לדעת רוב הראשונים (למעט ר''ת) דינא דמלכותא דינא הוא מדאורייתא אם כך זה אומר שצריך מדאורייתא לנסוע במהירות המותרת בכביש. קצת פלא בעייני לומר שרוב האנשים עוברים כל הזמן על איסורי דאורייתא בשוגג ובמזיד, הרי יש כבישים שבאמת בלתי אפשרי לנסוע בהם במהירות הקבועה בחוק (למשל כבישי יהודה ושומרון) אז לומר שכולם שזה נחשב לכולם איסורי דאורייתא... יותר מובן לי לומר (אם כי לא בהכרח מקובל הלכתית) שמכיוון שכולם נוהגים בצורה מסויימת זה לא נחשב איסור הלכתי
דינא דמלכותאאישיותך!
זה לא לגמרי מוסכם שדינא דמלכותא וכו' אבל רוב הגדולים כתבוהדוכס מירוסלב
שלפחות לחלק מהדברים דינא דמלכותא דינא... נלמד זכות שהם סוברים כמו מי שאמר דינא דמלכותא לא דינא או שהם סוברים שזה לא חל על האיסורים האלה.
אני מכיר מקרים שנהיגה מהירה עדיפה על פני נהיגה איטית
מי בדיוק אומר שדינא דמלכותא לא דינא בנסיעה בכבישים?אישיותך!
אפילו אם ניקח את שיטת הר''ן שאין דינא דמלכותא בא''י כי הארץ היא לא שלו בדברים כאלה כתב החת''ס שיש דינא דמלכותא...
לא זוכר, היה שרשור על זה לא מזמןהדוכס מירוסלב
בכל אופן גם בין מי שאומר שדינא דמלכותא דינא יש שלא אומר את זה במלואו
שאלה קשה.בך לי קר
איך הציבור מסתדר עם זה? לא יודע.
דינא דמלכותא בפשטות אומר שאם המלכותחליל הרועים
לא שמה שהמלכות אומרת הופך למצוות עשה
לפי זה מיסוי פרוגרסיבי הוא גזל.משה
שוויוני הכוונה מוצדק והגיוניחליל הרועים
זה הגיוני לגבות מהם יותר, אבל לא לגבות מהם אחוז יותר גבוהמשה
הגיוני גם לגבות אחוז יותר גבוה, בהתאם לנסיבות.אדם כל שהוא
אם נגבה 30% מהעני, ו30% מהעשיר, העני עבור העני זו מכה קשה, שפוגעת בצרכים הבסיסיים, ועבור העשיר לא.
זה נשמע אינטואיטיבי אבל זה לא קורה ככהמשה
בהנחה שהעשיר הוא לא שודד, העשיר הוא הדבר חשוב יותר.
הוא מעסיק בדרך כלל עוד אנשים ודואג לפרנסתם, הוא מנצל את כספו בצורה יעילה יותר. הרי הוא לא נהיה עשיר סתם, הוא סיפק מוצר שאנשים אחרים רוצים לצרוך ובכך שיפר את רמת החיים שלהם.
אם הוא עשיר שגם הנכדים יכולים לחיות בעושר מהכסף שלו - זה אומר שהוא שינה משהו מעניין בעולם, ובדרך כלל הוא משקיע את הכסף שלו בדברים שמועילים לחברה ואם לא אז יועילו לה בהמשך (למשל מחקר).
אם תמסה אותו יותר "כי אפשר", הנזק שאתה גורם לכלכלה גדול משמעותית מאשר מיסוי העני. כמובן שעדיף לא למסות את שניהם.
יש לך מקור שאין בזה לכל הפחות חיוב חכמים?הדוכס מירוסלב
כי ככה אני רגיל לשמוע לגבי דינא דמלכותא וכו'.
למשל לגבי מכס, שחובה לדווח... למרות ששמעתי שאם השתמטת שלא במתכוון אין בעיה
סליחה לא הבנתי למה התכוונתאישיותך!
הוא כתב שזה לא הופך למצווההדוכס מירוסלב
רציתי מקור לזה
אתה טועה... תלמד את הדברים ברצינות ותראה בעצמךאישיותך!
קשה לומר שמצפים ממך לנסוע במהירות הקבועה בחוק,הולם במיוחד
אני חושבת שאפשר לעשות חלוקה בין חוקים שהם ממש איך שאמורים לפעול (אסור לגנוב, אסור לעשן במבנה ציבורי..) לבין חוקים שהמטרה שלהם להביא למציאות מסויימת, כמו נהיגה בטוחה, פחות מוות בכבישים.
אם כשנוסעים במהירות מופרזת לא מסכנים חיים (ואולי להפך)- אז זה בסדר. אם כן מסכנים- אז זה כן אסור.
אבל זה קצת קונספירציה.
גם דיני תורה יש בהם מדרג.אביר הקרנפים
עשה דוחה לא תעשה, סיבות רפואיות דוחות כמה מצוות אחרות, פיקוח נפש דוחה שאר מצוות וכו'.
אם צריך לנסוע מהר מסיבות של בטיחות, ודאי שאני בעיה.
אבל עד ששואלים למה אנשים לא שומרים על חוקי התנועה שזה הופך בעקיפין לאיסור תורה, יש מצוות מפורשות בתורה שאדם דש בעקביו. עד שאנשים לא יקפידו על הכל, קצת קשה לשאול למה את זה לא שומרים וזה לא שומרים וזה לא שומרים.
לגבי דינא דמלכותא, בפוסקים אומרים שזה רק בדיני ממון.חסדי הים
טעות... זה רק שיטת בעל התרומות שער מו חלק ח ס”ק האישיותך!
וגם מה שהמגיד משנה ביאר ברמב''ם חלקו עליו רבים, בכל אופן האחרונים פסקו שכבישים וכדומה נחשבים כדברים הנוגעים למלך עצמו כך שלכו''ע זה תקף
*כל הדוגמאות בגמרא וראשונים הם נוגעים לענייניחסדי הים
*מה שהבאת מ'בעל התרומות' ומ"מ, זה דיון אחר, אם דד"ד רק נוגע לענייני המלך או גם לשאר המדינה, ולא קשור למה שכתבתי.
*הכבישים שלנו, הם לא דרכי מסחר.
למעט רבינו תם??? טעות!סתם 1...
האם זה דאוריתא או דרבנן? שאלה.
האם אומרים דינא דמלכותא על מלכות יהודית? שאלה.
בשו"ע אה"ע ס' כח מרן פוסק:
"המקדש את האשה בגזל או בגניבה וכו' אם נודע וכו' שנתיאשו הבעלים וכו' הרי זו מקודשת".
הבית שמואל מקשה לפי מה שכתב הרמ"א בחו"מ סימן שנו
"בזמן הזה מחזירים גניבה אפילו אחר יאוש ושנוי רשות מחמת דינא דמלכותא, א"כ במה מקדש?"
הבית שמואל עונה: "מכל מקום מדאורייתא קנתה החפץ ודמי החפץ צריך הנגזל ליתן לה והוי קדושין דאורייתא".
משמע מדבריו הואיל והחזרת הגניבה היא רק מדינא דמלכותא, שהוא רק מדבריהם נשארו הקידושין בתקפם בדאורייתא.
קיצר לא ככה דנים. שאלה.
לגבי המהירות זה היה נתקן גם ללא מלכות וזה גדר שמתחשבים בו בדינא דמלכותא. צ"ע
הבית שמואל הוא בדעת מיעוט מוחלטת באחרוניםאישיותך!
שסוברים שזה דרבנן רובם ככולם אומרים שזה מדאורייתא (אני שכתבתי התכוונתי לראשונים), ואומרים דינא דמלכותא דינא על השלטון בא''י, וגם לדעת הר''ן בנדרים כח בדברים כגון אלה אומרים דינא דמלכותא כמו שכבר כתב החתם סופר. תלמד את הדברים אין פה שום שאלה...
הבנתי 👍סתם 1...
שאלה..ברגוע
אם נוסעים מעל המהירות שרגילים להעניש עליה,
ראיתי שר' אברום פסק שעוברים על איסור תורה של "ונשמרתם".
אם עוברים בקצת זאת באמת שאלה טובה אם אסור מצד תקנות הקהל,
או שגם המדינה יודעת שכולם נוסעים יותר מהר וזה מן רף שלא רוצים שיעברו אותו בהרבה (ולכן גם לא מענישים עליו).
זה שלא מענישים לא אומר שזה מותר.אישיותך!
דווקא בנקודה שרב אברום אומר אני לא מסכים. זה שאני נוסע במהירות שמענישים עליה ברוב הכבישים זה לא גורם ליותר סכנה... וזה לא שייך לתקנות הקהל
כבתי אוליברגוע
ולגבי "ונשמרתם" הרבה תאונות קורות בגלל מהירות מופרזת,
ואני בטוח שכולם היו בטוחים שלהם זה לא יקרה כי הם יודעים לנהוג טוב והם יותר חכמים מכולם
וכבר נוהגים ככה 20 שנה.
והלכה פוסקים לפי רבנים, לא סברא אישית (אם אתה מכיר רב שאומר אחרת מוזמן לתת מקור).
המקור פה- א – נהיגה לא זהירה | פניני הלכה
המשטרה והמערכת היא לא בדיוק גוף מקצועימשה
הם מעדיפים לרדוף אחרי מה שקל ומדיד, ולא אחרי בעיות אמיתיות. זה ידוע לגבי הרבה ארגונים ממשלתיים אחרים והמשטרה לא חריגה בזה.
יש ירידה עקבית כבר שנים ארוכות של כמות ההרוגים בתאונות (לא הסיכום השנתי, תאונות פר ק"מ נסועה) - שזה נובע ממגוון רחב של סיבות שרובם לא ממש אכיפה.
מכוניות טובות יותר - למשל, או כבישים רחבים יותר ובטוחים יותר וסלחניים יותר.
אם מה שהיה חשוב להם היה פיקוח נפש, במקום ניידות שאורבות על כבישים מהירים וחדשים כדי לתפוס "עבריינים" בלי waze, הם היו משקיעים כסף בהפרדה בנויה ובהעלאת המהירות הטכנית האפשרית בכבישים מסוכנים.
אם מה שהיה חשוב להם היה פיקוח נפש - היו מורידים את המס על מכוניות חדשות מ-100% לאפס, כדי שאנשים יקנו מכוניות בטוחות יותר וחדשות יותר, ולא קונים את דאצ'יה שהיא עם 0 מרכיבי בטיחות מודרניים (תסתכלו בפרסומות) בגלל שאין להם כסף לרכב 7/8 מקומות טוב יותר.
לא משנהברגוע
בפועל הגורם הראשון לתאונות דרכים זה מהירות מופרזת.
לא משנה עכשיו שהמדינה צריכה לעשות פעולות אחרות, בפועל מהירות גבוהה זה מסוכן.
נהיגה במהירות מופרזת - מהירות מופרזת כגורם לתאונות דרכים
זה פשוט לא נכוןמשה
מהירות יכולה להחמיר תוצאות של תאונה קיימת, אבל גם יש לה השלכות חיוביות אחרות (פחות זמן כביש למשל, פחות "להירדם" מול נוף שלא זז)
^^^ במדינות בהן יש כבישים עם מהירות ללא הגבלה יש הרבה פחותהדוכס מירוסלב
תאונות.
כל נהג יודע שרוב התאונות קורות בגלל נהגים הססנים, פשוט האנשים שנוסעים מהר ונתקלים בהם הם אלה שנפגעים בצורה חמורה יותר.
כל אדם שיודע לנהוג נתקל בסכנת נפשות מכל מיני כאלה שלא יודעים לנהוג ועושים שטויות על הכביש לכל הפחות כצד שלישי איזה עשר פעמים בשנה.
נהגים הססנים זה סכנת נפשות, בעיקר כי מנסים לעקוף אותםמשה
הכבישים שם הרבה יותר טוביםברגוע
וגם אתה מסכים שאם היו נוסעים פחות מהר היו פחות תאונות (כי לא היו נתקלים בנהגים "הססנים").
כל עוד יש כאלה נהגים בכביש, אחריות שלך (בעיקר על עצמך) לא לנהוג מהר מידי.
הכבישים שם לא הרבה יותר טובים, פשוט אוכפים את נתיב התאוצההדוכס מירוסלב
יותר.
פה אנשים נתקעים על הנתיב השמאלי ומסכנים את כל הכביש ותוקעים את כל התנועה כי הם לא יודעים לנהוג...
מסכים איתך שבכביש עמוס יש בזה סכנת נפשות. אבל בכביש ריק, בטח בשעות מאוחרות, עדיף לנסוע מהר ולא להרדם.
יש לך נתונים אחרים?ברגוע
מומחים (וגם סטטיסטיקה) אומרים שמהירות גבוהה גורמת ליותר תאונות דרכים, לא רק להחמרה (למרות שזאת סיבה מספקת להזהר), ולכן גם כנראה שההשלכות החיוביות שכתבת לא מפחיתות את התאונות.
יש ירידה עקבית בתאונות למרות עליה במהירות הממוצעתמשה
(לא מדבר על כמות ההרוגים לשנה אלא כמות ההרוגים לקילומטר)
הרוב זה בגלל מכוניות יותר טובות וכבישים יותר טובים, לא בגלל השוטר האידיוט שאורב לך עם מצלמה על כביש ישר שיש עליו תמרור 90.
אנחנו צריכים לעשות מה שאנחנו יכוליםברגוע
יכול להיות שאם ישפרו את כל הכבישים והמכוניות לא יהיו תאונות דרכים,
אבל במצב היום האחריות שלנו זה לא לנהוג מהר.
הפוך. לנהוג מהר ולשנות את התרבותמשה
לשמור מרחק, לא ל"זחול" בשמאל, לא להירדם ולהסתמס בנסיעה (קורה בעיקר בפקקים),....
לגבי נתונים-אדם כל שהוא
http://www.cbs.gov.il/www/statistical/acci_122h.pdf
(עמ' 5).
לא התעמקתי במשמעות של הנתונים.
מאחר שכנראה ההשפעה העיקרית של מהירות הנסיעה היא חומרת התאונות, צריך למצוא נתונם גם על תאונות קטלניות/תאונות עם פצועים קשה, ואת זה לא מצאתי כרגע.
מחקרים בנושאאדם כל שהוא
http://www.igudbit.org.il/Index.asp?ArticleID=2932&CategoryID=420
http://www.igudbit.org.il/_Uploads/252SpeedChange.pdf
מרפרוף מהיר, נראה שמהירות גבוהה גורמת ליותר תאונות.
אבל גם שוני גדול בין המהירויות גורם לתאונות. [כלומר, גם ליסוע לאט מדי כאשר שאר הנהגים נוסעים מהר זה בעייתי]
מהירות יכולה גם לגרום שהנהג לא יספיק להגיב בזמן ולמנוע תאונהאדם כל שהוא
לא אם הוא שומר מרחק כראוי ביחס למהירות שלו...הדוכס מירוסלב
שמירת מרחק כראוי תמנע תאונה כשהרכב שמקדימה בולםאדם כל שהוא
אבל יש דברים נוספים.
למשל, ילד שמתפרץ לכביש, מכשול על הכביש.
אני חושב שכולם פה דיברו על מהירות בכבישים בין עירונייםהדוכס מירוסלב
לי לפחות ברור שבתוך העיר עדיף לנסוע כמה שיותר לאט
דינאהשרוט
ובחוקותיהם אין אנו מתחשביםיוני
אנהג עפ חוקי התנועה לא בגלל דין מלכות אלא בגלל שזאת שפת הכביש. במקום שנראה לי הגיוני שאין שום סיכון לי ולאחרים אם אתנהג אחרת מחוקי הכביש, אז אזכור שחוקי נהיגה הם רק שפה ואין בהם קודש בפני עצמם.
א. אם אתה מתכוון שהחרדים הם חצי מהמדינהאישיותך!
אז כנראה מתמטיקה זה לא הצד החזק שלך, מה עוד שרובם כן מקבלים את חוקי המדינה (הם למשל כן דוחים גיוס) ובטח ובטח בענייני תעבורה ומיסים שבכלל לא שייך לדון (מה עוד שלא לכל הפוסקים זה תלוי בהסכמת העם).
ב. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, אבל תדע שזה חטא גמור, תסתכל בכל הפוסקים (כן כן גם החרדים הרבנים וואזנר, קיינבסקי, וייס וכו').
פתחת שרשור בשביל לשמוע או להשמיע?סתם 1...
כבר הפניתי את תשומת לבך שמדובר במחלוקת ואתה כמדומני לא פוסק.
בחרת גם דוגמה לא כל כך מוצלחת, חוקי תעבורה.
לגבי העלמת מס כשהדבר נוגע למשרד הדתות תתפלא לראות שזה לא חד משמעי.
תמיכה בעבודה זרה זה איסור דאורייתא מפורש (ומשרג הדתות תומך בכל הדתות) ומיסים כנראה שמחלוקת. תחפש בשו"ת, אני כבר לא מפנה מי שלא בא ללמוד... (לא תתקשה למצוא)
העליתי רעיון, אני לא פוסק ואני לא משתמש ''בפסיקתי''אישיותך!
תקפתי אותו לא בגלל שאין לי עניין לשמוע בכללי, אלא אין לי עניין לשמוע אנשים שזורקים כל מיני אמירות נבובות וטיפשיות של בחוקותיהם אין אנו מתחשבים (כפי שידוע שכדי להימנע מדיון ענייני זורקים כל מיני אמירות טפשיות).
וזה שאני תומך בחוקי המדינה לא קשור לתמיכה במשרד כזה או אחר, יש חוקים שמוסכמים על כולם שצריך לקיים מתוקף חוקי המדינה בגלל שהמדינה קבעה אותם. להזכירך גם במדינות של עבודה זרה מובהקות קיימים דינים של דינא דמלכותא למה שרלוונטי.
אני מניח שאם אני אחפש אני אמצא פוסק שיגיד שלא צריך לשלם מיסים, אבל זה ממש לא ראייה בעיניי כי אפשר למצוא פסיקת הלכה שונה בכל נושא הלכתי כך שלגרד פוסקים שנוגדים את הרוב המוחלט בעיניי זה כלום
מצטער, לא שמתי לב שתקפת אותייוני
המדינה לקחה צד בכל מה שקשור לטומאה וטהרה, את הצד הטמא. לכן הסיסמאות מספיקות, כולם מבינים על מה מדובר
מה שאתה אומר ממש לא קשוראישיותך!אחרונה
לא צריך לעמוד בתקווה בשביל שיהיה דינא דמלכותא, מספיק שיקיימו אותם בגלל התועלת שלהם.
קח תקרא:
האם אי ציות לחוק נחשב לאיסור הלכתי? | מכון התורה והארץ-'למעשה' אקטואליה הלכתית
חוץ מזה שהמחלוקת שהבאת זה רק לשאלה האם זה דאורייתא או דרבנןאישיותך!
לא לעצם הדיון יש חובה להישמע לחוקי המדינה
יש פה בלבול גדול במושגיםימ''ל
'דינא דמלכותא דינא' משמעו הוא שדין ממוני שהשלטון עשה - למשל: גביית מכס, הלאמת רכוש, העברת רכוש וכו' - מה שעשו עשוי ותופס ממונית. הא ותו לא.
כלומר: אם השלטון 'גנבו' שדה שלי ועשו בו כביש, ואפילו אם הגדילו לעשות וגנבו ממני את החומרים לסלילה שלו - מותר לכולם לעבור בו גם על פי דין תורה כי מה שהם עשו תופס - זה לא אומר שהיה מותר להם לעשות את זה בדיני תורה, כל שכן שלא דין המלכות הוא דין התורה (יש עוד הרבה מחלוקות בנושא הטעם לדין הזה ולהם יש הרבה השלכות כמו השאלה אם זה תקף במלכות ישראלית או בארץ ישראל וכו' אבל אכמ''ל).
וגם ובעיקר - כל זה רק בדיני ממונות, אין שום קשר לאיך שפירשו היום 'דינא דמלכותא דינא' כאילו חייבים לנהוג לפי חוקי המלכות באשר הם.
לנהוג בצורה מסוכנת אסור מדין פיקוח נפש, אם נהיגה במהירות מעל הקבוע בחוק היא דווקא מסוכנת זו שאלה.
ומה אם "תקנות הקהל"?ברגוע
תקנות הקהל זה עניין אחר לגמריימ''ל
וגם לא ברור מה תוקפן ומקור החיוב שלהן, נכון שנהגו לתקן תקנות ולעשות חרמות אבל הסמכות שלהם מוגבלת גם בתחום השיפוט ובעיקר לתחומי הקהילה.
לא עיינתי בנושאברגוע
אבל נראה שהרב מלמד (וראיתי עוד כמה תשובות דומות של רבנים בנושא)
לא מסכים איתך.
יכול להוסיף מקורות לעיון?הדוכס מירוסלב
מקורותימ''ל
בבא קמא קיג, נדרים כח ע''א, גיטין י ע''ב, ב''ב נה ע''א.
רמב''ם הלכות גזלה ואבדה פרק ה' הלכה י''ב עד הסוף, שו''ע חו''מ שסט ס''ב.
אלו המקורות הבסיסיים.
https://www.toraland.org.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%Dאישיותך!
אםרועישםטוב
אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?
לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלום
ברור שבכך יש איסור חמורארץ השוקולד
הערתי ברצינות אם הציניות פוספסה כדי שלא תצא תקלה
לא זוכר. אבל לזכרוני גם אםקעלעברימבאר
חוץ מזה מי אמר שמותר לנפץ ע"ז שאינה שלך, ואולי לפי דינא דמלכותא כל ממצא שייך למדינה. וגם מי אמר שהוא ע"ז? והאם הולכים בזה לפי חזקה או לפי סימנים או לפי מה שאומר הארכאולוג?
שאלה מעניינתנקדימון
תציץ בפניני הלכה לגבי דין של ביטול עבודה זרה, ובחלוקה שבין בעלות יהודית לבעלות של גוי.
כאן הלכה ה - ביטול עבודה זרה של גוי | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א וכאן הלכה ו - עבודה זרה של ישראל אינה בטלה לעולם | פרק י - איסור הנאה | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
על פניו נראה שלא בטל מזה דין עבודה זרה, אם כי זה יהיה גם תלוי בשאלה האם הפסל נמצא באזור שהיה יהודי או לא. עכשיו באמת תהיה השאלה האם בכלל זה משהו שבידך לאבד או שאתה צריך לתת את זה למדינה. זו שאלה מעניינת מאוד.
צריך שאלת רב על כזה דבר. לא לנחש בעצמנו.
לא כדאי ללמוד הלכה מפורומיםטיפות של אור
אם זו שאלה רק לעיון - יש על זה מאמר בתחומין לו. המסקנה שלו לא לנתץ, כי עבודה זרה שאף אחד לא עובד היום בטלה מאליה. וגם אם יש חשש שהפסל היה של ישראל, זה ספק ספיקא - כי אולי הישראל לא השתמש בו לפולחן. ראה גם כאן:
הלכה ח - תיירות | פרק יב - בתי פולחן וסמלים | פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד שליט"א
אולי הישראל לא השתמש לפולחן?!נקדימון
זו אמירה מאוד מוזרה.
לאיזה עוד שימוש ישראלים החזיקו פסלי עבודה זרה? בזמן שעבודה זרה שולטת בכיפה, קשה לומר שהיו מי שהחזיקו דבר כזה רק לנוי.
השאלה אם אתה קובע לפי חזקה או סברה.קעלעברימבאר
אם חזקת רוב פסלים שהם לנוי. אז בשביל להוציא מחזקה יש כללים הלכתיים ביורה דעה
הוא כותב שהחוקרים אומריםטיפות של אור
שרוב הפסלונים של הישראלים לא שימשו לפולחן אלא למסחר או דברים אחרים
(יש על זה הרחבה במאמר אחר בתחומין יג. בלי קשר למאמר - אני שמעתי מארכיאולוגית שמתישהו הארכיאולוגים הגיעו למסקנה שהיו פסלונים שפשוט שימשו למשחק ילדים)
השאלה אם בהלכה הולכים לפיקעלעברימבאר
אם יש 9 חנויות כשרות ואחת טרפה ונמצא בשר ביניהם, ושרלוק הולמס אומר שיש ממצאים מיקרוסקופים שזה טרפה, מה הדין?
למשל בתכלת, למרות הממצאים המחקריים, רוב הפוסקים לא פסקו שזה התכלת
את השאלות אנחנו יודעיםנקדימון
אולי בבית שנינקדימון
אבל מעניין, אחפש לקרוא בתחומין
בכל זאת מצינו פסלים לנוי בבית ראשון, למשלקעלעברימבאר
התרפים שמיכל שמה במיטה של דוד.
או האריות בכסא שלמה.
גם בארכאולוגיה יש כזה דבר פסלים שהם בבירור לנוי. אני לא יודע לגבי הארץ, אבל בבבל היו הרבה כאלה בארמונות
הדיבור שם (של החוקרים) הוא גם על בית ראשוןטיפות של אוראחרונה
(ואם התכוונת למה שהארכיאולוגית סיפרה לי בנוגע לצלמיות משחק - דומני שהיא התכוונה אפילו לא רק אצל יהודים, אלא בכלל)
וכן, המעשה הנכון הוא לפתוח הפניות 👍
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק
תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?
מה עושה את ההבדל?
אה.. וחודש טוב! 😊
בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה
אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער
נעשה לו קוקיות, שיהיה בת
איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉
ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה
"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?"
"ראש עיר או ראשת עיר?"
כן ראשת זה חארטה..
אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo
מחבבת שגרה
היא לא חייבת להיות משעממת
בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה
שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי
לא שזכרתי את זה
אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום
מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה ברכהפצל🤫
יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי
)
יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת
שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!
חודש טוב!
מה?זיויק
השאלה שלךנחלת
לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.
אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
❤❤פתית שלג
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול
כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.
1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?
2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?
3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?
ואגיד גם למה אני שואלת.
פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.
זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.
הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…
כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.
ואף לעתים נוגד.
ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.
ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.
אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.
הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך
אולינחלת
אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות, ידידי.....רחמנות. באמת.
חבל.
לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.
חודש טוב לכולם!