טוב אז מי יוזמת את "מחאת החופש הגדול?"בת 30

חאלאס כבר.

הגיעו מים עד נפש.

מי לעזאזל המציא את השטות הזאת, שגורמת לילדים לצאת מאיפוס במשך חודשיים תמימים ומביאה את ההורים למצבי קצה?

למה שיהודים ירצו לעשות את זה ליהודים אחרים??

(כן, כן, יש דברים מאוד נחמדים. יש לנו לוח חופש עם פעילויות ובריכה וסרט ויצירה ומשחקים וטיולים והכל נחמד. אבל ...אני צריכה שקט באוזניים!! למשך יותר משלוש שניות!! נתחיל משעה וחצי, נגיד.

שקט. לחשוב שניה מי אני ומה שמי.

להתאפס שניה על איזה טלפונים צריך לעשות ועוד כל מיני סידורים

לתאם מתי בכלל אני הולכת לקנות להן ציוד וחולצות לבי"ס...

ווווווואאאאאא!! )

נא להגיב רק בהזדהות. לא בתוכחת מוסר.

בעיקר כי את תוכחות המוסר אני עושה לעצמי מעולה... 

מזדהה רקסתם 1...
נקודה אחת... המחאה יכולה להיות עולמית ולא רק יהודים וכו...
זהו שהיא לא יכולה להיות עולמיתמימי3
כי בשום מקום בעולם אין דבר הזוי כזה
יש מסגרות לאורך כל החופשה. אחותי מארה"ב מתבכיינת על איזה 4 ימים בתחילת החופש שהילדים בלי מסגרת ואז דיי-קעמפ בלי הפסקה
רק בארץ הילדים יוצאים לגמרי מהמסלול וההורים ממשיכים לעבוד
הזוי לחלוטין
טוב לדעת. הולך להתעניין בחופשים הגדולים בעולם...סתם 1...
הקעמפים עולים שם כמו כמה משכורות+mp8
בארץ לא היו עומדים במחירים כאלה...
הקעמפ הזה עולה הון תועפות.44444
ספרה לי סייעת, שהיתה מורה ברוסיהיעל מהדרום
לק"י

שאצלם חופש גדול היה שלושה חודשים.
נכון. ויש להם גם חופש בינואר של עשרה ימיםkit
אבל יש שם גם קעמפים של חודש חדשיים והמון פעילויות בקיץ לילדים.
מזדהה לגמרי פשוט שיגעון..א..א..
מזדהה עם העניין של-אני123
רגע לחשוב ולהתאפס מה המשימות..
ומי אני ומה שמי חחחח (:
אני בעד חופש גדול רק למבוגריםיעל מהדרום
ומי ישמור וישגיח על הילדים? לא מבוגרים?המטיילת בארץ
די..נו..זה היה בהומוריעל מהדרום
הבנתי אל דאגההמטיילת בארץ
או בכלל חופש גדול למבוגרים (בעעעע אמרתי את זה)חופשיה לנפשי
שעובדים כל החיים (או שהם מבקשים חופש, כמוני)
בת שלושים היקרה!אם יהודיה
מנסיון, ילדים זה דבר שגדל ואז החופש הגדול הוא חווייה אחרת לגמרי.
אמנם יש גם חסרונות, לא רק יתרונות, כגון מטבח ללא הפסקה, לא הולכים לישון וכו, אבל אין לחץ. מצידי שימשך החופש הגדול!!
(לא לסקול אותי בבקשה...)
איתך באותה סירה! שכחתי מזמן איך קוראיםkit
לי.
אני אעזור לך. קוראים לך kitתפצי
חח טנקס.kit
ולשלב הבא..רק אמונה

מה אני עושה כאן?

איך אני אמא?

הרגע היתי בקיטנה בעצמי

לפעמים אני נכנסת לחדר-ולא מבינה מי זה התינוקת פהרק אמונה

סליחה.שיח סוד
אבל זה שהורים לא יודעים מה לעשות עם הילדים שלהם בחופש זאת בעיה אחרת.
רוב הילדים זקוקים לחודשיים האלה, כמו שלא קל לכם בעבודה גם לתלמידים לא קל בלימודים והם זקוקים מאוד לחופש הזה.
אולי במקום לבטל לנו כל הזמן את החופש תעשו מחאה שגם לכם יהיה חופש?!
חלאס! בגללכם כל הזמן מקצרים ומקצרים!
תמצאו מה לעשות איתם!
הולדתם ילדים, ידעתם שיש מושג של חופש. תתמודדו!
למה לקצר? למה לעשות מהילדים משחק?! ילדים פחות שווים ממבוגרים?! זה שלמבוגרים יש כח עליהם זה אומר לפגוע בילדים?!
והבעיה הזאת קיימת בעיקר רק שיש ילדים קטנים ללא אחים גדולים.
הנושא הזה מוציא אותי מדעתי כל פעם מחדש.
תפסיקו עם זה כבר, אוי אוי ממש מסכנים שאתם
ההורים מקבלים חופש מהעבודה? לא.פסידונית

ותאמיני לי שהיא נחמדה פחות מלימודים.

נו... אז שיעשו מחאה על זה שגם להם יהיה חופש.שיח סוד
להם אין אז גם לילדים שלא יהיה? מה זה השטויות האלו.
ניסית להיות הורה פעם?פסידונית

מבטיחה לך שזה הרבה יותר קשה מללמוד בערך 8 חודשים בשנה.

ועד כמה שזה מוזר, אי אפשר לפתור כל דבר באמצעות מחאות.

בשביל ילדים צריך כסף, בשביל כסף צריך עבודה, ובשביל עבודה צריך נו, לעבוד. כל השנה.

ועם כל זה אתה גם אמור להיות הורה כל השנה ולעשות לילד קייטנה חודשיים.

אין מה לעשות, זה החיים.שיח סוד
אני מכירה גם הרבה הורים שכן מסכימים עם הדעה שלי, מוצאים מה לעשות גם בלי הרבה כסף.
ברור לעבוד זה יותר קשה ועוד עם משפחה לגדל, אבל זאת לא סיבה לבטל חופשים.
מוצאים פתרונות אחרים בלי לפגוע גם בילדים.
תאמיני לי שאפשר, במקום הזמן שמתלוננים על זה, אפשר לנצל אותו ולמצוא דברים.
תאמיני שאפשר. זאת לא סיבה לבטל חופש. ממש ממש ממש לא.
חודשיים חופש זה לא חופשסתם 1...
זו בטלה. גם אם היה לי חופש מקביל והייתי מקבל עליו משכורת הייתי מתנגד.

על חודש יש מה לדבר
אני חייבת להסכים עם זהקול דממה
ואני מדברת בתור תלמידה
(אולי כדאי לציין שגם אני תלמידה כרגע)פסידונית

יש מה לעשות גם בחודשיים.שיח סוד
ובכלל לא להתבטל.
שוב, זאת כבר בעיה אישית מה לעשות וכמה לעשות.
👍 יש גם מה לעשות בשנתייםסתם 1...
אהבתי את הטיעון , משכנע וזה...
אני חושבת שהבעיה היא לא חדשיים או לא חודשייםתפצי
הבעיה היא באמת התאמת חופשות ההורים לחופשות הילדים.
בנוסף אפשר לחלק את החודשיים לחודש קיץ וחודש חורף. יפתור הרבה בזבוז זמן
על השורה הראשונה בתוכןפסידונית

בתור מישהי שלא מורה ברמה העקרונית עיקר הבעיה לדעתי זה החודשי44444
למשל, חוה"מ לדעתי הבעיה היא לא החופש במערכת החינוך אלא החוסר חופש בשוק הפרטי.
לעומת זאת, חודשיים חופש הן בטלה, ולא רואה שום אידיאל בחופש לעומת חוה"מ.
כמובן שחוסר ההתאמה בין החופשות הוא בעייתי אבל הוא גם בעייתי עד גיל מסוים ובגיל גדול הוא באמת חופש לאגור כוחות.
הבעיה בחודשיים שהם מוציאים מאיזון ומחנכות לבטלה.
העניין הוא שזה אפילו לא חודשיים זה די מתנגש בחגים והופך את בין שליש לרבע שנה (תלוי בהקבלה של הלוח העברי ללועזי) להיות תקופה ארוכה ונוראית של בלאגן שלם וילדים שלא מאופסים על עצמם.
אגב החופש הגדול, מלכתחילה, מטרתו היתה עבודה חקלאית בשדות (במרכז אירופה, לעומת ישראל, חלק גדול מהפעילות החקלאית ברב הענפים מסתכמת בחודשיים- שלושה שמצריכים כח עבודה גדול מאד)
פשוט הזוי שאלו שאין להןkit
עדיין ילדים מרגישות שהם יכולות לבוא מלמעלה. תנסי קודם להתמודד עם חבורת ילדים שלא עוזבת אותך לרגע 24/7 ברמה שאפילו להתקלח ולהכניס משהו לפה את לא יכולה ואחכ נדבר. ואגב הילדים בעצמם מתחננים כבר לחזור לגן! חדשיים זה לא הרבה זה המון!!
לגמרי הבת שלי מקטרת שהיא רוצה את הגן מהיום הראשון של החופש.44444
בגן יש לה הרבה יותר חברות וחברה קבועה. היא גם ממש אוהבת את הגננת שלה.
כל יום שישי היא מדברת על קבלת שבת.....
אני מכירה הרבה הורים אחרים שלא מסכימים איתהפסידונית

ו'אלו החיים' זה לא טיעון נכון, זה בדיוק העניין, שהיינו רוצים שאלו לא יהיו החיים, לכן רוצים לשנות.

יעלוש מחבד- איתך לגמרי!מבט קדימה
במקום שאנשים יבינו שהבעיה היא בזה שאין להורים חופש להיות עם הילדים שלהם, הם סובלים ככ לגדל אותם. באמת למה הבאתם ילדים?!?!
סליחה שאני קיצונית, אבל האמירות האלו מטרידות אותי.
כמה הורה יכול להתלונן על הילד שלו??? ריבונו של עולם! זכית בילד! מה אתה כל הזמן מחפש לו מסגרות ומחכה שילך לישון ושמח שהולך לחברים ותתחתן כבר ואל תבוא לבקר זה עושה לי כאב ראש. מה זה?? זה הזמן לעשות חשבון נפש...
אפ אפ אפתעלומה

מי שהתלוננה דיברה על כך שהחופש הוא ארוך יותר מידי, ולהורים אין חופש. זה לא אומר שהיא מתלוננת על זה שיש לה ילדים, התלונה היא על המצב הבלתי נשלט שנכפה עלינו בלי רצוננו (אם היו נותנים לי חופש של חודשיים זה כבר משהו אחר) מה אני אמורה לעשות עם עדת ילדים עליזים מהבוקר עד הלילה כשאני בעבודה עד 16:00 וגם בעלי??  מאיפה אני צריכה לממן את כל האטרקציות וההוצאות של החופש??? תאמיני לי שכשהבאתי את הילדים האלו לעולם לא לקחתי בחשבון את החופש, וגם אם כן, זה לא מה שהיה מונע ממני... וכן, מותר להתלונן על כאבי ראש!!! 

אני גם עובדת ביולי אוגוסט ואני גם לא רואה עניין בחופש חודשיי44444
זה לא מה שאני מחפשת.
בעוד שלגבי חופשים אחרים (בעיקר חוה"מ וערבי חגים) הייתי רוצה התאמה פה זו לא השאיפה.
לי מורות אמרו שהם שמחו שיש קייטנה ביולי. הילדים שלהם והן זקוקות לחברה של בני גילם. מה לעשות אבל טבע העולם שילדה בת שנתיים לא ממש מספקת חברה לאחיה בן 5 והוא לא ממש מספק חברה לאחותו בת ה-8. וכתבתי על הפרשי גילאים נפוץ.
גם כמה שהן השתדלו בגלל המחסור בחברה (מה שמונע לשחק בהרבה משחקים) די זורק לכיוון המסכים.
אז את רוצה לסגור את הבתי חולים בארץ לחודשיים? לסגור את הבנקי44444
חודשיים? שלא ינתנו שירותי רווחה וביטוח לאומי חודשיים? לסגור חנויות לחודשיים? להקפיא את העולם חודשיים?

זה לא שבוע, זה חודשיים, אין עניין לעודד בטלה חודשיים.
הם לא מתלוננים על הילד שלהםבתאל1

הם מתלוננים שאין להם מסגרת. וזה כפוי עליהם.,

כלומר- כשהילד שלי היה אצל מטפלת היה לו מסגרת קבועה כל השנה.

כשהיה במעון- היה לו מסגרת ממש כמעט כל השנה - והיה לו כיף ומצוין. והייתי צריכה בחופש שלו (הקצר יחסית) להסביר ולחזור ולהסביר שאין יותר מעון  וכו' למרות שהוא ממש רצה ללכת למעון... חבל.

3 שבועות של חופש מהמעון זה המון המון זמן! הם רוצים מסגרת , הילדים, רוצים ללכת בבוקר, לשחק לאכול להתפלל וכו' לעשות יצירות, שהכל יהיה באופן מסודר ועם חברים!! פה בבית הוא לבד, אין מסגרת מסודרת (כמה שמנסים לעשות זה לא באמת ולא הולך) והילד יוצא מאיזון, משתעמם ממש!! והוא כולה עוד לא בן 3...

אז כמה טוב שהגיע הגן.

למה התלמודי תורה יכולים ללמוד 12 חודשים בשנה כמעט?בתאל1

למעט 3 שבועות של חופש?

למה הם יכולים ושאר ילדי ישראל המסכנים לא יכולים?

כמו שהם יכולים ללכת חודש לקייטנה בוקר בוקר עם מסגרת מסודרת, הם יכולים גם ללמוד עוד חודש לפחות.

את יודעת למה הילדים מתחילים להתפרק שניה לפני החופש הגדול? כי הם יודעים שאו-טו-טו החופש מגיע אז הם מתחילים לאבד איזון (ואני מדברת בתור מורה), אז אם החופש היה נגיד רק חודש אחד, החוסר איזון היה מתחיל הרבה יותר מאוחר בשנה.

ואז חודש אחד של חופש זה סבבה הרבה יותר.

אי אפשר להשבית את המדינה לחודשיים בשנה, וזה חוץ מהחגיםמודדת כובעים

והמחלות.

אז זהו שלא..עדינה אבל בשטח
הילדים שלי כל הזמן מתלוננים שהם מתגעגעים לגן או לבי"ס לדעתי שבועיים (עם חופש להורים) עד חודש (עם קייטנה) מספיק..
והיא ביקשה לא תוכחות..
לא מסכימה איתך בכללאמא ל6 מקסימים
זה נכון שילדים צריכים חופש, אבל אין שום ספק שחודשיים זה המון לילדים! !!
שבוע מספיק להם בשביל מה שאת מתארת, כל הילדים שאני מכירה רוצים כבר לחזור ללימודים ומשעמם להם בחופש.
אני מבינה שאת כרגע לא נשואה, ולא אמא, ורואה את הדברים מנקודת מבט אחרת, אבל בתור אמא לילדים (לא בני נוער, אלא ילדים) אני רואה כמה שהדבר הזה הוא ממש לא טוב להם, והם ממש לא זקוקים לו.
אם היה חודש, גם היה ארוך מידי, אבל מילא. ... אבל חודשיים? ?
אני גם נשואה וגם אמא וגם מורה וגם עובדת בעבודה גם בחופשמבט קדימה
וגם לא יכולה לסבול את המחאות של ההורים נגד המורים.
אין פה מחאה נגד המוריםסתם 1...
שהם החוליה האחרונה בשרשרת, אלא במערכת שבנויה לא נכון ומאמצת שיטות שגויות.
כנ"ל. ממש לא אכפת לי כמה כל מורה עובדת אכפת לי איך בנויה המע44444
המצב הנוכחי שהמערכת לא מתאימה לצרכי ילדים, בטח ילדי הגן שלא עובדים בו קשה כ"כ, אין להם מושגי זמן וקשה להם ההסתגלות למסגרות וחברות חדשות כל חודש.
גם שיש מסגרות הן לא אידיאליות בלשון המעטה.
אני לא רוצה בייביסיטר ליולי אוגוסט ולא רוצה חינוך לאידיאל הכיף במשך חודשיים.
אני רוצה מסגרת חינוכית ולימודית תואמת גיל.
גילאי הגן הם הגילאים שבו הם עוד אוהבין ללמוד, יחסית קלים לעיצוב (זה הזמן האידיאלי להקניית הרגלים בתחומים רבים. בין בהתנהגות ובין הרגלים לימודיים).
גיל שחבל לפספס אותו על בייביסיטר ומריחת זמן חסרות תוכן..... .
זה פורום של הוריםמימי3
כשתשתיכי לכאן תוכלי להבין על מה מדברים...
בינתיים לכי לשחק עם החברות
יעלוש מחבד..א..א..
הילדים צריכים איוורור מהלימודים.זה נכון אני מסכימה.אבל! חודשיים זה טירוף! תאמיני לי שגם הילדים סובלים בשלב מסוים את יודעת כמה בחודש האחרון הילדים אמרו לי אמא אני מתגעגעת לביס.מתי חוזרים.משעמם כבר בבית.
וזה לא שהיינו באטרקציות וחופשות.
את לא תקחי חופש מהעבודה להתאוורר במשך חודשיין.נכון.מספיק לך כמה ימים.
אז שתדעי בתור אמא לילדים וגם בתור אחת שעובדת עם ילדים.כשילד יוצא מהשגרה לגמרי ומהאיזון הוא יוצא מדעתו.ילדים צריכים שיגרה ומדי פעם איוורור זה טוב.אבל לא להגזים.החופש הארוך הזה הוא מיותר לחלוטין והוא משבש לכוולם.
תיקון..א..א..
וזה לא שלא היינו באטרקציות...
אין שום ילד בשום גיל שצריך חודשיים חופש!סוג של חסוי

תגובה משונה ממש...בת 30

א. "הולדתם ילדים, ידעתם שיש חופש". נו באמת, חופש גדול זה לא שיקול בהבאת ילדים לעולם...

ב. אני בחופשת לידה. לא עובדת בחופש. אף פעם לא עבדתי בחופש. אולי אם הייתי עובדת קצת אז היה לי יותר קל. להיות חודשיים עם ילדים זו אינטנסיביות שחבל על הזמן

ג. לעשות מילדים משחק? ילדים שווים פחות? תגידי אל מי בדיוק את מדברת???? 

לפגוע בילדים?? 

מחילה אבל ממש לא יפה לדבר אלי ככה. ממש מעליב.

אני עושה מהילדים שלי משחק? אני רוצה לפגוע?   מאיפה הבאת את הרעיונות האלה בכלל?

אני רואה איך חודשיים זה פשוט יותר מדי בשבילן. (מה מקצרים? על מה את מדברת? החופש הגדול נשאר בדיוק אותו דבר מאז שאני הייתי ביסודי ועד היום. יולי אוגוסט. לא שמעתי אחרת(

תאמיני לי שאני עושה איתן, ותמיד עשיתי מלא דברים יצירתיים.

אני האמא האחרונה (טוב, כמעט( שאפשר להגיד עליה שאני לא יודעת מה לעשות עם הילדים ולכן אני מתבכיינת

ואני לא מתמסכנת ולא פוגעת ולא שום דבר מהשטויות (מחילה) שכתבת.

אני פשוט אמא עם 4 ילדות ותינוק בן 5 חודשים שמדי פעם בחופש הגדול יוצאות לה קרניים, ובכל ערב אני מכניסה אותן למקום יפה ובכל זאת הן יוצאות למחרת בסביבות השעה 15:00.

אז אל תנסי לצייר אותי בתור מי שאני לא.

כי זה ממש לא לענין.

וחופש מקוצר רק יעשה לילדים טוב.

עובדה שבהמון תלמודי תורה יש חופש הרבה יותר קצר והם ממש לא פגועים מזה.

וגם לא אמרתי שאני לא נהנית.

זה פשוט קצת יותר מדי....זה הכל

וכאמור לפני- מי שלא נמצאת בבית חודשיים עם עדת ילדים שלא תהיה חכמה על מתמודדים.

תיאוריות זה מאוד יפה.

עד שמגיע השלב שבו את קולטת שמהשניה שקמת ועד לשניה שהלכת לישון לא חשבת. היה יום נחמד ומוצלח אבל הלכת בו לאיבוד... 

רק בישלת, הכנת, הגבת, שיחקת, הנקת, ניגבת פיפי של ילדה בגמילה,מילאת בריכה, הלכת לספריה,שוב הנקת, שוב ניגבת פיפי, מצאת סרט, המצאת יצירה,ענית על בערך חצי מליון שאלות, עמדת על מליון וחצי גבולות,שוב הנקת, שטפת, כיבסתניקית, ועוד היית נחמדה גם לחברות שלהן ואפילו הזמנת אותן להכין איתנו עוגיות ולעשות איתנו בריכה.

ולכי תחפשי בייביסיטר...כל הנערות פה מכייפות להן בחופש. (אגב, בתיכון חודשיים זה מעולה)

ואחרי כל זה עוד לקום בלילה להניק.

בסך הכל אני שמחה עם החיים שלי, אוהבת את הילדים שלי ושמחה בהם ומשתדלת לעשות להם רק טוב. מודה לה' על כל הטוב שנתן לי. אבל זה לא סותר את העובדה שהחופש הגדול הוא המצאה די מיותרת- מבחינת הילדים בעיקר. במיוחד כשהקיצים נהיים חמים כ"כ שאי אפשר לבלות הרבה בחוץ. (מילא אם היה חופש של חודש בסוף החורף...אז היה אפשר להיות בחוץ ולטייל המון)

ולמרות שכולנו שמחם בילדים שלנו- עדיין קשה!! ומתמודדים, אבל קשה!!! ומי שתגיד שלא קשה אני פשוט לא אאמין לה. או שהיא מלאך או שהיא משקרת או שיש לה רק שני ילדים בני שנה ושנתיים.

בקיצור- נו, אי אפשר לקטר קצת בלי שיעלילו עלי דברים לא נכונים ולא יפים??? 

ועוד משפט אחד- רק בגלל שהשיפוטיות שלך קצת עצבנה אותי.

ממש לא התכוונתי לכתוב את זה- אבל כאמור, השיפוטיות שלך עצבנה אותי...

לפני חודשיים היה לנו במשפחה אירוע כלשהוא. לא משנה מה. לא אירוע שמח בכלל, בא נגיד ככה.

ההתמודדות איתו לוקחת לי הרבה כוחות נפש שאפילו לצאת לגינה עם הילדות לא יכולתי בהתחלה. ועכשיו רק בשבתות. קל וחומר שהתמודדות עם חודשיים חופש היא לא קלה. במיוחד שהצורך להיות קצת לבד, לחשוב, ךהתאפס, הוא צורך גדול יותר עכשיו.

אז אנא ממך- הזהרי בדברייך. לפני שאת מאשימה אנשים שאת לא מכירה בכל מיני דברים מוזרים ולועגת להםתזכרי שהם אנשים. ועובר עליהם מה שעובר. ומי את להגיד להם אם הם בסדר או לאאפשר לתת עיצה, אפשר לספר מה את עושה עם הילדים שעוזר לך. אבל אי אפשר לשפוט ולהגיד נו נו נו.

חודשיים בלי גינה זה סיוטl666
מקווה שאת בסדר. כנראה קרה משהו מאוד קשה שלא יכלת לצאת.
האמת שילדים בני שנה ושנתיים זה הרבה יותר קשה מחבורה של יותר גדולים.
ואימא לא חייבת להיות יצירתית, רב הילדים מעסיקים את עצמם רב היום בתנאי שנותנים להם חופש פעולה בתוך משחק שלהם. אבל בלי גינה זה סיוט. ילד גדול קופץ יכול להרוס את כל הבית בשניה
בני שנה ושנתיים לפחות ישנים צהרייםבתאל1

היה לי יותר קל באישזהו מקום לפני כמעט שנה כשהבן שלי היה בן שנתיים

אבל מצד שני זה טיפול יותר צמוד מאשר עכשיו...נגיד בחצר הוא לא צריך אותי לידו ולא השגחה שלא יברח לכביש או משהו

יקרה, את אישה מדהימהאישה ואמא

אל תתני לאף אחד בעולם לפקפק באימהות המדהימה שלך.

כמו שכתבת-  מי שלא נמצאת בבית חודשיים עם עדת ילדים שלא תהיה חכמה על מתמודדים.

חיבוק גדול על ההתמודדות- חופש + תינוק קטן.

לא קל ולא פשוט

מבין השורות אפשר בברור לראות כמה את עם הילדים וכמה סבלנות יש לך אליהם ואני מעריצה אותך על זה.

זה בסדר וזה מותר שקשה לפעמים.

וזה מותר גם להתלונן כשהקושי נהיה גדול יותר מתמיד.

ותהיי חזקה- השבוע זה נגמר (עד שנה הבאה...)

מצטרפת לכל מילהאם יהודיה

בת שלושים- אין עלייך בכל העולם!!נשיקה

יש לי ממי ללמוד, כנראהבת 30

היתה לי איזו אחות שטיפלה בי כמו אמא כשהייתי קטנה...צוחק

שרה לי שירים של יהורם גאון ועוד כל מיני דברים כאלה נחמדים...

אני איתךעדינה אבל בשטח
את מדהימה
עצוב מאדטאבולה ראסה
הילדים שלי היו במחזור אחד של קיטנה... ואני מרגישה שעוד שניה החופש נגמר וםספסנו אותו...

אם הבעיה היא שאת לא מתמודדת ורוצה שקט-
*תביאי בייביסיטר לשעה/שעציים כל יום יומיים שלושה מתי שמצאפשר יש הרבה בנות משועממות פנויות והילדים שלך רק ירוויחו אחכ אמא שפויה. צאי לשצות קפה/ לסופר/ לגינה/ לאן שבא חל ותחזרי רגועה יותר. כולם ירוויחו ואת לא תרצי שהחופש יגמר
אולי כי גם את מורה?מודדת כובעים

לא, אני לא! הלוואי.טאבולה ראסה
כי את כותבת כאילו את כל היום איתם בחופשמודדת כובעים

אני מרגישה רודפת אחרי קייטנות. ובאמת לא פשוט למצוא קייטנות מסודרות ברצף. זה הופך לסיוט. ומסכנים הילדים שמתגלגלים מקייטנה לקייטנה. 

אם הייתי עובדת כל החופש, סביר להניח שהיה לי קשהיעל מהדרום
לק"י

כרגע אני עובדת רק חלקית ממנו, ונהנית במה שלא.
וגם נהנית לראות את הילד שלי קצת יותר.
בעיקר שהחברים של הילדעם לא מחולקים לפי המקצועות של ההורים של44444
איכשהוא יצא שכמעט כל האמהות של החברות של הבת שלי מורות/ גננות ולכן הן שלחו ביולי לקייטנה עד אחת ולאוגוסט לא שלחו.
לי קייטנה עד אחת לא הייתה רלוונטית ולכן לא הלכה איתה שום חברה מהגן לקייטנה.
גם החברות ביולי האמהות שלהן לא היו צריכות קייטנה באוגוסט וכך היא נשארה באוגוסט (חלקו) עם חברה אחת מיולי.
אצל הבן שלי ב"ה היה יותר טוב אבל גם היו שנים שאולי המשיך איתו רק חבר אחד לקייטנה. את הקייטנות האחרות םסלתי מסיבות דתיות או בגלל חשיפה למסכים מטורפת + תוכן נוראי בעיני.
ולא, הקייטנה שלו לא הייתה לימודית וחינוכית בהתאם לרמת גילו אלא פשוט הכי פחות גרועה מהשאר.
לך זה נראה טבעי- לי לאתעלומה

תכלס' אני לא אמא "אמהית" , אין לי ידע בגידול ילדים ולא בחינוך. אפשר לומר שבעלי הוא האמא בבית. מה לעשות שלא נבראתי כזאת?? אחרי כל לידה קשה לי לחשוב ששוב- זו המהות שלי בחיים, ושבשביל זה באתי לעולם. היה עדיף לי לקחת את התפקידים הגבריים, אולי בטעות נולדתי אשה?!

כל מה שכתבת נכוןתעלומה

אבל מה לעשות שאני נאבדת בתוך כל זה?? אחרי שתי לידות אני מרגישה שבר של עצמי (שנה וחודשיים אחרי) אם יש לי כח-זה הולך לעבודה (אם אני לא אעבוד אני פשוט לא אחיה) וקצת הולך לילדים ולהפעיל מכונות (אני מבשלת שלוש פעמים בשבוע) ואת השאר- בעלי עושה (הוא עובד ב3 עבודות!!)  איך אני אורה להרגיש אמא מסופקת אחרי כל זה??? ואני עוד לא מבינה איך נשים יולדות כל שנה- מבחינתי לידה-זה מוות!!!

קודם כל לנשום עמוק... עוד שניה הוא נגמרבלדרית
חייבת להגיב .א"י לעמ'י
ההודעה למעלה הציקה לי לא מעט.
אני לא באה להטיף מוסר חלילה, אני סהכ תלמידת תיכון שעולה לשמינית. וקצת חווה מאוד הקטע של החופש הגדול..
שמעי, אני זוכרת את עצמי בתור ילדה שהייתי מחכה ככ לחופש הגדול. משתוקקת אליו. אשכרה ילד יושב שנה שלמה ותוחן חומר!!
לא מגיע לו חודשיים של הנאה וכיפ??
אני מבינה תכעס של ההורים כי באמת זה לא פשוט חודשיים שלמים עם ילדים בבית. אני זוכרת שגם אנחנו היינו קטנים היינו משתוללים ולאמא היה לא קל.. אבל.. לא נראה לי שצריך ככ להתעצבן עלזה.. כי ילד ככ מחכה לחופש הזה. נמאס מהשגרה.
וזה הזמן של ההורים להיות יחד עם הילדים ולא רק להתעצבן למה החופש ככ ארוך??
כי בתור אמא אני חושבת שאת רוצה שהילד שלך יהנה .. וזה הזמן שלו.
כי אחכ הוא יחזור לשגרה וימשיך לתחון חומר ואז כלל לא תיהיה ההנאה של החופש.
לא הטפתי מוסר . ואם זה היה נשמע ככה. מחילה ממש ממש . זאת לא הייתה כוונתי. מצטערת אם כך.
שבוע מבורך.
מסכימה עם כל מילה! זה זמן הכי מתאים ליהיותדע מה למעלה ממך
עם הילדים אם לא עכשיו אז מתי??
ברוגע ובכיף אין את הלחץ של קימה בבוקר התארגנות כריכים וכו'....
משתדלים לנצל וליהנות מכל רגע, אפילו סתם לשבת ביחד לצחוק ולפטפט עד השעות הקטנות.
מטיילים טיול של אחה'צ בלי כל המירוץ נגד הזמן כדי לחזור ולהתארגן לשינה...
זהו זמן איכות אמיתי להכיר מקרוב את המתנה והיצירה הכי מיוחדת, ותודה גדולה לה' על הזכות!
תהני לך ואל דאגה אף אחד לא ייקח מכם את החופש הגדול כי הוא נחוץ ומאוד חיוני גם לנו כהורים, קצת קשה?? לא נורא!
הדבר הכי חשוב!!
בלעדיכם החיים שלנו היו ריקנים ומשעממים ולא היה לי מה לכתוב לעיל.
אז שוב תודה לה' על הזכות שנפלה בחלקינו!
בדיוק מה שאמרתי רק הרחבת . תודה לךא"י לעמ'י
אני איתךאימל'ה
הילדים שואלים מתי יתחיל הגן
ואני רוצה שקט!!!!!!!
אגב אני מורה וגםלדעתי החופש מיותר כחודשיים.
אם היו מחלקים אותו בכל השנה לכל המשק זה היה מצויין.
והחופש הוא מסיבה היסטורית שבגלל החום לא למדו.
היום יש מזגנים!!
חופש גדוללטובה
יש מקומות בארץ שאין בהם חופש כזה את יכולה לעבור לשם.. יש קיטנה וכו' מסגרת כל החופש לילדים. לדעתי חשוב גם לבלות עם הילדים אבל הגיוני שאת צודקת וחודשים זה קשה במיוחד בלי גיבויים ושההורים לא מורים , שאין להורים לרוב חופש. תביאי ביבסיטר קצת שתוציא אותם כדי שתנוחי..
איפה זה?44444
קייטנות יש בכל הארץ. שאלת המיקום היא לגבי עלות הקייטנות.
אגב מסגרות דתיות באוגוסט אין כמעט בארץ.
אני נחלטתי חגור במקום הנוכחי בגלל שיש פה מסגרות כל שהם לחצי אוגוסט וליולי וצהרונים עד שעה מאוחרת.
כשחפשנו מקום מגורים פתאום גילינו שבני זוג ששניהם לא מורים פשוט מודרים מרב הקהילות הדתיות בארץ ומדתיות- תורניות כמעט לחלוטין.
ולא, זה ממש לא מתוך רוע אלא זה מצב שנוצר.
וכן, זה מבאס אותנו ברמות..... בגלל החוסר התאמה של הלו"ז (שאנחנו חווים גם מצד המשפחה) אנחנו מוותרים על דברים שחשובים לנו בקהילה.

ואגב, לגבי קייטנות דתיות חלקן מוגדר ככזה בגלל שמירת כשרות בקייטנה ושמירת שבת וכשרות של המפעילה.
אצלינו הקייטנות הן לרב צהרונים במהלך השנה ככה שאםשר לבוא לבדוק לפני (שזה כבר הרבה יותר טטוב מהרבה מקומות אחרים בארץ).
ראיתי קייטנות שמוגדרות דתיות ש...
הבריכה מעורבת וכבר עש ילדים בגילאי יסודי,
הבת של המפעילה בגיל 12 הולכת עם בקיני בבריכה,
הטלויזיה פתוחה במשך כל זמן הקייטנה על ערוץ עם סרטים מזוויעים,
הבן של המפעילה צופה בסרטים שלא בדיוק תואמים לגילאי גן בטלויזיה ליד הקייטנה,
כל תשעת הימים הצגות, בריכה וסרטים (לא, לא על חורבן הבית).
הילדים נחשםים לשעות מסך מטורפות ולסרטים ללא אוירת דוסית במיוחד (בלשון המעטה).
אני כבר לא מדברת על כך שאין שום הקפדה על ברכות, אין תפילה, אין נטילת ידיים, אין שום שיחה על ימי בין המיצרים ופ"ש.
אהבתי שכל המגיבים בעד החופש הם או רווקות או גבריםאישה ואמא

אני ממש שמחה שיש לכם המון ידע בנושא גידול ילדים

אבל עד שלא תהיו אמהות- פליז תעמדו בצד.

אין לאף אחד מכם מושג מה זה אומר

וזה לא שלא כיף לנו.

כיף לנו מאד וניצלנו את החופש להמון "ביחד" ולהנאה ולכיופים

ועדיין- חודשיים חופש לילדה בת 3???? לילד בן 5????

מה הם אמורים לעשות כל הזמן הזה????

אני אמא עובדת לא גננת. אין לי את כל הכלים שיש לגן כדי להעסיק אותם.

אי אפשר לצאת כל יום ואי אפשר להעסיק את הילדים לאורך כל היום

יש גם את העבודה וגם את הבית שדורש את שלו

על העבודה אי אפשר לוותר ואי אפשר לא לבוא חודשיים

ואי אפשר לא לבשל או לא לכבס

ובתוך כל זה מסתובבים ילדים קטנים שמ-י-צ-ו את החופש!!!! מבטיחה!! הם מיצו!!!!

חודש של חופש, לפחות לגילאים הקטנים, הם די והותר

חודשיים זו התעללות הן לילדים והן להורים.

@בת 30 אני לגמרי לגמרי איתך!!!!

והוספה:

הדבר הראשון שפוגע בילדים זה חוסר יציבות.

ילדים חייבים שיגרה! לפחות ילדים קטנים.

גם אם ממש נהנים- זה שכל יום עושים משהו אחר ואין שיגרה יציבה וברורה

ואין שעות מוגדרות ודברים ברורים- זה מוציא ילדים משלוותם

הם הופכים להיות כמעט בלתי אפשריים אחרי שבוע כזה, אז לא לדבר על חודשיים.

מילה במילה!!עדינה אבל בשטח
איך אני אוהבסתם 1...
את אלה שאי אפשר לענות להם.
לא ראיתי כאן גברים שהגיבו לא לעניין. לא ראיתי גברים או לא אמהות שמישהו הדיר מהם זכות הגבה.

חבל להגיב כך כשבסך הכל העניין מוסכם.

במשפחה לרב יש הפרשי גילאים בין האחים ולרב לא של שנה.44444
כשיש יותר ילדים אז לרב ההפרשים גדלים.
בעיני גם לא בריא להיות בחברה קטנה ומצומצמת זמן ארוך בלי אוורור. זה בית כלא.
אני גדלתי בתור גדולה דווקא במשפחה של צפופים ומסיבות של מין, אופי, הפרשים, מצב בחיים וכד'..... נוצר מצב שרק היום שאני נשואה ונושקת לגיל 30 אני מתחילה (רק מתחילה, כן.....) לסגור פערים עם אחים שלי.
אגב, בעלי קטן והגיעה ממשפחה של פחות צפופים ועד היום לא לגמרי סגרנו פערים עם אחים שלו והוא מעל גיל 30.
כך שמדברים על הגיל הקטן אחים הם לא חברה. הם אחים, הם משפחה אבל לא חברה של ילדים שנמצאים +- באותו מקום בחיים.
עצם מהותו של החופש זה שבירת מסגרתאישה ואמא

וכמה שתנסי לתת את הגבולות והמסגרת- אין אפשרות לעשות את זה כמו בשגרה.

אני לא חושבת שנתינת גבולות זה תפקיד בלעדי של הגננת.

זה קודם כל תפקיד של ההורים.

אני דיברתי על פאן אחר של מסגרת.

אם יום אחד יוצאים לים וביום השני למפגש משפחתי וביום השלישי לבריכה וביום הרביעי לים-

כבר אין לילד מסגרת מסודרת

וכמה שתנסי להכניס סדר יום הגיוני, מספיק שעשיתם מנגל עם המשפחה עד 12 בלילה 

וביום למחרת הילדים קמו ב10 וכבר קיבלת שיבוש רציני של המסגרת שמשליך הלאה.

אני גם אמא ל4 ואמנם הילדים מעסיקים זה את זה, ועם כל זה יש לזה גבול. הם לא יכולים להעסיק זה את זה לאורך כל היום. את חייבת להיות שם גם.

ואני שם וכיף לי להיות שם, ועדיין אני חושבת שזה חוסר אחריות מצד מערכת החינוך לתת לילדים להתמודד עם חופש כ"כ ארוך, או לתת להורים להתמודד עם זה.

מבחינת ההורים זה אומר או להוציא הרבה כסף על קיטנות או להחסיר ימים מהעבודה

ויחד עם זה להתמודד עם ילדים שעוד רגע יוצאים מדעתם.

איך היא תתן מסגרת אם היא בעצמהבתאל1

צריכה להיות בעבודה?

אני כולה עובדת משרה חלקית ולא מצאתי כמעט פתרונות לילדים שלי...

חצי חופש חופשת לידה, חצי השני בין הזמנים של בעלי... ברגע שבין הזמנים נגמר -בייביסיטר ואחרי שבועיים חוזרים למסגרת.

איפה קביעות פה בדיוק? איזה מסגרת לחופש?

מה איתי?! אשה ונשואה, ולא תלמידהיעל מהדרום
לא הבנתי למה גברים לא יכולים להגיבשואלתתת

הם גם אבות עם ילדים בחופש הגדול.

ואישית אני בעד להפוך את מחאת החופש הגדול כלפי העודים בחופש ולא הפוך. ממילא במשך השנה רוב היום הילדים במסגרות אז לפחות יש את החופש (מה גם שחצי ממנו הם עדיין בקייטנות)

חלק מהבעיה זה הקייטנות. אני לא רוצה בייביסיטר לילדים שלי חוד44444
אני רוצה מסגרת חניוכית, לימודית וערכית.
לא רואה עניין שח קידוש הבטלה וההנאה לשם הנאה.
קייטנה יכולה ליות מאד ערכית ולימודיתשואלתתת

לפעמים הרבהיותר מלימודים סטנדרטיים. 

הבעיה שזה כמעט לא קיים בפועל.44444
ואני גם ככה לא רואה שום בעיה להמשיך מסגרת גן רגילה שהיא לעומת בי"ס מסגרת מאד פתוחה, לא דורשנית מידי וחוויתית (כמובן שזה תלוי גננת). רב מוחלט של הילדים ניתו להם מקום בגן והמסגרת מתאימה להם. לגבי בי"ס זה אחרת.
באמת מבאס שאין הרבה קייטנות כאלהבתאל1

אני יודעת שאצלנו ממש משקיעים בזה שתהיה ערכית וכייפית..

אני כשהייתי קטנה הייתי בקייטנות של חב"ד וזה היה ממש מעולה...

לא יודעת אם זה קיים בכל מקום...אבל לפעם הבאה שווה לברר.

כמובן שגם גברים יכולים להגיבאישה ואמא

דיברתי על התגובות של הבאת ילדים תתמודדי איתם 

או תעשו מחאת אנשים עובדים- כאילו אפשר להשבית מדינה לחודשיים

(בואו רק נחשוב על זה שנהגי אגד ופקידות בעיריה והרופאים והאחיות יחליטו שהם לוקחים חופש חודשיים עם הילדים שלהם...)

או על כל מיני תגובות שמראות שאין לאנשים הבנה וחצי על ילדים בבית ועל מה באמת טוב לילדים.

שוב, גם אני נהנית מהחופש. כיף לי עם הילדים שלי. אני אוהבת אותם ונהנית להיות איתם.

בחופש הזה כייפנו כהוגן.

ועדיין- כמו רוב האמהות בימינו, אני חושבת שחודשיים חופש זה יותר מידי ולא בריא לילד.

מסכימה.44444
גם חברות מורות וגננות שמעתי שהתלוננו. באמת כולן אמהות לילדים קטנים. גם ילד שאמא שלו גננת מחפש חברה.
אצלינו כל המורות והגננות שולחות ביולי לקייטנה לחצי יום.
ודוטקא הרבה מורות לילדים קטנים שמחו שיש קייטנה ביולי חצי יום בתוספת מחיר.
כך התוספת ממנה את הקייטנות וזה נתן להם יום מאוזן. לא מעט זמן עם המשפחה וגם זמן עם חברים באותה שכבת גיל.
גם גננת מדהימה תתקשה להעסיק ילד שלה ללא חברה. הגן בנוי על חברה ועל נתינת כלים להתמודדות בחברה. זה חלק ממהותו. כל אדם מעל גיל שנתיים בערך (ואף שנה וחצי) זקוק לחברה של אנשים בני גילו/ במצב דומה. זה נכון לגיל 80 ונכון לגיל 3.
גם פנסיונרים צעירים דואגים לעצמם למסגרת ולחברה. אצל הרבה מבוגרים רואים שיש הדרדרות במצבם ברגע שהחברה נעלמת להם (ובטח בן זוג) .
^^^ ממש! על זה נאמר: "אל תדון אדם עד שתגיעחדשה ישנה
למקומו''.
גם אני לפני שהייתי אמא אמרתי את הסיסמאות היפות האלה שלהיות עם הילדים, אבל זה לא ככה.. הילדים זקוקים למסגרת, לסדר יום קבוע...
יש לי כולה שני צוציקים מתוקים וזה גומר אותי להיות איתם מבוקר עד ערב בלי לצאת מהבית בכלל (גרה במקום חם במיוחד).
כשתהיי אמהות, תדברו.
מזדההרק אמונה

אני האמא הכי טובה שיש

כש..הם ישנות!

חח אהבתי! גמאני...kit

מזדהה עם כלללל מה שנכתב פה!אמא ו7 גמדים

בת 30 - אני מכירה את התסכול הנוראי של תחושת שבי: כל מה שאת עושה, יש לך מישהו תלוי על השרוול. לאכול - כולם עלייך (לא משנה שהם אכלו לפני שניה ולא משנה שזה אוכל שהם לא אוהבים. אם את אוכלת - אז גם הם.) לשתות - ברור שאת צריכה למלא גם להם. אפילו לשירותים אי איפשר כבר ללכת לבד (לי יש שני כיסאות קטנים שם, לשני הזנבות שלי....) ועוד לא דיברנו על לשוחח עם חברה בטלפון, ולשתות קפה בנחת, ואפילו כשאת תולה כביסה פתאום כולם רוצים שתרימי אותם. דווקא עכשיו!!

ושלא לדבר על הכלים שרק נערמים. והמשחקים שאף פעם לא במקומם והלגו הפיצי הזה שדרכת עליו שניה אחרי שחלצת את הנעל....

ובתוך כל זה - תחושת המחנק. ת-נ-ו ל-י ט-י-פ-ה ש-ק-ט-ט-ט-ט-ט!!

וכשיש בכל מיני גילאים זה הולך ככה: את מתעוררת עם הכי קטן - כבר בשעה שש וחצי הוא מיבב שתוציאי אותו מהלול (וכמובן שמי שאיתו בחדר מוציא אותו ברוב אדיבותו ומשלח אותו למיטתך, כדי שלא תופרע שנתו...) וזה לא מסתיים גם בשתיים לפנות בוקר, כי המתבגרים התעוררו לחיים רק לפני כשעתיים....

והאזניים....הו האזניים שהתגעגעו לשקט, למוסיקה שקטה, לציוץ הציפורים, למשהו. רק לא להם. לרעש שלהם: אמא אני רעב, אמא פיפי. אמא, מים. אמא, משעמם לי. אמא, מה עושים היום? אמאאאאאא.

ובתוך כל זה, מהדהדות לי מילותיה של הרבנית ימימה מזרחי: אימהות = אי-מהות.

אין לך כרגע מהות משל עצמך. את כל כולך בשבילם. ממך הם צומחים, ממיימך הם שותים ובזכותך הם צומחים.

ואני אומרת: אימהות= אי של מהות את האי שלהם בתוך ים הבלאגן, האי-שקט, השיעמום.

את המהות שלהם ולכן הם כרוכים אחרייך/אחרי כל הזמן. מאיתנו הם יונקים את השמחה. ואם יש שם עצב, אז זה מה שהם יינקו. הם יונקים מאיתנו את הסקרנות. ואם יש שם עייפות, זה מה שהם יונקים.

אז בואו, אמהות. עד שתשתנה המציאות, בואו נשנה את ההתייחסות שלנו אליה. כי זה מה שהם יונקים מאיתנו. את מהות החיים. את מהותנו. אנחנו אי של מהות בשבילם. לטוב ולמוטב.

וננסה שזה יהיה כמה שיותר טוב.

*אם הגעתן עד לכאן - אני גאה בכן! (וזה גם אומר שהיו לכן קצת יותר מכמה דקות של שקט... ;))

ריגשת...kit

מדהימהמימי3
כל מילה פנינה
מהמם! איך צחקתי... אני שמחה לגלותחדשה ישנה
שאני לא היחידה שנראת ככה כשאני אוכלת, שותה, בשירותים...
אני ביוזמהאמא+4
חודשיים זה הרבה יותר מדי.
זקוקה נואשות לאוויר, ולא רק לשמוע יללות של קטנטנים.
אבל, אתן יודעות מה-
עכשיו הם הלכו לשעה וחצי לסבתא, ואני כבר מתגעגעת
לחיוכים של הקטנטונת
לחוכמות של בת השלוש
לליטופים של בת ה5 וחצי
ול"אמא, את הכי טובה בעולם" של בן ה7.
נו, שיחזרו כבר
את האמת שיש לי תשובה על העניין הזה, וזה לא מעצבן לשמועמבט קדימה
אני רושמת את כל מה שאני רושמת (ואגב, לא קוראת את התגובות של מי שמגיעה כי נראה לי שלא ישמע משהו) כי כמורה קצת מאסתי באמירות כאלו. לא פעם הורים מפנים אצבע מאשימה לבית ספר על דברים שהם שכחו שהם בסופו של דבר אחראים. בעיקר בנושא של חינוך. פשוט גם בנושא הזה של הקיץ בוער מאוד.
מפה הגיעה האמירה שלי שהייתה חייבת להאמר.
ולעניין, אני מסכימה מאוד שזה לא נכון לחיות מחוץ למסגרת, פשוט אם נדבר על פי כללי המשחק, בית ספר מדכא לא מעט ילדים ובחופש זה הזמן היחיד שלהם להיות משהו אחר.
אז בימי הגאולה, אני מאוד מאמינה שחופשה של חודש בהחלט תספיק (כן, זה נכון למשפחה להאסף לתוך עצמה... זה מדהים לחוות את זה וצריך להיות מוכנים לזה, לא לבוא בראש של חופש גם להורים. כי הם צריכים חופש נפרד), וביתר הימים להעצים ילד על התחום המתאים לו. לדוגמא, חצי שנה פלוס ללמוד לימודים כרגיל נגיד, ו3-4 חודשים לחלק ילדים לקבוצות לפי תחומים המתאימים להם כגון נגרות, יצירה, תאטרון, שירה וכו... ממש ללמד מקצועי.

די לעשות סתם מחאות. זה נמאס לשמוע את התלונות האלו. הגיע הזמן לחשוב על דבר נכון ולפעול על מנת שיקרה.
לדעתי צריך איזון אגב לטובת כולם: מורים, הורחם וילדים.44444
נוצר מצב של חופש מאוס ובלאגן בין שליש לרבע שנה.
לעומת זאת, חודשים שלמים עם 3 ימי חופש שאחד מהם צום ואחד מהם הוא פורים שהוא ממש לא חופש הוא יום עמוס מאד.
ביקשו ללא תוכחות מוסר...מתנת חינם

אני אישית חושבת שיש גילאים שזקוקים מאוד לחודשיים חופש

ויש גילאים שזה הרבה יותר מידי.

בגילאים הקטנים, שהם זקוקים יותר לנו כדי שנעסיק אותם,

ויש המון זמן פנוי בין לבין שבו אנו צריכים גם לעשות דברים למען הבית וכלל המשפחה,

ואז יש הרבה חיכוכים שליליים בין הילדים שדורשים תיווך שלנו ואין לנו פנאי לכך,

ולפעמים היום נגמר, או שבמשך היום יש אווירה לא נעימה 

ותחושה שהחופש נועד להנאה ולא מריבות וכעסים.

יש תחושת פספוס.

אז אני מצטרפת לאחת העצות שניתנו כבר - 

גם אם אנחנו בחופש עם הילדים,

מותר לקחת בייביסיטר לכמה שעות מידי כמה ימים,

גם אנחנו נתאוורר ו"נתגעגע" לילדים,

וגם לילדים יהיה גיוון והנאה מיוחדת מפעילות של מישהי חיצונית.

אני יכולה לדבר בתור תלמידה, שחודשיים וחצי בלי מסגרת זה מטורףתורה מעל הכל!

ממש!!!!

במיוחד לדתיים, כי יש הרבה פחות אופציות מה לעשות...

ועל נוער דתי בכלל!!

רובו בפנימיה, שם אומרים לך תמיד מה לעשות עם זמנים והכל, ופתאום בבום, אין לך מחויבות לכלום. תבנה לעצמך מה לעשות.

אנחנו נוער בגיל ההתבגרות. למה למען ד' שנדע איך לעשות את זה נכון?!?!?!?!

אנחנו נמקים בבית מול המחשב, לא עושים כלום, הופכים יום ולילה, בקושי נפגשים ויוצאים.(ממש חם!! למה שנצא מהרדיוס של המזגן??)

אני חושבת שאפשר לקצר את החופש בחודש, ואת החודש שקיצצו לפזר במשך השנה. גשר בין יו"כ לסוכות, חופשים בצומות, ט"ו בשבט, ועוד כל מיני...

