עגיל כפול באוזן...רקשאלה1
הציעו לי היום מישהי והיא סבבה והכל - דוסית אש .. אבל שאלו אם מפריע לי שיש לה חור ועגיל כפול? אז אמרתי שאף פעם לא חשבתי על זה... מה אתם/ן אומרים זה אמור להעיד על משהו? אם לא אז למה שואלים אם זה מפריע? יש סטיגמה לגבי נזם באף אבל על עגיל כפול לא שמעתי...
נזם באף חזיר..בסדר גמור

לא הייתי מיחס לזה חשיבות משמעותית - אופי והליכות הם הדברים שאתה הולך לחיות איתם - לא התכשיטים שלה.. 

אולי איני מכיר את ניסוח תגובותיך אבל זה נשמע לי בוטההה"ה
אני מקווה שלא התכוונת לזה באמת אלא רק להביע איזה רעיולפותח: אני מכיר כמה זוגות של דוסים אש/חזק/חריף/ חמוץ מתוק... שלאשה יש עגיל שני ולחלקם גם נזם והם צנועות וחסודות. אני לא חושב שזה צריך להפריע במשהו. זה טבעי ובריא שנשים אוהבות להתייפות, אם בעיניך זה יפה ועדין אז זה מצוין.

אני מכיר סיפור על בחור "בן טובים" בן של רב ידוע מאוד שנפגש עם בת של רב ידוע מאוד. שתיהם דוסים חבלז/אש/אדוקים וכו. לגברת היה "לא עלינו" נזם באף, הבחור חשב שזה מאוד מתאים אבל עניין הנזם הפריע לו, הלך לאביו להתייעץ איתו מה לעשות. הוא אמר לו הכל בסדר איתכם? אתה מרגיש חיבור בשכל? יש רצון לעוד מפגשים? הוא ענה לו שכן אבל יש לה נזם. אז הוא חשב קצת ואמר לו בסדר גמור או שזה יעבור לה או שלא ושתי האפשרויות הם בסדר גמור כל עוד זה בא ממקום בריא בנפש.
מתישהוא אחרי החתונה היא הורידה את הנזם.

שלא תחשוב שאתה אמור לגרום לה להוריד את זה אלא להסביר לך שזה תלוי בכמה מקום מייחסים לזה וכמה מקום נותנים לאישיות הכללית שהיא הרבה יותר גדולה והרבה יותר מהותית.

אל תשכח לעדכן אותנו.
אני לא חושבבסדר גמור
עבר עריכה על ידי שם קצוץ505 בתאריך כ"ב באב תשע"ז 10:51
שכל אישה עם נזם היא חזיר.

אבל זה משדר משהו, וצריך לבדוק טוב טוב מהיכן זה נובע..

קטע בנושא:
"נֶזֶם זָהָב בְּאַף חֲזִיר, אִשָּׁה יָפָה וְסָרַת טָעַם"

כמו נזם זהב, שכאשר שמים אותו באף של חזיר הוא רק מדגיש את כיעורו ולכלוכו של החזיר -

כך גם אשה יפה אשר הטעם (תכונות האופי והשכל)סר והתרחק ממנה, היופי החיצוני שלה רק מדגיש את כיעורה הפנימי.

דקויות

נזם זהב באף חזיר = כששמים תכשיט יפה על בהמה מלוכלכת, הדבר אינו מייפה אותה אלא רק מדגיש את כיעורה. 

טעם הוא התכונות הפנימיות המתגלות כלפי חוץ, ובמיוחד - השכל וההגיון של האדם;   אישה יפה וסרת טעם = כשלאישה יפה אין שכל, היופי החיצוני אינו מייפה את נפשה אלא רק מדגיש את חוסר-טעמה; כמו נזם זהב באף חזיר.

בשני המקרים, הפנימיות קודמת לחיצוניות: ניקיון הגוף קודם ליופיים של התכשיטים החיצוניים לו, וטוב-טעמו של השכל קודם ליופי של הגוף החיצוני לו: "הודיענו המקרא הזה, כי כאשר העדיים [התכשיטים] טפלה לגופים, כן הגוף טפל לנפש החכמה. וכאשר לא יתייפה הגוף המשוקץ בעדיים, כן לא תתייפה נעדרת השכל ביופי הגוף. ואמר 'אשה יפה', מפני שיבחנו בני האדם היופי מן הנשים [אנשים בדרך-כלל מייחסים חשיבות רבה יותר לתכונת היופי כאשר הם מסתכלים על נשים] , על כן הודיע, כי אישה סרת טעם לא תתייפה ביופי המראה והתואר, כאשר לא יתייפה גוףהחזיר בנזם הזהב. כי כשהעיקר גרוע ופחות, לא יתעלה בטפלה..." (הרב יונה גירונדי).

חז"ל פירשו, שהיופי בפסוק זה הוא גם משל, ולפי זה הפסוק מתייחס לא רק לנשים אלא גם לגברים:

"אמר רבי יהושע בן לוי, בכל יום ויום בת קול יוצאת מהר חורב ומכרזת ואומרת אוי להם לבריות מעלבונה של תורה. שכל מי שאינו עוסק בתורה נקרא נזוף, שנאמר נזם זהב באף חזיר, אשה יפה וסרת טעם"(משנה אבות ו ב);   "נזם זהב באף חזיר - שאינו משמרו אלא הולך ונובר באשפה וממאיס, כן תלמיד חכם שחסר מטעמים של תורה הוא מאוס כמנודה הזה:" (ברטנורא שם).

"נזם זהב באף חזיר - אם אתה נותן כל כסף באף חזיר, הוא הולך ומלכלכו בטיט ובצואה, ואם אינו מדיחו - מורח, כך, אם הולך תלמיד חכם אצל זונה ועושה צרכיו עמה, מקלקל תורתו, לכך נאמר: נזם זהב באף חזיר. אשה יפה וסרת טעם - אמר רבי אלכסנדרי: שמסירה תורה ממנו. אבל כל מי שעובר על פתח ביתה ואינו מתאוה ליפיה, הקב"ה קורא לו צדיק, שנאמר: "תאוות צדיקים אך טוב, תקוות רשעים עברה" - מהו עברה? אמר רבי יוחנן: שעברה תקוותו של רשע באותה עבירה שעבר" (מדרש משלי (בובר) יא כב).

"נמצא, כי בהיות מדות הרעות קבועות באדם, נמנע הוא מלקיים התורה והמצות, וגם אם יקיימם יהיה שלא לשם שמים ובטורח גדול, ועליו נאמר נזם זהב באף חזיר וגו', כי עוד טומאתו בו מלובש תוך הקליפות, וכמו שאמרו רבותינו ז"ל (יומא עה: "זכה - נעשית לו תורתו סם חיים, לא זכה - נעשית לו סם המות"" (שערי קדושה א ב).

הקבלות

מדוע נבחר דווקא החזיר כמשל ל"אשה יפה וסרת טעם"?

ויקרא יא7: "וְאֶת הַחֲזִיר - כִּי מַפְרִיס פַּרְסָה הוּא וְשֹׁסַע שֶׁסַע פַּרְסָה, וְהוּא גֵּרָה לֹא יִגָּר - טָמֵא הוּא לָכֶם"

החזיר הוא אחת מהחיות הטמאות, ויש לו סימן אחד של טהרה וסימן אחד של טומאה. סימן הטהרה הוא חיצוני - מפריס פרסה; וסימן הטומאה הוא פנימי - לא מעלה גרה (יש מפרשים, שחיות שאינן מעלות גרה נחשבות לטמאות, כי הן מעכלות את מזונן על-ידי שרצים שנמצאים במעיים שלהן; הרב אברהם קורמן, "הטהור והמותר"). אם כך, החזיר מסמל שילוב של חיצוניות יפה עם פנימיות מקולקלת. כך הבינו גם חכמי המדרש את משמעותו הרוחנית של החזיר, בביקורתם על מלכות רומי: "למה הוא מושלה לחזיר? אלא, מה חזיר הזה, בשעה שהוא רודף הוא מפשיט את טלפיו, כלומר שאני טהור, כך מלכות הזאת הרשעה גוזלת וחומסת, ונראית כאלו מצעת את הבימה" (בראשית רבה סה א).

ועוד: המילה גֵּרָה באה מהמילה גרון (החיה מעלה את מזונה אל פיה דרך הגרון), אך על-דרך הדרש ייתכן שהיא מסמלת גֵּרוּי יצרים: החיות הטהורות הן מעלות גרה, מעלות את גירוי היצרים לקדושה, כדרכן של נשות ישראל הצנועות והטהורות; אך החזיר אינו מעלה גרה, הוא מסמל גירוי לשם גירוי בלבד, ללא שום קדושה, כדרכה של אשה יפה וסרת טעם.

- מסקנה נוספת שאפשר להסיק מפסוק זה היא, שליופי דווקא יש חשיבות מסויימת - לאישה בעלת טעם, היופי הוא כמו תכשיט המעטר את חכמתה.
אני מכיר את הפסוק היטב וגם את הפירושיםהה"ה
הצורה שבה זה נכתב, היתה לא נעימה ומכבדת.
היה נראה שצורת הכתיבה שלך אומרת שמי שהולכת עם נזם היא דומה לחזיר.
אני הבנתי את כוונתך, אבל עדיין אפשר להשתמש בצורת ביטוי יותר נעימה ונחמדה.
הכותרת נערכהאוריה,
עבר עריכה על ידי אוריה, בתאריך כ"ב באב תשע"ז 00:35

אני זוכר את זה מהגיל של התיכונית. חשבתי שזה עובר בגיל מסויים..

חכה לתגובות של בנות הפורום

לא משנהחלל הפנוי
ברור שזה מעיד...מור ולבונה
על הטעם שלה באקססוריז.
אולי במגזרים מסוימים זה אומר שהיא הולכת נגד המוסכמות החברתיות, (ולכן שאלו)
אבל לדעתי זה לכשלעצמו יכול להיות דבר חיובי.
הבנתי הכל אבל מה הקשר שזה יכול להיות דבר חיובי?רקשאלה1
רק אבהיר שכתבתי לדעתי.מור ולבונה
כי אני אוהבת אנשים עם חשיבה עצמאית ולא אנשים שפועלים לפי העדר.
וגם דבר שליליבך לי קר
(-יכול להיות)

זה תלוי אדם.

ותלוי מגזר בהחלט.
אוייש..מור ולבונה
כתבתי יכול להיות 😶
ויכול להיות גם שלא כמובן.

"צא ולמד .."
כן. בכוונה כתבתי את הצד השניבך לי קר
לא בשביל לסתור את דברייך

אלא להדגיש שבסביבה שלך זה לא אומר כלום
בסביבות אחרות זה בהחלט אומר.

לכן הוא צריך לבחון את הסביבה, ולפי זה להבין מה אומר החור השני באצבע של הרגל הימנית שלה.
אז אני לא בטוחה שהבנת אותי.מור ולבונה
לא ממש התייחסתי לסוגיה של העגיל בשורה האחרונה.

אלא, ליחס שיש לה למה שהחברה מכתיבה..
אם זה נעשה מתוך התרסה ורצון לצאת כנגד, זה יכול להיות שלילי.
אבל אם זה נעשה מתוך מקום חיובי, של בירור ואולי גם שאלת רב כדי להבין את סוגיית הצניעות-זה יכול להיות לדעתי חיובי שהיא מפתחת לעצמה דעה.

ד"א, תרגיש חופשי לסתור אותי..
עם זה אין לי בעיה
"תרגיש חופשי תרגיש חופשי" אבל כשסותרים אותך יש פה פיצוצים.בך לי קר

הבנתי.

מסכים ככלל עם הנקודה החיובית,

חושב שרוב האנשים והאנשות שמתנהגים בשונה מהציבור לא פועלים ממקום חיובי אלא או ממקום חפיפניקי, או ממקום של נוחות.

פסימי בדוסיות של הציבור שלנואפאטי

ויש לי בתחום דעות מוצקות ומוכחות מספיק מבחינתי בשביל שיכאיבו לי מאוד.

ו...לכי תקראי..הבאתי לך שם קצת תורה

כבר אמרנו, מחלוקת שהיא לשם שמיים מור ולבונה
יכול להיות שאתה צודק לגבי הרוב,
אבל הבחורה אולי לא נמנת ברוב הזה..
ולכן, יש מקום (לדעתי) לצאת איתה ולראות מה הסיפור 😁

(כל הבחורות בפורום הולכות להוריד את העגיל השני ...)
לא יקרהחופשיה לנפשי
סתם סבלתי שלוש פעמים בנוסף לסטנדרט?
מור ולבונה
האמת פתאום יש לי חשק לעשות עוד עגיל 😍
מה רביעי? בסוף לא יישאר לך אוזןבך לי קר
אתה לא חזק בניחושים 😋מור ולבונה
שמח שאני לא חזק בניחושים בתחום הזה.בך לי קר
חור שני כאילו?מי עדן

זה הכי יפה! בדיוק עשיתיחושף שיניים

כולה חור שני, מה הביג דיל?איוושה

היום זה כל כך נפוץ שאין בכלל סוגייה של צניעות.

זה לא שמדובר בפירסינג או משהו בסגנון

ככה פוסקים אלו שצריכים לפסוק הלכות?בך לי קר
=רבנים?

מעניין אותי באמת.
אני לא רבנית ולא פוסקת.איוושה

אבל אם יש רבנים שמתירים נזם, קל וחומר שגם חור שני יהיה מותר.

למיטב ידיעתי, הלכתית אין בעיה. הבעייתיות כאן היא ההיגררות אחרי אופנת רחוב וחיקוי חוקות הגויים, וזה כבר תלוי בכל אחת ואחת.

גם חור ראשון יכול להיות לא צנוע אם הולכים עם עגילים ענקיים ופחיות ודליים וספינות מלחמה על האוזניים. ומצד שני, אם שמים בחור השני עגיל קטן, עדין ואלגנטי, שבולט רק לעיני מי שבוחן את האפרכסת (כמו שהיה לי לפני שנסתם לי החור עצבני), כמדומני אין עם זה בעיה של צניעות.

אולי כדאי לשאול את הרב שלנובך לי קר
(כל אחד את שלו..)

אם זה לא שירשור בדיחה אז אבדנוהפי
אני חושבמתן תורה
שזה עניין של התאמה וסגנון בסופו של דבר
אבל אי אפשר להתעלם מזה שיש בעגיל נוסף שדר מסויים אולי יותר החצנה של המראה, למרות שזה יותר רגוע מנזם באף... אבל עדיין יש כאן איזשהי הבלטה שיכולה להיות בעייתית להסתכלויות מסויימות

נראה לי שקשה להגיד שאין בזה שום דבר... כי יש כאן עניין להוסיף במראה החיצוני יותר מהסטנדרט, כמובן שזה הבחנה דקה אבל יש כאלה שזה תופס אצלם מקום בסגנון הלבוש והמראה
לא יודעת כמה בכלל רואים עגיל שני הוא קטן בדרך כללזוהרת בטורקיז

מה ההלכה אומרת על זה?בך לי קר
מבין שזה נהיה נפוץ יותר.

האם בגלל זה הרבנים כיום התירו את זה?
הלכתית אין בזה שום בעיהסופרמן
פשוט יש מקומות שבהם זה פחות מקובל... כמו צמיד ברגל...
שום בעיה? לדעת מי.בך לי קר
אני זוכר שלדוגמא הרב אבינר אומר שזה אסור.

תבדקי אצל הרבנים החרדלים, לדעתי הם אוסרים.
על איזה סעיף בשו"ע ערוך הוא מסתמך?צריך עיון
רב לא יכול להמציא איסור. הוא יכול להגיד שזה לא ראוי או שבנות יר"ש לא נהגו, אבל זה לא איסור מוחלט וזה יכול להשתנות עם הזמן.
"להמציא איסור"בך לי קר
לא מבין למה לכתוב משפט כזה על רב.
הוא גם לא הרב שלי, ועדיין אני לא כותב עליו ככה.

יש מושג שנקרא הלכות ציבור.
אני יכול להביא לך עשרות פסקים הפוכים מהטענה שלך מהחדרים,
אבל בשביל דוגמא מהציבור שלנו, איסור העליה להר הבית. מאיפה האוסרים "המציאו" את האיסור?
זה לא קשור להלכות ציבורכי בשמחה תצאו.

שזה עוד מושג שהוצא מהקשרו.

ו-@צריך עיון,

בצניעות יש באמת שני מרכיבים:

אחד אובייקטיבי ואחד חברתי.

אובייקטיבי זה מה נקרא 'ערווה'

(שגם איתו יש מורכבות, ולא נאריך),

והשני זה לא להיות חריג מהנורמה.

חור שני זה נורמה? נזם? פס בשיער?

האם נורמה של גוים זו הנורמה שלנו?

מתי נורמה היא חוקות הגויים ומתי לא?

כל אלה שאלות בלי תשובה חד משמעית,

שכנראה נמסרו לחכמי התורה שיכריעו בהן.

והר הבית זה פשוט מנהג שהיה בירושלים,

ועדיין מחליטים לומר שהוא נשאר בעינו.

מי שאומר שזה איסור עצמי

(ללא קלות ראש, במקומות המותרים ובטבילה) -

לא למד משניות בקדשים.

אני לא מבין בהלכות לציבורבך לי קר
לכן אני לא יכול להתדיין איתך.

המבזה תלמידי חכמים - אין רפואה למכתו!קוראי שמו
איני יודע כיצד בחנת את גדולי הדור, מדובר על אנשים שהרבה לפני הגיל שלך כתבו ספרים בקדשים.
אתה צודק שאם יטען מישהו, שמצד הדין, לשטח שהוא מוגדר ע"פ ההלכה "הר הבית" אבל הוא מחוץ ל"חיל", אסור למי שנטהר כדין מטומאות היוצאות מהגוף להכנס - זה באמת סימן כמו שאמרת.
אבל, הן זיהוי המקומות בהר הבית והן אפשרות ההטהרות היום תלויים בהרבה שאלות, שרוב ככמעט כל גדולי הדור סוברים שאין באפשרותנו להכריע בהן ובנוסף יש את השיקול (אצל הרב עובדיה זה העיקרי, אבל אצל הציץ אליעזר למשל בנדפס וכן בע"פ ממרן הגר"א שפירא השיקולים הקודמים הם העיקריים) שהוראת היתר מסויימת, תביא לפרוץ לגמרי את הגדרים כמו שאנו היום רואים במציאות!
מי שטוען שהם בסה"כ ממשיכים את הנוהג, לא למד את דברי הפוסקים בנושא מעולם. ומי שלא מודע לכך שחוסר בקיאות הוא שיקול בפסיקת הלכה לא למד מעולם הלכה בעיון.
בדיוק על הפיסקה השניה שלך דברתי.כי בשמחה תצאו.

אפשר לצעוק פחות חזק בפעם הבאה..

גילוי נאות: אני לא עולה, כי כך אומר הרב שלי.

רמז: אני יכול ללמוד את הסוגיא, וגם עשיתי זאת,

ועדיין נוהג כדעת הרבנים שלי.

הנורמה נקבעת ע"י הציבורצריך עיון
עם כל הכבוד לגדולתם של ת"ח את המציאות בשטח כולם יכולים לראות, ולפעמים דווקא ת"ח מבוגרים פחות מעודכנים באפנה העכשווית
תלמידי חכמים, גם מבוגרים, נמצאים ברחוב ורואים מה הולךהדוכס מירוסלב

ואני בסביבה שלי, שהיא מעורבת לגמרי, ממש לא רואה אוזניים מלאות חורים.

גם אצל בנות שהולכות לא צנוע בצורה מזעזעת

כשאני הולך ברחוב אני לא מתמקד באזנייםצריך עיון
אבל יצא לי לראות אצל כמה בנות חור שני (ושלישי..), ואני מדבר רק על המעגלים שסביבי (משפחה, צבא ועבודה, בעיקר)
שוב הגענו למחלוקות במציאות... הרב אמר מה שאמר וזה מספיקהדוכס מירוסלב

שאל רב אחר ותאר לו את המציאות שאתה רואה ונראה מה הוא יגיד.

אני אישית מכיר מציאות אחרת, אבל זה לא יעזור.

אפילו בנות כופרות, חילוניות, מסורתיות, דתיות לייט ודת"ל, ואני מכיר המון בנות כאלה, לא הולכות עם יותר מעגיל אחד בד"כ.

למרות שאני כבר הרבה זמן לא בוהה להן באוזניים, אם תרצה אוכל לשאול אותן

שמע, זה לא מיעוט המצויכי בשמחה תצאו.

שאתה יכול להתווכח מה השיעור ושממנו והלאה צריך לבדוק חסה.

זה יותר עדין ויותר מורכב.

גם אם יש אחוז מסוים שעושה משהו -

יש שיקול דעת מתי לומר שדבר הוא פסול,

אפילו אם אין לזה מקור או הסבר טוב.

ובקהילות של הרב - זה אפילו יחייב

(רק צ"ע מי יקשיב לזה בדור שלנו...

זה מצריך המון אמון ויראת שמיים)

נכון, נקודה חשובה. בגלל שזה לא דבר שאסור מצד עצמוהדוכס מירוסלב

האומדנא ניתנה לפוסקי הדור ולא לנו בני התורה הדגיגונים

מסכים שאין הגדרה ברורהצריך עיון
לכן לדעתי לא נכון לצאת כאן באמירות לכלל הציבור. הגיוני שבאולפנה אחת יאסרו ובאחרת יהיה מותר.
למה לא?כי בשמחה תצאו.

פוסק הלכה לא יכול לומר על משהו שהוא לא ראוי?!

לא יודע מה המקור שלו,

אבל @פלוני מפונפן אמר דבר הגיוני,

שבדורנו הולכים על פי הנהוג בכל הארץ.

לכן ניתן לומר אמירה גלובלית.

יש הבדל בין לא ראוי לאסורצריך עיון
כאן הם די קרוביםכי בשמחה תצאו.

והסוגיא כאן אכן גדולה מכדי שאומר דברים חדים וברורים...

אין הכי נמי, גם שם לא יכולים להמציא איסורצריך עיון
אפשר להגיד שנמנעים מספק או מחשש אחר, אבל ברור לכולם שמותר לטמא מת להכנס להר הבית.
הרעיון בהלכות צניעות הוא שפרט למה שאסור מעצמו מדיני קדושההדוכס מירוסלב

שונים בתורה (לא יראה, והיה מחניך, לא תקרב, לא תתורו ועוד), נוסף על כך אסור כל מה שהוא ממש יוצא דופן והופך לגדר של חוסר צניעות. רואים את זה בתחילת השו"ע בדין לבישת הבגדים בבוקר.

זאת לא המצאה, במקום שלא נהוג ואדם עושה כך הוא עובר על הצניעות.

זה דומה מאוד לשלא יהא אדם עומד בין היושבים (לא זוכר את המקור כרגע, נזכר בכמה מקומות בפוסקים בעיקר בביהכ"נ).

סבבהצריך עיון
ולכן להגיד בצורה גורפת שזה אסור זה לא נכון.
שיגיד שבמקומות שזה לא מקובל זה אסור ובמקומות שמקובל זה מותר.
אני לא יודע מה הרב אבינר אמר ולמי ואף אחד לא הביא את זה לכאןהדוכס מירוסלב

לכן יכול להיות שהוא לא אמר את זה, יכול להיות שזאת הייתה הוראה פרטנית, ויכול להיות שהרב ראה שבציבור הכללי זה לא מצוי לכן זאת הוראה כללית (וככה גם אני חושב).

בכל אופן, הוא לא המציא איסור, כי זה דין מפורש בפוסקים, והלשון עצמה ראויה למחאה.

ממה שיצא לי להכיר כאן אתה לא משתמש בביטויים כאלה בד"כ, ולא מתאים לך גם... אז אולי יש עניין שתחזור בך ותשלח לרב סמס בתור מחילה.

התנסחתי בצורה לא טובהצריך עיון
עבר עריכה על ידי צריך עיון בתאריך כ"ב באב תשע"ז 13:42
בהודעה שלי היו שני חלקים: בכותרת שאלתי על האמירה של הרב אבינר ובגוף הנודעה נכנסתי לדיון עקרוני ולא אישי עליו

@בך לי קר
שכוייח!בך לי קר
אפשר לשאול שאלה תמימה?מור ולבונה
הרי בכל מקום שזה מקובל,
היו את הבנות הראשונות ש"קפצו למים" והפכו את הסממן הזה לשכיח.
אז קביעה של מקובל או לא,
היא קצת מצחיקה כי אתה לא יודע מתי הבחורה עשתה את העגיל ה2 ביחס לחברותיה.
לא?
למרות שאת צודקת*, ההלכה מבדילה בין הראשונות לבין האחרונותהדוכס מירוסלב

הראשונות (או הראשונים, לצורך העניין) היו חוטאות, ואחרי שזה הפך לנורמה, מי שעשתה את זה לא הייתה חוטאת.

השאלה הזאת מתעוררת גם לגבי "התגנדרות" (או פינפון ) לגבי גברים (וגם בהלכות צניעות לגברים כמובן רק שזה פחות ידוע לצערנו).

* צודקת עקרונית כמובן

מסכים, אבל זה לא מחייבצריך עיון
העולם הוא לא שחור ולבן, יכול להיות שזה התחיל בחלק מהציבור בלי שייתפס כדבר בעייתי ומשם התפשט גם למקומות שבהתחלה התייחסו לזה אחרת
אז בוא נסכם: מחלוקת במציאות. לדעתי אתה טועה, ואפשר לברר אתהדוכס מירוסלב

זה די בקלות לכל הפחות פה (נפתח שרשור?).

לגבי מה שהרב אמר ודאי שהוא הביא את דעתו מהדין, וודאי שלא היה ראוי להשתמש בביטוי "להמציא"

שוב לא הבנת אותי...מור ולבונה
אני אומרת לבחור,
שאין לו יכולת לדעת אם היא ראשונה או אחרונה בסביבה שלה. (ביחס לכל מיני דברים ולא רק חור 2).
לכן, גם הקביעה של מקובל או לא בסביבתה לא בטוח תעזור לו.

נלך על דוגמת הקיצון כדי להמחישהדוכס מירוסלב

לו יוצוייר שהלמ"ס עשה סקר "כמה עגילים יש לכן באוזניים?" ולכל הפחות בעיר שלה 50% מהבנות הולכות ככה, אז היא כבר לא ממש בבעיה (אני מניח שיהיה פוסק שיחמיר ביותר מ50% מן הסתם, זאת אומדנא לפוסקים כמו שציין@כי בשמחה תצאו. למעלה).

למרות שבדורנו לא הולכים לפי עיר, אלא לפי הנהוג בכל הארץ, בכל ההלכות (גברים, נשים, לא ילבש איש בגד אישה, לא יהיה כלי גבר על אישה וכו').

פרט כמובן למה שאסור מצד עצמו ואין בו את האומדן הזה (יש גבולות ברורים שגם אם כולם נוהגים בהם, הם אסורים)

מי אמר שצריך רוב?צריך עיון
אם 30% אחוז הולכים ככה זה לא מספיק?
ולמה הולכים לפי כל המדינה? ממש לא כולם זה ציבור אחד עם נורמות אחידות
לא אמרתי שהולכים ע"פ רוב, הבאתי דוגמאהדוכס מירוסלב

בכל אופן, בפועל, זאת אומדנא שפוסק צריך לעשות.

למיטב ידיעתי בהלכה בסנדלים עם גרביים לא מסתכלים רק על ישראל אלא גם על הגויים, אבל לא זוכר את זה טוב, צריך לעיין במקור הדין (נראה לי שהמשנ"ב מביא את זה)

נכנסת לנושא אחרכי בשמחה תצאו.

הגברים כאן עוסקים בדיון העקרוני,

מה נכון לעשות ומה לא.

את מנסה להבין ללבה של העלמה, 

ולבדוק האם היא הראשונה או לא.

זה דיון חשוב, טוב ונצרך,

אבל לא זה דנו.

ואגב, יש הבדל בין הראשונה לבין האחרונה,

גם אם בסוף שתיהן עושות בדיוק את אותו המעשה.

נראה לי שהיא נוטה יותר להחמיר פשוט, והאמת שגם הפוסקים דניםהדוכס מירוסלב

בזה.

שהרי השאלה עצמה היא אם באמת אפשר להגיד שהחברה כבר כזאת וזאת דרך העולם, או שהיא מהראשונים פורצי הדרך שעוברים על גדרי הצניעות

לא נראה לי שזה אסור, ולא נראה לי שיש רב שאוסר זאת.רווק ב

לא בכדי אף אחד לא הביא בדל של מקור ל"איסור" זה.

אין קשר לא יהא עומד בין היושבים, שם מדובר על אדם הנמנה עם הציבור ולא על אדם פרטי.

עיין בנושאי כלים על השו"ע בסימן ב' כמדומני המשנ"ב מביא את זההדוכס מירוסלב

הנהגות אדם בבוקר?!רווק ב

דין לבישת בגדיםהדוכס מירוסלב

לא מצאתי אף לא ברמזרווק ב
לא בשו"ע ובנושאי כליו הבסיסים, ואף לא במשנ"ב.
טעיתי בסימן מסתבר, זכרוני הטעני זה צ"א סעיף ה'הדוכס מירוסלב

"לא יעמוד באפונדתו (טאסק"ה בלע"ז) ולא בראש מגולה ולא ברגלים מגולים אם דרך אנשי המקום שלא יעמדו לפני הגדולים אלא בבתי רגלים"

בכל אופן מביאים את הדברים האלה כאן, יחד עם החילוק לגבי מנהג המקום

https://www.hakotel.org.il/hebrew/ask-the-rav/view-question.asp?id=419&page=19&keyword=&x_category=

ערכה של צניעות | אתר ישיבה (כאן זה מוזכר באגב, כי מדובר שם בנשים והטעם שם שונה לרוב העניין)

שליח ציבור עם סנדלים ללא גרביים -

שאלה: האם מותר להתפלל עם סנדלים, או כשעומדים יחפים? : הלכה יומית על פי פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל

הבהרה: הכוונה כמובן לחילוק בעניין של לא להיות יוצא דופן ושזה תלוי במנהג המקום, לא בעגילים באוזניים.

אם זה לא ברור, המטרה הייתה להבהיר שיש לחילוקים בין מנהגי המקום הבדל משמעותי על דיני צניעות במה שהוא לא מעיקר הדין בדיוק כפי שהרב אבינר פסק. כל השאר לא רלוונטי לעניין אם כי מעניין

(הערה לעצמי: צריך עדיין להזכר איפה ראיתי את זה לגבי דיני צניעות

במאמר של הרב מלמד הוא הביא את זה בגדול בפסקה על רעיון הצניעות, כך הוא כותב:

"רבים חושבים בשטחיות שמגמת הלבוש הצנוע למנוע הרהורים אצל הגברים, אולם הנושא יותר מורכב ועמוק. ... רעיון זה מחייב גם גברים, אלא שהואיל ונשים נחשבות ליפות יותר, כללי הצניעות מחמירים מעט יותר לגביהן. ובתוך כך נוצר המרחק הראוי בין גברים ונשים, והצניעות מרחיקה את האדם מן החטא של גילוי עריות

אגב, גם אני הולך תמיד עם גרביים ונעליים ומכנסיים ושרוולים ארוכים, וגם כשהייתי בגילך ולמדתי בישיבה לצעירים שליד 'מרכז הרב', היתה הוראה מחייבת לתלמידים לגרוב תמיד גרביים, וכך נהגו כולם, ובכללם גם אלו שסבלו מזה בקיץ"

ועדיין הדברים צריכים יישוב אבל הם לא נוגעים לעניין בכלל, סתם הארה/הערה).

יכול להיות, אבלמתן תורה
כל העניין הוא שייראו את העגיל... כי אם לא רואים אז אין קטע
לא נראה לי שזה בעייה כמו שזה פשוט שדר מסויים אולי יותר חיצוני בהופעה ולבוש- הדגשה של תכשיטים ויש כאלה שפחות יאהבו את ההוספה בעיסוק החיצוני
רגע, רק עכשיו אני קולט. על מה מדובר בדיוק?הדוכס מירוסלב

שני עגילים באוזן אחת, או שני עגילים בחור אחד?

ומשום מה היה נדמה לי שמדובר על ריבוי עגילים של 3+ באוזן אחת לפחות.

כמדומנימי עדן
אין דבר כזה שני עגילים בחור אחד..חח
מי אמר היום הכל אפשריהדוכס מירוסלב

ווא ווא איזה שרשור..שרביט
רק אם יש להן עגיל באף
לענ''ד, הכל אחלה, פשוט שחרר.. רחפת..
תגיד לי אתהסוסה אדומה
סבבה והכל ויש לה עגיל כפול באוזן.................

אם לא חשבת על זה, חבל שמכניסים לך סתם שטויות לחשוב עליהם.
תפסול מישהי דוסית אש שיש לה עגיל אחד קטן נוסף באוזן?
אם זה לא מעיד על חוסר יראת שמיים, תצא ותבדוק. אולי תגלה שזה מעיד דווקא משהו נחמד יותר מסתם דוסית אש בלי עגיל כפול באוזן...
איך בודקים דבר כזה?בך לי קר
אתה רוצה שיבדקו אותך לפי גודל הכיפה?זוהרת בטורקיז

ואורך הציציות שלך?

ולפי צבע הכיפה שלך,וסוג הכיפה שלך?

ולפי סוג המכנסיים שאתה לובש?

או לפי המותג שמופיע על החולצה שלך?

או לפי הסיכה שמחזיקה לך את הכיפה?

אומרים לך שהיא יראת שמים,ככל הנראה, לפי מה שהבנתי,על הדרך ציינו בפניך שיש לה חור שני-בגלל שציינו את זה ,זה הפך לעניין.

יכולה להבטיח ש90 אחוז אם היית נפגש איתה לא היית שם לב לזה בכלל.

זה חור שני,זה קטן, בסוף תזכור שההתלבטות שלך היא ממש על חור שני.

חור

שני,

חור.

הרי היא צנועה לפי מה שאמרו,אתה יכול לנסות לברר עם חברות שלה כמה היא "מוחצנת" אם זה החשש שלך.

אני לא באה לזלזל,אבל מרגיש לי לפעמים שאחנו שמים לנו כאלה מחסומים ומנסים על פי עזרים חיצונים לפסול מראש.

שכחנו שאנחנו בני אדם, ואם הבחור לובש כיפה סרוגה מחוט עבה או כיפה סרוגה מחוט קצר,לא אומר כלום עליו

אומר שהוא אוהב כיפה סרוגה מחוט עבה.

את רצינית?כי בשמחה תצאו.

ברור שלא זה מה שאומר הכל,

אבל 'יראת שמים' הן שתי מילים,די מופשטות,

שצריך להבין מה התוכן שלהן.

פעם שאלתי מישהי 'מה זה בשבילך יראת שמים',

והיא אמרה לי 'דתי' (שזה עוד מושג אמורפי, לדעתי).

בסוף כל אוסף הסטיגמות האלה

(כן, כולל מקצוע, שירות, אולפנה ומקום מגורים),

בונים תמונה מסוימת על אדם,

שיש בה הרבה מן האמת,

גם אם היא לא כל התמונה.

ולגבי חור שני - סתם לא הסגנון שלי.

גם לא נזם, אבל זה פחות הסיפור.

אוקי,להגיד לך כמה אנשים ניתקלתי ומניחה שגם אתהזוהרת בטורקיז

שהיה להם את כל הדברים שאמרת יצרת דמות,והדמות.ממש לא ענתה על הציפיות?

אמרו לך שהיא יראת שמיים_לא הבנת.עד כמה,תנסה לברר את זה מול המציע או החברה שלה.

יש לך הזדמנות לברר את זה.

לבוא ולשאול אותנו אם יפריע חור שני או מה זה אומר.קיבלת בערך תשובה מהבנות פה.

זה מה שאני מנסה להגיד,זה לא תשובה שתקבל פה..

זה תשובה שאתה צריך לברר או עם הבחורה עצמה או עם חברה שלה..

אבל הדמותכי בשמחה תצאו.

כן התאימה בגדול למה שלא הוספת לה,

אלא נבע מתוך הנתונים היבשים

(לא מדבר על אדם שעשה שינוי,

ואז אמורים להבין גם את זה מתוך הפרטים,

שמסלול החיים לא הולך בקו ישר).

הבנות פה צדיקות וטובות,

והן מהוות מדד מסוים,

אבל בנים משום מה נרתעים,

וכנראה יש דברים בגו.

(אישית, הכלתי יותר מחור שני,

למרות שמן הסתם אני נמנה על הדוסים הכי טרור כאן,

אבל אני ממש לא הנושא כאן)

חולק על הקביעה העקרונית שלךבך לי קר
אני רוצה שימדדו אותי.

"אומרים לך שהיא יראת שמיים" זה מושג כמעט חסר משמעות בשידוכים. ואני אומר את זה כאחד שנוגע בתחום יחסית הרבה.
כי אין פה שום הגדרה מידתית. בחורה שמשתדלת ללבוש חצאית ולא מכנסיים היא יראת שמיים לדעת פלוני, לעומת זאת לפלוני אחר רק אם היא הולכת עם 2 גרביים.

הדוגמאות שהבאת בהתחלה חלקן לא מדוייקת.
אין שום מדד בצבע של בגד אצל גבר.
יש מדד באורך חצאית אצל בחורה
ויש מדד בגודל כיפה של בחור

חור שני הוא מדד מורכב יותר.
כי בציבורים מסויימים, הוא כבר נורמה כמו עגיל, שזה חסר משמעות.
בציבורים אחרים, החור השני נתפס אחרת, ולכן יש לזה משמעות.

מסכים עם זה שלא הייתי רואה את זה כשהייתי יוצא איתה אבל זה לא סברא בדיון.

ניסית לבודד את הדיון לחור שני, בשביל להקצין אותו.
וזה
ממש
טעות
כי חור שני+עוד אלמנטים דומים בציבורים מסויימים נותן פרספקטיבה על הבחורה. התמונה שכולם מנסים להרכיב.

החור השני הוא סימן ולא סיבה. מקווה שאת מבינה את ההבדל.

סימן שניפחת אותו מכל פרופורציה.רחפת..
שהוספתי אותו לעוד כמה פרטיםבך לי קר
שיחד נותנים לי תמונת מצב.

שוב אגיד, אני מכיר ציבור שבו בנות עם חור שני הן הלא דוסיות בו. וזה אומר עליהן משהו.

אם הבחור מחפש בת מהציבור הזה, שזה יוסיף לו עוד נקודה למכלול.
אולי זה ככהזוהרת בטורקיז

אם תלך לסלק של הקומונריות של בני עקיבא שהן פשוט מדהימות בעייני,וצדיקות אחת אחת!!באמת.

סביר להניח שתראה חור שני- כי זה באמת הנורמה.

***מצטערת על הכללה מראש,נועד בשביל להבהיר את העניין***

אם תלך לסלק של אריאל,נניח אולי תראה פחות.

זה נכון.

אבל,בשניהם תראה.!

כי זה כבר נהפך ללא עניין,בדיוק כמו חור אחד באוזן...

מעולה! זו הנקודה.בך לי קר
תתקדמי שניה

לכי למחנה של תנועת הנוער 'הלומד והלומד' ושם אין בנות עם חור שני.

עכשיו, בחורה שמגיעה מתנועת 'הלומד והלומד' ויש לה חור שני, זה סימן למשהו, שאני אישית הייתי מחפש סימנים דומים בשביל להבין מה הסיבה. ייתכן שסימן לבסוף יתגלה כחסר סיבה משמעותית.
אופ,באמת שלא הבנתי אותךזוהרת בטורקיז

מה שהוא מנסה לומר (לפי הבנתי)מור ולבונה
שאין לו בעיה עם בפועל יש לבחורה עגיל שני,
אלא יש לו בעיה אם היא חריגה בנוף שלה.
שאז זה יכול להעיד על דברים באישיות שלה.
אם זה מקובל בחברה בה היא גדלה- סבבה.
אם זה לא מקובל- יתכן שזה יהיה בעייתי
וואי וואי וואי וואי....איוושה

שוב אחזור ואגיד-אתה תמיד אומר שאצל כל אחדזוהרת בטורקיז

יראת שמים אומר משהו אחר.

כנראה לך יש ציפיות מסויומות מבחורה שמגדירה את עצמה יראת שמים  - אז תבדוק את הקריטריונים שמבחינתך זה עונה לך על בחורת יראת שמים.(לבדוק בבירורים!)

זה הכל.אתה פשוט לא מבין מה אני אומרת, אני אומרת שתברר אצל החברה שלה או המציע במה זה בא לידי ביטוי.

יותר מזה- תגיד בבירורים שלך אישית לא מבין לגבי חור שני,כי הבנת שלפי דעת הפוסקים שזה לא ראוי שבחורה תעשה את זה- המציע\החברה ישמעו את זה,ויעשו חושבים כמה זה יתאים בינכם או לא.

זה לגיטימי לשאול שאלות בשביל לברר תעניין,ככה המציע יבין כמה זה חשוב לך,ובסוף בודקים התאמה,ואין טעם לצאת אם אין התאמה.

לא עניין של ציפיותבך לי קר
עניין של קטלוג.

אני לא אגיד את המשפט על בנות כי תרגישו שמחפיצים אתכן וכו'

אבל כשאני מקטלג בן לשידוך
אני מסתכל על הישיבה שהוא לומד בה, על התיכונית שהוא למד בה, צבא, גודל הכיפה, תנועת נוער, ועוד אלף פריטים שכל אחד מהם חלש, וביחד הם עוזרים לי לשדך אותו. כל זה כמובן באדם שאני לא מכיר. בחבר שלי הפרטים(סימנים) נהיים פחות בעלי משמעות כי אני יודע את הסיבות.

את טועה בהבנה שאני מחפש בחורה בלי חור שני. חור שני הוא אחד מהסימנים לסיבות שאני מחפש בבחורה.
שיעור בגדר סימנים וטביעות עיןכי בשמחה תצאו.

בענייני מציאה, עגונות ושידוך

(מזעזע לחשוב כמה קשר יש בין הדברים, רח"ל),

ע"י הרב הגאון @בך לי קר,

יגיע בקרוב.

יש עין אי"ה יפה על זה...

איזה עין אי"ה?בך לי קר
שיעור כדאי לשמוע מרב או מאדם שלמד ומבין.
שבת דף לכי בשמחה תצאו.

על ההוא שאמר לרבי 'אשתך אשתי ובניך בני'.

אשריך על הענווה, צדיק

ולגבי הלכות ציבור,

אני מעדיף לשתוק בפורום הזה...

נעניין בעז"ה.בך לי קר
שכוייח!
לפי דעתי ההשוואה לא נכונהרקשאלה1
אם את כבר משווה לכיפה.. אז נניח שהיו מצעים לך בחור מעולה (שעונה על כל הרשימה שלך!) והוא גם לומד באחלה ישיבה. אבל יש לו כיפה שחורה (קטיפה) והוא לא מתכוון להחליף.. כמה זה היה מרתיע אותך? ולמרות שהוא לא חרדי בכלל ולא מסכים עם הגישה שלהם, הוא עשה צבא וכו'.. אבל הוא חושב שזה יותר מתאים לו? היית גם אומרת שזה דבר שולי? יש דברים שמפרעים גם אם הם לא מעידים על כלום...
ברור שזה דבר שולי!זוהרת בטורקיז

הרי אמרת שהוא עשה צבא,היה באחלה ישיבה,והוא לא חרדי.

אז למה שזה ירתיע?

כי היו מקרים, ויש לי חברים כאלהכי בשמחה תצאו.

מזל שאת לא שטחית. רציני לחלוטין.

וגם, זה לא בהכרח שטחי,

זה פרט חיצוני על הבחור

שסתם לא יפה בעיניהן (גם בעיני),

רק שזה דבר שניתן לשנות בקלות,

בניגוד למאפיינים חיצוניים אחרים

אח שלי עם כיפה שחורהחופשיה לנפשי
חרדי הוא לא, הוא חובש אותה מטעמי נוחות והרגל בלבד וחוץ מזה שזה די מכוער בעיני (במחילה) זה לעולם לא יפריע לי.
מנסים להרגיש.סוסה אדומה
ומי שמרגיש באמת, חור שני או לחילופין הצגות, לא משחקות אצלו.
מעיד שהיא משקיעה ביופי שלה.חסדי הים
תלוי סיבהבדרך..

בעיני במקומות שאין בעיה הלכתית (כמו חור שני) השיקול הוא מה זה בא ליצג, אם זה בא להראות סוג של מרידה או רצון להחצין את עצמה וכו' אז זה יכול להפריע, וסביר להיח שזה יתבטא במקומות נוספים... אם זה סתםיפה בעינה - תיסלם, לא רואה בזה שום בעיה...

נראה לי שאת השלב הזה מיצינו.. תודה לכולם...באו נתקדם שלב..רקשאלה1

אם נניח אני מחליט שזה מפריע לי...(לא משנה עכשיו מאיזה סיבה) ואצלי זה קו אדום כמו חצאית מעל הברך.. באיזה שלב כדאי לפתוח את זה והאם בנות אתן הייתן מוכנות להוריד את העגיל בשביל הבחור? או שאתן חושבות שאין לו זכות להתערב בדבר שהלכתית (ככה ראיתי שהרב מוצפי פסק) אין בו בעיה הלכתית נטו משהו חברתי...

בשלבים מוקדמים אין על מה לדבר בכלל.איוושה

אבל בשלבים מתקדמים, כשכבר הגענו לשלב שבו אכפת לי ממנו וממה שהוא מרגיש - כן, אתחשב בו.

בטח כשמדובר בעניין כל כך שולי, כמו עגיל.. 

אם זה קו אדום אצלךסוסה אדומה
לדעתי אל תצא איתה.
לא פייר לצאת איתה על סמך זה שהיא תהיה משהו אחר, גם אם זה תלוי בחתיכת עגיל.
קו אדום זה קו אדום, אם על זה יקום ויפול דבר, תעשה את זה לפני שהיא נקשרת אליך.

אני מדברת ברמת העיקרון, כי אני חושבת שעגיל שני זה עניין כל כך קטנוני, שלא הייתי עושה סיפור לכאן או לכאן. בכיף הייתי מורידה עגיל שני בשביל מישהו שאני אוהבת... אבל הייתי תוהה למה הוא עושה סיפור משטויות. סליחה שאני אומרת את זה ככה... פשוט מרגיש לי שיש דברים הרבה הרבה יותר מהותיים לבדוק אותם.

ובקשר אליך, באמת אין לך זכות להתערב במה שלא קשור להלכה, ויותר מזה, גם במה שקשור להלכה. כי זו עבודת ה' שלה.
מה שלא נוגע בך באופן ישיר, זו חוצפה להתערב גם כשזה כואב.
יכאב לי לראות שהוא לא קם לתפילה בבוקר, אבל לא אעיר לו על זה, כי עם כל הכבוד שיש לזה השפעה עקיפה על הבית, אני מכבדת את המקום שלו. על מה אני כן אעיר? אם הוא יגע בי בזמן שאנחנו אסורים. זה נוגע אלי באופן ישיר.

אם לא מתאים לך משהו, אל תצא איתה.
שאלה מקוממת.מור ולבונה
תענה לעצמך.
אתה רוצה לחנך/ לשנות מישהי?
אם זה קו אדום אז מה הפואנטה לצאת ?

אם אתה מקביל את זה לבחורה עם חצאית מעל הברך- תענה לעצמך אם תצא עם בחורה שלובשת חצאיות כאלה.
אתה לא פותח איתה נושאים כאלה של התמודדות עם אורך החצאית כמו שאתה לא רוצה שהיא תפתח איתך נושאים של התמודדות עם היצר.

צא מנקודת הנחה שהיא תישאר עם העגיל.
קבל אותה כמו שהיא ותבחר אם זה משהו שאתה רוצה בו או לא.

וואי נסחפתם ברמות!
ברור לי שרוב הבנים כאן אפילו לא שמים לב לדברים האלו במציאות,
והפורום רק פוקח להם את העיניים לבחון דברים כאלה.
מדויקחיוך שווה המון
תודה שהבהרת שחור על גבי לבן
^^^^!!!רחפת..אחרונה
ה' יעזור מה מטריד את בחורי ישראל..
לא מתאים לך, אל תצא בכלללא נולדתי
אני הייתי מסרבת להוריד בפרנציפ רק בגלל שאין לך זכות להתערב
(טוב הייתי מסכימה אם הוא מדהים וזה לא בא אצלו מרצון להשתלט ולהחליט)
לא יודעת אם הייתי מוכנה להורידחופשיה לנפשי
זה חלק מאוד שאני מאוד אוהבת בעצמי בעיקר עכשיו כשכבר יש לי אותם, ורואים את החורים וזה מכוער.
אני לא יודעת אם הייתי מוכנה לשנות דבר כזה בשביל בחורשריקה

(אין לי עגיל שני..)

אבל היה מכעיס אותי מאד אם היה נודע לי לאחר X פגישות שהבחור יצא איתי על מנת לבקש ממני לשנות בעצמי פרט כלשהו שעבורו הוא קו אדום.

הרי אם אני לא אסכים, אז לכאורה נפרדים, כי זה קו אדום, נכון?

אז-

מה עם המאמץ הנפשי שהשקעתי בפגישות ובקשר שלנו?

באיזה זכות אתה מבקש מבחורה להשקיע בקשר ולתת את עצמה, כשברור לך שיש בה משהו שהוא קו אדום בשבילך, רק שמוקדם מדי בשבילך לשאול אותה אם היא מוכנה לוותר על זה?

רוצה להעביר מסר לפני שנפגשים?

תעביר.

כבר היו דברים מעולם ואף אחד לא מת מזה, ותתפלא- אולי לא יהיה לה אכפת.

לא תסכים? קו אדום בשבילך? היא לא אשתך וזהו.

(הדברים נכונים בלי קשר האם הפרט הוא הלכתי או חברתי (וברור שעגיל שני הוא רק חברתי). אם זה קו אדום בשבילך - אל תצא. ואם אתה יוצא, זה חוסר הוגנות מצידך כלפי הבחורה)

סליחה אם הייתי חריפה ולא נחמדה.. השאלה ממש צרמה לי..

יש לי הרגשה שהיה כאן קצר רציני בתקשורתהדוכס מירוסלב

אולי עגיל כפול זה לא עגיל שני?

וזה קשור לתגובה שלי?שריקה

או סתם הגבת באקראי בהקשר לשרשור כולו?

כי אני הגבתי מאד נקודתית, לשאלה השניה של פותח השרשור ולא ממש הבעתי דיעה על חור שני..

התכוונתי שלא בטוח שהכוונה לעגיל שניהדוכס מירוסלב

הגבתי לך כדי לדעת אם אני צודק או לא כי לא התייחסו אלי למעלה

אני לא ממש מבינה בעגילים נוספיםשריקה

ובפירסינג למיניו...

יש לי חור אחד בכל אוזן. וזהו.

אבל לא נשמע לי..

מאמינה שהפותח היה מציין את זה

מאד ברור פה שלאורך השרשור כולם מדברים על עגיל שני..

ואיזה פירוש נוסף יכול להיות לעגיל כפול?

בלי הבנה מעמיקה בנושא, לא נשמע לי שאתה צודק..

אני הייתי ממש נבהלתהולם במיוחד
זה הזוי ברמות.
כאילו מילא גבר שלא משלם, גבר נמוך, גבר לא החלטי..
אבל גבר ששם לב לחורים באוזניים??
זה לא מעיד על כלוםנורופן.
אני שכחתי שיש לי 3 חורים באוזן שמאל.
היום הזכרת לי,
אחרי שנתיים.
מה זה משנה? לא מעיד על כלוםעלומה!

אולי זה מעיד שהיא לא בן אדם מרובע וזהו!

וזה מפריע לך?חופשיה לנפשי
זה משפיע/מושפע מהרמה הדתית שלה? הסגנון הכללי שלה נשמע לך מתאים אבל העגיל מפריע?
לדעתי זה לא מעיד הרבה אלא אם כן היא מגיעה מחברה שזה מאוד לא מקובל בה ואז זה יכול להעיד על מרדנות או על צורך לא להיות חלק מהזרם.
או שזה סתם יפה בעיניה.
זה ממש מביך אם אני אשאל מה זה עגיל כפול?הולם במיוחד
התכוון כנראה לחור שני..שריקה

ניסוח של גברים

אהה פחחחהולם במיוחד
אז לפותח:
חור שני זה חור ביראת שמים. חד משמעית.
זהו שאין דבר כזה.. לא מביך בכללמור ולבונה
הוא התכוון לעגיל נוסף.
משמע לוב (החור הרגיל)
ולוב שני.

בטוח? גוגל חושב שישהדוכס מירוסלב

שיחשוב.. זה נקרא עגיל דו צדדי אם אתה מחפש בחנויות.מור ולבונה
בכל אופן, זאת לא כוונת הפותח.
ואם כן, אז אני פורשת מהפורום כי הרדידות הזאת כבר מוגזמת.
לא, אל תפרשי!!שריקה

לא הבנתי איך פירשת את מה שהוא כתב?

העגילים האלה שהם כמו פנינה קטנה, והסוגר הוא כמו פנינה גדולה יותר?

לא הבנתי את השאלה..מור ולבונה
כן, זאת דוגמא אחת לעגיל דו צדדי.
יש כאלו גם עם חוטים ארוכים ל2 הצדדים.
או אבן מלפנים ומאחור זה כמו שמש של אבנים כלפי מטה.
כן הבנת את השאלה, את ענית עליה..שריקה

אזאזאז

אם פתחו על זה שרשור זה באמת חמור

אבל לא נראה לי שזו כוונת הפותח..

גם לדעתי לא ;)מור ולבונה
בנו בקושי מכירות את השמות של הדברים האלו.. אז בנים ?
זה חמור? חחח להזכירכן את השרשור הרדוד ביותר בפורוםהדוכס מירוסלב

על גומות חן

לא זוכרת שריקה

ובטוח לא השתתפתי בו..

(ואם אתה שואל אפפם לא שמתי לב אם לבחור יש או אין גומת חן.. ככה שבטח אי אפשר להאשים אותו במה שהיה שם)

נו הזה עם הסוגר??בך לי קר
שלחת אותי לבדוק כמה חורים יש לאחותי באוזןה' חייני כדברך
מסתבר שיש לה 3
ומעולם לא שמתי לב, והיא גרה איתי באותו בית..
אני לא חושב שזה נושא צדדי...רקשאלה1
יצא לי לדבר על זה עם כמה חברים מכמה ישיבות (קרנש,אלון מורה,מצפה,מרכז,קרית שמונה,הכרם) ביינישים רצינים... ואת כולם שאלתי מה תהייה התגובה של ראש הישיבה שלהם שהם יראו ש-לבת זוג שלהן יש עגיל כפול? התגובות היו שונות אבל אף אחד לא אמר שזה נושא צדדי...
מזעזע קצתבדרך..

שמה שאתה שואל זה מה תהייה התגובה של הראש ישיבה שלהם... היא לא אמורה להתחתן עם הראש ישיבה שלך, והרמה הדתית(למרות שבעיני עגיל כלשהו לא בהכרח מעיד עליה)שלה לא אמורה להתאים לראש ישיבה שלך... זה אתה! סליחה שאני נתפס לזה פשוט זה נקודה שמאוד מפריעה לי...

חחח אז את כנראה לא מספיק מבינה את הראש של הביינשים...רקשאלה1

תדברי פעם הבאה קצת עם המדיוייט שלך (אם הוא בייניש) על ראש הישיבה שלו..

דווקא סביר להניח ש*הוא* כן מבין את הראש של הביינישיםע מ
צר לי אבל יש פה טעותבדרך..

א- אני גבר ב- אני בייניש בישיבה גבוהה ג- הראש ישיבה שלי מלאך בעיני, אבל יש לי גם אישיות וחשיבה עצמאית, בטח לגמי מי שאני רוצה לבנות איתה בית...

חחח..השאלה היא אם כולם פעיליםמי עדן
ובכולם שמים עגילים. כי לפעמים אחד נסתם ואז עושים שוב..
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

מה הקשר?!הסטורי
חחחחחחח הסטורי אני מדמיין אותך על פי הודעותיךצדיק יסוד עלום

עם וריד נפוח במצח אדום מזעם 💢

פותח האשכול הוא משהו בין טרול לרחפן (ואני נשמר במילותיי)

לא אדום מזעםהסטורי
יותר סקרן, חוויה אנתרופולוגית לנסות להבין את הראש של חסדי.

(לגופם של דברים, הוא לא טרול, גם לא 'רחפן' במובן הפשוט של המושג. אולי כן 'רחפן', במובן שהוא עוסק בדברים מאוד גדולים ורעיונות נשגבים, בלי מספיק 'בסיס ארצי לנאצלות'. מה שיוצר אצלו פער עצום בין האידאות ליכולת לממש אותן בעולם).

אני הייתי מדבר אפילו יותר בחריפות ממךצדיק יסוד עלום
אבל צריך לכבד ומי אנו בלא נימוסינו?
נכון. אבל האם מפני כך נעזוב את האמתחסדי הים

והאידיאות.

"כָּל זֹאת בָּאַתְנוּ וְלֹא שְׁכַחֲנוּךָ וְלֹא שִׁקַּרְנוּ בִּבְרִיתֶךָ. לֹא נָסוֹג אָחוֹר לִבֵּנוּ וַתֵּט אֲשֻׁרֵינוּ מִנִּי אָרְחֶךָ".

האם עם ישראל בגלות שהיה גוף מת עם תורת אמת הנטועה בתוכו, עזב את האידיאות?

לא. עסקנו באמת והרחבנו אותה בציצים ופרחים עד ש-ה' ברחמיו ריחם עלינו . "יְחַיֵּנוּ מִיֹּמָיִם בַּיּוֹם הַשְּׁלִישִׁי יְקִמֵנוּ וְנִחְיֶה לְפָנָיו".

אולי אני בינתיים סריס עץ יבש אבל אני לא יעזוב לעולם את ה' ולימוד תורתו, עד שה' ירחם עלי.

ממש לא לעזובהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 20:22

אבל להתאמץ למצוא איך מקיימים אותם בפועל בארץ, בלי דמיונות שווא. איך מקיימים בארץ הזאת, לא באיזה עולם של ענני כבוד דמיוניים.

המצווה שלך היא לשאת אשה ולפרות ולרבות. כשיוולדו לך בעז"ה בנים המצווה עליך ללמד אותם תורה ולחנך אותם לקיום מצוות. האם הם יצאו גדולי הדור או קטני הדור - לא צריך לעכב אותך או לבלבל אותך כשאתה מחפש אשה מציאותית, 

"בהדי כבשי דרחמנא למה לך - מאי דמפקדת עלייך למעבד!!!"

"כַּלָּה קִשֻּׁרֶיהָ"חסדי הים
עד כמה שאני יודע, תקופת הגאונים הסתיימה ממזמן…נייקיי

איפה שהוא לפני כ 1000 שנים…

הסתיימה עם ירידת קרנה של יהדות בבל והעברת מרכז הכובד למערב

כדאי לפתוח שותי"ם של המאות השניםחסדי הים

האחרונות ולראות מה הם מכנים את חכמי דורם.

על כל פנים, בפסוק בפתיחת השרשור, כמובן רמזתי להחיית ישיבת הגאונים בארץ ישראל.

ישאלו אותך בשמים למה לא הייתקעלעברימבאר
חסדי הים, לא למה לא היית גאון או אבא של גאון (כמו הסיפור על רבי זושא).

כל אדם והתפקיד שלו בעולם. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמים. אני בריה וחברי בריה

אנא לא ר' זושא ידענא אלא מתניתא ידענא:חסדי הים
"לפיכך יהיו אומרים כל אחד ואחד, מתי יגיעו מעשיי למעשה אברהם יצחק ויעקב" (תנא דבי אליהו פרשה כג)
זה שכל אחד צריך לשאול, זה אומר שבהכרחadvfb

כולם צריכים להגיע למעשי האבות?

ואם נדייק הכתוב מתקמד במעשים, זה לא בכדי.

הכתוב לא מדבר על המדרגה הרוחנית של האדם.

אני לא מבין בדרגות רוחניות. אני רקחסדי הים

יודע ש'הברית מנוחה' כותב שאפשר להגיע למדרגות רוחניות יותר גדולים מהדורות הקודמים.

במיוחד בזמן הגאולה, כמו שהרב קוק מאריך בכמה מקומות.

ומי אמר,שאתה לא יכול וראויקעלעברימבאר
להיות בעל דרגה רוחנית גבוהה?
מסכים עם הרישאadvfb
מעשיך כמו אברהם זה לא חייב להיותקעלעברימבאר
כמו גדול הדור. כתוב כמו האבות, לא כמו משה
הכח הזה נטוע בנו מכח האבות להגיעחסדי הים

לדרגתם.

הם הורישו לנו את כח המידות והמעשים שלהם.

(כמעט כולנו לא צאצאים של משה, וגם יש להאריך ברוחב ובעומק שמשה לא הוריש את כוחותיו לדורות הבאים.)

..שפלות רוח

רק תיזהר לא להפיל את הילד בדרך עם הלחץ של התפקיד.

וגם עד כמה שזכור לי "נחית דרגא ונסיב איתתא" וגם שאישה עולה(או נשארת ברמתה) ואינה יורדת, בעוד הגבר יורד. ולכן ידידי וכו

לא ?

"בְּחַבְלֵי אָדָם אֶמְשְׁכֵם בַּעֲבֹתוֹת אַהֲבָהחסדי הים
וָאֶהְיֶה לָהֶם כִּמְרִימֵי עֹל עַל לְחֵיהֶם וְאַט אֵלָיו אוֹכִיל".
אם אתה אדם שמקשיב לאנשיםadvfb

כדאי לך להקשיב לכל האנשים שאומרים לך לרדת מהעץ.

אולי הם טועים, אבל כדאי להקשיב לקול הזה ולקחת אותו ברצינות. אולי הוא אומר משהו, אולי לא.

..צדיק יסוד עלום
עבר עריכה על ידי צדיק יסוד עלום בתאריך ב' בטבת תשפ"ו 13:48

לא חשוב

לרדת מעץ החיים?חסדי הים
"וְעֵץ הַחַיִּים בְּתוֹךְ הַגָּן". "עֵץ חַיִּים הִיא לַמַּחֲזִיקִים בָּהּ וְתֹמְכֶיהָ מְאֻשָּׁר". "פְּרִי צַדִּיק עֵץ חַיִּים. "וְעֵץ חַיִּים תַּאֲוָה בָאָה". "מַרְפֵּא לָשׁוֹן עֵץ חַיִּים".
מסכים עם הכותרתפשוט אני..
עם ההמשך פחות
הוריו של מר שושני דחפו אותו להיות גדול הדוראריק מהדרום
זה לא הפך את שושני להיות מאושר יותר, בספק אם הפך את הוריו.
לא דברתי על לדחוף. התכוונתי שאני ואשתי לעתידחסדי הים

נבנה בית מלא תורה וקדושה וניתן לו את מרב הכלים להיות גאון הדור, ואם הוא ירצה ויזכה הוא יהיה.

זה לא שנגיד לו תהיה גאון הדור.

"בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח ה' לִצְבִי וּלְכָבוֹד וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל".

רב' חסדי, אתה איש חמוד.די שרוטאחרונה
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצובאחרונה
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.אחרונה

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
השאלה שלי היא כלפייך: האם את מסוגלת לכבדלגיטימי?

מישהי, שאומרת לך שהיא לא מסכימה איתך, ומעדיפה שלא לצאת עם מי שפוסל אותה על תמונה.

קניתי לה מתנה קטנה, מה לכתוב בפתק?אני הנני כאינני
הכוונה, מה סגנון הדברים? מחמאה? עקיצה קלה? משהו מאוד כללי? משהו רומז? מפורש? חמשיר?
..שפלות רוח

לא יודע אם הייתי כותב פתק, הייתי פשוט אומר לה פנים מול פנים שחשבתי עליה ורציתי לשמח אותה או משהו בסגנון כי תכלס בשביל זה קנית לא?

ואם בכל זאת מרגיש שחייב פתק, אז וכו.

משו משמחניצן*

אין כמו מילים על נייר כתוב

תתן לעט להוביל 

...advfb

בדרך כלל אנשים אוהבים את זה שאוהבים אותם ואכפת לאנשים מהם, אז כדאי משהו שמראה שאכפת לך ממנה ואתה חושב עליה

מחמאה זה ממש טוב, זה יכול להיות מתובל בעקיצה, לא מממשנה מה.. גם אם אתה רוצה לכתוב משהו כללי ממליץ בחום שיהיה איפשהו ביטוי יותר ספיצפי ומכוון למסר שאתה רוצה להעביר

איזה, בהצלחה רבה

אולי משהו בסגנון כזה?נקדימון
"חשבתי עלייך כשראיתי את זה"
תלוי בשלב לדעתיארץ השוקולד

ושישדר מי שאתה, אל תנסה לשדר מישהו שאתה לא.

אתה מדהים בכל מקרה

בהצלחה!מבולבלת מאדדדד

לדעתי אם זה שלב יחסית מתחיל, אתה יכול אפילו לכתוב לה "רציתי לשמח אותך"

אם זה שלב מתקדם יותר אז אתה יכול לכתוב גם משהו יותר ארוך…

ברור לכתובהפי
לא יודעת מה שעולה לך שאתה חושב עליה
מהלבברוקוליאחרונה

ואתה מרגש אותי 

קשרים בעיצוב דעות וההשקפות: איך קשריםחסדי הים

השפיעו על העיצוב השקפות ודעות שלכם בכללי? למדתם פעם משהו מעצב מהמדוייט? פרידה בקשר גרמה לכם לעצב דעות הפוכות?

זה מעניין שבארה"ב יש עכשיו את כל המחלוקת בימין לגבי תמיכה בישראל או דווקא לגנות. יש משפיען אחד ימני שיחסית קיצוני נגד ישראל, והוא מספר שאחד הרגעים המכוננים היה ויכוח עם ופרידה ממישהי שהתחילה בתהליך גירות, ועכשיו היא קשורה לבית הלבן ומשפיעה שם בעד ישראל.

מעניין מה איתכם לגבי השפעה של דעות או ריחוק מהדעות של המדוייט?

יש המון השפעהultracrepidam

כמו כל אדם שמכירים ואפשר ללמוד ממנו

בטח אם יש הרבה חוויות משותפות ושיחות עומק

בהחלט, היו אנשים שהמפגש איתם הוביל אותילגיטימי?

לשינוי בתפיסות ובעמדות שלי לגבי כל מיני דברים.

פחות בדברים פוליטיים...

לדוגמא? גם בעולם הדייטים?בחור עצוב
בהחלט. אישי מידי לכתוב כאן.לגיטימי?
👍בחור עצובאחרונה
אצלי זה יותר השפעה במה שמעניין אותיחסדי הים
אני יותר מתעניין באמונות ודעות הנוגעים לתורה. הייתה לי פרידה אחת, שלא רוצה לפרט, אבל זה גרם לי לחדד גישות אמוניות ודרכי לימוד תורה בכללי.
כןרק נשמה

לא בהכרח שינוי אבל כן דיוק ועיסוק בערכים חשובים ומשמעותיים שהיו נראים לי פשוטים מובנים מאילהם ופתאום כשלצד השני ברור כל כך משהו שלי לא כזה סגור זה פתח להתבוננות והתעמקות בנושא

וממילא נראה לי שגם שינויים קלים מתרחשים בהתעצבות הכללית שלי כאדם אחרי כל פעם שהיתה לי התבוננות כזאת

חוצמזה שאני נורא מנסה לקחת משהו טוב מכל הפגישות שהיו לי מתוך אמונה שה' שלח אותם בשבילי אם לא להתחתן אז כדי להשתפר וללמוד משהו 

כןכלה עצבנית
אני ייקית של פעם וחשבתי שאני איזה וואו עד שנפגשתי עם בחור איכותי מאוד, בלדי כבד ואדוק, שלימד אותי מהן באמת עקשנות, דייקנות, ופדנטיות. הדייטים הכי טובים שהיו לי, ובלי ציניות לשם שינוי
שאלה מקסימהadvfb

לאחרונה יצאתי עם בחורה שהרגשנו פערים מסויימים בהשקפה הדתית (עניין יותר של ניואנסים, לא הכי גרונדזים)

מרגיש שזה נתן הפרייה מסויימת, זה אתגר אותי וזה זה הוסיף טוב בהקשר הזה, בהחלט למדתי מזה על עצמי.

מצד שני, שנינו אנשים שאוהבים לדבר על השקפה ויצא שלא מצאנו את זה בתור נושא משותף בגלל השוני בעניין ולשנינו זה היה בסדר גמור.

בהחלט יצא לי בעבר להתרם בעניין הזה, אפילו קניתי ספר שמישהי ספרה לי שהיא קוראת אותו... אבל לא זוכר הרבה פעמים כאלה.

תודה. לי קרה כמה וכמה פעמים שקראתיחסדי הים

ספרים שהמדוייטים המליצו, או שחקרתי תחום או נושא מסויים שעניין אותן.

אולי יעניין אותך