יד שרה מסייעת לפלסטיניםבחור זהב

בפעם הבאה שאתם מתבקשים לתרום ליד שרה כדאי שתחשבו פעמיים.

היום התפרסם ש"יד שרה" מתכוונת להעניק לילד פלסטיני נכה המתגורר בחברון, כסא גלגליןם מחשמלי משוכלל כדי שיוכל להגיע לבית ספרו.

לצורך כך גם פרץ המנהל האזרחי פתח בקיר המפריד בין הישוב הערבי  (הזמני בעז"ה) לבין הישוב היהודי בחברון ע"מ לאפשר לו מעבר מקוצר לביה"ס משום שביתו ממוקם 50  מטרים משם  וכך יוכל לקצר את הדרך שלו לביה"ס.

נגמרו הבעיות אצלינו שצריך לסייע לאויב???

מסכנים! הם גם בני אדם! <צ>רחלקה
יד הגר = אורי לופוליאנסקי ימ"שואלאד
מי שמכיר את האיש, יודע כי מאחורי החיוך המודבק שלו מסתתרת נפש של שונא ישראל מובהק.
וזה נקרא לשון הרע!!!אנונימי (פותח)
בנאדם מה אתה מלכלך? גם אם יהודי טועה לשיטתך הוא עדיין יהודי.
ממש מסכניםn.m.
"כל המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר אל רחמנים"
לא נמאס להשמיץ אנשים וארגונים?מ.מ.י.ר

צריך גם לדעת לומר ביקורת.

יד שרה עושה דברים נפלאים, עשרות אלפי יהודים נעזרו ונעזרים בה.

גם כשאומרים ביקורת - קודם אומרים את מה שטוב, ואח"כ עוברים למה שלא טוב. וכל מגמת הביקורת היא: לתקן! מי שיש לו ביקורת סתם על מנת להשמיץ, הוא טועה.

כל זה בהנחה שיש כאן מקום לביקורת. האם יד שרה עשתה משהו נגד התורה? לכאורה פשוט שלא. היא לא עזרה למחבלים, היא עזרה לילד ערבי (גוי) נכה. כשאני אשמע את אחד הרבנים הפוסקים אומר שזה נגד התורה, נדבר (ואני ראיתי תשובה של הרב ליאור שליט"א, לבת שרות לאומי אחת שבמוסד לילדים שהיא מטפלת שם, יש ילד ערבי, האם מותר לעזור לו. והרב ענה שאין כל בעיה).

מה שכתב ואלאד, כמובן שזה נורא ואיום (אלא אם כן יש רב פוסק, ולא משנה מאיזה זרם ומאיזה חוג, שאומר על לופוליאנסקי "ימ"ש"; עד כמה שידוע לי אין, ואסור לעשות שום דבר שלא על פי דעת תורה).

בפעם הבאה שאתם תורמים ליד שרה, דעו - אתם מצילים נפשות מישראל! אתם מקיימים גמילות חסדים שעליה העולם עומד!

אויש באמת...רחלקה

כמה נאיביים אפשר להיות?!

תחילת דבריך נכונים לענ"ד, אך ההמשך שגוי מיסודו!

ואני אפרט:
"האם יד שרה עשתה משהו נגד התורה? לכאורה פשוט שלא."
למה פשוט לך שלא?!

"היא לא עזרה למחבלים, היא עזרה לילד ערבי (גוי) נכה".
אה, אם הוא ילד ונכה הא לא בחזקת "רוצח"? או "תומך טרור" או"מחבל בפוטנציה"? לא ברור לי.

"כשאני אשמע את אחד הרבנים הפוסקים אומר שזה נגד התורה, נדבר"
אז שנדבר עכשיו? [אין לי כרגע מקור, אך אחפש]

"ואני ראיתי תשובה של הרב ליאור שליט"א, לבת שרות לאומי אחת שבמוסד לילדים שהיא מטפלת שם, יש ילד ערבי, האם מותר לעזור לו. והרב ענה שאין כל בעיה"
הרב ענה שאין כל בעיה?? אתה בטוח??
או שאמר שבעיקרון אסור, אך משום דרכי שלום מותר?

תגובה -מ.מ.י.ר

למה נאביים?

אני אמרתי דבר שפוט, שהסכמת עליו - לא עושים שום דבר שלא ע"פ דעת תורה. הכל, הכל, הכל ע"פ דעת תורה!

כעת - ראית רב פוסק (דווקא פוסק!) שכתב שמה שעשתה יד שרה הוא אסור ע"פ התורה, ולכן מומלץ שלא לתרום אליה, כי אז מסייעים ידי עוברי עבירה? [ואפילו אם היה זה נגד התורה, צריך עיון גדול של הפוסקים אם זה אומר שצריך להפסיק לתרום; האם אסור לתרום צדקה לעניים חילונים?]

עד שלא ראית פוסק כזה (או שאלת אותו) - איך אפשר לכותב דבר כזה?! באמת, באמת - שמירת הלשון! על מה להזדעק, אם זה לא נגד התורה? מישהו רוצה לומר שזה נגד התורה? - שיאמר פוסק שאמר כך.

ויותר מכך, לומר - "תחשבו לפני שאתם תורמים" - זה עוד יותר נורא. ואין פה שום פוסק בפורום, נכון? [וכמו שבהלכות שבת אף אחד לא יתחיל לפסוק ע"פ סברותיו, אלא ילך לפוסק וישאל - גם פה. בהחלט.)

[הערת אגב - אני לא מבין מהי בכלל מהי הסברא לומר שאסור לעזור לילד נכה ערבי. "מחבל בפוטנציאל"?! לפי זה - צריך להקים מחתרות לחסל כמה שיותר ערבים, ובייחוד תינוקות - כיוון שהם בפוטניצאל להיות מחבלים.. ומחתרות יהודיות אסורות ע"פ התורה! מרן רי'ב אברום שפירא זצ"ל יצא נגד זה, שזה אסור, וכתב על רבנים שלא ראויים לפסוק בכל התורה כולה כולל בדיני עגונות, ולכן גם לא יכולים לפסוק בהלכות ציבור שכאלו - "רעבעלך" {שיחתו מובאת בקובץ "מורשה"}].

התשובה הייתה של הרב זלמן מלמד שליט"א.מ.מ.י.ר

טעיתי, לא של הרב ליאור.

http://www.yeshiva.org.il/ask/print.asp?id=10953

תגובה לתגובהרחלקה

מסכימה איתך שהכל אמור להעשות מתוך תורה, וכל עוד אין פסק הלכה מובהק אין זה נכון לפעול.
לכן בדיוק אנחנו מבררים את העניין. [כאן, ביננו לבין עצמנו, ואצל רבותינו].

אבל לא הבנתי דבר אחד:
איפה כתוב בתורה שמותר לעזור לגוי שאתה עמו במלחמה?!
וכן, אנחנו במלחמה איתם.
לא "סתם" מלחמה. ממש מלחמה קיומית. מלחמת מצווה. ובמלחמת מצווה הורגים את כולם! "לא תחוס...".

כן כן, אני לא אתרום לעמותה / ארגון / מכון וכו' שעושים דברים נגד האידאולוגיה שלי.
[נצא מתוך נק' הנחה שההודעה המקורית נכונה ב100%. אם לא, אין על מה לדבר בכלל.]
ברגע ששמעתי שהם עושים כאלו פעולות נבזיות, ערכם ירד אצלי פלאים. חסרים מקומות שצריכים עזרה? מה עם נל"אי? מכון פוע"ה? מרכז הר(ע)ב? יש מלאא שזועקים לעזרה. ו"עניי עירך קודמים".

"מרן רי'ב אברום שפירא זצ"ל ..., וכתב על רבנים שלא ראויים לפסוק בכל התורה כולה כולל בדיני עגונות, ולכן גם לא יכולים לפסוק בהלכות ציבור שכאלו - "רעבעלך" {שיחתו מובאת בקובץ "מורשה"}"
אל תוציא דברים מהקשרם!!
משפט זה נאמר על רבנים קטנים שפוסקים בעניין ציבורי מאוד ספציפי- סירוב פקודה.

תגובתי -מ.מ.י.ר

יכול להיות שיש מקום לסברא שלך. אבל עד שאחד מהפוסקים לא יתן לה ביסוס - אין מה לדבר. אין בעיה לקיים דיונים, אבל בעניינים הלכתיים - בתוך בית המדרש. בוודאי שלא דיונים עם השמצות, כשדעת תורה אינה ברורה כלל בעניין.

כל הספיקות בענייני מלחמת מצווה, מה מותר לעשות, מה אסור לעשות כו' - הכל נשאר לפוסקים, ואנחנו הולכים לאורם. כיוון שלא ראיתי פוסק שדיבר על כך [ואדרבא, הראיתי תשובה לצד השני.. של הרב מלמד; אבל גם זה לא ספיציפי לנושא, וגם מזה אין לפסוק], אז אני לא מבין איפה הדיון התחיל.

תראי מה קרה אצלך - קרנה של יד שרה ירדה אצלך!! על מה? על דבר שקודם כל - לא ברור! (בדקת עם יד שרה מה אירע?) דבר שני - לא ברור שהוא נגד התורה!! דבר שלישי - כשחוץ מזה, קצת נעלם פה כל הטוב שהם עושים!

ולזה בדיוק התכוונתי, שזה נורא ואיום.

מה שכתב רי'ב אברום שפירא זצ"ל - זה היה על הרבנים שלא היו ראויים לפסוק, והתירו מחתרות יהודיות. אמת, הוא כינה גם את הרבנים שלא היו ראויים לפסוק ופסקו בסוגיית סירוב פקודה, "רעבעלך", אבל גם רבנים שלא היו ראויים לפסוק ופסקו במחתרת היהודית- הוא הינה "רעבעלך" (ציינתי מקור, את יכולה לבדוק; אני לא זוכר את העמוד, תחפשי בתוכן עניינים על סירוב פקודה, ושם גם זה כתוב).

מצטער להפריע, אבל זה דיי לא קשור לפורום..tomerittal
בואו נפתח פורום "ערבים" וזהו
ואם כבר - דעתי....tomerittal
לא צריך לעזור לאוייב. "אבל מה.. יש הרבה ערבים 'חפים מפשע'!" אני חושב שלא צריך לסמוך עליהם. ואת התוצאות כולם ראו במלחמה בעזה.
ברור שלא צריך לעזור לאוייב.מ.מ.י.ר

אבל כיוון שהדברים לא מבוררים, לא במציאות (מה אירע; האם זו משפחה ערבית של גויים הגונים, אולי אפילו אוהבת ישראל [ויצא לי לשמוע מבעל המעשה, על שני ערבים שהצילו יהודי מלינץ', זה אפשרי], או משפחה שונאת ישראל [לא נשמע הגיוני]) ולא בפסיקת הלכה (אלא אם יש פה פוסק, ושכחתי), לא צריך למהר לכתוב הודעות כאלו. זה באמת נורא ואיום לכתוב דברים כאלו, סתם כך. שמירת הלשון, באמת - שמירת הלשון!

ואני לא חושב שצריך להמשיך את הדיון על דבר כזה. זה לא בית מדרש, ולא מבורר אפילו במציאות.

יד הגר העמידה אמבולנסים לרשות היס"מואלאד
בזמן ההפגנות נגד מצעד התועבה. כשהחמאס עשה אותו דבר, ההתלהמות היתה בשיאה.

ועוד כמה ממעלליו של לופוליאנסקי:

א. נתן לבניה הערבית הבלתי חוקית להתפרע, וסרב להרוס מבנים בלתי חוקיים על שטח פרטי של יהודים - למרות עתירות חוזרות ונשנות של אריה קינג והמרכז למורשת ירושלים. כתוצאה מכך, בזמן שלטונו בירושלים גדלה האוכלוסיה הערבית בקצב מהיר פי 5 מהאוכלוסיה היהודית.

ב. סרב לעקוף את החוק למניעת הצגת חמץ בפסח, עד שחבר מפלגתו אברהם רביץ ז"ל נאלץ לעתור נגדו לבית משפט.

ג. היה ראש העיר הראשון בישראל (אחרי באר שבע) שהקצה שטח מיוחד לקבורה "אזרחית" (דהיינו רפורמית) מטעם ארגונים אנטי-יהודיים.

לרשימה זו המשך ארוך, אלא שהזמן דוחק.
דבר אחד אני מבקש לדעת.מ.מ.י.ר

האם יש דעת תורה של אחד הפוסקים על: א') אם יד שרה עשתה דבר זה נגד התורה, והאם צריך להפסיק לתרום לה.. ב') "
"ימ"ש" על אורי לופוליאנסקי (במילים אחרות: שמעתם פוסק שמתבטא כך?).

אם אין (ולא שאלתם פוסק, לא משנה מאיזה זרם או חוג, העיקר פוסק, גדול בתורה), אז אסור לומר כך בהחלט.

וממתי אכפת לך מדעת הפוסקים?ואלאד
זכורני שכשהוצג בפניך חומר שהתיר לכנות שם לאבינר, המשכת להתבכיין על "ביזויו".

האמת היא, שאכפת לך רק מפוסקים שפוסקים כדעתך, כדי שתוכל להתחבא מאחורי סינרם ולא תצטרך להתמודד עם עובדות בויכוח ענייני. צבוע.
תגובה -מ.מ.י.ראחרונה

הנושא הזה של "לעשות מה שהפוסקים אומרים" התחדד אצלי בעיקר בחודשיים האחרונים. בהתאם, דעתי השתנתה: מי שהוא תלמיד של הגר"ד ליאור שליט"א ושאר הרבנים שפסקו כך - ואם הם אמרו (כך שמעתי, אבל לא ראיתי כתוב) שלא לקרוא את ספריו של הרב אבינר - אז מי שתלמיד שלהם שלא יקרא. בהחלט, שכל אחד יעשה כדעת רבו.

אני כתבתי כאן בפירוש - פוסקים, ולא משנה מאיזה חוג ומאיזה זרם. לא איכפת לי גם אם זה מסאטמר, העיקר תהיה עקבי אחרי הרב שלך (כשזהו רב גדול בתורה, פוסק).

יש משהו רע במה שדרשתי פה? דעת תורה? כל כך נורא?

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה