"המאחזים בדו"ח ששון - הסטוריה"
לדבריה הכשרת המאחזים שמופיעים בדו"ח של טליה ששון אינה מספקת. "אותם 108 מאחזים שמפורטים בדו"ח ששון הם כבר הסטוריה. מאז הוקמו הרבה נקודת חדשות כמו סלע, רמת מגרון, שער המזרח, שבות עמי ועוד רבים שצריכים להתרחב ולגדול".
היא תוקפת את דבריו של שאול גולדשטיין שאמר לערוץ 7 שצריך יותר לחזק את הקיים מאשר להקים מאחזים חדשים. "גולדשטיין נותן ביטוי לעמדה גלותית ששייכת לעידן שהיה לפני שיבת ציון. נתניהו צריך להשיג את המטרה שהיא הבאת מיליון יהודים ליהודה ושומרון ועזה. זה הרבה יותר קל מלהביא עולים חדשים מרוסיה".
וייס מותחת ביקורת על דרישת מפלגת הבית היהודי מהליכוד להרחיב את ההתיישבות בהתאם לגידול הטבעי. "לא נעים לי להגיד אבל יש להם עדיין אפשרות לחזור בתשובה. אני רוצה להגיד תודה שמרשים לי ללדת ילדים ותודה שמרשים למי שנולד לגור בבית".
היא קוראת גם לבני בגין שאמר לערוץ 7 כי בדיעבד למרות שהגרוש מגוש קטיף היה טעות הרי שכיום לא ניתן להחזיר לשם את ההתיישבות כי גם הוא צריך לעשות תשובה. "יהיה לנו שקט בארץ ישראל כולה רק אם תהיה לנו שליטה מוחלטת בכל הארץ. למרות שנכוונו בעבר מנתניהו יש לנו כיסופים אופטימיים ואנחנו מקווים שהדברים שאומרים על נתניהו שהוא בשל יותר משהיה בקדנציה הקודמת שלו כראש ממשלה אכן יוכיחו את עצמם".
"אסור לו לנסות ולרצות את אנשי השמאל", אומרת וייס, "כי נסיון כזה ללכת בין הטיפות מביא בדרך כלל לתוצאות עלובות וצריך ללמוד מברק אובמה לעמוד בקומה זקופה. אם שמים בצד את הערבים שהצביעו בבחירות הרי שרוב העם אמר בבחירות שהוא רוצה לראות עמידה איתנה ובקומה זקופה ואני מקווה שאכן נתניהו ייתן ביטוי למדיניות של הימין המקורי שרצה ליישב את הארץ".

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל