העדפות אסתטיות הן גמישות ורלטיביות. לכן יופי הוא לא ערובה לנאמנות. הערובה לנאמנות היא בניין נפשי אישי יציב בין אדם לעצמו וקשר נפשי חזק בין איש לאשתו. כשאחד מהשניים רופף, באים למקרים שבדידך הוה עובדא... לא שולל אפשרות שהמראה לא יהיה מרכיב בקשר בין איש לאשתו, אבל להפוך אותו לתבחין הבלעדי כמו שאת עשית, לא הייתי מעלה על הדעת.

אבל כל זה ברמת העיקרון.

אין שום אינדיקציה שהבחור המדובר הוא כזה, ואני מציע להיזהר בהפרחת תיאוריות מרחיקות לכת כאלו.

כיף לקרוא תגובה כזאת. תודה!מצייאת חחן
^^^ לגמרי. והתגובה למעלה היא ממש לא במקום בעיניי,הדוכס מירוסלב

לגברים הנשואים האלה בד"כ לא אכפת מאיך האישה שלהם נראית.

יכול להיות שהיא מעלפת עד כאב והם עדיין ימאסו בה מתישהו.

למה? כי זה קשור לאיך הם מרגישים בקשר. וזה בד"כ קורה בקשרים "מסרסים" כשהאישה לא יודעת איך להתייחס לגבר (וגם הפוך).

חבל מאדד.

שאת מדברת בשם "בחורים" ובהחלט כן מלחיצה, בגלל דברים כעורים שנתקלת בהם - ולא בצדק.

אז אני מעדכן אותך, שיש הרבה בחורים שעיקר עניינם לגמרי בואמיתיות, הוא הטוב של הבחורה, המידות שלה. היא נראית בעיניהם טוב, חביב, טוב להם.

אל תגידי "שאף בחור לא ישלה את עצמו שהוא לא רוצה אחת שהיא מעלפת בעיניו"... אל תדברי בשם מי שאינך יודעת. כי יש בחורים, שזה פשוט מצחיק אותם ה"מעלפת" הזה, כשהו מיוחס אל המראה החיצוני. נראית להם טוב, ובעיקר בגלל האופי הטוב שמתבטא גם על המראה. ולא בגלל "נתונים" שבנות חושבות לפעמים שהם הענין..

"לכל יופי יש כתובת"? גם לכל אופי יש כתובת. חבל תבזבז את האופי שלה, על מישהו שמה שיענין אותו זה קנה המידה הזה.

אלא מה? יש מה שהוספת בסוף..  אבל מאיפה בכלל לקחת את הדבר הזה, ש"היא לא יפה בעיניו ברמה שלפחות כרגע לא מונעת ממנו להסתכל על אחרות"?.. איפה היא בכלל רמזה אפלו על דבר כזה? למה להעלות חשדות שווא על אדם שהיא מעידה עליו באופי שהוא מצוין? רק בגלל שנתקלת במנוולים נשואים שהיו מוכנים להתחיל איתך נשואה? ואת עוד קוראת להם "תורניים"?... באמת..

ה"פת בסלו" הכי ערבה לאיש, זה שיש לו אשה טובה. ואם תהיה לו אשה שחושבת שהעיקר בעיניו זה היופי שלה, רחמנות עליה ועליו.

השרשור עסק בעניין היופילהיות אישה
והשבתי בענינו. ח"ו לא התכוונתי לומר שזה הדבר החשוב ביותר, כי מי כמוני חושבת שאדרבה, ההפך הגמור. אלא מה, יודעת שאסור לזלזל בו.
נראה שיש פער בין הכוונה שלי למשפט "מעלפת בעיניו" למה שהובן ממני, הכוונה לומר שהוא נמשך אליה מספיק.

וידוע לי שיש בחורים שעיקר עניינם הוא הטוב של הבחורה והמידות שלה, ואני לא רואה את זה כסתירה למה שאמרתי.

נבהלת להשיב, עוד לפני שבדקת אם אני רווקה או נשואה, וכן, אלו בחורים תורניים וחלקם מאוד, ולא "מנוולים", גם אם יהיה לי הכי משתלם ומרגיע להסכים איתך.

אמרתי את הדברים מתוך החוויה האישית שלי, ומכוונה טובה כפי שהיא נתפסת בעיניי.

נ.ב.
בשרשור שענית לי עליו בנשואים טריים, התגובה שלך היתה יותר מתונה ונעימה לעיכול.
א. אכן,ד.

לפי הכתיבה היה נראה בתחילה שמדובר בנשואה (כנראה בגלל ההזכרה של "נשואים"). כעת ראיתי שוב שלא כך.

ב. בוודאי שזה דבר מנוול אם "מישהו תורני נשוי" היה מוכן להגיע לידי מה שכתבת, אם כי אפשר אולי ללמד זכות - ולא הצדקה - שיצרו תקפו (בלי להיכנס לשאלה האם במקרה כזה יש יכולת לבחורה לשפיע שלא ינסה כלל, כמו שטענו נשים מסויימות ב"נשואים").

ג. אם את רווקה, אז מה שכתבתי נכון עוד יותר. "הסברת" את עניינם של בנים, בלי להכיר אל נכון. זה עוול לענין, להרבה מהבנים, ולבחורה.

ד. זה שאמרת את הדברים מתוך כוונה טובה - אין בכך ספק. וגם שמתוך החוויה האישית שלך. דווקא בגלל זה היה חשוב להדגיש שלא להקיש ממנה לשטח רחב מידי, ובכך בעצם לגרום עוול למתייעצת.

ה. אני ממש מיצר אם נפגעת באיזהו אופן מתגובתי (כפי שמשמע מה"נ.ב") - עברתי שוב על דברי ולא ראיתי כך. ומכל מקום, בוודאי שלא זו היתה הכוונה.

בהיות שכתבת לבחורים, "שאף בחור לא ישלה את עצמו", כתבת כאילו "בשמם", אז ראיתי לנכון לומר בצורה בהירה, שזו טעות.בתפיסת מושג ה"יופי" ומקומו אצל בחורים כאלה.

ובהית שבסוף כתבת ב"תפנית" מסויימת, אז לגבי זה ציינתי, שבכלל לא עלה אפילו רמז בדבריה למציאות כזו אצלו. 

ולאור דברייך, אני באמת נזכר כעת בשרשור שהיה ב"נשואים". דומני שאפשר להבין מה בין בחורה שמתייעצת לגבי עצמה, בצדק, לאור חוויות לא נעימות שעברה, לבין אם כותבת בכלליות לגבי "בנים" ואיך ראוי שתיראה בעיניהם האשה שבוחרים - כאשר מדובר בהשלכה ממש מעשית למישהי ששואלת.

בוודאי שגם אני מעדיף שיהיה מתון ונעים לעיכול... שוב, צר לי אם ההכרח גרם לתחושה לא כזו..

לענ"ד,ד.

כמובן בלי להכיר את שניכם,

סביר שזה הבדל  קלאסי בין בנים לבנות.

מבחינתו, הוא אומר ענין של השקפת עולם. כנראה ראה מנסיונו, שהדגש על היופי החיצוני מזיק הן לגבי מי שרצו בו, והן לגבי בנות - אינו רוצה מישהי שה"התלהבות" היא מהחיצוניות המופרזת, מפריע להתמקד בתוכן הפנימי ונמוג אחרי לא הרבה זמן.

לא התכווין לתת לך "ציונים" על היופי.

אלא מה? הוא בן. רווק. לא מבין מה המשמעות מבחינת בת, שמערערים אפילו במשהו על יופיה.

אם יש לו מידות טובות, אז יש להניח שאם היה תופס מה המשמעות לגבי בת, היה מתנצל מעומק הלב.

מבחינתו, אם היית אומר לו: בעיני בן יפה מידי זה לא מעלה.. היה רואה בכך כנראה מחמאה. לא הולכת אחרי החיצוניות האווילית....

ולכן - אם הולך לכם טוב, יש לו מידות טובות, הוא מחתשב ומחמיא לך בעניינים שבעיניו באמת חשובים - 

אני חושב שתחייכי לעצמך ותגידי בלחש, "בן"....

ואל תראי בכך שמץ הבעת דעה לגבי מראך - ואל תחלשי מזה. הוא כנראה בכלל לא "אמר" את מה שאת "שמעת"..

הצלחה רבה.

תודה.חיזקת אותי כי כן נחלשתי.מצייאת חחן
בהחלט סביר ^^בסדר גמור
כתבת יפה!מבקש אמונה

לדעתיבך לי קר
אפשר לקרא את הדברים אחרת
לא בטוח בכלל שכוונתו היתה להגיד "את לא הכי יפה"
אלא שהוא מתחבר דווקא ליופי שלך.

למה אני חושב ככה?
כי אני כזה.
סולד מה"יופי" המדומה, באמת מרגיש שהרבה פעמים הוא מגיע עם גאווה נוראית.
כיף לי הרבה יותר להיות עם בחורה עם יופי אמיתי, פנימי, כזה שמתבטא החוצה ברכות וברגע ולא בצורה מוחצנות.

אמרתי את זה נראה לי פעם לבת, לא יודע אם במילים האלו שנאמרו לך, אבל הוספתי את הנ"ל כהסבר בצידו.
לא יודע אם היא היתה בחורה יפה מאוד. גם לא יודע אם לא, אבל בעיני, היופי הפנימי שלה שקרן החוצה היה העיקר והיה מקסים מאוד.

לסיכום:
סביר בעיני שהשתרבב לו בשיח" אני אוהב פחות יפות.. " כשהוא התכוון בכלל להגיד שהוא אוהב יפות אמיתיות ולא מוחצנות(=לפרגן לך).

עריכה: רואה שדן האלוף כתב דברים דומים אבל מסודרים פי אלף.
יש בנות שבאמת אובייקיטבית הן יפותזוהרת בטורקיז

שבאמת לא נראה לי שמישהו יגיד שהן לא יפות.

אבל!

זה לא אומר שהן יכולות למצוא חן בעיני כולם.

מתחברת למה שמור ולבונה אמרה,שבסוף אם לא היית מוצאת חן בעיניו,סיכוי קלוש לטעמי שהוא היה ממשיך לצאת איתך.

אני אישית פחות מסכימה עם התיאוריה שאומרת שבעלי צריך להיות הכי יפה בעייני.

אני צריכה לאהוב אותו,לא שהוא יהיה הכי יפה בעייני.

כי ככל הנראה יהו יותר יפים מבעלי-עובדתית- אבל הוא בעלי,ואני אוהב אותו בגלל מי שהוא,ולא איך שהוא נראה.

פה מר בחור פשוט אמר משפט מחמיא מאוד,אבל השתמש במילים הלא נכונות.

הוא היה הכי כנה ואמר שחשוב לו ענווה, ויצא לו מקרים לצאת עם בנות "מעלפות" שהרגיש שאין להן ענווה.

לכן החליט שהן לא חייבות להיות יפות.

אלא היא צריכה למצוא חן בעיניו.

ויש הבדל!

מה בנות תחשבו רגע, כל בחור שאתן יוצאות איתו את רוצות שהוא יהיה יפה בעינכן?

לא..אתן רוצות מציאת חן,שיהיה לכם נעים להסתכל עליו,רוב הבנות כמעט זה באמת מה שהן רוצות.

יש הבדל בין יפה לבין מוצאת חן.

הוא חליט שמספיק לו מציאת חן.

הוא מעריך הרבה יותר תפנימיות והענווה שלך,וזה מדהים.

בהצלחה רבה!

אבל, זוהרת, לא אכפת ליהייזל
אם הוא לא יהיה הכי חתיך בעולם מבחינתי.
אכפת לי שאני אהיה הכי יפה בעולם מבחינתו.
וזה לא אותו הדבר.
וואי!! מכיר את העניין מקרוב. נסי לדבר איתו על זה, כדאי מאוד!הדוכס מירוסלב

תיארת בחור מאוד ירא שמים ועם מידות טובות, לא כדאי לפספס.

אולי הוא יצליח להסביר לך מה הכוונה שלו?

אני מכיר את זה מנסיון, ברגע שאני נקשר לבחורה שאיתי כל העולם נעלם בעיניי.

כל הבנות הופכות לקופות מהלכות 🙊 🙉 🙊, אין אישה בעולם שמשתווה לאיך שהיא נראית. וזה גם כשיצאתי עם בנות שנראו מכוערות ממש קל וחומר כשזאת מישהי שהיא יפה.

אז... אם הוא יסביר לך את המושג של היופי בעיניו, בתור אחד שתיארת כבחור ירא שמים, יכול להיות שאת תביני שהכוונה שלו היא ההבדל בין יופי טבעי ליופי מוחצן ויותר מדי מודע לעצמו.

ואז תביני שאת מוצאת חן בעיניו והוא רואה בך בחורה יפה ואולי לא תהיה לך בעיה עם זה...

רק כדי להסביר את עצמי טוב: אני גם לא מתחבר לבנות ה"עודף יפות" כביכול, זה מרגיש לי חיצוני מדי ברוב הפעמים, וקשה למצוא בחורות יראות שמים גם ככה אז בטווח כזה מצומצם זה יותר קשה. ומאידך גם לי יש הרבה הצעות בד"כ, ומצד שלישי אני גם מאוד ביקורתי לגבי חיצוניות ואני עדיין חושב שהמראה משתנה בעיניי. יש עניין של אנשים שהיופי בעיניהם הוא שונה לגמרי מהחיצוניות המצויה.

אני לא מבינה את ההצעה לדבר איתו על זה.מצייאת חחן
נראה לכם שייך?
זה לא תחום להכנס אליו בשלבים מאוד מאוד מתקדמים, דהיינו אחרי חתונה למשל?
מרגיש לי לא נכון ולא צנוע.
הוא אמר משפט שהוא מאמין בו כנראה לא הבין איך זה יובן.
תלוי באמת בשלב שאתם בו. ותלוי גם בקצב ההתקדמות שלכםהדוכס מירוסלב

אם אתם בראש דוסי של כמה חודשים כדאי לדבר על זה... אבל בוודאי שהנחתי שנוח לך לדבר איתו על זה, כי היה נוח לו להגיד לך דבר כזה...

בכל אופן, לדעתי יש עניין להעלות את הנושא אם זה דבר מאוד חשוב בעינייך ובזה תלויה ההחלטה אם תתחתנו או לא.

כשהייתי ממש צעיר חשבתי כמוך, וסבלתי מאוד מעניין דומה במשך שנה וחצי*** ממשהו שנפתר משיחה של חמש דקות

(***אני נגד קשרים כאלה ארוכים כיום, בצורה מוחלטת שלא משתמעת לשתי פנים)

אני לא בטוח למה אמרת שעל דברים כאלה צריך לדבר אחרי חתונה. חתונה היא לא שלב מתקדם בקשר, זה כבר החיים האמיתיים. אני חושב שאם כבר התחלתם לדבר על התקדמות לכיוון חתונה כן שייך להעלות את זה כי חבל להרגיש רע עם עצמך לחינם (ואני די בטוח שאת תביני שזה לחינם).

לגבי הצניעות, לא יודע, לי זה לא הרגיש חוסר בצניעות... אבל כנראה שאני לא צדיק מספיק. אם זה מרגיש לך ממש לא צנוע, אולי תנסי לשאול רב

מהממת, הגבתי לך באישי. את יכולה לענות שם או שאת עדיין טרייה?אור יהודי
תודה רבה לך ולכל מי שהשקיע מזמנו הגיב והתייחס,מצייאת חחן
עזרתם לי מאוד,
כולל תגובות שחשבתי בהתחלה שהן לא בכיוון, הן עזרו לי ללבן מה שצריך.
וסליחה ממי שלא הגבתי לו חזרה, קראתי הכל.
שבת שלום ובהצלחה לכולנ"ו

ואני לא חדשה, פצלשית..
אני גבר לצורך העניין.מעוף

אני חושב שאם טוב לך אל תמהרי לחתוך בגלל פליטת פה .. מה עוד שהוא לא אמר לך אפילו ישירות אלא בצורה עקיפה כך היה משתמע מדבריו "שאת פחות יפה בעיניו" ואולי זה היה חלק מהדוגרי שלו באוירה שהצטיירה ביניכם כאילו שום דבר לא יכול לפגוע (לא שאני חושב שהאמירה הזו חכמה במיוחד) .

קשר טוב אינו דבר של מה בכך ויהיו פליטות פה ויהיו פגיעות בשוגג בניכם ולא צריך להתרגש יותר מדי.. העיקר לבדוק שהוא אוהב אותך ומחובר אלייך.. זה חשוב ליציבות של הקשר בהמשך.. 

לא להיות קטנוניים ולא לחיות בסרט כאילו כל אשה הנשואה לאיש זה אומר שהיא הכי יפה בעיניו (בסגנון המגיע לך להיות המאה אחוז של הגבר שלך רוב האנשים לא מתחתנים עם מישה/י שהוא בעינהם מאה אחוז) כי זה לא נכון פשוט אני מכיר כמה וכמה זוגות שהאשה מצאה חן אבל הפריע לגבר כמה דברים והם אוהבים והכל.

זה לא אומר שזה טוב..ואגב יש מחיר לפליטות פההפי
במחילה..מעוף

אני חושב שקשר טוב בנוי בצורה מורכבת יותר ולא חייב שהמראה החיצוני יהיה מרכיב מושלם בתוכו כמובן אסור שתהיה דחיה אבל בהחלט יכול להיות שהגברת לא תהיה מושלמת בעיני הגבר אלא רק יפה ומוצאת חן ישנם מרכיבים נוספים לקשר שמפצים על הפן הזה.

ולגבי החלק השני של הדברים. אני חושב שזה קצת לא חכם להעניש בן אדם על פליטת פה, מה עוד שהיא גם תיענש באותה מידה אם הקשר הזה חשוב לה.

אני חושבת שאם זה מפריע לה שתברר איתוהפי
בסופו של דבר אי אפשר להתווכח עם רגש ולהגיד לבחורה דבר כזה זה נורא .. לא משנה איך הבחורה נראת הגבר צריך לתת לה הרגשה שהיא טובה בשבילו מז"א
טובה במידות
טובה בתקשורת
טובה במטרות
וגם הכי יפה בשבילו... זה לא אומר שהיא באמת הכי יפה אלא שלו היא הכי יפה.. זה פוגע בנשיות שלה מאוד אם הוא לא חושב את זה.
תודה על התגובה העניינית.מעוף

אני חושב שלא צריך לנופף בזה כי אסור ולא טוב לפגוע וזה ודאי לא תורם לקשר .. אבל אם הוא מרגיש שהיא יפה וטוב לו איתה והוא בוחר לחיות אתה באהבה למרות שהיא לא ממש יפה יש לה חסרונות והוא מודע להם זה בסדר וזה תקין.

אל תשכחי שזה לא שכל הבנות מאוד יפות יש כאלו שפחות.. ונכון שיופי זה עניין של טעם אישי, אבל כן יש בו צד מסוים אובייקטיבי(כביכול הרבה אנשים ימרו שמישהו מסוימת יפה ויאמרו על חברתה שפחות) .. מה כל אותם הבנות שלא מושלמות יעשו האם הם לא יתחתנו עד שהם ימצאו את זה שבעיניהם הם משולמות..ומה אם לא ימצא הבחור הזה... אני חושב שזה לא חכם ולא ריאלי להתנהלות כללית.

..הפי
א.מזה "אם הוא מרגיש שהיא יפה למרות שהיא לא ממש יפה "? זה סותר
אם היא יפה בעיניו אז הכל תותים מה הבעיה?

זה בידיוק מה שאני אמרתי
ב. לא הבנתי מה הקשר בין מה שכתבתי לבין סעיף ב

שוב אני אבהיר: בחורה צריכה גבר שיחשוב שהיא יפה ואסור לו לפלוט לה אה את בסדר אני לא מחפש בנות יפות והנה את בידיוק מה שחיפשתי במילים אחרות : את מישהי לא יפה.
^^הייזל
הפי, כשתרוצי לממשלה, אני מתנדבת לעצב את הפליירים.
חחחח אני כבר רצה..(: איזה הורסתת♡הפי
אם תדעי לקרא נכון את מה שהגבר אומרבך לי קר
לא תתרגמי את זה ל "אני לא יפה לדעתו"

זה אולי דומה לאיש שאשתו תספר לו שיש לה מבחן ממש ממש קשה וכו'
והוא יגיד לה "אז תלמדי.." במקום להבין שהיא לא חיפשה פתרון אלא לספר לו פשוט.

מבין שזה נושא רגיש, גם לא אומר שנכון להגיד נשפט כזה לבחורה
אבל אם נאמר, אפשר לחשוב רגע לפני שנפגעים מפרגון שתורגם להעלבה בטעות.
אכןמי עדן
הבחור התכוון לפרגן אך הוא תורגם להעלבה ובצדק, איך עוד אפשר לתרגם את האמירה- מצאת חן בעיני, אני לר מחפש בחורות יפות רק מציאת חן בסיסית
לעזור לך לתרגם?בך לי קר
"אני לא מחפש דוגמנית חיצונית, אני מחפש בחורה שמוצאת חן בעיני"

ולפי המשך דבריה
"הדוגמניות הן בנות משויצות ואני לא אוהב אותן" (אפשר להתווכח, אני רק מתרגם)

עכשיו נשמע יותר טוב?

פרגנו לך! לא דיברו על רמת היופי שלך, אלא על זה שאת לא כמו הבנות האלו שמשוויצות (תעשי איככ ובעע פה..)ביופי שלהן.
נשמע יותר טובמי עדן

אבל זה לא בדיוק מה שהוא אמר, זה אכן ייפוי של המילים. יש הבדל אם אומרים-

"אני לא מחפש דוגמנית חיצונית, אני מחפש בחורה שמוצאת חן בעיני" לבין-

בת יפה מדי זה חיסרון ואני מעדיף מישי שתמצא חן בעיני באופן בסיסי וזהו.

אתה בחרת להפוך את המילה יפה למילה דוגמנית- ואני מקווה שאתה מבין שזה הקצנה..

אין מחלוקת שהסגנון בו הילדון בחר היה מוטעה.בך לי קר
@מצייאת חחן
תחליט, ותנסה להבין את כוונתו האמיתית.
או שהוא מוטעהמי עדן
והוא התכוון מה שאתה התכוונת או שהוא לא מוטעה והוא אכן התכוון למה שהוא אמר..
נכון היא צריכה לבדוק
בדיוק.בך לי קר
שכוייח

אני מרגישה שאתה הכי קרוב להבין את הראש שלו.מצייאת חחן
ממש בהצלחה!בך לי קר
מצטערת לבשר לךהייזל
יש לך כשל בסיסי בהבנת חשיבה נשית.
אז הא לך עצה לחיים טובים: תספר לחברה שלך/בת הזוג שלך/אשתך/זו שאתה נפגש אתה כמה היא יפהפייה ומהממת, ואל תזכיר בשום אופן בנות אחרות בהקשרי יופי.
לא רלוונטי שהיא תספר לך שהשרירים של השכן שלה ממש מרשימים לטעמה אם כי מעט מוגזמים, נכון?
עכשיו תכפיל במיליון את חוסר הרלוונטיות.
אני לא טמבל. לא עושה השוואות.בך לי קר
והבנות שעד כה יצאתי איתן לא העירו לי על הנושא הזה, להפך.

לא יודע מאיפה הגעת למסקנה שכתבת עלי,
אבל רוב ככל הבנות לא יתנגדו לשמוע "את הרבה יותר יפה מאחותי" למרות ההשוואתיות (אני לא אגיד משפט כזה ד"א) נכון?
לדעתי הנקודה שנגעת בה לא נכונה לעניינינו. ברור שהשואה היא תחום מסוכן, אבל התקלה של הבחור לענ"ד היא לא שם.

מאמין שנקודת הכשל היא הצורה ובטון שהדברים נאמרים,
ובזה נראה לי שאני בסדר.

אגיד לך למה הנושא הזה משגע אותי.
גם אצלי היופי הוא לא מרכיב משמעותי בחיפושים אחר אשתי.
חשוב, לא מאוד.
שמח בזה יום יום.
וכן, אני נוהג להגיד את זה בשלבים מתקדמים.
זה אכן נושא נפיץ מאוד אצל בנות, וצריך להזהר איתו.
אני לא רואה דמיון בכלל..הפי
למעשה אני גם הייתי אומרת לה : אז תלמדי כי כן אין דרך אחרת.. להצליח כדי לעבור את המבחן.

לעניינו

אבל כאן יש דרך אחרת הוא יכל להגיד לה את בידיוק מה שחיפשתי או משהו בסגנון) וחבל שהוא לא שם לב שמשפט הזה פוגע עומדת מולו אישה .. מה הוא חשב? שהיא גבר?
וגם אם עכשיו הוא העיר לה , סליחה, פירגן לה.. בלשון שלך
אז איזה עוד פירגונים יהיו בעתיד.
וזה לא בכוונה יצא סמיילי עצוב עשיתי בכלל סוגריםהפי
סתכלי מה הגבתי למי עדן.בך לי קר
באמת שאני חושב שבנות צריכים לעשות עבודה בתחום, מבין(אולי לא מספיק..) את הקושי, אבל..

שמעי עוד דוגמא. לא בדיוק אותו דבר אבל בא לי להגיד
אני רגיל לומר לחברים שלי "שמן"
לדוגמא, "וואי על שעה הרווחת 200 ש"ח? איזה שמן!! "

אמרתי פעם לבת משפט כזה.
ואחרי יומיים היא אמרה לי שלפני שהיא הלכה לישון היא שאלה את עצמה אולי היא צריכה להרזות וזה..
לא היה לי קל בכללל להבין מה נפל לה על הראש, ולמה זה קשור למה שאמרתי.
אבל בסוף הפנמתי.

אני לא אומר שהוא אמר משפט נכון, סבבה?
אני אומר שיש מצב טוב שהוא לא התכוון למה שאתן מבינות.
אני נתקעתי על זה שאמרת לה משפט כזההפי
כמה אומץ
תודה, תמיד אמרו לי שאני בן אדם אמיץ.בך לי קר
וכל גבר הוא כזה, אלא אם כן אמר פעם אחת למישהי משפט כזה וחטף לפרצוף סטירה מצלצלת שגרמה לו למחוק מהלקסיקון את המילה שמן עד הגלגול הבא.

המזל, שאני שומר נגיעה
חח לא הבנתי מילה!הפי
תקראי לאט לאט ובטעמיםבך לי קר
חח שנית!! לאט לאט העיקר(;הפי
שנית זה צה"לבך לי קר
אני דווקא דיברתי ישיבתי
חה חה!הפי
זה שיש בנות שחיות בסרטים, זה סיפור אחר.איוושה

מצד שני, אי אפשר להחליק על כל אמירה לא חכמה מצד הבחור, רק כי הבחורה אולי מגזימה בתגובה שלה.

מאמירה כמו שנתת, בחיים לא הייתי נעלבת. על האמירה של הבחור המדובר, לעומת זאת, רוב מוחלט של הבנות הסכים שהיא לא נעימה...

בקיצור, גם אם הבחורה לא הבינה נכון - זה לא סותר את העובדה שהבחור צריך להיות רגיש יותר.

זה פחות עניין של להעלב זה יותר לרחם עליוהפי
לרחם? קצת היסחפות, לא?איוושה

לאהפי
אוף, מבין אותך...כי בשמחה תצאו.

אבל נראה לי שאת יכולה להירגע.

הוא לא היה ממשיך איתך אם הוא לא היה רוצה אותך,

ואת כנראה ממש, אבל ממש, לא ברירת מחדל.

כנראה יצאה לו יציאה חסרת טקט. קורה..

אף אחד לא מושלם..

לא מכיר אותך, וגם אם כן - קצת צניעות,

אבל תאמיני לבנות שאמרו לך כמה שאת מהממת.

ברור שהן צודקות

תנשמי עמוק, תני חיוך ותמשיכי להשקיע בו.

הוא כנראה בחור מקסים ששווה את זה,

אז תהני מהזכות להיות איתו

ותבשרי בשורות טובות, בע"ה

מבינה אותך מאד.. את רוצה להיות בטוחה שהוא נמשך אלייך.נעימת הליכותאחרונה

הרצון שלך ברור וטבעי ומובן ובריא.

כל אישה רוצה לדעת בודאות שבן זוגה נמשך אליה. נראה לי כך...

ממה שאני מבינה: אולי לא דיברתם במפורש על סוגיית המשיכה.

ודיברתם רק על סוגיית היופי. ונראה שאלו 2 דברים שונים. נפרדים.

אבל כיוון שלא דיברתם ספציפית על המשיכה אז את מסיקה מזה על זה...

אני לא יכולה להגיד לך מה לעשות. כי כל אחת איך שהיא בנויה וכו. וכמו כן לא יודעת עד הסוף מבחינה הלכתית בענין זה..

אבל לדעתי כן זו נקודה שכדאי וראוי מאד להעלות אותה. בצניעות ובצורה מכובדת. מגיע לך לדעת ולחוש בוודאות שהוא נמשך אלייך.

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

אולי יעניין אותך