יש גם ככה גשרים.. איפה תפזרי עוד חופשות?אני123
בדרך כלל אין גשרים, מקסימום על ימי שישי פה ושםיעל מהדרום
תלוי לאיזה כיתות. בתיכון יש גשר בין יו"כ לסוכות. לא?אני123
לא...נראה לי שרק בפנימיותיעל מהדרום
אצלינו לא היה.44444
מבחינתי לבטל לגמרי, פשוט לא יסכימו. אז הכנתי תרופה(תאורטית)תורה מעל הכל!

למכה...קורץ

אין לי בעיה לקחת ממך את החופש המיותר לךיעל מהדרום
מסכימה... לפרוס לך לתשלומים?תורה מעל הכל!

בכיףיעל מהדרום
לק"י

תכסי לי את ימי החופש שאמורים להיות לי, ובגלל שאני עובדת בחנ"מ דורשים ממני לעבוד בחלקם.
כן האמתבתאל1

שכשהייתי נערה בגיל אולפנא..באמת רוב הזמן היה מול המחשב...

כזה חלק מהזמן אולי יוצאים ונפגשים אבל זה ממש ממש פעם ב..

לפעמים טיול עם המשפחה.. אבל אבא עובד גם בחופש למרות שהוא עובד בהוראה (שימו לב חברים שיש עובדים בביה"ס שעובדים כמעט כל השנה!! מנהלים ומזכירים וראשי ישיבות/אולפנות!! נא להעריך! הם גם מסיימים אחרי כולם בגלל הבגרויות שבחופש ואח"כ מיד יושבים ושוברים את הראש על מערכת לשנה הבאה, ועל כל מיני דברים לשנה הבאה- זה המון התארגנות וזה לוקח כמעט את כל הקיץ.. 

דווקא אני נהנית בחןפש... מה יותר טוב מבטן גבאני84
טבע וטיולים.... הילדים נהנים וצוברים כוחות חדשים..
התלבטתי ממש אם להגיב ובסוף החלטתי שכןהמטיילת בארץ
אני יודעת שהגבתי קודם כבר ליעל מהדרום אך זה היה בצניות.
התלבטתי אם להגיב כי לפי דעות פה מאחר ואני רווקה אני לא יכולה להגיב. אך החלטתי להגיב בתור מטפלת במעון זו השנה החמישית ברציפות.
כן בתור מטפלת במעון חיכתי לחופש הזה בקוצר רוח ממש בקוצר רוח. כן חיכתי ל18 יום חופש שלי. 18 יום שבו אנוח ואצבור כוחות בלי הילדים במעון. כן הילדים הללו מתוקים וחמודים ממש. אך גם לעיתים הם פחות.
ועם כל זה שהם חמודים העבודה של מטפלת ב8-9 שעות הללו ביום דורשת המון כוחות. כך שבסוף שנה אנחנו כבר מותשות ומחכות לחופש בקוצר רוח כדי לצבור כוחות.
הענין הוא כשהמטפלת בסוף שנה כבר עייפה מכל השנה וצריכה חופש גם הילדים במעון מרגישים זאת ומותחים את החבל קצת יותר. כן הילדים המתוקים הללו מרגישים אותנו טוב. כשיש לנו כוחות ואנרגיה הם מתוקים הכי בעולם. וכשאנחנו עייפות הם מותחים את החבל קצת יותר.
וכמו שזה במעון כך זה גם בגן וגם בבית ספר וגם בבית. יכולה לראות זאת על אחיותי הנשואות ו7 האחיינים שלי.
וכמו שמטפלת במעון צריכה חופ'ה לצבירת כוחות כך גם צריכות הגננות, סייעות, מורות וכו'. כך גם שאר עובדי המשק צריכים מסכימה.
ואני מסכימה שלחלק מהגילאים חודשיים של חופש זה יותר מידי ואני מסכימה ובעד לפזר יותר במשך השנה.
אני יכולה להגיד לכם מאמהות לילדים קטנים שאני מכירה שהן מורות וגננות שעםמכל הרצון שלהם בתחילת שנה לחזור לעבודה, הן רוצות את החופש הזה ממש ולכן ביולי הן עדיין מכניסות למסגרות אפילו חלקית בשביל לנוח.
ועובדה נוספת היא שבשביל הבית ספר של החופש הגדול משרד החינוך מנסה מאוד לשכנע מורים להשאר ואף מתגמל רבות ונותן בונוסים רבים. אך לנץמרות כל זאת המורים לא ממש רצים לתפוס ראשונים את התפקידים הללו אלה רוצים את החופשה.
כן זה נשמע לכם בטח כמו מטפלת עייפה שאין לה כוח שמבואסת נורא שהחופש קצר. כי זה קצת מה שאני מרגישה וגם אמא שלי שגם מטפלת במעון וגם מטפלות אחרות.
רק לםני כשבועיים יצאנו לחופש וכבר ביום שני הקרוב מחזור לעבודה. בקושי נחנו בחופש וכבר חוזרים. כשהחופש הבא הוא ר"ה. אח"כ כיפור ואז ב"ה בחול המועד סוכות לא עובדים- אך את ימי החופש הללו אנחנו מחזירות בתחילת השנה בימים לפני ה1 לספטמבר. ואז יום אחד חנוכה, םורים רק יד ולא שושן פורים, פסח ובקושי נותנים לנו את ערב חג חוםש כדי לנקות את הבית. ואז יום העצמאות, שבועות ואז אין חופש עד החופש הגדול אלה אם כן ט' באב בשנת נעבודה ואזנגם הוא חופש.
סלחוי לי שאני מפילה הכל עליכם אך פשוט התלונות הללו על החופש הזכירו לי את ההורים אצלינו במעון שעל כל יום חופש עושים פרצוף סועף כולל ט' באב. לנו לא מגיעה חופשה אך הם יכולים לקחת חופשות במהלך הזמן של המעון.
אז בבקשה בפעם הבאה כשאתם מתלוננים תחשבו קצת על אלה ששומרים ומטפלים לכם בילדים כל השנה וזקוקים לחופש הזה ממש כמו אויר לנשימה.
פעמים רבות אנחנו המטפלטת אומרות שאם ההורים היו נותנים את מתנות סוף השנה לאחר החופשה ולא לפניה הם היו בטח יותר יושקעות. לאחר שהיו בבית עם הילדים בחופש הם היו מעריכים קצת יותר וגם מפרגנים קצת יותר.
מזדהה איתך.בתור מטפלת לשעבר.אבל-רק אמונה

עם הילדים זה לא עוזר לחשוב על זה ככה

אנשים אחרים שעובדים בעבודות אחרותאמא ל6 מקסימים
גם לא מקבלים חופש בחנוכה, וגם בפורים יום אחד בלבד, וגם עובדים עד ערב פסח, ועוד. משום מה עובדי ההוראה בטוחים שהעבודה שלהם הכי קשה ומתישה. מה עם עובדי ניקיון לדוגמא?
זה שאת בתור עובדת זקוקה לחופש, זה משהו אחד, וכמה שהוא נכון, הוא לא סותר את זה שהילדים לא זקוקים לחופש, ואם כן, אז לפחות לא כזה ארוך כמו זה שאת זקוקה לו!
אף אחד פה (גם לא פותחת השרשור) לא אמר שהמורים לא זקוקים לחופש, אלא שהילדים לא זקוקים לו. וזו הבעיה, שלא יודעים להבדיל בין השניים ומייד מתקיפים כי מרגישים מותקפים.
יש פיתרונות אחרים: קייטנות מסובסדות שמנוהלות ע"י בנות צעירות שלא עובדות כל השנה בהוראה, זו דוגמא אחת לפיתרון. ואם יחשבו עוד ימצאו עוד פיתרונות. אבל אני ממש לא חושבת שהפיתרון לבעית המורים/ גננות/ מטפלות שזקוקים לחופש הוא לעשות חופש ארוך כזה לילדים.
השוואה לא נכונה בין עובדי נקיון או כל מקצוע אחרדע מה למעלה ממך
להוראה.
כי הצפייה שלנו כהורים ממערכת חינוך היא לא דומה למקצועות אחרים ככל שיהיו טובים.
כמו שלא היינו מתפשרים על רופא מנתח טוב עם כוחות רעננים כך אסור להתפשר על איש חינוך טוב ויעיל לילדינו.
לא ניתן להתעלם מהקושי של ההורים נפשית וכלכלית, אבל חשוב שנעשה הפרדה בין הצרכים שלנו כהורים לבין מערכת החינוך הקשה והתובענית שזקוקה לחופש בפרט בדור שלנו .
ואל נשכח שהשחיקה של המורים/גננות באה לידי ביטוי עוד קודם היציאה לפנסיה מה שלא היה לפני עשרים ושלושים שנה.
צריך למצוא פתרון להורים אבל לא על חשבון החופש של עובדי מערכת החינוך שעושים עבודה סביב השעון במסירות וביעילות.
מצטערת, יש חופש ויש בטלה. שבוע זה חופש. חודשיים זה בטלה.44444
אגב אמא שלי היתה מורה של א'. בחופש יש עבודה אבל לא לחודשיים.
מעבר לכך, אני ממש לא חושבת שמורים שחוקים יותר מעו"סים ועובדי תחום הבריאות. העבודה שנדרשת מהם לא קשה יותר.
גם אמא שלי מורה ואותי כיוונה ללכת לכיוון אחרדע מה למעלה ממך
ושתי חברות שלי הספיקו לאחר כעשור במערכת החינוך לעשות הסבה, מאושרות מכל רגע שהורידו מעצמן עול של 35 הורים וילדים ששאבו מהן כוחות, ואחריות להחזיר ילדים בסוף יום ילדים בריאים בנפשם וגופם וללא אירועים חריגים.
ואלו שנשארו אומרות שמה שמחזיק אותן זה החופש שמחדש בהן כוחות כדי לתת מעצמן את הטוב ביותר.
רב המורות יעדיפו חופש מאוזן יותר.44444
הכוונה מחולק יותר ע"פ לוח השנה.44444
כשהחופש מחולק יותר זה לא מוציא את הילדים מאיזון ולא גורם לבטלה וגם אפשר להביא צוות אחר לתת אוורור מאוזן למורה בלי להוציא ילדים מאיזון.
התכוונת רוב ההורים לא רוב המוריםבתאל1

אני הייתי מעדיפה ככה כמו שזה..

אבל בתור אמא לא ממש.

מורה זקוק מאד לחופש הזה.. יותר מדי חופש בתוך השגרה זה שובר אותה ולא נותן ללמד וללמוד בשקט כמו שצריך

בשביל שבירת שגרה בלימודים יש מערך שלם של פעילות בלתי פורמלית בבית ספר... אל דאגה.

מורה של א זה לא מורה של תיכוןשואלתתת

מורה של א' זה הרבה יותר עבודה.44444
אישית לא מסכימה בכלל. מניסיוןשואלתתת

למורה בכיתה א' הפיקוח וההורים הרבה יותר יושבים על הראש.44444
זו גן ההתחלה אז כל מה ששייך ללקויות למידה לרב מתגלות במהלך השנה. זה גם כוחות והתמודדות וגם המון עבודה בירוקרטית נוספת.
גם הרבה הרבה הרבה יותר עבודה מול ההורים. ולעומת תיכון הרבה פעמים זה באמת לצורך אמיתי.
גם האבה מהתוכניות החדשות וכל ג'וק חדש נכנס בכיתות הנמוכות.
הרבה יותר בעיות משמעת (בגיל תיכון פשוט יוצאים מהכיתה, לא מפריעים בתוכה).
הרבה ילדים שעוד לא התאפסו על עצמם וחסרי מיומנות למידה בסיסיות מה שמצריך המון עבודה וקשר רציף עם כל ההורים בעיקר בתחילת שנה (עדכונים כל יום מה ש.ב וכד'... ).
יותר "שמירה פיזית", התעסקות עם בעיות חברתיות והתעסקות עם אלימות פיזית.
בגלל שהלמידה יותר חוויתית יש המון המון עבודה טכנית מסביב.44444
גם קישוט הכיתה על המורה ויש דרישה לתצוגה מתחלפת.
מסיבת סידור זה המון עבודה.
נכון. הוראה זה עבודה שוחקת. עדיין- לא צריך חודשייםאישה ואמא

ואם כן צריך- איך זה שבתלמודי תורה הרבנים מקבלים רק 3 שבועות חופש?

הם עובדים קשה יותר ממורות- 6 ימים בשבוע. בלי יום חופשי ובלי שיעורי חלון

מ8 בבוקר עד 4 או 5 אחה"צ

גם להם יש אסיפות הורים, מבחנים ותעודות והורים שמתקשרים בערב

הם עובדים עם בנים שזה קצת יותר קשה מבנות

ומקבלים חופשה של שלושה שבועות.

אז למה מורה בבית ספר צריכה חודשיים?

אל תשכחי שלמורים יש השתלמויות והמוןאני84
עיסוק בעבודה אחר הצהריים עם כל הכבוד למלמדים בתלמוד תורה אין.
באופק חדש למורים אין שום עיסוק אחרי צהרים.סוג של חסוי

כי המסיבות וההשקעות והאסיפות וכו' הם על חשבון שעות שמשלמים להם עליהם.

רב שעות אחה"צ הם בדיקת מבחנים והכנת שיעורים.44444
אולי מורות בתיכון זה שונה אבל ממה שראיתי אצל אמא שלי ואני שומעת מחברות שמורות ביסודי/ גננות/ מורות בחנ"מ יש המון המון עבודה של בדיקת מבחנין, דםי קשר, הכנת שיעורים והכנת מסיבות/ קישוטים לגן כיתה (על תקן אקלים כיתתי או מילה אקדמאית אחרת).
ובסוף שנה המון הכנסת נתונים של מבחנים שלא מטעמן כמו עיריה, משרד החינוך וכד'....

לדעתי חלק גדול של עבודה היא עבודה קשה למורות/ גננות. הן עובדות קשה על הרבה דברים שבכלל לא תורמים לילדים ולא אשמתן. אלה זה משימות שמונחתות מלמעלה ודרישות מגבוה. חלקן לדעתי היא גישה כללית לקויה של חוסר הבחנה בין עיקר לטפל.
הלוואי וזה היה ככה..4-5 שעות לא תמיד מספיקות להכליעל מהדרום
לק"י

אסיפות הורים ומסיבות אחה"צ.
ישיבות צוות כלליות- כנ"ל.
השתלמויות- כנ"ל.

וגם כשיש לנו ישיבות בשעות שהיה, אז אין לי זמן להכין שיעורים וכדומה.
(שלא נדבר על זה, שאין אצלינו מספיק מחשבים בשביל כל השוהים....)
ממש לא נכון יש המון והמון מאוד עיסוקים אחר הצהרייםאני84
התכוונתי לשרשר לאשה ואמאאני84
וממש לא השתלמויות פעם ב.... 60 שעות השתלמות בשנה בלי ימי הערכות לא מספיק?
זה עדיין לא עונה על השאלהאישה ואמא

60 שעות זה יוצא 6 שעות לחודש בחישוב שנתי של שנת הלימודים.

לא מזלזלת בזה. כאמא אני יודעת כמה זה קשה.

אני רק שואלת שוב- אם מורים יכולים עם 3 שב' חופשה למרות שהם עובדים 6 ימים בשבוע

מ8 עד 5 + אסיפות הורים + תעודות + מבחנים + הורים שמתקשרים בערב + להכין שיעורים למחר

וכו' וכו' - למה מורות צריכות חודשיים?

שוב.... אל תשבי את הדרישות של משרד החינוךאני84
והמטלות שיש לתלמודי תורה... ואני אומרת את זה מנסיון!!!!
למה לא להשוות?אישה ואמא

גם אני מכירה את 2 צדדי המפה.

אין שום סיבה בעולם שמורים כן אבל מורות לא.

אין באמת שום הבדל ביניהם.

אדרבה, מורים עובדים קשה יותר.

מספיק לחשוב תמיד שמורות הן קדושות מעונות וכל השאר צריכים לעבוד

אני אישית עזבתי את עולם החינוך.אני84
שום תגמול לא שווה את זה בדורנו. כמות המטלות היומיות שיש לך מעבר לשעות העבודה מרובות. וכן.... אני משווה כי להיות מלמד בתלמוד תורה זה לא להיות מורה או גננת.
אני לא מזלזלת אבל זה ממש לא מתקרב. אני רואה את זה במוחשי. שלא נדבר על צוות חינוך מיוחד שיש לו להגיש פי 2 דוחות.
היתי אומרת שכן אנשי חינוך צריכים את החופש ככה חוזרים רעננים עם מרץ וכוחות מחודשים לשנה הבאה.
ואולי משרד החינוך שוגה בכך שלא מממן. קיטנות חינוכיות יש מלא סטודנטים שישמחו לעבוד
מאיפה את יודעת איך זה להיות מלמד?אישה ואמא

גם אני עזבתי את עולם ההוראה.

אבל בעלי לא עזב.

ואת צודקת-

אני משווה כי להיות מלמד בתלמוד תורה זה לא להיות מורה או גננת.

נכון זה לא. זה הרבה יותר קשה.

נכון שאין דוחות אבל יש הרבה דברים אחרים.

גם בערב כשסוף סוף הוא מגיע הביתה (מלמד מ8 עד 5 וחצי, ואז נשאר עד 6 כדי לסגור עניינים)

הוא עסוק בלבדוק מבחנים, לענות להורים, למלא טפסים לאבחונים ועוד כל מיני מטלות.

אין שום מורה בארץ שעובדת כ"כ הרבה שעות בלי שעת חלון ובלי יום חופשי ואח"כ עובדת עוד בבית.

מאיפה אני יודעת??? אני לברות טובות שליאני84
נשואות למלמדים.
הבעיה שביולי סטודנטים במבחנים.44444
אצלינו היה קשה למצוא מדריכים לקייטנה שהתחילה בסוף יולי לאחר קייטנת בי"ס וממש התפלאתי כי הציעו שכר יפה מאד.
התברר לי שהשנה הסטודנטים עוד למדו למבחנים בזמן הזה.
כי מלמדים בעיקר משננים את התורהבתאל1

ואחכ את המשנה ואחר כך גמרא

הם לא ממציאים את הגלגל ולא מכינים אלף מערכי שיעור לכל השיעורים.

ברור שהם מדי פעם מעניינים את התלמידים בשיעורים מעניינים אבל רוב הלימוד הוא קריאה בטעמים ושינון.

עוזר להבין?

לא הבנתי מה את אומרתאישה ואמא

מלמדים בת"ת מלמדים עד 5 אחה"צ.

זה לא השתלמות פעם ב... זה עבודה יומיומית.

השאלה שלי היא אם הם יכולים עם חופש של פחות מחודש

למה המורות צריכות חודשיים?

כי המורות צריכות להיות עם הילדים חודשיים בבית!!בת 30

הגיון פשוט....חיוך גדול

אני לא חושבת שהוויכוח הוא נכון והשוואהדע מה למעלה ממך
בין המלמדים למורות ולכל ציבור אחר של עובדים!
הוויכוח צריך להתמקד סביב השאלה האם החופש הגדול צריך ליהיות חודשיים ואם כן,
אז כיצד פותרים את מצוקת *ההורים* שמחכים בקוצר רוח "לבייביסיטר" שיושיע אותם.
זה יכול ליהיות כל תוכנית של משרד החינוך. ופיתרון סופי לדור שלא מוצא רגע של מנוחה למרות כל השפע שיש לו.
לא נראה שיש תוכנית מגירה לקצר את החופש זה גם לא יהיה רלוונטי בעתיד.
כידוע שסופי שנה בפרט בגני-הילדים הילדים חסרי מנוחה וגם הם זקוקים לחופש זו עובדה מורגשת ומוחשית, וזה בא לידי ביטוי בחוסר משמעת...
אז במקום להתווכח מי צודק יותר וויכוח שלא יגמר לעולם, צריך להתמקד בפתרונות *רלוונטים* שיפתרו לעולם את מצוקת ההורים שמחכים למעט שקט !!!
דווקא בגני הילדים אין צורך בחופש ואם ילדים יוצאים מאיפוס בתק44444
הזו זה בגלל האוירה שנותנים להם.
שמתחילים חזרותלמסיבת סיום, שחופרים להם על כיתה א' (בחובה) ובכלל הרגשה של סוף.
בנוסף, זו תקופה שיש להם חופש או יום מיוחד כל שבוע (ספירת העומר) וזה די מוציא מאיפוס.
זה גם תחילתו של שעון הקיץ שכולל שבתות קיץ ארוכות שמשגעות את השעון הביולוגי.
אצל הילדים שלי מפסח היתה יציאה מהגן לפעילות כלשהיא בממוצע קצת יותר מפעם בשבוע ואני לא מגזימה.
אלא פעילויות שחלקן יכלו להתבצע בחורף בלי שום בעיה וחלקן באמת קשורות לתאריכים המיוחדים הרבים בתקופת ספירת העומר.
זו אוירה שמושרשת במערכת החינוך עוד לפני שנולדתי שפסח כבר לקראת הסוף....

חוץ מזה שלגבי הגנים זה ממש לא נכון לכולם. יש גנים ויש גנים. זה תלוי באוירה סביב הילדים (גם בבית מאחיהם הגדולים).
ילדים יוצאים מאיפוס כי הם יוצאים מאיפוסדע מה למעלה ממך
ולא כי חופרים להם וכל התאוריות שציינת. כמדומני לא ממש ניתן לכוון את האצבע ולמנות סיבות זו פשוט עובדה קיימת בכללי.
מה שבטוח שכל עובד הוראה עושה עבודת קודש וראוי לכל הסופרלטיבים.
על המסירות נפש והאכפתיות לילדינו סביב לשעון במשך עשרה חודשים.
ואם יש חוסר איפוס זה של כמה ילדים מאתגרים שהביאו להם מבלי לשאול אותם אם זה מתאים להם.
ועל זה מגיע להם יישר כוח גדול!
לא טענתי שעובדי הוראה לא עושים עבודת קודש.44444
כתבתי סיבות שיוצאים בגללם מאיפוס. חלקן בכלל לא קשורות בצוות ההוראה.

אגב תקופות חופשים וחגים או ימים מיוחדים צפופים מוציאות מאיפוס גם מבוגרים.

גם במקומות עבודה אפשר לראות בתקופת החגים ואוגוסט יציאה מאיפוס. החופשים המרובים בתקופה קצרה באמת מוציאות מאיפוס.

בנוסף, גם החורף נטול החופשים (בעיקר שיש אדר א') מוציא מאיפוס בשלב מסוים.

זה בדיוק הבעיה, חוסר איזון.
בת"ת עובדים בד"כ עד אחת או משהו כזהבתאל1

בצהרים יש נביא או לימודי חול.

יש הפסקה מאחת וחצי עד שתיים כדי לאכולאישה ואמא

ואז ממשיכים ללמוד

בכיתות הנמוכות זה לימודי חול

בכיתות הגבוהות זה בעיקר לימודי קודש וקצת לימודי חול

המורים לא הולכים הביתה באחת וחצי

הם ממשיכים עם כיתה אחרת ללימודי אחה"צ.

בעלי לדוגמה מלמד גמרא בכיתה ז' בבוקר ובצהריים מלמד כיתה ו' עד חמש וחצי.

כל זה כמעט בלי חופשות-

אין חופשה בין יו"כ לסוכות

יום אחרי סוכות חוזרים

אין חופשה בחנוכה

בניסן יוצאים ממש צמוד לחג וחוזרים מייד בסיומו

אין חופשות בערב חג

ול"חופש הגדול" יוצאים בערב ט' באב וחוזרים בר"ח אלול.

אז כל אלו שטענו שמורות עובדות קשה יותר- שימשיכו לטעון.

אני רוצה לראות אותן מתפקדות אחרי כזה יום...

מורות מסיימות מקסימום ב3 וגם זה לא כל יום ועם שיעורי חלון ומלאאאאאאא חופשים.

כן כן אני מכירה את הלוז של התלמודי תורהבתאל1אחרונה

מבחינת חוסר חופשות

הם לומדים גם בפורים וגם בערב פסח וכו'...

ממש קשה (בגלל זה אח שלי ממש לא רצה לעבוד כמלמד...)

ממה שאני יודעת אצלנו המלמדים של הבוקר שהם המחנכים הם לא אלה שמלמדים אחה"צ ואז להם דווקא יצא טוב...הם אמנם עובדים כל השבוע כל השנה, אבל רק עד הצהריים..(ואז חוזרים לישיבה ללמוד..)

קיצור..כן, קשה להם וקשה לאשה שלהם ;) או בעיקר לה.. חחח

השרשור פה לא עוסק במעונות אלא יותר בגן וביה"ס.44444
ספציפית לגבי מעונות (לעומת גן וביה"ס) אני חושבת שיש הסכמה יחסית בציבור שהחופש קשה אבל ברור לגמרי למה המטפלת צריכה אותו.
זה גם שבועיים ולא חודשיים.
אין מה להשוות.
ובלי קשר, אני שולחת למעונות פרטיים ובאמת מעון שיש בו עובדות בחצי משרה (מתחלפות בצהרים) יש לו המון נקודות זכות בעיני.
גם בתור אמא אני לא רוצה צוות שחוק.
אני מעדיפה צוות גדול יותר אבל קבוע ולא מטפלות שמתחלפות כל יומיים כי העבודה שוחקת (הבן שלי היה שנה אחת במעון תמ"ת שמה אין תחלופת צוות בצהריים. אני באמת כבר לא זוכרת כמה מטפלות היו לו- אבל גם אני לא ידעתי את מי אני אפגוש היום....).
המטיילת בארץ👍אני84
מסכימה עם כל מילה!!!אנישוש
מסכים לגמרי לגבי הפעוטוניםסתם 1...
לדעתי זה שוק עבדים ואחד השיקולים שלנו ללכת למשפחתון פרטי היה היחס למטפלות, החופשות, השכר והדרישות.

אשתי עבדה בפעוטון כמטפלת והופתענו מכל המערכת. אין גיבוי משום צד ודרישות יש עד לשמים, גם מהורים.

אל תרדימי את הילד שלי...
אל תאכילו אותו ככה..
הורים שהם אנשי חינוך לגיטימי שיהיה להם חופש ולמטפלות לא..
אומרים שיבואו לקחת את הילדים מוקדם ובאים מאוחר
בערב תשעה באב עבדו כרגיל עד ארבע!! שיא השפל
החופשות הן שיא השפל במערכת הזו. וכשצריך החלפה למטפלת מתפלאים למה אין כח אדם למשרות כאלו.
אכן דרוש.בדק בית רציני בנושא הזה, יישר כוח
מסכימה לגמרי.44444
באמת העדפתי לשלוח לפרטי אפילו עם 4-6 (לקחתי בחשבון חל"ד ומחליפות קבועות) מטפלות קבועות כל השנה כשיודעים מי נמצאת מתי מאשר מצב שרשמית יש 2 ובפועל איזה 10 שמתחלפות בלי הפסקה בלי שום קביעות מי מגיעה מתי ובלי לדעת מי תהיה מתי.
העבודה במעונות היא צרה בפני עצמה!kit
לגמרי בלי פרופורציה לשכר ולחופשות. זה נושא אחר וכואב שלא קשור לשרשור הזה.
מטפלות במעון צריכות הרבה יותר חופשמתנת חינם

ובכלל, כל מי שמטפלת בילדים קטנים,

לא מקבלת מספיק יחס ותנאים לעומת ההשקעה והמאמצים הפיזיים שהיא משקיעה.

יש לי חברות שמטפלות במעונות ואני ממש מתביישת ב(חוסר) תנאים שיש להן.

מעבר לזה, אני חושבת,

מתוך ניסיון של שנות רווקות לא מעטות יחד עם כמה שנות הורות,

שלפעמים כרווקה משקיעים הרבה יותר זמן/משאבים/כוחות בעבודה

ולכן זקוקים לחופש יותר,

ולעומת זאת, יש לא מעט אמהות, ששהות ממושכת עם ילדיהם ללא תוכן ופעילות מסודרת (לעומת גן/בי"ס)

לא פפשוטה עבורן.

בקיצור - להיות מורה של ילדים לא שלך, במשך 10 חודשים, יכול להיות קל יותר מלנסות להיות המורה של הילדים שלך במשך חודשיים.

מסכימה לגמריבתאל1

רק שהפעוטים שבמעון שתדעי לך שהם ממש נהנים ואוהבים ולא ממש רוצים חופש.

טוב להם שם במסגרת.

ולכן לדעתי זה טוב להם להיות בלי חופש גדול כמעט (אני רואה את זה על הבן שלי)

אבל בהחלט יש שחיקה כי אתן עובדות הההמון שעות. עד 16:00 להיות עם הילדים זה ממש כמעט כל היום.

אם היו משנים את כל המשק ושעות העבודה היו עד מוקדם יותר- היה טוב לכולם. 

וטוב להם להיות גם עם ההוריםיעל מהדרום
לק"י

ממני, שהלוואי והיצה לי האופציה להוציא מוקדם מהמעון, רק חבל שרוב השבוע אני מסיימת אחריו.

אני מרגישה, שהבן שלי (בן 2.5) לא מספיק למצות את המשחקים/ הספרים שיש לו בבית בכמה שעות שנותרות לו מהיום אחרי המעון.

וכן, נהניתי בחברתו רוב הזמן בחופש.
טוב אני מרגישה שהילגבתאל1

מיצה בכמה ימים האלה את כל המשחקים...עד שהיום הוא שיחק במשחק ושם ב"מדורה" שיחק בעוד אחד והוסיף למדורה שלו...

הוא אפילו שיחק באיזה לוטו צורות שכבר מלא זמן אני מנסה לשכנע אותו לשחק..

חח העיקר הוא העסיק את עצמו... ככה זה שבן 3 מסיימים בהתחלה מוקדם מדי..

אבל יעל יקרה,אישה ואמא

יש לך רק ילד אחד והוא בן שנתיים וחצי.

יש לך את האפשרות להיות איתו ולהעסיק אותו.

תחשבי כשיהיו לך חמישה ילדים. זה כבר לא כ"כ פשוט.

אני מאד מסכימה איתך שזה מדהים להיות איתם. אני חולה על הילדים שלי ומאד נהנית לשהות איתם.

אבל חודשיים של חופש להעסיק אותם נון-סטופ, ולהעסיק זה אומר למצוא תעסוקה למגוון גילאים, זה מתיש.

מסכימה לגמרי זהתתתת

באמת מוגזם חודשיים!

לבת שלי היתה קייטנה 3 שבועות וזהו...

ונשאר כמעט חודש וחצי חופש בלי מסגרת זה המון!

היא ילדה יחידה בגילאי גן, אין לה אחים שיכולה לשחק איתם....

כמה אפשר לצאת בחום הזה?! או להיפגש עם חברים?!

שורה תחתונה : היא הרבה שעות לבד בבית בלי חברה!!!!!!

קניתי לה מלא יצירות והלכתי איתה למלא פעילויות, אבל עדיין זה מלא שעות שצריך להעסיק...

ממש כאב לי עליה זה מוגזם!

מבינה את הצורך בחופש אבל לפי דעתי אפשר לקצר אותו בשבוע, שבועיים

ילדים צריכים מסגרת, וחופש חודשיים זה מוגזם!

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך